Written by AbangNara | September 2nd, 2010

twitter sm faisal

Memang tajam menikam je ayat SM Faisal yang kalau tak silap kami adalah abang kepada SM Nasaruddin. Mungkin ayat ini ditujukan selepas pengakuan Marion Caunter yang dia akan berkahwin dengan SM Nasaruddin Disember ini.

Kalau kami jadi Marion pun kemungkinan besar kami akan berusaha untuk semua orang tahu yang kami akan kahwin dengan SM. Laki kaya tue beb. Kalau kena kebas mana nak carik laki sekaya tue. Rugi wei ~~

Tapi dalam hati nie ada gak la malu kalau kena sindir baik macam nie. Hehehe.

387 responses to Sindiran Pedas SM Faisal Kepada Marion Caunter

  1. topo says:

    erk.. apsal siap sindir2.. ada masalah dalaman ke,, hohoho

  2. ratu hantu says:

    pelik tul…

  3. jiji says:

    cian marion….adala tu masalah keluarga..xkan nak bg tau kot….sindir2 kat dlm twitter jela

    • tania says:

      Mungkin Marion ni pondan ke…dulu2 nampak cam lelaki hihihi!

    • aku suka lelaki melayu, tapi yg kaya sahaja~~ says:

      kalo sm nasa sekadar lelaki biasa jer macam uollss… nak ker si kaunter tuuu~~~ cuba kalo sm nasa jual burger jer?? TEEHEEE

  4. pascual says:

    kesian nya marion..

  5. az says:

    klu org yg cetek iman, mesti dah pergi jmpa bomoh mintak jampi..pastu hr2 masak nasi letak jampi bg boifren yg kaya raya tu makan…kisah benar pasangan selebriti

    • gangster terguris says:

      SIAPA?

      • john says:

        ye ye je ko kn….artis la ape la…hek eleh…g mengaji kt surau la wei….

        • az says:

          saya tak ye ye je….
          ada beberapa saksi…
          saya tak mengaji di surau sbb org perempuan lbh afdal solat n beribadat di rumah…tak seperti lelaki yg lebih afdal bersolat jemaah di masjid…
          tak saya bukan memandai psl afdal2 ni…tapi ustza masa saya sekolah dulu yg bgtau….

      • az says:

        mana blh bgtau…
        klu bgtau mesti ramai akan “hmm…patutlah..” atau “hmm..dah agak dah..”

    • blah says:

      kaya kaya pun, jgn lupa, marion pun dtg dpd family yg berada, educated lagi, cantik lagi, model and bukan senang nak jadi host v channel. tak yah la tekankan sgt mamat tu kaya kot.. marion ada kerjaya dia sendiri.. ;)

      • az says:

        saya tak kata pun marion tu tak kaya..
        sila baca betul2…
        saya kata orang yg cetek iman…ayat general tu…
        chillax man…

        • nobody says:

          huhu..cane bleh cetek iman kalo tuan ounye badan sndiri pon x beriman kt Allah SWT?

        • Rhue says:

          betoi bebeno…

        • akue says:

          ek eleh..sesedap ja korang ngata..mna ngko tau kafir ka apa marion tu? well, selidiki dlu mksud IMAN tu apa oke??? jangan dok ngata ..malukn agama sndri…iman tu bukan brkaitan dgn agamany pn. walau apa pn agma sorang tu, dia tetap b’iman..beriman kpd agmany.. begooo

        • Regina says:

          ko nie bia tol?marion tu kan kafir?camne lak nk ader iman lak?

        • oren84 says:

          ak sokong ko regina.. apeda…

        • maya says:

          Masih tak faham ke napa nasa prefer Marion? Pasal she’s a charming lady who is independent and intelligent, bukan macam half of you sini yg dok mengutuk je kerja.. Freedom of speech my ass.. Dream on je lah.. Dengan hati busuk and mulut laser kamu, I think kamu yg perlu bertaubat.

  6. alin says:

    cam xsuke je..

  7. Nina K says:

    Didn’t expect a corporate figure like him to air his personal views in public. Macam kurang cerdik. Nanti awak pulak yang tension adik beradik.

  8. mungkin sm Faisal ada hati ngan marion tapi adiknya yg dapat…sian..

  9. Lola says:

    sbb family lelaki pon tau die tu actually kaki kikis… if u follow them on twitter, u’ll noe…

    • tania says:

      la yeke…tak sangke pisau cukur…walaupun nk tolak prasangkan girl mcm ni pisau cukur…still pisau cukur hikhikhikhik…susah nk beat stereotype nie ek!

  10. Kasih says:

    kalo xsuka, nape si adik pun canangkan yg nk kawin gan marion kan… ok per pasangan ni, dua2 pun pandai bw diri…

  11. donna karen says:

    hahaha…mmg ptut pn die sound amoi tu mcmtu….after 5 years being together, bru skg nk convert islam?kalo die btul2 cintakn SM Faizal spnuh n sjujur ati, dh tentu dri dulu lg die msok islam sbagai psediaan utk hbungan yg lbh serius, mmg jodoh pjg atau x xde sape tau,tp kalo tibe2 hbungan tu xkekal marion akn mnyesal ke kalo dh ter convert islam awal2?knape bile dh konpem nk kawen bru la kta nk msok islam?itupn in future….bkn skg…so marion, kamu nk msuk islam sbb ape skg?

    • crysalide says:

      Maksud ko cintakan SM Nasaruddin, bukannya SM Faisal.

      Aku pun tak paham la lelaki zaman sekarang ni, yg bertudung litup, kuat pegangan agama tu taknak. yg bukan seagama, pastu mcm takde usaha nak jd muslimah sejati tu ler yg dia org nak.

    • blah says:

      bukan senang nak convert.. people takes time.. jgn la buat spekulasi sendiri.. bukan korang kenal derang betul2 pun.. sesedap mulut je nak mengata org tanpa fakta.. kita patutnya welcome dia dgn tangan yg terbuka bila dia sudi convert utk masuk islam, ni lagi kutuk2 bersikap prejudis, bagi org time la.. seumur hidup dia menganut agama lain, dah dlm islam pun tiada paksaan, cuba belajar bersabar sket, manusia…

      • pascual says:

        i stuju dgn u blah.bkn sng nak convert agama lain.mcm korang juga.cuba kalo di suruh tukar agama lain.mst korang berat hati.mcm tu juga dgn marion ni.pelik la org melayu ni n knon nya islam ni.org nak msuk agama islam ptt bgla galakan bknnya mengata mcm2.

        • sombong says:

          i really agree with blah n pascal…hey DONNA KAREN!!if u r in her shoes,wud u convert to other religion even if u not sure whether u wanna move on with him or not in the future?people takes tme man!dont u know dat?i think u r uneducated human being!SLUT!BITCH!

        • Hani Bunny says:

          Pls read carefully…
          To sombong:

          your words are so biadap..dont simply call other people bullshit, bitch, slut just becos he/his thought is different from yours..

          Let me reiterate here; by analyzing ur comment here, it looks like u r non-muslim. Now we know not only MALAY/MALAY-ISLAM je yg mulut laser and jenis yg suke mengutuk.. Other races do as well..

        • jarum emas says:

          hey si ‘sombong’..per kess ko nak emo n mencarut2? juz becos donna karen thinks differently from u, ko nak panggil dia slut or bitch? entah2 ko sendiri yg mcm ko gelar tu..tats y u are over reacting!

          pls lar..tlg jgn pikir pndpt ko jer betol..ko jgn mainkan isu convert sesuka ati ok!! kalo ko rase marion tu baik its up to u..but u cant force ppl to love ur views! lain org lain pndgnnye..tak semestinye org tu uneducated! ko sendiri tak behave mcm educated ppl..ko sedar tak?

        • arawana says:

          i stuju BLAH…
          sabarlah sket pmpn..suka ati je nk tuduh2..
          yg ko nk kepo2 dia convert cpt ke lmbt asal???
          ko tu islam sejati sgt ker??
          yg ko nk emo sgt asal??
          X MALU….BODO PNYA DONNA KARAT

        • apple green says:

          to puscual, ko ckp ‘mcm korang juga.cuba kalo di suruh tukar agama lain.mst korang berat hati.’… ko ni muslim ke x..ayat mcm bkn muslim jer..

        • Regina says:

          die cume nk explain pesal si marion tu amek mase lame sampai 5 tahun bru nk convert.tu je…

      • yen says:

        yap. setuju 100%. hidayah itu datangnya dari ALLAH SWT. sapa kita utk menghakimi org lain?? bila sudah tiba hidayah itu, kawin atau tidak dgn org islam bkn la penyebab utama seseorg memeluk islam. ada jgk yg tidak kawin tp masuk islam. knp tidak d kecohkan?? hanya kerana Marion ni artis jd kita manusia sibuk menuding jari dan mengata seenak2nya terhadap dia. adakah ia adil bg dia? biarlah dia memeluk islam dgn hati yg rela dan ikhlas tnpa ada paksaan. lambat @ cepat bkn la 1 ukuran. tentang kata2 yg kononnya niatnya memeluk islam adalah kerana kawin dgn lelaki muslim, biarlah itu menjadi rahsia dan urusannya dgn Pencipta yakni ALLAH SWT. Allahualam…

    • pascual says:

      DONNA KAREN@ DONUT KARAT, SEMPIT BETUL PMIKIRAN U.CUBA U FIKIR KALO ORG SRUH U MSUK AGAMA LAIN U NAK TAK?MSTLA U BERAT HATI.JGN PANDAI CKP JE.YELA SEJAK LAHIR MUNGKIN DIA PERCAYA DGN AGAMA N KEPERCAYAAN INGAT SENANG KE NAK TGGALKAN SUME TU?MCM KITA SUME LA.I CKP IKUT PENGALAMAN.BUKAN MAIN SEDAP CKP JE.

      • normal life says:

        donna karen,senang nya ko persoal kan kenapa marion x masok islam dlm tempoh 5 tahun tu?
        byk bende die nak kena pikir b4 betol2 decide nak masok islam,contoh family die,if family die x terima mcm ne kan,msti die yakin kan family die dulu dlm tempoh tu,n mungkin jugak die tengah mendalami islam sikit demi siket dlm tempoh tu,dont simply judge people!!
        terok nya komen umat2 islam kat sini,terima jela marion nak masok islam,bkn nya kutok…salu kite nak org masok agama kita,tp bila dorg da ready.korg kutok2 pulak…sgt2 kecewa dgn umat islam!!

        • detective conan says:

          masalahnya ready sgt ke..masuk islam setakat nak kawen n pakai baju mcm nk berkembam,minum arak lagi

        • NUTHING says:

          yup,btol 2…kalu die btol2 trase nk msuk Islam kn,mesti hati die da trbuke tok mjlnkn khidupan sbgai seorg muslim. contohnye,tinggalkan ARAK, MENUTUP AURAT! TGK LA SMPAI SKUNK MINAH NIE XRETI PKAI BJU CKUP KAIN. ADUHAI,,,SKIT MATE MEMNDGNYE. TOLONG R,SM KAN BLEH CARI PEREMPUAN YG LG BETTER DR DIE. TG SOPAN MENUTUP AURAT. X SEMUA POMPUAN MELAYU PERANGAI JAHAT OKEY!

    • gilo says:

      ni nak cita pasal couple tpt keja hambo…
      bini muslim, laki converted..tp laki satu haram pun tak tau pasal islam, apa lagi nak amalkan…bini pun 2 x 5 jugak…

      • buek says:

        tak semestinya marion caunter akan turn up to be like this too…ade seorg stripper kat satu city kat US ni,satu hari Allah bagi hidayah kat die,masuk islam, mak ai mengalahkan ustazah melayu kite,die lagi berdakwah kat sana..

        ada satu lelaki ni,rock star terkenal,buat lagu semua faymes,perempuan keliling pinggang, lepasmasuk islam baik punye perangai buat lagu islamic…yusuf islam? penah dengar nama tu?die masok islam bukan lepas sebulan jer,lame baru die embrace islam tu…

        memang tak dinafikan,ade jgak kes macam kwn mu tu,byk kat malaysia,tp we’ll never know..doakan je lah..dah ramadan ni g membawa berkat..doakan je laa

    • syurga itu indah says:

      donna karen: i like ur comment….bercerita pasal Islam ni, saya rasa sedh sgt la…td kawan saya fwd 1 email psl sorang i girl chinese name die “KATY LIM LI LIAN” post kt FB kutuk NABI MUHAMMAD SAW dan ALLAH SWT….

      Tolong la…rasa mcm nk sepak je muka die….!
      kurang ajar betul..
      kalu abg NARA ade cite tu share2 la..saya x sggp nk tulis kt sini…sedih sgt…

    • Aribah says:

      btol tu…aku rase dia nk convert tu pon sbb nk harta..xguna si amoi tu !!! kesian si SM Nasarudin

  12. natts says:

    macam2 hal..sian pun ada gak, napa ek? couple 5thn,mula2 family tak restu,then cakap family seme dah ok..tup2 kuar lak citer ni..

  13. FTNer says:

    Pada aku, nampak S.M Faisal ini lebih berkarisma daripada S.M Nasaruddin. Dia nampak lebih matang dan serius dalam business arwah ayahnya. Tak macam adiknya yang selalu nampak enjoy saja..gambar ber”party” pun banyak..

    anyway, tak patut la buat camtu.. dah terikut gaya pasha sanda ngan nora danish plak sound2 kat twitter

    • Dome says:

      duit banyak..sayang nk simpan..bek laburkan kat party@

      • Dome says:

        nasarudin ni CEO kump.naza kan..abang dia apa ahh?

        • leeya says:

          well..orng kaya mesti nk jage standart..xkn nk carik pompuan bertudung litup..for sm kecik,die bkn anuti agama lain..agama isla..he knws better with islam..die tau pahala an dosa besar kalau slh ajar si marion tu..for marion,i wish u gud luck..nk masok islam sgala amalan sbelom ni terhapus..tp kalau msih jadik spt sebelom convert,pandai2la ko bwk diri..Islam bukan main2..dan bukan diuar2kan hnya sbb tpksa kawen..tu yg byk jadik skg..bile brcerai,yg da muallaf ni back to normal life..Kepada SM,pk btol2 amik kputusan..

        • memang says:

          abg dia la ceo, nasa jaga peugeot kalu xsilap

  14. amoi sarawak says:

    betul2 kata……kau

  15. hikhok says:

    agak memalukan lah kalau dah ditegur mcm tuh. ape nak jadi lah

  16. Hani Bunny says:

    something fishy… but maybe dia rase geram sgt kut tu yg tweet tu.. kite tak tau ape yg stinks sgt pasal bakal adik ipar dia ni.. dia & family je yg tau… one thing for sure, of course lah klau boleh dia sendiri nk adik ipar is org sebangsa dan seislam sendiri..

    sy tak berapa pasti tp ade ke chinese businessman yg very successful pastu kawin ngan pompuan melayu islam yg religious? tak perasan lagi…..

    • Kasih says:

      xda pun dan jgn mimpi la… drg akan ambl bngsa drg sndr dr ambik pompuan melayu islam yg beragama…

      • blah says:

        jodoh dan pertemuan di tangan tuhan. tak percaya pada qada’ dan qadar ke?

        • sombong says:

          if u come to sabah then u will noe dat successful businessman do take religious muslim woman as their wife..so open up ur mind and try to travel a lot rather than talking bullshit!

        • Hani Bunny says:

          cube korang analysis comment sombong tu.. emo semacam.. i was asking cos havent met yet any successful chinese businessman who married to religious muslim.. I’m not talking bullshit man! I was asking a QUESTION.. If i knew one, i wouldnt post anything like that ere.. If u know one, then tell me nicely, but if u dont, juz shut up… Stop showing off ur intelligence but commenting others’ comment as BULLSHIT…

          Sorry, the way sombong is commenting make me wanna speculate that he/she is a non muslim.. Now we know not only MALAY je yg mulut laser and jenis yg suke mengutuk.. Other races do as well..

          What makes us different is only IMAN….

        • well.. says:

          we can hardly find chinese women yg kawin ngan laki muslim yg tak berduit..diorang slalu pilih lelaki muslim yg kaye aje.. kwn cine aku sndri yg ngaku pompuan cine xkan convert dan pilih lelaki mlayu unless yg byk duit..wallahu’alam..

        • NUTHING says:

          aq rase sombong ni KATY LIM. HAHAAHHA!!!
          BACK UP SGT DGN MARION 2 PHL TAH. KO BKN MLAYU KN SOMBONG??

    • tania says:

      belum nampak kut hani…mayb ade tp low key!

    • ermmm says:

      chinese kebanyakan tak suka malay..klu yg baik dgn malay tu ada makna..pura2 je kat depan…~sigh~

      • leeya says:

        some chinese fren are okay..some are not..tp susah sikit nk carik chinese suka malay gurl..malay man suke chinese ramai..hurmmm

        • buek says:

          kata2 sombong tu betul,ramai jer chinese yg kawen dgn permpuan melayu…siap jadi pendakwah lagi…and successful businessmen too..i know many….

          setiap bangsa mesti ade yg hampeh and ade yg bagus.bangsa melayu pun banyak yg hampeh,banyak gak yg baik.

        • Hani Bunny says:

          buek, if you know any and many chinese tycoons who married with perempuan melayu, i wanna say that, yes, there r too many, sy sendiri pun tau.. but chinese tycoon yg kawin with ‘religious muslim??”pl read my comment again before commenting… my famous quote ther; “Pompuan melayu islam yg religious?’

          p/s: pls furnish me a concrete evidence b4 drop ur comment… -end-

        • arawana says:

          AGREED wit Hani Bunny…
          knpla diaorg banggang sgt ha..
          org ckp TYCOON ..!!paham tak??
          dahla sombong bongok plak tuhhh

    • syaphyea says:

      my friend is a malay girl, and she is planning on getting married to YTL’s son..and just so you know, my friend is a decent, religious muslim girl

    • Asaha says:

      remember the chinese businessman that kahwin ppuan melayu ? ala adik arits kita gak. cube tekaa….

  17. Reena says:

    Maybe as a brother dan dah berkeluarga, dia leh menilai budi bahasa dan perangai marion. Walaupun si nasarudin tu hensem tapi ketokohan dia kurang berbanding abang dia. Kalau baca twitter abang dia, ada gak lah nampak dia tu cenderung kepada agama. Dah g haji tapi takde plak dia particular pasal gelaran dia – Dato’ Hj SM Faisal Tan Sri SM Nasimuddin. Aku respek dia ni.

    • kolot says:

      betul abang dia lebih mantap dan nampak lebih berwibawa orangnya.yang kawin dengan Marion Cunter ni adik dia ke? diaorang berapa adik beradik ye?
      moga Allah melindungi Faisal, isteri dan keluarganya.

  18. shizuka says:

    saya sokong tindakan s.m faisal ni…maybe dia dh bengang atas sebab2 tertentu…adik dia x bunyi si marion lak lebih2…maklum la bakal suami kaya giler kang terlepas pulak…bak kata FTNer kat atas, abg dia lebih serius dn berwibawa majukan bisnes arwah ayah…adiknya mengabiska beras aje…

  19. nabilah says:

    sadis betul..tak pasal-pasal kena sindir macam tu

  20. luvlylime says:

    SLM…Urmmm As 4 Me…His bro is right but, d way his bro nak lepaskan geram n let marion know dat his family or maybe juz he’ x suka marion tue krg sopan n x sesuai for him as public figure n bussiness man, maybe abg die ckp mcm tue bkn sebab jelous tp sygkan adk n family dia.
    For SM Nassaruddin…kamu ada rupa, berpendidikan, kaya…tp yakinkah kamu yg kamu blh mendidik marion sebagai seorang muslimah yg baik?coz mmg lah her family let her marry u…but u wanna know y?coz 1 if d reason is masa depan ank die cerah…but as a future husband kamu wajib bersungguh2 didik dia supaya bkn masuk islam untuk kawini kamu saja ttp menjadi muslimah dgn ikhlas dan baik coz ape2 in d future klu kamu slh didik die kamu yg akan disalahkan….pendek kata masih ramai lagi gadis melayu yg masih cube benar2 menghayati n pelajari agama kite ISLAM dengan lbh mendalam so for me klu dtanya…lbh baik kamu cari wanita MUSLIM itu mungkin lbh baik. But wen it’s abt LOVE mmg ssh nak wat pilihan…if kamu pilih Marrion juga kamu perlu jd suami yg benar2 kuat bkn saje tuk bimbing dia dalam ISLAM tp juga supaya dia jauh dr niat2 buruk yg dkata org pd nye terhadap kamu…

    • SWEET says:

      BETUL3

      • luna says:

        kan dalam Islam sendiri ada sebut, perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik.. kalau dah itu jodoh mereka, terima jelah. Memang dah ditakdirkan..

        • buek says:

          regarding this ayat,

          ade satu kisah ni,ade sorang muslimah ni,mmg jenis yg semua mak nak ambuik sebagai menantu,pandai agama,tutup aurat bukat takat tudung robin hood,semua baik,ditakdirkan,die dijodohkan dengan sorang laki ni yg completely opposite dgn die..kawan2 die tak caye pesal die dgn laki die ni..tak tau agame apa sume..

          tp die tak melatah,die percaya kat Allah, die percaya kat ayat ni, alas, lelaki ni,walaupun mengambil mase, berubah,jd just like her,

    • tania says:

      well said luvly…kite klu bole tak nakla cerai pastu kembali kpd agama asal pula..payah

  21. mewmew says:

    kalo diri xcukup kuat nk bimbing saudara baru (yg masuk islam sbb semata2 nk kawin), pikir la msk2 sblm berkawin. ramai sahabat yg berkahwin dgn mualaf tp hidup xmcm org islam. solat pun x penah. selawat pun gigil2. ini sbb masuk islam semata2 nk kawin. xbleh mcm tu. bile dh masuk islam, kene la jd umat islam yg baik. tunaikan semua perintah Allah.

  22. Tooiinnkk..!! says:

    Hmmmmmm…

  23. bai says:

    i’m sure faisal has his own reason for it. apa2 pon, i know sm faisal is a good family man and perhaps he just wants the best for his family. :-)

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

  24. myself.... says:

    byk lagi org2 islam muslimah yg leh dijadikan bini…tgk marion tu tau da camne..stakat convert islam sbb nak kawin ngan SM tu tp xpraktik kan watpe….stakat kawin pandang harta pandang rupa xkemana…..

  25. ayu suzliana says:

    Byk2 gadis melayu…itu juga pilihan dia. Elok2 la ajar mualaf baru tu nnti..

  26. open mind says:

    tunang, nikah, sanding, berselisih faham, cerai, itukan perkara normal bagi seorang artis, bukan mendoakan yg tak baik, tapi betullah kata setgah komen disini, agama tu paling asas, tiang takde semua boleh roboh, lagi-lagi seperti marion yg secara dasarnya jarang menutup aurat, seorang ibu pun fikir sejuta kali, betulkah pilihan anak aku ni? ..

  27. zamafia says:

    Mana tak Marion buat mcm tu. Ntah2 dah puas kena belasah/tenet byk kali, tu yg kena grab cepat nanti melopeh burung den..ha..ha..ha..

  28. SWEET says:

    BETUL JUGA
    SI MARION YG CANANG
    KAT MEDIA NAK KAHWIN

    PATUT PUN KELUARGA
    SM FAISAL MARAH

    MEMANG BETUL LE
    PEREMPUAN X TAU MALU
    DAN TERDESAK

    ISK ISK ISK

    • blah says:

      bukan ke dia public figure? ramai peminat? bila kawen senyap2 kena marah, bila cerita kena canang pulak mcm nie.. kadang2 derang ni pun confused, apa la tindakan yg paling wajar derang harus buat. buat tu salah buat ni salah, jadi apa yg betul? ngumpat mengata org ke yg betul? ;)

      sekurang2 nya, dia amek lelaki bujang, hensem, sama taraf dgn dia, dia ada career dia sendiri, mamat tu pun ada career dia sendiri.. unlike someone yg kononya penyanyi no satu negara la kononnya, amek laki org gak kan? hahahahhaha

    • tania says:

      sweet…keje dia berhadapan dgn kamera mah..model, iklan, vc mcm2 mn leh malu mah mah mah ;D
      siap pki 2 piece for fhm singapore myb pasni dia berubah who knows kan…well all the best marion :P

  29. msmifa says:

    i agree dengan sesetengah komen yg mengatakan kenapa dari dulu dia x masuk islam…nOw nak kawin baru nak masuk…mmg plik almOst 5 yer they’re being couple nOw nak kawin baru nak masuk islam… wEird! apa pun semOga berbahagia…

  30. Marion Caunter says:

    I…LOVE…RED…WINE…(he.he.he.he.he.he.he)

    • Mamai says:

      ko jangan carik pasalllll….!!!! kang kene hentam ngan ayat2 dorang kt blog bn nie kang…

    • Lola says:

      LOL.. btol2.. inside joke

    • Regina says:

      ni dah jd cam filem scary movie lak.yelar,kt dlam filem cam 2 kan ader byak artis yg dicopy dan disindir…

    • well.. says:

      org nak masuk islam bln dpn tp stil leh declare i love red wine lagi..hehe..maunye si faisal tak bengang..

      well, perubahan perlu dilakukan step by step..tp thinking dia tu shows her “passion” pd islam..

  31. basshunter says:

    hurm…..something wrong somewhere ni…hehe

  32. Marion Caunter says:

    ‘I just checking in hotel room with my bf’

    • mohd says:

      so…what ur probs……desperate ker…..

      • sombong says:

        so fake-marion caunter-wannabe….if u want to be marion,ur english must be very good…ur english is so wrong..check ur word man!

        • tania says:

          her english is not so so gud apa barang ckp english…hihihi bertutur je pandai ilmunya belum tahu lagi…

        • Hani Bunny says:

          ‘I just checking in hotel room with my bf’

          ‘marion caunter’ ni cume copy balik statement tu dlm twitter marion… cume english dia out sket..but tak sure la whether the bf is SM nasa or other person.. Allah knows better

        • gilo says:

          hisshhh…ko ni sombong, dia sindir malaon aka marion yg ori tu la…hampeh!!!

        • well.. says:

          si sombong tu marion’s defense lawyer..dia x phm ujung pangkal trus nak condemn..aku konpius..ni kelas bhs inggeris ker ape?bkn ker we practise freedom of speech here? or he/she has noting better to say here to defend his/her idol?

  33. rimi says:

    dunia dunia apa nak jadi pun tak tau la.
    patutnya SM Nasaruddin tu pikir baik2. dan si Marion plak jangan la buat pengumuman kawen sebelum convert Islam. kan dah jadi bahan. nampak sangat convert semata2 sebab nak kawen.

    • blah says:

      that is up to her bf kan kalau dia pandai didik bakal isteri dia dah lama dia masuk islam kot tapi kalau dgn dia skali yg angkut marion ke majlis social tak guna jugak kan? apa la korang ni cuba pakai otak sket

  34. Marion Caunter says:

    He.he.he..im really desperit…i tk mate duitan tau,uol je yg tuduh bukan2..benci tau..i mmg syg c sm nasimmudin tau…$$$$$..kachiiinngg…ea..eh..duit syiling i jatoh pulak…

  35. lain says:

    dah jadi cam sinetron cinta kirana. si riana cpt2 announce dekat media dia tunang galang sbb dia tgk galang cam dah fall in love ngan kirana. riana tu cintakan harta galang yg sebenarnya galang tu bukan taste riana pun…

  36. lain says:

    tp tullah xder taste si nasarudin ni, aku ingatkan marion ni dia nk sronok2 jer tp nk buat bini. isk isk. cam xberkembang jer dunia nasaruddin ni, cam xkenal org lain jerk, dia tau tak ramai lagi much better than marion, jatuh aaa…

  37. abuya says:

    ala marion ni bekas saki baki hans isaac je.cina pun takmau dah , hanyirrr.perasan cantik tp control je lebih…byk lg org cantik,kawin la muslimah nk cun2 tu kt arab sana ada byk.

  38. blah says:

    To Marrion : what the heck ever people wanna say about you, i dont care. Selamat datang ke agama Islam, semuga anda akan menjadi seorang muslimah yg taat pada perintah – Nya, dan semuga your future husband dpt bimbing kamu sebagai isteri dan hamba-Nya yg baik. Semoga hingga ke anak cucu.. ;)

  39. ketupat says:

    emm .. bagus jugaklah kalau abg dah sound macam tu ..

  40. wth says:

    Baik si Marion ni tak kawin je ngan Nasa.. byk org yg dengki n doakan yg tak baik wpon mrk belum kawin… semuanya disoalkan.. ikhlas la.. mata duitan la.. dok single lagi baik.. lgpon dia kata akan terus jadi artis lepas kawin so duit dia sendiri pon dah banyak.. tak yah harapkan duit laki pon..

    • budi says:

      BIAR MAK AYAH DIAORG JE BG RESTU..
      KLU MAK AYAH RESTU..ALLAH MESTI RESTU…INSYA’ALLAH..

    • tania says:

      marion..byk lagi org cine taukeh kaya2 kt msia lagi dari budak tue..nape tak nak kawin dgn diorg :D hensem2 mah chinese look lagi!

  41. iza says:

    kenapa x leh tgk dah twitter sm faisal nie?? heran tul .. sapa leh tolong … tima kacih …

  42. nightmare says:

    perempuan cina makan babi nie yang dia suka
    iskh bodoh betul, entah berapa jantan dah pakai …

  43. azurin says:

    ada baur jeles ni…abang dia dah kawen blom???tak pun bini atau gepren dia x selawa marion kot..tu yang hangin tu…rilek la bro..take it easy.

    • bai says:

      his wife which is also his long-time girlfriend is gorgeous with a capital G, and he got 2 gorgeous sons as well. i’m sure he’s happy with his life. :-)

      • so what says:

        sempitnye pemikiran azurin..asal halang aje msti sbb jeles..kite x tau sbb per family dia bengang..there must be reasons! tp sbb jeles tu aku rase alasan yg paling kelakar dr pemikiran yg x matang..

  44. iza says:

    ok ok dh dpt baca dh .. ada ayat dia lagi yg dia tulis …

    “Adab asia megah berzaman,Jumpa bincang pun belum,hormat semua yg tua dihiraukan, Berlagak angkuh,berita dilaungkan,Rugi ini generasi hadapan”

    hmmm …

  45. anieamer says:

    misal la kate…jodoh dorg x panjang…..korg rse…c marion tu leh go on ke ngn agame islam???agame kite nih????ni bukn nk doakn rumah tgge dorg…tp….terpikir mse akn dtg……klu jodoh panjang….alhamdulillah….

  46. aku moden says:

    harap-harap xjadi kawen.

  47. budakbaik says:

    ish tak baik la korang ni..

    orang dah nak kahwin biarlah..

    as for me, i dont want to married someone yang muslimah, bertudung litup kalau i dont love her

    kan?

    for me la

    tak tau lah kan orang lain

    • Methylbenzene says:

      kalau kita cintakan agama yg ada pada dia…i would marry someone with that… nak seronok nih sekejap je..tapi utk jangka masa panjang..yg leh bimbing kita utk masuk syurga..bape kerat sgt yg mampu..dunia nih utk seketika..akhirat tu pasti… =)

      • haz says:

        huhu betul sangat apa kau ckp tu, bila kita kahwin dengan sesorang atas dasar harta / rupa / seumpamanya dengannya dan bukan sebab tututan islam, mungkin perkahwinan itu tak kan lama, macam yang kita dapat lihat sekarang perkahwinan artis2, kita sepatutnya ambil pengajaran dari itu dan bukannya hentam mereka dengan tuduhan macam2,

  48. dba says:

    faisal ni adik

  49. Makan Cili says:

    pe la terdesak..marion tu independent punya ppuan..xdpt mamat tu pun xrugi nye…dia da karier sendiri…E news dia jd pgacara…bribu org tgk…

  50. anna says:

    wei buat apa mengumpat pasal org lain..diri sndiri pn sama juga..myb lebih truk dr org lain…huhuhu

  51. kalo xsilap aku..sm nasa ni yg bapak dia wariskan naza tu…bukan abg dia..korang pikir le nape..kalo kate die ni enjoy je aku xsetuju la..dia ade wibawa la sbb tu ayah dia pilih dia bukan abg die utk naza tu..kalo xsilap aku la nasarudin ni dr umur 18thn dah pndai business cari keta cggih2 bwk blk msia..dia pndai cari market utk naza kat oversea…so biar le die nk kawin ngan marion tu…ape da hal..esok kalo xsuke cerai je la..kaye kawin la byk pun xheran aku….nape yg faizal tu sebok2…rileks aaa

    • BumbleBee says:

      dier sebok pun dier ade pertalian darah…adik beradik kandung. Keluarga dier…biarlaa diorg selesaikan masalah diorg.

      p/s: mmg laa ko x heran, ko bukan keluarga diorg.ko tu yg langsung xde kene mengena ngan diorg tp tetibe menyebok bg advise suruh abg dier rilek…lg x patut langsung. Hal family, hal harta yg diwarisi…jgn sebok nk assume. Kter sumer ni saper laa kan nk tawu cter hujung pangkal….(setakat guna logik akal, xpayah ler)

    • atok says:

      bol, aku stuju dgn pendapat kau………apa susah ada 3 lagi tempat kosong boleh isi dgn melayu, india dan cina…baru betul ‘one malaysia’

      ape2 pun beri peluang lah kat depa….tuhan jadikan manusia ni berbagai bangsa utk berkenalan bukan bermusuh…..aku rasa si Nasa ni dah pun sahut satu dr suruhan tu…..be open guys

  52. ein says:

    Berkahwin itu adalah salah satu sebab untuk peluk agama Islam.Apa yang paling penting adalah kehidupan selepas memeluk agama Islam itu sendiri.Nak tunggang terbalik lagi or berusaha jadi orang Islam yang baik.doakan jer la yang terbaik untuk meraka..amin..tapi hmm..SM stands for Syed Mohd kan?bukan ke Syed sememangnyer kena kawin ngan sharifah..hmm..musykil..

  53. Luna says:

    to all Muslims/Malays…
    mcm ni ke kamu tunjukkan apa yg agama kamu ajar?? ini ke muslim yg kononnya kata islam adalah agama yg terbaik? tahukah kamu ramai saudara2 baru kembali ke agama asal mereka krn dicemuh oleh muslim yg mewarisi islam dr ibu dan bapa mereka?? di mana tanggungjwb kamu sebagai muslim???

    jika agama kristian mengalu2kan kedatangan penganut baru dengan penuh kasih sayang dan sopan santun, kenapa kamu yg mengaku beragama islam ni x blh buat begitu??bukankah lebih baik jika marion tu memeluk islam dr sm nasa menjadi murtad??

    to marion, kami saudara baru mengalu2kan u utk bersama kami.. insyaa Allah, akan ada mereka yg membantu, bkn hanya sekadar mencemuh…

    • NE-LH says:

      setuju. jgnla taw mencemuh je. kte doakan yg terbaik :) doakn yg hati marion betul2 ikhlas msuk Islam, kalo bkn skrg, maybe in future die btul2 paham n sygkn agama baru die ni. sbg saudara baru, die perlukan sokongan, bkn kejian :)

      • budi says:

        tp kena la jaga jugak kan cara berpakaian di khalayak..ni sampai nk tersembul je …

        • pascual says:

          biarla dia.cantik apa..i pnah jumpa marion life.dia mmg cantik.esp kulit dia..

        • rydz says:

          mane blh biar…tu kan aurat wanita. Sepatutnye lps dah convert nanti, berubahlah ke arah kebaikan. Kalau masih sama mcm skrg gak, for sure org akan lebih mengutuk lg. Nasa kena bimbing dia betul2..

    • atok says:

      atok tabik kat luna,,,,,ni baru betul jiwa muslim

    • buek says:

      finally,someone that talk sense

    • NUTHING says:

      aq rase sombong ni KATY LIM. HAHAAHHA!!!
      BACK UP SGT DGN MARION 2 PHL TAH. KO BKN MLAYU KN SOMBONG??

      APA DA C LUNA NI MGARUT. MMG KITE MNGALUKAN MINAH NI MSUK ISLAM. TP CARE DIE YG X BTOL. DIE SNDRI DA KUARKN STATEMENT YG DIE XKN BRUBH WLAUPUN DA MSUK ISLAM. MYB MAKSUD DIE,MNERUSKN KERJAYA DIE SBGAI SORG MODEL,MENERUSKN HDUP DIE SBG SEORG SELEBRITI YG SNTIASE MNDEDHKAN AURAT TUNJUK KAT KHALAYAK RMAI. MMG KAMI HAPPY KLU DIE NK MSUK ISLAM. TP KLU MSUK IISLAM SMATE2 NK BAWK BUDAYA DIE DLM ISLAM,DIE X MSUK ISLAM PUN XPE. MEAN X KWEN DGN MAMT NIE. ERM,MOGA ALLAH BUKA PINTU HATI MARION NI UTK BRUBAH. XSEKSI LG,TINGGALKN ARAK,NO MORE CHEK-IN HOTEL WITH HER BF N SENG CITER TGLKAN PERANGAI BURUK. WELCOM 2 ISLAM. JGN PGRUH KAN SUAMI ANDA DGN BUDAYA HDUP ANDA MARION..

      • baik says:

        artis malaysia yg terang2 beragama islam pun ramai yg pakai baju xcukup kain,minum arak,pegi clubbing and buat bende2 yg terang2 islam larang..mane tahu suatu hari nanti Allah bg hidayah kat marion ni,mgkin die lebih baik dr artis2 yg mmg Islam.Wallahualam

  54. bebe says:

    cube korang pk..keturunnan naza ni kalu dah macam ni//alamat luput la harta benda melayu

  55. hijau daun~ says:

    rasa mcm SM 2 stands for sheikh mohd kot…klu syed mesti anak2 perempuan arwah sharifah…n pasal syed kahwin sharifah 2..skrg ramai dh yg x ikot..ade yg masih ikot mungkin utk kekalkn keturunan syed sharifah tu..tp dalam islam xda pon kn sebut kena kahwin sedemikian rupa..Allah lebih mengetahui jodoh kita…

  56. lalala says:

    hidup perlu lah bersederhana. jangan perempuan dianggap lebih2 dari lelaki sehingga menimbulkan fitnah. sebab itu wanita dianugerahkan dengan rasa malu. untuk memelihara peribadi dan dipandang tinggi. dengan rasa malu itu wanita dihormati.

    kalau betul niatnya ikhlas untuk mengahwini sm nasa, alhamdulillah. jujur kata, aku kurang setuju tp kalau dah jodoh, kita doakan je la yg terbaik.

    p/s: paling tak suke apabila perempuan yg lebih2 nak kecoh2, sedangkan pihak lelaki diam je. jatuh maruah. dan kau kata kau adalah muslimah sejati.

  57. lila says:

    cayalah SM Faizal, bahasa berkias cantik tapi makan dalam.kalau u masuk bertanding pilihan UMNO, jgn risaulala mmg i akan vote u laa.
    to marion(betul ke eja ni )& sm nasaruddin..good luck!tapi agak2la nak statement/tweet bagai.lagi satu-si marion ni kata dia tak reti sgt ckp melayu.agak kejilakan.maya karin bapak jerman lahir kat jerman besar kat indon pun bole ckp melayu, inikan pula lahir& besar kat penang(kot ye pun ko belajar kat US beberapa tahun tu)

    • x kenal maka x cinta says:

      yeke die kua statement xreti ckp bm lila? cos ak penah bace kt kosmo ahad, bbrp tahun sudah (time tu baru2 naik femes n digelar antara wanita tercantik didunia) die ngaku yg wlupon bljr kt oversea, n byk host dlm english, tp die still rakyat mlysia yg blh bertutur dlm bm… em, kalo btl ler die kate gitu, mmg ckp x serupa bikin, n lupe diri la…. p/s : btw marion, u’re so hot, even i yg pmpn ni pon suke kt u…. ^__^ V

  58. Aku says:

    Maaf la ckp..Melayu Islam skrg ngan dia xbyk beza..Seriously… . So if dia nie nk msk Islam sbb apa pun, bila kalimah tauhid dah dia sebut…dia xde dosa tau..mcm bayi…tp kita yg lahir sebagai Islam nie..dah mcm over plak..lg teruk dr org bukan Islam.. Xmalu ke??? Siap bangga lg…huhuhu…Susah la hidup bila xreti nk tutup aib sendri… Moden ke klau pakai mcm org xckup kain…Bangga ke trkinja2 menari smbil pegang air setan? Huhuhu… Moden nie bnda baru..yg xprnah org buat…tp apa yg ada dpn mata kita skrg nie..dah ada zaman jahiliyah dulu..so moden ke kita?

    • chiara says:

      mmg mcm bayi..tp biarlah masuk islam disertai keikhlasan..bukan tgu bulan dah dekat2 nk kawin baru nak masuk…..sediakan diri lebih awal…agar dapat bimbing diri sendiri..sebab belum tentu org lain dapat bimbing kita…..

      • fikir says:

        kita pun boleh jd macam bayi jugak.. slalu lah solat tahajud n bsolat taubat nasuha. perlu bersungguh2 tau.. bukan takat solat je. mst disertai ngan keikhlasan dan penyesalan dosa2 lalu..

        btw: ustaz aku ckp, kalo kita byk dosa, kita akan bangun malam solat sunat tahajud, kalo kt solat sunat tahajud makna kita byk dosa. kalo kita tdo spjg tahun x usaha nk bangun solat tahajud wpun setahun skali, apakah kt xde dosa? :)

      • Regina says:

        mungkin selame 5 taun tu die belajar pasal islam?

        • so what says:

          kalo dh blaja islam slama 5 thn naper dlm twitter stil nak berbangga ‘ i love red wine’? takkan tu hasilnye??

        • looool says:

          u ingt org muslim tk minum tu ark ke? bnyk muslim yg ku kenal mkn babi,minum ark, prgi kelab mlm dn sbgnya. apa kata kamu tak fair langsung kpd marion kan dia blm jadi muslim. bila dah convert baru belajarlah. blm kahwin, blm tentu, apa2 pn blh berlaku

  59. melodieslife says:

    alahai marion..cian ko kena kutuk2.. NASARUDDIN TUE PEGANGAN AGAMA dia kuat kew?.??kalo family dia maybe pegangan agama mereka kuat but nasaruddin tue kuat ke?hmm..korg jgn nak salah kan marion cz x msk agama islam awal2…cz… maybe nasaruddin suruh masuk islam hangat2 tahi ayam je..maybe jg NASA x komitmen sepenuhnye.. untk untk mgjr marion lebih dalam abt he religion..hmm x smua nye.. pompuan yg terkhawin dgn laki islam bla da cerai mereka msk agama mereka blik..malah mereka mengerja kan solat lg tekun dari mereka…yg sedia islam…ni sy pernah trbca dlm nws.ada kala nya mereka msk agama mereka msing2 cz psngn mereka tak bersungguh2 mengajar mrka mendalami agama islm… dan maybe… sbb xdpt trima laki dia nak kawin 4 lg…hihi…dan ada yg setelah msk islam di biar kn tnpa bimbingan,,,ok…

  60. budakbaik says:

    yang i dont understand siap ada cakap

    banyak lagi gadis melayu yang lain di luar sana…

    hmm…kenapa mesti dia kahwin dengan gadis melayu sahaja????

    seriously not understand

    sama macam kes fasha sandha

    ramai orang kata dia perampas. But I dont think so. She’s been with jejai before jejai kahwin dengan nora danish lagi. Pity her. Opss…terlebih2 plak.hehehe

    • chiara says:

      hello…mmg btul di ngan jejai sebelum ngan nora..but after kawin..supposed she (i mean FASHA) jgnlah interrupt lagi suami org…ni ngan bangga bgtau kat MELODY yg x salah dier nk kawan ngan jejai..seolah2 nora (yang ada hak sebagai ISTERI jejai) xleh buat apa..dan nora plak yang salah…oo..maybe u xkisah kot…kalau suami u camtu…opss…

      • budakbaik says:

        she’s not interuppting la..

        it just show that you can’t get rid of that love

        • tyra says:

          u blh la ckp mcm2 coz u x alami ape yg nora alami…mybe after ur husband bt mcm2 pd u…br u faham prasaan nora…juz wait n see…but i’m not sure yg u nie laki ke pmpn

  61. Yanie says:

    family SM kan org korporat yg berstatus tggi..hal2 mcm ni patut dorg yg umumkan bl dh ada kad kahwin or sbgainyer..bkn artis yang canang kisah pribadi kat pmint..msti la family dorg bengang sbb rkn2 bisnes asyik btanya je..

  62. xoxo says:

    yg pasti kalu marion mau kawin, kene tukar dari christian ke islam. rosak lagi la bila dah kawin tapi seksi tetap same.

    papehal marion mmg cun & klaka

  63. Muslimah says:

    Saya terpanggil untuk comment as well. Tidak menyebelahi mana2 pihak, cuma mahu berkongsi pendapat.

    Alhamdulillah jika benar untuk her to revert into Islam is actually sincere from her heart. It is true that some people revert just to get married. However, still, its about sincerity.

    Benar bila dilihat, ramai artis Muslim pun tidak mencerminkan ke-Islam-an mereka. Bukan artis sahaja, malah orang kebanyakkan pun begitu.
    Ada seorang insan kata “Saya pun dulu masuk Islam sebab untuk berkahwin, tapi alhamdulillah, hati lebih menyukai Islam setelah memeluknya”. Tapi persoalannya,

    Adakah kamu juga menayangkan tubuh kamu untuk tayangan umum dengan 2-piece dalam kehidupan kamu sebelum bergelar Muslim ?

    Adakah kamu membuat statement ‘I love red wine’ ?

    Adakah kamu berpakai menonjol mata untuk tayangan umum di kaca TV hampir setiap hari ?

    Adakah dalam sepanjang tempoh perkenalan kamu bersama si suami, kamu seolah tidak tahu menjaga hati kedua2 pihak keluarga, contohnya kurangkan berpakaian terlalu seksi, adakah kamu juga pernah buat begitu ?

    Benar kata sesetengah org, jika hati itu benar2 ikhlas, sepatutnya kesedaran itu sudah seiring kematangan diri. Namun, benar bahawa kesedaran itu akan lebih ada dengan bimbingan suami kelak. Kita tidak tahu apa bakal jadi. Saya suka melihat bekas suami artis terkenal yang famous dengan gelaran ‘Pontianak Harum Sundal Malam’ itu. Ikhlasnya die memeluk islam, mengenali Islam dalam tempoh masa 8 tahun bercinta sebelum berkahwin, dan masih setia dengan Islam. Namun, bukan mahu menabur fitnah, cuma sejauh mana keikhlasan, sejauh mana he practically applies Islam, hanya ALLAH yang tahu.

    To Encik Nas, tanggungjawab suami mendidik saudara baru adalah berat. Dan jika kamu gagal, ALLAH timbang semua itu kelak. However, good luck for ya both. InsyaALLAH.

    Wallahualam.

  64. ko pehal????nyibokk says:

    marion jd mariam nanti…..comel kalau marion bertudung.

  65. lain says:

    sebaiknya marion convert dulu, belajar dulu agama islam setahun baru kawin. ni nampak sgt convert sbb nk kawin. belajar dulu baru la xmenanggung sgt nasarudin tu, diri sendiri pun xtertanggung

  66. aku says:

    as for me,i think abg dier xsewenang2 ckp mcm tu bcoz he is a public figure..Mungkin ade sesuatu yg terlmpau da blaku mnyebabkan abg die bertindak lepas geram camtu..kita kan manusia..ada had sabar dan geram..tu je kot care trbaik dpt abg die buat sb adik die dan marion xfaham2..xtaula ape kesnya..kita tunggu dan lihat..yg pasti bkn senang orng ternama nk tunjukkan another bad side die kt public..am i rite?all of dem try denial..

  67. sweet_lady says:

    Pelik bila membaca komen-komen negatif kat sini. Allah dah tetapkan jodoh masing2… dan mmg dah jodoh SM Nasaruddin dgn Marion… walau pun Marion tu asalnya bukan beragama Islam, kita sepatutnya bersyukur sebab dia adalah salah seorg insan yang telah diberikan hidayah oleh Allah untuk menukar agamanya kepada Islam.

    Kita tak berhak nak persoalkan adakah Marion akan menjadi seorang muslimah sejati selepas menukar agamanya. Saya rasa pengkomen2 kat sini pun belum tentu seorang muslim/muslimah sejati (termasuk saya sendiri) sebab byk komen yang memburuk-burukkan Marion/SM Nasaruddin. Sedangkan dalam Islam, memburuk-burukkan orang lain adalah salah satu perkara yg dilarang. Mana tau, Marion akan menjadi seorang Islam yang lebih baik jika nak dibandingkan dengan kita dan itu semua tak mustahil dengan keizinan Allah.

    Kalau perkahwinan mereka ditentang, itu adalah hal peribadi mereka… biasalah.. nak buat perkara baik bukan senang…

    • paper says:

      belum kawin, xtau jodoh ker belum, usaha dulu cari yg terbaik, belajarla islam dulu baru kawin lg bagus.

      • yana says:

        sibuk ckp psl blajar agama. kalau melayu kita ni semuanya blajar agama, takde melayu la yg jadi artis. pk betul2…. kerja nyanyi, hibur org dpn yg bukan muhrim… benar2nya halal ke? klu artis “muslimah” pun, tp tetap kena duk jam2 lamanya dgn cameraman2 yg kbykannya laki2, tambah lagi kena layan peminat2 lelaki bukan muhrim. konsert pulak tak habis2… kenapa marion kena blajar agama, pakai tudung bagai kalau ramai perempuan2 melayu sendiri tak pakai tudung dan tak tau agama? pakai tudung pun tapi pakai jeans nampak susuk punggung peha semualah. tarbiyah pompuan melayu islam dulu sblm tarbiyah org lain

        • rasa says:

          salah ker suruh belaja agama? apala ko ni… sbb itula org suruh belajar dulu. dah 5 tahun kawan tp sama jerk lagi…

        • sharp shooter says:

          yana, ada mslh ker dgn pompuan bertudung? komen emo smcm..pastu nak babit semua org..ko nak tarbiyah pompuan islam bg aje lar nasihat kt sini. takyah nak bebel n ungkit itu ini mcm lar ko ni sempurna sgt.

          tak slh kan org suro marion blaja agama? mmg smakin ramai mlayu yg dah lalai..ada yg takder bimbingan dan ada mlayu yg dah lupe asal usul. Tp slh ker org suro marion tuntut ilmu Allah? per lar ko ni..blame org sane sini ko sendiri tak mampu nak tarbiyah org lain utk kbaikan agama sendiri.

  68. antu kubor... says:

    hahahha….kawin cerai 2 bisalah…dah kaya…ensem lak 2……sedangkan raslin hashim yg x kaya n x hensem pun dah dua kali pecah dara…..hahahah….komon nasa…gua sokong lu…heheheh….boley dapat kia forte free
    ke kalo aku sokong lu….

  69. nightmare says:

    iskh bukannya racist, cumanya ingatkan CEO got better taste than that lady, at least preserve his family dignified position… he he that lady is nothing more than pempuan gila duit kalau mamat tu keje ofis boy dia nak ker? pempuan cina memang terkenal suka jantan melayu yang kaya raya, theey marry a pig if a pig got tons of money. ini pon lelaki cina yang cakap

    • memang says:

      betul tu, xterpikir langsung racist, kalo cina yg ada klas xper gak. marion ni kalo dpt kat sesama artis dia okeila, kalo kawin ngan awal ashaari ker xder la rasa xbalance tp nasarudin. kalo nasarudin nk kat fazura pun aku terkejut walaupun fazura malay, cam xder pompuan lain

    • pascual says:

      hbis tu sm nasaruddin sesuai dgn sapa?dgn u ke??

  70. luvlylime says:

    Dear sweet_lady im 50% agree wif u n 50% not..bcoz sebagai seorg lelaki n suami tanggungjwb amatlah besar lbh2 lagi untuk membimbing seorg yg baru sahaja memeluk ISLAM…yes we all mmg x 100% muslim n muslimah sejati tp sekurang2nya darah daging n keturunan we all dah sebati dgn islam n pegangan serta kepercayaan tue ttp dah bertapak dlm hati n diri memasing….wat dat im trying to say is s for me sy alu2kan marrion peluk ISLAM tp bkn senang n amik masa tuk dia belajar berkaitan agama kite n dat’s y dia perlukan seorg lelaki yg bkn sahaja dia cinta,syg n blh menanggung dia ttp yg lbh penting blh membimbing dia…sekurang2 tau asas2nya dr skrg…coz perkahwinan bkn saja ke ank cucu tp hingga ke akhir hayat….:)

  71. fikir says:

    nape x bleh view comment ha?

  72. sm sy says:

    tahniah,
    harap dpt bimbing marion dgn hikmah & bijaksana.
    islam itu indah, perindahkanlah jiwa dgn iman & takwa.

    p/s: smsy=sekolah menengah sultan yusof.

  73. topo says:

    howie Says:
    June 23rd, 2008 at 9:42 pm
    nope a friend of mine knows them & his family in particular and she’s been known to be a gold digger from the beginning. the family hates her cause she’s been trying to squeeze him for what he’s worth even from the start. i guess its typical. if she wants to b a celebrity she cannot date a nobody, it would ruin her career. truth is, hes an infamous kl playboy anyway.

    ooo mmg gold digger ke sejak dulu.. ….

  74. Arif says:

    They are too young to be at top level management. Now we see how immature they are releasing private matters to the public… How sad, but this is the reality… Malays tycoon successors cannot go nowhere without the tycoon himself. Al- Fatihah.

    • tania says:

      benar tue…malay lagend…susah nk create 2nd genaration 3rd lagi takde…napela nak kawin marion…dia tue bikin susah je nnt mental u nk party je..cam ne nak jage biz..last bagi kt cina juga…sian melayu mudah lupe…

  75. Ronaldo7 says:

    ape nk bsing2 kahwin jela…cun ape marion tu..tp klu da cnvert agma tu jgn skdr lps btuk d escalator…fhm2 la ok.

  76. topo says:

    betul tu.. kawin je.. lelaki melayu mmg terkenal kawin lebih dari satu….apa nak heran

  77. Ampunk Gurl says:

    Jer Says:
    April 24th, 2009 at 12:17 am
    2 words : fake boobs !
    Came into my shop b4 with him, he was very nice and frenly but she was so so so perasan and arrogant, thinkins shes so drop dead gorgeous!
    Bet she wd look real different without the heels and push up bras.

  78. basshunter says:

    bg pendapat aku la….walau mcmane pon hebatnye tentangan sm faisal, takkan ubah pendirian nas ni…da bole nmpk dorg mmg betol2 loving couple…
    so lantak pi la..nk kawen ngn sape pon….ang islam, pandai2 la bimbing..tp tatau la…ank org kaya ni..open minded la kata kan…

  79. kemakemo says:

    alaaaa nk tgk agik gmbar sm nasa!!ahahhaah

  80. carrot says:

    buat sm nasa…mudah2an anda dah mmbuat solat istikharah…

    InsyaAllah

    • iza says:

      betul tu … apa2 pun perkara yg baik .. dengan izinNya kita dpt lakukan …

      semoga sm nasa dpt membimbing seorg mualaf ke jalan yang diredhai InsyaAllah ..

      cuma komen marion nie dlm the daily chilli …
      “Aside from my conversion to Islam, nothing else will change,” she assures her fans. “Nasa is a very open-minded guy. He supports what I do.”

      hmm Wallahualam …

      • memang says:

        awal2 lagi dah cakap camtu, so nk kawin jugak? hmmm perkakas apa la ni…

        • carrot says:

          kita sesama islam…bantulah sesama islam…jangan kerana benda mcm ni..kita yang dah tentu islam berpecah…dan bertelagah.maaf kalau tersalah kata.

          mintak dijauhkan..

        • iza says:

          kita sesama Islam hanya mampu berdoa perkahwinan mereka diberkati ..

  81. nightmare says:

    wuts does she means , she wont change , would she still eats pigs and drink liquor and sleep around with other guys.. ha ha ha wut a joke talking bout conversion to islam… seban gila duit ugama pon dia jual

    • tania says:

      Marion giler duit…cine biasela…gile duit!
      ikutla ajaran agama kristian…tue betul2 Marion
      ubahla sikap kamu…kristian pun tak suh pakai baju seksi2 tau…minum arak pun tak bole tau!
      Marion ni kristian pada name je malu le

      • Dome says:

        entah2..tak pena g gereja! (kalu betul dia kristian)…ngaku2 je kristian. sokong2..kristian pun haramkan arak n seksi2 ni..diorg ikut ajaran sendiri ..minum mabuk2 bagai!

  82. ahlan wasahlan says:

    pedulikan cakap orang..do what you think is right…

    nasa…marion…..it rhymes….aku rasa jodoh kamu berdua secocok….all the best to both of you

  83. Fleece says:

    Kita mana la tau niat atau nawaitu sebenar Marion nak masuk Islam tapi sbg seorang Islam kita sepatutnya bersyukur akan bertambah lagi golongan Islam..perkahwinan juga amat dituntut dlm Islam, kita kena berlapang dada ttg hal ni..lepas kawin nanti mcm2 hal dia kena tempuh..nak menyatukan 2 keluarga 2 budaya memang makan masa..apatah lagi keluarga Marion bukan Islam..

    Selepas ni macam mana pun hala hidup Marion, dia ada keluarga mertua untuk menasihatkan dia, yang paling penting dia akan ada seorang suami yg akan menanggung salah silap dia..tugas kita cuma berdoa yg terbaik buat diorang.. :)

  84. ME says:

    aku xkisah klu iye 2 org ni nk kawin,tp plsla betulkn nawaitu tue,klu msk islam sbb kawin je,mmgla senang tp si lelaki sanggup ke nk kena soal dlm kubur nnt?takut aku weh,hukum hakam n tanggungjawab jgn di buat main2..sbg seorang lelaki/suami besar tanggungjawab lg2 tuk ibubapa/family/anak2..tnye diri betul2 mampu ke x nk bimbing si isteri,klu x lupakan je la sbb susah…duit/harta/perempuan mmgla menjadi mslh klu kita xreti nk kawal..jgnla igt nk seronok kt dunia jek…ok?nie aku nasihat jek,nk dgr2 xmo xpe…maafla sekiranya ape yg aku ckp ade salah silap.

  85. joni says:

    Ala Nas, u can do better than that la bro. Caya la ada lain yg betul betul hot lagi WITH accessible and ready faith data i.e. pas kawin – tk payah mengajar dia. Lagi kalo ada anak and ur megabusy, ada masa ke utk ni .Mula2 panas la. 5 years is a long time. so many hot ones out there…..wats the rush bro?

  86. Reena says:

    Bila hati dah suka, cakap la apa pun..tak guna..tapi nasa patut tgk gak..bukan apa..perempuan bila dah hit 30, kadar kesuburan menurun. Soal zuriat pun kena pk. Yelah, abang dia at least dapat 2 hero.. Rezeki memasing.

  87. jon jenun says:

    kwn tgk nk kwin dgn org islam..nk pluk islam ktenya ( islam pd nme je kt ) ..tp bgmbo terdedah sni sna..terbonjol itu ini..sm sorg usahwan muda..ape slh cri wnta mlyu islam…

  88. hanie says:

    letih baca komen korang..hahahhah tapi ada kemungkinan jugak pompuan tuh kakis kikis ..hehhehe..nak kawen dgn saudara baru ni..kena banyak bersedia penuh ilmu, iman didada…macam kawan aku banyak yang mak diorang cina..bila parents diorang bercerai..anak yang islam ni..ikut agama mak diorang balik..jadilah murtad..(teringat kawan aku…apa la nak jadik dgn dia….sedih)

  89. +Xperienced says:

    Wuhuuuuu…..by the looks of it dah tau siapa mengajar siapa skarang pun. Nas, nas… ko bulat2 masuk prangkap cougarrrrr !!!! Blajar la sikit dari apek 2 yg sama kayak tu.

  90. topo says:

    ntah, byk contoh cina yang masuk islam sebab kawin out… si Ridhuan tee n ustaz ravi peluk islam sebab cintakan islam.. ..
    Tapi biar la si nasa tu nak kawin ke tak ngan marion tu.. naseb dia la.. melayu sejarah dia mmg cam ni.. bila dah terkena baru insaf.

  91. ohh says:

    jeles ke sbb sm tak pilih korg?? haha

  92. Toni says:

    Hai tk kan semua jeles dong. Kalo nak publicity, suka publicity, mau publicity …tahan la! Ko pula pa buat menyebok d sini?

  93. Only glape jus 4 me ah says:

    Kena la tunggu 5 tahun .Mamat tu budak lagi masa tu. Cam mnungu er….saham to mature la katakan. hehe

  94. mira_hasyim82 says:

    Tania..
    Ko ler contoh melayu kalut! jenis mcm ko nih mmg takkan maju punye. Kalau Si nasarudin tu bukan millionaire, ko akan cakap “dah jodoh”..psal jantan tu kaya, ko cakap marion gila duit! inilah mentality kampong! ada ker cakap ciner gila duit..siapa tak giler duit woi! bodoh betul statement ko nih..nampak sgt ko ni racism! orang nak kahwin ke, dah cerai..dia punya pasal lak…Orang tu CEO syarikat besar, ko ingat dia bodoh ker! takkan dia nak kawin ngan bercinta ngan pompuan yang gila duit dier. At least, dia berjaya memikat hati successful,rich man. Yang ko nih dok menyindir orang…ko ni mesti tak cantik.hodoh dan tak seksi!! * best tak kalau orang sindir ko macam ni?? mulut tu….kontrol sikit…kiamat tu menungggu. Lepak sangat, pi la sembahyang la weihh…buat kuih raya ker, dari menyindir orang lain…ishhkk isshkkk..

    • PakKadir says:

      hahaha…..ye tak ya kan..kalau si nsarudin tu mamat biasa jer…mesti orangcakap marion tu baik, niat dia suci.sokong la dia masuk islam..bla bla..hahaha..betui betui…ni dia kena hentam pun psal si nasarudin tu kaya raya, muda dan hensem lak tuh…hihihihi…

      • sharp shooter says:

        mira oh mira..bg komen mcm bagos n pandai sgt! geli ketiak aku bace..ada ker ko kate sume org gile duit..siap gelar org bodoh lg..sukati lar kalo ko rase keutamaan ko dlm hidup ialah duit..tp tak semua org pikir camtu. Bodoh ker org yg tak pikir sama mcm ko?
        2ndly, ko ingat kalo org tu CEO mesti dia bijak n choose da best partner in life..kalo camtu semua CEO takkan ada yg bercerai berai lar kan?ko gi check..tul ker teori ko yg lawak tuh?if org tu tak berjaya pikat org kaya n successful maknanye org tu tak seksi n lawa lar eh?hahaha! Lawak antarabangsa nie..
        Tau pun kiamat tu menunggu. so, jo yg better gi smayang dari cakap mender yg tak make sense. nak argue biar gune akal, bkn emosi ok! jgn tunjukkan kebodohan di sini..peace..no war!!

        • jarum emas says:

          stuju! pelik aku dgn mira yg anggap ceo sykt bsr tak mungkin slh buat pilihan. Bijak dlm bisnes x semestinye berjaya dlm rumahtangga. N then tlg jgn anggap semua manusia hidup bertuhankan duit. Yup..money is important tapi ianya bkn sgalanye.Lain org lain priority yg diperlukan dlm hidup. Understand ur gud intention but your facts dont sound right..

  95. xtreme_racerguy says:

    yaaaaa….aku sokong cakap mira tu.., dont judge buku dari cover..siapa la kita untuk komen hal diorang….dah mcam mengumpat plak…dah lah bulan puasa skg ni…tak baikkk…bertaubat la tania oi :P

  96. qisya qaisara says:

    Kalau dorg dh suka sama suka, berkemampuan nk kawen, mak bapak restu, apa boleh kita buat. doakan yg terbaik jelah utk dorang….

    Lgpn kalau lelaki kawen dgn perempuan bukan islam, skurang2nya dia bleh bentuk isterinya jd muslimah bcoze lelaki ketua kluarga. smuanya bergantung pd suami bgmana nk bentuk isterinya saudara baru….mudah2an dpt petunjuk..

  97. hana says:

    tu la seksi x hengat….low class

  98. Dr. Love says:

    Kwen amoy tu kira mcam trofi utk certain mamat mlayu punya psyche. Bab under normal circumstances, amoy wont gve him 2 shit : )) Like an achievement utk self-affirmation dia sendiri. Juga a challenge 2 prove either he’s different frm or he wants to b like his peers.. Depends- pengaruh punya factor in his social millieu. But underlying issue is still just that – self-esteem/worth issues.

  99. butterfly says:

    Salam Bro Nasa, fikir panjang, take a step back …based on marion’s comments , risau juga , must change walau pun sikit …cannot say nothing else will change, too early to say such comments openly …personally dah nampak what s coming …dont destroy your life, dnt break mom’s heart..but guess u know better coz you re in it…so may God Bless your decision…but i think too many care about you and dont think they gain anything personally…i think you still have time …think think think….

    • so what says:

      very true..bile marion openly declared tat nothing else wil change, it doesnt sound right from the very beginning..
      camner nak convert kalo cume agama jer betukar tp yg lain2 akan remain the same? mane leh camtu..

  100. HUMAIRA says:

    Bukan semua orang yang menutup aurat beriman. Tetapi orang yang beriman mesti akan menutup aurat…
    Pasni SM apa tue… bimbing-bimbing la marion tu pakai pakaian yang sopan… Sekarang nie tengok yang convert Islam, cara berpakaian tu tak mencerminkan seorang muslim… Mcm mana tak confuse ..betul2 masuk Islam dengan ikhlas hati ke tak… Mcm2…

  101. reader says:

    ok.i rasa we should welcome marion dlm islam dgn tgn yg terbuka.kita patut bangga krn kita akan menerima seorang lagi saudara dlm islam.berkenaan amalan dia selepas berkahwin tu biarlah suami dia yg membimbing.jika dia perlukan bantuan kita bantu.xpayah lh kita mempertikai kan amalan dia selepas kahwin nnt.jagalah amalan kita sendiri.

    sy sebagai rakyat malaysia, xsuka dgn ayat2 yg korang tulis kt sini.kerana umpana kita melayu,cina,india bergaduh sesama sendiri.mana pergi 1 MALAYSIA yg kita selalu laungkan?let bygone be bygone.skrg kita sama2 ke arah 1 MALAYSIA. jgn kita berpecah belah!

    sy bukan peminat marion juga ukan peminat pihak lelaki.

  102. HUHU says:

    to marion- welcome on board
    to faisal-u have rights to say anthing but dont make a fool of yourself
    to nasa- r u really 2 ready to take this big responsiblity, to guide her to the right path

  103. gv says:

    kes dia ni sama mcm kes jezamine lim&harith iskandar

  104. korn says:

    haha, yeke sgt?? ke x ni?

  105. zie says:

    setahu sayalah hubungan marion n sm nasa memang tak direstui sejak mula lagi. tapi bila hari tu baca kat blog pasal marion nak kawen dengan sm nasa tu macam pelik juga.

    puan sri yg tak suka.

    kita ni kawen biarlah atas restu baru hubungan tu lebih afdal.

  106. melodieslife says:

    hmm..marion kawin ngan nasa.. nasa kawin dgn marion.. cz marion seleb cina..bnyk org rasa dia xsesuai ngan nasa.ada ramai lg malay gal selain marion.. kalo nasa da suka nak wat camne??..hati lain2 …senang nak ckp.. bnyk malay gal selain marion tp nak wat camne kalo hati dah suka… skg pun bnyk artis melayu pompuan kawin mat saleh.. ada yg baru tunang,da putus.. banyak org skg tgk darjat..

    • rasa says:

      bukan sbb cina, sbb xseswai, xcukup kelas, pompuan sronok2 bolehla ni. kalo malay girl tu fazura n fasha sandha pun xseswai gak. pilih2la, agak2la…

  107. mamaMu says:

    Kalu nak cnvrt biar la dr hati..jgn just bcoz nak kawen ja..niat msti btol..

  108. HUHU says:

    HEHEH, TP DLM E NEWS ASIA, MARION CM MALU2 JEK NK CKP PSL KAWEN..

  109. Marcia says:

    entahla. yg aku tau nmpk sgt marion ni mata duitan. sbb susah la perempuan cina nak suka lelaki melayu. kalau suka pun sebab kaya. anti materialistic~

  110. Ash says:

    Tah la beb.. kalau dah jodoh depa elok la… Tapi si marion tu seksi xhengat punya… Kat tv tu mesti dia suka pakai skirt pendek… Anyway… mintak2 dia masuk islam lps kawin nnti kena la ikut cara islam betul2…. Jgn Islam kat nama jer…

  111. AsamGaramGula says:

    smfaisal ni mmg otak sengkek hahaha tgk la muka pun mcm bengap. bengap tapi kaya inilah jadinya

    • detective conan says:

      kau tau mana otak dia sengkek..asal bg kawen org yg mcm tu kiranya open minded la..he knows better..come on la bro ni hal agama..yg bukan agama islam tak yah nk hina2 agama islam klu ada yg sesetengah bg pendapat atas pandangan dia sendiri..

    • sharp shooter says:

      se sengkek2 dia pun dia tak sengkek mcm lu bro..lu pandai komen org muke bengap tp cermin dulu diri tu..lu yg konon tak bengap ni mampu ker berjaye mcm dia? dia komen tu psl family dia..he knows better bout his family! tak perlu nak hina org bagai..at least he’s more successful than u!

  112. detective conan says:

    marion nak pakai gaun vera wang..so amacam?

  113. Helpmyself says:

    Bikin susah aja. Aku terus beli kat cina jer la sekarang.

  114. Manee Wank says:

    Cina sonang kasi free.U try first ah. Tk da masalah , takut2 , kalwat la, nnti org monitor la, so many hangups. Skali dah try ingat ni la syurga tu yg leceh…kkkkkk

  115. Ohmalikka says:

    Hmm. …satu muka bengap satu lagi cepet kembang – ko pakai la very wang ke very the juta ke, perlukan all d help u need beb.

  116. Anonymous says:

    Hmm… dah agak dah. Baru semalam gossip dgn one of the SM family. Tak semua yg setuju si Sepet tuh dgn En. Nasa. In fact ada yg pertikai….

    “Is she THAT beau? Nooo aight?”
    “Macam dah tak ada perempuan melayu yg cantik-cantik.. hmmm”.
    “Vera Wang gown? Whohhh.. belum kahwin dah dapat M5 dah minah tuh..”

    So desas desus pasal tak semua SM family agree dgn keputusan En. Nasa is totally right.

  117. see says:

    Alhamdulillah tambah lagi satu umat nabi Muhammad. Mana tahu dia akan jadi lebih baik dan ‘suci’ dari kita. Kita tak sebenarnya mungkin agak kurang bernasib baik dilahirkan terus sebagai Islam dan nama pun islam. kerana MUNGKIN kita akan rasa yang kita telah serba sempurna dan kurang berminat nak mendalami sebaiknya agama ini.

    Teramat ramai kita yang lahir Islam dan mengamalkan gaya hidup yang lebih barat dari Marion. Mungkin? Jika tidak, tiadalah gambar-gambar orang Islam minum dan berpeluk2 dan segala aktiviti yang mencemarkan nama kita yang telah sediakala islam.

    Tapi kalau bukan islam memeluk islam dan menerima hidayah sepenuhnya, mungkin dia akan menjadi insan yang jauh jauh jauhhhh lebih baik, suci dan beriman dari kita. wallahualam. Marion masuk islam harapnya dengan keikhlasan. Dan tahu membezakan hidup sebelum dan selepas dia menjadi muslim. amin

  118. pendapatku says:

    sebgai anak melayu n muslim sya rasa sgt malu mbaca komen2 kauorng(bgi yg mgtuk)marion ni.sepatut nya kita doakan yg tbaik bukan hentam dia mcam tu,kenapa dgn sstgah dari anda?jelez kah?suka ati mereka dua lah nk kwin,keluarga restu ke tidak tu mereka dua punya urusan.dan lagi stu jgn asyik sebut cina2 kat sini,msia ni bukan hanya kita org melayu saja,tp ada pelbagai bgsa,dan bn ni pun bukan org melayu saja yg baca,jdi jaga sikit mulut tu,hormat lah pada statement 1 msia!!pasal cvert marion ni doakan saja yg tbaik,doakan hati dia tbuka menrima agama kita dgn hatinya,dh kalu dia kwin demi cvert pun doakan agar hatinya tbuka menrima agama kita selepas kwin n selepas mgenal islam sebenarnya.satu lagi yg sya rasa malu betul baca sesetengah komen kat sini asyik menegur pakaian marion,yup mmg dia seksi sya akui.tp jgn lupa berteraburan artis bgsa kita bgsa melayu yg seksi mcm apa mglah kan marion tu pun ada,ada tu berlakon hancuss,myanyi pun tk kemana,tp seksi bukan main lagi,dedah sana dedah sini,tok ti yg korang puja tu yg kau org agung2kan tu pakaian makin lama makin ketat,dh mcam bgkusan nangka dah aku tgk!!rosita che wan tu?dia tu cvert ka?dia dulu bgsa apa?mkin lama makin seksi,mkin sgkt,kalu panjang belkang pun singkat depan atau ketat habis habisan,jadi sebelum nak mgutuk bgsa org lain dulu,check dulu bgsa kita sendiri,bgsa kita yg mmg lahir muslim,yg besar sebgai muslim,yg mmg ada batas susila sebgai panduan,jangan sampai org ketwakan kita,pandai kutuk bgsa lain tp kta sendiri telanjang dpn mata!!malu la woi!!

  119. Wanie says:

    kes die senang je actually. si abang nak Company jatuh ke tangan dia. tapi dalam wasiat dapat ke Adik. So si abang bengang n jeles and x suka. so thats why macam nie. nie apa i dpt dari sumber yang sangat boleh dipercayai :)

  120. syaphyea says:

    Met her many times. Know her. She targets only rich men. She never spend her own money even on herself. Only sometime to make pretend as if she is generous with him and not gold digger. Poor Nasa. He should not be so blind by this girl. He should ask her to sign a prenup if she really want to marry with him. For sure she will think twice about marraige!

    Lets be honest. What are the odds that the girl wud embrace Islam if not for the marriage wt a Muslim Malay guy? Next, what are the odds that the girl wud even consider marrying a Muslim Malay guy in the first place if the guy is not filthy rich as this guy is. Being a businessman in such a competitive and cut-throat business, surely the guy wud know how to calculate the odds of such a venture.

    Apa-apa pon…good luck lah sm nasarudin…semoga u can bimbing this marion girl to a better path…and be worthy of all ur richness

    • ssk says:

      Bagus kenyataan anda. Tak salah jadi org kaya, baguslah tambahan org melayu kita, tapi biasalah, kalau dah kaya raya mcm2 perempuan or lelaki nk tumpang glamer, kalau yg dapat tu jenis yg beriman x ape, ini cuma nk mengabiskan boras jer! Dah nama pun zaman materialistik, semua org pun nk senang, jarang2 dgr org kaya raya pilih isteri yg solehah or suami yg soleh.
      Org yg kaya adalah org yg membelanjakan hartanya utk kebajikan org lain dan juga hartanya dibelanjakan utk mengembangkan lagi agama Islam.
      Anyway terpulanglah pada kedua2 mereka ni…kawin atas nafsu ka or kawin sebab agama Islam, islam tidak boleh dijual beli…tapi la ni dah byk memperbodohkan agama sendiri…huhu

    • intan junsu says:

      sokong u..kalau dia betul2 ikhlas nk masuk Islam,patutnya dari awal lagi dia dh blajar tentang Islam..blajar ttg cara berpakaian dlam Islam dsb.jangan nk masuk Islam sb nk kawen je,risau takut tak berkat.lg takut kalu ditakdirkn bercerai,si Marion masuk balik agama dia.

      bkn nk prejudis kpd yg nk masuk Islam,tp sebolehnya biarla betul2 ikhlas. xnk la jadi macam Broery Marantika..masa kawen ngan Anita Sarawak masuk Islam,bila dh cerai convert balik to Kristian..

    • Vamp says:

      i think theres no odd~
      she will not choose all the option given
      i agree with all the statement she is not that beauty n pretty
      but i rather choose classy than beauty
      beauty will fade..being beauty is just another bonus from many other bonus.

  121. acuminata says:

    just wait 4 their divorce settlement….sure tuntut harta sepencarian gegiler punyer….kikiki

  122. nimiko says:

    alahai napelah nak pening2kan kepala..dah suka kahwin jelah.
    lelaki kaya memang nakkan perempuan cantik bukan perempuan solehah.
    sendiri mau ingatlah..yang empunya diri tu pun bukannya santo

  123. saya says:

    baru teringat sesuatu.. ayah sm faisal dan sm nasaruddin ni boleh dikatakan kuat agama.. sbb nenek diorang memang terapkan agama yang sangat mendalam kepada semua anak2 nya.. saya baru teringat sebab masa allahyarham masih hidup ada artikel tentang peribadi allahyarham dan kisah ketika dia susah sehingga kejayaannya.. tapi nampak keluarga diorang mmg keturunan kuat agama..memang terharu ketika baca kisahnya.. dan allahyarham antara idola saya.. tp skarang.. anak2 nya.. wallahualam.. maybe sbb 2 keluarga diorang lmbt nk bagi restu.. wallahualam lagi.. btw.,semoga sisa saki baki iman masih ada dalam jiwa anak2 nya dan dapat mebimbing keturunan mereka ke jalan yang benar.. Ahlan wa sahlan Marion counter.. biar lambat asalkan SAMPAI.. tp jangan terlewat takut x SEMPAT.. innalillah.. insyaAllah..wallahualam.. :)

  124. […] nampaknya entri kami tentang SM Faisal yang menyindir Marion Caunter melalui Twitternya akhirnya sampai ke telinga Marion jugak. Seperti yang sudah dijangka (macam lagu KRU pulak), Marion […]

  125. ekal says:

    Salam semua, patutnya Marion tak payah kecoh-kecoh kat paper, walau dah kenal 5 tahun. Tak payah rasa terkilan, mungkin itu komen ikhlas beliau dalam twitter. Ok.

  126. Vamp says:

    well marion is not so pretty, not even close to beautiful,
    but its god creation, no offence.. but she is not classy as well,thats why people got surprised when nasa choose her. being tycoon successor and a muslim he is expected to choose a ‘lady’ not an entertainer.

  127. Alicia says:

    200% agreed with Vamp!!! N Sombong is a real slut by d way. Simply cursed people silly bitch! N your English not that good as well!!!! Assholes#$%^&*

  128. joe says:

    pada aku simple.

    kalau kau kaya, kau boleh dapat apa kau nak.

    kalau kau miskin, susah untuk kau kecapi apa yang kau nak.

    dan kelebihan pada yang kaya, buatlah pilihan yang tepat.

    kepada yang miskin, berusaha lebih, insyaAllah Tuhan makbulkan.

    KATAKANLAH si marion ni cintakan si SM kerana wang, takpe biarkan sahaja mereka.

    Yang kita ni sebagai pemerhati, doakan yang terbaik untuk mereka.

    hanya doa pendinding bala’ diikuti dengan usaha. Wallahua’lam.. :)

  129. balak_kuat says:

    bile mamat ni nak kawin ngan cina..pungpang sana sini sibuk citer pasal agama..napa kalau mamat ni kawin ngan perempuan melayu konfem ke agama tu terjamin?…kita semua ni jgn la nak bangga sangat dgn islam setakat tulis kat ic..lum tentu lagi paham islam pun..silap ari bulan marion tu mati leh mengucap korang yang berdengki dengki ni mati tak sempat pun nak cakap ape ape…

  130. mashi gitu2 says:

    sgt kelaka komen u olss..i pun nak komen jugak :) btw i sokong bende2 ni:-
    1) kalau si nasarudin tu org biase..marion must be tak pandang pun..even sebelah mata
    2) nasarudin pun …kalau betul nak kan si marion..u must teach her how to become a real muslim..if not forget about marriage
    3) to marion don love nasaruddin because smthing else..i mean if not about money..about he’s somebody…trust me…if u married him..the relation is not strong enaf….and MAYBE would not last long
    4) whatever it is….nasaruddin buat solat isthikarah….marion atau abang

    • abang says:

      Aku pilih famili. Ppuan hot dan sexy comes by the dozen ma. Yg special sekali mesti juga sorang ibu yg bole mendidik dan membimbing zuriat aku dgn baik sekali smntara aku sebuk mengemukan bnk acct kita. Tapi kalu aku pun nk kena ajah bini camna? Anak2 kena ada guidance kalu tidak hancur abes. Aku dah byak tgok pekawinan cam ni. Mula2 sronok la. Ada masa apa yg kita nak kan sangat tu mungkin bkan yg paling bagus bagi kita Tapi mungkin byak kena belanja/rugi baru masuk akal kot. So do the right thing my man.

  131. Aribah says:

    mmg patut di sindir pon….apehal la nk kawin dgn amoi yg seksi tu?org Islam perempuan kat Malaysia ni berlambak la…..amoi ni nk conver Islam ke x ni?ke klau convert pon sbb nk harta,,,x ikhlas je klau peluk Islam pon

  132. Aribah says:

    aku 1st time tngok si marion pon dh naek meluat dah…apesal la dia nk kawin dgn si nasaruddin klau bkn sbb harta?dahlah seksi nk mampus…meluat gler aku ngok…hrp2 prkahwinan mereka xjadi nnt….yg aku plng xpuas hatinya,si marion tu bkn islam tp tiba2 nk peluk islam,tu pon klau jadi kawin dgn sm nasaruddin…xde maknanya buat bnde ni smue la si amoi woi!!….lbh baek si nasaruddin kawin dgn aku je….haha

  133. miss_pelangi says:

    Kalu fmly x restu..payah…pandangan org yg tua dari kita ni lain..walau pernah bertunang, kalu tiada restu, bole putus….
    coz ada pgalaman, tu yg ckp cmtu

  134. haha says:

    conclusion: she’s marrying him. he’s not picking you tak kisah awak ni tutup aurat ke, pergi masjid ke.
    pergilah cari sugar daddy kamu sendiri isk isk. atau cari kerja jangan tuggu kerajaan bagi kamu duit.

  135. kau says:

    ini pompuan utk sronok2 sj… mana2 leh cari, apala ini lelaki, duit sj byk tp xder bijak. nasib baik abg dia bijak

    • kami says:

      Setuju 100 peratus. llaki ni tk sebijak seperti kita harapkan. Lebeh ikut nafsu. Ada duit , taste pula murah.

  136. mira khan says:

    ialah marion tu kn kristian,mstilh family laki tak setuju….
    pluk islam smata2 mata nk khwin baik tk payah

  137. miss sudan says:

    lebih baik dia kahwin dengan I , I nih cantik , tinggi , agama islam ekk !

  138. iknow says:

    you guys tak tau ape2 about marion and nasa’s family la..faisal is right.nasa have to think in a proper manner.he knows the best but still he chose the wrong path..when a person doesn’t want to be help.dont.

    • insider says:

      Kalo dah angau pe bole buat. Sendiri kena sedar. Kes besok kena dengar sorakan………padan muka!!

  139. keslabu says:

    a fool and his money will soon b parted….kkkkk.. I hope she’s really worth it boy. U stil hve a lot to learn about women. Good Luck!!

  140. shesucks!! says:

    please…please.. tolong kami SM Nasa… cepat2 buat ah moi ni tai-tai. Tak tahan lagi dengar suara FAKE accent dia on TV…..help!!!! Marion sucks!!!!

  141. nationalistpunk says:

    mcm arab bodoh
    keturunan sheikh/syed

    bodoh.duit2 berjuta2 kat dunia.tapi tak tau nak salukan kpd yg memerlu

    burn in hell u sheikh/syed

    • karmanow says:

      sbelum dia burn in hell tu aku nak tengok empayar dia hancur pecah bederai dulu d dunia ni. Nak tengok ah moi bongkak yg di agong-agongkan tu akan d samping nya sampai mana.

  142. I have wanted to post about something like this on my site and you have given me an idea. TY.

  143. Azura.Z says:

    Apa2pun..restu org tua penting. Buat marion, harap2 dapatlah selesaikan masalah dalaman nie. Doakan yg terbaik utk dia..

  144. looool says:

    kalau semua perempuan bertudung, tak ada lagiah awek2 utk tgk. kamu semua hypocrite sgt.

  145. havockerz says:

    sape dia SM nie??? orang kaye mane eh

    • moumo says:

      kelako la ko ne,
      bce la dr cmmnt ats2 tu
      die ne antara orang2 kaya malaysia,
      mewarisi kekayaan dr bapak die pengasas jenama NAZA tu, ade hotel dan jual keta2 mewah

  146. cat & dog says:

    klau dah jodoh apa nk dikata…klau dah suka sama suka kawin je ler….

  147. baby says:

    org muslim pun byk juga ya tak tahu apa sebenarnya agama yg dianuti. pakai tudung pun tp masih berdua-duaan di taman bersama dangan pasangan? itu kah yang anda semua agung-agungkan..dan sekarang byk jua kes berkahwat yg melibatkan org muslim disiarkan..tak malu kan sampai hakim syariah pun kena tangkap basah.. inikan yang anda semua ingin kan.. jd jangan lan mengata org yg baru nak convert. Biar dia ambil masa untuk berubah.. dan anda yg komen2 kat sine sama jua..semua tak syg mulut tambah dosa ..tp diri sendiri lihat dulu..

  148. ayu asleha says:

    ppuan tu mmg ada hak pon.

  149. Juwita says:

    alaaa… faizal jeles, sbb marion tu lawa, bini dia si emilya tu gemukkzzzz, mcm pompuan kampung je…

  150. mamalovesyou says:

    ini cito dalam kain lerr….ho ho ho

  151. kuncas says:

    dah la. buat lagha je korang duduk sini. bawak fahaman memasing.menyesatkan orang lain je.. pergilah kejar ukhrawi.. asik duniawi je.. cakap pasal iman la apa la tapi mengata orang sana sini. pergi baca alquran, baca buku2 keagamaan, dalami agama. jangan duk sibuk ukur iman orang.. bukan kita yang bagi markah. Nabi Muhammad S.A.W pernah berpesan, buangkan sangka buruk, doakan yang baik2.

  152. Tuhan sahaja yg berhak mengadili says:

    Korg tu, fikir baik2 sebelum mengutuk. Keje setan jer menggosip. Yg buat pilihan tu pun SM Nasa jugak, bukannya Marion yg tolak dirinya kat Nasa pun… Korg salah, pun salahkan pihak pompuan jer… Korg ni anti sgt ker org bkn Melayu? Tu la pasal kemerdakaan ktorg mcm xgune jer… baik tinggal zaman British, biar korg faham kesusahan skit.

    Keduanya, dia peluk Islam pun bknnya korg tau apa motifnya. Hanya Allah sahaja yg maha mengetahui. Korg sume mcm Mr/Ms-Know-It-All. Dh la ada yg jeles. Nk kawen org kaya, cari la sendiri. Biar Allah je yg mengadili dia pada hari kiamat. Jgn lupa, Allah JUGA AKAN MENGADILI MULUT KORG SUMER YG MENGGOSSIP NI!

    Jgn kita sibuk nak lihat habuk dalam mata saudara anda, sedangkan dalam mata anda ada palang yang besar!

    Peace out. Sedar sikit.

  153. ayuabadi says:

    nasa tu anak angkat je kan…???

    • drfreud says:

      ye ka? patut lah cam low profile, tak ada strong personality pemalu pon ada, the type of person he chosed as a life partner etc.. rupanya ada chip on his shouder – masalah pendirian. explains everything :)

  154. wawa says:

    apa la korang ne,,,,,,nk ngumpat2 jer taw
    bukan korang kenal sape……dont judge a book by a cover
    korang duk kutuk2 cni
    diaowg kt sne tgah siok2 honeymonn……….ape r
    nobody perfect

  155. lookingaround says:

    sudah2 la nak ngutuk, ada la tu dalaman personal kan..aku punya hubby pon bukan orang islam, orang oversea, dah jodoh nak buat camna, nak bentuk diorang sebagai islam yang beriman mmg la agak challenge ..sebab diaorang grew out dgn agama lain..so aku faham kepada siapa2 yang berkahwin dengan bukan seagama..sabar2 ya..tabah menghadi Sm Nasa i knew u can do it!semoga berbahagia..

  156. Isabella says:

    ekin pn pakai tudung masa nak kawen ngan mawi…Opps~~ bau2 mcm same je…tp sm nasa ni jauh dari best ar dr mawi…congrats to both of u…

  157. anna says:

    i dont know whats all of you punya problem…
    suka hati dia la nk kawin
    klau dia nk kawin i rasa sia tak kisah he kaya atau tidak . BUKTI:
    1. dia tak heboh dia kpl dgn org kaya..damn low profile.
    2.dia tak akn susahkn diri nk masuk islam..ingat senang ke? for us muslim mmg la..dari kecik dh tahu hal2 agama…but her? susah..its like a whole new world for her..
    3. dia dh famous and kaya sbleum kawin org kaya tu…she jadi spokesmen utk estee lauder (brang kecantikan) in asia and reportedly, she is the 2nd highesst paid model in asia!
    4. she herself mengaku yang she want to have BABIES with her husband…
    sheisshhh….
    cant you seee they’re in love let them be la!!
    kesian dia kena dgr kutukan org yg tidak berhati perut..
    cuba fikir klau u all dlm kedudukan dia!!
    nt her penyokong bt i now how she feels being labelled!

  158. Zaaaa... says:

    Nasihat saya sebagai orang kacukkan.
    Yang pelihara anak adalah si ibu.
    Jadi pastikan si Ibu itu telah di didik dgn baik dan boleh beriman.
    Tak salah seorang lelaki Islam berkahwin dgn wanita ahli-kitab.
    Yang penting wanita itu harus jernih dan berbudi baik. Kalau tidak boleh pastikan, cari yg sudah di didik dari awal sbg orang Islam.
    For sure apa bila anak besar ia tidak akan meniggalkan agama Islam. Aruwah pastikan anaknya beriman, bagaimana kalau cucunya bukan??
    Fikir baik2… Tidak semua depan mata kita, kita boleh control… Hari pertama gembira; 20 tahun kemudian macamana???

  159. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be grateful to you.