Written by Bella | October 12th, 2015

Kalau anda semua dapat lihat memang banyak betul orang yang tidak berpuas hati apabila Sufi dinobatkan sebagai Juara AF2015 termasuklah juga pengarah terkenal Michael Ang yang memang tidak setuju dengan keputusan tersebut melalui luahan beliau menerusi akaun Twitternya.

Dengan jelas Michael mengkritik Sufi secara lantang dan mendakwa 1 undi rakyat Singapura bersaamaan dengan 5 undi di Malaysia.

Pelbagai reaksi yang beliau terima daripada rakyat Singapura sendiri terutama sekali peminat tegar Sufi. Jelas mereka rakyat Singapura hanya boeh mengundi sekali sehari sahaja, itupun menerusi online.

Walaubagaimanapun, Michael membidas semua komen tersebut dan menyifatkan luahan beliau itu sekadar gurauan sahaja dan mana-mana rakyat Singapura tidak perlu gelabah tidak tentu pasal.

Kita tidak boleh putar kembali masa, kesemua finalis pada malam Konser Akhir Akademi Fantasia 2015 mempunyai kelebihan mereka tersendiri. Sudah rezeki Sufi untuk menang, apa yang anda undi itulah yang anda dapat.

Sumber Berita: Twitter Michael Ang

108 responses to Singaporean Tak Payah Nak Over Hencap! – Michael Ang Luah Rasa Tidak Puas Hati Sufi Menang AF2015

  1. Anonymous says:

    michael ang be profesional laa sket…i’m not singaporean yet bkn penyokong sufi pun…tapi kami percaya pada rezeki…dah tertulis rezeki utk si sufi ni menang…aku minat lagi syamel..tpi tkde plakk aku nak meroyan….

    0

    0
    • TAKE ACTION !!! says:

      This is how you sing in a competition, bitches. Please Astro dan tenaga2 pelajar dalam AF. Are you guys teaching them to sing or shout?

      0

      0
      • Anonymous says:

        kelasnya shila amzah….wow. menangis penonton2 kt dewan. budak2 AF tu, nyanyi mcm kena rasuk jin tanah je. kih kih kih.

        0

        0
        • siti laqoyah says:

          la, dah tau semua nyanyi taraf keduri kawin dan funfare je, buatper sesibuk afundi lagi. korang la yg nampak bangang akhirnya.. kini pasti. rancangan ni harus di keranda kan saja. next? :-(

          0

          0
        • mat sahdo says:

          bitch2 semua mengamok.. kredit prepaid habis sbb mengundi. lawak sangat.

          kah kah kah.

          0

          0
        • Go Michael Tell Em The Truth says:

          setuju dgn michael ang. nyanyi pun ala budak kpop je. ni dia budak australia yg gagap tapi menang contest. mcm ni la cari penyanyi.

          0

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          ada ke indon, spore panggil kita masuk program mereka? x kan? so kenapa astro kasi susu pd kera dihutan sedangkan anak dirumah mati kelaparan? haih…pening!

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Sokong Mike, suara tarik pun tergelincir..jadi juara…common astro ?!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pasal yg kasi susu tu pun kera..

          0

          0
        • Yaya says:

          His vocal is quite embarrassing. He won’t go far. He cant hit those notes without “cracking”.

          By the way, I’m a Singaporean. :(

          0

          0
        • Relaks la adoii says:

          Ape ke bodoh yg bodoh2 nie. Michael tu just luah xpuas ht je mcm peminat2 peserta lain. Yg mencirit hadap sgt dgn ape dia luahkan tu dh knpa, pndpt2 msng2 la woi Mati plk ko peserta fevret ko org lain xsuka.
          Yg komplen knpa Singaporean mng bagai tu, woii bodoh, peminat artis msia ni bkn dlm kelompok msia je, rmi je kt singapore n brunei. Yg bagi laku dn beli tu smua bkn orgg msia je. Kita ni sedare serumpun, jauh nun di sana pn, tetap mnghala rse dkt dgn bngsa sndiri. Sekali skala AF bkk pnyertaan utk luar tp sudahnye mreka2 tu nanti jadi artis msia jgk bukan artis ngara lain. Lg pula, bkn tiap2 kali af buat camtu, skali skala.

          0

          0
      • Huh says:

        Berbakat tapi attitude tak ada, lebih kurang sama jo lah.

        0

        0
        • Jemah Jemahan says:

          Ni pertandingan malaysia..tapi kite yg sndiri yg benarkan org lain join..tup2 kite juga yg kcundang..mcm mne malaysia nak maju..spatutnye cari dulu org yg berbakat di malaysia..abiss rembat ke negara lain..kan

          0

          0
        • Fact says:

          Suara xder jadi pemenang. Ini lah realiti nya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sibuk nah ckp pasal kenegaraan..kalau sufi menang pun..dia naikkan nama malaysia jugak kerana beri peluang utk dia maju dlm bidang ni..kembangkan industri seni di malaysia..tak habis2 dgn korang punya pemikiran kuno..jgn jadi katak bawah tempurnglah.bongok

          0

          0
      • Mak Jemah says:

        Shila mmg kelassss…
        kat malaysia ni sume tk pandang die last kat China br nampak bakat die..
        so tk heranlah kalau SUFI blh menang kat malaysia ni…

        KBAI!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sebab kat negeri sendiri sombong n riak org tak suka.. terpaksa lah merendah diri kat negeri cina

          0

          0
    • Zack says:

      Korang x payah lah nk mencirit komplen sana sini. Ini lah realiti AF. Yg menang di undi. Ini bukan rancangan vokal layak atau pun x layak. Ini rancangan yg berdasarkan “populariti”. Please la, don’t be a stupid dumb dumb. Euw!

      0

      0
      • kak nam says:

        hahaha..padna muka. sape suruh korang vote? bill astro tu bukan nya free kiah dan peah hoi. astro plak tu bila lambat bayar, line cepat je kena potong pastu rancangan2 asyik duk ulang 5-6 kali sebulan. korang mmg kaya raya sgt. duit prepaid korang sedekah la lagi pada astro byk2. korang mmg bijak..sebijak ahmad maslan!

        #okaybai #takziah #padanmuka #adaakukesah?

        0

        0
    • melati says:

      pelik, ingat semalam pertandingan sumo!

      0

      0
    • Kiah says:

      AF ni macam FAM lah jugak… bangang xabis2.. bodoh… bangang.. bahlol.. .unta… kelabu asap.. benda patotnya nk cari bakat2 rakyat malaysia… tapi dok ajak orang negara lain… abis last2 negara lain yg menang… semua terlopong… negara tu yg bersorak… rakyat kita plak p mnyembah… hahaa… artis mlaysia… susah payah nk cari makan kat mlysia ni… smpaikan ada tahap snggup tunjuk tetek semata2 nk up… nk nama… tp yg negara jiran kita ni… relax ja… tiap2 tahun.. ada ja jemputan dr kita… dari sukan… nyanyi. Lakonan.. smpai lah ke program lawak cam gampang.. pikir balik… ada ker negara jiran jemput kita cari rezeki???

      0

      0
      • Surat terbuka?! says:

        Winnnn!!!

        0

        0
        • Sokong!!! says:

          Kiah…you go girl.

          0

          0
        • Jah says:

          kiah, bravo. tell those bitches the truth. i heart you.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tulis omputih pun berkecai..sklh kat kampung mana kau..

          0

          0
        • kiah otak sempit giler. says:

          Cik kiah … ko ni biar betoiiii …. kite nk bg tau brlambaklah artis msia buat show kat spore utk menyanyi. Org spore invte penyanyi msia …. bayar mahal tau. Tak yah lah otak sempit sngt. Kite ni bkn org spore tp kite tau artis msia bnyk buat show kat sana laaaaa … bayar mahallllll bkn bayar seciput derrr . Klu msian murah ati dgn org spore nnti org spore pon ingat kebaikan msian gak. Nnti supi tu boleh bawak kekawan AF ke spore lak. Otak tu biarrrrr panjang skit akal tu. Lg pon org spore klu minat artis msia .. dorang tak lokek. Sanggup dtg msia tngk konsert sini.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Cik kiah ni nak bergossip pun check lah fact dulu… ramai ooii artis msia yg dpt undangan kat spore. Dari penyanyi, pelakon, pengacara, pelawak… kesian cik kiah… layak gossip kat tepi tangga je

        0

        0
      • Anonymous says:

        Cik kiah kebodohan kau amat terserlahlah sngt2.tak baca perkembangan dunia hibran dlm dan kuar negeri ke.ckp main hembus je..mcm lembu kt sawah..yg artis malaysia berduyun2 turun ke spore buat persembahan atas undangan tu apa.?

        0

        0
      • Malaysian says:

        Wah wahh abe org org malaysia tiap tiap hari remouh jam nak kerja kt sg tu bin bagi peluang bgi org malaysia ke? Otak kat bontot!

        0

        0
    • Yaya says:

      To Micheal Ang,
      Jangan hina tak bagus la.
      We Singaporean satu hati.
      May be u tak tahu or tak ingat.
      Hardy Mirza pun biasa menang di Asian Idiol siapa yang vote dia. We Singaporean we stand together. Why Jaclyn Victor tak menang. Pasal korang tak satu hati.
      Jangan macam budak2 la.
      Do think about it.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Industri hiburan msia senang dijajah oleh artis luar..siap bg peluang lg..bdk spore tu tone suara xsedap..tersangat over..ckup2 lh msia ambil artis spore buat msuk dlm industri msia ni.org2 msia dh makin menyampah dh, lpas sorang artis spore msuk industri msia, lepas ni hrp dh xde artis spore msuk industri msia..

        0

        0
        • Anonymous says:

          inilah contoh malaysian backward..tak suka cmpur orng..dok nak mkn nasi lauk tu lauk tu..otak freeze..nk maju jauh skli

          0

          0
        • kak nam batu 6 says:

          yang korang org msia over sgt tu nape eh..??!! lagi2 si Michael Ang tu.. sufi bagus per…pemikiran kampungan camne nk maju…otak jgn cetek biar cerdik…lau SG tk bgi org msia permit tuk kerja bnyk yg mati kebulur…nape korang tk terfikir ehk yg bnyk krja pat SG tu org mana..?? nape korang kerja…pasal currency…kan kan kan…

          0

          0
      • Anonymous says:

        Boikot artis spore msuk industri msia jgn bg pluang msuk kt industri msia ni,bila msuk industri msia blgak bagus semua over je..artis2 melayu spore kt spore xde tmpat jd bila msuk msia bajet bagus lain mcm la.. nk wat cmne kt spore industri hiburan lebih kpd cina je artis cina blh cari makan,TV station mediacorp pn cina yg pegang..artis melayu spore xleh cari makan nk blakon susah, nyanyi susah,buat drama filem melayu susah,nk wat program tv pn susah..tngoklh channel suria tu asyik ambil program tv dr msia je nk buat sndiri xde bajet,kata melayu spore kaya tp hampeh kosong bajet bagus je lebih..saluran tv melayu spore pn cuma ade satu je dr dlu smpai skrg cmne nk maju industri hiburan penyiaran melayu spore klu saluran tv melayu cuma ade satu,cina mmg mnbodohkn melayu spore..klu cina mediacorp adil pd org melayu spore dia bg lebih dr satu saluran tv melayu utk org melayu spore,ini tdk dari dulu smpai skrg cuma ade satu je bodoh ke pe..mmg xkn maju sampai bila2 lh industri penyiaran hiburan melayu spura..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Boikot artis spore msuk industri msia

        0

        0
  2. Anonymous says:

    hello michael ang…dh dia wakil utk negara dia..sah sah laa fans dorg pulun undi dia…kire si sufi ni wakil utk negara dia kot…cube klu kite kt cni org malaysia wakil pape kt oversea…suke tak suke…atleast mesti laa kite sokong gak sbb bwk nama negara…pro laa skett michael

    0

    0
  3. melati says:

    maaf kan lah Michael Ang…dia tahu masak kat Master Chief jer..

    0

    0
    • pikah says:

      tau masak? eh tu sebab juri lidah tak ada deria rasa, aku tengok apa je si micheal ang ni masak, tengok saje tak kebulur nak rasa.

      0

      0
  4. non says:

    rsnya syamel lg layak jd juara..

    0

    0
  5. Anon says:

    Johan menang super spontan…Sgd100ribu…singaporean tak bising pun….

    0

    0
    • minah jambu says:

      pasal orang Singapore very the baik2 kite hormat orang luar negeri yg datang di Singapore tk kire bangsa n agama..

      0

      0
      • Anonymous says:

        In the first place takyah lah nak bagi org kuar negara masuk..abih kalau masuk diharamkan menang
        .tak ke merepek..guna akal.bila menang sibuk kutuk…bodoh..

        0

        0
  6. Haha says:

    Eh? Sebijik macam perangai Diva AA la, ngam, boleh berkawan baikk. si michael ang ni, kalau buat drama mesti nak artis Indon jer, bajet hot hot. Jalan cerita mcm tu jer, tak ada yg istimewa pong tp nak menyibuk pasal org. Mulut mcm tempayan.Tutttt. kbaii

    0

    0
  7. Makcik Oggy says:

    Aku setuju dgn Micheal Ang!!! Syamel lagi layak jadi Juara!!!!

    0

    0
    • Iza says:

      Tak kisah lah dia nak siapa pun menang tp tak perlu nk kutuk2 kott, AF habis dah, bukan boleh ulang pun, Tak pun nanti tengok lah ulangan punya, kot tiba2 juara bertukar ke kan :3

      0

      0
  8. Anonymous says:

    laaaa… kisah la pulak sapa menang.. yang kaya nnt astro.. menang kalah nnt kita tengok la keluaran album sapa paling cecah 100,000 unit eh… takyah nak update status laaa… malu je .. kita ni redha kemampuan orang malaysia mmg sokong tapi kedek nak kuarkan duit nak mengundi.. itu je..

    0

    0
  9. ada aku kisah says:

    yek eleh… tu pon nak kecoh… sour grapes!!

    0

    0
  10. lara alana says:

    Micheal Ang, kau tau menyanyi? opss, kang suara katak yang keluar, bod*h nye statement. atleast si Sufi ni ada jugak bakat menyanyi. bangang Micheal Ang !!!!!!!!!!!

    0

    0
  11. Lara says:

    Dia ni gang ngan Che Ta ker? Macam yer jer. Sakit hati pasal Che Ta kena ngna Edry itu hari duk ada lagi kot.

    0

    0
  12. anonymous says:

    michael…bila msian kena kutuk from overseas…you dont like it…when singaporean won…you dont like it either…so what are the things that you like..? ATTENTION? lack of attention? be more rational and more professional…your comments states what kind of person you are..its ashamed…memang bukan perihal saya..apa pun jauh kan diri dari hasrat dengki..esok lusa anak kita suami kita isteri kite berjaya..dan sekaligus dikutuk orang..apa perasaan kite..Allah kasi kejayaan dan rezki masing masing atas kerja keras…so chill..jgn terlalu confident bahwa diri itu sempurna…esok lusa awak terduduk papa kedana..mula lah meroyan kata masyarakat tak kenang jasa awak…my two cents worth

    0

    0
  13. mak tiri says:

    memang syamel patut menang. suara syamel lunak .si edry mesti nak yang cute cute mcm sufi menang nampak dari awal lagi dia suka sufi. syamel kan berisi .apa pun kita kene ingat juga rezeki tu ALLAH yang tentukan.

    0

    0
  14. minah jambu says:

    dh menang pon lupa kan sajeee…Singaporean or Malaysian brunei sama aje menang atau kalah memang biasa…jangan cakap pasal dlr atau ringgit la hormat menghormati antara satu sama lain itu yg lebih baik n penting tk kire bangsa atau agama cina melayu india serani kite bersatu n berbaik2 ok !

    0

    0
  15. zaza says:

    walaupun michael ang ni kepochi tp dia still masih ada common sense,still boleh jaga hati org tnpa maki hamun org membuta tuli mcm diva AA. kalaw selalu follow dia,dia punya ayat maki xdelah teruk sgt mcm azwan ali., biasa2 jer..but anyways selalu org mcm ni senang jadi best friend.

    0

    0
  16. kak long says:

    Sufi menang pasal voting tinggi dari HotLinks,k. kalau Malaysian nk Syamel menang, vote lah lebih lebih. sekarang semua tahu menilai music dan siapa yang harus menang. mungkin kali ni bukan rezeki Syamel, rezeki Sufi…..Syamel ada peluang lagi. manalah tahu rezeki dia di luar nanti. Rezeki Allah tiada siapa yang boleh nafikan. Ada hikmah di sebalik semua kejadian ini.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    relax sape menang tak kira kitakan negara Asean
    muzik hak sejagat.Nikmati dengan hati terbuka barulah
    seronok.

    0

    0
  18. nok gebuzzz says:

    micheal….ni bukan pasal sape layak ke x layak…dah tentu peminat yg tentukan n 100% undian nak buat mcm mn,chill la sikit..x kemana pon budak2 AF ni,esok lusa tenggelam la………melainkan undian 100% juri baru leh nak kate x puas hati…next time kalau u minat org tu u undi banyak2..nnty menang u pun x bising..huhu!!

    0

    0
  19. ingin tahu! says:

    hencap tu apa?

    0

    0
  20. Hana says:

    Aku dok perati je Michael Ang ni punya twitter; dari konsert 1st lg kenal pon tidak Sufi tetibe cakap dia tak bekenan mamat ni ‘POYO’. Erk…
    Cina ni kira racist ke tak eh? lol

    0

    0
  21. apaapa_jela says:

    kecoh je Michael ang..ko cina xde plak org nk halau balik Tanah besar sane?cina kt Malaysia ni dh naik lemak.duduk menumpang kaut hasil kekayaan di Tanah melayu lps tu lg nk melalak..

    0

    0
  22. Lala says:

    Suke shahrul sedrhana tp cukup lngkap sebagai sorng penyanyi….lagu zul dia nyanyi best sngat….hrp sharul brjaya sebagai penyanyi…

    0

    0
  23. hahaha says:

    Sufi nie memang berbakat…x terkejut la kalo dia juara…shamel tu nasib baik datuk ramli guna kuasa juri…kalo x lame dah kuar…No. 2 rezeki jgk tu…Artis nie nak berjaya n nk pergi jauh kena ada bakat n peminat….Sufi nie ok la dr juara yg bpe thun lepas tu..lagi hampehh bin hampas…Kalo ada sikap nak org Malaysia je yg juara next time buat AF untuk Malaysia je…x perlu bkk untuk negara lain…sekian…Mmg zaman sekarang org tgk rupa nk buat mcm mna…huhuhu

    0

    0
  24. Mat K says:

    Senang naik, senang turun.

    Sekejap jek. Rilekslah Mike.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Sokong Michael ang

    0

    0
  26. Nara Lynn says:

    Muzik itu universal.Adalah tidak bagus jika kita menidakkan rezeki org.Usah pertikaikan siapa yg layak dan harus menang?kerana yg bergelar juara?pilihan ramai.Semua finalist memiliki bakat dan kelebihan tersendiri.AF 2015 adalh rezeki Sufi.Tahniah kpd sufi.# suka melihat sufi apabila bermain piano.Walauapa pun Syabas dan tahniah krn AF 2015 sememangnya terbaik.

    0

    0
  27. che lin says:

    voters sufi harap bertenang…kita kan lagi ramai…kita malaysian voters yang go for talent and true charisma as an entertainer…kita nampak semua tu ada pada sufi.yang lain finalists kitaorg x nampak.

    0

    0
  28. LINDA DIANA says:

    Michael ang … Aku tahu ko ni da lama tak rasa Batang Negro.
    Berpada pada aje la Nyah.
    Sblm tertonyoh nya BATANG NIKMAT pat mulot kao tu

    0

    0
  29. Aku says:

    Michael Ang nie mulut mcm puaka relak lah dh org tu menang.. Dari ig ko meroyan suruh vote Bila… Pe saje ntah… Ko pegy jumpa astro lah jgn kasi org luar masuk…kekadang nie ko ku oun tk paham sekejap ok jap tk.. Jantan tk jadi sgt…cam nie lah…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    aku sokong nyonya ni. malaysia lebihkan org luar.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Bukan nyonyalah ngok..apek

    0

    0
  32. Rashdah says:

    I agree with Michael. Even though I’m a Singaporean myself what makes you guys think he would be a successful artist? His vocal is so sub-par though. Sorry, I’m not trying to pin him down but he can’t sustain his career with that voice. Mark my words he will be gone in 2 years.

    0

    0
    • Bawakberistighfar says:

      Astaghfirullah.. Banyak2 beristighfar cik kak .. Awak tu siape, tukang tilik? Peramal? Kenapa lepaskan kata2 bagai orang tak beriman.. Korang semua yang kutuk2 kat media sosial ingat tak kene soal nanti di akhirat? Haa jawablah kalian semua. Berkata katalah perkara yang baik. Speak good or remain silent.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kau sporean ke pengkhianat bangsa san negara?

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak ada pengkhianat mana lah kalau setakat pasal af winner yang confirm2 akan sendu 1-2 tahun lg ni… dia tulis apa yang dia rasa, who r u to call him/her pengkhianat?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Entah2 dia org jenis kau tak.? Menyamah konon sporean..padahal..mulut bangkai tinggal rmh setinggan kat tepi longkang sebelah klcc..sporen will never ever be so stupid like him or her..

          0

          0
  33. Bella says:

    mana buktinya saya tukar nama dan gunakan ayat yang sama dalam artikel fynn jamal untuk artikel Michael Ang ni? Hehe..agak2 la kalau nak komen :P

    0

    0
  34. Bella says:

    jangan buat ayat sendiri hehe..

    0

    0
  35. Bella says:

    Nak kata sy edit kalau..sy last edit pun 2.38pm tadi dan komen anda masuk jam 4.53pm…hehe…

    0

    0
  36. dina says:

    x tgk pun tau mmg xde quality.
    oiii melayu… cukup2 lah layan pertandingan nyanyian low class camnih…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    that was his opinion…. saya juga bersetuju.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    bez pulak dpt merasa pakai jubah dan topi segi empat wpun msk pertndngan nyanyian. pengetua pulak dpt jg merasa jubah dan topi ala2 dktr falsafah gitu

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Kawan2 semua.. Kita satu rumpun, satu ASEAN.. Ni rezeki Sufi, walaupun di negara malaysia sendiri.. Sufi bukan first Singaporean yang cari makan di malaysia, sebelum ni Aaron aziz, adi putra, sleek.. Tu lumrah hidup, untuk mencari sesuap nasi, mereka merantau ke negara orang.. Kite pun ape kurangnye, Sheila hamzah glamer di China, baru kita hargai die, sama juga dengan pop shuvit, glamer di jepun baru kite tengok.. Mungkin ade Kate syamel lagi layak dari Sufi, Tapi tahun ni rezeki Sufi.. Kalau die xde bakat, die akan sampai Tahap tu sahaja, album die tak akan laku.. Kite tengok contoh American idol, banyak naib juara lagi laku Dan bertahan dlm industri Muzik diorg dari juara2.. Sebab juara undi popular.. Menang kalah Adat bertanding.. Pasal af buka utk org luar, astro Dan penaja yang untung.. Lg banyak undi, lagi banyak untung mereka.. Tp bile buka utk org luar ni, positifnya Singapore pun dah Kenal rancangan af.. Juara2 Dan bekas pelajar af akan dikenali secara tidak langsung.. Jadi kawan2 janganlah bergaduh.. Nnt bile syamel ke Sufi ke keluar album, sokong artis kegemaran anda masing2.. Jauh lagi perjalanan mereka ni.. Peace ye sume.. Mohon Maaf kalau terkasar bahasa.. Salam Hormat semua..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Makin lama makin merepek af ni

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Industri hiburan msia senang dijajah oleh artis luar..siap bg peluang lg..bdk spore tu tone suara xsedap..tersangat over..ckup2 lh msia ambil artis spore buat msuk dlm industri msia ni.org2 msia dh makin menyampah dh, lpas sorang artis spore msuk industri msia, lepas ni hrp dh xde artis spore msuk industri msia..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pun harap cibai cibai malaysian yg pagi2 dtg merangkak masuk sg cari matawang sg dihapuskan biar dorang ternganga tak rasa duit spore.dorang kaya ooi..stahun keja kat sg boleh beli 5 kreta..itu pun tak berterimakasih..puiih

      0

      0
  42. selitashima says:

    Ala si michael ang ni..hipokrit gile.dulu time die bawak randy pangalila belakon drama2 die, gigih back up si randy tu. Randy tu org malaysia ke?sila jwb nyonya tintong

    0

    0
  43. Yekeni says:

    Org Singapore di malaysia boleh dikira. Org malaysia bekerja di Singapore tak boleh terkira. Hari2 causeway jam. Berbaloi bagi org malaysia bekerja di singapura kan.

    Tapi bila hanya beberapa artis singapura yg masuk ke dalam industri msia, kecohnya macam nak kiamat.

    Ni bukan kerana org malaysia atau singapura. Ni perangai melayu yg senantiasa tak senang melihat org senang/ berjaya.

    Yg si apek tu. Dah memang apek. You are what you eat. So tak payah nak komen pasal dia lah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pun harap cibai cibai malaysian yg pagi2 dtg merangkak masuk sg cari matawang sg dihapuskan biar dorang ternganga tak rasa duit spore.dorang kaya ooi..stahun keja kat sg boleh beli 5 kreta..itu pun tak berterimakasih..

      0

      0
      • @@@ says:

        Artis melayu spore x blh cari makan kt spore sbb industri hiburan spore lbh kpd cina je,artis cina blh cr makan kt spore..rtis melayu pulak merempat..tv station mediacorp pn cina yg pegang,tgok saluran tv melayu spore,cina bg satu je iaitu saluran suria dr dulu smpai skrg cuma 1 je.cmne nk maju industri penyiaran,hiburan melayu spore klu saluran tv ade 1 je..sbb tu artis2 melayu spore lari ke msia..mediacorp mana support artis melayu,klu stakat saluran suria sje xckup..industri msia kecik je ckup utk artis msia..artis spore je wt muke sposen kt msia ni supaya org msia industri msia trima..taktik artis spore kt msia ni buat humble la down to earth la cari belas ksihan..lpas sorang2 muka msuk industri..smpai bila artis2 spore nk masuk msia?? Haron aziz patut dia kena naikkn balik industri lakonn perfileman mlayu spore dh bjaya dh ade pngalamn kt msia tp pengecut..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aku setuju..alah biarkanlah org2 tak bertamadun sebegini dgn pemikiran cetek smpit dorang..kat US tu berapa ramai artis luar negara masuk mengembangkan bakat menaikkan taraf industri hiburan dan perfileman? Hanya di malaysia je..itu tak boleh ini tak boleh..yg boleh apa RASUAH.? baik dari orang atasan hingga org bwahan..tak takut dosa ke..

      0

      0
  44. Anonymous says:

    Hahaha Hardy Mirza menang sebab nyanyi lagu Hindustan so dapat undi Negara India … sebab tu after Asia Idol dia tengelam sebab x nyanyi lagu India….

    0

    0
  45. Micheal, there is a line for joke and you have to be sensible as not to hurt others or worse scenario your ‘ joke could lead to national issues too !
    If other Malaysians can be so open to accept the ‘ Winner for his talent, potential , I don’t see any reason why you should give all these comments/remarks !
    What a ‘ propaganda !
    Even if the show looks like ‘ Trainee concert for KRU – What’s the problem ??
    When all had enjoyed the show !!!!!
    Singapore, Malaysia, Brunei, Sarawak, Sabah – It doesn’t matter as Music is very universal and if Singaporean can support all the new comer & talented artiste from Malaysia why should there a question for Singapore to enter to contribute to Malaysia music Industry ..?? Music make the world goes around …. Be open!
    I realised people who had loose mouth & with narrow minded make the world unpleasant to be in …
    Please Spread Love not hate .. and be more open & acceptance !

    Thank you!

    0

    0
  46. yek eleh says:

    typical malay… PHD tk pernah luput!! bab hiburan pon kecoh.
    org luar tk bleh cari makan kat msia. tapi org msia cari makan kat luar, negara lain tak kecoh pon.
    teringat dailogue P Ramlee… “kamu mempunyai hati yg sgt buUusuUukKkk…”

    0

    0
  47. elpac says:

    Patutlah Najib senang2 nak mainkan rakyatnya….. otak semua otak Michael Ang. Boleh MAMPOS!!!!

    0

    0