Written by AbangNara | April 6th, 2009

siti nurhaliza nik aziz

Kalau pergi kenduri kawin kawan Dato’ K, bertudung tapi nampak jambul dekat depan.

Kalau pergi melancong di tempat tak ramai orang, tudung hilang pakai topi pulak.

Tapi kalau buat konsert Sirah Junjungan Nabi, pandai pulak cantik manis bertudung litup.

Dan bila jumpa Nik Aziz seperti gambar di atas, sangat sopan dan bertudung ayu gitu.

Kesimpulannya? Lu pikirlah sendiri. Hehehe.

P.S: Tunggu petang nanti kami letak pulak gambar Dato’ Siti Nurhaliza semasa jadi juri di konsert Akademi Fantasia ke 7.

Baca Yang Ini Pulak:-

350 responses to Siti Nurhaliza Dan Dato’ K Jumpa Nik Aziz

  1. Nekounam says:

    salam..
    mmg x hairan pun…kbnyakkan artis mmg mcm nie..hipokrit!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. garfield_82 says:

    cam biasa…hipokrit ler..nak mengglamerkan diri sempena ABP hehehehehehe…yela,skang ne dah suam2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. nemo says:

    lerrr kalo aleeza kasim gi jumpe nik aziz korg ingat dia pkai tudung ke tak ?
    harus la pkai tudung. tu la namenye menghormati org. aku yg pkai tudung ni pun xde la nk kecoh . siti pkai tudung ke tak. huhuhuhuhu. besepah artis msia lain yg bekemban pun aku x kisah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. ain says:

    pasai pa dia p jmpa nik aziz
    biasa la..p jmpa pn org alim…dia pn kna tunjuk alim gak la..kira hormat jgk la tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. suri says:

    korang ni ada jer yg x kena dgn siti 2…x baik tau kutuk2 dia…komen bloger kat ohtidak.com tentang gambar ni lagi bagus dari sini…dah2 r kutuk orang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. bUDakgEnIus says:

    HIPOKRIT?
    Aku rase sume org hipokrit.
    Jumpa kwn,style lain,
    jumpa awek/balak style lain,
    jumpa boss,style lain,
    jumpa bakal mak/bapak mertua style lain,
    jumpa imam/kadi style lain..

    Style & imej yg berbeza termasuk percakapan & bahasa..So,tu bukan imej sebenar,sesuai dengan keadaan & situasi..KE KORANG NI NYE IMEJ SATU JE?tak hipokrit la katakan…kan?kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. mantikulaz says:

    kesian jugak aku tengok dia ni,
    tapi itulah manusia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. ni says:

    untung jugak dia…dpt jumpe nik aziz….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Bodoh Betulla Demo says:

    Inilah namanya nak jadi artis kenalah pakar dalam hal ehwal menyamar ni…jadi sesumpah.
    Janji kena pandai ikut keadaan, dalam hati orang (peminat) bukannya tahu…he he he.
    Mulut artis kena manis, walaupun benci atau menyampah dengan orang kat depan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. fazly hazel says:

    SAYA TAK NAFI YANG CT PAKAI TUDUNG TAK SEMPURNA, TAPI KITE TAK BOLEH KUTUK, HINA, CACI DIE, DIE PUN ADE PARASAAN MACAM KITEORANG JUGAK, CT PERLU MASA UNTUK BIASAKAN DIRI, LAGIPUN KITE TAW, KITE MINAT (BAGI YANG MINAT) CITI PASAL SUARA, LEMAH LEMBUTNYE, BAIK HATI, SOPAN DAN RENDAH DIRINYE,, PALING TIDAK KITE DAPAT PASTIKAN YANG SITI NI TIDAK BERPAKAIAN SEPERTI KEBANYAKAN ARTIS YANG LAIN(KERANE WALAUPUN SITI HANYA BERSELENDANG, DIE TAHU HARUS BERPAKAIAN SOPAN) JIWA CT MASIH MUDE SEPERTI WAJAHNYE YANG MANIS TU, KITE HANYA MENDOSKAN SAHAJE SUPAYE SUATU HARI NANTI SITI AKAN BERSEDIA MENGENAKAN IMEJ TUDUNGNYA YANG LEBIH BAIK, BIARLAH DIE MULAKAN TUJUAN ITU DENGAN PELAHAN-LAHAN,,
    SAYA HARAP KOMEN SINGKAT INI DAPAT MEMBERI KITEORANG GAMBARAN BAHAWA NIAT CT ITU BAIK, WALAUPUN DIE MULA DENGAN TIDAK SEMPURA SEPERTI APE YANG KITE KEHENDAKI,, PALING TIDAK CT ADE USAHA,,

    MAAF KALU TAK DAPAT PUASKAN HATI KORANG,,

    —REPLY PLEASE!——-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco-Poco says:

      Entahlah….kenak kamek sik minat gilak dengan Datuk Siti…. Kamek minat dengan penyanyi veteran, ROKIAH, Tajuk Lagu : BULAN DITUTUP AWAN….mantop u..u..!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nekounam says:

        bez lagu ya kah?
        lom gik kmk dgr..
        lagu taun bila ya?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco-Poco says:

          Yalah kitak, rajin-rajinlah dengar lagu kat Radio Klasik Nasional, 95.50mhz….. Lagu 60an ya. Sik sakit telinga kitak nengar…! Jangan nak mukak lagu omputih jak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          giney ktk tauk kmk salu dgr lagu omputih?
          penauk juak ktk tok owhh..hehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco-Poco says:

          Besa lah kitak ya, mun dah sik kenal dengan penyanyi bernama Rokiah, nampak gilak bah sik suka dgn lagu lamak-lamak. Lagu omputih belum tentu hafal lagik…kah..kah..kah!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          rasa kmk knal penyanyi ya.. bukan penyanyi rokiah ya dlm cita masam2 manis, cita P Ramlee..tol x?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco-Poco says:

          Apalah ktk tok, Rokiah dalam msm2 manis ya nama watak jak. Tok penyanyi yang bernama Rokiah betul2. Sik ktk tauk bah…kmk yang nerbit album nya dolok…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          ktk tok…nang nyuruh ati panas jak..ada lori ada bas!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hanz says:

          asik sembang bahasa ko jer…x paham la… hihih

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco-Poco says:

          Hanz kena belajaq bahasa kite org, jauh perjalanan luas pengalaman.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hanz says:

          aku x penah dgr pon tajuk nye..hahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hanz says:

        kamik pon gilak akn CT…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nekounam says:

      nak buat sbnrnye senang, tp die yg sj je wat susah2.. usaha mmglah ade. tp tak mcukupi..
      kalo blh, die pakaila tudung btoi2..biaq smua org respect kat die..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hanz says:

        betoi tu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • koserla says:

        wahhh sedapnye ko becakap ekk nekounam … i bajet potong tangan nekounam ni kalo dia ni pempuan dia masih lagi bercakap dengan lelaki bukan muhrim!! kalo dia lelaki aku bajet potong kepala lutut dia ni still bercakap dgn pempuan bkn muhrim!! waahahahaha …. aurat kan suara pempuan tuh ??? haaaa … amalkan la. jgn tau cakap je.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hanz says:

      maaf mu di terima..hahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. nekounam says:

    BodohnyeKoNih, bsabarlah.. takdo org yg perfect..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. pulut says:

    aduhai ct…ko mmg comeyyyy….asal la ko kawin ngan dato k…..eeeeee…..ramai lagi yang hensem & segak compare ngan laki tua ko tuhhh……mmg le jodoh tu tuhan tentukan tapi kita yang merancang…anyway takpela….ko totap diati den sampai bilo-bilo….nak buek camno..nasi dah basiii…huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. hanz says:

    lap u siti…satu badan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Bunga says:

    tudung mcm nie laa baru tutup aurat..tutup dada sume..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Penari Poco-poco says:

    Orang lain tanam tebu atas tanah, yang hang tanam tebu kat tepi bibir amenda? Larat ke bawak tebu tu? Ain, cuba ko bayangkan gimane si hanz ni hayun2 jalan bawak tebu pakai bibir….heeeeeeeeeeee)=

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. salam,leh join skali……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. NurfashaSandha Hasan says:

    Suka ti dier la, at least dier tutup gak sikit rambut2.. tak cam aku ni. hmmm.. bila la nak tobat ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. zul says:

    yang kau sibok sgt Dt Siti Nurhaliza pakai tudung tu apahal, berdosa Dato K bukan kau,dia duit bnyk lantak dialah
    Jaga tudung kau sendiri.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. iza says:

    ok la tue org nak bertudung…..
    dr tak bertudung langsung…..
    lu pikir la sendriiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. oLaaa... says:

    aku sbno nye mnat ct ni…
    tapi dh jd xmnt sgt da sjk tgk pndrian die yg x tetap tu, jap btudung jp x…
    pLik2…(~_^)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • arjuna says:

      gua pun sama gak…lu cakap kt dia suh dia cukur kepala lg bagus…haha……nsb baik ms dia jmp nik aziz dia pkai elok,lau x mkin dah kena maki kat nik aziz….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. nokomen says:

    macam tu lah manusia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. aqila says:

    bio la dye..
    xsmpai seru ag tuh..
    doa jelh dye pakai tudung litup nt..
    deja moss pn da hajah gak..
    tp xpkai tudung..
    mn ag teruk?
    lu owg pk la sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. weot says:

    ehhh biarlar kat dia!!!!aku pun tak berapa berkenan dengan cik siti nie, tapi korang ni kan tak payah lar lebih2..dia jek hipokrit!!!korang?pakai tudung pun tapi still jugak mengumpat samalar dengan dosa org hipokrit mcm cik siti ni!!! ada PHM!!!!nyampah mak tau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. xoxox says:

    dia ni mmg hipokrit..
    patutnye dah jd hajah tu pandai2 jg imej
    agknye dia ni lupa kou title hajah tu
    asyik duk ingat title dato; je..
    ape kata kita gunakan title hajah plak kat dia..
    bgi dia ingt skit..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kathleen says:

    x hairan la……………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. apa diaorg nak buat pun buatlah ,bukan nya x tau rambut tu aurat bg wanita…selagi kat dunia boleh la bg seribu alasan,nnti bila berhadapan dgn yg maha esa lidah kelu akibat kedegilan sendiri…wallaualam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. tudung ibarat topi.rasa nak pakai dia pakai ,nak pakai selak sikit dia buat…nasib baik baju x mcmtu…suka hatilah DATO SITI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. bibi de says:

    Standard lahh artis skrang pakai tudung macam tukar housing henset x pun mcm pakai tudung saji..blah lah lu siti…datok Key..chait

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. mulut kalah bapok says:

    bialah dia..janji dia ada niat.mungkin satu hari nanty dia betul2 berubah ke??
    cuba kita bndingkn dgn artis lain??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. eyan says:

    aku dulu…yea2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. iwe says:

    mmg arr pakai tudung…takut2 tok guru marah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. jongos says:

    nampak sgt dia segan jumpa ulama…dgn kata lain mmg dia iktiraf nik aziz sbg ulama

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. cute says:

    tu la artis…………bukannya takut pada ALLAH tp takut pada manusia . pelik betul…………tahu pulak segan jumpa orang alim.buat malu je…..
    wanita cantik adalah wanita yg menjaga maruah .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. rAdhIAH says:

    Aq skong sume owg…sume artis taupon selebrti turun negeri ~COME SOKMO~nie pkai tudung,,nak pew??nak tunjuk alim la konon..come???GITU??SUMO HIPOKRIT!!!!

    ~OWG KETEREH,QELATE~
    seDIh2…huk3….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ct says:

    ctknya ct pakai tudungntu beli kat mn?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. shinchan says:

    siti dh mngandung…tgk pic tu..ngan aku 1st cmment..hohoo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. yana yana says:

    nampak Tuan Guru NIk Aziz lagi comey dari CT hahah jgn mara :P!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. ciput says:

    Semoga allah panjangkan umur Tuan guru,,,,,,,,insyallah islam pasti memegang panji2 kemengan ….walaupun bukan di dunia diakhirat janji tuhan pasti terjadi…..takbir3x…. pasir panjang menanti pengundi………..walaupun penjual ikan dia tetap memberi kemenangan ats perjuangan islam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. mat says:

    ceh..podah…boring la tu konon2 nasihat kat siti..tp ngutuk..hahahahhaha. bez jugak hampa ni…melayan aku yg boring sekejap ni. tp takleh lama2 kat sini..takut jadi golongan buat2 mcm berhemah, tp tak. aku memang tak berhemah, tp takmau la jadi bodo cam hampa!!! hahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. mat says:

    cittttt!!!!! podah..konon2 pakat buat berhemah..sunyi kot hampa mcm aku skg. leh komen2 kan. tu yg mengumpat mcm konon2 nasihat.. best jugak tgk komen2 yang konon2nya macam berhemah..tp bodo!!!! hahahaha…aku pun tak berhemah, jadi tak boleh lama2 kat sini, takut jadi lagi teruk mcm hampa…walaupun bez, tp takut jadi bangang cam hampa..hahahahha…bye syg semua… :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. farahin ain says:

    mksd nye disini..ct pandai mengayakan dengan tempat y die p..xkan nk jumpe nik aziz dia nak pkai skirt kot..
    bak kata org msk kandang kambing kene mengembek,msk kandang lembu kene r mengembu..
    paham kan maksud d sini??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. sayidah says:

    Salam sejahtera semua, beginilah jika ibarat agama diletakkan di dlm rumah, tetapi bila kaki melangkah keluar, mereka xmembawa agama bersama mereka. Semoga kita belajar dr kesilapan.
    Ramai wanita diluar sana yg namanya beragama Islam, tetapi iman, islam dan ihsan mereka hanyalah perhiasan spt watak yg terpampang di atas.

    p/s; jgnlah bermain2 dgn hukum dan agama dik. Berat azab neraka, panasnya sgt membara…kpd mereka yg mendedahkan aurat(rambut)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. kel karina says:

    Kenapa perlu hipokrit…kalau belum bersedia, peduli apa orang lain nak cakap…dari pakai “topi” untuk tutup rambut tapi sedih tersembul jambul kat depan..fashion mcm dah separuh tutup aurat pun sebab dah tak nampak rambut siti yang dilepaskan sekarang, apa salahnya pakai terus. Lgpun fashion sekarang nampak siti lebih berumur dari umur sebenar… Siti lebih manis memakai tudung yang betul2 menutup aurat (rambutnya)…kerana kalau seseorang tu dah lawa akan bertambah lawa sekiranya menutup aurat kerana Allah swt. Lihatla Datin Norjuma/Wardina…bukannya tak boleh bergaya dengan bertudung terutama bagi orang yang berdu, lagipun Siti merupakan isteri ahli korporat bergelar Datuk plak tu…anyway, impak pada orang bertudung dan pada agama sedikit tercalar..terutama terbit salah faham tentang islam di mata orang bukan islam..renung2 kan….harap Siti jgn jadi hipoktit dan mengaburi mata peminatnya yang fanatik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0