Written by Bella | April 6th, 2015

Sebelum ini, Siti Elizad memberitahu beliau kini sedang menanti hari untuk menjadi isteri bersama jejaka pilihan hatinya Shamsul Baharin dan sudah dua kali menangguh perkahwinan mereka atas sebab-sebab tertentu.

Semakin popular selepas kejayan dalam drama Teman Lelaki Upahan, Elizad telah memberitahu sebuah berita yang mengejutkan hari ini apabila mengakui sudah bernikah sejak tanggal 11 Januari lalu kerana menghormati permintaan bapa tercinta.

Elizad berkata beliau sama sekali tidak pernah ingin membelakangkan pihak media apabila merahsiakan perkara tersebut, tetapi bapanya sudah meminta agar pernikahan beliau tidak digembar-gemburkan.

 Saya mengaku memang sudah bernikah dengan Shamsul pada tarikh itu tetapi majlis kami berlangsung secara tertutup dan hanya dihadiri keluarga dan rakan rapat saja.

Saya terpaksa diamkan diri selama hampir tiga bulan sebab bapa minta jangan dikecoh-kecohkan kerana dia kurang sihat. Ketika itu, kami hanya buat perkara yang wajib saja.

Majlis pernikahan Elizad dan Shamsul telah diadakan secara tertutup pada 11 Januari jam 4 petang di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Berniat untuk mendedahkan perkara tersebut pada majlis resepsinya nanti, beliau tidak menyangka berita ini telah bocor kepada umum terlebih awal.

Jadi saya terpaksa dengan berat hatinya mengakui saya sudah bernikah. Saya minta maaf sekali lagi kerana merahsiakan hal ini daripada semua.

Harap semua peminat tidak kecil hati dan pihak media terguris kerana Siti Elizad merahsiakan perkara tersebut. Lagipun, beliau sebagai seorang anak harus melaksanakan permintaan bapanya yang sedang tidak sihat. Tahniah kami ucapkan kepada Elizad dan Shamsul, semoga berkekalan.

Sumber Berita: Harian Metro

50 responses to Siti Elizad Mohon Maaf Pada Semua Akui Sudah Nikah Januari Lalu

  1. anonimos says:

    Awww, dh kahwin rupanya. Mesti husband dia a bit jeles dgn El(ungkuismailaziz) masa abpbh
    .. Anyway, tahniah, sekurang2nya awak menghormati permintaan ayah awak. Congrats C:

    0

    0
    • Ritu vs Aya says:

      Pokok dek kau la nak nikah bilo pon Elijad oiii… Ekau bukan sapo2 pon, hado x hado same sajor. Apo pon, congratulations laaaa

      0

      0
      • Anonymous says:

        siapa ni…muka kampung gila.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ya rabbi…artis x bersiap mana pulak ni??????
        eeeee…semak la.

        0

        0
        • Krikkk krikkk kriiikkk says:

          berahsia-rasia pulak dah…saper ko ni???

          0

          0
        • jiran yang rajin says:

          tak payah nak mintak maaf sangat lah…bukan ngetop cam amyra rosli ke, fathia ke..abis drama ni sendu balik lah engkau sama cam izreen biji gatal ngan ayda jebat.

          0

          0
      • HAMBA ALLAH says:

        APA LAH MASALAH KORANG SEMUA NI KAN. DOA KAN LAH YANG BAIK2 SAJA TAK PERLU MENGUTUK DAN MENCERCA. KALAU DAH TAK KENAL TU TAK PAYAH KOMEN DAN KUTUK MACAM2. ELIZAD NI BUAT PERKARA BAIK DENGAN MENDIRIKAN MESJID KALAU YA PUN KORANG TAK SUKA JANGAN BACA APATAH LAGI KOMEN. KALAU TAK KENAL BUAT APA DATANG KE BLOG NI? NAK CARI JODOH KE?

        0

        0
    • Anonymous says:

      ada kami kisah ke..kau kawin ke…cerai ke? saper kau?

      0

      0
    • zuanzuan says:

      tak perlu minta maaf, anda buat perkara yang betul dan menghormati permintaan bapa.

      0

      0
  2. Olga says:

    x kenal pun…. :(

    0

    0
  3. whooo? says:

    haram tak kenal? saper ni??

    0

    0
  4. Kesian korang says:

    yang x knal sapa elizad ni sume keyboard warriors je, loner and ignorant

    0

    0
    • SukaHatiKuWah says:

      they are not keyboard warriors but they are keyboard lossseeerrrrr

      0

      0
    • engkau lagi kesian says:

      eh ehh… sentap pulak org tak kenal pelakon pujaan dia…hehehee…ala…biasalah dek oi…macam semua org hadap drama melayu kesukaan engkau tu, phuii ciked.

      0

      0
      • Kesian korang says:

        Kak oi… X payah nak bash sangatlah… Ye mmg sy sentap.. Tapi bukan sebab orang x kenal elizad ni… Pedulik apa aku orang kenal die ke tak bukan aku dapat duit pon… Tp aku sentap sbb org yg tak kenal ni bother sangat nak buang masa kutuk2 orang yang die tak kenal…. Which shows the actually care… Tu laaa yg loner and ignorant nyeeee… Kesian xde life smpi org tak kenal pun nak kutuk…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Dah r xknal, pastu kutuk org.. Mentaliti low classsss… Phuiii cikedd… Haaktuii… Hihi.. Sory

        0

        0
    • lalalalala says:

      setuju.! menyampah plak dgn komen2 negatif dorang ni. sy bkan die hard fans elizad, tapi sy mmg tau die da lame ade dlm industri hiburan nie. dan pling pnting die tak giler glamer.

      0

      0
    • Anonymous says:

      SETUJU SANGAT

      0

      0
  5. Biarkan dia Bahagia says:

    Ni ramai pura2 xkenal ke mmg x ikuti perkembangan semasa? Elizad ni salah sorg pelakon utama cite Teman Lelaki Upahan yg meletup2 tu laa… Yg jd si Kyra tu… Yg berlakon dgn Ungku Ismail @ EL tu… Nyampah baca status negative2 ni…Come on, kasi bersih sikit hati tu…Cara ckp/tulis dah melambangkan akhlak… Btw, tahniah Elizad…. Semoga bahagia bersama suami n anak2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kami x layan drama2 TV2 atau 1…sebab kami ada “kerja”.

      0

      0
      • biarkanlahh says:

        aaaaa cik anonymous… cita ni kat TV3 yer… and kami pon ade kerja… jgnlah ingat semua org yg tgk tv takde kerja…. shallow sangat pemikiran tu… cik anonymous mmg tak pnah tgk tv langsung ke? its okay… teruskan membaca beautiful nara because apparently org yg ade kerja bole baca beautifulnara saja..

        0

        0
    • Anonymous says:

      kalo ada masa nak baca entry ni sure ada masa nak google.. pi la google nama dia… tak payah gediks sgt nak tnya sape dia… benci n stress kola budak2 tiga suku tapi sibuk nak komen…

      0

      0
  6. Anonymous says:

    ni mesti berlakon cerita2 yg x mengasah minda. haram x kenal.

    0

    0
  7. betul tak kenal says:

    Tapi serius aku tak kenal artis ni..maaf sangat2…anyway…selamat berbahagia

    0

    0
    • percayalah says:

      takpe dik. tak dosa pon kalau tak kenal. yang penting adik tak kutuk2 die buat tambah dosa. respect!

      0

      0
  8. paris hilaton says:

    Ok lah. Selamat pengantin baru Kyra.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Puki masam…

    0

    0
  10. wadoyok says:

    Haaaa… kan aku dah ckp aritu dlm komen aku… nara confirm la x buat homework. Metro dah amik dah story ni. Ko nara copy paste je keja ko ek. Aku tau nape… sbb kalu kuar story ni x dpt pampers free…
    ps: Byk la bapak ko x sihat. Ko x mampu buat wedding of the year ckp je la. Laki ko pun salesman je..Dan lepas abp pulak ko nak ngaku ek…

    0

    0
  11. makcik minat drama says:

    Tahniah… kalau suami benarkan teruslah berlakon sebab lakonan Siti Elizad memang best terutama membawa watak si Kyra. Orang yang tak kenal tu memang tak tengok tv die orang mengaji aje….. tak kenal x ape tp jangan kutuk… ok bye…

    0

    0
  12. aku says:

    tahniahhhhh

    0

    0
  13. #kyralydia says:

    Alhamdulillah…tahniah elizad…..yang penting dah halal….moga perkahwinan yg dibina bersama suami tercinta kekal hingga ke jannah…aminnnn..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Alhamdulillah dan tahniah… selamat pegantin baru elizad…

    0

    0
  15. paola bracho says:

    attention seekers under 12 years old yg x kenal elizad ni. kalau mmg tak kenal tak apa ni nak belagak ckp tak layan drama melayu, tak layan artis kampong..habis tu ni blog artis Malaysia, kalau nak urban sgt tak yah mai sini p baca people magazine ke whatever. ada “kerja” konon, entah2 duit topup minta dgn mak lagi..kah3

    0

    0
  16. sssss says:

    tahniah…Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu

    0

    0
  17. ROSEBIRU says:

    Alhamdulillah dan tahniah…

    0

    0
  18. Ye ke says:

    ap pn tahniah la ye…dia ni dlu berlakon pas tu senyp lama jaga mak dia sakit kan..bila mak dia dh meninggl baru dia berlakon balik..x kesah le laki dia salesman ke ap..janji baik..dia berlakon memg best ap..lagi2 cite teman lelaki upahan…memg best..tapi cite hati pompuan y baru ni x best le…rindu kyra n el…lagi2 si el y berlakon selamba jer tu…

    0

    0
  19. mia says:

    bajet urban la konon x kenal artis itu ini.. poyo sngt. padahal 24 menyibuk follow instagram or twitter artis malaysia..

    0

    0
  20. Tak Salah says:

    Jangan la cakap dengan berat hatinya nak ngaku dah kawin. Benda elok kan

    0

    0
  21. kyra lydia loves EL says:

    siti elizad adalah artis rupanya melayu jati…manis sekali…semoga jodoh berpanjangan hingga ke jannah….

    0

    0
  22. Anonymous says:

    xfaham kenapa orang suka sangat mengutuk… apa kita ni sangat sempurnakah?

    0

    0
  23. hattap says:

    kenapa kena berat hati mengaku dah kahwin? whats wrong with being married? ramai jer wanita yang dah berkahwin berjaya dalam career. please la…..

    bila lelaki berat hati mengaku dah kahwin, lelaki gatal, tamak, kaki pompuan.
    bila perempuan berat hati mengaku dah kahwin, camner? bebincang.

    0

    0
  24. ash says:

    memula tgk cite ni mmg x knal dia sape, tp bile tgk name baru ingat…
    mmg dia x sepopular mane pn…
    mgkn belum rzki dia…
    yg paling sy ingat pasal dia ialah, dia berehat dr belakon kerana jg mk dia yg breast canser & now dh kembali ke Rahmatullah

    0

    0
  25. Anonymous says:

    suka lakonan dia..mantap
    x sendu mcm sesetgh artis tu.
    bakat ntah ke mana..

    0

    0
  26. sis anne says:

    tahniah elizad…suka sgt lakonan ni dari dulu tp x famous sllu watak pembantu until TLU. dia ni lg best brlakon compare baru2 nelydia,atikah, ayda,uqasha n etc jd heroin tp level mcm btg kayu. now akasia mia ahmad lg tension, muka x de expression. rugi drama prime time tp x de quality. good job elizad.

    0

    0
  27. Akoo says:

    Haah mengaji lah sangat…… ,! Mcm good aje. Urban taik kucing!

    0

    0