Written by AbangNara | May 18th, 2011

artis bujang dari terengganu

Misterinya. Puas sudah Abang Nara meneka siapakah gerangan artis lelaki bujang berusia 29 tahun yang berasal dari Terengganu dan ditangkap akibat kes pecah rumah seperti yang dikeluarkan di Buletin Utama sebentar tadi. Menurut Buletin Utama, artis ini pernah menjadi artis rakaman sebuah syarikat di Kuala Lumpur dan pernah memenangi pertandingan rock dan balada. Mesti artis popular jugak kan?

Semasa tangkapan dibuat terhadap artis ini, dadah turut ditemui bersama dengan artis tersebut. Abang Nara dah habis blur memikirkan identiti sebenar artis ini. Kita tunggu berita lanjut nanti. Semoga penangkapan artis ini menjadi iktibar kepada kita semua. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua.

52 responses to Siapa Artis Bujang Lelaki 29 Tahun Dari Terengganu Yang Ditangkap Kerana Kes Pecah Rumah?

  1. Dauspozi says:

    Siapakah gerangan artis tersebut.. huhuhu

    1
    0
  2. lola says:

    sape ek…?? nak taw jugak..

    0
    0
  3. tipah says:

    sape la gamaknya

    0
    0
  4. best~! says:

    wat malu nama ganu jer…hampeh!!

    0
    0
  5. sakura says:

    no idea..ape pun kite doakan semoga pintu hati dia terbuka utk kembali ke pangkal jalan :)

    0
    0
  6. han anjell says:

    sangat2 nak tahu..sape yerk…nape la wat keje gitu…sia2 jerk kena tangkap…malu siot…

    0
    0
  7. kiki says:

    sapekah???????

    0
    0
  8. hana anjell says:

    sangat2 nak tahu…sape agaknye orang ni??
    nape lah wat keje gitu..sia2 jerk kena tangkap..satu malaysia tahu….

    0
    0
  9. mutiara says:

    tak perlu la nak teka2 sangat..takut nant tmbul fitnah pula.tggu je,kebenaran pasti muncul jua..

    0
    0
  10. rebe says:

    shahrizal namenye…

    0
    0
  11. kan. sape ye. haishh.. wat malu org ganu je.. pui!

    0
    0
  12. relaks2..ti kantoi gak…

    0
    0
  13. rocco says:

    salim la ni…haha
    mesti ramai pangkah aku lps ni..

    0
    0
  14. Budakboy says:

    em memang bengang betul la ngan pencuri n perompak nie, buatkan nak tido malam pun risau…kena pasang penggera gak nampaknya =)

    0
    0
  15. awan-fantasia.blogspot.com/2011/05/kelakar-jaga-kau-harun.html says:

    nanti kantoi jugak..tunggu la……

    0
    0
  16. Piston Pecah says:

    teruskan bro nara…kasi bongkar eh

    0
    0
  17. SI COMEL says:

    lols…larrrrrrrrrrrr baru aku tau si salim tu baru umur 29 tahun..muhahhahahahaha

    0
    0
  18. 1melayu says:

    Faizal af kahhh???

    0
    0
    • gyulee gyuri says:

      faizal AF rock ke???hehehe….masuk pertandingan mana pernah menang kecuali AF tu je…tgk perompak tu kurus kering je..

      0
      0
  19. miss wani ganu says:

    faizal af dah kawin lah.lgipun dia duk marang,perompak ni orang manir….buat malu orang ganu je….

    kite bako…kite bako…

    0
    0
  20. Hazrey says:

    dan dia adalah…

    0
    0
  21. iibi says:

    siarkan jelah muka si perompak tu..bikin malu owang ganu je weh!!

    0
    0
  22. mokcik says:

    tak pernah pi ganu jadi mokcik tak kenai…

    0
    0
  23. [email protected] says:

    orang jahat tak kira negeri,,, mana2 negeri pun ada yang jahat,,, cuma ada yang kantoi gan tak jer…

    orang Ganu sabor ye,,, jangan kerana nila setitik rosak susu se…………….., u all gan salahkan orang ganu….

    0
    0
    • rosh says:

      btl tuh pet..

      kebetulan nk kena kt org ganu…jd nk x nk..trima lah …sblm nie kes ameng pn org ganu gak…tp itu lah…nk wt jahat tak kire negeri mn…bangsa apa..agama apa….

      apa pun kita arap manusia2 yg pnh tergelincir..sdg tergelincir berusaha tuk kembali ke pangkal jalan…sptmana fitrah manusia yg tak pnh sempurna..

      apapun…kawe syg negeri terengganu..tmpt kawe di lahirkan….(@_@)

      0
      0
  24. bukan masta says:

    huhu.
    kantol sudah

    0
    0
  25. BumbleBee says:

    sedangkan bisu pun aritu kantoi ngan polis merempit… inikan plak yg cukup sifat…~~~

    0
    0
  26. miss_hujan says:

    budok aner plok ni?..wak malu org ganu goh laa..

    0
    0
  27. riLana says:

    emmmmm

    0
    0
  28. .. and the oscar goes to…
    eeeiii xkenal aku artis2 yg asal dr trg ni..
    tp jgn le wak lawak, wpun aku xminat si Faizal tu tp jauh skali beb.. member tu dah beranak pinak, mamat ni bujang lai… hmm sape le gerangannye..

    0
    0
  29. moon says:

    zizan kot?hehehe…gurau jer…marah plak peminat zizan kang…

    0
    0
  30. badukang says:

    haissshhhhhh…bukang umo zizang bru 27 ke??????

    0
    0
  31. pett says:

    1-Ameng dari kumpulan Spring yang berasal dari Besut, Terengganu. Lagu yang pernah melonjakkan kumpulannya ialah Sejiwa dan Sampai Hati. 2-Sham/Batu Burok? dari kumpulan Visa yang popular dengan lagu Dalam Gerimis.
    3-Eman Manan seorang pelakon berkarisma dari Kampung Atas Tol, Kuala Terengganu-profail dan karisma lakonan beliau tidak perlu diceritakan lagi kerana anda tentunya tahu. Senarai lain :
    4-Azian Mazwan Safwan, Tengku Anis Suraya dan abangnya-Shawn Bahrin.
    5-Faizal : Juara AF4.
    6- Zizan : Raja Lawak Final Tempat Kedua.
    7- Halim Othman : DJ Era /Sinar dan hos Roda Impian-berasal dari Kertih/Kemaman.
    8-Wan Kamaruddin : NTV7 & Astro Awani terkenal dengan tagline APA KEJADAH Edisi Siasat NTV7-berasal dari Ladang?/Kuala Terengganu.

    PILIH YANG MANA RASA SESUAI DENGAN YANG SEMALAM

    0
    0
    • rosh says:

      smua di atas tidak berkenaan…hehehe…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      1. ameng bukan dh jatuh hukum penjara ker?
      2. yang sham visa pun aku rasa dah 30an…die tu popular zaman awal 90an…time tuh confirm diorg dh 20an..skang dh zaman 2011 xkan umur maintain 20an lg?
      3. takkan eman manan umur 29thn lg? ogy pun dh 40an aku rasa… hahaha
      4. azian mazwan bukan rockers tp nyanyi lgu balada..sama dgn anis n shawn
      5. fazial rock ker?
      6. zizan kalo nyanyi pun rap…
      7 & 8 – bukan penyanyi….

      …… semua tidak mencapai tahap piawai~

      0
      0
  32. leo says:

    rasa2 nya faizal af4 …….???

    0
    0
    • hehehe… Faizal AF tu dah branak pinak le.. mamat ni bujang lai. Dah xaktif la ni jadi tukang urut tradisional katenye.. hmm.. dok usha2 gak ni, sapelah gerangan mamat ni…

      0
      0
  33. Tina Tenuk says:

    Sebenarnya artis yg dimaksud kan ni x porpular pun…kuar paper sekali dua jek dh kata artis, Kalau dia pernah join pertandingan rock & balada pun pertandingan yg ada kat RTM agaknya..errmm mmg sah2 laa x porpular…. x yah la korang nk pecah2 kepala duk pk sapa artis yg x porpular tu.

    0
    0
  34. baby says:

    Semalam, heboh satu Malaysia apabila tersebarnya berita mengenai seorang artis lelaki bujang yang berusia 29 tahun tahun, berasal daripada Terengganu ditangkap gara-gara kes pecah rumah. ‘Artis misteri’ ini dikatakan pernah menjadi artis rakaman di Kuala Lumpur & pernah memenangi pertandingan Rock & Balada.

    Sebentar tadi, sumber dalaman kami mengesahkan bahawa “artis misteri” tersebut bukannya seorang artis, sebaliknya hanyalah penyanyi taraf karaoke yang tak perlukan sebarang publisiti pun. Ketika ‘artis misteri’ ditangkap, dia memberitahu pihak wartawan bahawa dia pernah bekerja (bukan sebagai penyanyi) di sebuah syarikat rakaman di Kuala Lumpur.

    ‘Artis misteri’ ini memberitahu lagi, 2 tahun lepas dia ingin mengeluarkan album sendiri, namun tidak cukup duit. Pernah juga memenangi satu pertandingan taraf karaoke di Terengganu. Setelah gagal menerbitkan album, dia kembali semula ke Terengganu & mula terlibat dalam dunia dadah & jenayah.

    Kami pasti ini kesilapan teknikal. Berkemungkinan besar ‘artis misteri’ ini berada dibawah pengaruh dadah ketika diwawancarakan. Kesian abang wartawan yang di temberang oleh ‘artis misteri’ ini.

    0
    0
  35. Carli Dapas says:

    “The greatest mistake you can make in life is to be continually fearing you will make one.” – Elbert Hubbard

    0
    0
  36. Tumpang Lalu says:

    How to analysis…
    1. Spotting on Trengganu actress.
    2. Male.
    3. Age between 25-30.
    4. Specific Location….( From which district etc).
    5. Martial Status…
    6. Any award or album?
    7. Past history?

    0
    0
  37. Allegro.pl says:

    I want to get across my respect for your generosity for individuals that really want help on this subject. Your real commitment to getting the solution up and down was really informative and has usually permitted others like me to arrive at their goals. The warm and friendly tutorial implies much to me and even further to my fellow workers. Many thanks; from all of us.

    0
    0