Written by Bella | December 9th, 2015

Semenjak menyertai Gegar Vaganza 2, nama Siti Nordiana mula melonjak naik dan kembali popular sehingga jumlah pengikut beliau di Instagram juga bertambah.

Walaubagaimanapun, soalan bilakah beliau akan berkahwin lagi sering menjadi perhatian ramai sehinggakan ada khabar angin yang mengatakan Siti Nordiana baru-baru ini dilamar seorang ustaz.

Mengakui selesa dengan kehidupan beliau sekarang, Siti Nordiana menerusi portal Harian Metro berkara beliau masih belum sedia untuk menerima sebarang lamaran perkahwinan dan ingin fokus kepada anak serta kerjayanya buat masa ini.

Kalau benar ada orang yang mahu melamar saya, buat masa sekarang saya tak akan terima kerana mahu memberi tumpuan kepada kerjaya nyanyian dan anak. Saya belum bersedia untuk bergelar isteri semula, malah saya selesa dengan kehidupan sekarang.

Setakat ini saya bahagia hidup sendiri sambil membesarkan anak tunggal saya, Mohd Rayyan Nakhaie yang kini berusia tujuh tahun.

Meskipun sudah 6 tahun beliau hidup solo, Siti Nordiana belum terbuka hati untuk berkahwin dan tidak mengambil serius akan gosip ataupun usikan daripada rakan-rakan mengenai jodoh beliau.

Sejak kembali solo enam tahun lalu, belum terbuka hati untuk berkahwin lagi. Kawan-kawan memang suka mengusik dan saya tak ambil serius pun.

Bakat Siti Nordiana akhirnya di sedari ramai pihak selepas membuktikan beliau mampu memberikan persembahan yang terbaik setiap minggu di pentas Gegar Vaganza 2. Mampukah Nana menjadi juara?

Sumber Berita: Harian Metro

44 responses to Siti Nordiana Belum Sedia Terima Sebarang Lamaran, Ingin Fokus Pada Anak Dan Kerjaya

  1. N says:

    BAGUS SAYA SOKONG NANA… :))

    0

    0
    • Anonymous says:

      Menurut sumber2 dalaman, Farahdhyia akan jadi juara GV2…..

      K bye.

      0

      0
      • Nini says:

        saya nk Farahdhiya jadi juara…kalau dia balik dr umrah..balik sure dia akan berhijab. doa2kan ye dia menang dpt gi Mekah…

        0

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Abanglah ustaz yang melamar Nana tu…
          Janganlah cepat sangat menolak..
          Mana tau mmg jodoh kita…
          Nanti boleh kita buat novel Suami Aku Ustaz version 2.

          0

          0
        • Anonymous says:

          pekerja gomen buat lawak tu…gelak la wei :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          Lamaran sepatutnya tak perlu dihebahkan.
          Perkahwinan sepatutnya dihebahkan utk mengelakkan fitnah pada masa akan dtg.
          Pertunangan yg perlu disorokkan dan tertutup bagi menjaga aib kedua2 belah keluarga jika pertunangan putus di tengah jalan..

          Dah terbalik org2 melayu zaman skang ni..

          0

          0
      • anonymous says:

        betol ke ni faradhiya, saya dengar nassier wahab, baik xyh buat competition kalau awal awal dh ada pemenang

        0

        0
      • Anonymous says:

        nana ni ibarat… miss nina….susah nk jual.

        0

        0
    • Anonymous says:

      boringgg…

      0

      0
    • Betol ak setuju. Sementara tgh popular ni la nana harus gunakan dgn sebaiknya. Cr duit byk2 utk masa dpn diri sendiri dan anak. Zmn skrang x boleh hrapkan duit lelaki shj. Bisnes yg ada tu kne kembangkan lg. Semoga awk brjaya.

      0

      0
    • blublublub says:

      suara dia mmg hebat. dari zmn mula2 keluar dulu tp dibayangi oleh siti. begitu juga liza hanim, intan syarafina, etc. at one time sape pun keluar mould mcm siti. so snana ni pun one of those. skrg mungkin nana boleh mndpt fans baru dan byk peluang baru.

      mslh utamanya utk jd pemenang dan mampu bertahan, mcm mne nk ada kan aura atau XFACTOR yg penting utk sustain selepas extragavanza ni?

      0

      0
  2. Anonymous says:

    haip^-^

    0

    0
  3. Anonymous says:

    farahdhiya lagi sensasi…

    0

    0
  4. leo says:

    baik xyah buat pertandingan kalu astro awal awal dh ada pemenang

    0

    0
    • Masak sedap says:

      GV2 ni x tau la plak ada politik ke x?mgkin Juri-jurinya telus..program masakan yg kecik2 pun..peserta tak patut menang diberi kemenangan..yg menang tu..makan la duit kemenangan yg bukan hak korang..korang dpt byk tu..berkali kali ganda korang akan hilang rezeli.. comfirm dri awal markah masakan jauh tertinggal..tiba2 time last menu..boleh potong markah org lain..bnda kecik mcm ni pun nak berpolitik..apa salah telus jujur dlm prtandingan..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ramli ms….bias. nana buat show membosankab pun dianggap bagus…padahal kami tengok di tv rumah….hambar.

        0

        0
        • Anonymous says:

          follow dari awal tak GV ni? minggu 1-3 komen pada Nana tak memberangsangkan langsung walaupun persembahan dia almost perfect kalau dilihat dari sudut pandang tone penyanyi macam Nana. Lepas viral konsert ke 5 dia featuring Lan Kristal baru juri puji performance dia. Jadi masa bila Tok Ram ‘bias’ nya? Awal konsert kena kritik je si Nana ni by Tok Ram, plus memang Tok Ram saja yang kena comment turn Nana. By the way memang Nana ada peningkatan every week even suara dia tak power mana.

          0

          0
  5. Hana says:

    Haaaa…..Dh mula nk gaduh lagi..nana farahdiya nana farahdhiya nana farahdhiya nana farahdhiya nana.. asek mengutuk je..x ingat dosa ke.. rezeki masing2,ada hikmah kalau menang @ kalah…

    0

    0
  6. Mat KimK says:

    Nana. Jgn tinggalkan abg, sayang.

    0

    0
  7. Abg Joe says:

    Pada pendpat Pak Joe,

    Semua adalah pemenang, tiada pengalah

    Sekian

    0

    0
  8. adil says:

    Tak kisahlah siapa yang menang sebab yang ke final tu semua hebat2 blaka. toksah nak gaduh-gaduh. Haters dari mana2 pihak takyah nak laga-lagakan finalist. chill je.. kau benci retis tu, kau benci retis ni, apa yang kau dapat? dapat bodoh ade lah.

    0

    0
  9. abang mat says:

    kalo dato meminang mesti nana nak, cam siti

    0

    0
  10. Arina says:

    Bagusla nana ade bisnes baju lagi @palingcomel…semoga berjaya

    0

    0
  11. Hati BAtu says:

    AHAHAHA, insha Allah Nana boleh menjuarai GV2.sebenarnya semua boleh, tp sbb i ni peminat nana, so i said la nana bleh mng. k pape je la. kalau ada jodoh ustz kazim elias :D . takmoh cedeyh cedeyh.

    #SokongNana

    0

    0
  12. Anonymous says:

    minum milo…

    kamilah juaraaaaa…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    minumlah milooo..

    kamilah juaraaa…

    0

    0
  14. kaki kentut says:

    Xpyh la gaduh2..nama pun ptandingan mesti ada yg kalah dan menang..rzeki masing2.. Nana pun ckp klau x mng pun xpa, dpt pergi final pun bersyukur..Tapi aku pelik faradhiya ni asyik cakap sakit tekak..mcm minta simpati la pulopp..nyampah den

    0

    0
  15. Anonymous says:

    bertudung, berjubah, join usrah tp tejerit2 menyanyi.

    0

    0
  16. Sekali Acong juara.. hehe
    siapa tahu kan? :D

    0

    0
  17. minah jambu gerek says:

    bagos nordiana minah jambu sokong ngan u …tk payah lah u kawin buat masa sekarang ni kejar cita cita dulu besarkn anak kompol duit rumah dn harta kalau tkde duit orang tk boleh tolong walau pon sedara…anak u cuma satu aje kalau u kawin nanti laki u panas baran terajang anak u macmana…so jangan pikirkn nk cari laki ..idup u yg macm gini lagi bagos tkde laki hati tk sakit nk gi mana tkde yg larang…..lagi satu minah jambu nk mintak pada nordiana minggu final nanti u tolong nyanyi sumbang2 sikit ok supaya achong leh jadi juara…thank u dianaaa..

    0

    0
  18. Kinah says:

    Apa la nk kecoh sangat .
    Minah jambu tu da bertahan millionaire propsed masih buat hamble je.
    Masih jgk solo ..

    0

    0
  19. mika says:

    acong juara! lagu terpilih mmg sesuai dengan beliau hehe

    0

    0
  20. musadun says:

    nana ni masa dulu lepas menghilang, peminat pun berkurang..skg ni dah makin bertambah..

    0

    0
  21. antara Nana or Nassier wahab akan menjadi juara nanti..tengok je la..

    0

    0
  22. wana says:

    gud luck nana!! dari dulu mmg suka nana, since nana single lagi, kekalkan imej sebegini, bersih..
    selalu je karok lagu nana :)

    0

    0
  23. sy skong nana says:

    klw perempuan x nk berkahwin lg selepas die da bercerai ke, kematian suami ke..
    tu tandanye die btol2 syg org yg pernah jd suami die.
    aq rse die btol2 sygkn arwah suami die dlu.
    tp jdoh dorg x bpnjgan..
    sy doakn yg tbaik utk akak n rayyan kak..
    u are strong woman.
    chaiyook!!!

    0

    0
  24. melati says:

    Bagus lah Nana,, cukup lah ader Anak, sekurang2 nya awak tk bercakap gan kucing bila tua nanti….pasal ustaz tu ko lupakan lah, biasalah Ustaz pun nk tumpang glamer gak….maklum lah Ustaz2 dh bersepah sekarang…macam ler kita ni tak tahu pasal Islam…:::'[]

    0

    0
  25. anon says:

    Benda gini pun kecoh jugak ke & sampai masuk blog ni. Tu pendirian dia, ikut pandai dialah, org lain tak perlu tau pun. Agaknya dah lama tak masuk paper, nak jgklah publisiti…
    Lagipun statement mcm ni sb takde org nak….

    0

    0
    • melati says:

      anon..,..dh dinamakan ruagan Gossip….kalau ko nk komen yg bernas ko masuklah ruangan Mari Mengaji……menggong…..hahahaha.

      0

      0
  26. Anonymous says:

    dik nana..

    xpayah nak terima lamaran ustaz tu..sekarang org senang senang je gune gelaran tu. sedara hakak pernah nikah dengan sorg ustaz selebreti ni..fuhhh cakap manissss sungguh…da “dapat” asyek main angkat kaki tangan semua tu..tok usah la carik pasal dik nana…zaman sekrg lagilaaa…banyak ustaz segera..nafsu lembu hagaknye..geram pulak hakak…ustaz konon..phuihhhh sweet talker giler…piker nak memantat aje…dapat pulak yg muda muda barang sedap…

    0

    0
  27. good vibes says:

    Kak Nana always be the best. Stay positive and forget everything nonsense! Lewls. Tak dapat apa pun diorang diorang ni bebel. Haha. Gudluck akak sayang! #TeamSitinordiana loveeee you now tomorrow and forever!

    0

    0