Written by AbangNara | January 21st, 2011

adira stacy

Kalau dulu bila Datuk Siti masih bertanding untuk ABPBH, setiap tahun confirm Datuk Siti akan menang untuk kategori Penyanyi Wanita Paling Popular ABPBH. Tak ada orang lain dah. Kiranya kalau korang masuk bertanding untuk kategori nie, korang dah boleh tahu dah yang korang akan kalah awal-awal. Begitu sekali kehebatan Datuk Siti Nurhaliza.

Tapi itu cerita dahulu. ABPBH2010 kali ini tiada lagi Datuk Siti. Maka keputusan pemenang bagi kategori Penyanyi Wanita Popular nampaknya tidak boleh dijangka lagi. Ini 5 mereka yang tersenarai sebagai Top 5:-

1. Adira
2. Ana Raffali
3. Alyah
4. Stacy
5. Yuna

Kesemua 5 mereka ini memang meletup punya. Kalau suruh undi, memang tak tahu nak undi siapa. Adira pun hebat, Yuna pun hebat. Alyah pun not bad jugak. Stacy memang bergabung meletup. Ana pun baru menang AJL25. Memang pening kepala dibuatnya untuk menjangkakan siapa yang akan menang.

Untuk suka-suka, mari kita undi secara online siapakah yang anda rasa akan menang kategori ini:-


Undi online undi jugak. Jangan lupa beli Berita Harian dan hantar undian korang tue. Undian andalah penentu segalanya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

195 responses to Siapa Bakal Bergelar Penyanyi Wanita Popular Selepas Ketiadaan Datuk Siti?

  1. MamaLieza says:

    Yuna kot..

    0
    0
    • nasrie says:

      ana rafali

      0
      0
      • big haha says:

        siti saerah kot

        0
        0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          dapat kat yuna la tuh….anyway all are the best….

          0
          0
        • Leo says:

          si adira ni kecik je dia.. tgk astro rancangan “anda ada 60 saat”.. alahai kecik je dari stacy.. tp vocal woooo…

          0
          0
      • Kasih says:

        aku suka stacy..sbb dia bole nyanyi dan menari gan baik… mcm tu baru bole digelarkan penghibur… ;)

        0
        0
      • Budak Nakal says:

        Tak kisah lah mana2 pun..asalkan TAK MANDUL ! ;)

        0
        0
        • Ratu Bulu Mata Palsu says:

          Tak kisah lah mana2 pun…asalkan TAK RAMPAS SUAMI ORANG

          Kwang ..kwang….kwanggggggg !

          0
          0
        • Tak baik says:

          jahat sangat ke CT tu dimata kaorang? Apa dosa dia ha?

          0
          0
        • nanako says:

          lifestyle siti tu kesian la wei. selalu kene marah dgn datuk k. tapi tak tau la cerita buruk2 pasal dia x penah kuar. cuba la doa yang baik2 untuk dia. chehh.. baik plak aku

          0
          0
        • Tahun Ni Best says:

          alahai..Mak Iti same je lah ngan Memey dan Fasha Sandha.

          Memang elok pon dia tarik diri dari dicalon. Makin lama bukan makin berobah..makin lama makin menjadi-jadi. Pakai tudung senget sebelah macam pompuan Nasrani..entah hape hape fashon !

          0
          0
        • Puteri Malaya says:

          Hai Tengku Zawyah..!!!!!!!
          Senang hati Tengku BERKOMEN kat sini erk….
          Harap Tengku “BERBAHAGIA”…………………………….

          0
          0
        • Saya says:

          Saya nk tegur skitt si puteri malaya nih, tuan puteri pucuk kelompang, bukan sume komen yg xsuka siti tuh tengku zawiyah la .. org xsuka siti sbb dia yg wat org xsuka diri dia..

          Dr style yg ala2 hipokrit..konon2 ayu tuh, smpi la dgn itu rampas merampas..smpi la isu tudung ala2 hina islam tuh.. kalo xnk pakai takyah pakai terus, kenapa nk pakai ala2 hina gitu? sama la cm show yg kononnye islamic fashion dolu tuh..bila org kafir design baju utk busana muslim..tgk style cmne..yg 1 tuh siap pakai ala2 jubah tp seksi yg amat pastuh pgg shawl design kepala BABI hutan..kenapa kecoh??? kita mmg tau org kafir leh pgg babi..jwpnnye musti la sbb cm nk hina islam!! cm tuh gak la dgn isu tudung siti nih yg iras2 tudung nasrani nih..semak blk pesan Rasulullah SAW tentang tudung :

          ?? ???? ???? ??? ????

          Terjemahan: Barangsiapa meniru sesuatu kaum maka dia adalah sebahagian dari mereka

          Rujuk: Direkodkan oleh Abu Daud, diriwayatkan dari Abdullah bin Umar r.a, Sunan Abu Daud, no: 4031, Ibn Hibban, no: 437 dalam Bulughul Maram, hadis ini sahih, Zaila’ie dalam Nusub ar-Rayah, 4/347, Haithami, Majmak Zawaid, 10/274, Fathul Bari, Al-Hafidz al-Asqalani, 6/166, 10/282 – darjat hadis: hasan, Al-Albani, Ghayatul Maram, no: 198, darjat hadis: Sahih.

          Kemudian datang hadis lain seperti di bawah:

          ?? ??? ??? ??? ??? ????

          Terjemahan: barangsiapa redha dengan perbuatan suatu kaum, maka dia termasuk dari mereka

          Rujuk: Subulus Salam, ????????, 4/1477, dari Abu Yu’la.

          Wallahualam~

          0
          0
        • addy says:

          kkdg aku nk gelak org guna hadis lah, ayat quran
          tp duk menepek kat blog gosip
          hahaha… blog2 yang menambah kelalaian
          blog yang penuh kutuk-mengutuk
          kihkihkih…

          0
          0
        • Ex-fan says:

          Sejak kawin ngan Datuk K aku dah tak berape suka sama Siti. Orang 2 dah meluat dengan Siti sebab dia hipokrit..cakap macam pijak semot tak mati2 punyalah..tapi…action speaks louder than words. Cover line baik nyer..

          0
          0
      • budak chomey says:

        jwapan saya, ziana zain

        0
        0
    • momok says:

      klu dorg perform yg aku yeye nk tgk …stacy!!

      0
      0
    • sya says:

      yuna x berbakat lau nak dibandingkan dgn stacy.. cpe nk thumb down silakan.. yuna juz men instrumen and nyanyi ala2 dodoikan time tido.. not special about her performance. stacy bleh perform dgn bek.. rancak mahupun slow lagu..

      0
      0
      • silentgirl says:

        btol gak tu…lagu yuna agak ngantuk kbykannya..tp btter than minah syok sndri ana rafali..so better stacy…ana rafali would be d last person to have possibility to win..yg lain tu ade la gak sket percent utk mnang..tp ana rafali is totally 0% to win. sory die hard fan ana..hihih.

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          Silent..ko x pyh la nak bersory2 kat cni….sb kat bn ne mg xde sorg pun peminat Ana Rafali syok sendri ne….hahahha

          0
          0
        • silentgirl says:

          hahaha…lipstick ijau..ye ke xde org minat minak syok sndri tuh? klu x nape komen aku ade dislike…komen ko pn ade pminat die yg dislike..tp stacy is d perfect person to win..tp ade gak possiblity yuna akn menang..sbb pminat die rmai..n d result is based on voting from public kan..?klu ana rafli mnang gak, aku xtau la nk ckp ape lg..mmg sah die bli paper byk2 pastu pangkah sndri name die..xpn bg duit kat sdare mare or geng die suh bli paper byk2 n pgkah kan name die..hahaha! da name pn syok sndri kan?

          0
          0
      • Lipstick Hijau says:

        suara yuna cuma best kalau nyanyi lagu2 soft jer…stacy pula boleh nyanyi semua jenis lagu…..masing2 ada kelebihan…yuna boleh cipta lagu n main muzik…stacy boleh menari and nyanyi dgn baik..boleh hit whistle mcm mariah carey gak….

        cuba korg bayangkan yuna tu menari sakan n geleng2 kepala mcm stacy..lawak kan….

        0
        0
    • Hmmm says:

      buktikan yang artis bertudung boleh berjaya daripada artis x pakai tudung.oleh itu saya akan vote for Yuna

      0
      0
    • entah ler Tak tahu nak pilih siapa :-)

      0
      0
    • Lipstick Hijau says:

      Stacy kot…..dia ne kan verstail..dia leh nyanyi mcm2 jenis lagu…rock…balad…pop..pandai menari pula….banyak budak2 suka stacy ne…..mcm Dato Siti mula2 jadi penyanyi dlu, kebnyakan budak2 yang fanatik kat die….tp Lipstick konfem xde sape yg boleh pegang trofi tu berturut2 sepert Dato Siti….

      0
      0
    • joyah says:

      xkire la dia bagus ke tdk tp ni ptndingan sape plg populer..

      0
      0
    • ini daku says:

      xbes la pilihan kali ni… bkn sbb xde siti.. tp… emm… ntah la..

      0
      0
  2. misskenyalang says:

    spe2 je la. kalau diorg menang kita bukan dapat apa pun

    0
    0
  3. semua x berkenan…sape-sape ajer..

    0
    0
  4. oren says:

    yuna la…dia unik.

    0
    0
  5. moon says:

    saper2 jelaaa…tk tough lnsung….lain laaa ade jaklyn victor ke…ziana zain ke…misha omar ke….goes to yuna kot….

    0
    0
  6. kurus says:

    ana rafali -_-

    0
    0
    • nanako says:

      sian tak ramai yang suka ana rafali. ramai kata dia ni hipokrit. mungkin??

      0
      0
      • silentgirl says:

        she’s not supposed to be nominated..sbb die mnang ajl je kot name die tcalon..bwekkkk! very ugly voice! being one of the nominees, she shud be shame sbb previously pn artis2 yg jd calon sume vocal hebat2..siti,ziana,misha,liza hanim..

        0
        0
  7. LONDON says:

    STACY

    0
    0
  8. hati says:

    ziana zain n misha omar………………………………

    0
    0
    • teropong says:

      yg dua tu dah ketinggalan gerabak ketepi. era diaorang dah berlalu……. buktinya tak tercalon.

      0
      0
      • Lipstick Hijau says:

        x semestinya artis lma x bleh masuk top 5…kalau x silap last year or las2 year amy search ade masuk top 5 kan???

        0
        0
  9. Budak Nakal says:

    Jaafar Onn !!!!

    0
    0
  10. hajimaru says:

    yeah of coz, i will vote 4 nek jah..biar nek jah dpt adiah keta….yihaaaa..

    0
    0
  11. fyza amil says:

    tok tiee tetap di hati!!!!!!

    0
    0
  12. cantekk says:

    hahahaha =D korang neh, mane dtg japar onn…haha
    sati saerah> out! sowy

    skang ni finalis sume dak2 mude, susa nk pilih. eyh, mcm aku plak juri ;-D haha… all da best! sume aku suke meh..

    0
    0
  13. delaila says:

    spa2 ja la nnti da t0p kawen la ngn dt0k2 n laki org then da x p0pular da . . cm 2 la adat artis2 wnita kt mlysia ney . ..hahahha

    0
    0
  14. lalalala says:

    kalo ziana zain buat album baru, kompem ku undi…abeh tu dah tade sape2 aku rasa yuna la kot plg menyerlah sekarang..based on her popularity n songs walupun tak kene ngan telinga aku…

    0
    0
  15. zaia says:

    harap Alyah tk menang.hehe.
    kelima2 tk minat tp antara lima tu,baik pilih stacy kot.stacy dh teruji boleh nyanyi smbil menari.Bukan Senang tau,brape kerat je artis yg boleh menyanyi dgn baik smbil menari.
    tp aku rsa tahun ni mcm Yuna jek yg dpt..

    0
    0
    • penChentaMuzik says:

      yuna..hmm…publisiti dia jer yg lebey kot..nyanyi pn bukan baik mane…tym AJL, byk pitching lari..pdhal lagu tu bukanny perlu buang stamina mcm stacy..hahah… it’s juz my opinion..tp mmg i x brape sokong yuna tu.. tak kena d halwa ku..kuikuikui.

      0
      0
  16. Ai'Chia says:

    semua tak boleh blah….
    tambah2 sabah ni…

    0
    0
    • penChentaMuzik says:

      wow…ngko asal mane?marikh kot?abpbh ni bukan kategori negeri2 dowh…myb ngko ni pendatang tanpa izin kot…takde smangt 1malaysia tol..huh.. GTH ler u

      0
      0
    • lya says:

      bodoh la ngko ni.jgn kutuk ngeri org bah, palui!

      0
      0
  17. gediksantai says:

    semuanie bosan jer…mcm artis mee segere..

    0
    0
  18. jane says:

    tak minat sape2 pon kat atas tu…tapi alyah boleh nyanyi live dgn baik sekali eventhough dressing and hair style dia outtttt….. but she can really sing.. so i will vote for her…

    0
    0
  19. ari tu undi sms Shout Award, Yuna kalah kan Siti, hmm dia ade chance kot tu pun klu yg tukang sms tu rajin beli Berita Harian dan anta borang..

    0
    0
  20. jena jen says:

    tahun ni ramai artis baru. Bagus juge mek kiti x masuk nti tiada peningkatan. Harap yuna x menang. Yuna mcm alien. Aku rase yuna peminat filem alien. Tgk yuna bejln atas pentas pn gaya alien. Seram doh!

    0
    0
  21. Citra says:

    Alaa..nak ziana zain..yang len tak besh

    0
    0
  22. suka ati aku. says:

    senang2 korang tak payah undi semua..mnhabihkan duit jer..yg kayo rayo berita harian n artis2 yg tah apa2 tu..korang dapat ape???.buang karan jer..huhu

    0
    0
  23. minah jambu says:

    malas nk komen… semua tu minah jambu tk berkenan baik stacy baik yuna baik yg lain2 nye minah jambu tk minat e e e e….minah jambu tk berkenan…. sebab nya diaorang tu tk jambu…..terima khaseh aje lah ye :\

    0
    0
  24. lolyat gang says:

    konpem yuna menang kategori ni

    0
    0
  25. ngokngek.. says:

    tak bes langsung 5-5…

    0
    0
  26. ngokngek.. says:

    aduyaiii…. mane pergi penyanyi2 best kat malaysia nih???? nape plak 5 org ni yg jadi finalist???????????? mana misha??? mana jaclyn?????? mane adibah noor??? mane??? mane??? maneeeee?????????

    0
    0
    • et says:

      durang tu sume mana ada buat album last yr..ni kan utk last yr punye..lgpon zmn durang dh abih daa..

      0
      0
      • ngokngek.. says:

        tu la… nape diowg tak bwat album??? nape???? nape???? napeeeeeeee?????? I MISS DAYANG NURFAIZAHHHH!!!!!!!!!!!

        0
        0
  27. Auta says:

    semua xbest!!!!!!!!!!! Ak nak…

    1. Ziana zain
    2. Misha Omar
    3. Jaclyn Victor
    4. Adibah Noor
    5. …………….(ikut korangla)

    Xde anugerah pun xpela…janji mereka pujaan dihatiku…huhu

    0
    0
  28. Fairytopia says:

    mcm da xde calon lain..suma nye junior2 lg, x byk pngalaman.. mcm x bape layak jer

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      mmmmm ne kan anugerah bintang popular….semua pun atas dasar populariti….

      kalau anugerah bintang berbakat mungkin ada antara dorg ne yg tercalon langsung…

      0
      0
      • adiratics says:

        memangla semua yang baru.. artis2 ni jer yang ada lagu best best tahun lepas. Nak harap pilihan ko tuh, ade ke single diorang yang hit tahun lalu?? jangan tau bising and komen je.. pikiaq dulu..akai mana hang letak huh…

        0
        0
  29. akuww says:

    muka adira x pakai make up sangat cantik. tgok showcase dekat Ria hari tu dia pakai make up macam owg tua!!!!!!!

    aku prefer stacy!!!

    0
    0
    • syiera says:

      kalau adira tak bermakeup dan pakai contact lens muka lagi tak lawa kusam je macam ibu-ibu lepas pantang sememeh jek

      0
      0
  30. jujujaja says:

    xda yg menarik…….

    0
    0
  31. sarra says:

    nape y hidden duk ana rafali jek;p abg nara xsuka erk;p hehe..

    sokong stacy menang.my mom pn sk stacy :)

    0
    0
  32. suria maya says:

    aku menang aku sukunggg

    0
    0
  33. suria maya says:

    * pmbetulan
    yg menang aku sukungg!!

    0
    0
  34. manja says:

    best sgt ke yuna tu?lagu dia ngantok sgt.lgpun dia nyanyi, suke kemam, mulut tak bukak sgt.cube tgok kat utube.dia menang pblisiti jer sbnarnya.aku rase stacy lg best.dia bleh nyanyi smbil menari.agnes monica pun kalah!lagu slow pun, dia boleh bwk dgn baik.

    aku rase stacy bleh bwk lagu yuna dgn rileks, but yuna bwk lagu stacy like lagu pakai buang, ..hmmm..mesti tercungap2 punya.

    0
    0
    • sape2 says:

      masing-2 ade genre lagu sendiri la …stacy tu asik menari yg same je stepnyer..BOSAN SIOT…huhuhuh

      0
      0
      • bb says:

        coz stacy tk dberi peluang nyanyi lagu slow.ada baca brita harian ke?tgok konsert af mase stacy nyanyi lagu slow, rela atau lagu rosa tu(tak ingat tajuk ler..)..i think, dia nyanyi lagi best dri pnyanyi asal minah indon tu.n baru2 ni, akui bace paper yg stacy akan rakamkn lagu slow plak.anyway, stacy lg best dri yuna.lgu yuna, ngantok sgt.

        0
        0
  35. rossdale says:

    cantiknye si stacy n adira kat gmbr ni

    0
    0
  36. neyna says:

    stacy or yuna kot.. btw artis perempuan skrg dah takde ke yg WOWWW?

    0
    0
    • adiratics says:

      bagi lah peluang…. jangan nak bandingkan mereka ini dengan dato ct… dato ct berada di kelas tersendiri.. dah belasan tahun kot kat industri seni ni.. semua orang perlukan masa… bagilah sokongan yang membina. diorang baru lagi…. ini tak… asal sikit nak kutuk.. tah hape2

      0
      0
  37. nabbella says:

    aku betul2 tak minat dengan yuna ngan ana raffali =.= first time dengar nama and tengok diorang pun, langsung tak minat!! pui! aku pun tak tau kenape!

    0
    0
  38. jimmy says:

    Cun gak Adira ni :)

    0
    0
  39. pakwe kau! says:

    aku nk kwen adira..kowang tlg la kwen kn aku ngn dia sob! sob!

    0
    0
  40. donnyien says:

    seriously,i vote for Stacy.. more better than other..

    0
    0
  41. villa says:

    aah btol2 aku x paham cam na org yg talented ngn btol2 power voice cam jac, misha omar ngn abibah noor x terlist

    0
    0
    • BumbleBee says:

      amender la…time anugerah utk yg popular..korang nak orang yg talented menang…tp biler anugerah yg based on kualiti of the singing product…korang nak yg menang tu org2 yg popular…

      p/s: manusia mmg x penah berasa puas hati….

      0
      0
      • DAN says:

        tu la bodoh betul kan dorang ni………….last2 nak pertikaikan sangat keputusan…….nak kate x skolah makbapak bagi skolah gak….mmg dasar manusia xtau di untung…

        0
        0
  42. Taip BH ABP B09 dan SMS ke 33333, go Stacy go! go baby go! http://www.abpbh.com.my/kategori.php?page=3

    0
    0
  43. eszol says:

    ade lg sorg wanita in the making

    angkara freemason

    tggu dan lihat sahajalah

    0
    0
  44. epy ain says:

    yuna or ana rafalli..both are the best ^__^
    ske org yg bergerak atas usaha sendirik~

    0
    0
  45. Kambing Hitam says:

    adira tu just da 2 lagu je..
    mcm xlayak je..
    suara pn xblh blah sgt…
    bintang mee segera katakan….
    alyah tu plak personaliti mcm apa2 ntah…
    menyampah tgk..
    hope yuna nan stacy jelah..
    how about ana raffali???
    no comment…

    0
    0
    • adiratics says:

      Adira baru lagi.. how come u boleh expect dia untuk ada 2-3 album?? bukan suara adira tak bagus… dia memang berbakat dia perlukan masa.. utk develop.Umur baru 19tahun.. kalo asyik kutuk je memang la tak ke mana2 artis2 baru ni…

      0
      0
    • huhuhu says:

      Nak tau vokal hebat…mesti boleh bw lagu asli atau irama mlysia dgn baik baru boleh digelar penyanyi hebat…

      Yuna..vokal tak versatile…pilih2 lagu…lagu irama malaysia mesti hancuss…(mcm mana nak ganti ct)

      stacy… vokal hebat tp lagu irama malaysia tak seberapa…

      Alyah…vokal mcm bingit dan agak keras…irama mlysia tak pasti jarang dgr..

      Ana Rafali….vokal mcm apa2…ja

      Adira…salute..lagu tak byk tp dlm AF dia nmpk versatile…boleh bw pelbagai irama…

      0
      0
  46. jahat says:

    Aku x kenal lah dyorg nih ..

    0
    0
  47. zieza says:

    tak ada yg berkenan..semua nya nyanyi cam biasa2 je..kecewa Dato CT tak brtanding, Dato CT jugak tetap penghibur No. 1 Negara..

    0
    0
  48. pman says:

    loike ana rafaLi..

    0
    0
    • petani says:

      cian ana rafali…bagi saya, sapa yg dengki dgn dia mmg BODOH dan GEDENGGOI….korang kutuk dia, dia dpt juga RM 10,000 & masyuk….korang dpt apa? bila kutuk gaji naik ker? Nak mati bangsa sendiri ker? bak kata Hang Tuah, Takan Melayu Hilang di Mata w/pun dia dah hilang..

      0
      0
  49. Maimoon says:

    Kata org ana rafali personaliti hancus. Mudah melenting dan suke menjawap. Album baru satu ana oii! Tgk fasha relex je wlu dilanda kontro. Wartawan tnye fasha jwp dgn cool. Ini baru katakn STAR

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      fasha memang hebat kan…muka tembok tu….

      0
      0
    • silentgirl says:

      mmg ana rafali ni cpt mlatah ble wartawan tny soalan yg killer..tgk die jwp mase wartawan melodi tny..bg jwpn pn nk emo..jwpn yg sgt x matang sbg artis…pastu die sorg artis baru yg x reti meng-humblekan diri..jwpn nk tggi je..myampah seh aku ngan minah syok sndri ni!suara cm itik nila..

      0
      0
    • loque says:

      ala c fasha tu stakat jwb no komen pon ko kate jwpn die cool???…xcaye ko bace kosmo.,….

      0
      0
  50. sape2 says:

    YUNA..YUNA…VOTE FOR YUNA!!! – GADIS SEMASA

    0
    0
  51. YUNALIS ZARAI says:

    LAGU YUNA BEST…

    1- GADIS SEMASA
    2-SUPER SOMETHING..

    KEEP UP A GOOD WORK!!!

    0
    0
  52. he says:

    Yuna…Yuna…Yuna

    0
    0
  53. kurus says:

    The reasons some people become bullies

    Children who are mistreated at home start feeling insecure and inadequate and as a result some of them become bullies because that provides them with a great deal of relief.

    A person might become a bully in order to feel worthy. By devaluing the target the bully feels superior and so maintains his self worth and protects his ego.

    Insecurity is another big reason for bullying. Because bullies feel insecure they try to create an illusion of being in control by bullying a weak victim.

    From the outside bullies might appear strong and in control but from the inside most of them feel insecure, inadequate and inferior.

    Another popular reason for bullying is attention seeking. Some people become bullies because they are desperately in need of attention and bullying in this case is the only thing they can do to bring some attention to themselves.

    0
    0
    • kurus says:

      The reasons for bullying stem from one root

      The bully who is in need of attention, who feels jealous of his victim or who is trying to feel superior and in control is usually the result of poor parenting.

      If the child didn’t get enough attention from his parents or if he felt less worthy because his younger sibling was preferred to him then he might become a bully to fill these emotional gaps in his psyche.

      The reasons for bullying differ but in the end they all stem from one root which is being abused and miss treated then feeling insecure as a result.

      Just as we should help the people who are being bullied we should also work on helping bullies because they are as much in need of help as their victims.

      0
      0
  54. ae-cha says:

    maybe yg menang stacy or yuna kot…..hope stacy la mnang :)

    0
    0
  55. hidup stacy~~~~~ u can win…u can win…

    0
    0
  56. Sweet_pink says:

    semua tak layak….. yg layak dato’ siti jugak… siti dah malas nak join pertandingan2 dah… sbb trofi dah tak muat!! kan siti kan???hehehehehhe…

    0
    0
  57. orgtuo says:

    aku vote STACY….doe kecik comel kiut miut biler nyanyi sambil nari…

    0
    0
  58. bb says:

    aku nk sgt stacy yg menang.lpas tu kalahkan minah indon blagak yg nyanyi semput kat gangstarz tu.mcm best sgt dia nyanyi.sore mcm dlm gua, agnes prasan bagus!jom vote 4 stacy!jgn biar minah pasan tu pleceh2 kan artis kite lg.

    0
    0
  59. watever says:

    none..after siti’s era..all are poser..

    0
    0
  60. dayana says:

    ct mmg bagus klu lagu slow2.n yuna, aku rase stacy lg bagus klu bwk lagu slow.n lagu rncak, dh tentu stacy jauh lg bagus.

    tp wlu ct bagus, tp dia ttp tggelam mase duet ngan agnes lagu overprotected.search kat utube.n indon pn bnyk kutuk2 dato ct kat situ.tp aku rase klu stacy ganti dato ct mase tu,baru lah buku bertemu ruas.ntah2, stacy lg lincah.yuna?bleh ke joget mcm tu?

    0
    0
  61. CikBunga says:

    Stacy lar… (go baby go!!) :)

    0
    0
  62. beautifulDARA says:

    aku nak vote diri aku sendiri. aku rasa aku lagi verstyle dr stacy. aku lagi pandai main muzik dr yuna. aku lagi sempoi dr ana rafali. rambut aku lg cool dr adira. dressup aku lagi superb giler dr alyah.

    0
    0
  63. dushhh bn says:

    pelik tgok rating vote bn ni.aku bace komen2 ni, ramai org nk stacy menang.tp yuna jgk lg tggi.bn auta jgk ni.pminat yuna n lisa surihani.

    0
    0
  64. loque says:

    aku sokong stacyyy!!! stacy blh bwk lagu slow n rancak…. tp artis2 yg trcalon tu leh bwk lagu2 slow je..klu ye pon blh bwk lagu rancak just nyanyi je tp x joget…..nk wt pe….
    S
    T
    A
    C
    Y
    stacy akn klua ngn lagu berantak slow tjk die kapsul..audi mok yg wt….xsbr nk dengo…

    0
    0
    • suja says:

      aku sokong 100%…
      stacy mmg boleh bwk lagu slow&rancak + pandai menari….
      S
      T
      A
      C
      Y
      stacy lah penghibur tahah air kita!!!!!

      0
      0
  65. garfield says:

    Stacy kot…. :)

    0
    0
  66. petani says:

    Aku vote Kak Pah….sbb dah berubah n pakai tudung….CT tu, tudung semakin pendek….

    0
    0
  67. huhuhu says:

    siapa lah yg vote YUNA yg boleh dikategori kan penyanyi semusim…..vokal pun tak mantap..ala-ala ja…tak versatile pun….pilih2 lagu suara mcm yuna…ADIRA lagi versatile..pelbagai lagu boleh bertahan lama sbebab mana-mana majlis boleh masuk….

    0
    0
  68. Nadia says:

    Undian kat sini bkn penentu kemenangan di ABPBH…..fans Adira teruskan vote guna borg berita harian n sms…..kita buat kejutan :)

    0
    0
  69. beautifulDARA says:

    penat je korang battle kat sini. ana rafali menang ke, yuna ke.. dapat jugak dorang duit ngan trofi. famous pulak tu. korang? dapat dosa kering ngan penat je.

    0
    0
  70. BlackBerry00 says:

    nak Dayang Nurfaizah boleh..???

    0
    0
  71. cuteyzuera says:

    stacyyy laa bhaa…kasi menang stacy tahun ni….ok kan alamk terlebih suda :)

    0
    0
  72. jenglot says:

    emm awek mane sebelah stacy tu ek??tumpang tanya

    0
    0
  73. cheng Hi says:

    Apapun, undian aku memihak Stacy

    0
    0
  74. Mohd Khairudin says:

    Stacy~Stacy~Stacy~Stacy~..
    Stacy seorang penghibur tanah air yang terbaik..

    Aku xsuke artis artis yg xpandai menari mcm Yuna..Adira..Ana Rafali..dll..

    Wake up la guys!! Today’s music is different!!..

    0
    0
  75. anand says:

    aku pilih yg tutup aurat jadi aku pilih yuna

    0
    0
  76. jawatengik says:

    mesti kompem YUNA yg mng… klu alyah mng, mmg aku cekik dr sndirik!! hahaha~

    0
    0
  77. Elly says:

    Mestila stacy….! Persembahan Stacy tak pernah menghampakan dan sangat bertenaga…

    0
    0
  78. alamaya says:

    nth pape nth suma ni… karut lol

    0
    0
  79. mia says:

    ABBY FANA, SALIH YAAKOB, ADIRA NGAN RAJA AZURA yg patot menang…diorang besttttttttt sangattttttttttt………

    0
    0
  80. NIESA says:

    bia la yuna…jgnla c ana raffali…xsuke…gile berlagak…

    0
    0
  81. ngokngek.. says:

    adira suara tak sedap!!!!! mcm org orang meneran nak berak…

    0
    0
  82. rdyans says:

    STACYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY LAH YANG MENANGGGGGGGGG

    0
    0
  83. cutey says:

    tak sure..
    tapi mudah mudahan stacy lah menang..
    amin~

    0
    0
  84. suja says:

    stacy!!!!!!!!!!!!!
    stacy terbaik!!!!!!!!
    go stacy go!!!!!!!
    alamak…terlebihhh sudaaaa…..
    hahahaha

    0
    0
  85. MELON says:

    MY COMMENTS:

    1)yuna-lagu n suara sedap
    2)adira-lagu x best tp suara sedap
    3)ana rafali-lagu x best suara biasa2 pun
    4)alyah-eee tiba2 plak menyemak msk top 5 dy nih..

    5)STRACIE ANGIE ANAM-lagu best,suara sedap,muka cute,lawak,humble..hahhhhh sapa lagi yg layak selain STACY ni??hehe

    0
    0
  86. ape2larh says:

    STACY !!
    y len 2 ok gak tp STACY still da boom !!

    0
    0
  87. biar je la says:

    xprlu la pilih sape2..kalau dyeorang menang bukan korang untung pun.just layan je lagu dyeorg sudah

    0
    0