Written by AbangNara | January 27th, 2012

Ahad ini, tepat jam 9 malam di TV3, akan berlangsung satu majlis berprestij untuk menentukan siapakah yang bakal merangkul gelaran juara Anugerah Juara Lagu 26 atau singkatannya AJL26. 12 lagu yang bertanding kesemuanya hebat-hebat belaka. Boleh migrain jugak otak para juri untuk memilih pemenangnya nanti.

ajl26

Berikut ialah 12 lagu yang bakal berentap pada malam tersebut:-

1.Kalau Berpacaran oleh (Shohaimi Mior Hassan Shohaimi Mior Hassan / Ana Raffali / Altimet)
2. Karma oleh Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)
3. Penakut oleh Yuna (Yuna/Yuna)
4. Sedetik Lebih oleh Anuar Zain (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
5. Gadis Semasa oleh Yuna (Yuna/Yuna)
6. Awan Nano oleh Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat)
7. Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif (Najwa Latif/Ika Latif)
8. Beribu Sesalan oleh Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta)
9. Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque (Monoloque/Monoloque)9
10. Wanita Seluruh Dunia oleh Projek Pistol (Boy Clifford/Boy Clifford)
11. Sungai Lui oleh Aizat (Aizat/Anas, Aizat/Anas)
12. Kisah Hati oleh Alyah (Manusia Putih/Manusia Putih)

Ini pulak tekaan Abang Nara.
1.Juara: Awan Nano
2.Naib Juara: Sedetik Lebih
3.Tempat Ketiga: Kisah Hati
4.Vokal Terbaik: Beribu Sesalan

Abang Nara rasa tekaan Abang Nara pasti akan betul 90%. Hehehe. Apa pula tekaan korang? Tak sabar rasanya nak menonton sebab AJL26 kali ini temanya air. Pasti menarik.

171 responses to Siapa Bakal Rangkul Gelaran Juara AJL26?

  1. hoho says:

    1st!haha

    0

    0
    • tora dtg lg says:

      tahniah yer…

      0

      0
      • hyde says:

        honestly, entahlah.. sejak2 lagu2 pelik yang menang AJL nie, aku dah mcm tak heran sape yg menang.. lantaklah.. anugerah nie mcm dah takde prestij. juri pun ader fav die sendiri n of coz la fav juri yg mnng.. aku cume nk tengok anuar zain perform je nanti…
        ajl dah tak meriah mcm zaman2 lagu irama malaysia dulu.. nak wat camne lagu irama msia da kurang skunk….
        AJL terakhir yg aku suke mse MUH menng dulu..

        0

        0
      • memang berat... says:

        aku nak JOHAN ngn AWAN NANO nyer menang… no 1 ng persembahan terbaik..

        0

        0
      • Najwa Latif. kerana ia membayangkan kepala otak kalian semua. thank you. (oh, don’t ever tell me that you don’t get it….)

        0

        0
      • aku hantu TV says:

        aku lau yuna menang lagi tahun ni, mmg aku x tgk dh AJL next year..
        yup, mmg aku bkn fan dia pun, x pnh minat yuna lgsung, lagu dia bosan.
        if lagu mengarut yg lain menang cth cinta muka buku, mmg berganda2 frust aku.
        tlg la juri jgn wat propa lebih. please la.
        sorry yer fan yuna & najwa latif
        ~peace~

        0

        0
      • blitzenius says:

        and you know what, lagu Kekanda Adinda pun ada sesuatu yang buatkan ianya sebuah lagu yang bagus kalau bercakap pasal arrangement, melodi, pengisian (siap ada line gitar keroncong lagi). but then Monoloque is not your usual, and popular macam nama2 yang lain. i think these guys juga patut terima recognition because they’re stick at what they do: buat muzik on their own.

        0

        0
    • Markonah Gomez says:

      Seriously aku cakap,kalau YUNA n NAJWA LATIFF menang,aku pengsan dulu.Lagu macam nk hambat burung masuk ajl.

      Aku harap lagu yang liriknye puitis,muziknye kuat akan menang.
      Contohnye mcm BERIBU SESALAN,SEDETIK LEBIH,AWAN NANO.

      0

      0
      • Qiqi says:

        aku sokongggg…hihi….lagu najwa latiff & yuna mcm org mls nak nyanyi jer hahaha

        0

        0
      • Bibir Gomezz says:

        kalau x lagu2 tu,harapnye lagu KALAU BERPACARAN menang..
        sebab lagu tu ada maksud positif,nilai2 yg baik melodi pn sedap cuma slack ana raffali je.

        0

        0
      • teh_ais says:

        sedetik lebih nanti sape yg nyanyi masa final?jac lagi ke?nape anuar x nyanyi?ada sapa2 tahu apsal dia xnyanyi?

        0

        0
      • Ted says:

        helloww… i pun nak join u pengsan kalau tetiba anarafali, yuna or najwalatif yang menang. i pengsan sehari kottt. hahaha…lagu dorang ntah apa2.

        aku sokong kalau apa yg abang nara itu punya target. yeahh awan nanooooooo.

        aku kecewa banyak k coz xde stacy kat ajl.

        0

        0
      • blitzenius says:

        pada aku, lagu Yuna and the idea behind it agaklah berani dan siapa yang tak minat, bukan salah mereka. mungkin selera mereka, atau kebarangkalian mereka belum dapat terima stail begitu atau agak terkebelakang. lagu yang orng semua expect macam Awan Nano, Beribu Sesalan dan Sedetik Lebih pada saya agak ketinggalan dari segi idea kalau bercakap dalam konteks isi AJL (seriously, ive been listening to these of things for a decade long…). saya juga bagi harapan pada lagu Sungai Lui. lagu tu bunyi dia depressing pada instrumentasi, but in a good way.

        0

        0
    • Selena Gomez says:

      DEGAN SEGALA HORMATNYA LAGU KISAH HATI JADI JUARA ~ NO 2 & NO 3….. ADA AKU KEESAH ?? SEKIAN TERIMA KASIH

      0

      0
      • korang semua peminat lagu2 lembik. sekian.

        0

        0
      • jasmara says:

        harap harap lah mennag lagu nie…lau x x tau lah kat mane berprestij nye ajl skunk nie,lagu yg best n ade makna x leh ke final tapi lagu yg meraban lak leh ke final….separuh lagu yg bertanding tu semua lagu meraban,

        0

        0
      • Selena Gomez says:

        KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI..KISAH HATI

        0

        0
    • macam2 says:

      sedetik lebih dan beribu sesalan.they are awesome !

      0

      0
    • ada rezeki yuna, ada lah. jika tidak orang lain. menang atau kalah adat . yang pasti pertandingan ada kalah dan ada menang ;D

      0

      0
  2. Datin Teransang says:

    Beribu sesalan, sedetik lebih n awan nano.. I suka sgt lagu ne… Peace yo.!

    0

    0
    • maryani says:

      jangan2 cinta muka buku menang. dulu juri pilih lagu ‘tolong ingat kan aku’ sbb katanya lirik yg jujur. cinta muka buku pun jujur jgk bunyik nye. hua3. tp nk awan nano yg menang.. go go go!

      0

      0
  3. huhuhaha says:

    ntah2 cinta muka buku..yelakan…ajl ni kan suke menangkan lagu baru2..propa je lebih…kalau najwa latif menang memang mintak maki la ajl ni…

    0

    0
    • sarah_nina says:

      sependapatlah..
      sebenarnya lagu najwa ni ok.. tapi utk bertanding anugerah yg gah(kononnyalah) macam AJL ni rasanya macam kureng sikit lah..lagu popular oklah.. lagu terbaik tu hmm.. tang mana ya yg terbaik tu.. pendapat aku lah.. pendapat orang lain aku tatau..

      0

      0
      • cik milah says:

        AJL skunk ni kurang sengatnye berbnding AJL zaman dlu2… teringat lg siti nurhaliza mng AJL time nynyi lagu Jerat Percintaan.. anuar zain siap jd model time siti nyanyi.. hehe..lagu tu sdp didgr..lirik pon ok.. jd mmg lyk dipilih sbgai lagu trbaek.. tp tatau la plak kalu cinta muka buku mng kali ni… mmg terkojut la eden… skdar pndpt sje… =)

        0

        0
      • blitzenius says:

        dude, AJL ialah pertandingan LAGU POPULAR terbaik. kena terang sikit. kalau nak kata AJL ni pertandingan lagu terbaik, im sorry, banyak lagi lagu terbaik yang tak berpeluang masuk AJL, in fact tak masuk Muzik2 pun, sebab nak ikut sedap korang lah yang bukan appreciate sangat nilai estetika muzik tu. sebab apa lagu popular? of course la lagu yg masuk AJL ditentukan oleh voting system dulu, kemudian baru lah sistem penjurian. kalau korang rasa nak cari muzik terbaik di malaysia melalui AJL dan debate gila2 about it, you’ll never find it.

        anugerah gah? my balls!

        0

        0
    • zzz says:

      rezeki di tangan allah so tak baik le nak maki2 if lagu cinta muka buku menang..

      0

      0
  4. tora dtg lg says:

    sy nak AWAN NANO menang..nanooo…nanoo…nanooo…

    0

    0
  5. marion kaunter says:

    aku nak sungai lui sbb lagunya sungguh damai nyahhhhh
    sekain. terima kisah.

    0

    0
    • Admire By U'OLL says:

      I setuju…sgt suker ngn lagu SUNGAI LUI….huhu……:D

      0

      0
    • Anonymous says:

      setuju sgtttttttttttttttttttttt..sg.lui go aizat

      0

      0
      • amoikiroro says:

        Lirik Sungai Lui sgt puitis. for me, lagu2 sebegitu, i.e. sg lui, sedetik lebih, kisah hati, beribu sesalan patut di angkat sebagai lagu terbaik (vokal terbaik x termasuk. itu effort penyanyi) kerana mesg yang diselitkan di dalam lagu2 tersebut ada class nya yang tersendiri dan mampu di jual ke level yang lebih tinggi.

        lagu Yuna & Najwa? pendapat peribadi, easy listening and rileks. tapi perlu ada lebih byk voice projection untuk setanding lagu lain.

        only personal view……

        0

        0
      • amoikiroro says:

        Lirik Sungai Lui sgt puitis. for me, lagu2 sebegitu, i.e. sg lui, sedetik lebih, wanita seluruh dunia, awan nano patut di angkat sebagai lagu terbaik (vokal terbaik x termasuk. itu effort penyanyi) kerana mesg yang diselitkan di dalam lagu2 tersebut ada class nya yang tersendiri dan mampu di jual ke level yang lebih tinggi.

        0

        0
    • sg hak tui says:

      Aku skong klu sg lui mng!!

      0

      0
      • juara antara juara says:

        aku suka jgk lagu sungai lui tp kalau nak pilih sebagai juara tahunan ni,ada bnyk lagi lagu lain kat atas tu lebih bagus..

        0

        0
    • sg hak tui says:

      Sg lui juara…!!!

      0

      0
  6. casper says:

    3 suara…tp slalunya yg kita x duga nak menang…haish

    0

    0
  7. Juju says:

    Awan Nano atau sungai lui e2 fav me lar. F fav ramai projek pistol

    0

    0
  8. mawar berduri says:

    juara:sg.lui-aizat amdan
    ke2-beribu sesalan-3suara
    ke3-kisah hati-alyah
    vokal terbaik-hafiz
    persembahan terbaik-sg.lui(aizat)

    amacam abg nara?i rase pilihan i 100% tepat!!!!!!!!

    0

    0
  9. lovelyvic says:

    Tak kisah le siapa yang menang pun janji janganlah berulang lagi tragedi memalukan AIM yang salah announce pemenang lepas tu tarik balik hadiah. Humiliating people. Yang disalah announce pun kecewa, yang actual pemenang malu nak terima hadiah.

    0

    0
  10. mamat says:

    najwa latif kot…cinta buku muka…kahkah

    0

    0
  11. suKaHati aKu La kOmeN aPaPuN says:

    1-Beribu sesalan
    2-Sungai Lui
    3-Kisah Hati

    0

    0
  12. up says:

    kisah hati!!!! unik n ade kekuatan tersendiri..hope menang :-)

    0

    0
  13. Juju says:

    my fav hafiz awan nano ngan sungai lui aizat cuz best and yg lagi best semua aizat buat sendiri..suka music aizat. Tapi rasa rasanya projek pistol kot cuz fav ramai..rata2 minat projek pistol

    0

    0
  14. lalala~ says:

    x suke lgu sedetik lebih

    0

    0
  15. shinzuru says:

    apa pon keputusan yang pastinya AJL nie noob dan politik kuat .. yang hebat takkan menang ..

    0

    0
  16. An Non Sense says:

    1st = Kisah Hati
    2nd = Awan Nano
    3rd = Penakut

    Persembahan Terbaik = Cinta Muka Buku…bluwekkkkkkk…

    0

    0
  17. eni says:

    xbes lgsg awan nano..xde lgu len ke blh mng

    0

    0
  18. Kisah Hati
    Sungai Lui
    Kalau Berpacaran (ni pun kalau ana raffali nyanyi betul2 tanpa tergedik2 kan suara die)

    Vokal – 3 suara kot~~~

    0

    0
  19. asm says:

    trust me S LUI will win the best song~ a strong melody n lyric

    0

    0
  20. emma haidi says:

    KISAH AJL 26

    SUNGAI LUI mnjadi saksi pertemuan KEKANDA ADINDA yang telah menjadi gelaran tanda kasih kita seketika. Saat itu aku merasakan kaulah WANITA SELURUH DUNIA yang senantiasa menjadi GADIS SEMASA padaku. Namun, kini segalanya berubah, SEDETIK LEBIH telah aku habiskan menunggumu di tempat itu, namun kau tak kunjung tiba. Mujurlah saat itu AWAN NANO sudi menemani sedihku. Baruku tahu kau sebenarnya seorang yang PENAKUT kerana tidak mampu berterus terang tentang statusmu. Benarlah kata orang tua, ” KALAU BERPACARAN biarlah berpada-pada, kelak BERIBU SESALAN mula muncul dalam diri “. Baru aku percaya CINTA MUKA BUKU bukanlah cinta yang sejati, aku percaya HUKUM KARMA dan dikau akan terima balasannya. Untk itu, biarlah aku pendam & simpan KISAH HATI ini untuk selamanya..
    ~~~ hahahahahah~~~

    0

    0
  21. punggok rindukan bulan says:

    Antara 12 lagu itu yg cuma 2 lagu yg ade kelainan :)

    1) KARMA – intro dan chorus muzik lagu ini mmg best… x siapa bole beat. sy akui mula2 x faham bile dgr lagu ini…ape yg cuba dismpikan??..tp bile sy tgk MV lagu ini baru sy faham. Wowww!!! penyanyi ini mmg berani…mksud sy berani di sini ialah brani keluar dr kebiasaan lagu2 yg terlalu byk bertemakn kasih sayang. Mesej yg cuba dismpikan dlm lagu ini cukup berat..ttg isu semasa yg mgkn x berlaku pd diri kita, tp byk berlaku pd mrk2 di luar sana;

    2)WANITA SELURUH DUNIA – rock + rnb = best…muziknyer segar..mmg lain dr yg lain, lagu utk wanita…xkan wanita2 di luar sana x suke?..vokalis Boy berjaya menyanyikn lagu ini dgn suara yg begitu seksi pd pendengaran sy..

    0

    0
  22. AnakAyamCUTE says:

    aku rase lagu terbaek PENAKUT sbb so original…tak pernah org buat lagu mcm tuh dlm mesia ni….CINTA MUKA BUKU lak ada chances sbb fenomena kot..

    0

    0
  23. akuanaktimur says:

    juara : awan nano
    2nd : sedetik lebih
    3rd : beribu sesalan

    vocal : hafiz
    performance : karma – FT

    0

    0
  24. Zulkarlis says:

    1. sedetik lebih
    2. awan nano
    3. beribu sesalan

    tekaan aku same mcm abg nara.. tpi betul la ajl dah x mcm dulu..teringat lagi zaman siti lawan dgn dayang mase thn 2001 tu.. baru best tgk.. skrg lagu2 yg simple n x brp nak power byk masuk ajl.. tpi ape nak wat kan.. zaman dah berubah..

    0

    0
    • Zulkarlis says:

      oops silap..abg nara teka kisah hati no 3 tpi aku rase beribu sesalan kot..vokal n persembahan kene tggu mlm ajl baru blh ramal..

      0

      0
  25. Rafael says:

    kalau tahun lepas Ana Rafali menang, tahun ni mesti Najwa Latiff Cinta Muka Buku yang menang, hahahahahahaha

    0

    0
  26. check valve says:

    1 kalau berpacaran
    2 sungai lui
    3 awan nano
    ana raffali…u are the best…

    0

    0
  27. Hadi says:

    Awan nano xboleh menang coz nano tu bukan bahasa melayu mcm
    Bahasa pasar

    0

    0
  28. yunkkk says:

    juara:faizal tahir KARMA ok………………

    0

    0
  29. bujang says:

    1- lagu kekanda adinda.
    2- kalau berpacaran.
    3- Awan Nano.

    0

    0
  30. laila says:

    sg.lui akan jadi juara lagu.lagu dan lirik best.

    0

    0
    • bujang says:

      yelaaa……aku dengar tadi kat youtube best lagu tu..nampaknya Hafiz kena tunjuk persembahan yg. terbaik esok…ramai mengharapkan anda menang. Rambut biar kemas, jangan berserabut, anda lelaki buat apa nak buat tocang nampak merapu dan selekeh. Jangan hampakan bang bujang malam esok ye Hafiz. Rasa2nya Hafiz akan jadi juara .

      Faizal Tahir over sangat…..nyampahhhhh…..macam diva tapi x hebat sangat lagu dia , ex je lebih.

      0

      0
      • bujang says:

        Apa dah kataaa……Hafiz dah jadi juaraaaaa………
        suaranya sedap dan merdu……
        aku ni taklah ikut sangat tentang lagu2 tapi bila tengok youtube hah……confirm akan menang.
        Terima kasih Hafiz anda x hampakan peminat anda.
        sediiih……tengok dia nyanyi….persembahan yang memukau…suara emas….
        Anak penyanyi Herman Tino dan Noraini Ibnu rupanyaa..
        patut pun suara sedap….

        0

        0
  31. hahahahahhuhu says:

    Setuju ngan abg nara!!!!!!!! hehe

    0

    0
  32. bunga ogos says:

    seriusly aku nak sangat KD-stacy menang besar tahun ni, tp hampeh. so kisah hati boleh juara kot.

    0

    0
  33. cokelat says:

    sbnyer kalu ikut sistem penjurian lagu yang baik datang satu pekej lengkap iaitu lagu…lirik.vokal..susunan muzik…dan lagu tu adew pd lagu…..awan nano…kekanda adinda…sedetik lebih….sdikit dibelakang lagu penakut….yg lain2 tu kalu menang besar kire adw yg x kne la tur.spt mngkn favourite juri,mngn gak adew kne mngena kew…bende nie bese dlm AJL….selain yg sy sebut tur kalu mng kire nasib le tur….tp mngikut pngalaman sy sbg seorang pemuzik sy ske awan nano menang berbanding sedetik lebih…..dr segi melodi sme handal tp sedetik lebih kurang skit sj dr lirik bgitu jge panakut…..tp kalu nk klainan skit mngkn pemenang jatuh kt kekanda adinda…..so jgn terlu berharap sgt yg feberet le mng….sbb kte da terbisa dngn kejutan.mana tau cinta muka buku le sangkut satu tempat…lgu2 pilihan sy sbut td sme mmpunyai idea yg sgt kreatif….x tau la juri dew pilihan laen…..

    0

    0
    • bujang says:

      Lirik lagu kekanda adinda kemas dan indah…..suara penyanyinya best….x caya tengok nnt. pasti menang….dah terasa….auranya. siusunan lirik kemas.

      Awan Nano liriknya puitis…..suara Hafiz merdu , bertenaga, melodinya indah. Penyampaiannya kukuh. Sebuah lagu yang indah….ada seni liriknya. ini baru ada ummp…..
      Cewahhh……jadi juri taik minyak pulak aku niiii…….

      0

      0
  34. entahlah,, susah nak jangka sape yg menang? tpi AJL kali ni mcm kureng sikit, entahlah..sedih xpat tengok, ahad dah balik asrama..grrrrr *tnsion2 ;p

    jemput singgah :-

    LATEST ENTRY : Janganlah Engkau Menangis

    0

    0
  35. Abang says:

    Kalu betul nak buat lain. Amik judges luar negeri. Xde biased. Macam tahun 1996 yg Siti menang tuh. Amik judges yg buat lirik and buat lagu samalh macam, I scratched ur back, next year u scratched mine ya. Boleh blah lah AJL!

    0

    0
  36. shaz says:

    apapa pun yuna confirm menang satu…
    Tapi aku nak BERIBU SESALAN menang… :)

    0

    0
  37. AJL26 says:

    Juara…KEKANDA ADINDA (Atilia/Monolouqe)
    N.Juara..KALAU BERPACARAN (Ana/Suhaimi/Altimate)
    Ketiga: CINTA MUKA BUKU (Najwa Latif)
    Vokal: 3 Suara ( BERIBU SESALAN) Jaclyn Victor (SEDETIK LEBIH) HAFIZ (Awan Nano)
    Persembahan: Faizal Tahir (Dia jer slalu buat persembahan luar kotak)

    Saguhati mengikut rank:
    4. PENAKUT (Yuna)
    5. GADIS SEMASA ( Yuna)
    6. WANITA SELURUH DUNIA (Pistol Project)
    7. BERIBU SESALAN (3 Suara)
    8. SEDETIK LEBIH (Jaclyn)
    9. AWAN NANO (Hafiz)
    10. KISAH HATI (Alyah)
    11. KARMA (FT)
    12. SUNGAI LUI (Aizat)

    0

    0
  38. AJL26 says:

    TREND skrg lagu2 simple dan lirik yg JUJUR akan menang..bukan lagi lagu2 melankolik..skrg kalau suara tak smpi pun boleh jd penyanyi mcm YUNA..ANA RAFALI dan NAJWA LATIF..kononnya dikata UNIK dan sesuatu yg baru..bagaimana nak bersaing dgn CHARICE dr FILIFINA…

    0

    0
    • blitzenius says:

      not a fan of charice music (suara lain cerita….). i prefer katy goodman, a good voice, even dengan music yang lo fi dan pun rock influenced.

      so, what can we conclude here, boy?

      0

      0
  39. drputera says:

    Kisah Hati: no 1

    0

    0
  40. marimar_aldama says:

    NO1 – Kisah Hati / Awan Nano (lagu ni sangat mencabar vokal & layak untuk menang)

    NO 2 – Karma
    NO 3 – Beribu Sesalan
    PERSEMBAHAN TERBAIK – Sg Lui
    VOKAL TERBAIK – Hafiz / Aizat

    LAGU SAMPAH – Penakut, Gadis Semasa (lagu mintak kena baling kerusi je)

    0

    0
    • marimar_aldama sampah says:

      ko nie mmg dengki dgn yuna kan?

      0

      0
      • marimar _aldama says:

        erkkkkkkkkkkkk…..ada aku kisah….telinga aku dengar lagu tu macam sampah..suara lembik macam orang malas…ko minat ko pegi la sokong dia..bangau

        0

        0
  41. Aleeya says:

    Juara mestilah Kisah Hati by Alyah =)

    0

    0
  42. simah hussin says:

    akak x kisah kalau yg lain mng..tp akak akan naik hantu klu wanita seluruh dunia mng! merabannnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!

    0

    0
  43. simah hussin says:

    akak naik hantu klu wanita seluruh dunia menang…euwww! yg lain akak x kisah..redha jerrr…

    0

    0
  44. hahaha says:

    kalau ramalan ko nie tepat nara aku akan lari bogel…

    0

    0
    • bujang says:

      Agaknya ko ni nak ke Tanjung Rambutan ke?.
      Mai la …….aku sekarang ni tinggal kat Ipoh…..bolih aku pi melawat ko kat sana…..

      0

      0
  45. namie... says:

    Awan nano blh menang sbb vokal n lagu tu mang best….tapi beribu sesalan pon power gak..terkilan sbb anuar xnyanyi lagu sedetik lbh utk AJL…lagu Najwa latif tu best didgr tapi tak cukup layak utk mng AJL..untuk santai2 ok….persembahan terbaik mebi beribu sesalan kot..adess nyampah tgk ana rafalli…kot mng ag taun nie…mang shiyakkkk r….

    0

    0
  46. ermmmm says:

    dulu rmai duk sanjung2 artis ni ha,skarang org xheran dah,,,artis ke pebende,,org pikir nk kiamat dah,agama penting,rmai dah artis dpat hidayah,,,kcian artis yg selebihnya,,,,smpai bila nk nynyi,,?

    0

    0
  47. Hackers_1978 says:

    Baik tengok Livepool lwn Man u…:)

    0

    0
  48. ros putih says:

    ntah pape pilihan ko kan abg nara..meh cnie ngk pilihan tepat aku..

    da tentu korg x xpectkan bhw AIZAT-SG.LUI akn jd juare???tp percayelaa,,ngn muzik yg ori tmbh plak ngn kemerduan sore aizat,perhhhh terbaekkkkk beb..

    no2-aku tarok 3 suara
    no3-aku sian kt alyah…

    vokal-aku bg hafizz
    persembahan terbaek-aku bagi kat faizal tahir….korang2 yg sengal,,siap de pilih yuna,najwa…kalo dorg menang,aku boikot AJL pasnie…

    0

    0
  49. kimi says:

    project pistol pun ok aper…..ajl nikan yg kita xsangka tu yg boleh menang….

    0

    0
  50. […] Ahad ini, tepat jam 9 malam di TV3, akan berlangsung satu majlis berprestij untuk menentukan siapakah yang bakal merangkul gelaran juara Anugerah Juara Lagu 26 atau singkatannya AJL26. 12 lagu yang bertanding kesemuanya hebat-hebat belaka. Boleh migrain jugak otak para … Continue reading → […]

    0

    0
  51. Najwa Latif Borgiba says:

    yang aku tau Najwa Latif msti dpt vokal terbaekkk…ROFL!

    0

    0
  52. triple j says:

    mcm takde semangat nak tgk lepas dapat tau yg lagu yuna n harun salim bach eh silap najwa latif masuk final, n lagu Pokok dan Menyesal tak masuk. tapi mujurlah banyak juga lagu best so kena juga tgk malam esok. harap2 Wanita Seluruh Dunia menang yeahhh

    0

    0
  53. hans xy says:

    TOLONG DELETE IKLAN ONE DROP PERFUME..SERABUT MENENGOKNYE…BYK DOSA

    0

    0
  54. EVI QURRATU'AIN says:

    x taw la sapa yg kali ney mnang… tpi heran la yg mnang x d sgka2 pulak.. xkn sbb lagu bru n org bru trus dpat johan kut.. rmai g yg hbat2 tpi pa pun kptusan bkan kat tgan kta kn 2 trpulang la kpada juri yg lbih tau psal ney..

    0

    0
  55. aben says:

    dengan tanpa rasa PENAKUT, aku kata YUNA akan menang..
    SUNGAI LUI sebagai NAIB JUARA
    KISAH HATI SEBAGAI TEMPAT KETIGA

    VOKAL = BERIBU SESALAN atau SEDETIK LEBIH

    0

    0
  56. jojo says:

    1st Penakut
    2nd Gadis semasa
    yuna menang semua kott..haha

    0

    0
  57. pink pink says:

    AJL xmcm dlu..mmg la dlu lagu2 dia byk tgkp leleh nye tp 2 la yg bes..puitis,lagu bes,lirik syahdu je..lgu skrg ni mcm cipta tym 2,tym 2 gak rekod…LCB bkn xbes,tp utk msk petandingan mcm AJL,xsesuai…

    top 3 :
    sedetik lebih (ofkoz)
    awan nano
    seribu sesalan

    0

    0
  58. ieyka says:

    awan nano da bez ……. liriknya memang TIP TOP … !!!! LOVE AWAN NANO

    0

    0
  59. adie says:

    kisah hati

    0

    0
  60. Ika Zara says:

    stuju ngan abg nara!!!! awan nano mesttiiiii mng!!!!! xkesah la…sape yg mng..yg pnting bukan yuna…eheh xD

    0

    0
  61. meeradriana says:

    Ini pulak tekaan saya..
    1.Juara: Awan Nano
    2.Naib Juara: Sedetik Lebih
    3.Tempat Ketiga: Sungai Lui
    4.Vokal Terbaik: Awan Nano

    0

    0
  62. fana says:

    ceramah bersama ustaz azhar idrus kt shah alam pun ahad ni jugak 29hb, lepas maghrib. datangla ramai2. :)

    0

    0
    • bujang says:

      Tiap2 hari bolih tengok Ustaz Azhar kat youtube…….
      Insyaallah yg. berdekatan bolih pegi……
      memang best kelakar dan kita dapat ilmu…..

      0

      0
  63. fera says:

    awan nano & sungai lui…!!!!!!!!!!!

    0

    0
  64. AJL26 says:

    Sebyk 80 % telah diadili melalui cd bermula semalam..esok hanya diadili 20% nyanyi secara live selain mengadili vokal dan persembahan terbaik..jd si juara utk mlm esok bukan berdasarkan kehebatan si artis sampaikan lagu bagai nak rak, Jika kepala juri sama spt di AIM lalu maknanya lagu PENAKUT atau SEDETIK LEBIH akan jd sang juara. Tapi jika kepala juri sama mcm AJL25 maknanya lagu yg bukan melankolik akan jd juara seperti KEKANDA ADINDA , CINTA MUKA BUKU, SUNGAI LUI, WANITA SELURUH DUNIA atau KALAU BERPACARAN….Vokal terbaik dan persembahan kena tgk siapa yg hebat mlm esok…

    0

    0
  65. mira duuuu says:

    ala,,,klu yg penulis lagu M,Nasir ,kompom awan nano menang.Taun ni ada x aidit alfian punye lagu,,klu ada,,mesti dia no 2,,mcm yg dolu2 tu,,spe punye lagu,,Ana raffali..hehehhe.. Igt lagi x mse lagu ajai nurul menang ajl, penulis lirik or lagu nyer Aidit Alfian ,Judge mse tu m nasir,,huhuhu,,,xpasal2 menang beb.., skang aq xheran pong ngn ajl nih.. adooo malammm…

    0

    0
  66. renee says:

    yup. sejak lagu kau per** & lagu tolong ingatkan *** tu menang, sy pn rasa mcm x best da penjurian AJL ni. im still BIG fan of AJL. i watched it since i was little kid masa zmn Fran tp since pemenang2nya mcm pelik ni, kureng minat..last puas hati masa MUH dulu :) i hope antara awan nano/sedetik lebih/beribu sesalan or sg lui yg menang tp rasa mcm lagu yg UNsangkaRABLE je menang..

    0

    0
  67. Jora 88 says:

    1)Beribu sesalan
    2)Kisah hati
    3)Sedetik lebih

    0

    0
  68. sapa2 saje says:

    tak sanggup rasanya nak dgr najwa latif menang..lirik lagu cam budak2…tak di nafikan lagu tu sedap didgr..tapi kalau mng ajl…mmg sumtin wrong somewhere…kalau di bri pilihan…lebih baik yuna dari najwa latif…:)

    0

    0
    • macam budak2? abih memang dah Najwa Latif tu budak lagi. adik2 suka apa. kalau tak camne boleh hit kat yoitube.

      0

      0
      • handpon rosak says:

        so ko nak c dugong tu menang ker kak roz…hahaha..musti ko ni pon budak2 lagi kn saje pki nama kak rozita che wan mengganeh lagi spaye nnpak mtang..kot….haha
        p/s mintak no hanpon kak roz..leh tak..haha

        0

        0
      • ye, saya mahu dia menang, supaya semua penonton menggelepar ayam. saya peduli apa,… penonton semua tu bukan peminat muzik yang appreciate muzik pun. bila masuk AF, melayan gila membazir sms berjuta2 walaupun hasil program tu sampah gila. masuk bab AJL cakap suara tak sampai, mendatar tapi AJL bukan bab suara je, ada bab komposisi lagu, dinamik, originaliti, technical aspect, lirik, tapi pendengar muzik malaysia ni semua fail…. lagi mau cakap pasal muzik malaysia?

        0

        0
      • handpon rosak says:

        amboiii kat rozz,dramatik nmpak..haha..yela2,ko p la jdi juri bru pebret ko c dugong tu leh menang yer,…haha,,
        p/s mane no handpon kak rozz….hehe

        0

        0
  69. pinkSLAYER says:

    Yuna & Najwa Latiff? Krohhh krohhhh *tidur bedengkur -.-ZZZZZZzzzzz

    0

    0
  70. hafeezi says:

    yuna jadi juara , penakut :)

    0

    0
    • bujang says:

      Lagu tu kalau dok berehat atau mata mengantuk bolehlah dengar… kalau menang entahlah kerana lagu itu dah tercalar dek peristiwa lepas.

      0

      0
  71. HAH?? says:

    korg kutuk la lg yuna dgn najwa tu haaa esok2 menang baru nganga korg…ouh berkat sumpahan korg buahahahahahha!!

    0

    0
  72. melikey says:

    saya prefer yuna-penakut dgn aizat-sungai lui.

    0

    0
  73. aduhai says:

    Berikut adalah keputusan penuh PPMH 2011/2012 bagi setiap kategori:

    1. Anugerah Ikon – Datuk Siti Nurhaliza

    2. Anugerah Harapan – Yuna

    3. Anugerah Selebriti Favourite – Shahizey Sam

    4. Anugerah Selebriti Cekal – Abby Abadi

    5. Anugerah Duda Hot – Yusry KRU

    6. Anugerah Janda Hot – Nora Danish

    7. Anugerah Selebriti Kacak – Aaron Aziz

    8. Anugerah Selebriti Jelita – Rozita Che Wan

    9. Anugerah Hot Papa – Aaron Aziz

    10. Anugerah Hot Mama – Ziana Zain

    11. Anugerah Selebriti Stylo – Stacy

    12. Anugerah Rambut Menawan (Lelaki) – Gambit Saifullah

    13. Anugerah Rambut Menawan (Wanita) – Fouziah Ghous

    14. Anugerah Kulit Cantik (Lelaki) – Dafi

    15. Anugerah Kulit Cantik (Wanita) – Erra Fazira

    16. Anugerah Seksi (Lelaki) – Norman Hakim

    0

    0
    • AJL26 says:

      Artis sexy wanita…FAZURA.. knp miss..sengaja la tu..
      Anyway AARON AZIZ kuasai anugerah dgn dua award…kacak dahn hot papa.
      Tapi Shahezy Sam dpt Artis Favorite..
      Dtk Ct anugerah utama Artis IKON..layak ka?

      Siapa pula artis paling soleh dan solehah?

      0

      0
      • mulut capoi says:

        Artis paling soleh dan solehah nampaknya tak ada lagi….sukar sikit….setakat bertudung x boleh dikatakan solehah lagi…..kena berhenti jadi pelakun dan menyanyi.
        Bab itu Allah yang menilai…..manusia kadang2 ni riak dan hipokrit.

        0

        0
  74. atyomar says:

    1. sungai lui – Aizat
    2. Karma – faizal Tahir
    3. Awan nano – Hafiz
    vokal terbaik – beribu sesalan

    kita tunggu dan lihat!hehhe

    0

    0
  75. aduhai says:

    Saya meramalkan lagu yang bakal mendapat tmpt dan perhatian berdasarkan trend atau kepala juri yg inginkan sebuah lagu yg mudah difahami dan punya lirik yg jujur dan unik iaitu:-

    CINTA MUKA BUKU, KEKANDA ADINDA, PENAKUT, GADIS SEMASA, WANITA SELURUH DUNIA DAN KALAU BERPACARAN..

    Lagu-lagu semcm ini lah yg diinginkan dlm arus perdana muzik masa kini..sesuatu yg baru dan segar lari dari kebiasaan yg kita dgr..Juri nak kita mengubah selera secara tidak langsung..lebih2 kalau jurinya M.Nasir..tp tahun ni dia bertanding dgn lagu balada yg melankolik pulak..knp dia tak buat lagu yg spt TOLONG INGATKAN AKU..kalau nak mng?..Lagipun semua lagu telah diadili lebih awal..

    Vokal Terbaik…Jaclyn Victor (Sedetik Lebih), 3 Suara (Beribu sesalan) Hafiz (Awan Nano) dan Alyah (Kisah Hati)

    Persembahan Terbaik …Aizat (Sungai Lui) Faizal Tahir (Karma) 3 Suara (Beribu Sesalan) Najwa Latif (Cinta Muka Buku)

    0

    0
  76. Cinta Muka Majalah says:

    Aku rasa rasa la kan,tahun nie lagu Siti Nurhaliza – Cindai yang menang.. Go go go Siti..

    0

    0
  77. kotak hati says:

    pendapat saya kemungkinan besr lgu yg akn menang AJL thun ne adlh lgu yg xdjngka cthnya wanita seluruh dunia, kekanda adinda, klu berpacaran tau cinta muka buku..tp klu pendpt sya yg sejujurnya saya pilih lagu awan nano yg akn menang..sebb lirik n lagu memang best..

    0

    0
  78. mek bunge says:

    AWAN NANO N KISAH HATI IS THE BEST SONG….I LIKE!!!

    0

    0
  79. Mookyisgemok says:

    Johan yg jadi juara haha

    0

    0
  80. Cik piNgu says:

    well… hope lagu Kisah Hati yang akan menang.
    tak pun Awan Nano or Beribu Sesalan.

    Kalo Yuna or Najwa Latiff, mmg aku tak layan AJL sampai bila2.. jgn asik nk bg muka baru je menang! Kalau lagu popular, ye.. Tp ni bukan Anugerah Bintang Popular ye, jadi adililah dengan bakat yg btl2 berbakat.

    Malam ni sama2 kite saksikan kehebatan juri mengadili setiap lagu. :D

    0

    0
  81. pingu says:

    Kisah Hati pasti juara!

    0

    0
  82. juice says:

    lagu kisah dongeng best tp sayang x terpilih…lagu si najwa latif yg terlampau sempoi dan ringan plak dpt masuk..ntah pape lah ajl skang nih…

    0

    0
  83. minah xoxo says:

    bagi aku plak sama cm abg nara:
    1) juara – awan nano
    2) runner up – sdetik lebih
    3) 3rd – beribu sesalan/sg lui
    sebab apa aku pilih????
    – juara: awan nano dah diangkat menjadi LAGU TERBAIK ANUGERAH PLANET MUZIK TAHUN 2011 mengalahkan lagu2 dari msia sendiri, spore n indon!!so lagu berprofil tinggi ini dijangka menang malam ni!!!!! tambah pulah vokal hafiz yg hebat(vokal terbaik AJL tahn lepas)…aku harap HERMAN TINO akan buat kemunculan cameo psembahan malam ini…begitulah awan nano..nano..nano…go nano…go go herman tino

    0

    0
    • AJL26 says:

      AWAN NANO adalah ciptaan M.Nasir..Ketua juri yg pilih lagu TOLONG INGATKAN AKU ..ana raffali pd AJL25..kalau lagu dia mng di Singapore tak mestinya mng di AJL kerana dia sndri ckp lagu2 melankolik mcm lagu AWAN NANO dah ketinggalan zaman..jd kalau dia mng dia kena pulangkan award tu bg dgn lagu lain yg bergenre baru…

      0

      0
      • minah xoxo says:

        kepada AJL26 yang x brapa nak cerdik ni…ko pikir senang ke lagu msia menang untuk LAGU TERBAIK ANUGERAH PLANET MUZIK…brapa kerat je lagu msia menang, yg slama ni asyik2 indon jek menang..jadi kmungkinan besar awan nano menang sebab lagu tu bukan calang2, kau tau!!!!ko tu jelessssss….then satu lagi, udah rezki ana rafali menang tahun lepas, biar laa dia….bukan laa m.nasir bagi markah 100% tapi markah tu bercampur ngan juri2 lain…takkan dia nak ubah markah juri lain kot….biar berintregiti, jgn rasuah…ko apa tau!!

        0

        0
    • anak kucing says:

      selain herman tino.. aku harap johan pun ada… haha

      0

      0
  84. Spawn says:

    Projek Pistol for the win

    0

    0
  85. handpon rosak says:

    mlm ni aku tngok psmbahan hafiz awan nanoo,anuar sdetik lebih(ada ke anuar mlm ni?),aizat sungai lui n faizal tahir karma(sbb na tngok klu c faizal ni sumbang tau tak,haha)…tu jer,yg lain2 psembahan aku tukar chanel…haha

    0

    0
  86. dr ally says:

    aku rasa dia akan pilih yang maknanya mendalam. i mean bukan lagu cintan cintun yg common macam sedetik lebih, beribu sesalan and cinta muka buku. penakut or gadis semasa probably in top three, tapi saya tak rasa either songs akan menang. saya rasa sungai lui dan awan nano ada probability tinggi untuk menang. sungai lui makna dia lain dari yang lain. awan nano, tgk komposer pun m nasir kan, so boleh menang jugak tu. ni pandangan saya la.

    0

    0
  87. anak kucing says:

    apa yg tak beh nyer dgn AJL skang ialah JURI² nya… tahun lepas M.Nasir jadi juri..tup tup tahun nie dia bertanding dgn lagu Awan Nano… bagi sayalah kan.. biarlah jurinya kali nie seseorang yg berkaliber… mungkin dlm 5 juri..seorang dia jemput dri luar… :) harap2 Awan Nano menang..hehehe…..

    0

    0
  88. neyna says:

    Awan nano.Lirik puitis n muziknya merdu….
    1st- Awan Nano
    2nd- Sg Lui
    3rd- Sedetik lebih
    Vokal- Beribu Sesalan/ Awan Nano/ Kisah Hati
    Persembahan terbaik- Faizal Tahir kot.

    0

    0
  89. bulibalik says:

    hee xberkari aku dgr suara yuna najwa n atilia tu xkualiti lgsg tgk arti zaman ziana zain,ct,nora,safura,dayangbru powerr

    0

    0
  90. anticikta says:

    top 5 lagu brpotensi utk menang
    1. Awan nano
    2. Beribu sesalan
    3. Sedetik lebih
    4. Sungai lui
    5. Kisah hati

    top 3 lagu yg memang TAK LAYAK utk menang
    1. Penakut (susuai sbg ubat tido)
    2. wanita seluruh dunia
    3. gadis semasa (sesuai utk ubat tido)

    sekian…aaa…satu lg, abg nara pls remove iklan perfume cik ta tu, too distracting la.

    0

    0
  91. Ika Zara says:

    haha…last2 hafiz yg mng….ambik kaw..:PP

    0

    0
  92. Anonymous says:

    AJL dah x best sbb xde juara kategory balada, irama malaysia, ngan pop rock. skang dah tukar tempat pertama, kedua, ketiga. tu yg bosan tu

    0

    0
  93. lara_hati says:

    hmmm ramai rupanya tak minat yuna or tak suka dia..tp semalam tgk AJL masa dia perform lagu penakut, ramai pulak penyokongnya huhu..gamat stadium tu ermmm…maybe cam DCT kot…dalam beribu yang tak suka still beribu gak yang suka…hehe balance le nampaknya…Keputusan semalam agak melegakan..

    0

    0