Written by AbangNara | March 10th, 2013

A.I.D.S merbahaya, Aedes pula mengancam manusia“. Walaupun sudah mencecah usia 30 tahun, lagu tersebut masih lagi melekat di benak kepala Abang Nara. Sebagai salah seorang duta Yayasan AIDS Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza akan mengadakan Malam Amal Tahajjud Cinta untuk membantu mereka yang malang ini.

siti aids

Persembahan Dato’ Siti nanti adalah muzik berunsurkan spiritual / ketuhanan yang diangkat dari album Tahajjud Cinta (2009), dengan muzik iringan oleh Mohram dan susunan muzik oleh Aubrey Suwito. Program Malam Amal Tahajjud Cinta, iaitu sebuah majlis makan malam yang bertujuan untuk meraih dana bagi membina sebuah rumah perlindungan (shelter homes) untuk wanita dan kanak-kanak yang hidup dengan HIV dan AIDS yang pertama di negeri Kelantan.

siti aids

Semoga usaha murni ini akan mendapat perhatian banyak pihak. Tahniah kepada Datuk Siti Nurhaliza atas inisiatif anda ini. Semoga Allah memberkati apa yang anda lakukan. Lagi beberapa keping gambar terbaru Datuk Siti Nurhaliza dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram CTDK.

P.S: La Ferrari, generasi baru Ferrari Enzo

siti aids

siti aids
siti aids
siti aids
siti aids

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Siti Nurhaliza Jayakan Malam Amal Tahajjud Cinta Bantu Pesakit AIDS Kelantan

  1. pirst says:

    Pirst

    0

    0
    • ayam gemuk says:

      tahniah , sila pergi mati.

      0

      0
      • Heroin Twitter says:

        Abby Abadi akan turun Kelantan kah? I don’t think so…. Zzz

        0

        0
        • Pondan Sepi says:

          Bagus..sekurang-kurangnya dia berbakti untuk masyarakat. Kau 1st dapat apo ???? !!!!!

          0

          0
        • lolita says:

          Penyanyi ni bakal mencetuskan fenomena seperti penyanyi dari Korea, PSY..

          0

          0
        • cik katty pinggang kerengga says:

          bila dah bertudung tak payah lah nk berfesyen sgt, bersederhana cukup, kalau pkai tdung berfesyen2 tu secara x langsung tarik perhatian lelaki kt luar sana. lg satu tok ti xpayah lah pkai tudung yg mcm ala2 hana tajima tu cuz yg tu sesuai utk bdk2 remaja

          0

          0
        • angelina jolie says:

          tok ti pls lah stop upload muka bertudung ala2 gedik kt instagram, aku tahu tok ti cantik bertudung tp bila tgk balik gaya mcm budak belasan tahun, umur mak aku baya tok ti..tak dpt bayangkn kalau mak aku pose mcm tu…muntah hijau lah kami sekeluarga

          0

          0
        • Anonymous says:

          lagi sorang shila amzah, x abis2 post kt instagram tunjuk muka saje2..whats the point..??? nk tunjuk cantik ker, kalau yg tak bertudung pulak tak abis2 post pic makanan, patut lah org luar tak pandang retis malaysia

          0

          0
        • maggi kari slurrpppp says:

          dulu i minat Dato Siti sebelum dia kawin, skrg ni ntah lah..aura tu mcm dah tak ada, lagu pun dah tak sesedap dulu, i doakan Dato Siti cepat beranak lah ye, try lah tanya BFF Dato Siti…Kris Dayanti tu, cara2 buat anak, KD tu tiap2 tahun beranak sejak berkawin dgn Raul Lemos

          0

          0
        • Olga says:

          siti ni nampak sgt terkene kejutan budaya!
          dulu masa baru balik haji x nak bertudung. ke hulu hilir dgn serkup dia tu!
          then lepas Yuna & Shila Amzah dh popular dgn imej bertudung.. baru lah dia sibuk nak bertudung! pastu x nak kalah dgn pesen tudung budak baru abis PMR nya!

          0

          0
        • Letih Lah Heihh says:

          aku menyampah tengok artis2 pose/hantar gambar muka camgini. nak buktikan apa ntah ??? nak dipuji2…grow up lah

          0

          0
        • Anonymous says:

          dulu mse die pkai tudung separuh kne kondem ni da pkai tudung penuh pn korang nk bsing..cube jgn jdi manusia yg sering berhati hitam..ade je yg xkena di mata korang kn..wlupn die pakai tudung fesyen ke,ape ke biarlah..mungkin die selesa dgn cara die..asalkan die x gedik mcm sesetengah artis 2..jgn dengki sgt lh..korang rse cntik korang ikot lah..klu xske jgn ikot..fesyen cm ne pn klu kene dgn muke boleh aje kn..xslh kot..hehehe..

          0

          0
        • Anonymous says:

          dulu i minat maggi kari slurrpppp skrg ntah la mcm xde urmmph da..rse pn da xsesedap dlu..try la tnye maggi sedaap 2 tips nk bg sedap rse 2..hehehehe…

          0

          0
        • KORANG NI APA KE BEBAL SANGAT? NI CERITA ORANG BERAMAL. YG KORANG SIBUK KOMPLEN PASAL GAMBAR MUKA TOK TI, BESAR MANA LUBANG HIDUNG DIA, KORANG PUNYA LEVEL IQ TU BOLEH NAIK +99999999999999 KE? MEMANG DASAR PEMBACA NARA SEMUA BODOH! BODOH! BEBAL DAN BODOH!

          0

          0
        • sokongABBY says:

          Aku harap Abby datang tuk beri sokongan. Utk siti pakai lah pakaian yg longgar tau labuh pd hari trsebut. Jaga imej, hormati penonton2 disana.

          0

          0
        • nampak sangat ramai pembaca ni tak beriman. bertudung pun tidak, tapi sibuk dengan amal jariah orang lain.

          0

          0
    • mahaguru says:

      nape makin bosan gosip2 kt bn ni! sy sebagai peminat tegar blog ini berharap agar bang nara tingkatkan usaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        kang kalau tak ada gosip kau bising pulak

        0

        0
      • apa ekau sibuk says:

        awat yang hang sibuk??? biaq kat dia la sekurang2nya dia dah maju lagi setapak kearah kebaikan memakai tudung kpd yg lebih sempurna…yang hang tu bagus sgt ka??? tau duk mengata orang ja mulut berbau taik…tak pakai hang bising pakai pun hang bising..podaaahh mcmni bila nak maju woiii..

        0

        0
        • sekian says:

          TUDUNG SITI HANYALAH FESYEN… !!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          klu tudung siti hanyalah fesyen ko nk nangis ke??hahahaha..kesian kt kau..orang lain yg berubah ko yg meroyan..siti berubah ke arah kebaikan,ko berubah ke arah keburukan..sdarlah wey..

          0

          0
    • sunshine says:

      muka dato’ siti cam leuniey la plak….

      0

      0
    • Anonymous says:

      tulah tok ti….dulu masa remaja..sebok nak jadi tua…ni dh tua…sebok nak begaya remaja balik…. POYO LA tok tiiiii…!!! kami bukan iri hati, tp meluat tgk post tok ti yg macam mintak puji sangat… dh cantik tu rendah diri sudahlah..biarlah cantik tu suami je yg tgk…takyah nak upload insta sgtlahhhh …………

      0

      0
    • afif says:

      la ampun.keluar pula pasal isu di instagram.itu instagram dia suka hati dialah nak buat apa..muka jer ke,gambar makanan jer ker…itu dia punya pasal..kalau kau tak nak tengok UN follow jer lah!!!

      0

      0
  2. Kasabiah says:

    Kelantan mempunyai bilangan pesakit HIV and AIDS paling tinggi di Malaysia. Bagus Tok Tie

    0

    0
    • Anonymous says:

      org komen psal fakta pun kena dislike, tak paham aku

      0

      0
    • NBH says:

      Betul Kelantan punyai bilangan pesakit HIV/AIDS paling tinggi.. Ini adalah kerana pusat rawatan dan penjagaan dibuka di sana. Paling ramai kerana pusat tersebut besar. Di kalangan pesakit pula melibatkan seluruh Malaysia, bukan hanya rakyat Kelantan sahaja. Utk peratusan berapa org dari Kelantan atau negeri2 lain..boleh semak sendiri dengan pusat rawatan tersebut..dan anda pasti terkejut negeri mana paling tinggi..

      0

      0
  3. SimpliTakJadi says:

    Kening cabot !!!!!

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      pelik la yg kutuk2 siti ni…dlu pakai serkup kutuk kaw2..jala ikan la…tudung saji la….skrg dah bertudung ckp plak ikut yuna la..ikut shila amzah la…adoiiiii…..dah xde modal nak kutuk ker? honestly bila i jenjalan kat luar dlm 10 pmpuan islam yg lalu xde susah nak cari yg betul2 tutup aurat….bertudung tp pakai baju lengan pendek…baju lengan panjang tp tudung singkat….n i pecya….korg semua yg kutuk2 kat cni temasuk dlm 10 org tu…so x pyh la nak emo sgt kutuk org….cermin diri dulu…bak kata UAI jgn terlalu ekstrem nak nasihat org nt kita yg berdosa….peace!

      0

      0
      • Anonymous says:

        diorang ni skit mata kot tgok ct mkin cntik bertudung..2 yg jd hati makin membusuk..kesiankn lah kt diri sendiri 2..

        0

        0
      • Lipstik Hijau says:

        betul ckp Cik Mariah Kari tu…korg x yah la nak kutuk lebih..cermin diri dulu okeyy. .Dct ni beramal…awk semua buat ape utk org lain??? nak bg duit seringgit kat pengemis pun kedekut…

        0

        0
  4. suka memehati says:

    kan elok bertudung mcm tu…yg baju biru & tudung biru tu nmpk kemas, tutup dada, xyah la nk berfesyen2 sgt yg tu dh complete dah…yg simple2 je….sedap mata memandang, org pun xbyk dosa nk menegur…dah molek dah tu….

    0

    0
  5. Amoi Comel says:

    Cantiknya Dato’ Siti… Especially bila tudung penuh…

    0

    0
  6. ayam gemuk says:

    cantiknyaa keningg toktie!!!

    0

    0
  7. ustazah says:

    tok tie … jgn menyanyi lagu ….. sudah2 lah tu .Suara pompuan aurat …….

    0

    0
  8. Zee.H says:

    Tutup kepala tu dah elok tapi baju tak payahlah pakai yg sendat sangat, defeat the purpose pulak. Tengok yang baju oren tu, nampak bentuk tuboh and lengan tu ketat. Jangan pegi kelantan pakai mcm tu pulak. Memang betol negeri kelantan, negeri serambi mekah, yg mcm tok guru Nik kata, ramai wat maksiatlah tu kot yg paling ramai dpt AIDS…… Kalu betol2 dah nak berubah, pakai jelah jubah, puan hajjah ooi…

    0

    0
  9. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    oklah tu dato ct compare dgn artis lain yg gred E…not my class…go ct…watever~

    0

    0
  10. nADRAH says:

    Pakai tudung hanya sekadar ikut trean sahaja

    0

    0
    • Anonymous says:

      so ko rse ape skrg skit hati ke??ke ko nk nangis jgk org lain pkai tudung ikut trean..xpyhlah nk kondem org..klu xcntik usahakn diri agr lebih cntik..jgn ko xdipandang org ko nk kondem org lain plk..even die ikot trean skalipun die da melangkah satu tapak dari tudung separuh ke tudung penuh..

      0

      0
  11. Pall Mall says:

    Cantiknya Siti. Bagus and semakin bagus hari ke hari. Tutup dan terus tutup… :)

    0

    0
  12. pavlova says:

    dlm instagram byk sgt amik pic diri sendiri..cam obses sgt..harap dpt kurangkan pengambilan pic yg mcmtu..please be humble..

    0

    0
    • Zamina Mina Hey Hey says:

      Kalau follow tu mengaku jele kemain tau lg kan. Ko taknak tgk tu masalah ko. Aku sbg peminat memang menanti perkembangan dia. Almaklumla bkn dpt jumpa hari2. Instagram ko, ko upload byk gambo org lain ke? sadis

      0

      0
  13. sweet minah jambu merah biru says:

    cantek siti tapi minah jambu tk suka lah lagu2 cngini …lov u sitiii…

    0

    0
  14. saye ler.. says:

    Perasan comel la tuh.. nyampah….

    0

    0
    • apa ekau sibuk says:

      alaa,ko dengki la tu ko tu tu dh tak cantek n comel mcm ct…tak perlu la nak dengki bersyukur la apa yg ada..buang sifat iri hati tu…

      0

      0
  15. ct says:

    bia la dy nk pkai tudung cm hana tajima ke..cm ape ke..
    asalkn dy tutup aurat..dy kn ngah blajar ag

    0

    0
  16. ct di alam fantasi says:

    bia la dy nk pakai tudung cm hana tajima ke..cam ape ke…
    asalkan dy bertudung..agpun dy kn dlm proses belajar menutup aurat

    0

    0
  17. chicken says:

    instagramm!!

    0

    0
  18. jujur je says:

    susah tul jadi dato ct ni…dia pkai tudung separuh pun org nk mengate…yela..mmg brdosa la sbb dedah aurat..dia dh pkai tudung penuh pun still nk mengumpat lgi…kononnye ikut trend la..brlagak mcm bdk bru lepas pmr la…menutup aurat adalah tnggung jwb sbg muslim sama sperti solat…dilakukan mndapat pahala..ditinggalkn mndpt dosa…jika diri x ikhlas utk melakukannye pahalanye tetap ade wpun ape niatnye….yg pasti brtudung wpun tdak ikhlas lebih brpahala drp yg x brtudung lngsung….so lntak p la dia nk brfesyen ke….ikut trend ke….yg pasti dia tetap menutup aurat dia…sape kta nk tentukan itu ikhlas atau x???

    0

    0
  19. ZXY says:

    Tahniah Dato Siti sebab menjayakan malam amal. Kenapa tak jemput Abby Abadi….dia nak nyanyi lagu Tamparan Wanita.

    0

    0
  20. kagaya mad says:

    dia pakai macam ni sebab laki dia suka..kan dia ada cakap masa dalam melodi ke apa yg datuk k suka la jenis2 gini gayanya..isteri mithali kena la ikut cakap suami ye dokk..huhu..tp mmg agak jengkel jugak menengokkan gambar kt instagram tu mcm poyos aje..apapun kulit dia cantekkk sgt..harus ku akui.

    0

    0
  21. shasha says:

    Bergaya dgn tudung pn kena kutok? Manusia kan? ada je tak kena..ada je tak puas hati..susah nak puaskan hati semua org..

    0

    0
  22. Orchid says:

    Muka dah tak original. Banyak dah modified. Dah jadi ala2 Michael Jackson. Makin tak cantik dah out of originality. Eh……..geli aku tengok bila makcik Ti ni……

    0

    0
  23. This design is incredible! You obviously know how to keep a reader entertained.
    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost.
    ..HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented
    it. Too cool!

    0

    0
  24. syu says:

    makin kurus plak tok ti ni….aku je yg makin gebu

    0

    0
  25. peminat tegar stacy n jacklyn says:

    kalau boleh i nak kat malaysia ni penyanyi perempuan cuma stacy dan jacklyn victor jer… sbb dah sah2 suara mereka ni bukan aurat kan… penyanyi2 perempuan melayu yang mengaku islam ni sumer boleh bersara… betul tak kawan2???!!!

    0

    0
  26. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    aku pun mcm menyampah plak tgk Tok Ti ni posing tayang2 muke syok sendiri nak dapat pujian muke die comey cantik cun begetah..dah mcm si datin juma pulakk suke tayang muke..kamon la tok ti, lebih manis xpayah show off sgt muke comey tu..tok ti dah mmg cun sume org tau..tgk Dr Halina, xpayah susah2 posing muke depan kemera, still nampak cunn comey..

    0

    0
    • Dr Halina fans... says:

      betul2! jom ramai2 tgk blog Dr. Halina barelysupermommy.com bnyak info dlm tu.. Cheersssss!!!!

      0

      0
  27. .............. says:

    ala…bio la dia nk pakai tudung fesyen apa pn…janji dia bahagia…dia pakai serkup kna gata…dh pakai tudung pn d kata gak..tok ti lain kali pakai pudrah jer…nti pengomen y kt BN ni ttp mulut la….dia org mengata pandai..enth2 diri sendiri lagi teruk……

    0

    0
  28. Mok CiQ says:

    ak heran nga manusia2 nie..
    x pakai tudung salah
    pakai tudung pun salah

    diri sendiri tue PERFECT sgt ker ???
    Astaqfirrullah…

    0

    0
  29. vendata says:

    hmmm.. bg sy irma hasmie jgk lah artis yg berubah bertudung yg plg terbaik…. dr xminat trus minat… tok ti ni hmmm.. xtau nk kata pe…. yup nmpk cm kejutan budaya…

    0

    0
  30. siti sifir says:

    kalo x pakai baju yang membalut lengan mesti lagi manis kan..

    0

    0
  31. zul says:

    aku minAt kat ct,, suka hati die lah nak buat mcm mana,,, dah molek btudung masih lagi nak mengata,,, kan tak pasal2 kena dosa free,,, kan mengata itu berdosa,, kalau medluat tengok jgn tengok ,, ape punya banganglah,,,siapa kita nak mengkuhum penampilan die,,???

    0

    0
  32. cincin emas says:

    da ct pki tdg litup cmni pn de gak org yg bajet bagus ckp mcm2 kt ct..abis2 xkn korg nk ct pki tdung cam nenek ko g menoreh gotah..agak2 la oiiiii.

    0

    0
  33. wak leman patah hati dengan rcw says:

    siapa tahu y serkup kepala tuh ada jual dekat mana?

    0

    0
  34. Hamba Allah says:

    Tahniah Siti Nurhaliza di atas perubahan baru. Semoga akan terus mendapat hidayah dariNya. Kawan-kawan semua…tak perlulah kita bergosip pasal dia di belakang….. kita memang tak tau sebab keikhlasan perubahan dia sama ada benar atau hipokrit hanya dia dan Allah S.W.T sahaja tahu. Lagipun kan kawan-kawan semua…setiap kali keluar umpat dari kita kepada dia…zussss pahala terus menerus datang kat dia secara free..kita pula dosa free..untung kak siti hehehe…. baik kita berdoa yang terbaik ajer untuk dia ….agak agak nak juga tegur dia…..terus jer hantar msg kat twitter dia ker, aper2lah yang boleh dia baca asalkan tak memalukan dia. Mana tahu dia tersedar dari kesilapan dia hasil terguran u all…dapat pahala free u all tau…. tak gitu kawan kawan?

    0

    0
  35. Rena says:

    You’re so cool! I do not think I’ve truly read through something like this before.
    So nice to find another person with genuine thoughts on this issue.
    Really.. many thanks for starting this up. This site is something that is needed on the
    web, someone with a little originality!

    0

    0
  36. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Susahlaa penyanyi terkenal dah pakai tudung nampak cam makcik2 orang biasa, artis kene lain dari orang orang biasa baru ada beza, tgh artis indon atau artis arab tak pakai lilit lilit mak nenek pon

    0

    0
  37. Very good site you have here but I was wondering if
    you knew of any message boards that cover the same topics
    discussed in this article? I’d really love to be a part of group where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Cheers!

    0

    0
  38. It’s actually a great and useful piece of information. I am happy that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

    0

    0
  39. Jefferson says:

    This is very interesting, You are a very skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your web site in my social networks!

    0

    0
  40. I do agree with all the ideas you have introduced on your post.
    They are very convincing and will definitely work.
    Nonetheless, the posts are too short for newbies. May you please lengthen them a little from next time?
    Thank you for the post.

    0

    0
  41. viki.com says:

    If some one wants expert view concerning blogging afterward i advise him/her
    to visit this web site, Keep up the nice job.

    0

    0
  42. Just wish to say your article is as amazing.
    The clarity for your post is simply nice and i can assume you’re an expert in this subject. Fine with your permission allow me to snatch your RSS feed to stay updated with approaching post. Thanks one million and please keep up the gratifying work.

    0

    0
  43. Rhea says:

    Hello to every body, it’s my first pay a quick visit of this webpage; this webpage includes awesome and in fact fine material in support of visitors.

    0

    0
  44. HateHaters says:

    Fikir ok..klau siti tu x berFB, twitter or upload photo kt ig..haters nk ckp ape plk eh?kuno…diva,x lyn peminat…klau x upload gmbr sndri…hbis nk upload gmbr sape?angelina jolie?u haters please..be modest..tak consider ke klau2 bnda yg dia buat @ share tu ikhlas for her fans to see…dia tu artis…klau fsyen mcm mak2…u all nk ckp ape plk?nk muntah darah?Klau korg jd artis…nk upload gmbr ape yg sesuai?

    0

    0
  45. […] Siti Nurhaliza Jayakan Malam Amal Tahajjud Cinta Bantu Pesakit AIDS Kelantan (84) […]

    0

    0