Written by AbangNara | March 16th, 2012

Kalau dah namanya Siti Nurhaliza, pasti mahu yang best of the best sahaja. Semestinya wang bukan satu masalah apabila Siti Nurhaliza berhajat untuk mendapatkan khidmat David Foster dan Bruno Mars untuk album Inggeris keduanya. Teruja pula Abang Nara mendengar perkhabaran ini.

siti bruno mars

Album Inggeris pertama Siti Nurhaliza telah pun terjual sebanyak 40,000 unit dan 30,000 secara download untuk singlenya iaitu Falling In Love. Ini satu angka yang sangat memberangsangkan di kala kesuraman penjualan album di negara kita. Untuk makluman, anak tiri Siti Nurhaliza, Adib Khalid sudah pun mengadakan perbincangan pada peringkat awal untuk mendapatkan khidmat David Foster dan Bruno Mars. Kata Siti Nurhaliza:-

lbum kedua itu masih lagi dalam peringkat perbincangan malah masih belum ada apa-apa persetujuan daripada pihak mereka lagi. Bagaimanapun jika hasrat itu dapat dilaksanakan ia akan menjadi satu batu loncatan untuk saya mengembangkan karier di peringkat antarabangsa. Harap-harap apa yang dirancang akan menjadi kerana bukan senang untuk mendapatkan khidmat komposer terkenal seperti David Foster.

Abang Nara berdoa agar perancangan Datuk Siti Nurhaliza ini menjadi kenyataan. Bukan senang untuk melihat artis Malaysia mendapat khidmat komposer-komposer antarabangsa yang terkenal seperti David Foster. Kalau dapat pastinya album Inggeris kedua Datuk Siti akan laris macam pisang goreng panas. Kredit berita Mstar.

106 responses to Siti Nurhaliza Mahukan David Foster Dan Bruno Mars

  1. Ehem says:

    Tgu dan lihat hasilnya nant…

    0

    0
  2. stella says:

    I LIKE . . GO SITI GO . . SITI BOLEH LAKUKAN . . ORG TAK SUKA ? PEDULIKAN . . ITU SMUA LANGAU TAIK YG SUKA CMBURU KEJAYAAN ORG LAIN . . RMAI LG YG MINAT SITI . . AQ MINAT SITI N LAGU NYA SJAK DR 1995

    0

    0
  3. Norma Jean says:

    Album Inggeris pertama dia apa cerita ye? Sebab selalu dgr radio Fly FM, Hitz FM, Mix FM, ada la sekali je dgr lagu Siti. Itupun kat Fly FM sbb diorang jemput Siti untuk rancangan Phat Fabes and Ben tu.

    0

    0
    • KK vogue says:

      laaa kan abg nara da tulis 2.. album pertama die agak memberansangkan.. byk gak terjual.. teruskan usaha anda CT..!!

      0

      0
  4. Suka2 sangat……Tok Ti kena kurus lah ckit….

    0

    0
  5. ape ape je la.. says:

    mmg tok ti cantik..tp dia tak sesuaila nyanyi lagu inggeris..nak nyanyi lagu inggeris kena ada suara yg sgt powerful..lagu best mana pun klu suara timbul tenggelam timbul tenggelam takkan kemana.. jaclyn victor lg ok kot..

    0

    0
  6. situ sana sini says:

    minggu setiausaha kat Johor nnti CT akan nyanyi lagu2 inggeris dr Adele dan Maroon 5..nape x nak nyanyi lagu2 dr album inggeris sendiri? CT x yakin ke dgn kualiti lagu2 tersebut??

    0

    0
    • aku minum susu kuda says:

      mmmm aku rase ko x cukup info ne…..selain dua lagu ne CT akan nyanyi lagu dr album baru dia tu………..takkan la dia cuma nak nyanyi 2 jer lagu untuk 1jam ++ punya show..

      0

      0
  7. ASTALAVISTA says:

    aku sempat dgr CT masuk FlyFM hari tu…mmg serius kelakar nak mampus…speaking ke laut je pompuan nih!!buat malu je…ckp pun tersekat2 pstu satu haram apa pun tak faham apa yg dia cuba sampaikan…

    last2 terpaksa panggil org lain pulak tolong cakap bg pihak dia masa kt Flyfm hari tu…

    kang ada je Bruno Mars terjun lombong kang dgr tok ti speaking…;)

    0

    0
    • lew says:

      bangsa melayu yg membunuh bangsanya sendiri … mcm mana nak maju ..!!

      0

      0
    • stella says:

      speaking ko ke parit busuk npa ko xnk bgtau org ?

      SEAN KINGSTON x trjun lombong pun . . Ke agknya ko yg trjun lombong kot sbb x dpt berduet dgn siti

      0

      0
    • murni says:

      Sekurang2nya dia berani mengambil cabaran. Tak semua orang yg tak fasih berbahasa Inggeris berani bertutur, lebih2 scr on air. Siti ni sesuai nyanyi lagu bahasa Melayu dgn lenggok suara dia. Kalau lagu BI mcm tak berapa sedap sgt. Apa2pun, tak salah nak bervariasi. Menarik gak kalau Siti feat. BrunoMars.

      0

      0
    • sulaman kasih says:

      sekurangnya dia mencuba jugak untuk speaking.. ni la rupa orang Melayu…sebab tu ramai org Melayu x pandai speaking lg… sebab malu bila speaking salah ade org tukang ngutuk n gelak…Melayu oh Melayu.. :(

      0

      0
    • Learning is a never ending process. Lecture aku penah cakap sebab ade budak nie tak reti cakap english.. die kata, just say what you wanna say. even your english is broken. i know ur not an ENGLISH PERSON. Lecture aku nie Prof.Datuk Dr lagi.. and he never underestimate ppl.

      0

      0
    • senorita suri says:

      lecturer..bukan lecture. #typo. ammpeh.. rosak2. haha

      0

      0
      • Mini Cooper says:

        Jgn pandang rendah kat bangsa kita. Cuba tengok bangsa lain, eg China/Jepun/Korea, diorang mana fasih bhs inggeris, still boleh maju. Diorang speaking pun aku lagi tak pham…. heeeee

        0

        0
      • dhiaa says:

        ASTALAVISTA > tipikal org melayu yg suka mengutuk je.. at least dia berjaya dalam industri tanah air. aku pernah duduk oversea, speaking aku tunggang terbalik pun aku tengok xde pun omputih gelak2. dan diorg paham if speaking kita broken ke hape. sebab dia tau kita bukan sama bangsa dgn dia. so xpayah la kau nk cakap terjun lombong ke apa. cuba kau try duduk oversea. tengok pegi x pegi speaking kau. thanks! Good luck to Dato Ct.

        0

        0
    • aku nk komen says:

      klu bab kondem bangsa sendiri, melayula..support la..klu bukan ct sapa lagi? ada ke penyanyi lain yg ada full package as singer cam ct?muka?suara?duit?pleasa la…tang bahasa tu..rilek la..broken english ct tu ibarat cina pelat ckap melayu la..korang xterjun lombong pon kan?????

      0

      0
  8. stella says:

    lntak dya la nk nyanyi lgu sapa pun . . Nt kang if dya nyanyi lgu sndri , bnyk pla langau yg ckp ish , asyik nyanyi lgu sndri ja . . Cba la nyanyi lgu org gk . . Huhuhu . . Ala , dh jeles tu , mcm2 la yg ckp x sesuai laa itu la ini laa . . Typical malay suka cmburu kjayaan org lain . . Sot bakas

    0

    0
  9. AnakAyam says:

    waaaa bruno mars…nk beli la album ke-2 nanti….

    0

    0
  10. stella says:

    jgn rendahkn kredibiliti siti dgn stupid komen dr korg . . LANTAK DIA LAA . . KO ADA ? XDA KAN ? ? DIAM SJA LAA . . STUPID HATERS

    0

    0
  11. Mrs Siwon says:

    Hurmmmmm…Boleh ke??? Insyaallah boleh kot?? kalau kita ade duit sume boleh jadi…

    0

    0
  12. mimi qisitna says:

    udah2 ler tok ti ooiiiii

    0

    0
  13. berus jamban says:

    xsudah2…. nyanyi blh sbb hafal lirik, speaking tgk? yg menyokong mcmle dpt juta2 pun dr CTua tu….

    0

    0
    • bintang hati says:

      ramai jek org euro yg tak reti ckp english tp ada album english..ckp BI pun terabur…tp mat saleh ni tak pernah pandang stupid kat org yg tak tau ckp english pun..tgk org jepun..ckp english merangkak2..tp gi present paper merata dunia..siap bawak translater lagi.. bahasa bukan penghalang utk maju..yang jadi penghalang bangsa sendiri yg asyik nampak salah org..

      0

      0
      • ak ttap ak says:

        ak stuju sgt ngan komen ko.. nape prlu jdi omptih untk b’tutur dlm english.. nape prlu jdi krean untk b’ttur dlm bhsa krea.. xprlu brlgak smprna jka msih blajar untk mnjadi smpurna.. besa la bkan bhasa ibnda kta.. learning never ends..

        0

        0
  14. meeradriana says:

    Tolong belajar BI dulu sebelum buat malu penyanyi msia..
    Setakat guna pkataan yg senang, jgn nk invite international singer..

    0

    0
    • unknown says:

      weh biar la..jangan nak cemburu kan kejayaan org la..kau tu NOTHING!!! adoi…

      0

      0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      meeradriana, ko takyah ngata kat orang la… ko dah lupa ko pernah melaknat si Memey dalam entry Memey sebelum ni? orang lain maybe tak perasan.. tapi aku ingat ko meeradriana… sampai bila2 aku akan ingat nickname ko nih… ramai orang thumbdown komen ko sampai hidden masa tu…aku ingat lagi..
      Ko jaga anak ko yang kembar tu lagi bagus lahh… didik diorang agar diorang dewasa nanti pandai berbahasa Inggeris. Jangan bila diorang besar nanti diorang campak kau kat longkang sudah…

      Pembaca-pembaca blog Nara sekelian, kalau korang nak tau perangai si meeradriana ni, sila cari entry MEMEY SUHAIZA MAHUKAN ANAK SENDIRI. Korang boleh tengok sendiri betapa siotnya pengomen bernama meeradriana nih.. (sampai kena thumbdown teruk giler)

      Hahahaha… padan muka kau meeradriana!!! Ko nak jatuhkan air muka orang yg tak pandai cakap omputeh yer, haaa… sekarang ko rasa pulak apa rasanya kalau dihina… RASAKAN!!!!

      0

      0
      • meeradriana says:

        aq malas nak layan org yg bmuka² mcm ko..
        avatar sama tapi asik tukar nama lain²..
        whatever avatar kelabu..
        thanks for remember me, stalker!!

        0

        0
      • Padan muka ko says:

        Mg teruk pmpuan ne.,bangga sgt dgn anak kembar dia 2.. Smua komen dia langsung x matang. N nampk sgt low class. Kalau org ckp anak kembar ko akan cacat otak ko suka x? So please la bg komen yg masuk akal ckit.

        0

        0
      • stalker says:

        aku rasakan si avatar kelabu nih ada mental problem .. split personality .. hehehe ..

        0

        0
      • Ade otak gune la... says:

        bukan nk masuk campur korg gaduh2, just nk bgtau avatar kelabu ni bukan org yg same la ngok, cme die xletak email address je.. sbb tu ade avatar yg same.. ce ko try xletak email tgk avatar ko jd cmne…

        0

        0
      • Anonymous says:

        lagi sekor monyet dr gua sam poh tong kuar duk pertikai psl avatar kelabu.. buduhnye..

        btw miera diana ni loser, dia sendiri ckp english berterabur..

        0

        0
  15. anony says:

    tp siti ckp english pn meleper..good try la..ehehe..xkondem ok..

    0

    0
  16. unknown says:

    Pada yg kutuk tu, korang sendiri pon entah ke mana…Biarla dia tak fasig BI pon tapi mencuba gak…Yang korang dok ngutuk2 tu NOTHING jer…melayu TAK SEDAR DIRI….namapun me-LAYU….layu jer

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku tgk org yg mengutuk kat sini xde sepatah perkataan in english pun diorg tulis..nampak sgt sendiri yg english ke laut duk sibukkan org lain..org tu dah jauh tgglkan korg, ko still kat situ lagi.. bwk2 laaa tgk cermin cik kak bedah oiii..

      0

      0
      • diel says:

        Tak jawap dlm english tak semestinya tak pandai… bukan nak cakapla… (tapi kena cakap jugak) comparing Mizz Nina dengan Siti.. macam ada satu malay proverb yang kena dengan depa dua nih. “Bagai langit dengan bumi”. Rasanya masing-masing tahu siapa langit siapa bumi. ehe. Nak kata kondem orang melayu, Mizz Nina tuh melayu kan? Nape aku tak condemn pon Mizz Nina tuh….. =)

        ps: Ke siti kejelesan dengan Mizz Nina sebab 1000 langkah ke depan dari dia kan…

        Assalamualaikum =)

        0

        0
    • ini saya says:

      ermmm…
      noraniza idris start nyanyi lagu melayu asli …siti folo..
      waheeda start nyanyi nasyid moden..siti folo….
      mizz nina start nyanyi lagu omputih and collaborate ngan produser omputih..siti folo…

      dan da tentu2lah mmg siti yg berjaya..sbb apa?? sbb dia SITI NURHALIZA…
      tak bole nk cipta kelainan sndr ke???

      by;
      not a fan and also not a haters!!

      0

      0
      • Mayang Mengurai says:

        Mizz Nina??? haloooooo.. setakat tumpang kaya bapak jew kot!!!! laen lah dari naif ke gemilang, dari miskin ke kaya raya… seriously, aku tak bangga ngan minah tue.

        0

        0
      • Anggerik Biru says:

        mizz nina suara tak sedap lansung. she cant sing

        0

        0
      • aku yg biasa-biasa says:

        follow yang elok xper…ko tu orang hentam ct,ko pun follow hentam ct..ct ada reta bjuta..ko dosa je dpt…muhasabah diri ok..

        0

        0
  17. pasah mana2 sandar!!! says:

    xyah la nk diorng..dh ada datuk K kan.. :p

    0

    0
  18. mixgirl says:

    aku x cemburu pn….tp mmg x blh blah lah…ckp pn trabur…mmg bagus klau btl nk mcuba tp jgn sampai mhancurkan…!!!!
    jgn krn duit byk so rasa smua blh jd baik….pd yg duk timang ct tue teruskn mlambung ct dgn lbh tggi ok…;)
    peace…

    0

    0
  19. aleya says:

    adusss.. boleh ke dato siti ni dgn 2 org international artistes tu? ckp omputih pun tak lopeh dato siti ni. buat malu je wehh. suara dia memangla sedap, tapi pronunciation bersepah ya ampun. masuk phat fabes & ben show pun setakat uh-ah, uh-ah, ok, yes, no… tu je yg dia cakap.

    0

    0
  20. tak nak bagi nama says:

    1) Tak pandai bahasa Inggeris pun Siti boleh jadi jutawan, kita apa ada?
    2) Apa nak dimalukan kalau salah dalam bahasa, orang Cina, India pun cakap Melayu tak betol tapi kita tak pernah anggap memalukan pun.
    3) Aku heran jugak, kakak dato’ K buat program bual bicara ambil CT jadi host, anak tiri buat syarikat rakaman ambil CT jadi artis, lepas ni apa lagi?

    0

    0
    • diel says:

      dia boleh jadi jutawan sebab:
      1. sore dia memang sedap…. tapi bila nyanyi lagu melayu jeklah…
      2. dia dapat suami duda yang kaya. maka, brtambah2lah kekayaan dia.
      3. btw, kakak ipar? anak tiri? .. kroni lah senang cerita.. =)

      0

      0
      • burung bawah pusat says:

        aku pun nak bagi list

        1. CT nyanyi semua lagu pun sedap, Mandarin, Kadazan, Iban, Inggeris, Jepun….Ko patut korek taik telinga
        2. Dia mg kaya…x kawin Datuk K pun memang kaya…ko ada?
        3. Org yang mengumpat, mengutuk, mencaci xkan terhapus dosanya selagi org yg dikutuk, dicaci dan diumpat x memaafkannya (kpd smua kaki kutuk)

        0

        0
  21. lovemint says:

    Like seriously,im not really 1 of her fans but there’s a billion kinds of English in this world. Siti’s using Malay/Malaysian English. It’s not wrong. You people need to stop being so judgemental. As long as it’s comprehensible then it’s fine. Stop hating. I bet your English is? ain’t that good either…

    0

    0
  22. lady says:

    everybody’s not perfect…Allah S.W.T Maha Adil klu Dia dah bg kelebihan drpd sudut ini Dia kurangkan yg lain pula…dlm hal CT dia cantik, berjaya, kaya, ternama apa dia plan untuk kerjaya n life dia, dia akan usaha sampai dapat!!!tp sayangggg kurang berpendidikan sket & ade lah perkara2 lain yg Allah blm beri pada dia bnd2 nie jgk membezakan beauty wif brain dgn beauty wif no brain…mmg kite patut sokong dia sebab klu dgr artis lain or K-POP tue nyanyi english pun berterabur jgk tp cuma CT nie bergelar Dato n num 1 singer in Malaysia so bila dia tak pandai speaking tue mmg MEMALUKAN lah untuk diri dia n kite sbg peminat sebab tue lah ade artis hollywood (lupa nama) kata ade sesetengah org kite tak pandai bahasa inggeris…kite MELENTING tp sepatutnya ambil tue sebagai pembakar semangat!!!

    0

    0
    • Bunohan says:

      ingat..semua org pun bermula dari kosong atau tak tau atau tak pandai..kalau tak bljr atau malu lg tak tau dan tersesat..adakah kita kenal huruf a, b,c kalau tak bljar?..sebnrnya..yg kutuk2 ni adalah mereka yg BODOH SOMBONG..

      0

      0
  23. Syabas buat siti..:D

    teruskan usaha

    0

    0
  24. aku le.. says:

    aku lbh suka cakap ngn orang puteh sebab diaorang tak penah nk betulkan grammar aku ke,pronounce aku ke..malah diorang still faham apa yang aku cakap berbanding cakap ngn orang melayu yang asyik nak cari kesalahan grammarlah,nk memperbetulkan pronounciationlah,belum lagi nk gelakkan orang,merendah2kan orang..bukan nak bagi semangat.. dah memang melayu macam ni..berlagak bagus semuanya…poyo..

    0

    0
    • orang melayu takkan hilang di dunia says:

      oiiiii aku le ko org ape nk sound org melayu!!!!!
      org melayu cme nk btol kan kesalahan org yg xtw bahase ingeriss cam kau..
      bwt malu org malaysia jerk….

      0

      0
    • Bunohan says:

      ITULAH SBB SEBNRNYA KNP BANGSA MELAYU TAK MAJU-MAJU KERANA SUKA MENCARI KESILAPAN ORG, PENDENGKI, SUKA MENGUTUK, MENGUMPAT DAN MENGGELAK-GELAKKAN ORG..PADAHAL DIRI SENDIRI PUN LAGI TERUK..HAHA

      0

      0
  25. justme says:

    i hate it when music is more about business, and sex appeal, and looks, and glam… i wish people would start making music for the sake of music and art, then only will we have real good, quality music… don’t people get sick of trash music? I do… I want to see real talent; want to hear real music… I appreciate real artistes who stay true to themselves, but unfortunately they are so hard to find. *sigh*

    0

    0
  26. Macam bagus says:

    Cakap orang Putih konon!!! Macam bagus.

    0

    0
    • mcam-macam daa says:

      kalau orang xpandai english…kena kutuk..dah orang speaking ko cakap cam tu plk…ape da..agaknye ko xfhm ekk?:)

      0

      0
  27. Ako says:

    teruskan usaha anda la Tok Ti, yg pasti aku dah tak minat Siti lepas dia janji hanya tinggal janji T___T

    0

    0
  28. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jambu nye sitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii eeeeeeeeeeeeeeeeeee geram minah jambu lah !!! nampak kurus pulak siti..atau pn memang dh kurus????? ahhhhhhhhhhh peduli happe kalau orang dh tk minat siti lagi tol tk….siti tetap siti yg dulu hanye penampilan dia aje yg different….eleh dorang2 ni ntah ape2 ajeeeeeeeeeeeeeeee lov u sitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !! semoga siti di murah kn rejeki yeeeeeeeeeee we want rockkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!! rock stedayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!

    0

    0
  29. stella says:

    STUPID COMMENT . . Rmai btl yg CEMBURU . . HAHAHAHA ~ KSIAN MREKA LANGAU2 NE . . DUK DIAM2 SUDAH LAA HATERS . . JELES KA ?

    0

    0
  30. minah says:

    pagi tadi masa mhi tv3 dato ct jadi artis jeputan..last program dia nyanyi 2nd singlo kalo x silap ‘remember me/you’ x ingat mana yg satu..bleh tahan gak lagu ni coz dato ct feat sean kingston, best n simple je muziknye

    0

    0
  31. nelly says:

    sukati kau lah nak amik sapa pun kau suka..duit kau kan banyokk..

    0

    0
  32. MUET BAND 3 says:

    xkisahla dia boleh cakap english ke x..hope lagu yg dhasilkan tu xsakit tlinga…tambah2 klo dgn bruno mars..I like~!!

    0

    0
  33. apakah? says:

    Not a fan and not a hater..tp aku lebih ske kalau artis tu tulis lagu sendiri & play their own instruments..terasa lebih effective cmtuh…but then again, i’m not a mainstream music, top 40 hits punya person…

    0

    0
  34. noname says:

    yess ….

    0

    0
  35. girang says:

    Aku cume fikir better dia fokus pada satu bende jelah esp business die..ini dalam satu mase nak niaga, nak nyanyi, pastu nak berlakon lah apelah. Last2 aku fikir “siti ni nak ape sebenarnye?”..sudah2 la tu. Siti makin berusia. Macam tak manis plak nak terkinja2 joget. Lagu inggeris dia haritu pun rancak kan. kalau nak ikut kan peminat and industri memangla takkan habis permintaan sane saini. Tapi semua bende mesti ade limit. Siti nak menghibur sampai bila? Aku tak kisah pun dia nak dgn jodie foster yg penah collaborate dgn Charice, Celine Dion tu.. Tapi, aku tertanye2 bila siti nak berhenti dan hidup tanpa banyangan glamour? Rase kesian pulak sebab asyik nak memenuhi permintaan peminat je. Tapi kegembiraan sendiri entah bila bole dapat. aku cume nak cakap “siti, sudah2 la tu. kalau siti tak menyanyi pun, kami tahu siti memang tetap power walaupun tak glamour macam dulu lagi “. Sekian

    0

    0
  36. Leave says:

    Dia kata dulu dia dah puas glamour,dah puas d hias, dah tiba masa nak pakai tudung, then pakai ttp kpala x nmpk rambut,pastu pakai selendang,then mula ltk slendang d ubun2, then saji la,topi la,maknanya dia sbenarnya lum puas dgn dunia glamour…tp sy x kesah sb sy bkn peminat dia,cuma bila baca paper adalah baca ttg dia ni skit, n mgkn dia ni agak hipokrit juga…dia mmg kayo, peminat dia yg bg kayo…tahniah Kpd peminat setianya….

    0

    0
    • puas says:

      mula ingat dah puas. tapi manusia mana ada puas dan akan sentiasa di panggil, dipujuk untuk kejar kesenangan sementara dan palsu di dunia ni… kecuali yang sudah lihat penipuan dunia dan mahu meninggalkan dunia dan hanya mahu tumpu pada perjalanan menuju perhentian terakhir.

      0

      0
  37. Ustazah Rock Tampar Ustazah Terlampau says:

    Honestly, i rasa seram sejuk bca komen u….komen u seolah2 ada unsur dengki…2 namanya ct brusaha untuk brjaya dn terus brjaya.. Kalau masi mampu untk buat keja knp mesti brhenti separuh jalan?.. Lain la kalau ape yg ct buat 2 x menjadi. Bisnes ct menjadi..Album dia pun menjadi. Statistik bru even album bhsa melayu artis lain pun x mampu lawan sell album inggeris ct.. N 1 more thing ct kaya pun dia x kedekut mcm artis lain.. Dia ada rumah kebajikan, dia buat masjid, dia buat amal. So dgn keja keras dn hasil kekayaan dia 2 boleh la org2 yg x brnasib baik 2 tumpang sekaki…n aku rasa dia nak terus cri kekayaan sb dia xnak jadi mcm sesetangah artis yg bila dah tua n jadi miskin sibuk pula minta derma sna sni….

    0

    0
  38. P says:

    cume nak cakap.peminat fanatik siti janganlah marah2 kalau ade org nak komen pasal Siti etc. Normal la tu ade artis yg orang suke or tak suke. Cool je lah. Tiap org kan ade pendapat masing2. Yang nak dipertahankan sangat kenapa? Rileks je lah. siti pun manusia biase gak. korang buat macam dia malaikat pulak takde cacat cela. Ini lah tanda2 kiamat kecil “artis dipuja-puja melebihi ulama”

    0

    0
  39. Madan says:

    knp xx ckp tanda kiamat besar?..hehe rasanya sejak thn masihi lg artis di puja..zaman p.ramlee, saloma, sharifah aini, sudirman, hingga siti nurhaliza..tp tak juga kiamat kan?…semua ni kerja tuhan bukan kita manusia yg tentukan..lg pun kalau kita tak suka org tu org ni..lebih baik diam ..sbb kalau dah kutuk dan maki dgn org tu di blkng apa hukumnya..mengumpatkan?..ct atau artis lain pun manusia biasa..penyanyi hanya kerjaya..mcm yg lain2..lg pun mana manusia yg sempurna lebih2 umat di akhir zaman..

    0

    0
  40. stella says:

    haters n anti skalian alam . . Msti x pnh dgr lgu SITI duet dgn SEAN KINGSTON kan ? ? Atau kmurg ne sbnrnya KIPAS SUSAH NAK MATI siti tp sja wt gempak dgn STUPID comment kmurg ? ?

    0

    0
  41. ct payung says:

    lagu omputih dia pon jrng2 main kt hitz f.m…x agak2 la dia ni.mmg x sedar diri…jgnla kasi malu org melayu ct oiiii….nanti dh siap album no 2 ni jgn lupa bayar la ek kat bruno n d. foster tu..wachaaaaaa!

    0

    0
    • blabla says:

      Org melayu mmg pun tak tau malu..kejanya mengumpat, mendengki, mencarut..tgk bangsa lain tak ada pun sikap mcm ni..itu sbb mereka maju…melayu oh melayu knp lah ko jd bangsa paling low class..dgn sikap negatif dan iri melihat kemajuan bangsa nya sndri..

      0

      0
      • kiki says:

        kalau bukan cerita pasal siti kau pun mengutuk gak. same je.kalau kau tak kaki kutuk, kau takkan bukak blog gossip

        0

        0
  42. Naziman says:

    Datuk siti ni macam tak pandai tua kan..cute ja di tengok selalu..sdap hati tengok..

    0

    0
  43. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pakai lah simply ct pasti tk nampak tua kulit halus dn tk berjerawat lagi …..ha itu lah rahsia siti….

    0

    0
  44. KRU adalah artis pertama Malaysia yang mendapatkan khidmat David Foster untuk album The way we jam. Kalau DCT berjaya,dia adalah artis kedua.

    0

    0
  45. me myself says:

    belasah je la ct!janji ada duit..mariah carey pun ko bleh berduet!

    0

    0
  46. rozi says:

    alahai CT oi…
    cermin2 kan lah diri..suara kau mmg tak sesuai nyanyi lagu orang putih…
    Kalau dengar kan duet CT dgn Sean Kingston…masyaallah….
    Kalau ya pun nak cabar diri biarlah bertempat…
    Takda ke sesiapa yg rapat/dekat dgn dia ni boleh bagi nasihat? Atau mmg jenis besar kepala…
    Mgkn juga besar kepala, tengok ajelah kehendak dia bila nak kan Dato’ K…
    Pecah belahkan masjid org pun dia sanggup…bila org mula bercakap ” CT mula dgn CT selepas Dato K dah ceraikan ex wife dia”…
    Tapi pelik juga memikirkan terlalu ramai yg taksub dgn dia ni…

    0

    0