Written by AbangNara | September 20th, 2012

Salah satu cita-cita Abang Nara ialah ingin menghiasi muka depan mana-mana majalah. Bukan apa, jeles jugak melihat wajah-wajah selebriti tempatan dihias dengan konsep tertentu dan kelihatan sangat menawan. Yang terbaru, majalah Lisa menampilkan Dato’ Siti Nurhaliza sebagai cover untuk keluaran terbarunya.

siti lisa

Dato’ Siti yang sememangnya sudah cantik bertambah cantik dibuatnya. Abang Nara suka dengan teknik make up yang digunakan. Menyerlahkan lagi keremajaan wajah Dato’ Siti. Kalau anda nak tahu apa yang dikongsikan oleh Dato’ Siti kali ini, kenalah beli majalah Lisa di kedai buku berhampiran anda.
edz

P.S: Memakai maxi dress merupakan salah satu cara menampakkan seseorang wanita lebih tinggi dan cantik. Shopping maxi dress di EDZ hari ini, pelbagai design dan potongan yang sesuai untuk hijabista. Penghantaran poslaju percuma ke seluruh Malaysia. More info sila ke laman web EDZ.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

152 responses to Siti Nurhaliza Hiasi Muka Depan Majalah Lisa Terbaru

  1. ..... says:

    1st ke ??

    0

    0
  2. dee says:

    dulu kampung kita macam 2 juga.. tp lepas kt buat rondaan, kita dapat tangkap depa..

    0

    0
  3. ........... says:

    x ad artis lain ke…asyik tok ti jer..

    0

    0
  4. unknown says:

    DATUK? Siti bukan Dato’ ke?

    0

    0
  5. MASYALLAH says:

    SEMOGA ALLAH MEMBUKA PINTU HATINYA UNTUK BERHIJAB..AMIN!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    MAKIN LAMA MAKIN MELUAT AKU DGN PERANGAI BETINA KAMPUNG NI

    0

    0
  7. Anonymous says:

    akuuuuuuuuuuuuuuuu 1sttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  8. Si Kertu says:

    pipi tok tie melorot ke bawah…alahai!

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      dh tkde modal dia cakap pasal pipi siti pulak mengarot kan !! nanti akan datang dia akan cakap kenape tetek siti kecik ! dulu kan tetek siti besarrrrrrrrrr …..siak kan !!

      0

      0
    • Tetek Neelofa Terlalu Besar Untuk Ipad Aku Zoom In says:

      Teknik shading/makeup yg failed. Photoshop yg terlalu keterlaluan sehingga CT nampak seperti patung wayang opera Cina.

      0

      0
  9. Silky Gal says:

    still nampak kekampungan nye

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      sebetol nye kauuuuuuuu tu yg kekampongan eksen macm bandarrrrrrrr..tk tau pesen…..kampong kampong siti pon dia ada banyak anugerahhhhhhh orang bandar ada ??????????????????? !!!

      0

      0
  10. what the? says:

    eh! u all anti siti ke kat sini? btw, aku mengasihaninya kerana tidak menutup aurat dengan betul, tiada zuriat dan masih inginkan glemer glemer dan glemer .. yes u are, tapi zamanmu sudah berakhir, setle down je ..

    0

    0
  11. halimunan ke aji noh motor ni??? says:

    ari ini saja tok tie dapat kumpul banyak pahala…. makin ramai org kutuk makin melimpah rezeki dia… kejap lagi dengan saya2 dpt pahala sebab mesti ada orang akan kutuk saya… hahaha…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    tok ni dah lame makin seksi aku tengok.. baju makin lame makin ketat.. kadang2 cam nak lawan cik ta stail fesyen dia..

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      tapi siti seksi2 pon dia tkde la nk buat kecoh kt rancangan program masak memasak yg di kate kn menipu penonton tu kannnnnnnnn macm si yatt tol tk…..sunggoh pon siti ni pakaian dia agak macm ketat n seksi dia tkde la nk cakap ini tipu itu tipu kannnnnnn n dia tkde la nk buat perangai eksen baik n ngada ngada kannnnn tol tak !

      0

      0
  13. datok k hensem gila babi.... says:

    satu je siti..aku nak sgt tgok dia bertudung litup…sama2 la kita doakan….go siti…jgn mara ya

    0

    0
  14. kamariah says:

    pd pndpt aku la ct ni 1 je yg aku bekenan sgt2…dr dulu smpi skrg sifat rendah diri die terlalu tinggi…yg lain tu aku no komen….

    0

    0
  15. Siti Is A Fake Hoax Artist says:

    she copies YUna..

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      dahhhhhhhhhhh cakap siti copies yuna pulak si siak ni !!! si yuna tu bukan nye dia pakai tudong paham ! dia pakai sarban macm bengali longgok2 kt kepala !!! apeeeeee lah orang2 ni macm ki wak lah !!!! siti tu dh macm2 anugerah dia dapat !!! dari muda sampai ke hari ni n dari blm berlaki sampai dh berlaki maseh lagi terima anugerah YUNA ada ????? !!! yuna tu harap kn dia tu stay kt america je tapi dia tkan boleh menandingi siti ok !!!! memang siti tk berape pandai berbahasa orang puteh macm yuna tapi siti ada budi bahasa….masing2 ada kelebehan masing n kekurangan masing2 huh !!!! cakap kalah kn pro pulak tu tapi habok pon tkdak !!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Minah jambu sebenarnya lelaki… :(

        0

        0
      • cili padi mmg pedas.....fuhhh...melahang...... says:

        ha…ha…ha..gelihati aku dengar kau cakap sarban mcm bengali longok2 kat kepala…kecik hati klau sibengali2 mndengarny…apa pun aku setuju dgn kau minah..tu satu gambarankn….bijak2 kau minah…biasalh manusia yg perasan bagus sngt ni semua mmg perasan….menyampah aku…perempuan2 yg bertudung ada bumbung tinggi2 depan atas dahi tu tk nk pulak dia tegur…macam2 bumbung ada…ada bumbung seperti bumbung rumah negeri melaka,ada bumbung rumah negeri johor dn mcm2lh…lagi tinggi,tajam dn keras ke lembut ke bumbung dia macm tulh hati dengki dia semua..yg bumbung terpenyek pun apa kurangny bnyk pedengki jugak…ha..ha…ha…siti tetap terbaik walau apapn…….

        0

        0
  16. mak jenab cantik says:

    bile nara post pasal siti je ramaila yang sebuk kondem tudung ponjot dia tu… cakap xpayah pakai la kalu macam tu.. baik tanggalkan la… dosa la… yang mngutuk dia tak dosa?? yang dok ngumpat.. mengata dia tak dosa??…. kalau tegur elok2 takpela.. ni siap kutukk2 maki2… bosan la ngan uols ni… buat2 la keje yang elok.. mungkin betulkan tudung uols dulu.. mak jenab nampak tudung uols herot berot macam mulut uols ngumpat ngata siti ni… tak suke sudah.. xyah ngutuk..

    #makjenab tak la minat siti ni.. tapi bosan naik muak ngan uols2 yang kata org buat dosa.. tapi sendiri tgh dosa tak ingat?? dah mak jenab nak besiap2 mekup nak g masak kat dapor ni… nak join je uolss?? jom la………………

    0

    0
  17. Memeye Teteye says:

    kampung kampung kampung..felda felda felda.

    0

    0
    • selitaebanks says:

      ko bodohhhhh….

      0

      0
    • ruru says:

      excuse me… ko ingat org felda tu tak reti berfesyen ke.. aku anak felda gak.. pandai je aku mix and match… ok je cikgu fesyen aku cakap….

      asal dari mana2 pun kalu tak reti fesyen out gak… dari KL pun kalu macam badut.. still macam badut gak..

      0

      0
      • Shakira Ratu Felda says:

        felda..felda..felda…jengka..jengka, jengka…ahaks

        0

        0
      • kecoh siak says:

        xkisahler der. fesyen bagai. hak tuih. mati kena balut ngan kafan sama gak fesyennya!

        0

        0
      • monrie says:

        stigma..once kampung, always be kampung..no matter how pretty u r..stakat cantik & pndai mix n match ape la sgt..lainla jadi prof ke, ilmuan ke, barula dipandang masyarakat……..

        0

        0
      • amboi says:

        Siti dlm History ngaku je dia mmg org kampung n tetap kampung, dia bangga, so apa ko kesah? dia tiap2x bulan mintak ko bayarkan umah, kete dia ke? dia ada kecoh pasal dosa ko ke? ko je asek bg dia pahala…baek hati ko tp ujung bulan jgn pinjam duit kat kengkawan ke family k, sbb aku rasa duit ko xbyk mcm Siti

        0

        0
      • ko ingat ko cantik monrie says:

        MONRIE oiii…. alah kebanyakan retis asal kmpung… n kebanyakan org yang bhijrah ke bndar tu pun dari kampung… stigma apekebendanya..once kampung, always be kampung,,,memng la dia dari kampung .. n still dia org kampung .. tapi bab fesyen.. stigma taik ko tu tak guna.. ingat org kampung x reti fesyen?? ko tu konon dok bandar… cantik sangat ker.. siti ni dah kira berjaya la salam karier dia.. ada bisnes n so on… ko??? org kampung banyak la jadi professor.. n siti kaya raya.. ko ape ade?? sebok ngan stigma ko tu… pigidah….

        0

        0
      • monrie says:

        hahaa…yang hangin semacam ni mesti org kampung…typical kampung…boleh tak kalau kau pikir rasional sikit? aku cakap stigma tu in general..dah memg ramai org pikir macam tu pun…ada aku cakap aku asal bandar? ada aku cakap aku cantik pandai berfesyen ke? aku ckp sbg respon kpd ruru..yg ngko menggelabah sangat terasa apahal? org kampung kah?setakat pandai mix n match org tak pandang..orang bandar pun ramai tak pandai mix n match..yg org pandang adalah ilmu dan tingkah laku.. alahai marah2 tak tentu pasal…ntah hapa2

        0

        0
      • monrie still bodoh says:

        ape2 pun monrie… ko still bodoh dan bongok… bising ngan stigma ko tu.. ada org lain kisah.. ceh… puih la ko….

        0

        0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      ape yg kampong2 ape yg felda2 ni nak mampos ke pe !!! kau cakap siti ni kampong ke pe !!! bis kau tu tk kampong !!! kau tu bandar sangat lah eh !!! jangan2 kau tu minah benot yg tk tau pesen huh !!

      0

      0
  18. carebears.. says:

    antara 2 je nih kalau nak mengelakkan drpd peminat atau org ramai berenti cakap pasai nih.. kalau nak pakai tudung, sila pakai tudung sebaiknya.. kalau terasa nak terdedah2, rasa macam gelamerku hilang kalau pakai tudung sepenuhnya.. sila tak payah pakai… macam penghinaan pulak aku tgk cara dia pakai tudung gini…

    * but still jauh disudut hati, aku mendoakan supaya terbuka hatinya untuk berhijab.. :)

    0

    0
    • Failed Lagi says:

      Lawa bodo ala Accapan.

      0

      0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      kau doa kn siti ni selubong macm wahida kn bagos !!!

      0

      0
      • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

        biar dorang tkan nampak lagi muka siti sampai bila2…

        0

        0
      • bai bai says:

        tak nampak pun tak pe. aku benci Tok Tie. nampak baik belakang macam setan.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Tak hrp tengok muke dia poon…

        0

        0
      • cili padi mmg pedas.....fuhhh...melahang...... says:

        ha selubong macm pocong dn hantu kom2 kn minah..baru mereka2 ni puashati….perasn baguslh dorang ni…kepoci betul ah dorang ni… boleh blahhhhhh ah dorang2 ni………………… kkkkkkrrrrrrrkkkkkkk…………………..

        0

        0
  19. Cik Taaa says:

    nak lawan akak le tewwwwww

    0

    0
  20. Siti Nurfelda Binti Tarudin Beckham says:

    desa desa desa…felda..felda…felcra

    0

    0
  21. Juleha Perez says:

    Kampungan donk, brengset donk….

    0

    0
  22. The fact says:

    Yuna is the real artist. Period.

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      yuna lagi macm bengali toncit n macm african je muka dia ! ape yg real artist nye ???????? bis siti tu bukan real artist ????? jangan nk hina2 orang laaaaaa mentang2 rambot siti nampak sikit semua nk kondem dia cakap macm2 …kepala hanggok betol !! komen macm ki wak !!

      0

      0
  23. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    siti..sudahla, tanggal jelah kain perca atas kepala ko tu…aku tengok ramai budak2 dah terikut2 care ko pakai kain atas kepala tu..aku pelik nape la keras sgt hati kau..punah..punah..

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      tk payah lahhhhhhhh kau nk suroh siti ni bukak tudongggggggg sekarang dia dh bukak tudong pe !!! ape lagi yg korang nk kn dari siti yg jambu ni !!! mentang2 lah siti ni puteh melepak ada ajeeeee lahhhhhh orang yg nk jeles kn pas tu alasan cakap pasal tudong n rambot siti mengarot kan !!!!! siti teros kn perjuangan jangan dengar ape yg dorang2 ni komen kn buat bodoh pon cantek !!!!

      0

      0
      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        deyy minah..bile mase aku suruh siti tanggal tudung?? aku suruh die tanggal KAIN PERCA atas kepala die..si siti tu bukan bertudung pun selame ni.. tu laaa, orang kalo dah bute hati mcm ko ni, mate pun bute..lain kali bace elok2, jangan tau nak meroyan je..

        0

        0
  24. Memeye Teteye says:

    aku benci artis kampung ….macam Tok Tie. Pakai apa pun nampak kampung sebab “virus kg.” ada dalam badan dia. haahahhaahahahahhaaha

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      oi minah keling kau jangan cakap n hina siti tu kampong lah !!!! ape n kenape kau benci sangat ngan dia ! siti sondol laki \ bini kau ke ! kalau dia kampong pon kenape ? ramai artist2 jantan pompan datang dari kampong pe !! minah jambu pon dari kampong ! kampong minah jambu kt malacca negeri yg paling paling bersejarah n popular huh !!! cuma minah jambu ni bukan artist aje…..kalau minah jambu ni artist macm siti or fasha sandha huh kalau orang kutok n hina tentang pakaian or whatever lah tau lah minah jambu nk menjawab nye ! rabak2 punye minah jambu kasi !!!!

      0

      0
      • ko pun jangan hina orang minah keling. 2 x 5 je

        0

        0
      • Anonymous says:

        Mcm ko sorang jer bole kasik.. Puiiii

        0

        0
      • sape yang thumb down aku dia rasis dan patut dipanggang hidup2.

        0

        0
      • Raja minah jambu rindu ngan Accapan 24jam mengadap bangla says:

        Thumb down post kat atas…dia bukan Tuhan..ayohhhh..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ngko sorang je yg backing ct kat sini..hehehe

        0

        0
      • Anonymous says:

        10 Alasan Popular Bagi Wanita Yang Enggan Menutup Aurat

        1. Semua yang tutup aurat, kompem masuk syurga ke?
        – Dik, yang pasti, jika tidak menutup aurat, confirm masuk neraka.

        2. Pakai jarang ke, ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka, jangan tengok.
        – Dah lalu lalang depan mata, suka tak suka pasti tertengok jugak. Adakah kita berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan?

        3. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.
        – Seksi atau tidak, kita tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut.

        4. Walaupun kami tidak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.
        – Kita yakinkah bahawa ibadah kita itu sudah cukup untuk menjamin kita ke syurga?

        5. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.
        – Anda sebenarnya telah menyusahkan bapa, suami, saudara lelaki dan anak lelaki anda dengan menarik mereka ke neraka bersama anda disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik anda.

        6. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.
        – Berani cakap kat dunia. Berani ke cakap macam tu depan Allah nanti?! Lawan perintah Allah, neraka tempatnya.

        7. Kami pakai seksi macam ni sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene.
        – Sanggup patuh arahan mereka yang hanya manusia biasa daripada patuh suruhan Allah?

        8. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
        – Macam mana seru tu?! Nasihat yang diberi tu, seru lah tu. Nak seru macam mana lagi? Mati tidak mengenal usia. Takut tak sempat nak bertaubat nanti.

        9. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la.
        – Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, “Tunggu la kejap. Lepak la dulu. Jangan ambil nyawa aku lagi”

        10. Tutup aurat tu bagus, tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
        – Kalau begitu anda sebenarnya memang hipokrit. Mengaku sebagai Islam, mengaku sebagai hamba Allah, mengaku sebagai umat Muhammad, namun segala suruhan agama, segala perintah Allah, segala pesanan Rasulullah, semuanya anda tak buat. Ikhlas tak ikhlas lain cerita, yang penting WAJIB buat!

        0

        0
    • leeza says:

      mesti nenek ko asal KL kan? n pakaian ko cantik mengalahkan matsaleh n lagi mahal dr Rosmah spi ko leh bangga kan diri ko, padahal gi function org kaya, ko tu x layak pon dok sebelah Siti..ko pon dia pandang sengkek je sbb ko x kaay mcm dia..ko tu miskin je dr mata dia

      0

      0
  25. go away says:

    eeee..artis najis!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    siti nurhaliza just try too very hard to be looked as young and bold. tapi tak sebenarnya~~

    0

    0
  27. dia lagi says:

    Siti Nurhaliza is………… BORING…………

    0

    0
  28. Memeye Teteye says:

    tak suka artis kampung..kentut bau hapak lembu…cisss

    0

    0
  29. Anonymous says:

    kan da ckp ct tak pakai tudung , cume selendang je , ta pahammm2 eyh ?

    0

    0
  30. Minah Jambu 24 jam Mengadap Bangla Jual Pinggan says:

    pakai la apa pun muka kampung CT tetap terserlah.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Raja minah jambu meroyan… Hahahhahah

    0

    0
  32. Minah Jambu Mengadap Bangla Jual Carpet 24 jam Anggau says:

    YUNA FANS ARE SMARTER THAN SITI’S FANS. SITI FANS ARE JUST PLAIN DUMB AND FLYING STUPID VILLAGE GIRLS.

    0

    0
  33. Minah jambu jual jambu busuk tak laku says:

    Amukan minah jambu… Kelakar la minah nie, bole lak meroyan kat sini…

    0

    0
  34. Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

    Kentut Siti bau cirit…harap muka jer cantik. Euueeeewww!

    0

    0
  35. siti tetap ada daya penarik dari zmn anak dara sampai ari ni

    tak payah nak kecoh buat perbandingan cuba korang letak siti tanpa mekap dgn yuna tanpa mekap jual apam balik kat pasar malam gerenti sume org beli kat kedai siti coz memang siti ada daya penarik dan tak de sape nak beli apam balik kat kedai yuna melainkan takde pilihan

    org amerika pon kalo dtg sini suka gadis melayu kampung yg cantik lembut berbudi bahasa jaga adat ketimuran mcm siti

    org amerika tak pandang pon asian yg terhegeh nak jadi negro

    0

    0
    • Siti Nurbodohliza says:

      Siti tak terhegeh-hegeh jadi negro sebab bahasa Inggeris dia dapat ‘F’ waktu SPM dulu. Pangkat 3 lah katakan. Memang bodoh budak Felda itewww. Takziah.

      0

      0
      • nisa says:

        ko dpt pangkat 1 ke A1 ke ko dpt beli Ferrari waktu muda ke?

        0

        0
      • woi bodoh
        ko sape nk ckp siti bodoh BI dpt F mcm la ko yg tanda kertas spm dia!! kalo dia bodoh masa umo 10 thn nak pegang mic pon tak reti la siti time umo 10 dah juara byk pertandingan nyanyi n aktif sukan!!
        kalo dah dengki tu memang buat fitnah je keje
        kalo si siti ank org kaya kat subang masa sekolah tau belar je jgn ckp english dpt A dia speaking pun tip-top yelah urban chic la katakan pastu terus gi studi amerika jadi hot chic yg educated

        bukan mcm ko tau mengata ntah dah umo 20 pun duit mintak mak lagi!! sila fikir sebelum komen peminat siti ramai yg educated utk backup!!

        0

        0
  36. SANGGUL BERACUN says:

    PEMINAT2 Dato CT BODOH BODOH SEMUANYA!!!!!

    0

    0
    • nyah medic says:

      tolong define maksud bodoh ye
      kalo maksud bodoh ko tak reti define dgn betul sila diam
      org dengki mcm ko memang bersepah kat luar tak kira ko kampung or bandar tapi aku rasa ko ni mesti jenis budak flat murahan yg time sekolah kaki ponteng cikgu tak suka pastu dengki dgn student taraf star!!
      kalo ko org kaya comfem ko ni bodoh coz org gi sekolah belajar ko memonteng!! org dpt spm 7A ko dpt 7C
      kalo ko anak org miskin comfem ko buruk dan hadoh takde sape nk amik keje tau nak merempit dgn jantan je!!!

      BANGANG!!

      0

      0
  37. jurai jemarai says:

    Jgn judge org dgn cara pakaian nya sebab org yg pakai tudung pun sanggup berzina & lepas tu campak anak dari tingkat 3. So….lu pikir la sendiri. Yg berhak menilai adalah ALLAH sahaja. Full stop!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      pastu ko bajet pempuan tak pakai tudung terlepas dr otaknyer dibakar menggelegak kt akhirat nnt laa yer asalkan baik??? kalo dh kurang ilmu agama, takyah nk bg komen ikut logik akal. Allah turunkan Al-Quran sebagai panduan smpai akhir zaman, bukan utk disimpan pastu mandai2 buat hukum dunia sndiri…

      0

      0
  38. Booo says:

    Tok Ti Dulu cakap tak nak Cabut kening tapi knape kening kat hujung2 tu makin tipis….the latest URTV cover story pasal Tok Ti & DK….Tok Ti skrang pose gambar madang nak mendada je….dah mcm Cik Ta…

    0

    0
  39. ferry irawan says:

    siti manis juga…
    Byar orang brkata apa. Lo tetap maju trus pantang mundur..
    Jgn pernah tengok belakang .skali saja tengok belakang …hancurlah.
    By.ferry irawan.
    Jakarta indonesia

    0

    0
  40. Che Ta Diva Pencen 24 Jam says:

    euw. euw. euw. Gelabah tetek lah uouls semua ni. sorang cakap pasal kampung. sorang lagi cakap pasal FELDA. Motip uouls? seamat gampang ye mulut ittew. Meh Che Ta libas pakai bulu mata palsu cik ta ni. siapa nak kena dulu? hangkat tangan ye… meh sini! meh! meh!

    0

    0
  41. semput aku tokti oi says:

    tokti oii udah2 ler posing berbagai majalah beribu gaya…(hahah iklan zalora) pi belajar dgn ning petua utk mendapatkan anak plak…usaha lah tokti oii…apa guna harta banyak melimpah tapi sayang takde anak…

    0

    0
  42. nyah tetek says:

    ko pon same che ta suka tayang tetek!!

    0

    0
  43. wateverla kao!!! says:

    kelakar la nak fans siti yang condemn yuna n sebaliknya… yang banding2 kan dorang ni… nampak buduh… korang banding2 kan,,, sah2 siti siap twit yuna mintak lagu dari yuna… camne tu?? dulu banding2 kan siti ngan ziana.. sekarang ngan yuna.. pastu in future artis lain dibanding ngan yuna… gitu jela fan2 artis kat malaysia ni… x berubah2 mentalitinya..

    0

    0
    • nyah wutever says:

      siti tiada bandingan coz she is the one n only

      yuna najwa or sesape je kat utube yg nyanyi ala norah jones pakai tudung tu je yg nampak bodoh coz american gelakkan diorang coz they so freakin wanabe

      american akan salute dgn siti bila dia nyanyi lagi tradisional melayu yg melambangkan identiti nusantara yg ekslusif

      cuba bagi yuna najwa or sesape spesis dorang nyanyi lagu keroncong memang terberak diorang nak bawak kan so memang tak layak pon nak banding dgn siti

      siti leh bwk sume jenis lagu dari timur ke barat dgn gemersikdanlunak membuat sume terpegun!

      0

      0
      • watever stil watever says:

        takyah la nak banding2 kan.. citarasa pada music kan beza2.. memang la ada american yang gelak2kan yuna ke or yg nyanyi2 dalam utube tu.. tapi ko pandang yang gelak.. yang tak gelak tu?? still guna lagu yuna dalam soundtrack filem savages.. still lagu “lullaby” yuna orang guna dalam program dorang… still hilite yuna dalam blog dorang.. sampai kawan aku cakap blog gay pun hilite yuna tau.. dorag tak gelak.. sebab dorg terima benda yang sedap still sedap didengar… ko rasa american tak gelak ke kat siti yang nak tiru celine dion?? yang nyanyi lagu “move likes jagger’ sebutan keras??.. ko pk american tak gelak ke kat lagu english siti tu?? ini sume jadi sebab korang fanatik sangat ngan siti.. sampai tutup telinga kat benda2 yang orang lain cube buat… yes kalu siti nyanyi lagu yuna ke sape2 ke.. ko mesti kata siti paling sedap bawak lagu dari penyanyi asal.. sebab telinga ko jenis tak universal.. yes siti is teh only one.. tiada bandingan … ko ingat siti sorang takde bandingan?? penyanyi lain pun takde bandingan gak.. sama je.. semua ada kelebihan.. aku yakin siti mesti ada jenis lagu yang tak boleh bawak dengan baik… tapi sekadar ok.. she’s not perfect.. sama macam orng lain…
        so takyah la nak banding2 nak kutuk2 nak condemn2 n nak fanatik sangat… as dorang ada bakat.. n boleh move on dengan bakat dorang ke peringlkat antarabangsa.. as malaysian.. just be proud.. orang berbakat sesiapa akan nampak… yang rasa kurang bakat.. support je la.. artis ni ada zaman2 nyer.. mungkin zaman siti dah agak jatuh skit.. but i noe she still masih hebat… tapi pasti ada org akan ganti.. sampai bila nak diatas..?? kurang variety la kalu asik dia je…. hmmmmm… so kalu tak suka kat sesiapa artis yang rasa nak naik… just terus je la sokong artis yang minat tu… cam bodoh plak gaduh2 pasal artis2 nii.. …

        0

        0
  44. geram says:

    bukak jer tudung tu tok ti oii! takder sape2 nak marah punyer….
    pakai mcm tu, lg org marah!

    0

    0
  45. sume yg ckp siti muka kampung memang manusia pendengki dan bangang
    MUKA SITI STANDARD INTERNATIONAL KALO DIA FREE HAIR DIE RAMBUT BRUNETTE SEBIJIK MUKA DIA MCM KATIE HOLMES JANDA TOM CRUISE AKTOR HOLLYWOOD POPULAR!!

    memang tak layak nak banding dgn muka si yuna yg konon urban tapi hakikatnya muka mcm BIBIK INDON JUAL JAMU TEPI JLN KAT BANDUNG!!

    memang lumrah org cantik ramai yg dengi tak kira dibandar mahupun luar bandar

    0

    0
  46. Berhijab Selamanye says:

    memang betul ramai sgt org marah dato’ pakai camgini..tapi jgnla terlalu menghukum….mcm yuna juga…kamu nampk dier bertudung..tapi kamu xnampak yg dier dedahkan aurat..kerana seluar legging yg dier pakai tu..ramai je remaja skang terikut2…so no body can be perfect…kite doakan je yg baik2…aminn…

    0

    0
  47. lantak siti la nk dedah tang mana…
    biak pi la dia…
    sbb hakikat nya aku mmg xpernah
    meminati dia dr zaman kanak2 ku lg…
    benci pun x suke pun x…
    tp lagu2 dia mmg aku suka..
    bg aku dia punye pasal la…
    dia dedah aurat sbOm kawen makpak
    tanggOng,pas kwen abg k tanggOng…
    Oppsssss,sOry dik siti…terlepas plakmulOt ni ;(
    datOk k la…
    sO ape hak kita?jgn jadi seperti “mencurah air di daun keladi”
    kOrang kutOk2,ckap2 pun bkan dia amek pOt n berubah
    pOn…lau btOl2 nk dia berubah ada berani oegi siti prOductiOn
    face 2 face nasihat…takat dOk pOt pet pOt pet
    ada yg berlagak alim kat cini pun x gune..
    lg menambah dOse kOrang ada la,lg dOuble dOsenye,
    dah la kutOk ct…Yuna pun terbabit…masyaallah..
    byk pahala kOrang yg siti n yuna dpt…renung2kan….

    0

    0
    • jiran cik ta janda meletupsss says:

      i like ur statement la…..aku pun suka siti tu tidak….benci pun tidak….suka ngan lagu2 dia jer….hal dia tak tutup aurat ka, tayang leher ka, itu hal dia dengan Allah….setan dok tepuk tangan tengok ramai umat Nabi kat dlm di bertekak bergaduh dek kerana siti….sudah2 la abg2 & akak2 oi….chiowww….

      0

      0
  48. Gelabah la kOmen2 yg suka ngutOK2 Org ni…
    Org kg la,felda la,muke kg la,dgn yuna2 yg xde kene
    mengena pun leh kena kutOk…
    bg aku lantak la,dia cabOt kening ka,
    xbertudOng ke,ape ke…yg penting aku nk kOrang tau
    fist dulu,yg aku mmg dr dulu2 aku mmg x minat dgn dia,tetapi….
    tetapi…..aku x benci dia gak…lagu2 dia aku minat…
    kOrang ni apa la,biak pi la dia..dia dedah aurat dOsa dia
    Org lain tanggOng,lau sblOm kwen mak pak dia..
    dah kwen laki dia la datO K…
    ari jumaat ni byk siti dpt pahala termasOk yuna..
    kOrang yg kutOk2 caci2 dia dpt apa?dOsa ada la…
    lau niat ikhlas tegur semata2 kerna allah serta dOsa
    pahala,kOrang g cari dia..face 2 face…
    ni dOk pOtpet,pOtpet dlm ni xguna..
    pasai mata xnmpak,entah2 manusia yg kOmen
    dOk berlagak alim 2 10 kali lg jahil..
    nk ckap dOsa pahala kOnOn…
    abeh yg lelaki lawat bLog abg nara ni
    tgk pic artis terdedah sana sini ingt x dOsa..
    yg pOmpuan pun sama 2×5,lau ayat 2 ‘BODOH LA” la,
    apa la….apa pun x bleh..
    sO kat laman gOsip cm ni jgn ckap la
    pasal sOal agama…Ok…agama lain,Org luak
    dOk gelak tgk kita sakan berdebat agama kat
    laman gOsip…

    0

    0
  49. Puan N says:

    jahatnya mulut2 korang !!!..kalau tak suka to` ti takpe..janganlah maki hamun dia..banyaknya pahala yg dia dapat..mengumpat mengata org pun berdosa..ingat korang baik sgt ke?..cermin dulu diri sendiri..kau kata dia rampas laki orang?..kau tau ke ceta sebenar..memfitnah lagi besar dosanya..insaf2lah..tuhan tu adil..bila laki kau kaween lain baru kau tau..mulut mcm longkang !!..jaga laki sendiri supaya tak kena rampas..lagi satu kalau dia jahat & perampas kenapa ank2 DK baik je dgn dia?..ko ni memang jenis jeles tgk orang lain bahagia !!!..ingatlah tuhan balas cash atas dunia lagi..orang kampung ke apa..tetap makhuk tuhan !!!..tah2 muka kau lbh buruk..sbb tu tak berani tunjuk gambar kau..semuga to`ti terus berjaya & suatu hari nanti terbuka hati untuk bertudung..amin..

    0

    0
  50. aiskrim says:

    10 Alasan Popular bagi Wanita Yang Enggan Menutup Aurat

    1. Semua yang tutup aurat, kompem masuk syurga ke?
    Dik, yang pasti, jika tidak menutup aurat, confirm masuk neraka.

    2. Pakai jarang ke, ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka, jangan tengok.
    Dah lalu lalang depan mata, suka tak suka pasti tertengok jugak. Adakah kita berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan?

    3. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.
    Seksi atau tidak, kita tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut.

    4. Walaupun kami tidak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.
    Kita yakinkah bahawa ibadah kita itu sudah cukup untuk menjamin kita ke syurga?

    5. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.
    Anda sebenarnya telah menyusahkan bapa, suami, saudara lelaki dan anak lelaki anda dengan menarik mereka ke neraka bersama anda disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik anda.

    6. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.
    Berani cakap kat dunia. Berani ke cakap macam tu depan Allah nanti?! Lawan perintah Allah, neraka tempatnya.

    7. Kami pakai seksi macam ni sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene.
    Sanggup patuh arahan mereka yang hanya manusia biasa daripada patuh suruhan Allah?

    8. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
    Macam mana seru tu?! Nasihat yang diberi tu, seru lah tu. Nak seru macam mana lagi? Mati tidak mengenal usia. Takut tak sempat nak bertaubat nanti.

    9. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la.
    Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, “Tunggu la kejap. Lepak la dulu. Jangan ambil nyawa aku lagi”

    10. Tutup aurat tu bagus, tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
    Kalau begitu anda sebenarnya memang hipokrit. Mengaku sebagai Islam, mengaku sebagai hamba Allah, mengaku sebagai umat Muhammad, namun segala suruhan agama, segala perintah Allah, segala pesanan Rasulullah, semuanya anda tak buat. Ikhlas tak ikhlas lain cerita, yang penting WAJIB buat!

    0

    0
  51. ustazahAbbyAbadi says:

    sedap sangat mengata Siti,korang yang miskin,hodoh,buruk jgn nk ngutuk sangatlah,artis laen yg lagi teruk npe xkutok??die tu kaye,korang??aku rse muke korang mcm pantat ork,pergi lah tengok mende bini korang takpon laki korang buat mende,silap2 ade pompuan or laki lain,Siti makin kaye,korang makin berdosa,,Biarlah pompuan kampung,sekurang-kurangnye die pakai HERMES,LV,PRADA,YSL,COACH,LABOUTIN,VERSACE,korang??haha,pikirlah sendiri

    0

    0
  52. entah la says:

    aku mls nak kutuk2 makcik nie…cm aku nak tau sgt2 apa rahsia kulit muka dia semakin gebu…idung dia nampak semakin cantik bertiang…selain pakai brgan dia tu dia ada bt apa2 ke…aku bkn la fans dia tp bab2 kulit nie aku sk gak nak mencuba…tp tak pernah pun beli simplyct…

    0

    0