Written by Bella | May 27th, 2015

Jangan terekejut dahulu jika anda pernah terserempak dengan artikel ataupun mendengar khabar angin bahawa penyanyi tersohor Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza bakal bercerai ini kerana berita tersebut tidak benar sama sekali dan merupakan satu fitnah yang agak besar buat penyanyi tersebut.

Menerusi foto repost daripada Instagram kakak iparnya Rozi, Siti Nurhaliza telah meluahkan rasa terkilan beliau dengan sikap sesetengah pihak yang sanggup memfitnah beliau demi mendapat perhatian ramai.

Ya Allah , hanya Dikau yang Maha Besar lagi Maha Berkuasa. Dikau berilah hukuman sebaik baiknya buat pemfitnah yang menyebarkan fitnah ini. Semoga mereka kembali ke jalan yang benar. Amin Ya Rabb.

Rozi yang juga merupakan pengurus serta pembantu peribadi Siti Nurhaliza pada mulanya tidak mengambil serius akan perkara tersebut kerana ia sudah selalu berlaku. Namun, apbila berita tersebut mula tersebar secara pantas dan mencetuskan spekulasi di media sosial, beliau akhirnya bertindak untuk memberitahu perkara yang sebenar.

Tentu sekali, cerita tidak benar itu telah mencalarkan nama Siti Nurhaliza dan membuat orang ramai tertanya-tanya akan status sebenar artis pujaan mereka kini.

Saya dah terima ni beberapa hari lalu tetapi saya buat tak endah sebab berasa sangat-sangat kasihan malah hairan dengan keupayaan, kesediaan orang yang buat tajuk, buat cerita, buat fitnah, dan disebar-sebar lagi, dan kemudian jadi bahan sebaran tanpa putus.

Memfitnah seseorang itu lebih besar kesalahannya daripada membunuh orang. Kami harap Datuk Siti Nurhaliza tenang menghadapi kisah tidak benar tersebut dan masyarakat jangan cepat mempercayai sesuatu perkara. Semoga Datuk Siti Nurhaliza dan Datuk Khalid kekal sehingga ke akhir hayat. Amin.

Sumber Berita: Instagram Datuk Siti Nurhaliza

 

72 responses to Siti Nurhaliza Luah Rasa Kesal Difitnah Sudah Bercerai

  1. Orang Malayj says:

    bersabar aje lah Siti….

    Harap-harap tak benar sebab Club Janda Hot dah full. Baru semlm Akak check..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Biasanya fitnah @ gosip artis btl…bl digosipkn,artis akn menafikan,,,lm2 nnti btl rupanya

      0

      0
      • Aku Pun X Paham says:

        Geng2 UMNO Dan Najib la ni. Siti kan pro Dr M sama macam Cik Ta. Ni la al kisah nya. Ingat x baru2 ni Siti kritik Tabung Haji sbb 1MDB? Kebetulan?

        0

        0
        • Mata2 says:

          dengar cerita orang meluat dgn SitiZoners – fan2 Siti yg selalu kutuk artis2 lain dlm velog, YouTube, forum yg mana mrk mahu jatuhkan artis2 yg beri persaingan of Siti ni mcm Yuna, Dayang, Shila Amzah, Adira, Alyah. Mereka akan sedaya upaya memastikan nama artis2 yg lain akan jd busok dan orang2 benci supaya idola mereka kekal dlm industri….

          0

          0
        • Mat K says:

          Tok Tie ni pon bangang juger. Status Facebook n Twitter entah haper2 kekadang Ty. Takde hujung pangkal. Contoh pasal isu Si Saerah yg bercerai tu dulu tu. Jenuh orang nk meneka. Explain la betol2…

          0

          0
        • KuZah says:

          Alahhhh,,,relaks laugh, gossip je pun. Kaw dulu rampas Tok K drp Ku Yah lagi teruk. Hingga hancur masjid orang. What goes around comes around.

          Telan je lah dugaan2 akibat dosa2 dan nista2 yg pernah ko lakukan dulu.. :(

          0

          0
        • Betty says:

          blogger kelantan…what do u expect???

          0

          0
        • Abam says:

          Cara “Mata2” bercakap macam besar gila pengaruh sitizoners dalam industri, sampai influence dunia retis. Cammon la kau ingat fans Yuna, Dayang, Shila Amzah, Adira, Alyah tuh innoncent ke? sampai tak penah kutuk2 retis lain.

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          Ini dah melampau. Akak sbg seorang fonfuan paham perasaan Siti ni. Benda2 gini jgn dibuat mainan. Lebih2 lagi isteri yg sukar mengandung. Sensitive tau ke? Atok Kay tu walaupun tua tapi ramai yg nak dia tu rasanya. Nanti pergi mana orang asyik berbisik kat belakang. Jangan la kerana nak naikan blog sanggup memfitnah. Agak2 la wahai bloger2 pun. Fitnah berleluasa tu dlm agama, tanda2 dajal makin hampir tau ke? Siti pun ada perasaan. Hentikan la penulisan bodoh ni.

          0

          0
      • Peminat NDanish says:

        Tu la… Jgn jadi perampas. Sampai mati org menyumpah nyumpah!!!

        0

        0
        • Bedah says:

          Tuhan marah…nikmat dunia kau dah byk kaut tp masih x reti2 duduk takwa dan berhenti bersyukor. Ni Allah kasi dugaan kecil supaya ko x tersesat jual aurat…jual muka, jual makeup, jual hiburan yg melalaikan orang! Sudah la Siti, undur la cara Islam dan terhormat. Harta duit bkn boleh bawak ke kubor! :(

          0

          0
        • anti blogger tolol says:

          blogger2 drp blog2 sampah. nak naikkan trafik la tu. puiiii….tolol.

          0

          0
        • Irfan says:

          nak kesal pe hal lak ni? dah asam garam jadi artis.
          redha je lah. tak nak kena kutuk jadi cikgu XYZ.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dulu mcm tula perasaan Ku Yah…bekas isteri Dato’k…baru sikit jer tu siti oii

          0

          0
      • minah jambu terlajak rugi says:

        X pyh kesal lagi berduka. Kan isu cerai sama juga mcm isu kawin. Semuanya takdir. Macam juga waktu ko nak kawin Tok K tu dulu. Ko cakap takdir hodoh…,walaupun sampai cerai rumahtangga orang!

        Hmnnn…

        0

        0
      • Anonymous says:

        mesti bloger2 tu jelos nengok tok tie bergesel misai dgn tok kay tu kan? tu la pasal…dengki. laki mereka ayam togel, bulu ketiak pun mcm taugeh. 2 tiga helai je.

        0

        0
    • One Direction says:

      kesian Tok Ti sampai menangis.
      semoga Tok Ti cepat dapat baby.

      0

      0
    • budak jahat says:

      teruknya muka siti x pakai makeup…adoi.
      ingatkan natural beauty.

      0

      0
      • Anonymous says:

        pernah jumpa siti kat giant….sebijik amoi. tapi tetap layan fans dia. siap mereka ambik gambar lagi.

        0

        0
    • lalala says:

      suka suka je cakap orang bercerai. ni la sebabnya aku takdak fb. banyak yang tipu dari yang betul

      0

      0
  2. Orang Melayu says:

    By the way, Akak pun Hot Janda….Lagi Hot dari Nora D, Erra……

    Hot mcm sambal belacan taruk cili padi…. I like….

    0

    0
  3. Kak Nam says:

    orang meluat dgn fan2 siti. mcm beruk! siti jd mangsa…berlagak la fans dia ni.

    0

    0
  4. minah jambu terlajak habis says:

    kalau betol2 cerai pon terima aje lahh dh tkde jodoh nk buat cmana..harap d siti tabah ye jangan stress tau..

    0

    0
  5. ariefsempoi11 says:

    FITNAH TETAP FITNAH.
    Siapa korg nak mengukit kisah lama, die perampas datuk k ataupun die tak rampas datuk k. kalau dah tertulis jodoh die dgn datuk k itu akan berlaku
    please percaya qada n qadar ALLAH.
    And sampai sekarang aku wondering betul ke siti nie perampas. kalau die perampas takkan lah anak2 datuk k punye syg kat die. mana korg tahu die perampas? jgn menuduh org sesuka hati kalau tak tahu cerita sebenar. tq!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    entah2 kerja kak rozi. maklumlah siti pun dah suam2 kuku. nak kasi up supaya belas kasihan orang.

    0

    0
  7. Lis says:

    Errr….

    0

    0
  8. Sabar je la says:

    Sabar ye retiss Malaysian. Key board warrior kat blog mi memang ramai yang mulut puaka. Almaklumlah tak nampak rupa!

    0

    0
  9. sahabatpena28 says:

    fitnah lbh besar dosanya dr mbunuh… sape yg sebar fitnah ni..mntk maaf dgn empunya diri ccepat..takut Allah tarik nyawa tu dulu… nauzubillah..sia2 hdp…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    jom serang blog tu wey

    0

    0
  11. mas says:

    SITI PERNAH BERFALSAMPAH ” TIDAK HIDUP DEK PUJI TIDAK MATI DEK KEJI..SO KENAPA MENANGIS SEOLAH OLAH TIDAK DAPT LAGI TERIMA HAKIKAT HIDUP SEORANG ARTIS YG TAK LARI DARI DUGAAN. TERIMA JELAH.ATAU MEMANG INI PERKARA BENAR HINGGA SITI TERLALU HIBA UTK MENERIMA HAKIKAT??? .TAKKN POKOK BERGOYANG KALAU ANGIN TIADA..SEMOGA TABAH..

    0

    0
  12. Kami says:

    hey kamu yang berhuruf besar bagai tuh! zianafolks detected!

    0

    0
  13. maaa says:

    Tuanya Datuk K

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Blog sepi…. Nk kasi orang klik…

    0

    0
  15. KORANG KOMEN AKU YG PANASSS!!!!! says:

    Mulut2 puaka mmg x blh di tutup..yg sebok ckp pasal puki dh rabak tu aku doakan kau kat akhirat dgn keadaan terbalik dgn muka puki kau yg sememeh di muka..nauzubillah perangai!!! Aku dh bekerjasama dgn CT dari zaman konsert Mega Bukit Jalil lg..dia sgt peramah,hati bersih n x kedekot..yg penting kulit cantik bersih putih..natural beauty..gmbr atas tu waktu dia menangis mmg la bengkak2..mcm korang jgk klu melalak kna tinggal boipren ke,kena cerai ke ntah2 muka lg sememeh benyek!! Yg komen mcm good2 tu INGAT!!..korang ada anak,laki,bini,keluarga..satu hari Allah balik pd family korang jgn baru nk menyesal..Teruskan perjuangan mu CT..walaupun aku dh retire,teruskan amalan2 yg kau lakukan..smg mndapat keberkatan dunia dan akhirat..LOVE U CT!!

    0

    0
  16. yaya says:

    kesian ct sabar la ya…dugaan…
    dunia artis mmg cmni la..x jd artis pon org sebok jaga hal org

    0

    0
  17. harap bertabah!!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    I pun macam terpercaya jugak sebab ct kan nak anak, husband sakit belakang lak….logic kan????

    0

    0
  19. Anonymous says:

    I pun mcm terpercaya jugak ct nak anak husband sakit belakang ….logic kan

    0

    0
  20. LOL says:

    Siti, you deserved better. Not another woman’s man. Sigh…

    0

    0
  21. damai says:

    sy dah baca issue inie, mrk gunakan photo siti tapi cerita dia pasal perceraiaan kakak dia yg masuk AF tu, lupa pula nama CT apa

    0

    0
  22. melati says:

    Aiiiii ujian camni pun ko terasa ? tu baru skit…yg ko rampas laki org , ko tk tahu camner perasaan org …….biasa lah dulu ko Rampas sekarang baru tempias ko dh kalut…kalau btol terjadi baru ko dpt rasa camner ko buat kt org…hehehee dugaan Siti…takut nanti kalau btol2 terjadi ko terjun KLCC plak…hahaha

    0

    0
  23. nana says:

    tah pape keyboard warrior kat atas ni mengata mengutuk macam korang perfect, sepatutnya mendoakan bukan mengata..mentality org malaysia mmg rendah gila..

    0

    0
  24. Shhh says:

    Wahai abg nara tolong lah tapis setiap komen2 kat sini..dh mcm2 komen yg tak sanggup sy baca..Wardina Safiyah baru tegur pasal blog ni dlm fb dia (pasal isu rotan)..komen2 tak kiralah post apa pa pun..semakin sakit mata baca komen2 kat sini …dan da yg semakin biadap..rezeki Allah pun dipertikaikan..artis pun manusia biasa..nk ckp atau tegur tak perlu kuarkan kata2 kesat ke…lepas tu cakap plak pasal benda2 lucah..tak da kena mengena dgn pa yang dipost dalam blog ni…kita bukan lah alim mana..tpi setiap apa yang dipost tu akan jadi perbalahan sesama sendiri…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Sabar la tok ti….semoga Allah memberi ganjaran syurga atas kesabaranmu..

    0

    0
    • Siti Nurhaliza says:

      Agaknya Allah balas perbuatan saya didunia ni sebab dulu saya ada rampas suami pompuan…Saya tak pernah pikir bagaimana perasaan pompuan tu masa tu sebab saya dah mabuk cinta sangat dgn suami dia. Sekarang..saya rasa bersalah! BERSALAH! Ya Rabbi..Ampunkan Hamba mu ini!!

      0

      0
  26. aalin says:

    yg tunjuk alim bagai di atas ni..tolonglah toksa baca langsung komen org..kau ingat kau tu baik sangt..inikan pendapat masing2 bukan forum soal jawab agama uztaz idrus azhar. org nak mengutuk ke mengomen lucah ke..lantak dialah.kalau tak leh itu ini jgn adakan ruang komen langsung.baca je cita pas tu pekik kuat2 lepaskan geram. pi je baca buku agama belambak..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    bukan nk defend or fans or ape..hanya seorang manusia yang menghormati sesama manusia..ct is a good person..dia x rugi 1 sen pun bila org kutuk or fitnah dia..in fact dia berjaya dalam hidup dia dan org yg mengutuk tu la yg gagal dalam hidup sebab asyik sibuk nak mengata orang lain…muhasabah diri lah wahai manusia…

    0

    0
    • anon says:

      ct is a gud person???? what??? U must be her biggest fan or her family…dia tu perempuan jahat perampas…
      Bila kamu dah minat dia, ape2 je kesalahan yg dia buat kamu tepis ke tepi. Mcm mana kamu rase kalau si minah gedik ni rampas suami kamu??? tell me…

      0

      0
  28. Anonymous says:

    baru ko tahu perasaan bekas bini datok kay dulu…lagi terok.

    0

    0
  29. Nek Ti says:

    Tok Ti..ko takut kena cerai ke? Takut dapat title Janda? Ohh..dulu ko buat kat pompuan lain (ex-wife Datok K) tak sedar pulak…hah! baru dengar gossip je dah nangis! Lain kali pikiaq dulu sebelum rampas suami orang.

    0

    0
  30. anon says:

    Dia ni blh menang pelakon terbaik, sikit2 keluar air mata. Mcm lah masa sharifah aini meninggal dulu, duk memaksa diri menangis utk cari publisiti murahan. Ni kes cerai pulak. Alah….takut ke kalau diceraikan? Dulu dia ni jugak rampas org punya, takde pulak masuk paper tengku zawiah nangis or meroyan….
    Susah ape diri masih muda blh je cari pengganti. Datuk K tu dah tua, baik tinggal je dia… Baik gih kawin je dgn si zamani tu. Kesian dia duk menunggu kamu siti, bimbing dia ke jalan yg betol….

    0

    0
  31. semalu says:

    Eeee….gelinya dipelok lelaki tua….Kuat jugak ilmu bomoh siam Datuk K sampai yg muda & popular blh jatuh melutut. Kene mintak ilmu ni dari datuk k..
    Hmm….baru dengar gosip pun dah nangis, uh uh uh….mengada2 nya. Dulu masa jadi perampas tak nangis ke. Aku berharap sngt one day ade perempuan lain yg rampas pulak laki tua nyanyuk dia. Biar dia rase mcm mana ex wife tok k rase. Dahlah laki kene rampas oleh makhluk perosak, majlis kawin tu disiarkan pulak terus menerus kut tv. Sape punya idea lah yg bodoh sngt..

    0

    0