Written by AbangNara | July 7th, 2009

artis malaysia cun

Tutup mata anda sekejap dan bayangkan anda seorang lelaki yang diberi pilihan untuk memilih salah seorang daripada gadis cun di dalam gambar di atas.

Ada Lisa Surihani, ada Juliana Evans dan ada Diana Danielle.Kami tahu anda tamak nak ketiga-tiga sekali, tapi nanti orang lain tak merasa plak. So pilihlah sorang jer antara 3 gadis Melayu jelita ini.

Sila undi di bawah dan kalau sudi berilah sebab-sebab anda membuat pilihan tersebut.

[poll id=”22″]

62 responses to (UNDI)Siapakah Gadis Melayu Pilihan Hati Anda?

  1. luvrina says:

    eelllooooo

    • Penari Poco2 says:

      no komen pasal nie khas utk pengkomen lelaki jer…

    • luvrina says:

      aku 1st bangga2 ni… tapi naper entri ni samer ngan entri oh bulan…….. nara ada kaitan ngan ob ker…..

      • aku gadis melayu says:

        nara sepupu oh bulan…oh bulan sepupu nara…

        • luvrina says:

          yerker…… patut pun suma entri hampir sama….. ohbulan wat kuiz guna gambar ni….. nara pun wat kuiz gak gna namer ni walaupun cam len skit tapi cara sama…….

          xpelah…. tapi si cantik nara punya entri mmg tip top tiap ari updates… bely2 da good landlord hahaha

      • luvrina says:

        sumer pun aku xsuka xda muka melayu suma pun melayu celop…… aku suka artis muka melayu pure…… klau lelaki cam kamal adli…. x puteh x gelap huhuhuhu

        • aku gadis melayu says:

          sifat MELAYU adalah tidak tergedik2…tp depo 3 ketul ni ada skit gedik2…baik aku pilih wardina safiyah…

  2. aku gadis melayu says:

    apa yg melayu pd 3 ketul ni..tak nampak pun…tiada undian!!

  3. puteriaquarius81 says:

    smua pun xnak

  4. Jojio says:

    tiga2 catek & manisss….

  5. kaki_bangku says:

    hehehe…dapat tiga2 ni pun orait gak…hehehehe
    kalau la…

  6. ewiezz says:

    heheheh ekceli tiga2 pun aku xnk ( nak mam..tuttt)… kaum sejenis tuh. Tp aku gatei gak vote sbb nk tgk sapa yg top…. well ramalan ku benar belaka.. mmg Lisa the most eligible awek… muke lawo, sweet manis je, berbakat besor, kontroversi? hmmm… kadang2 kot ekeceli aku xde aa dgr kisah pelik2 psl Lisa ni and educated. cukup pakej tu.
    aku paling suke tgk ye blakon lam cite Ponti… cam ngam je dia ngan si Mubin tu (sapa nama plakon tu, Farish aku kenal aaa)..as kembar. Natural je lakonan diorg,,, harap2 cite Ponti tu jadi drama bersiri..
    seronok gak layan cite2 gini wpun x berpijak di bumi yg nyata…. just berhibur…

    • Penari Poco2 says:

      sorang lg penyamar zaza…
      tadi saraa…
      huh…poning…

      • Zaza Muhammad says:

        poco2…ewiezz tu pun aku gak…smlm aku wak test apa ..lupe pastu lupe laks nk tuka smula… kesulitan amat dikesali….

  7. LANUNcetakrompak says:

    kalau pilih due takleh ke? bleh laaa blehhh pliizzzzzzzzz

  8. jed hijau says:

    cantik muka cantiklah perangai….baru betul….

  9. Slexer says:

    agaknya kalau ade girlfriend camnikan boleh “dijinakkan” sikit tak…

  10. stylo says:

    scha mana?? nk undi dia nih…

  11. trAnsFormeRs says:

    hmmm…. nape nick name sara ngan zaza dh tukar….

    • saraa tukar nickname says:

      aku skrg akan bertukar2..sebab ada minaci yg tak suka ngan delimasaraa..so, aku sedih dan bengang…aku kecewa sgt2…

      sku bukan takdek kerja, kerja aku melambak2..tp ada ms aku suka dtg berjalan2 di BN, tp org salah anggap…

      itulah nukilan aku…tk kesah lah…..saraa tetap saraa…

  12. (^_^) says:

    julia pilihan hatiku…hahaha

  13. Rin says:

    persamaan antra ketiga2 mereka, mereka ni ada darah kacukan.. oleh i2 x leh lah di katakan wanita Melayu..
    sbnarnya aku suka Lisa, tp dia dh gemuk.. so aku x suka sape2.. heee

  14. udin says:

    aku pilih lisa! SBB diana n juliana evans bkn pure melayu. dieorg tu pan-asian. melayu celups. haha

  15. undi…

    diana
    julia
    lisa….

    diana >>> aduuhhhh… anak orang kaya yusof aslam pun tak dapat nak ngurat dia… tapi tak tau la.. kalo diana suka orang macam aku..pekebun getah.. makan ikan parit.. mandi sungai..

    julia >>> bukan tak cantik..memang aku akui dia ni cantik juga… tapi masalahnya sekarang..kalo aku nak jadi awek dia pun.. bukan dia kenal aku.. nak ke dia…

    lisa >>> lisa ni memang cantik dan mulus.. bila aku bandingkan ngan 3 janda yang lain.. memang dia paling cantik.. terpegun aku dibuatnya sampai mak aku tegur.. “nak kawin ngan lisa ke, kalo nak nanti mak risikkan ” terkedu aku…

    pilihan aku >> 3 -3 sekali aku pilih..sebab aku ade 4 kuota kekosongan.. so.. apa salahnya korang bermadu… kalo tak suka kang aku ceraikan la…

    wakakakakaka

    • aku gadis melayu says:

      wakakaka….nak ke ko pompuan high taste…high material..dan segalanya…

      dan jugak,

      nak ke ko ngan pompuan2 yg semua benda suka tayang2….ikut rasa binasa beb, ikut hati mati, ikut agama senang selamanya….

      • adoiii yayyy.. kalo dia orang nak ngan aku..dah tentu la kene ikut cakap aku… kalo taknak ikut cakap.. mesti aku tak bagi nafkah batin karang… wakakakakaka…

        kalo ikut cakap… baik punya aku bagi..
        aku akan ikut saranan kementerian kesihatan

        Seminggu 2 kali , 20 minit 1 sessi setiap orang… maknanya… 2 kali seminggu X 3 isteri aku.. = aku dapat seminggu 6 kali… wakakakakaka

        1 orang akan aku gilirkan selepas 2 hari…

        isnin – bini 1 selasa – bini 2 rabu-bini 3 khamis-bini 1 jumaat – bini 2 sabtu – bini 3 Ahad… off day.. kalo nak gak kene bayar gua…wakakakakakakaa

        kalo ko nak jadi no 4… ko dapat ahad malam senin je….wakakakakakakaa….

  16. hqntu says:

    alaaaa ni bkn melayu tulen~~!!!!!!!!

  17. wan says:

    mesti la lisa suriani……..

  18. mahyudin hodoh says:

    aku x suka lisa surihani..walaupun mmg aku bernafsu gila kt dia..tp dia xleh sebut huruf r..memang cacat dowh..

  19. lisa tetap idaman alam fantasi aku….nak betul2 confirm x dapat kan kan

  20. WOW…….kalau dapat betul2 pun aku x nak…

  21. tamrin utama says:

    aku suka tiz zaqyah… eh mana dia?? xder ke dlm pic tu??

  22. ok gak says:

    tamrin… aku pun suka tiz zaqyah gak..hehe..

  23. hahehu says:

    lisa n jue!!!

  24. tyco_ak2 says:

    lisa le….tp harap2 perangai pun cantik gak mcm muka

  25. ihsan says:

    lisa surihani yg tiptop,memnpunyai pendidikan yng tinggi berbanding 2 orng gadis tu…..

  26. Flash says:

    100% Lisa Surihani…setakat ni die sempurna bg aku..simple,xgedik2 n brfikiran jauh…yg lg dua org 2 merayu kat aku pun aku xnk…haha… :p

  27. iskandar says:

    korang yg buruk ckp 3 org ni lak..
    pempuan melayu lg gedik..jijik aku tgk..perasan lawa walaupn x lawa..
    mmg la melayu celup dh kacukan..ape la…

  28. izz says:

    semua xssuai dpt undian sbb bkn melayu asli…3-3 ni ade kacukan mmg la lawa…nk wt undian biala yg btl2 melayu….no celop2

  29. neja says:

    semua cantik2 belaka….tp diana danielle paling cantik,jelita n menawan….heheh….diana bukan sahaja berbakat malah mempunya pakej y sgt lengkap slps erra fazira….heheh…mgkn diana boleh berjaya sprti erra slps nie…..good luck.

  30. dyg says:

    betul3….saya sokong…
    diana danielle paling cun….
    walaupun sering di landa kontroversi tp diana ttp laris mcm goreng pisang….

  31. muhammad syafiq says:

    saya pilih lisa surihani kerana dia yang paling menawan…..

  32. nabil says:

    kenape sume pilih lisa? no no no no no~ Diana danielle la yg terbaik~ hahaha~

    n lagi satu lg nk mencelah.. jgn berkecil hati ea.. sekadar menegur je.. kan soklan tanye pilih gadis melayu.. xde pun die ckp gadis melayu tulen ke celop kew.. yg the main point ialah cantik~ xperlu la dikritik2kn~ klu kritikan membina xpe la.. tp kritikan spt tulen ke celop ke. mmg xmembina la kawan2.. bukan leh tukar pun kepada tulin pun~

  33. nabil says:

    kenape sume pilih lisa? no no no no no~ Diana danielle la yg terbaik~ hahaha~

    n lagi satu lg nk mencelah.. jgn berkecil hati ea.. sekadar menegur je.. kan soklan tanye pilih gadis melayu.. xde pun die ckp gadis melayu tulen ke celop kew.. yg the main point ialah cantik~ xperlu la dikritik2kn~ klu kritikan membina xpe la.. tp kritikan spt tulen ke celop ke. mmg xmembina la kawan2.. bukan leh tukar pun kepada tulin pun~

  34. khairul idris says:

    hoi diana orang matsalleh lah bdh aq pilih lisa sebab dia aq yg punya……….hahahaha

  35. along says:

    mestilah saya pilih diana danielle…..dia mmg cantik….cukup pakej sebagai artis yang meletup….maybe perlu pandai memilih watak slps nie…bab byk org cakap diana bersandarkan rupa shj….tp mutu lakonan diana skrg semakin meningkat….ok…do the best…DIANA DANIELLE

  36. ziela says:

    VOTE……..DIANA DANIELLE….GOOD LUCK….DIANA

  37. stim says:

    lisa pure melayu lah bukan celup cam 2 lagi tu.

  38. caca cica caa says:

    HEY JAP JAP ! KORANG KATA LISA KACUK INGERIS??? DIE BUGIS KAN?? BUGIS TU INGEERIS KE????

  39. BBBBO says:

    mestilah diana danielle .. lawa kot … comel .. cute … cukup pakej lah .. err .. bugis sabahlah … lisa x de campur ape .. dye pure melayu (rasanyelah ) .. yg dua org lg tu campur mat saleh .. bpk diana omputeh .. mestilah diana CUN … :D juliana boleh la .. lisa x … ini aq punye sebab lah ….