Written by AbangNara | December 10th, 2014

Walaupun masih belum disahkan 100%, kemungkinan besar Yuna tidak akan dapat membuat persembahan menyanyikan lagu Lelaki untuk AJL29. Ia bukanlah disengajakan sebaliknya komitmen kerjaya Yuna di Amerika Syarikat yang menyebabkan Yuna tidak dapat hadir. Perkara yang sama pernah terjadi satu ketika dahulu apabila tempat Yuna digantikan oleh Aizat yang menyanyikan lagu Terukir Di Bintang.

yuna

Untuk AJL29 kali ini, sekali lagi nama Aizat disebut-sebut sebagai pengganti yang sesuai untuk menyanyikan lagu Lelaki Yuna. Namun lirik lagu ini agak tidak sesuai untuk seorang penyanyi lelaki mendendangkannya. Sudah tentu yang terbaik ialah Yuna sendiri tampil menyanyikan lagu Lelaki, namun pada pandangan anda, siapakah yang sesuai untuk berdiri di atas pentas AJL29 untuk mengalunkan lagu ini?

aizat amdan

Antara nama yang bermain di kepala Abang Nara ialah Najwa Latiff, Fynn Jamal, Indah Ruhaila, Stacy, Alyah, Datuk Siti Nurhaliza dan Dayang Nurfaizah. Semuanya ada kelebihan dan imej masing-masing. Tak sabar rasanya nak tahu siapakah yang bakal menjadi pilihan Yuna. Diharap persembahan yang ditunjukkan oleh si penyanyi akan seawesome Aizat. Apa pula pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Siapa Sesuai Ganti Yuna Untuk Nyanyikan Lagu ‘Lelaki’ Di AJL29?

  1. nok gebuzzz says:

    tak payah nyanyi terus..ganti jer lagu lain….bukan sedap pun lirik lelaki ni,tolong lah!!

    0

    0
    • mutiara says:

      erk nape pihilan nara macam tak kena je.. lagipon neh bukan lagu lame ke..nape boleh masuk ek
      cuba suh ogy ahmad daud nyanyi..
      larikkkkkk

      0

      0
    • rania amyra says:

      lbh baik gugurkan lagu ni jika penyanyi asal x dpt nk nyanyikan.. bg peluang pd lagu2 yg lbh hebat yg x terpilih tu… lgpun lagu ni dh agk lama kn… so nape nk kecoh jika yuna ada komitmen lain adalah lbh baik pilih lagu lain yg lbh layak…

      0

      0
      • sokonggg! says:

        betul2. yuna asyik sibuk di usa dan project2 lain, lebih baik tarik diri je. apa guna calonkan lagu tu walhal penyanyi tu sendiri x boleh memberikan komitment sepenuhnya. tukar aja la…kan dan kucar kacir.

        0

        0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      lain kali jangan pangil yuna lagi lah untok juara lagu !! buat ap masok AJL kalau penyanyi Nye aserk asek tk nyanyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aje macm siak huh !! dulu Aizat pendek yg ganti kn tempat dia ! ni kali sape pulak ! sengaja kan ! takot kalah ke pe huh ! mengarot ! dh tau ada komtmen kt amerika jangan la masok AJL ! mintak2 tk menang lah lagu tu pasal mengarot punye alasan macm kiwak !! kalau jambu takpe huh !!

      0

      0
    • MARINA PUKI says:

      SURUH JE NENEK UJI RASHID NYANYI MESTI MELETOP,KESIAN NENEK UJI X NYANYI HARI TU

      0

      0
    • moni says:

      Ganti dgn RELAKAN JIWA laaa..
      Tibe² je..
      Separuh akhir pun xde.
      Tp nape lagu Relakan Jiwa x masuk separuh akhir????

      0

      0
  2. Aku Orang says:

    Amek Nina AF2014 je laa..
    Suara pun lebih kurang je..

    0

    0
  3. Nurul says:

    Dato’ Siti! Confirm best!

    0

    0
  4. Mirai Suenaga says:

    Cari lagu lain lah.. semak je lagu ni. Aku dah lama perhati konsep AJL ni. Asal ada selit sepotong ayat bahasa lain, semua layak ke final and silap2 menang. Mcm lagu Yaasin, Wahidah Wasini dgn Zahid. Tgk lah, tak lagu ni, lagu Al-Haq yg menang

    0

    0
  5. safiq copot says:

    apa kata suh jakpa on…x pun pian secupak…

    0

    0
  6. oona says:

    saya calonkan elizabeth tan sbb dia best

    0

    0
  7. bedah bedot says:

    Suara Yuna pun tak sesedap mana…. sape2 pun boleh ganti, ada aku kisah…..

    0

    0
  8. anun says:

    najwa mahiaddin!

    0

    0
  9. This is my first time go to see at here and i aam actually
    happy to read all at one place.

    0

    0
  10. fynn jamil says:

    fynn jamal??/ please lah! nak termuntah aku

    0

    0
  11. komarad says:

    amik je kumpulan Belle!!… huh…

    0

    0
  12. nur says:

    masa ni lah die nk tebus balik silap die pada Uji Rashid…yang die dah buang last minute gantikan si aizat tu…

    tak gitu yuna??

    0

    0
  13. minecraft says:

    nyanyi lagu lainlah kalau penyanyi ori x leh dtg.. suruh Masya Ceria Popstar nyanyi lagu Teman Bintang…

    0

    0
  14. AKU says:

    tak minat fesyen tudung die yang ala2 towel mandi tu. k bai

    0

    0
  15. Wak Doyok Si Bapok says:

    Da 2x yuna tuna buat mcm ni. baik x payah bertanding dari awal kalau da tau akan sibuk setiap Januari!!! phuihh g mamposss kau tunaa!

    0

    0
  16. awak kat mana says:

    NANA MAHAZAN!

    0

    0
  17. apajerlah says:

    oooo jgn lh fynn jamal..hbs lah dengan aksi meratap pilu dia tu nnt

    elizabeth tan shud b ok

    0

    0
  18. elizabeth tan says:

    elizabeth tan

    0

    0
  19. makcik tipah says:

    bagi peluang kat zaitun sameon jer nyanyi lagu ni..

    0

    0
  20. Gabriel Anthony says:

    DEWI LIANA SERIESTHA – MENTOR SEASON 1 / MISS WORLD MALAYSIA 2014

    0

    0
  21. melati says:

    fynn jamal..???? nyanyi sampai keluar air mata, air hidung…eeeee yucks.

    0

    0
  22. MAKJEMAH says:

    ELIZABETH TAN

    0

    0
  23. azrams says:

    Aishah AF

    0

    0
  24. hemmm... says:

    ajl thun nie bnyk lgu smpah..
    ada lgu yg x patut masuk boleh masuk..

    0

    0
  25. aku (must read) says:

    dah kalau tiap2 kali masuk final penyanyi asal asyik ‘komitmen’ luar Negara..baik takyah bg peluang tu kat dia. baik bagi pd artis ‘dalam negara’ yang lebih bersungguh. ini tidak adil!

    0

    0
  26. butter scotch says:

    Hanez soraya

    0

    0
  27. ganukite says:

    setuju keluarkan lagu yuna tu.. ganti jek lagu lain sebab takde komitment.

    0

    0
  28. kokspin says:

    laaa biarlah kalau dia takleh nyanyi kat ajl pun…dia ada hak utk masuk ajl sebab dia cipta lagu ni, tanpa ciplak pun… dah lagu dia…. ajl ni pasal pertandingan lagu, penyanyi tu sebagai penyanyi lagu tu je…

    sangat sokong najwa mahyidin.

    sangat tak mahu fynn jamal! lagu ni pasal tak puas hati lelaki. kokping mana boleh bawa lagu ni, dia kan mengagungkan biawak hidup dia ami aye dia tu. takkan dia nak melalak meraung pulak sbb nak cover suara hauk dia tu?

    0

    0
  29. tasya says:

    bg azizah mahzan.. bole??

    0

    0
  30. sis says:

    Bg yg tnya knpa x keluarkn shj yuna dr ajl tu, sebab yg tercalon tu lagu lelaki, bukan artisnya. Harap maklum. Ni anugerah juara lagu, bukan anugerah juara artisss

    0

    0
    • annoying says:

      Aku tahu lah anugerah juara lagu…utk lagu bukan utk retis. Tapi kita nak tengok la penyanyi asal yg perform. Kalau dah mcm gitu kata ko…ape kata tak payah buat performance AJL, haaaa pasang je audio sekuat alam tu bagi satu stadium dengar, tak payah penyanyi datang nk siapkan persembahan bagai2…tak payah pikir baju, mekap,props,bukan nk tengok pertandingan fesyen baju..ye takkkk??? Buat AJL kt radio pon boleh!!
      ______________________________________________________________
      Boleh tak AJL buat syarat, pertandingan ANUGERAH JUARA LAGU
      MESTI dan WAJIB penyanyi asal yg menyanyikan…kalau dh lagu je masuk final tapi penyanyi tu digantikan org lain. Dimana ketelusan dan originality lagu tersebut???????????

      Buat sebagai syarat utama!!! Baru la nampak AJL ni pertandingan profesional..!!
      Apa la sangat kerja dia kt sana tu sampai AJL pon tak boleh datang..gugurkan terus jer!!

      0

      0
  31. Seri Diana says:

    i rase yg paling sesuai adalah Elizabeth Tan…

    0

    0
  32. mak c kina says:

    aku sgt setuju klu ganti je dgn lagu lain..sesekali mgkn ok klu tukar penyanyi tp klu dah 2x n mungkin akn jd tiap tahun,baik xyah masuk ajl..

    *aku xtau apa sedap nye lagu yuna ni..kecik beso kecik beso je aku tgk dia ni mcm sore dia

    0

    0
  33. Anonymous says:

    aisyah aziz

    0

    0
  34. Anonymous says:

    WADA!!!!!ex-mentor zainal abidin. mesti besttt…..

    0

    0
  35. che nah says:

    aku rasa yg paling layak ganti yuna utk lagu ni ialah aisyah aziz. adik aliff aziz..suara soul giteww..

    0

    0
  36. sakura says:

    kalau dah banyak commitment,kenapa la p masuk dari awal lagi….
    masuk final tapi x bleh nak perform, kesian pada yang sepatutnye masuk final tapi x tercalon..

    0

    0
  37. annoying says:

    Boleh tak AJL buat syarat, pertandingan ANUGERAH JUARA LAGU
    MESTI dan WAJIB penyanyi asal yg menyanyikan…kalau dh lagu je masuk final tapi penyanyi tu digantikan org lain. Dimana ketelusan dan originality lagu tersebut???????????

    Buat sebagai syarat utama!!! Baru la nampak AJL ni pertandingan profesional..!!
    Apa la sangat kerja dia kt sana tu sampai AJL pon tak boleh datang..gugurkan terus jer!!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    fyn jamal?
    pleaselah jangan.
    kalau anak TPM kita si najwa tu okeh n berkelas kot..

    0

    0
  39. syirasahaja says:

    hah kokping pun masuk senarai??? abang nara tak gila lagi kann? kann?

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Pian Cecupak nyanyi lagu ni mesti MELETOP

    0

    0
  41. gor says:

    Elizabeth Tan sesuaiiiiii sangattt

    0

    0