Written by AbangNara | August 22nd, 2013

Ini memang awesome. 3 nama besar bakal menjadi tenaga pengajar AF2013 adalah satu perkara yang sangat hebat. Siti Nurhaliza, Faizal Tahir dan Melly Goeslaw memang bukan calang-calang orangnya. Dan ketiga-tiga mereka bakal terlibat dalam menjayakan AF2013 yang serba baharu ini.

tenaga pengajar af2013

Untuk makluman, AF2013 tidak akan mempunyai pengetua. Ketiga-tiga selebriti hebat ini akan dijadikan inspirasi dan tempat rujukan untuk pelajar-pelajar AF kelak. Nampak gayanya banyaklah ilmu yang akan diturunkan oleh mereka. Bergantunglah pada para pelajar untuk menerima ilmu atau tidak.
tenaga pengajar af2013Secara jujur, Abang Nara teruja untuk melihat kelibat Datuk Siti Nurhaliza mengajar anak-anak didiknya. Mesti comel. Mana tahu ada sisi garang dan tegas akan ditampilkan oleh beliau. Sama-samalah kita nantikan AF2013 yang bakal bermula 14 September ini. Kredit gambar Faisol Mustafa.

P.S: Tidak bayar saman lesen memandu akan dibatal

Klik gambar untuk lihat koleksi tudung menawan dan terkini dari Rapunzzle.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

131 responses to Siti Nurhaliza, Faizal Tahir & Melly Goeslaw Bakal Mengajar Untuk AF2013

  1. Beauty Bra says:

    Hah..AF2013 kini kembali…siti jadi pengajar…cayalah

    0

    0
    • Sarsi...memang syok... says:

      oklah tu….kita tunggu je…….:))))))

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        kenapa mesti ambik melly goslow ?? artis Malaysia yg otai2 pergi mana ?? biasalah Malaysia suka ambik org indon, nyanyi2 pun ambik indon, buat drama pun ambik OST indon, terasa seperti tinggal di indon pulak, tgk indon mana ada ambik org kita, kenal pun tak…kalau aku ckp org Malaysia ni bodoh kan marah…tapi memang bodoh pun ambik indon

        0

        0
        • mellogostan says:

          bru leh kuar komen pokoknya!pokoknya!pokoknya pokok jering!!gud work!gud work!

          0

          0
        • SELENA GEMAS says:

          Lagi mengembek-gembek laa si indon2 kt seberang tu duk caci org malaysia kata kita claim harta pusaka tok nenek diorang, ntah apa kebenda laa si melly tu boleh buat kt af..astro ada hati nk jual af kt indon kee ?? x payah harap laaa depa hadap pn tak produk2 tv malaysia ni, patutnya ambik Singaporean jek dpt gak korang sebat duit afundi dr sana…dollar lg

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          nice FT…ko sentiasa tau yang rezeki dari Tuhan..bukan dr manusia..be urself….takyah menagih rezeki dr manusia macam sesetengah manusia tu..hehehe

          0

          0
        • fifi faraj says:

          BUnkface benggong, org Malaysia macam ko je bodoh…lagu2 artis Malaysia ni sedap didengar ke? kalau ambik org Malaysia semua nya sampai bila industri muzik Malaysia ni nak bergerak…KO lah Rakyat Malaysia yg Bodoh aku tak bodoh…hahaha

          0

          0
      • Olga says:

        aku SETUJU 100% dgn komen2 di atas!
        Org Malaysia ni kalau bab2 lain kemain kutok indon low class la, miskin lah, busuk lah, maid lah! padahal kehidupan dorang setiap hari pun secara x langsung bergantung dgn produk2 dr indon! buka je radio lagu indon, buka tv sinetron indon? x cukup tu tengok drama melayu pun lagu2 indon diguna! ada tu sampai ambik pelakon indon lg belakon drama melayu! ibarat menjilat ludah sendiri!
        x ingat ke tahun lepas ada program MANIA yg c Ahmad Dhani tu jd mentor, pastu konon katenye nak tolong retis malaysia ke indonesia. sudahnya?
        kalo ko tengok program2 tv indon jgn harap lah dorang nak pandang sebelah mata pun kat industri muzik kita! retis2 indon mmg la suka malaysia ambik dorang keje kat malaysia sbb ape? tukaran duit kite lg besar dr duit dia!

        0

        0
        • mak c kina says:

          1st time aku suke dgn pendpt ko olga…
          aku rse ckp la sekadar suke dgr lagu dorg tp xperlu kot nk pgl dorg sbg org2 kuat dlm se1 program kt msia ni…

          0

          0
      • Lumah says:

        Siti tu mmg x dinafikan hebat menyanyi tp kalau suruh mengajar mmg FAILED!
        dia kan pernah jd Mentor kat tv3 dulu! protege dia yg 1st tu sendu ya hampon x sampai final pon! pastu anak didik dia yg kedua c Kat tu pun sampai sekarang xde effect dlm industri! menyanyi pun kelaut! alasan Siti sibok xde masa nak mengajar mentor! padahal retis2 lain jd mentor tu pun sibok2 jugak!

        aku dpt bayangkan cemana dia jd pengajar kat AF tu nanti! dgn gaya sopan santun nye.. pastu ketawa2 tutop mulot.

        betul la ckp org, org yg bijak pandai ni belum tentu boleh jd pengajar yg hebat!

        0

        0
    • FAKKA says:

      Kalau bbetul hebat… Sila ambil pelatih yang ground zero… Pitching out… Tempo kudaku lari… Hampas minyak tanah dan latih mereka… Itu baru bbetul FANTASIA… Dan penuh dengan cabaran.

      Bukan pilih yang dah berbakat dan yang perlu sedikit digilap… Ngokkss..

      Kami nak lihat, arang jadi berlian… Kalau tak…. Jadi program syok sendiri…

      0

      0
      • miss ynwa says:

        kalo nak ambik yang suara out..baik ko cakap terus complete set dtg dgn muke tibet kacuk niger terus baru la arang bertukar berlian yg sebenar…kehkeh

        kalo suara OUT, gilap cmne pon suara donald duck lingkup la astro
        sape nak tgk????????

        0

        0
        • FAKKA says:

          Itu la sebenarnya tujuan diadakan latihan bagai… Baru bbetul teruji kemampuan tenaga pengajar… Kalau nak buat, buat ler… Kalau tak nak terpulang…. Aku SATU SEN PUN TAK RUGI.

          Kalau yang suara out tu, tak payah la undi… Itu tanda dia tak ada kemajuan… Malas belajar… Hidup makan ditanggung halal.

          Yang complete set dengan muka hudoh buruk bau hancing tu, aku tak setuju… itu tanda tukang mekap tak buat kerja. Makan gaji buta.

          0

          0
      • salah tu, bukan ‘org yg bijak pandai ni belum tentu boleh jd pengajar yg hebat’,… yang pandai nyanyi belum tentu bijak mengajar. sila bezakan. yang pandai mengajar dah tentulah jadi pengajar yg hebat

        0

        0
        • Lumah says:

          tidak… ayat aku tu mmg betul!
          org yg bijak pandai mmg belum tentu boleh jd pengajar yg hebat!
          contohnya, lecturer aku siap dpt PHD dr UK bagai. tp cara dia mengajar sangatlah kelaut!

          0

          0
    • Olga says:

      SITI JADI TENAGA PENGAJAR??????NYANYI PON KE LAUT LAIN KALI AMBIK LAH YUNA,ANTARABANGSA TU U OULSSSSSSSSSSSSS

      0

      0
      • Ritu vs Aya says:

        Yuna yg masih berserkup dan berlegging ketat sambil datang lewat utk konsertnya sendiri itewww? Hanya Qi sajer yg tau dia Antarabangsa atau x…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ko kata CT nyanyi ke laut? Nampak sgt ko dengki dgn CT kan? Setelah CT dpt gelaran The Voice of Asia.. terus2an dunia luar termasuk Hollywood dah lama akui/iktiraf kehebatan bakat serta kemerduan suara CT.. Rod Stewart, Simon Cowell & ramai lagi yg mengagumi kehebatan CT.. Jgn nak sebut/cakap pasal antarabangsa sgtlah.. CT tak perlu nak jd org lain atau ke Hollywood utk memegang title Diva Nyanyian, org ramai boleh menilai.. Kau mampu?? Nampak sgt tak puas hati n dengki dgn CT..!!

        0

        0
      • Hole-ga Olga says:

        Choi! Sufiah Yusuf lagi antarabangsa dpd Yuna ko tu. hahaha

        0

        0
    • Olga says:

      SITI JADI TENAGA PENGAJAR??????NYANYI PON KE LAUT LAIN KALI AMBIK LAH YUNA,ANTARABANGSA TU U OULSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

      0

      0
    • Olga says:

      FIDA IBRAHIM JUARA AF 2013 YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

      0

      0
  2. ariefsempoi11 says:

    respect dgn dato siti nurhaliza. patutnya dia duduk bersebelahan dgn lelaki tetapi dia tukar tempat bila nak bergambar berpeganggan tangan.. itulah sifatnya dari dulu sehinggalah sekarang! love u siti. whatever people want to say about u just say sbb siti nurhaliza cuma satu je dlm dunia dan tidak akan ada penduanya. satu2nya artis paling sempurna di dunia ni.

    0

    0
    • orAng says:

      takde manusia yg sempurna..apatah lagi artis paling sempurna..tinggi bebenor pujiannye itteww..choiii

      0

      0
    • aj says:

      manusia ni xde yg sempurna walaupun dia atau org kata dia perfectionist. yg sempurna hanya ALLAH SWT

      0

      0
  3. DEE says:

    baju ni tak sesuai ngan ct…mcm orang gandung jer..

    0

    0
  4. anak pAk Din says:

    cam tak best jer….

    0

    0
    • Shhh says:

      nak best suruh bapak ko pak din tu buat..ko jadi pengetua…bapak ko jdik penyanyi..mak ko jadik pengkritik…suruh famili ko sorak..pastu undi..kan best tu….

      0

      0
    • Anonymous says:

      klu tak best takyahla tengok n takyahla ambik tahu. Ni kata tak bestla, itula, inila, pompang pompang tapi last2 kau jugak yg ketagih, fanatik n terjojol bijik mata mengadap depan tv…! Dasar gila mulot…!!!

      0

      0
  5. tacacila says:

    harap2 mak et x pilih kasih kat fida nnt ye!

    0

    0
    • mamat says:

      fida pon masuk????arghhhhhhhh!!apa ni!??boring!boring!dh jd retis xyah le masuk..p blajaq sndiri la…beriya nk masuk apsl??adoyai!!!

      0

      0
      • Wieet says:

        Agree! Dah jadi retis, support la education tu sendiri. Cikai tul Fida. Motif masuk AF, hari2 keluar tv, belaja free, untung nasib timbul jadi femes. Confirm mesti ada sandiwara ratu air mata punya nanti. Bosan dgn Fida!

        0

        0
    • lupa says:

      yelahkan nanti jgn jadi mcm pertandingan pantene ritu… konon xda kaitan sedara mara… penipu betul.. dah menang bru tahu ada kaitan.. tak logik sgt…. hampeh, fida2 klau ada bakat dh lama ko naik fida, takyahlah mengharapkan kabel bagai ni..

      0

      0
  6. fifi faraj says:

    Org mental jer yg minat Siti Nurhaliza ni.

    0

    0
    • azreen says:

      kau tu yang mental..terok

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku berduit, berkejaya, dan ada masa aku layan BN. aku orang normal, minat siti. kau tu yang mental kot??

        0

        0
        • fifi faraj says:

          Tak pernah aku dgr org mengaku berduit? selalu nya org yg mengaku ader duit ni sebenarnya pokai, sebab tu lah ko pun mental.

          0

          0
        • fifi faraj says:

          org pokai jer selalu mengaku ader duit…kan dah terbukti ko ni mental.

          0

          0
        • fifi faraj says:

          Ju.On..aku bukan hina tapi inilah kenyataan nya..contoh …ko meja academic pun salah…kan dah terbukti peminat Siti tak berpelajaran.

          0

          0
        • fifi faraj mental says:

          meja academic?????????

          apa yg cuba nak sampaikan ni bahlol?
          cakap org tak reti eja.
          ko pun 2×5.. KAHKAHKAH

          0

          0
        • zizi zakar says:

          tak payah layan dua ekor tak senonoh tu…dua ekor tu bodoh tak kerja…tengok nama fifi far*j tu pun tak senonoh, malu lah sikit..ke tak tahu far*j tu maksud apa???? klau bodoh tahap lembu memang bodoh lah #FACT

          0

          0
    • Shhh says:

      Apa maksud ko ah…cb ko bagitahu aku…retis mana yg blh lawan ct…aku minat dia..bukan sahaja keperibadian dia tpi jga bakat yg da pada dia…aku rasa ko ni sesat lah kat sini…sbb sini entri pasal siti..jdi sapa yg mental skrg

      0

      0
      • fifi faraj says:

        sebab aku kaji org2 yg tak berpelajaran jer yg minat Siti ni..kebanyakan kasta rendah.

        0

        0
        • Ju-On says:

          Dammit u girl!!!!!!!
          rse ko tu x de otak kot bile berpk…
          kasta nenek ko la!!!! ko jgn nk hina siti ok…!!!
          nama ko pon da jijik ko tau…nk lg academic ko…mental ko lg out..!!!!
          dasar keturunan suke menghina… puuihhhhh!!!!!

          0

          0
        • Shhh says:

          aku rasa faraj ko ni dh koyak rabak….kalo ko kaya dn berpelajaran lah sgt …pasal masuk ni…g lah komen kat tpt org mcm ko…org lain pun kaya jgk tpi tklah mcm ko…

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku pn dh kaji…orang y nama dia seburuk fifi faraj ni adalah seburuk namanya….nama pn dh buruk…mesti orangnya n perangainya pn buruk…

          0

          0
        • shishimut says:

          woi woi woi tak payah nak gaduh kat sini! relax brader…

          0

          0
        • Ju-On says:

          sebelom mengata org ko tgk ejaan ko pulak…hahahahaha
          nk ckp typing error la????
          ermmmm APTB

          0

          0
        • Cik Nin says:

          Oh really? I ada Masters in Polymer Engineering & I minat Siti. Ada masalah ke?

          0

          0
        • Kelate demo says:

          Takda maknanya aku ada master,kau tu yang sekolah takat darjah 6 ,,pooorah…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Woiii ‘fifi far*j’..
          Nick kau pun dah nama far*j, nampak sgt kasta kau plg rendah berbanding kitaorg semua.. Klu nick pun dah letak yg tak senonoh, kau tak payahla nak ckp pasal taraf dan kasta.. kitaorg masih ada maruah, waras dan harga diri daripada kau yg murahan dan sgtlah rendah.. Kau ni pelac*r ke atau gila?

          0

          0
    • FAN CT says:

      ko yg mentel gle….

      0

      0
    • sam mamat says:

      orang mental jer yg guna nama faraj

      0

      0
    • muhammad says:

      orang mental je guna nama faraj. agak dah xde nama lain?

      0

      0
  7. Aku says:

    Aku last tgk AF masa zaman mawi…

    0

    0
  8. remove siti pls..tq says:

    aikk??? mana logiknya siti jd tenaga pengajar dan sepupu sendiri jadi student? sebelum pilih tenaga pengajar takkan la tak bincang kot? tak ke nanti org lain tgk situasi mcm ni bias? sedangkan masa siti nak naik dulu pun kakak ipar dia jadi wartawan hiburan pun berat sebelah..hari2 cerita pasal siti..sampai naik muak n menyampah tgk ruangan hiburan tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      itu perkara kecil dalam Malaysia ni. kau mesti budak lagi kan? tak pun tua, tapi takda pengalaman luas, paling pun layan gossip kat BN.

      0

      0
      • remove siti pls..tq says:

        aku rasa kau yg budak..sebab cara kau comment menunjukkan otak kau yg sempit..cuba baca kasi faham dulu sebelum reply..what makes u think am junior than u or unexperience adult? just look the entertainment industry..what nonsense it become? anybody..i repeat, just anybody can become an artist now..what talent they have? look at Mawi..what crap is that? can he be called a singer?? please la!! orang mcm kau yg tak tahu menilai dan menjahanamkan industry..tahu ikutttt aje..tapi otak gagal fungsi..sepatutnya kita kena tgk pada talent seseorang, kualiti kerjanya..bukan aura ciptaan krew & wartawan utk naikkan rating!! and in this issue, it is fact that siti and fida are cousins..it is well known that AF teachers have some sort of influence to the marking system..so, think before you reply..tak perlu bodohkan diri dengan issue yang tidak menjawab kepada soalan, tapi merapu meraban..

        0

        0
        • meow says:

          adakah dgn menulis dalam english, membuktikan bahawa kamu itu adalh orang dewasa? grammar pun berterabur. ambik muet tak dulu?

          0

          0
    • Anoy says:

      spupu???sapa sepupu dia?Fida ke?

      0

      0
  9. Shhh says:

    yg ct, melly dan faizal tu kira ok..tpi fizz fairuz tu mcm tak sesuai…lbh baik ambik sharifah amani ker…umie aida ker…takpun nasir bilal khan ker….atau yg dah berpengalaman

    0

    0
  10. sara says:

    rezeki faizal tahir kat astro lepas kenkonon kene gam dekat media prima

    0

    0
  11. Ariefsempoi11 says:

    Woiii sapa cakap yg bebukan kat atas2 tu please kaji dulu. Siti akan ambik takeover pada mingu yang nak terakhir.. 3mngu faizal tahir, 3mngu melly dan mngu terakhir giliran siti. Pasal kakak dia berat sebelah tu fitnah. Selepas siti menang hmi dia tak popular langsung. Lepas dia habis spm, baru adnan abu hassan dan suria record rakamkan album dia dan masa tu rozi dah berhenti dan sepenuhnya menjadi PA siti. So cerita yg selalu keluar kat media itu semua bukan ditulis kakak ipar dia. Please pergi tengok history siti kat youtube.. Baru kau faham!!

    0

    0
    • Shhh says:

      btul aku sokong tu…dorg ni tk tgk history channel tu..sbb tu dorg tak tahu…yg dorg tahu bc gosip jer….

      0

      0
    • letih tgk artis Msia says:

      kakak ipar dia mmg jelas berat sebelah la der…yawnnn
      kakak ipar ex-wartawan jadi PA siti..yawnnnn..
      so cerita di tulis kawan2 kaka ipar dia jugak..yawnnn

      0

      0
  12. Ariefsempoi11 says:

    Pasal fida tu dia tu just peserta… Dah rezeki dia dpt masuk. Takkan sbbkan dia ada kat af siti punya rezeki nak ditindas. For your information. Program what u think u can dance penerbit rancangan tu anak dia masuk program tu. tak jd masalah pun. Anak dia tetap keluar dan tak menang. Kalau rezeki kita ada kat mana2.. Siti memang layak lagi satubastro gunakan siti umtuk naikkan ranting. Thats all!

    0

    0
  13. Ariefsempoi11 says:

    Siapa kata peminat siti tergolong dlm kasta rendah. Tun dr mahathir bagitahu sinar antara rahsia dia. Dia adalah peminat siti nurhaliza dan ada semua koleksi album siti nurhaliza. Itu je dah cukup wowwww.. Bukan senang nak suruh org berpelajaran yang amat tinggi sperti tun m meminati seseorang artis sedangkan dia busy utk mentakbir negara. Siti a classy lady!

    0

    0
  14. Pelik says:

    knpe hek aku baca komen fifi faraj dia punya bahasanya x sopan langsung…dia punya nama samaran pn fifi faraj..agak dh x leh letak nama lain ke…( sekadar pendapat )

    0

    0
  15. Aku says:

    ade gak pengomen y bodoh kt BN ni y cakap sape y minat tok ti adalah org y x berpelajaran…kalau cam tu Tun M pn org y x berpelajaran la sb dia minat kt tok ti…lain kali tu kalau nk ngomen tu fikir pakai otak..ni kalau dh otaknya d letak kt faraj begini la jadinya…

    0

    0
  16. 3+9=12 says:

    pada aku rancangan AF ni sepatutnya ditamatkan saja..dah bertahun pun rancangan ni..yg jelas ia berjaya mengaburi mata rakyat marhaen untuk buang duit untuk perkara lagha..kan elok kalau duit2 yg korang dok undi2 AF tu korang sedekah pada fakir miskin ke, anak yatim ke, mangsa perang ke atau pada siapa2 yg memerlukan..korang pi sedekah pada astro nak buat apa?! yg makin kaya india tokey astro tu..korang melayu makin diperbodohkan..yg sedih bila mak2 bapak2 pun sampai hanyut dengan AF ni..anak disingkir AF boleh pulak mak bapak menangis..result SPM anak fail, tak pulak nangis..anak tak boleh / tak pandai mengaji Al-Quran, tak pulak nangis..korang yg bangsa melayu ni tak malu ke tgk situasi mcm ni dalam Malaysia? Disebabkan bangsa melayu terlalu leka, terlalu suka berhibur, bangsa melayu yg terkebelakang dari bangsa lain..bawak2 la berfikir..sampai bila korang nak hidup dgn perkara2 lagha mcm ni? berhibur tak salah, tapi mesti kena pada tempatnya..kena ada had..kena tahu batasan agamanya..bukan pakai langgar aje.

    0

    0
    • Sabri Ali a.k.a Nick says:

      Betul tu. Cuba buat rancangan realiti macam AMAZING RACE ke, SURVIVOR ke, dan seumpamanya.

      0

      0
    • mak c kina says:

      tul tu…kekdg mak bapak plak yg over…astro kumpul duit byk2 bg kt pemenang,yg tukang undi hbs duit topup xdpt papa,bln2 kne byr bil lg ada…lmbt byr dtg reminder…

      astro kne carik progrma yg btl2 meransang minda…terutama utk belia…mcm program doktor/pereka muda…byk skolah ada pereka yg bgs2 kt msia ni…

      jd penyanyi je…ada apa?…oo…ada..tukang byr income tax terbyk….tu kot byr…

      0

      0
  17. ashahidah says:

    tak kisah la org nak kata peminat dato ct tak belajar ke, cetek ilmu ke..kasta rendah ke..sbb bkn dia bg aku mkn..dan bukan dia gak bg gaji bln2 kat aku..dan bkn dia yg bagi duit kat aku tuk beli cd siti nurhaliza…yang penting aku minat Dato’ Siti Nurhaliza…

    0

    0
  18. lady says:

    jgn jadi ct osom sudah lah…yob!hahaha

    0

    0
  19. Wewet says:

    Patut Fida masuk. Ada chance menang lagi sekali. Dulu sorok2 x de kaitan, rupanya cousin. Telus please.

    0

    0
  20. BUNGA says:

    gandingan mantap..
    Abang Nara, update la pasal bapak rindu anak yang g holiday kat
    oversea tu..
    Kate rindu tp x bawak anak pooonnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  21. BCL says:

    nanti dah jadi macam pantene.. fida jadi juara bintang pantene. time tu ct jugak yang jadi juri..

    0

    0
  22. Mat K says:

    Jadi jugak program jahanam ni bersiaran kat tv.

    Maka maxis, celcom semua mengaut keuntungan topup leeee pasni.

    0

    0
    • Sabri Ali a.k.a Nick says:

      Ya betul! MENTOR, VOKAL TV3 pun sama jugak, termasuk dalam kelompok program jahanam. Rasa nak mampus kalau program camni bernyawa balik!

      0

      0
  23. Din says:

    Aku cuma tgk AF ni masa zmn Vince dulu iaitu AF yg pertama.

    0

    0
  24. hahaha says:

    La…ada balik program yang x bawak paedah ni..yang untung astro, maxis celcom digi sume…yang kita perabih la duit..tapi apa yang kita dapat entah la….program ke laut bakat ke mana…leh bilang ngan jari berapa kerat je yang berjaya..yang lain ke mana??sedih..wat program menyanyi tp ramai yg jadi pelakon, deejay penyampai sukan pun ada…hairan bin ajaib…

    0

    0
  25. NURUL FAEZA says:

    WOIIIIII sume tenaga pengajar bagus2 kot..alam pon ade…nie kalo sampai final ade yg nari mcm kayu ngan suare sumbang mambang ngan piching outtt mmg aku baling botol kat student tu wahahaa

    0

    0
  26. kuih koci mak jemah sebelah rumah says:

    Hi,

    Koci suka tengok AF ni, kalau kat Indonesia dipanggilnya AFI, pedulik lak Koci dorang nak panggil apa kan? Mungkin Astro bawak masuk Melly ni sebab nak mengaut peminat indonesia kat Malaysia ni bagi tengok AF, Koci tak kisah, Koci tetap tengok tapi tu lah, Koci agak terkilan lah sebab Melly ada, ingatkan nak promote lah cam satu Malaysia cam PM *pm kesayangan Koci tu, tapi tak jadi, kena buat Satu Nusantara lah pulak.

    Secara jujurnya, Koci suka barisan tenaga pengajar kali ni,. ada Dato’ Siti, Faizal Tahir *stesen lain tak nak, Astro amik kan? Habis cerita, rezeki kata mana2, ada Melly, ada Cikgu Syafi, Alam, tapi yang paling memeningkan, Fizz Fairuz jadi tenaga pengajar. Nak diikutkan, berapa sangatlah awards yang Fizz menang? Ada menang yang terbaik tak? Popular adalah satu kan? Tapi biar lantak lah, mungkin Fizz je yang ada masa untuk job ni, mungkin ada pilihan lain tapi dorang takde masa, job berlambak, kan? haha…

    dah lah, Koci minat Siti, kepada yang tak minat Siti dan marah Koci sebab tulis banyak-banyak kat sini,maaf lah yer, Koci dulu wartawan. ups! terbagi tahu pulak!

    Byyeee….

    0

    0
    • Artist Msia Semakin Teruk says:

      koci dah byk tapaw dosa semasa jadi wartawan kan? pahala dah byk sgt ke koci?

      0

      0
  27. fifi faraj says:

    yg ckp pasal Tun naper? Siti yg minat Tun M. lah bangang fikir2 kan lah. saper yg dtg jumpa saper? adakah Tun M. yg dtg jumpa Siti.

    0

    0
    • Ju-On says:

      any proof????
      yg bangang tu ko…!!!!!!!!
      useless….

      0

      0
      • zizi zakar says:

        diam lah bodoh..kau memang bodoh…tak kerja bukak beautifulnara 24 jam….dah lah lucah tak senonoh pulak tu

        0

        0
      • maria says:

        mmg Siti yg minat Tun M..Tun M hanya sekadar berbudi bahasa apabila Siti yg sebok nak berjumpa Tun M..Siti minat Tun M sejak zaman Siti sekolah/kecil lagi..Dan Tun M sebagai seorang bekas PM Malaysia takkan la nak menolak kedatangan tetamu bila tetamu ingin berjumpa..tambahan pula setelah berkahwin dgn Dato K yg mana keluarga Dato K merupakan kenalan baik kepada keluarga Tun M..kalau pun Tun M nyatakan kononnya beliau juga minat Siti, faham2 lah..takkan lah Tun M nak kecikkan hati peminatnya seperti Siti yg dikenali di Malaysia..dan sila ambil tahu bahawa kesemua CD/koleksi yg dikatakan tu semuanya Siti yg bagi Tun M..macam mana saya tahu? sebab saya kenal photographer tetap keluarga Tun M. Dan saya adalah peminat tegar Tun Dr. Mahathir Mohammad dan Tun Siti Hasmah Mohd Ali atas dasar kecerdikan dan pemandangan luas Tun M selain memajukan Malaysia selama 22 tahun..dan kelembutan, kecerdikan, humble dan pandai membawa diri Tun Siti Hasmah.

        **Kata kamu minat Siti..kenapa tak tahu cerita Siti minat Tun M?? Saya yg sekadar membaca pasal Siti (tak minat namun tak benci) pun tahu pasal ni.

        **Apapun, geli gila dgn nick name si Fifi ni..dah takde nama yg elok lagi ke? ketahuilah bahawa nama dan panggilan itu suatu doa..kalau org memanggil kamu Faraj, apakah kamu ingin berpewatakan / kelihatan / bau / etc seperti faraj?

        0

        0
    • Ariefsempoi11 says:

      Fifi faraj dah bagitahu diatas itu yg tun dah mengaku dlm surat khabar sinar harian… Tun M yg mengaku dia peminat setia siti nurhaliza… For your information siti nurhaliza seorang yang beradap tinggi.. Dia tu pangkat cucu kepada tun so dialah pi jumpa org yg lebih tua darinya. Takkan tun yg nak dtg cari siti… So sesiapa yg pernah pergi ke majlis ceramah agama datuk doctor fadzilah kamsah kebanyakkan slide nya ada cerita pasal siti.. Kenapa yer seorang ustaz sepertinya kenal siti dan sering puji siti… Dan lagi satu ustaz azhar idrus pun kenal siti nurhaliza… Dan lagi satu Sami Yusuf yg internasional star tupun dtg malaysia dia cuma kenal siti nurhaliza…. Kerana sifatnya yang baik membuat ramai yg sayangkan dia.. Korang benci dia sebab dia kawin dgn datuk k kan? Tu confirm.. Tapi beringatlah itu jodoh yang ditetapkan oleh Allah.

      0

      0
  28. Anonymous says:

    ct yang mana ni…ct yang mandul kan..ct perampas laki org tu eh..ha ha ha…

    0

    0
    • girl says:

      weh..agak2 la bahasa tu. jahat gila.,mmg la tak tau ko sape.tapi kata-kata tu melambangkan diri kita.ko ckp orang mandul,ko bgus sangat ye.satu ari nnti even tak kene kat ko pun,kene kat family ko mandul baru padan muka.

      0

      0
  29. FT Fans says:

    WOWW!! Bestnye ade Faizal Tahir!! Kalo showmanship budak2 ni tak bagos jugak tak tau la…. Biler lak ASTRO nak amek FT jadi selebriti exclusive diorg?? Biar padan muke dgn Media prima!!

    0

    0
  30. nok gebuzzz says:

    mmg sdah sedia maklum ct mmg ramai peminat……kenape nak memperlekehkan lagi!!aku ni bkn lah peminat fanatik,tapi layan lagu ct best ape!perangai pon x sombong…x pernah buat hal…artis yg berdisplin…..sekian terima kasih..

    0

    0
  31. yo! says:

    siti ade ke?? yo!!! nak tengok AF laaa gini

    0

    0
  32. Azira says:

    bestnya…..tak saba nak tunggu!suka!super like!!!

    0

    0
  33. TUN CT says:

    bodoh yang kutuk CT.MASA konsert phiharmonic petronas..sultan johor sanngup balik dari oversea semata2 nak tgk konsert ct..sbb dah beli tic…hampir separuh dewan2 adalah2 orang2 kenamaan..peminta ct ni orang yang ada PhD pun minat CT ok..TERMASUKLAH AKU YANG di perantrntaunn..i love beu CTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

    0

    0
  34. X minat AF says:

    Adoi…patutla dok ulang konsert akhir AF kt astro ria rupanya nk tunjuk Af baru..sejujurnya aku orang melayu malu bila tgk konsert2 akhir ulangan tu (aku tgk awl je)..mana taknya hanya sebab budak2 nyanyi x pro pun,ada smpi menangis2 sedih bagai,yg terkinja2 lah..tgklah apa yg jadi skrg..yg dipuja puji masa tu terutama mawi.smpi kes parlimen,bahas dalam mesyuarat umno..tapi hampes…ada pun yg kualiti hafiz je kot..konon2 af smpi musim 9 je..porahlah..betul kata majalah mastika..org melayu tanpa af x leh hidup..aku harap af kali ni xde sambutan..tapi mimpi jelah kot…

    0

    0
    • Betul! Dari musim keempat lagi AF gagal mendapat sambutan, lantaran demam Piala Dunia 2006 di Jerman. IMAM MUDA musim pertama kat Oasis pun menerima nasib yang sama dengan AF4 sebab Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan.

      0

      0
  35. Aq pun boleh says:

    Ct jd pengajar??
    Blaja takat form 5 nk mengajar..
    Owhhh..lupa lak..
    Dia nak ajar budak2 ppuan cara nk ngorat dato2..hehehehe

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Artis kalau rasa nak cantas mana2 jantan x kira la laki org ke, bapak kwn ko ke asal berpangkat ko kebas jer..lepas ko da buat..acting la budget suci..selalu senyum2…yg dah jadi mangsa tu lantak la..sbb masyarakat skrg x kesah pun..mcmmana buruk pun perangai artis asal pandai control ada jer peminat2 bingai yg x educated depends ko nanti….ct tu da terang2 hancurkan rumahtangga org semua pun buat dekk jer lagi nak back up2…bodoh kena kat kau tau la ko dunia tinggi ke rendah..

    0

    0
  37. neelopeh says:

    AF?? masih releven ke??

    dah tak releven buat masa ini. mula2 dulu orang suka la tengok sebab new concept kan. nowadays, macam makin boring dan bakat2 yang dicungkil pun bukannya berbakat mana pun. harap gedik, propa dan bajet cun je ramai. tapi yang betul2 berbakat lahir daripada program ni (pada aku lah) ialah hafiz awan nano tu, stacy boleh ba kalo kau dan aizat gemuk yg dah kurus tu…. yang lain mcm aku ingat2 lupa dah pureness bakat diorang. sebab ada yang berdasarkan rupa semata, ada yang diundi sebab simpati dan macam2 drama lah aku tgk dalam AF ni.

    tahla, mungkin umor aku yang baru nak masuk 30an ni dah tak berpadanan dengan program tv mcmni kot. zaman skang ni lately banyak majlis2 ilmu dan tazkirah kat tv. bagus lagi tengok program2 mcm ni daripada melabur duit mengundi artis ni supaya menang tapi takda habuan pon aku dapat. bagus aku peruntukan duit tu untuk derma tabung masjid ke atau berbakti pada ibu bapa..

    wallahualam…

    0

    0
  38. Don junior says:

    Tgk 30 minit bersama Ustaz Don lg baik..!

    0

    0
  39. adnan senget says:

    baik fizz fairuz, kalo dorang amek neelopak lagi haruuu

    0

    0
  40. Ariefsempoi11 says:

    Sorry nak tulis panjang2 jab.. Buat peminat2 yuna.. Siti memang tak popular di america syarikat… Tapi siti berjaya menawan artis2 luar yg dtg di malaysia utk berduet dgn nya… For your information mesti korg semua tahu nama BABYFACE.. Sapura kencana dah hantar resume2 artist yg bakal berduet dgn babyface.. Yg terbongkar list nama dia jac,dato’sheila dan mizz nina.. Tapi memang banyak sapura kencana hantar resume. Tipulah kalau takda nama yuna.. Tapikan kenapa babyface pilih siti sebagai teman duetnya.. Kenapa yer?? Korang boleh fikir sendiri lah. Sedangkan bahasa english siti still terabuhh.. Korang fikiak2 lah! Dan lagi satu kenapa yuna cabut tudung waktu ke As,pakai turban nampak leher.. yuna yg dulu pakai tudung tutup habis. Pakaian yg longgar tapi kenapa yuna pakai ketat sampai terjojol kesemuanya. Please peminat yuna jgn deny benda ni. This is true… !!! Last month ramai media yg tanya yuna kenapa dah bertahun duduk As, takda satu lagupun dlm album english dia yg mempertengahkan budaya malaysia. Baru sibuk dia dah menjawap ada sikit pengaruh kompang… Dia pi sana bukan nak bawa nama Malaysia tapi dia just Bawak nama dia jer.. siti walaupun tak popular tapi dia pi luar negara tetap bawak lagu tradisional.. Malaysia perlu bangga memiliki dia…. Bukan keji dia… Bukan halang kehidupan dia… Sorry aku ni peminat siti dan masih simpan lagi keratan akhbar yg tun M sendiri mengaku yg dia ke kedai cd dan beli cd siti.. So? Sultan johor dari oversea sanggup balik Malaysia utk menyaksikan persembahan siti. Thats wow.. Siti satu2 nya artis yg boleh lariskan ticket2 konsert dia. Mizz nina panggil jaypark cuma seribu lebih je yg dtg. Siti buat konsert kat kampung,hutan kat bukit gambang tu tetap 6k org dtg. Indon,singapore,brunei,malaysia bersatu dlm satu dewan.. Siti is gifted!! Love u siti.. Ramli ms pun dah bagitahu yg cuma ada 2 diva dlm malaysia salahsatunya siti.. Siti membawa muzik malaysia ke indon dan sampai skrg lagunya dimainkan setiap hari…

    0

    0
    • fifi faraj says:

      Babyface …hahaha…yg nak pupus tu, tu zaman bapak aku lah..mengong2 kelakarnya….

      0

      0
      • Ariefsempoi11 says:

        Woi fifi faraj babyface ko kata pupus. Silap. Justin bieber,lady gaga,beyonce,madonna,celine dion,mariah carey semuanya masih mengharap lagu kat dia,.. Ko mana tahu. Ko tahu baca gossip lepastu menokok tambah… Tulah ko… Hahaha!

        0

        0
  41. fifi faraj says:

    aku nak tanya? hina ker nama Faraj ni? anda semua keluar dari mana? kecuali ada yg asal dari telor…

    0

    0
  42. Syanana says:

    bukan dulu kata AF ni dah xde lagi ke..memang cakap x serupa bikin Astro dah xde idea nak tarik viewers la tu

    0

    0
  43. ataspagar says:

    Hmm…bagusnya org2 yg cerdik pandai bergaduh kat sini. Kenapa mesti mengutuk???? Tiap2 org berhak mengeluarkan pendapat masing2. Kenapa mesti sakit hati kalau ade org yg tak suka pada org2 yg kita minat.,Itu hak masing2. Grow up lah….org2 yg cerdik pandai tak melenting mcm ni. Honestly….makcik Siti tu dah lama sangat dlm industry ni and dia ade kat mana2 je. Kdg2 nak termuntah jugak, program raya pun ade….adoii…tapi luckily aku tak pernah minat dgn AF ni.

    0

    0
  44. calantha says:

    OLGA….love your comments at 5.18 and 5.20….yes, brilliant.. Menyemak je makcik Siti tu. lt seems like she is everywhere, naik biol mata nengok. Patut gih je bertapa kat gua…bagi peluang kat org lain pulak. Drp duk menyibok baik gih wat anak je… Peminat2 fanatik dia takyah lah nak bela lebih2…tiap2 org berhak nak suka or tak suka pd sape2 pun. Just chill off…cheers!!!!!

    0

    0
  45. This is a topic which is near to my heart… Best wishes!
    Where are your contact details though?

    0

    0
  46. […] Siti Nurhaliza, Faizal Tahir & Melly Goeslaw Bakal Mengajar Untuk AF2013 (127) […]

    0

    0
  47. […] Siti Nurhaliza, Faizal Tahir & Melly Goeslaw Bakal Mengajar Untuk AF2013 (128) […]

    0

    0
  48. […] Siti Nurhaliza, Faizal Tahir & Melly Goeslaw Bakal Mengajar Untuk AF2013 (129) […]

    0

    0
  49. […] Siti Nurhaliza, Faizal Tahir & Melly Goeslaw Bakal Mengajar Untuk AF2013 (130) […]

    0

    0