Written by serenity | August 25th, 2017

Ramai menyedari kemelut yang melanda perkahwinan Hafiz Hamidun dengan Siti Arifah Amin atau Joy Revfa diburukkan lagi dengan komen-komen ahli keluarga Joy.

Kalau sebelum ini kakak Joy memberikan pelbagai pendapat, komen-komen ibu Joy Revfa di media sosial juga dirasakan melampau oleh sesetengah netizen.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Ibu Joy memuat naik status dikatakan menyindir Hafiz beberapa kali:

image

image

image

Sehubungan itu, netizen yang merasakan status-status berbaur menyindir itu tidak perlu dimuat naik telah menegur ibu Joy. Boleh dikatakan teguran Netizen agak pedas juga:

21077786_509683566036043_8481556772133088173_n

image

image

Mujur juga ahli keluarga Hafiz dilihat tidak langsung masuk campur dalam hal ini, mungkin percaya Hafiz mampu mengendalikannya. Ada baiknya ahli keluarga Joy juga berbuat yang sama untuk tidak memburukkan lagi keadaan. Bersama tunggu saja keputusan mahkamah pada 14 September nanti, okay? –beautifulnara.com

86 responses to Sibuk Hal Kelamin Anak Menantu, Ibu Joy Revfa Ditegur Netizen

  1. mokcik bawang says:

    Mokcik giler glemer

    36

    0
    • Mocik mocik says:

      Mute mocik . Malu eden baca. Kalau syg anak mocik baik macik diam .

      33

      0
      • Manusia says:

        NETIZEN makcik bukan NATIZEN

        27

        0
        • Anonymous says:

          malas nk komen…tunggu september.

          5

          1
        • Mek su says:

          Hok aloh..betul2 gile doh mokcik nihh..kesiannn…

          6

          0
        • Anonymous says:

          Makcik dan anak makcik pun sama..Ratu Online.

          30

          0
        • Anonymous says:

          habislah, nanti akaun makcik kena serang la dek “natizen”. jadi mcm kakak afifah kerang busuk si anzalna yng menggatal dgn laki org sporean tu…terus pribate kan.

          14

          0
        • Mat Sahdo says:

          Anak dia dah nk masuk 2 x berstatus “kak jan” pun x reti2 duduk diam lagi. Mengucap byk2 lah makcik ye. Pergi tenang2 kan diri tengok Al Kuliyah atau Hal Ehwal Perdana Islam apa yng patut… atau sesiaran dgnnya.
          Letak smartphone makcik tu cepat sebab makcik dan anak makcik pon x berape nk smart. Pergi beli tasbih tu!!

          55

          0
      • Anonymous says:

        makcik ni janda gak ke??? hihihiks

        20

        0
      • iq says:

        hormatlah sikit, kes nihh dah masuk court, tak payah kuar kenyataan demi kenyataan, aib demi aib, baik iman besar, pensyarah, keluarga joy, joy, hafiz hamidun dan bekas suami, semua tak hormat mahkamah syariah, kan kes dah filing ke court, so tunggu aje ape result diorg, mase kat court nanti macik citelah semua, bekas laki cerita lah pasal kunyit mengunyit, cerita lahh abis2, sekali dengan astro, nihhh kalo korang buat kat mahkamah sivil boleh kne denda dan penjara, sebab tak hormat mahkamah dan badan perundangan dengan kuarkan kenyataan yang bukan2 seolah2 menghina mahkamah. Please kita, orang islam, negara islam, wasatiyahhh, sunnahwaljammah

        16

        1
      • Che ah says:

        Kalau aku jadi hafiz, aku pun tawar hati. Family belah sana semua marah, sindir2.
        Si joy ni kalau ko betul2 nak jaga marriage ko, sila tutup mulut family tu. Jangan nak masuk campur. Yg ko pun tak payah nak mengadu apa2. Ko kata ko yakin masih isteri kan
        So zip mulut tu

        57

        0
        • Gigih Nak Komen Jugak says:

          setuju sgt deknon oii… pehal ntah try hard sangat kat social media. kalau joy betul, nanti court kata betul lah. tak payah kalut sangat… *mata ke atas, tgn kat bahu*

          4

          0
        • Anonymous says:

          Kalau aku jadi Joy, pon aku tawar hati dpt laki dayus cmtu. Biarkan je bini kena hina dgn netizen.

          1

          40
        • brazillalalalalalaaaaalabrazil says:

          yg mak joy tu at least ada kene ngenelah jugak ngn kes ni pasal keluarga dia

          yg korg yg xde kene mngene langsung ni pun meroyan jugak ape citer ? hahah

          0

          13
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      ishhh takde cerite lain lah asek asek cerite si hafizzzzzzzz ngan bini si joyyyy je eeeeeee naik menyampah pulak huh ! sahara yaakop jugak yg bagos dia tak hipokrit…!

      4

      1
      • Anonymous says:

        Apa yg ko minat sgt sama Sahara Yakob tu?

        6

        0
        • Opah Vogue says:

          entah, rambut zaman muda mcm x pakai conditioner… mcm singa.

          6

          1
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          huhu..minah jambu minat sahara yaakop pasal dia ada identity dia sendiri..babtu minah jambu suka ngan sahara yaakop…start minah jambu tengok anugerah melodi la terus minah jambu suka ngan sahara yaakop..dia best walau pon rambut dia macm kembang tapi minah jambu minat dia..sahara dia hot but not dry…say NO to drugs ok…! n sahara dia tk berjubah n main bowling..sahara tk hipokrit ..berterus trang lagi baik dari yg suka tunjok baik huh !

          8

          0
    • Mak Cik Kiah says:

      Adoiii. Mak cik ni x sedar ker yg anak pompuan dia tu sebenarnya..BERPOLIGAMI???

      18

      0
    • podahhhh says:

      anak dia yng bermasaalah… nk perli2 si hh pulak.
      mak anak otak bangkai. cepat suruh anak ko tu kemukakan surat cerai yg sah.

      27

      0
      • pirah... says:

        ntah…lg berckp, lglah org meluat mokcik oii… Anak sendiri tue yg bermasalah mokcik ooii…Anak mokcik tue yg mulakan dulu, jgn kata HH X payung plak…hahha….mcm2 hal lah joyah&family nie..ooppss..

        10

        0
    • iq says:

      hormatlah sikit, kes nihh dah masuk court, tak payah kuar kenyataan demi kenyataan, aib demi aib, baik iman besar, pensyarah, keluarga joy, joy, hafiz hamidun dan bekas suami, semua tak hormat mahkamah syariah, kan kes dah filing ke court, so tunggu aje ape result diorg, mase kat court nanti macik citelah semua, bekas laki cerita lah pasal kunyit mengunyit, cerita lahh abis2, sekali dengan astro, nihhh kalo korang buat kat mahkamah sivil boleh kne denda dan penjara, sebab tak hormat mahkamah dan badan perundangan dengan kuarkan kenyataan yang bukan2 seolah2 menghina mahkamah. Please kita, orang islam, negara islam, wasatiyahhh, sunnahwaljammah

      2

      2
    • Anonymous says:

      Dia ada hak nak menyibuk sbb itu anak dia. Dahla bapak Joy meninggal so siapa yang boleh protect anak dia kalau bukan mak sendiri? Yang aku rasa patut diam tu netizen. Biadap cakap mcm tu dkt org tua. Korg tu yg giler glemer sibuk nak join hal family org lain.

      1

      33
      • Anonymous says:

        Betul tu. Bahasa memasing. Yg dia perli tu menantu dia. Yg korang org luar sibuk nak maki hamun dia kenapa? Mak bapak tak ajar ke hormat org tua?

        0

        18
        • anon says:

          NI MESTI SEDARA MARA JOYYYAH
          DAH DIORG MEMBUKA RUANG UNTUK NETIZEN KOMEN
          HADAP LAH ..
          DAH TU MAK BAPAK KO TAK AJAR KE UTK KAU HORMAT MAK BAPAK ORANG LAIN ??
          SUKA SUKA NAK SEBUT MAK BAPAK ORANG TAK AJAR!
          BODOHHH JOYAH FAMILYSS NI

          15

          0
      • Anonymous says:

        Betul ada hak. Tapi biar dgn cara yg betul di sisi ugama. Tanpa buka aib sesiapa. Sesuai dgn taraf kita sebagai ibu pelindung maruah anak

        22

        0
      • Keren says:

        Mslhnya cara die tu bkn cara nk protect anak.tu jaja aib ank menantu.org tua pn kna tegur jgk klu kurg ajar..da makin tua buat cara makin tua..lebih mkn garam ajar yg tua ni..jd contoh..ni tidak..sama jer dgn anak2 die..nasihat la ank2 tu jgn kita pn jd 2×5 saja.memalukan.bkn 1 family yg malu..1 donia malu.biarlah nnt mereka selesaikn sndiri antara hh n joy.lps tu terima la mcm mn pn.knp nk keruhkan keadaan?lps ni nk bersemuka berjumpa juga..nk mtk maaf..xmalu ke?

        10

        0
    • Anonymous says:

      Mak dan anak sama kuat menyindir..ingat anak ajer yg gersang..mak pun sama..kesian anak cantik2 kena cerai sekali..status tk pasti skli..
      Makcik status apa? Pakcik kwin lari kat siam ke..

      12

      0
    • kesian......... says:

      dr bekas laki yg tak guna smp ke mak, masing2 gila glamour! buat malu jer, diam2 sudah lah tunggu keputusan mahkamah nnt. sadis.

      3

      0
  2. Endo says:

    Aibkan menantu, teraibkan anak sendiri jgk. Jadi makcik pun rasa tak sah la ek? Sibuk ckp xsah, dosa HH ni. Sama2 dosa la. Dah lah emak. Perangai cam bebudak. Anak beranak sama je. Anak masih nak berperenggan kat IG salahkan orang lain, mak xingat dosa mulut cenggitu. Tunjuk la perangai elok sket. Nanti org kecam Siti arifah jgk. Jg maruah family tu.

    49

    0
    • Sila Sambung says:

      Cubit peha kanan kiri pun terasa. Mcm la anak dia x bersalah. Padahal anak dia tu yg …trettttttt!!!

      19

      0
    • Bedah says:

      mak cik ni… bitchy yer. ludah jatuh ke muka sendiri juga. yg anak dia kena cerai whatsapp tu mungkin perangai 2×5 sama dia jugak kot…

      15

      0
  3. aku says:

    sengaja cari penyakit namanya ni alahaiii mak cik

    8

    0
  4. Anonymous says:

    Komen mufti wilayah terbaik utk semua . Nara pls share . Untuk mocik diam itu lebih baik.

    16

    -1
  5. Anonymous says:

    Tu pentingnya sbl kawin fahami isu munakahat. Org kita ni sbl kwin sibuk nak g spa,medicure,pedicure sibuk persiapkan fizikal nk cantik2 tp masih ramai yg jahil isu munakahat.. bkn x blh nk cntikkn diri tp seimbangkn diri dgn ilmu agama sama. Hrp keluarga joy xpyh bg komen apa2 sbb jodoh rahsia Allah. Allah yg pegang hati manusia,ditakdirkan jodoh merek kuat,malu family sdiri nnt sbb dok kutuk HH. Saya doa yg baik2 aje.

    25

    1
  6. Anonymous says:

    Sebelum kawin dgn HH si Joy ni ada jer g oversea dgn business partner Rafz Mohd dia g berdua aja, x nampak kru lain dlm video2 Joy di London, agaknya diorg tidur bilik asing2 ke makcik, tanya ajer

    21

    3
  7. Oh ye ker... says:

    Komen pensyarah uiam yg baik..dua2 kene setepak..??

    12

    0
  8. Anonymous says:

    da la xbaikla .. same je bodoh nara ngn mak akak die

    0

    7
  9. haha says:

    ala mokcik dulu anak smpai kawin dekat siam tu mcm mana mokcik? nape x kawin n daftar dekat sini aje? mokcik nk perli cermin diri sendiri dulu yaa

    32

    0
  10. SaboJerLah says:

    Macik.. Diam lebih baik dr bsuara yg d penuhi dgn tin kosong. Malulah menampakkan KEBODOHAN diri sendiri pada netizen. TUNGGU keputusan dr mahkamah. Jngn asik nak menyalahkan sapa2. D takdirkan Allah…keputusan mahkamah memihak kpd HH… Mcm mana??? Tak ker malu 1 fmly…dah lah. Dok diam bawak bnyk buat ibadah.

    13

    1
  11. Anonymous says:

    Diam la dulu selagi mahkamah blm decide. Karang makamah lain cerita nanti kan Malu. Mcmana nak bbaik kalo asyik bebalas kenyataan. Dah x boleh bersama blk sian masjid baru nak didirikan dah diruntuhkan

    5

    1
  12. shida says:

    Tolonglah jangan menambah kemaluan yg sedia hot skang dgn sebok mngomen pasal kelamin bagai…sebagai orang tua nasihat baik2 Kat anak2 Kat menantu tu makcikkkkk uiiii….bukan mencurah lagi minyak ke dlm api yg tgh marak….ishhh x elok la mulut makcik ni,ishhh3…

    9

    0
  13. Anonymous says:

    Wowww2 mokcik….sekarang baru aku tawu…dari sapa joy warisi kebodohan dan ketidaksabilan emosi…penyakit keturunan gamaknya

    35

    0
  14. Kak salmah says:

    Mokcik ni.pun sejukkk kot….kot2 glamer skit ada yang berkenan

    8

    0
  15. shopia lorren says:

    Biarkan je lh makcik nie nk merepek apepun…dh puas bebel senyap lh dia..hai makcik..makcik.. Gi kelas tahmir aje lh lagi baik..pahala berganda2

    3

    2
  16. Cili says:

    Makcik selamatkan lah anak mak cik yg dicerai melalui whatsapp tu. Kot2 la dpt surat cerai yg sah dr Songkla kan makcik kaaaaannnnn???

    16

    0
  17. Anonymous says:

    mak cik, bawak2 le diri ke madrasah. anak makcik tu satu msia org dok ketawa. sedar lah diri tu sikit eihhh.

    12

    0
  18. MICHAEL HANG says:

    BITCH TUA MAK SI JOYAH NI RUPANYA. CHOIII.

    7

    0
  19. Anonymous says:

    Natizen pun bolehhhh :(:(

    5

    0
  20. Layola says:

    dah tua kut uban atas bawah. sila lah bertenang dan bertaubat kokye pon!

    8

    0
  21. Sambal belacan says:

    Asyik nk kutuk atau sindir org lain je family joy ni. Dah apa hal? Lain kali before post tu pikir dlu la mak cik! Nak bahan org tapi kena balik. Cm mana org nk respect klu perangai famili cm ni?

    6

    0
  22. Anonymous says:

    Orang tua tak payah main social media…elok mengaji je kubur kata mari…

    9

    0
  23. Anonymous says:

    Moga Hh dapat jodoh yg baik…mertua baik..bukan slutty bini and her whole damn family anymore…

    7

    0
  24. Anonymous says:

    Anak beranak pompan gila babi dah terbongkar amik mudah bab rujuk hal cerai pun nak burukkan org…cucu makcik tu berbin kan sapa makcik?

    6

    0
  25. Anonymous says:

    HH ni mesti dikelilingi dgn ilmuwan2 yg tinggi ilmu agama lebih2 lagi isu pernikahan. Bukan perkara main2 kan…
    Tp sedih HH tak alert perkara ni sblm nikah dgn JR…mungkin dia tak siasat betul2 status JR tp biasalah kita mesti excited dan hati berbunga2 sb smua persiapan dah plan baik2…

    Pegawai penyiasat agama mesti betulkan kekeliruan ni drpd menular dlm masyarakat memandangkan ianya melibatkan pegawai2 agama yg bertauliah dlm bidang NCR…mgkin mereka diyakinkan atau dibayar pihak2 tertentu? Wallahua’lam…

    Kalau melibatkan seseorang yg memperjuangkan dakwah Islam…lebih2 lagi muslimah2 spt mocik2 yg pkai tudung ni…seeloknya diselesaikan seperti menarik gula2 dlm tepung…gula2 tak tertelan,tepung tak bersepah…hahah

    1

    0
  26. Anonymous says:

    Mokcik ni tak reti jaga anak..membesar pon pakaian mcm sundal..dah besar hobi adik beradik kawen utk cerai..haha

    Nnt sikit2 raih simpati sbb laki da meninggal bapak dah meninggal..drama lah

    7

    0
  27. Yekeni says:

    Apa2 pun keputusan mahkamah sama ada sah ke tak, hafiz telah melakukan perkara yg betul iaitu tidak bersama isterinya selagi belum mendapat kepastian.

    Bagi yg cakap lelaki kalau isteri dah depan mata, takkan tak terkam, jgn samakan semua lelaki. Yg takleh tahan tu bersifat haiwan, main terkam. Tapi yg ingat tuhan tu, tidak akan terkam.

    However this story di pusing2, kahwin tak sabar ke apa ke, yg bersalah ialah pasangan yg bercerai tu tapi tak reti nak uruskan surat cerai. Ambil lewa.

    But if it was me, i will not proceed with such family yg mulut laser, saling membuka aib, air dirty laundry in public… and take this as a hikmah and move on. Bukan dah cinta separuh mati pun… go find someone better…

    24

    0
  28. Anonymous says:

    moga makcik dpt hodayah.

    1

    0
  29. I m Mie says:

    HAFIZ – (JOYAH + RAYOS) = X
    HAFIZ – (JOYOS) = HAFIZ + X
    HAFIZ = X

    Siapakah X?

    1

    2
  30. Ros says:

    AQ TENGOK KOMEN, KEMAIN NK BASH MOKCIK TU.
    BAGI AKU SENANG JE, KALAU KORANG KAT TEMPAT MOKCIK TU,
    CONFIRM KORANG AKAN BUAT YANG SAMA.
    MESTI NAK BACKUP ANAK PUNYA.
    Eh, dalam dunia ni, banyak la mak yg sayang anak dia walaupon anak dia tu penyamun, perogol ke apa bagai.
    Mak mana tk sakit hati tgk anak kena kutuk dgn org.
    Weh, zaman skrg cikgu rotan anak dia kat sekolah, dia marah cikgu tu.
    ‘engko tu darjah 3, hormat sikit budak darjah 5 eh’
    Allah bagi akal tu , bukan letak kat lutut,
    FIkir sikit!!!

    1

    12
    • cctv says:

      sorry la macik ros… tak de confirm nak backup anak.. klu aku mak… baik aku diam.. patutla joy tu mengelabah… dan terburu-buru.. sebab mewarisi dari maknya…

      2

      0
    • Sisturnina says:

      Mak bapak Hafiz Tak meroyan pun, abang kakak Hafiz diam2 jer kat kg. Org tua patut bagi nasihat Kat anak2 muda…bukan join mcm joyah, melati dan pondan2 lain menyindir menantu sendiri. Lagi patut, makcik nasihat anak jgn kahwin kat siam….suruh anak perempuan makcik setel Hal lama.

      3

      0
  31. anak makcik joyah semprit says:

    hok aloh mokcik….bakpo gitu..mesti mokcik ni pun penah kesejukan deh…eh mokcik pung janda gak kan..apekata..mokcik je la kawin HH ni..tapi mokcik kena sedia gak surat akuan cerai deh…hik hik hik

    1

    0
  32. Anonymous says:

    yela la makcik..nak glemer jugak rupe nye ye.ambik lah ambik lahh

    1

    0
  33. Guli says:

    Mulut ke keluarga JR ni boleh tahan laser die.. Nampak macam tak educated pulak..

    Ni terbaru kakak die pulak post dlm fb. Kemain cakap si HH itu ini..

    Bawak mengucap banyak banyak.

    6

    0
  34. Anonymous says:

    Nasib baik si JR tu kawen HH.. Kalau dia kawen org len aku rasa terus je dpt anak berdozen tanpa amik tau sah ke tdk. Bersyukur le makcik oiii.. Lg bagus ko g marah si rayos tu sbb bwak ank ko nikah kat thailand.

    8

    0
  35. JOHN says:

    LANTAKLA NAK JADI APE PON,,AKU BKN MINAT PON HAFIZ HAMIDON NI,ACAH2 BAGUS JE GAYA……..MUNGKIN DIA YAKIN DIA AKAN MASUK SYURGA,,PIGIDAH!!!!

    0

    3
  36. Anonymous says:

    Tula,aku pun menyampah dgn joy n famili.x sedar diri betoi,suka putar belit crita.sabar jelah…….

    4

    0
  37. Natizen says:

    lucu jugak makcik ni, nak join online kena belajar bahasa dulu. Kesian gak kat natizen. Nanti natizen tnya, apa natizen ni? (ntah pa2 ntah, makcik try just dance lagi happening makcik oi)!

    0

    0
  38. anon says:

    NAK CAKP SATU JE
    LEPAS SEMUA YANG JADI NI
    KALAU HAFIZ TU NIKAH BALIK DGN SI JOYNGOS NI
    TAK TAHU LAH NAK LETAK LEVEL APIS TU KAT CELAH MANA !

    1

    0
  39. Anonymous says:

    Mak borek anak rintik …SUND

    1

    0
  40. kampung boy says:

    ala mokcik..xpayahlah nak perli bagai..xperlh nak tdur sama..pegang2..ringan2..bkn anak dara pn anak mokcik tu..dah janda kan..dah koyak kluar 1anak kan..ape ada hal..porah mokcik nie..nak glamer jer..phui!!!

    1

    0
  41. amie says:

    Brader Jebon
    August 25 at 9:10am ·
    NAK TANYA…. Ada ke Hafiz Hamidun kt sini?
    Meh aku nak terus terang… Hang memang KUNYIT bro jgn nak nafikan kenyataan.
    Ko amik aku kat umah, bawak g umah ko kt serdang…. Romen dgn ko, suruh aku fuck ko tp ko xda ky ko bg baby johnson minyak je. Pas romen tido peluk, pepagi kul 7 ko anto aku kt ktm serdang. Alahai nonek halus 4inci je pun. Mana lawyer ko. Meh aku nk buat keterangan. Aku berani sebab aku benar. Ko berani sebab ko nk tegakkan konek ko yg x tentu leh panjang mcm aku. Kbye. Kunyit kunyit. Dulu dengan Aiman pun ko mcm tu.

    0

    2
  42. remy says:

    netizen eja natizen.. level eja lavel.. mak cik ni mmg b*d*h.

    0

    0
  43. as says:

    klu akhirnya ktpsn mahkamah sah.. HH sila ceriakn joy dan cari la pompuan yang lebih baik.. ini satu family..satu keturunan asyik perli dan kacau bilau hidup ko..

    1

    0
  44. mama says:

    btol la mok cik tu ckap..klu dah HH kata xsah awatnya dok pegang2 tangan..dok sentuh2 bagai..xharam ka lagutu..klu bab2 hubungan kelamin haram pulak..pelik aku ngan HH ni..

    0

    1
  45. Anonymous says:

    woooiii mokcik bodo anak menantu kau yg giler glamer la mensensasikan hal kelamin ,bukan netizen nak sebok pun dah bukak crita dlm kain sendiri kat publik ,org dengar la bodo biol punya lahabab

    0

    0
  46. mok cute says:

    seram tgk mak joy pakai tudung dgn muka plastik…dagu cam nenek dlm citer snow white..ye la klo ikut mak mana x backup anak tp xyah la lbh2…tggu je 14 sept ti…apapun aku kesian kat joy bab HH propa lbh…penunggang agama…

    0

    1
  47. Anonymous says:

    Family ni suke cakap2 dgn mayat kat fesbuk kan? Sikit2 ckp dgn laki/bpk yg da mati..tah pape..doa je la kat sejadah..suke menunjuk

    0

    0
  48. Minah Leter says:

    aku meluat betul dgn joy ni, pakai tudung tutup dagu tapi perangai mcm puki xmau tutup

    0

    0

Leave a Comment

Optional