Written by AbangNara | March 3rd, 2010

awal ashaari romantik

Memang ayat Awal Ashaari di Twitter nie mencengkam jiwa raga betullah. Jiwang tahap impak maksima dah nie. Siapa kata lelaki Melayu tak romantik memang silap besar lah. Tengok betapa romantiknya ayat-ayat Awal Ashaari kat atas tue. Mesti Scha terharu bangat membaca kata-kata puitis dari Awal.

Pendapat anda? Lelaki Melayu romantik ke tak romantik? Jom cerita pengalaman anda.

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    101 responses to Siapa Kata Lelaki Melayu Tak Romantik? Contohilah Awal Ashaari

    1. addin says:

      pergghhh~ nak pulak ckp? depan2 tanak ;p nafi2 kan lg cik abg..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    2. Piston Pecah says:

      tu ayat dari awal ke status scha ek… sebab retweet schaalyahya… n takda pon ayat lain…konpius…!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    3. fifie says:

      huhu sungguh mendalam mksudnye…
      kmbang la scha ek.. :P

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    4. finafedora says:

      ayat tu originated by scha. awal tolong retweet je. so, it’s the girl who first make the move.

      don’t get confuse with the RT :)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • aries_april says:

        oh..
        ingt awl…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chokilala says:

        yeah. true. kan ada RT = retweet tu. awal retweet tweet scha je. huhu. malas layan dorang 2 orang ni lagi. dalam twitter jiwang, dekat luar nafi. huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • taktahu says:

          sukati dorang la nak nafi2..personal life dorang org luar lak yg sibuk nak tau kan..besela tu..walopon zaman da moden…sifat jage tepi kain org masih tetap sebati lam jiwe melayu kita ni…hahahha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    5. ViZard8 says:

      oii..romantik gi2, ni kena belajor kat awal ni..^_^

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    6. aries_april says:

      tp klau ni ayt awl…
      napa nk post ksi smua orng tngk..kta xda pa ngan scha.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    7. bella says:

      romantik la sgt…geli plak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    8. situt says:

      ha ah lah piston. tu dr scha ke dr awal tuh.. wakaka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    9. jue says:

      dari awal ke scha lah tu..sbb ada @ scha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • weiya says:

        menyampah dua2 ni….sama jer ngan linda of

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteh says:

          apa jugak la dia tulis benda2 gini suruh org semua baca ke apa….sok lusa bila sentap salahkan bloggers scoop ayat la…xda etika la……xlayak la…simpan sendiri udah la….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    10. lorrr…biarlah dia nak tulis apa pun. bukan salah hak asasi manusia kat msia or dunia walau dia tulis camtuh. dia pun manusia jugak. aku xde suka si mamat awwl ni tp be realistic lah beb. ^_____________^

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • OVA says:

        haa ak stuju.. rsnye tak jd isu kot lgpun ada RT so bkn la ayat Awal benornye..

        BTW ayt scha di atas rsnye tak ditujukan pada spe2..just general je utk tatapan followers dia.

        hehe… kwn2! chill ok.. kt enjoy je drama diorg ber2 nh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteh says:

          mmg tak salah xda pon aku kata salah…pasal dia tu manusia ada akal fikiranlah aku tanya buat apa la tulis benda2 yg akan mendatangkan salah paham dan kontroversi.bila org dah salah paham…..sentap…..ckp pulak org lain MORON bagai. mcm ko ckp… be realistic la beb……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Nina says:

            itu twitter. twitter tempat user type atau luahkan apa mereka mahu. kampong-ness sungguh puteh

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • OVA says:

            nina lg.. ko ni mmg ske bikin panas la! dh bes sume org yg bg komen kt bn ko ckp kmpg..

            tau la ko bangga jd bdk bndr, urban chick (kalo ko pmpuan la kan..) tk yah nk hina la org bg pendapat ckp kampongness la hape la… let him be ok. ko pun just chill a’rite?

            one piece of advice for u nina, think b4 u write any comment that undermine others.. cuz you’re only revealing the level of your thinking (which is I don’t wanna state here).. senang cite jgn bg komen yg menunjukkan anda tak matang dan menzahirkan lg kejahilan anda..

            wslm. semoga Tuhan rahmati anda….

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • BumbleBee says:

            tulatuh. dier yg kampong = duduk dlm kepompong sebenarnyer sbb sungguh typical minded… sadis~

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Ryta says:

            Ntah…orang bg komen tak sama dgn dia…nak marah2 laks…lagi mau ckp kampung-ness la, apala…
            Macamla dia tu urban sangat?

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • suri says:

          sokong…lagipun mcm biase tbaca dah org tulis gitu, tp xkan la x nmpk retweet ek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    11. FTNer says:

      wadehek la diorang berdua nih..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    12. scorpioncat says:

      ha’ah, time ske…ayat romantikus giler…sok kalau dah sentap…kutuk la bagai… itulah ini lah..kut ye pun nak jiwang karat.. tak yah la nak tayang satu dunia.. simpan sesame sendiri dah la.. kang org kutuk, marah plak…time tgh tangkap cintan mmg sumer pon baek… time sentap… ja..bejawab…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    13. nic@pet says:

      xke mana 2 ayat jiwang dia 2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    14. AnneDeSilva says:

      rasa mcm si awal retweet ayat scha la….
      hurmm..
      apapon mang tak minat dh kat awal…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • weiya says:

        betul..dulu suka gak awal ni..tp sekarang…erm tak minat lgsg..dia pernah kata..tak semestinya g kelab tu jahat..adui..ade otak ker..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AnneDeSilva says:

          dia mang takde otak la…hahahahha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Nina says:

            You all jealous can’t go to club? Come on

            weiya, you such kampong-ness. Not all clubbers are bad. :p

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • glue says:

            oo…kl tak pergi club tu kampung la…hahaha…nampak sgt la org bandar ni berbangga sgt dgn club tu..takde apa yang nak dibanggalan pun dik nun…club tu cuna tmpt orang2 yang jahil, yang macam dik nun nilah…kesian dik nun nina yer..berbangga benda2 macam tu…kesian mak bapak awak jugak…

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • OVA says:

            nina dh kembali dgn ayat kntroversinye haha!! typical nina!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • BumbleBee says:

            typical btul minded tu… bler ade org tegur je…bg alasan JEALOUS…. aduihh… come on laa Nina… jgn jd ‘jakun’ sgt yer smpai nk bangga2kan club tuh…

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • nanana says:

            takde maknenye kampung kalo tak pg club punn..
            ape yg bangga sgt pg club tu…
            buat tambah dosa bercampur gaul laki ngan betina..
            baik dok umah tido

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Nina says:

            owh. nanti saya buat lawatan ke zouk.

            mahu?

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • OVA says:

            nina… ko gi la zouk ke MOS sunway ke, planet hollywood ke or mane2 club kt msia nh ktrg kesah hape…tak yah la ajk ktrg kt cni…

            It’s funny when u say ‘nnt sy buat lawatan ke zouk’… Lawatan ke Club Zouk? what is there to visit? It’s not historical place pn..

            Mcm Kanak2 la statement u ni..

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Ryta says:

            Ada aku kisah ko nak wat lawatan ke Zouk? Ko ingat cam lawatan sambil belajar g Zoo ke?
            Ayat ko ni kan….macam org takde iman pun ada! Ntah apa la yg kitaorang kat sini nak jeleskan kalau ko g club? Stkt campur gaul jantan betina, tempat maksiat camtu…tak perlu la kitaorang kat sini nak jeleskan! Banyak lagi benda lain kitaorang nak buat….

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    15. mushy says:

      setakat amik ayat dari love quotes x heran pun! LOL! buat ayat sendrik lagi la org cair..wakakkaka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    16. noris says:

      korang, itu RT. awal just mengulang ayat scha. Scha tak tuju pada sape2. Awal tak tuju pade siape2.

      No controversy here.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • weiya says:

        tau ler..bkn sbb ayat tu pun..mslhnyer dua2 ni mmg mangkuk ayun…jgn abg nara block dah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    17. mimymarizd says:

      itu bkn awal yg tulis la.tu scha yg tulis.awal retweet blek je.ak ni follower tegar die kt twitter.haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    18. DiNdAkAnDa.. says:

      romantik la sgttt…:(..bio la bertempat kot yer pun..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    19. NoorAfzan says:

      aduh…saya tunggu dorang umum kan nak kahwin, baru carerrr..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    20. ViZard8 says:

      uihh…ke jinjang pelamin2, hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    21. lulu says:

      kalau stakat ayat macam tu xyahla..adik aku pun blh copy paste ayat bunga2 camtu kat internet..bersepah…poyola ko awal n sha..stakat bagi ayat camtu pun boleh dikira romantik ke?..mmg x romantik lsg!!..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nina says:

        jealousy is strong here

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Ko ni apahal? Suka sgt ckp org jealous tak abis2! Ko g la wat lawatan ke Club Zouk ko tu cpt….pastu takyah datang sini balik. Wat semak jek!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    22. minah_cun says:

      ni ayt scha la..bkn ayt awl…awal retweet scha punyer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    23. MaS PuTRi says:

      Lelaki Melayu romantik apa.. cuma tak berapa gentleman je.. sedeyy kan

      Camane Nak Mintak Gaji Tinggi??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    24. bulan purnama says:

      skrg ni tgh mabuk, memang la semua romantik, bila dah putus mcm2 hal buruk akan kuar, ni semua tak leh pakai, scha tu dah terlampau gedik…..geli aku baca ayat tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    25. Sure Up says:

      “Adalah seseorang. Tapi saya memang baik dengan Awal. Dia kawan lelaki paling baik dengan saya sekarang. Nak cakap kami berdating, saya geli pula rasanya guna perkataan dating. Tapi memang kami ada keluar bersama.”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    26. ai tulis kat situ ja ka?

      glh kata depan2…baru macho huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    27. Daus says:

      bukan awal yug tulis tu, dia just retweet apa yg scha tulis… tak caya tanya awal & scha…
      Coz ada RT kat dpan… kalau dia hantar kat scha, mesti tulis @schaalyahya… takyah tulis RT… so kesimpulannya… awal just retweet… huhu… dah K.O romantiknya kan… ni pendapat aku jer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Honeys says:

        stuju.

        memang awal n scha slalu retweet/RT sesama sdri.
        scha slalu gak tweet ayat camni n awal plak suke RT balik utk followers die plak n die kekalkan @schaalyahya so credit balik kat scha..n gitu la gak klu sebaliknye..

        sape follow twitter dorg dua patut paham cara dorg tweet camne kan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ryta says:

        Agreed with u Daus…
        BN silap le tu, dia ingatkan ni ayat original dari Awal, tu yg cakap Awal romantik tu! Padahal ayat ni Awal just RT jek apa yg Scha tulis! Tapi kan…ayat ni melambak2 kat quotable quotes dlm internet ni. Kalau stkt copy n paste ayat internet dah boleh bg credit romantik….pening gak kepala aku dok mikionya!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    28. Uhuk says:

      Kat sini sume out of topic ke??? BN suh bg pendapat lelaki melayu romantik ke x…bkn suh ngutuk…

      “Pendapat anda? Lelaki Melayu romantik ke tak romantik? Jom cerita pengalaman anda.”…

      aduss…xpaham aku..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Honeys says:

        haha, ade gak pembaca yg sedar hal ni..
        sy pun xphm sbnrnya..kdg2 je sy komen..
        tp slalu bace komen n sy pun sedar gak psl ni..

        =)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ryta says:

        Terpulang pada psgn yg anda dapat ler! Nak kata SEMUA lelaki Melayu romantik, tak jugak…nak kata SEMUA lelaki Melayu tak romantik pun, tak jugak! Ikut nasib la….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    29. Lolcats says:

      MEOWWWWWWWWWWWW

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    30. orked says:

      tu ayat sms dulu2 tu…. dulu2kan org selalu foward2 sms cute…jiwang2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    31. Nurul says:

      hehehehe…kalau lah kekasih hati saya memberikan kata2 sprt ini, mesti tak tidur malam punya. tp nak buat mcmana…dia bukanlah jenis romantik dan jiwang2..walau apapun, saya tetap sayang dia!! heheehe..

      ni la pengalaman saya, encik nara..
      ops..terlebey sudahhh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    32. sairan74 says:

      alah biasa je lah ayat ni……ini belom mengambarkan ke telusan romantiknya….sekadar ayat jee..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    33. sairan74 says:

      forum lelaki melayu romantik ke tak..?…..Lelaki melayu memang romantik cuma pemalu saja…..mereka boleh bertindak balas jika ada persefahaman dan keikhlasan dalam diri pasangan masing2. lelaki melayu merealisalikan keromantikan mereka selalunya dalam perbuatan bukan sahaja perucapan dan percakapan..itulah lelaki romantik yang sebenar…bkn cakap sahaja..;Tunjukan kasih sayang dalam perbuatan..Pengucapan kata hanya penyambung sahaja”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ryta says:

        Betol3. Romantik mestilah dari segi kata2 dan juga perbuatan….stkt kata2 RT mcm kat atas tu, budak sekolah tadika pun boley buat! Blom cukup romantik lg si Awal tu!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    34. tutupmulut says:

      hmmm..apsai kat uitm dolu2 sibuk kata awal tak straight. ni nak cover line ke ni? ke dah berubah? alhamdullillah la klu cmtu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    35. sairan74 says:

      mungkin disebabkan ayat-ayat yg cinta yg.menghayalkan inilah membuatkan scah berpaling dari Fahrin Ahmad…
      mungkin fahrin hanya menunjukan rasa kasih dan sayang hanya pada perbuatan tidak dari kata -kata cinta yg mengasyikan…

      NAMUN harus diingat bahawa untuk menghidupkan dan meneruskan perasaan cinta sedalamanya AGAR terus hidup haruslah ada USAHA DAN IMAN yg kuat dan tidak hanya boleh hidup dengan kata-kata sahaja….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    36. jaws says:

      ape ar..ayt merosakkan spelling english aje…ini lau check english oxford ney..confirm fail 9 ..sgguhpun jiwang kurap giler..hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nina says:

        ejaan bahasa awak pon salah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          …. pon ejaan seharusnya begini = pun..

          (just x sker org cantas komen org lain dgn pendapat yg x bernas…nak argue dgn bende2 remeh temeh jer)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • grrr says:

            erk.RT pun jadi problem ke?aduhai korang ni.apela motif kalau buat twitter hari2 tulis ‘goodmorning’,’goodnight’ sahaja?

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • OVA says:

            @bumblebee…
            nina nh mmg cmni… sy dh follow komen2 dia dlm bn nh.. mostly provocative and immature.. so jgn amek pusing sgt la komen nina tu..

            kemungkinan blm matang pemikirannya.. I feel sorry for her really…

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • BumbleBee says:

            tula tu Ova… hmm…macam2…

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Ryta says:

            Bumblebee, OVA ngan lain2 (puteh etc)….
            Nina ni kan selalu g clubbing! Tu yg pikiran dia tak berapa nak waras tu! Stkt benda kecik, hal remeh temeh pun nak kecoh! Komen org lain yg innocent, selalu je kena cantas kalau tak sehaluan dgn pemikiran dia yg songsang ni! Admin baik caras jek terus IP budak hingusan ni…aman sket BN!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jaws says:

          oit nina..ko ni..aku x kcau ko pn…aku cuma nk tegur..lau diorang wat ayt english mcm quote2 tu..gunala spelling english btol2…ni tak..spelling merosakkan perkataan..lau org yg x pandai english pi ikut camne???elok2 la nk tulis quote..publish dlam twitter plak..sumer org bley tgok..mmg la aku spelling p’kataan kt cni x btol..aku cuma ckap bhase psar mcm sumer pengkomen kt cni..nape suke nk cari psal ngan org???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Ryta says:

            Ko ngap je la si Nina tu jaws…..biar dia lenyap terus! Mmg dia suka cari pasal dgn org pun….tu la urban yg dia bangga2kan sgt tu!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    37. Lys says:

      romantik hanya akan di rasakan oleh seseorang yang sedang bercinta…..yang tak romantik pun akan di anggap romantik oleh pasangannyer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    38. kemakemo says:

      dorang dah kapel ker??alahaiiiii

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    39. BumbleBee says:

      romantik ke? asalkan x bercakaran bler dh bergaduh nnt sudah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    40. Clipkertas says:

      uuweeeeeeeekkkkkkssssssssssssss…………
      4 awal…

      tak habis2 nak meng populerkn diri sendiri…
      perasan bagus la mamat nie…
      org ngah brhati jiwang & brcinta sakan mmg cang gitu..
      huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    41. immabastard says:

      Bodoh siot.

      RT means Re-Tweet.

      Means it originates from Scha.

      Stupidest maximus

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BangNara says:

        encik immabastard.
        terima kasih kerana memberitahu
        saya mmg bodoh.
        tak pandai IT macam encik immabastard.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          dier je yg bagus, tau serba serbi, urban… tu yg asyik mencarut je kt komen org lain…. :P

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • OVA says:

            hee… ironic cuz sndr wat username ‘immabastard’… tak ke ngaku dr sndr tu bastard? (oops sori bang nara jgn block sy ye..)
            pstu nk kata org bodo plak…. middle age crisis ke si ‘immabastard’ nh? ke self loathing?? hmmmm…

            hape2 je la….

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Ryta says:

            Mental kot! Dahla surf blog org, lagi mau kutuk2 tuan punya blog! BangNara, ko ghaibkan jek dia ni kat blog BN….cam bas%@&* pun ade…pendek kata, sama la cam username dia tu ha!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    42. aemylina says:

      wah.., so sweet..
      klau la MR ku se romantik ni.. hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    43. kwakwa says:

      rasanya Awal dan Scha ni kahwin aje la…abih citer…memang secocok dan sangat padan anda berdua ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    44. grrr says:

      bak kate wardina,artis malaysia ni toksah ler nak dibuat idol.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    45. kemakemo says:

      <<<<dak ni x tau RT ape coz x main tweet yg sgt pening,,
      fb gak senang,,hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    46. Duniaku says:

      arghhh ada lagi ka cerita malaun berdua nih wakakaka

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    47. zoey says:

      awal nie bajet hensem lah….menyampah aku………huh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    48. affa says:

      bese je… ;P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    49. fz says:

      yuks…geli siot awal ni…busuks

      menyirap bc komen si nina ni…
      pathetic nina…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    50. huhuhu says:

      scha?//
      lobang idung besarrrrr mcm lobang idong buaya jerr…..perasan tak?/

      kan…kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    51. dee says:

      i read this, its not for scha alyahya. scha yg buat ayat tu. tp tk ditujukan kepada sesiapa. dia just update status twitter dia. maybe, awal minat ayat tu, dia RT tweet tersebut. kan ada symbol RT kat depan, means dia repeat tweet tersebut.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    52. ayat copypaste, leh la.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0