Written by AbangNara | February 14th, 2013

Nampaknya kisah percintaan yang penuh halangan antara Shila Amzah dan Sharnaaz Ahmad turut mendapat perhatian daripada penyanyi nombor 1 Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza. Bercakap kepada Astro Awani, Siti menasihatkan Shila agar rasional dan tidak terlalu mengikut perasaan.

siti nurhaliza

Mungkin Shila boleh mengambil kata-kata nasihat daripada Siti untuk dijadikan semangat untuk meneruskan hidup seperti biasa. Antara kata-kata yang dikeluarkan oleh Siti ialah:-

Memang Siti memahami situasi Shila dan ND Lala. Shila memerlukan suara dan haknya jugak. Sebenarnya tidak salah tetapi pada masa yang kita juga tidak boleh melupakan ibu bapa. Sebab Siti dulu pun melalui keadaan yang sukar. Macam Siti dulu, selagi ibu bapa tak restu, memang Siti takkan mendahulukan mereka. Kalau ada jodoh itu, buat macam mana pun, kalau Allah dah tulis dalam Luh Mahfuz, itulah jodoh kita.

Tonton video Astro Awani di bawah untuk mendengar sendiri kata-kata hikmah daripada Siti.

Kepada anda yang sedang putus cinta, bolehlah jadikan nasihat Siti Nurhaliza sebagai panduan buat diri anda. Kepada Shila, tabahkan hati anda. Kepada Siti, boleh jadi “doctor  love” nie. Heheh ~~

P.S: Gadis Malaysia punyai wajah seiras Yoona SNSD

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Siti Nurhaliza Nasihat Shila Amzah Supaya Jangan Belakangkan Keluarga

  1. Liyana Lunia says:

    comelnya kak siti nurhaliza. saya setuju kak siti ! lebiu <3 shila tabahkan hatimu. kuatkan imanmu. sharnaaz, jaga adab, jangan biadap !

    0

    0
    • Anonymous says:

      mintak DCT perkenal anak bujang tiri dia sorg dekat shila.
      elok la anak jutawan lawan dengan anak jutawan.
      mana la tw kan..haha!

      0

      0
      • siti nurhaliza cun macam aku says:

        betui kata siti tu shila oiiii..ko jgn nk ikut kan hati je..walaupon ka kawen dgn rs cinta tp kalo mak bpk ko tak restu..kalo ko degil jgk nk si shahnaz bengong tu mmg ko susah la smpai ble2..puiiikkk

        0

        0
        • amoi says:

          Sokong dgn nasihat tu…jgn belakangkan family..INGATTT!!!! susah2 nanti, family jugak yg dicari…

          0

          0
        • time ni la korang nak bekap si bodoh ni kan? bodoww

          0

          0
        • diyana says:

          satu benda lah kalau nk puji pasal siti ni kan..hati die lembut sgt…yg nampaklah..yg kat dlm hati die xpayah lah kite nk kisah..drp dulu lg,,bknnye xde org cuba nk jatuhkan die,bukan xde org nk cetus kontroversi dgn die,,,tp die senang je jawab ‘no komen’..sbb ape no komen? mungkin mase tu die belum ckop matang dan bijak lg utk menjawab..sbb tu die diam…bile semua dah reda die wat mcm xde ape pun yg jadi..padahal sebelum tu hampir kena ban ngan media sbb bile media tnye salu jawab no komen,,no komen…pasal cerewet ngan bajulah ape lah.die salah ke die betul ke die xpernah nk melenting…tp hari ni,hasil no komen die die ttp jugak jadi antara yg berjaya…die jugaklah yg media duk cari2

          yg ckp org bodoh tu, diri kau tu bukanlah pandai mane…ade yg elok kita sokong,,,mcm tu lah sebaliknya..dah berapa tahun hidup yg xreti2 lg?

          0

          0
        • Olga says:

          FYI, kisah Shila ni sama je mcm kes dia dolu2 masa mula2 nak naik!
          Dulu dia baru feeling2 nak bercinta dgn zamani tp dihalang keluarga suruh fokus kat karier je. pastu dia bercinta dgn Datuk Ramli MS. yg ni mmg serius habis la, mmg cinta agung. tp bapak siti x restu! siti hampir putus asa tp nasib baiks empat diselamatkan. (lagu Bukan Cinta Biasa tu lagu kisah cinta dorang la) last2 jodoh dia dgn DK juga. tp tu pun mulanya bapak siti x restu jugak c DK masuk meminang. tp last2 “terpaksa” terima! so kira siti dh masak la dgn Kisah Cinta Terhalang tu!

          0

          0
        • tok ti ni nak nasihat orang tapi dia bertudung pakainya ketat2 bodowww

          0

          0
      • kak leha says:

        adib si anak tiri mak siti ni kak leha dah cop ok.. jgn caras.. taste sgt kat adib..

        0

        0
    • siti perampas says:

      eleh..nasihat org pandai..jgn ikut perasaan katanya..tapi dulu die ikot perasaan rampas laki orang..takpe plak..PUIHHHH!!! ~~~

      0

      0
      • sajeje says:

        sokongggg…..dct tak layak nasihat shila
        ……sekurang kurang shila tak runtuhkan masjid org lain.

        0

        0
        • media prvt says:

          ko pn sama…tu la xbaca pappr hri2….dk dh jwb soal ni..dia dh brcrai dgn bini prtma dia tu dh 2 kali…bukn sbb siti… n bini pertma dia pn ckp yg hasil pnceraian dia n dk bukn sbb siti… see????????????? Allah dh tentu jodoh ct… xkn kamu nk layan kuasa penentu jodoh,ajal maut…fikir mengikut akal yg logik..bukn ikut perasaan benci ko tu yg mmg dh sah2 benci ct kn…

          0

          0
  2. Cik adik says:

    Betuiiii….jgn menderhaka kpd kedua org tua….. tanpa mereka siapalah kita

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      sokong sgggggggttttt kt kak ct……tu pasal dia berjaya dlm bidang nyanyian. …artis2 yg setakat nak jual tetek ataupun suara kata sila renungkan nasihat siti……..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko jaga2, nara delete komen ko weh japgi.. standbyyyyyyyyyyyyyyyyyy WAWAWAWAWAWAWWA

        0

        0
        • Anonymous says:

          nara bacul delete komen pasal neelofa tadi FAKKKKKKKKKK

          0

          0
        • tengku minah jambu merah / biru says:

          memang padan muka kau komen kene dilit hahahahahahaha padan muka !!! bagos bang nara bagos minah jambu caaaaaayang ngan bang nara !!! orang komen pasal siti dia pulak mashok kn nama nlofa hahahahahahahahaaha bwek !!

          0

          0
      • Anonymous says:

        nara delete komen akuuuuuuuuuuuuuuu pi mati lah ko naraa sentap mende bila pasal lopak die tu

        0

        0
  3. galau says:

    kannn…shila, dgr la ckp tok ti tu. kalau jodoh tu takkan ke mana. awk tu masih muda lagi. nama pun baru nak up.

    0

    0
  4. adik kak siti says:

    “kak siti tak suke tau adik adik kecewe disebabkan cinta”
    “kak siti bukanlah nak menyebuk”

    hahahahhaa..

    0

    0
  5. Nadrah says:

    Kaannn, Shila dengar kata tok ti tu. awak tu muda lagi, jgn nak ikut perasaan sangat. be patience kayh, x mao sedih2 dah.. all the best to you sis!

    0

    0
  6. rozita che kembang semangkuk says:

    bek shila kawen dgn cicit raja china jer..blh dpt reta berkoyan koyan..

    0

    0
  7. 1st says:

    1st!!!!!!

    0

    0
  8. LESONG says:

    SITI OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SOM!

    0

    0
  9. cik melur says:

    Teringat……wajah ayah tok ti masam je sepanjang majlis yg meriah tu.

    0

    0
    • melor says:

      pandai2 je buat cerita..
      dasar mulut bangkai..busuk gila hati engkau..ko 24 jam dok hadap arwah ayah siti ke masa dia kahwin..
      engko ni mesti tak ada orang nak kt ko..
      tu la hati busuk macam bangkai sapa yang nak..

      0

      0
    • akulah aku says:

      mungkin masa majlis tu, arwah ayahnya sedih sbb bakal melepaskn anak gadis kesayangannya kpd org lain..

      0

      0
    • sepupu ct says:

      betol la kate melor tu…aku sepupu ct belah arwah pcik din…aku tahu la hal sebenar..ape2 pon benda da berlalu..ct pon happy dengan pilihan dia sendiri..doa jela yang terbaik!

      0

      0
  10. abang bai roti says:

    mari jadi cinta hati abang bai.
    abang bai muka ada sama juga macam sharnaz tapi hati dalam juga banyak baik..tada panas baran..
    ok la,abang bai mau jual roti dulu..
    taking care for u n to my future in law nd lalalalala..

    0

    0
  11. shilap says:

    nie sume idea nk menang abpbh le nie..
    kasi byk story kuar..tup2 shila n sharnaaz mng nnt..
    hahahahaha..pndai korang kn..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    mak bapak siti restu utk siti rampas laki orang…. ingat siti, awak tu perampas…. sejarah tak boleh ditukar-tukar dan dilupakan begitu saja….

    0

    0
    • lolok says:

      alah org tu nasihat yang baik2 cuba pakaila yang mana elok… yang lepas tu hanya dia ja yang tau.

      0

      0
      • Fie Fie Semut Comel says:

        Betul tue lolok….ada lg org ati yg tak reti nk bersih mcm Anony 1.37 pm….
        Yg lama biarkn brlalu….jgn diungkit lg…..

        0

        0
    • anon says:

      anonymous 1.37…

      yg ko tetibe nak hangin tak tentu pasal nak ungkit kisah lame ni nape?org tu dah bahagia…lgpun mcm ct cakap, kalau dah jodoh, wat mcm mane pun akan bersama jugak…dah tertulis jodoh ct mcm tu, n jodoh datuk k ngn exwife dy sampai takat tu je..sape kite nak nafikan ketentuan Allah..yg penting dorg kawin cara betul n parents restu…

      ko jgn sampai ape yg jadi kat ct nanti jd kat ko lak…tetibe ko nanti gilekan kat laki org jugak…

      0

      0
  13. realpotato says:

    baguslah nasihat tu jgn sesekali membelakangkan keluarga.tapikan betul ke siti Allah dah tulis dlm Luh Mahfuz siapa jodoh kita….pandai2 je tau.nnt study lg ya.i luv simplysiti

    0

    0
    • ehem says:

      kau yg patut gi belajar lagi realpotato. Mmg jodoh kita Allah dah tetapkan. Dah tertulis di Luh Mahfuz. Kita yang tak tahu siapa jodoh kita. Jodoh temasuk antara perkara yg Allah rahsiakan supaya kita berusaha utk mencari jodoh yg terbaik.

      0

      0
      • realpotato says:

        Baru smlm bljr ttg jodoh ni.Allah tak tetapkan jodoh manusia,manusia yg pilih.Allah cuma mengizinkn pilihan manusia.sbb tu kita disarankn buat solat istikharah utk buat pilihan terbaik.

        0

        0
      • realpotato says:

        br smlm bljr ttg jodoh ni.Allah tak tetapkan jodoh manusia,tp manusia yg pilih.Allah cuma mengizinkan pilihan manusia.sbb tu kita disarankan solat istkhirah utk buat pilihan terbaik.

        0

        0
        • 587 says:

          setahu saya jodoh dah ditulis sejak kita dalam kandungan 4bulan lagi? saya tak banyak ilmu agama tapi nak tanya awak belajar dari ustaz mana yang kata tu? mybe cuma pendapat dia saja. jgn taksub.

          0

          0
        • realpotato says:

          terpulanglah 587….

          0

          0
        • ehem says:

          Allah dah tetapkan jodoh kita sejak dari dlm kandungan lagi. Allah dh bisikkan pada kita termasuk ajal, rezeki. Lahir je kita, kita lupa apa yg Allah dah bagitahu kita ms dlm kandungan. Ada ke patut ckp Allah x tetapkan jodoh kita sedangkan semua yg berlaku Allah yg tetapkan. Rintik hujan yg turun pun Allah dh tetapkan kat tanah mana ia akan jatuh. Inikan pula perkara besar seperti jodoh.

          0

          0
        • realpotato says:

          dari cara…awk ni eksyen sikit ya…ehem..ehem :)…bertabahlah ya

          0

          0
  14. samsul says:

    shila tolong dgr nasihat tok ti ni..xyah sibuk bercinta sgt la balas jasa ibu bapa dulu lg bek..umur msh muda dh sibuk nak kawen…

    0

    0
  15. ena says:

    siti ikut hati le tu.. mak bapak tk restu lngsung dia ngn tok K, hahaa.. smpai ke sudah kawen jgk ngn Tok K. bezanya shila tk bkeras, dia blk ke bapak dia. siti bkeras smpai ke sudah mau kt tok k yg ms tu masih status s**** org.. fikirkan..;).

    0

    0
  16. aku bulat says:

    Salam..
    Ko ni nk lawan suratan takdir yg dah tertulis kt Luh Mahfuz ke?
    Ko nk suh ct bljar lg sedangkan ko yg terlalu buta agama smpai x tau semua tu mmg dah tertulis…
    Kita ni cuma merancang…indah mcm mna skali pun prancangan kita,tp bukan tu yg ditakdirkn tetap tak jdi jg apa yg kita rncg…

    0

    0
    • realpotato says:

      Apa slhnya sarankan siti study lg?jgn marah2 smpai nk tuduh org terlalu buta agama.hidup kita ni singkat byk bnda yg kita kena bljr.

      0

      0
  17. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    wah,,,dlm video tu ada sharnaz si bangla nih pakai subang laa lepas putus dgn shila jongang…bagus gak laa putus sbb ini lah true color si bangla tu…mmg tak sesuai

    0

    0
  18. ceti noorhaliza says:

    maksud tok ti sbnr nya, shila..kau jgn contohi aku yang berdegil xnak dgr nasihat mak bapak sbb aku nakkan suami ohang..hahaha..

    0

    0
  19. siti sifir satu darab dua dua says:

    alahai tok ti nak nasihat org..diri sendiri bina masjid atas tapak masjid org lain..
    bolehlah bolehlah boleh belah..

    shila amzah kalau nak nasihat pegi cari dr. muhaya ke, ustazah bahiyyah ke, xpun cari la wardina safiyyah ke..tolonglah..tolonglah…tollonggggg!!!!

    0

    0
    • ciputput says:

      rumah orang pun da jadi rumah dia….lagi nak nasihat orang. Sure tengku tersenyum tgk siti ni…

      0

      0
  20. mimi says:

    siti..siti…keluarga ko tepaksa relakan ko kawen ngan datuk gatal yg miskin tu sebab ko source of income. abang ko, arwah bapak ko..semua menyampah tp tepaksa ar coz ko sgt determined. padahnya, tak dpt zuriat sampai sekarang tp sebab ko kan dato siti nurhaliza, kakak ipar ko yg ex kerje utusan tu control semua wartawan dlm m’sia ni, so no one dares to badmouth abt u kecuali para peminat especially yg hidup di bandar sebab bijak sikit drpd yg kat kg tu. tp ini pilihan msg2, x kisah la, mmg pompuan melayu kaki perampas pun, 1 dunia tau kualiti korang. at least shila tu pilih parents, ko pilih datuk k yg jadi kaya hasil duit bini (sekarang pun ko dah rasa best tanggung datuk k kan). x perlu nak nasihat org, buat keje ko dah, 1 show pun dh sampai 70 k, pegi umrah jela setiap bulan, coz for your info, haters ko banyak tp x obvious jeaaaaaaaaaaaa.

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      org bandar ada yg kena tangkap khalwat…hentam dadah…bijak ke tu….bodoh punya komen…..darah sama merah bongok..

      0

      0
    • paku buah keras says:

      the most stupid statement i’ve ever read…motif ckp peminat bandar lg bijak dari kg?..yg kat bandar tu pon dtg dari mana?bodoh punya org…cakap x pakai otak..klu yer pon ko emo,x tertahan prasaan dengki n busuk hati ko tu,pikir dulu sblum bg statement..

      0

      0
    • mak c kina says:

      aku setuju part ct tu je…tp part ko kutuk org kg xpandai,mmg ko salah…ko xtau ke bape ramai bijak pandai yg dok kt bandar tu aslnye dr kg?…mak bapak dorg keje tanam padi,toreh getah?…sbb nk anta ank dorg msk u,jd org pandai2?..igt yg dok bandar tu bijak belaka ke?…bkn melayu je yg rampas laki org..selagi nma nye pompuan,xkisah bangsa n agama apa.selagi nafsu menguasai fikiran,selagi itu ada je perampas suami org…cme bezanye yg bkn islam blh ada affair tanpa nikah…sbb tu ko dgr melayu je yg rampas suami org…

      0

      0
  21. aku says:

    “Sebab Siti dulu pun melalui keadaan yang sukar. Macam Siti dulu, selagi ibu bapa tak restu, memang Siti takkan mendahulukan mereka” ayat ni bknkah sepatutnya “selagi ibu bapa x restu, mmg siti xkan membelakangkan mereka” ke…hihihi, sori kalau tersilap…mmg mmg betul nasihat siti tu..ibubapala org yg sepatutnya kita utamakan…

    0

    0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      memang betol ape yg cakap kn tu tapi kadang2 mak bapak ni cakap tk semua nye betol….memang kite hormat ngan mak bapak kite tapi mak bapak pon nk kena hormat ngan keputusan anak jugak kannnnnnn….kalau tk nanti jadi macm mak si fzrina jantan ni tk suka jantan tu tk suka yg ni tk suka ha padan muka fzurina kawin bawak bapak sedara untok di jadi kn wali at last kawin jugak puas hati kan !

      0

      0
  22. kak li says:

    kes shila ok lagi kot, sharnaz bujang lagi, siti dulu, mana tak lalu keadaan sukar, kan datuk k masih laki orang. apa pun , tengku dah da pengganti yang lebih macho. Buat shila, tahniah, keputusan yang bijak. lepas ni, daptkan pengganti yang lebih baik, asal jangan laki orang. Merana lagi bapa mu kelak.

    0

    0
  23. yat kajang says:

    Eleh..eleh.. ko siti dulu pun mak ko x bagi ko kawin dgn dato k, ko nak sgt sampai dia bercerai berai… skg turn org ko pandai ckp pulok.. poyo le ko.. ko bagus asal x cari laki bujang…

    0

    0
  24. duri says:

    alah siti nie dye pun rampas laki org..nie plak nak nasihat org..cermin lah diri..

    0

    0
  25. Datin K says:

    Ahah CT… Jangan belakang kan ibu bapa… But nak belakangkan isteri orang orait aje… I’m still a fan of CT but facts are facts.

    0

    0
  26. Zee.H says:

    Pandai nak nasihat org, tak payah menyiboklah. Dulu keluarga kau pun tak suka jugak kau kawin dgn si tua tu, tapi kau degil. Kau lagi hina, sanggup meruntuhkan rumahtangga org sb nak kawin dgn pakcik tua tu kan……jadi takyah nak tunjuk baik lah..Baik kau jaga keluarga kau and pi wat anak cepat2.

    0

    0
  27. tajam kot dada beliau… sarung apa tok ti pakai ???

    0

    0
  28. Bontot Keling memang hitam! says:

    jom ramai2 kita nyanyi lagu halimah jongang

    0

    0
  29. Citi O Som says:

    Sejak pakai tudung ni Siti asyik ambik gamba sendiri je..naseb baik tak buat mulut itik..
    Shila amzah kalau anda ditimpa kesedihan..pi la mengadu kat Allah..pi nanges kat utube wat pa..kan dah ade parodi..kaum perempuan patut ada rasa malu..

    0

    0
    • Shila Amzeh says:

      Hellloow, kalau i nangis dengan tuhan, macamana i nak dapat simpati uolls supaya support lagu baru i nanti, silap2 jadik bintang popular terus, ihihihihihi..

      0

      0
  30. Anonymous says:

    duit banyak, muka cantik tapi mandul…kesian …mungkin balasan sebab merampas hak orang lain..

    0

    0
  31. Lin says:

    Kelakar, si CT ni mana pernah rasa bercinta, so mcm ne plak dia nk bagi nasihat pada mrk yg putus cinta?? pelik..

    0

    0
  32. koyak says:

    betul tu DATUK SITI, jangan belakang kan keluarga sebab nanti kalau ada keluarga kita kaki judi ka banyak hutnag orang kita jugak kena bekorban kahwin dengan orang kaya sebab nak selesaikan hurang darah daging kita. opssssss

    0

    0
  33. kak milah matang says:

    alahai .. ct ooiii… nasihat ke? baguslah . sure ke u dulu tak membelakangkan keluarga u bila u nak kahwin sangat dengan dato k.??? seorang suami kepada kakak angkat u…. katanya………………………. katanya……………..

    0

    0
  34. Hehehehehe says:

    Adoi….. I gie wedding siti nie dulu and duduk satu table dengan business friend dato k… Wife dia kata dato k nie macam arwah ayah dia… Mmg womaniser… Kalau artis kat malaysia nie ramai jer yg dia dah peluk peluk… Dapat rumah… Dapat keta… Tapi with Siti… She told him that he has to marry her if he wants her…. The relationship dah 4 tahun sebelum they got married… So mmg true dia berkawan ngan dato k semasa he is still someone’s husband…. Another.. If dengar speech Hetty Kos Endang sebelum dia nyanyi… Hetty ada kata… Pasal Siti dok mengadu pada dia dah bertahun pasal hal relationship dia m dato k and ask for her guidance…

    So… For her to menasihat Shila or sesiapa is not correct… Sebab apa dia buat lagi dahsyat… At least Syarnaaz lepaskan Shila mungkin supaya dia tak derhaka pada parents dia..

    0

    0
  35. Reena says:

    Dengar tu Shila..ct nurhaliza bagi NASIHAT…jangan belakangkan keluarga..chenta kau bukan cinta luar biasa cam dia dan bukanlah rahsia..dah heboh..macam ct dulu, selagi ibu bapa tak restu, memang siti takkan mendahulukan mereka…katanyerrrrrrr……

    0

    0
  36. adakukesahke says:

    kan bagus kalau shila baca komen2 yang sgt “membina” kat sini.. boleh dia buat lagu untuk kita jugak..

    0

    0
  37. Hehehehe says:

    Adoiiiiiii…….

    I pergi wedding CT nie dulu… Duduk satu table dengan business friend Dato K.. Wife dia bercerita Dato K nie ikut perangai arwah ayah dia.. WOMANISER.. Kalau artis artis nie… Dapat keta… Dapat rumah dah boleh serah segala… But with CT… She told him to have me is to marry me…. Tu yg sanggup bercerai berai…. Lagipun relatinship dia ngan Dato k tu dah lama …4 years sebelum diorg kahwin

    And kalau tengok balik persembahan Hetty Kos Endang… Before dia nyanyi dia ada memberi ucapan… And dalam ucapan dia … Dia ada kata CT selalu dtg kat dia for the pas years untuk minta tolong kalau bergaduh ngan Dato K….

    So I think… For her to nasihat Shila…. I tak rasa dia berhak…. Bte.. Dia dulu pun keluarga tak setuju pasal Dato K tu… Tapi dia degil and nak jugaks… Sekarang nie with Shila .. Sharnaaz dah tinggalkan Shila mungkin kerana dia tak nak Shila menderhaka terhadap ibu bapa Shila….

    My nasihat to Shila… Setiap apa yg berlaku itu pasti ada hikmahnya…. Shila kena pandai mainkan peranan Shila sebagai anak and kekasih… Berdoa supaya diberi petunjuk….. Sometimes in LOVE… You have to work for it…..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    SETUJU SESANGAT LA DGN KAU SITI..

    0

    0
  39. Marr says:

    Tak faham dengan para pengkomen yang dangkal disini. Siti menasihati Shila atas dasar Siti seorang senior dalam industri., Tambahan pula, semenjak dua menjak ini mereka selalu dicomparekan dlm banyak perkara. Second thing, kenapa nak buka cerita peribadi Siti. Again, adakah korang family dia? adakah korang kawan siti yang tahu semua cerita Siti? korang sendiri dengar dari mulut orang. Rampas atau tidak, persoalannya Allah dah tulis di luh mahfuz, jodoh dia dengan DK. Siapa kau nak persoalkan ketentuan Allah? Kau lebih tahu ke? Siapa kau nak cakap Siti menentang keluarganya? Ingat ye. Kau sendiri dengar dari mulut org lain. Lepas tu sebar dan sebar. Kau tak rasa benda tu fitnah? Untung siti, dia juga makin berjaya, makin banyak pahala atas kutukan dan caci maki korang. Siti tak berhak nasihat Shila? Sesiapa juga berhak nasihat orang lain asalkan ianya perkara betul. Kau pernah dengar tak Rasulullah cakap Dengarlah nasihat meskipun daripada pelacur? Maksudnya apa ? maksudnya jangan lihat siapa yang nasihat tapi dengar and ambil apa yg dia komen!.

    Korang sendiri dok cakap siti membelakangi keluarga lah apa lah, korang sendiri dengan mak ayah korang cemane?

    0

    0
    • lalala says:

      betul3..

      0

      0
    • Hehehehe says:

      I nak tanya…. Klu seorg pelacur nasihatkan u jangan jadi pelacur… U boleh terima??? Kalau u kata u terima… Mmg u nie hipokrit…

      Mmg jodoh tu ditentukan Allah… Tapi kita yg usahakan jodoh tu… Itu Di Janji Allah… Allah berjanji yg setiap orang ada jodohnya tapi kena berusaha untuk mendapatkan jodoh itu… So kalau kita berusaha untuk mengejar laki orang… Nah… Itu yg kita akan dapat…. Jgn blame Allah for things that we do…. Kalau DK mengetiks kat CT… And CT ada otak nak berfikir yg ini suami prg tak elok nak kacau…. Things will not happen….. Tapi tak… Sendiri jugaks kegatalan nak layan getik laki orang…..

      0

      0
      • xjugak says:

        komen untuk perenggan pertama:
        klau kita trima nasiht y baik dari orng y buat jht bukn dkira hipokrit..tu mknanya xsombong n masih boleh berlapang dada wlaupon orng tu xbaik tp nasht dia berguna n x mmbwa kita kearah apa y dia da alami…apasalahnya trima…kan tugas setiap mnusia d dunia ni brdakwah kearah kebaikn…y hipokritnya y jenis xbleh trima pndpt orng sllu rse dia saja y btul..xkn nk tunggu ustaz alim ulama bg nasihat pastu bru nk amik nsht tu sbgaii pngjran..,kita da dewasa da boleh pkir baik buruk pon…btulkn sy jika sy silap….

        0

        0
  40. qaqish says:

    Kata kata siti adalah doa. Cacian pun doa kepada orang yang mencaci itu sendiri. orang yang dicaci hanya akan dapat pahalanye. Sesuatu yang berlaku itu ada hikmahnya. Apabila ada api kenalah padamnya dengan air, bukan bagi minyak tanah lagi. EVen Prophet Muhammad pun belas kasihan pada anjing masa pergi ke masjid. Renung-renungkan

    0

    0
  41. ikan masin says:

    baru ingat..Nd lala pegang ic supaya anaknya tak kahwin lari!

    0

    0
  42. ikan masin says:

    aku rasa bintang paling popular bukan milik shila,kerna ini menjejaskan nama seseorang artis,boleh menyembabkan jatuh seseorang artis tu….

    0

    0
  43. nanarissa says:

    “kak siti x suka tau tengok adik2 kecewa di sebabkan cinta”.

    hari2 iklan ni naik bosan~ nah! tukar yg ini :.

    “adik2 x suka tau tengok kak siti amik laki orang”..
    ;p

    0

    0
  44. erinzany says:

    ct lain kali takyah lah nasihat org .last2 ko yg kena basuh.klu nak nasihat org ,diri sendiri kena cermin dulu .

    0

    0