Written by Bella | September 9th, 2016

Kemunculan Emma Maembong dan Kamal Adli bersama di FFM28 baru-baru ini mencuri perhatian ramai selepas gosip yang bertebaran mengatakan hubungan mereka percintaan mereka sedang bergolak.

Tentu sekali pada acara berkenaan, wartawan tidak melepaskan peluang untuk bertanya tentang status hubungan mereka yang terkini.

Menerusi sebuah video pendek di mStar Online, Emma menjelaskan beliau dan Kamal hanyalah sekadar teman rapat.

Saya dengan Kamal masih kawan macam dahulu, kitorang tidak ada apa-apapun. So dia adalah saya punya partner untuk malam ini, saya ok je la.  Bila masa saya cakap boyfriend?

Kamal yang turut berada disebelah Emma hanya tersenyum dan  enggan memberikan sebarang komen mengenai kenyataan yang dibuat oleh Emma itu.

Sekejap ya sekejap tidak, mana satu yang betul sebenarnya Emma dan Kamal? Hmmmph..tidak mengapalah, apa-apapun kalau memang mereka ada jodoh bersama, tunggu sahajalah perkembangan lanjut mengenai hubungan mereka.

Buat masa ini, biarlah mereka terus berdolak dalih dan bermain teka teki dengan peminat. Mungkin juga mereka tengah mencuba untuk memperbaiki masalah didalam perhubungan mereka. Wallahualam.

Sumber Berita : mStar Online

57 responses to Siapa Kata Kamal Adli Boyfriend Saya? – Emma Maembong

  1. - says:

    Nak tiru akim & Stacy la ni? Hide relationship before kawin.. Hihi

    0

    0
    • gojeslily says:

      nara pls tak yah update psl percintaan si kembong ni,,,dari dulu mmg xkenan gosip psl dia ni…sbb cheap publisity sgt! mcm budak2! putar belit

      0

      0
    • Kiah says:

      So childish. Enough!!!
      Dua2 layak dihentak dgn blender!!!

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      agak nye la tuuuuu.. nanti tub tub buat sidang media kasi tarikh kawin ..pastu tk puas hati emma buat sidang media lagi batal kan perkahwinan last minit macm fafau n macm bakal bini amar bahrin..helo amar bakal bini u tknk batal kan perkahwinan last minit ? agak2 ape yg u nak buat kalau bakal bini u batal kan perkahwinan last minit ?

      0

      0
    • M says:

      pungkok hang la emaa oi. sapa jugak kata ‘tak perlu bertunang untuk kata kamal tu milik saya’ hak tuihhh!

      0

      0
  2. Pomss says:

    Wtfish la budak sekolah berdua ni. Bosan aihh dgn statement bolak-balik dorang ni. Zzz

    0

    0
  3. anonymous says:

    menyampahnya ngan couple ni..kejap couple n then clash n then sekarang ckp kamal bukan bflah.. dulu emma jugak yang mengiakan dorang ni bercinta sampai cakap tunggu green light dari ayoh dia lah apa..
    sekarang ckp bukan bf pulak dah? dia ni tgh main tarik2 tali ni nak kamal try harder to win her heart sbb tgh merajuk lah kot.. grow up la to both of them.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    NEXT!

    0

    0
  5. Emma mambang says:

    X bcinta x pyh la dok bkali2 ckp kamal tu bkn boyfriend dik oiiii…bkn boyfriend tp ke hulur hilir je tgk…g holiday sama…jgn tunjok sgt kurang pandai tu..simpin sikit…semlm isu zizan ari ni pasal kamal mcm xda cerita lain selain lelaki…dh x bcinta diam je lh..kurang kasih syg ke nk mtk phatian mcm ni..xda life btol..

    0

    0
  6. No emma maembong says:

    X bcinta x pyh la dok bkali2 ckp kamal tu bkn boyfriend dik oiiii…bkn boyfriend tp ke hulur hilir je tgk…g holiday sama…jgn tunjok sgt kurang pandai tu..simpin sikit…semlm isu zizan ari ni pasal kamal mcm xda cerita lain selain lelaki…dh x bcinta diam je lh..kurang kasih syg ke nk mtk phatian mcm ni..xda life btol..

    0

    0
  7. Anon says:

    emma maembong dan drama kisah cinta yang dibesar2kan berpisah tiada..dari zaman dgn ex bf sampai ngan current bf.. sekarang ckp kamal bukan bf dia padahal ke hulu ke hilir together sampai dah pegi cui with her family ngan kamal ni jugak to london last year, thailand n bali.. n then kat show the house tu blushing n malu2 je nampak kamal jadi guest game.n skrg nak deny??puii.

    0

    0
  8. melati says:

    Emma Maeobong …muka ko bukan nya lawa sgt , ko buat plak muka macam jubor Itik tuuu..tambah buruk plak muka ko..!!! setakat Artis kais pagi mkn pagi boleh leww ko main2…kalau anak2 org yg kaya btol mereka anggap mcm sampah jewww..!! lepas pakai buang..!!! & muka Emma Maelbong sebiji muka pompuan yg jaga Tandas kt jln Raja Laut kt DBKL….sumpah saya cakap..!!!

    0

    0
    • Emily Maembong says:

      Apalah dosa orang yang jaga tandas tu. nak menghina pun agak agak la, ni kau pulak bunyi tak lepas SPM. Muka kau dgn muka tandas mana lawa lagi ? Penting ke muka lawa? Tak kan? Kalau muka lawa tapi cakap macam kau ni Melati ..takde maknanya. Bagi aku kalau statement kebudakan tu dari Emma aku tak heran sgt sebab well, dia pun tak la matang mana aku tgk. Yg si Kamal tu…dah tua kan? Aku suka Intan ladyana. Selamat la minah tu Dari jadi Mrs Kamal Adli.

      0

      0
  9. Yawn says:

    Bila la berok2 ni nk senyap ahhhh????

    0

    0
  10. anon1 says:

    Emma semalam statement cakap dia taknak dah zizan asyik mention or kaitkan nama dia lagi in any show..nak zizan respect dia lah n keluarga dia lah.. tulah dulu couple over gila x ingat dunia sampai suruh bf jerit2 nama dia kat restaurant n then dah clash,kena bahan sikit dah sentap..
    aku tengok zizan ni sama ada akan mengaitkan diri dia atau dikaitkan jugak ngan ex gf dia in any show.. even jue evans pun selalu kena kot.relax je jue x sentap lebih.macam hari tu alif satar kenakan zizan time af tu about jue. or masa time melodi raya ada ju kena interview by zizan n then dia ada ckp ex bf jue org terengganu kat amyra n then jue pun gelak2 je.padahal kalau jue yang x puas hati pun boleh faham lagi sbb current bf dia kerabat kot mestilah dia nak jaga reputation n standard dia jugak..xnaklah asyik dikaitkan ngan ex dia ni satu ni..emma plak setakat couple ngan kamal adli pun boleh nak kecoh n then sekarang main tarik2 tali ttg status percintaan dorg. sangat childish.

    0

    0
  11. Anne says:

    Sudah la woi. Bosannnnn. Mcm keling mabuk. Sengaja cipta publisiti murah!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Emma Makkembong….
    Bercinta mcm bebudak sekolah rendah. Tak habis habis blame sana blame sini. Sat lagi Kamal akan keluar statement… dia bukan kekasih saya.

    0

    0
  13. huhuhu says:

    Ya Allah, tahu lah tak pernah keluar statement kamal tu boyfriend kau.. tapi kami faham hubungan korang.. pastu kami tak tahu lah apa jadi, tapi tak payah la kau cakap mcm tu.. mcm la kami tak faham perasaan bila kau cakap mcm tu.. menyombong gayanya.. kesian kamal wehhh!

    0

    0
  14. yuuyuu says:

    Budak sekolah tak habis hahaha

    0

    0
  15. ffffffff says:

    aku rase emma ni ade masalah mental la..melampau pulak bodoh die kali ni..zizan ko ptot bersyukur…ko x kawan n die lg…

    0

    0
  16. ikan kembong says:

    adoi poning acik haaa.buuuuu

    0

    0
  17. IkanKembongSakitPerut says:

    Mamat Poyo becinta ngan Minah Sengal xde SPM …
    ini lah jadi nye…. ini lah beza nya org pergi sekolah dgn
    org yg x pegi sekolah ….
    Bak kata Rita , simpan sikit bodoh tu dlm poket….
    Nasib baik Zizan x jadi kawin ngan Minah Sengal ni …
    and nasib baik jugak Intan …

    0

    0
  18. chica says:

    akibat sekolah tak smpai SPM gini lah jadinya ! hahahaa

    0

    0
  19. Im not yur fan says:

    Hahaha..duck face ni mmg keling.ptut la x kwin2.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    dia ni gatal kemaluan ke ha?

    0

    0
  21. AnonC says:

    haha kesan kamal tetiba kena friendzone dari minah yang ingat dia hot stuff sgt ni.. mesti kena bahan malam nanti kat super spontan sbb Datuk Ac or si amirika tu suka sangat sakat kamal ni ngan emma..dahlah last week muka xde mood gara2 love story dorg..huhu

    0

    0
  22. ku says:

    larrr….cito demo lagi ke emma naembong oiii…alohh lar…bo larnyo..meluat wehhhore baca..
    marilah aku sekeh palo mu…takdok cito lain ko.

    0

    0
  23. nok gebuzzz says:

    x sehebat percintaan awie n erra fazira dulu….

    korang berdua ni style budak sek yg baru nak up!

    0

    0
  24. meluataku says:

    tak yah layan emma ni…gedik je lebih..

    0

    0
  25. jemah says:

    boringggggg..jap ye jap x..alahai..klo ye pon bercinta knp nk sorok? takot da xde market lg ke? next please!

    0

    0
  26. Tudung Biru says:

    Emma Maembong ingat kebanyakan rakyat Malaysia ni bodoh bengap mcm dia jugak ke?

    0

    0
  27. Anonymous says:

    tak abis2 cite pasal betine gedik nie..

    0

    0
  28. awira says:

    bodohnye korang ni…p berambus lah korang..kalau xnak org meluat stop bagi kenyataan lah!! tu lah..mak bapak hantar p sekolah p berhenti sekolah..!! dah besar menyusahkan org..meluat tahu x!! MELUAT!

    0

    0
  29. BOY says:

    BUDAK BUDAK
    BETOL…

    0

    0
  30. wateva123344567 says:

    menyampah aku si emma ni.. gedik.. dari dulu lg dah suke publisiti murahan.. hang ingat hang cantik sgt ka

    0

    0
  31. planet marikh says:

    sebenarnye kan aku kesian dgn kamal adli ni. die ok sbnarnye. dulu mase die bercinta dgn intan ladyana die ok je kot x lebih2. tp bile dgn emma maembong ni aku rase mcm die terpaksa sbb dh org tawu kan die dgn emma. mybe die nk berkawan2 je dgn emma sbb time tu tgh broken heart kan. tp c emma ni lebih2 plak. jadi skrg c kamal ni mcm xboleh buat ape2. emma ni mmg menunjukkan yg awk ni bkn saje x matang tp bodoh! betulla spm tu penting. klu rancangan yang die 3 beradik tu pun aku tgk yg lagi 2 chacha n yaya maembong sbnarnye ok. tp c emma ni ar yg buat dorg jd x ok sbb die perasan antara berdua tu die paling lawo. klu aku jadi lelaki aku memang xtahan dengan perangai perempuan kalau mengada ngada sgt. ni bkn gedik tp mengada mcm nk sepak2.

    0

    0
  32. mimimi says:

    Tak payah terhegeh2 la kamal…emma dh malukn awak smpai cm tu…oneday dia pula akan rasa benda yg sama…move on cari yg x bnyak masalah..

    0

    0
  33. sue says:

    kamal, angkat jela kaki tu. rasa emma x serious pun. kesian. kamal beria2 statement nak pujuk dia jwb mcm ni.

    sudahla kamal, cari je yg lebih baik.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Someone, please! Tampar betina bodoh ni boleh tak??

    0

    0
  35. el says:

    waktu masih bercinta, kehulu hilir berdua…bile dah tak cinta, tak suke, macam macam alasan yang dibuat

    0

    0
  36. Anonymous says:

    aku jujur cakap bapak menyampah and tolong la cari gosip lain.. stop la pasal 2 org ni..nara mmg xde story dah ke

    0

    0
  37. apela nasib says:

    dah takde citer lain ke??bosan!

    0

    0
  38. merah says:

    embong ni mesti budak wichat erm

    0

    0
  39. halim says:

    malu la tu. dulu jaja sane sini, bile dah takde pape mesti lah nak cover malu.

    0

    0
  40. Hakak jemah says:

    Dah hagak dh mst kuar story mcmni. Esok lusa stmt bls dr kamal lak yg dorg mmg xpnh ada pape selama ni. cite ni nara akan hapdet sampai 7bln akan datang. Kemon la! Hadap sgt ke cite bodoh dorg ni nara??

    0

    0
  41. i am me says:

    Kamal adli meh la kawen dgn aku..buang masa je lyn si emma tu..xreti bersyukur..aku rse motif die break dgn zizan dulu pn msti punca dr si emma ni..dunia oh dunia

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Clash je lah. Kejap ngaku kejap tak. Gitu lah org cantik perangai nya

    0

    0
  43. X says:

    Duckface mcm bontot sembelit.

    0

    0
  44. yekeni says:

    Bila budak hingusan bercinta, ginilah jadinya.

    This industry is full of stupidos….

    0

    0
  45. B says:

    Erma, lelaki dan gossip murahan berpisah tiada. Kau mmg kena ubahlah wei kalau nk bertahan dlm.industry, sebab now dah bnyak actress yg tumbuh tanpa pung pang tin kosong mcm kau.

    0

    0