Written by AbangNara | May 18th, 2012

Sabtu ini, jam 9 malam, di saluran Astro Ria 104, akan bermulalah episod akhir program MANIA sekaligus bakal menyaksikan juara pertama MANIA akan dinobatkan. Siapakah di antara Stacy, Jac, Aril, Hafiz dan Hazama yang anda rasakan bakal membawa pulang RM500,000? Berdebar jugak Abang Nara dibuatnya.

juara mania

Pendapa Abang Nara, pertandingan akhir ini adalah pertarungan di antara Jac dan Hafiz. Kedua-duanya memang mempunyai keupayaan vokal yang amat hebat. Namun perlu diingatkan yang keputusan MANIA adalah berdasarkan undian SMS. Jadi sesiapa pun mampu bergelar juara. Mungkinkah Aril akan membuat kejutan?

juara mania

Berikut ialah lagu-lagu yang bakal dinyanyikan oleh 5 finalist MANIA:-

1. Hafiz – I BELIEVE I CAN FLY (R Kelly) dan BERIBU SESALAN (3 Suara) duet SITI SARAH
2. Hazama – SAAT KU IDAMKAN (Search) dan KEPADAMU KEKASIH duet HATTAN
3. Stacy – TAKKAN MELUPAKANMU (Radja) dan CINTA (Melly Goeslaw/Krisdayanti) duet FIQ
4. Aril – STARLIGHT (Muse) dan ISABELLA 98 duet ARI LASSO
5. Jac – KENANGAN TERINDAH (Samson) dan ARJUNA (Dewa 19) duet TIAR JINBARA

Jadi siapakah pilihan anda untuk bergelar juara MANIA Sabtu ini?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Siapakah Yang Bakal Dinobatkan Selaku Juara MANIA?

  1. iLOVEu says:

    jaclyn victor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • aku dah tak percaya undi SMS says:

      Mania konon…puihh!!!

      Rancangan ni milik A$tro kan; mestilah nak promote anak2 didik mereka. Amat berbuang masa. Selamat menghabiskan kredit anda dan selamat mengundi.

      0

      0
    • Markonah Tonggek says:

      Mestilah bebudak AF tu menang
      Astro pnye program takkan nak bg Jac menang
      Aku berani kerat jari walaupun Jac antara perfomance terbaik
      tiap2 minggu

      0

      0
    • leon says:

      hafizzzzzzzzzzzzzzzzzz !!! hafizzz..hafizzz orr…hazamaa…..jac kureng laa…coz bingit aku dgn sore camtu..dah outdated..,hehehe

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        ALA! SIAPA YG MENANG PUN X PENTING SEBAB AKU RASA SHOW NI IS A TRASH! SUPERSTAR KONON! PADAHAL TAIK ADA LAH.. LEPAS MENANG MANIA NI X KEMANA JUGAK LAH.. SHOW2 ASTRO KAN SEMUA SAMPAH!

        0

        0
      • ni la aku rasa first time pondan agak bijak sikit bila berdepan dgn program realiti tv, kalau tak dia la dulu yang dok tunggu belakang stage habis je musim AF nak mengangkat anak ikan pulang ke rumah.

        0

        0
      • Pondan Sepi says:

        YEKE? THANKS.. MUAHH
        JEMPUT LA DATANG RUMAH I!

        0

        0
    • pisces says:

      Adohai.. kenapa Jac bawak lagu yang tak berapa nak menyengit ni…
      Lagu CINTA plg best.. harap Stacy x semput lagi la nyanyi lagu tu..

      0

      0
    • bbycumil says:

      aku ske tgk realiti tv..xkisah r mania ke, af ke, rj lawak ke, mentor ke..tp kalo srh aku vote soriiiii..mhabiskan kredit je..bek aku kol bf ak..hahaha

      0

      0
      • aku suka bila aku tak tengok AF, mania ni semua, sebab aku dah save banyak masa daripada tengok program tak berkualiti dan ia boleh digunakan untuk menghayati karya2 yang berkualiti macam Mogwai, Maybeshewill, Pink Floyd, Pitahati, Akta Angkasa, Neurosis, Red Sparowes, Damn Dirty Apes, The Zooey Deschanel Intergalactic Copulation Machine, Katsuhiro Otomo, Yoshitaka Amano, Sunn O))), Boris, The Album Leaf, Ion Dissonance, Attack o the Show dan Cosmopoint Gegey Cosmopoint Gegey Semuanya Ada di Sini.

        0

        0
  2. akak rembes says:

    body Fahrin Ahmad dalam ‘Seindah Sakura’ amat mantap lagi ‘buff’..ahkak suka tengok lengan dia. merembes kain batik ahkak. perkasa gitu…

    0

    0
  3. KK vogue says:

    vokal jac…
    vote aril

    0

    0
  4. RIMAS says:

    Hafiz lettewww.. Jac have a powerful voice but hafiz got so many “AF Fans” ..well..so does Aril.. so its more like an AF Maniac Battle.. lol!

    0

    0
    • Uhh ... Kinky says:

      tp skrag ni shila n sharnaaz seru kpade shilalas n shananas to vote 4 jac…
      …btw, shila tu xmalu ke ngaku jac tu ‘ akak ‘ die ..dh byak kali die sbut kt mania .. jac xprnah kate shila tu adik die … klaaas kau shila .. tmpang popularity jac ..

      0

      0
  5. G says:

    HAFIZ!!!

    0

    0
  6. meyra_ixora says:

    Insyallah…Hope Rezeki Menyebelahi Hafiz…dia mmg layak Menang

    0

    0
    • stylo says:

      rasanya hafiz..tgok pilih lagu pun I believe i can fly, sama dgn lagu masa dia nyanyi kat final AFdulu..mmg sedap dia nyanyi..

      0

      0
  7. bosan la says:

    mestilah budak2 AF iteww…rancangan Asstro kan….???? Siapa lagi..

    0

    0
  8. Podah says:

    rancagan yg tak ada kredibilti…nak duit $ms jer.

    0

    0
  9. Aku Orang says:

    Xkesah je sape2 menang..
    Yg penting artis aku xsuka dan xminat tu da tersingkir..
    Yahooooooooooooooooooo..

    P/S : Kelas ko Aril dpt duet dgn Ari Lasso.. ;)

    0

    0
  10. […] antara Stacy, Jac, Aril, Hafiz dan Hazama yang anda rasakan bakal membawa pulang RM500,000? … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Bakal, Dinobatkan, Juara, Mania, Selaku, Siapakah, […]

    0

    0
  11. Harunoichi says:

    Mestilah Jac!

    0

    0
  12. TeruteruBozu says:

    Ebi……!! (hahhhh…tetibe kannnnn….) *tddmka

    Mania ni dh mcm kesinambungan AF jerr…. tengok jerrlaa…vota tak mungkin for me…~

    0

    0
  13. chentalove says:

    hafiz menang punya….
    vote 4 hafiz….

    0

    0
  14. labu says:

    i believe i can fly – hafiz??

    asyik tu je ke killer song dia dpd dulu

    0

    0
  15. beta draconis says:

    smua berpeluang jadi juara…byk tu rm500k…den ghaso2 mcm hafiz jer..wait n see..

    0

    0
  16. pemerhati says:

    lagu sume tak best..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    org lain mcm cabar diri sendiri je bw lagu genre lain2…tp asal hazama je…rock je..2,2 lagu tu mcm mmg die slalu bw….ishh2…hazama takut nak bwk gnre lain kot..hihi

    0

    0
  18. poker face says:

    dgn memilih ari lasso sbgai psgn duet, adakah aril bakal juara kerana pastinya mat2 dan minah2 indon yg ada di sini akan turut mengundinya???kiranya power la tu dpt tarik penyanyi indon duet dgn dia kn? sama2 kita saksikan..

    harap2 juara antara HAZAMA dan HAFIZ..

    0

    0
  19. tina says:

    hafizzzzzzz….

    0

    0
  20. meeradriana says:

    Even aq peminat tegar af tapi aq rasa budak af x berapa layak utk mania..
    Mania utk superstar, bila sebut superstar ofcuz yg terbaikkan..
    hafiz n stacy oklah jugak but the rest susahlah..
    Even yg dah tsingkir pun dorg still kena byk belajar..
    Paperpun my vote is for hafiz..
    Kmk mestilah vote urg kmk empun..
    Xlah kmk maok urg lain mng..

    0

    0
  21. tebezz says:

    aril xsepatutnya sampai final.. seperti peristiwa masa AF dahulu membabitkan aril layak ke final.. xcakap yg ASTRO tu aturkan ke apa.. saya rasa antara peserta yang tersingkir lebih layak ke final berbandingkan aril.. masih ada lagi ke peminat yang nak mengundi penyanyi seperti aril ini.. berlambak kat tepi jalan orang yang nyanyi cam aril..

    0

    0
  22. nurul says:

    hazama juara :D

    0

    0
  23. naily says:

    xsabar nk tgk stancy menari.. wallaaa

    0

    0
  24. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    arilllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll !!!!! harap2 aril yg menang ok …tapi kalau tk menang pn tu adat pertandingan tol tk aril…..harap2 aril buat yg terbaik dari yg terbaik ok ….kalau aril menang minah jambu akan bawak aril gi unvsal studio singapore ok…..jangan malu n jangan segan kontek minah jambu anytime any day …..god bless…lov u arilllllllllll…………!!

    0

    0
  25. […] Sabtu ini, jam 9 malam, di saluran Astro Ria 104, akan bermulalah episod akhir program MANIA sekaligus bakal menyaksikan juara pertama MANIA akan dinobatkan. Siapakah di antara Stacy, Jac, Aril, Hafiz dan Hazama yang anda rasakan bakal membawa pulang RM500,000? … Continue reading → […]

    0

    0
  26. stacycool says:

    Sexy
    Trendy
    Ambitious
    Cool
    Young
    STACY akan menang pecaya lah !

    0

    0
  27. pink pink says:

    yg mengundi ni rata2 bdk skolah…org2 dewasa dh tau taktik dorg ni…skrg ni budak sume pakai hp…mak bapak xdpt nk kontrol dah…mak bapak mainkan peranan utk bgtau ank betapa membazirnye benda2 mcm ni..so time n tgk je la..

    0

    0
  28. mien says:

    mestilahhh hafizzzz!!!best sangat suara hafiz.jac pon okey.tp jac suara die cam menjerit sket.tu yang jd x best sangat.hafiz become champion tonight.insyaAllah :)

    0

    0
  29. handpon rosak says:

    buang masa jer tngok mania ni…

    0

    0
  30. handpon rosak says:

    bek tngok bintang rtm..haha

    0

    0
  31. Zara says:

    X de smgt nak tgk sbb adira x de,.. Ada yg masuk final yg mmg x layak langsung..

    0

    0