Written by Bella | June 9th, 2017

Pagi ini kami dikejutkan dengan berita dimana seorang wanita yang dikenali sebagai Sarah Danielle telah mendedahkan bukti bergambar merupakan mesej beliau bersama seorang pelakon yang terkenal kini.

Mesej yang agak tidak senonoh dan menggoda itu didakwa dihantar oleh Shukri Yahaya kepadanya dan menerusi kapsyen Sarah di Instagram, beliau meluahkan rasa meluatnya dengan aktor berkenaan  dan merasa kurang senang dengan sikap aktor tersebut.

Walaubagaimanapun, Shukri menerusi portal mStar Online menafikan dakwaan liar tersebut dan menyifatkan wanita itu sengaja mencetuskan publisiti murahan untuk meraih perhatian ramai.

Saya pun dapat tahu berita ni pagi ini. Komen saya senang je, orang sekarang sanggup buat apa sahaja untuk ‘famouskan’ diri mereka tanpa rasa malu akan diri sendiri.  Mereka seperti sudah tidak bermaruah dan nak popular cara pantaslah ni. Saya sikit tidak terasa dan malas nak layan.  Stop making stupid people famous.

Shukri tidak merancang untuk mengambil sebarang tindakan berkaitan hal ini kerana tidak mahu melayan sesuatu perkara yang remeh. Tambah Shukri lagi, beliau  enggan ambil kisah pendedahan palsu itu kerana semua orang boleh menjadi dirinya dengan meletakkan gambar profile beliau dan seterusnya menyamar dengan cara berbalas mesej tersebut.

Zaman penuh teknologi ini memang pelbagai perkara boleh dilakukan untuk menjatuhkan maruah orang lain termasuk menyamar untuk menjadi orang lain. Bersabarlah Shuk dengan perkara ini, anggaplah ia dugaan menjadi anak seni.

Sumber Berita : mStar Online

 

59 responses to Shukri Yahaya Nafi Dakwaan Hantar Mesej Tidak Senonoh Untuk Goda Wanita

  1. aku says:

    ade ke org nak percaya perempuan tu?

    31

    0
    • Tyien tyien says:

      bole jadi jga that person is shukri. who knows..sma jga kes ngan adi putra

      27

      6
      • Anonymous says:

        betul..kt oh bulan ad tnjuk gmbr screenshot video call ..muka mcm syukri..tapi boleh jadi juga edit, fake face , photoshop ke ape or whatever..cuma gigih la org zmn skrg nk menipu, nk edit2 bgai..betul atau tidak,entah mcm2 boleh jadi..huhu

        19

        0
        • biarbetulperempuanni says:

          Tapi asal screenshot tu ada “made with viva video” hahaha. selalu org pakai viva video utk edit je

          6

          0
    • anon says:

      aku…….kenapa pulak?? mentang2 shukri tu pelakon, kita kene masuk belah dia. Selagi dia bernama manusia, kemungkinan dia yg hantar tu tetap ada. Dia bukannya malaikat pun, lelaki yg punya nafsu.
      Sape2 pun takkan mengaku bila dah kecoh mcm ni. Sama jgk dgn fizz fairuz & adi putra..

      26

      3
    • alaa says:

      da tgok bukti screenshot video kol tu bertebaran kat twitter , xtaula pelanduk dua serupa ke ape kan , tp tgok byk kali pun tetap nmpk mcm SY .

      xsangka ish2

      16

      2
    • sabojelah says:

      tak kisahlah apa pun. yg aku nak tahu betulke tu syukri yahya?? betul ke betulke??? *menangisteoibucu

      4

      0
    • muhasabah lah says:

      bukti samar2 mcm xcukup kuat tapi ntahla .. klu betul pun , dua2 salah sbb mnggatal

      3

      1
      • nice says:

        Gedik jgak perempuan tu kemain mcm xde maruah, tu kan gambar dkt IG story syukri yahya, apelahai

        12

        0
        • Eyeee says:

          Yeke gambar dr IGstory dia? sebb iolls tak follow dia..jadi tak tau..
          kalau betul la, gigih nau pompuan tu ye nak memfitnah SY

          3

          0
    • kentut padu ayam Mc D says:

      bagi kentut padu ayam Mc D kat muka … baru tak gatal

      1

      1
    • Anonymous says:

      Kalo setakat screen shot video x caya langsung. Kalo ada video jelas boleh la kot. Itu pun kne siasat la, skrg mudah je fitnah org. Kalo btol ngape baik pompuan repot polis.

      4

      0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      minah jambu geli nak makan arnab pangang pasal bentok dia macm bentok badan kucing….minah jambu sayang kucing…

      0

      0
  2. Wok yos says:

    Baso gata bughik

    3

    2
  3. kak piah says:

    Yang kuat seks, rogol, sumbang mahram, kahwin ramai, jenayah seks, pedophilia, tengok porno adalah di kalangan orang melayu…adakah perempuan tu sengaja membuat cerita? I think yg betul2 stupid ialah mamat haram jadah ni

    13

    1
    • Anonymous says:

      Ye ke? Jgn sbb tahap sumber bacaan kelas ke2 maka suka2 nak kata org melayu itu ini. Belambak2 x kira bangsa semua ada masalah yg ko kata tu. Dah ada data plan tu cari sumber bacaan lebih sket ya… Nak sembang fokus individu bukan bangsa…

      7

      0
    • Sara Goodman says:

      Kat kelantan tu macam2 jenayah sek dan kebanyakan melayu. Dah kahwin 4 pun tapi masih nafsu kuat

      3

      8
      • b says:

        tu kt sana…kat sana je hokey..

        1

        4
      • mak aku says:

        Kelantan tu kan serambi jenayah.seks segala style ada.Lelakinya semua ketagih pil,jahat.pengotor.Tengoklah kalau bangsa pil kuda ada dinegeri mana2.Tak tau nak hormat orang.dia ingat loghat dia paling best kot.mcm hanjing adala.

        12

        10
    • mak aku says:

      Porno tu drama melayu.Kalau drama mesti kisah hero mengekor awek kehulu kehilir sampai 40 eps,semata2 nak bau kangkang.Paling kuat pun aksi makan minum setiap scene.Drama sampah pengalak pembuangan bayi.kisah kemaruk celah kangkang.

      7

      1
  4. wekkkkkkk says:

    ala org lelaki kalau x nakal, bkn lelaki nama nyer…melenkn bapok..mana bapok nak kacau…pompuan. SY kn gantang, macho, ntah2 pompuan tu betina..yg asik fikir SY je..

    SY..bukan salleh yakoob ya..SY ..sukri yahaya

    6

    1
  5. Eyeee says:

    style menaip msg sangatlah rempit gayanya.
    Tak pecaya lah aku.
    Ntah dak wicet sangap mana guna nama shukri.
    Dah la minta gmbr boobies.
    shukri dah ada isteri..xpayah minta gambar, dia boleh tgk yg real pon.

    38

    0
  6. Wichet Go Die says:

    Budak wicet, Kalau Tak Melayan Tak Sah..Aku Benci Guna Wicet Sebab Kat Moment Banyak Gambar Lucah..Senang Uninstall..3 Tahun Dah Aku Tak Guna Wicet

    10

    1
  7. Anonymous says:

    tak logik lngsung…sempat pulak artis malaysia ni main wechat…sedangkan whatsapp
    dan instagram diorg pon suruh PA diorg handle kan account…ini kan pulak wechat…sah2 wechat tu bersepah org2 gila seks dan org2 muarahan…kalau syukri nk gatal2, dah lama dia cri yg high class and more private…hmmm ntah pape je…nk fitnah org bulan2 puasa ni…tak takut ke??? nk tgk jgk rupa pmpuan tu?? kalau yg mmg jenis gatal so mmg x pelik laa sngaja cri publisiti murahan…

    18

    2
    • eh says:

      high class kene bayar la , wechat bimbo free

      ko igt SY tu artis holiwood nk PA handlekan serba serbi smpi xleh pegang henpon satu pun kat tangan ????, abis tu die nk kontak bini , mak bapak , main game , selfie sume PA yg handle jugak ? yakin ke kau mmg dia x pegang henpon dia lansung ???

      logik jgn ikut lutut plis

      20

      1
    • Anonymous says:

      setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      2

      1
  8. Anonymous says:

    yang pempuan tu pun kemain galak pulak melayan…kalo da tau lelaki tuh text mcm tu ..yang ko melayan kenapa?? sebab senang ko nak post kat IG then let other people kat luar ni tau laa perangai si pelakon ni..cmtu ke..adoiii ..terang2 orang akan salah kan ko pempuan…even lelaki tu bersalah tapi KO MELAYAN…tu yang besar SILAPNYE..nampak takk??? nak blame orang..nak malukan orang tapi dengan automatic nya ko menjatuhkan air muke ko sendiri..memalukan diri sendiri..even penggunaan ayat ko mcm tak suke tapi supposely kat situ ko dah letak FULLSTOP.tk yah layan..abis citer ..motif post kat IG tok ape ..ceciter ???

    28

    0
    • eh says:

      salah pompuan saje ko petik kahkah , yg pompuan tu skadar melayan biasa2 , si jantan nye gigih memintak gmbr bewbies dah kene reject nk dtg umah bagai , yg tu ko xnk sebut pulak ? ahaha dasar bias

      5

      9
      • Anonymous says:

        bukan bias la tpi npk tak awal2 dah mtk nak tgk tuttt …so kat situ boleh pk dah.kalo melayan semakin menjadi ni….takkan laa tu pun nak ajar..oppss!!! mgkin excited kot sebab text dgn retis..dats y tak kisah..i pun perempuan la beb….tu jela nak ckp…as perempuan jaga la diri baik2..selamat berpuasa.

        12

        1
    • wawa says:

      ni cheq setuju..mesti girl ni melayan..ayat hujung2 je..entah2 atas2 tu dia yg melebih..bukanlah nak backing artis tp kalau perempuan x melayan diorg pun x de nyer mengatai

      13

      1
    • Eyeee says:

      i setuju dengan Anon June 9, 2017 at 1:01 pm,

      supposed perempuan tu tak melayan la klau dah start conversation pon dah meminta semacam.
      nampak sgt la perempuan tu pon jenis yg..tetttt..
      phm2 sendiri la..kalau perempuan tu baik xde la plk nak melayan camtu.

      2

      1
      • k says:

        so kalo artis tetiba dm korg ajak sembang2 korg trus x layan ke ? mana tau start convo dorg elok elok ok ok je . tapi taktau la kan klu retis tu jenis gelojoh teruk giler mesej trus mintak gambo n ajak make out .

        hehe tp takpe artis maksum , melucah mnggatal sana sini pun fans akan bekap smpi akhirat punye . .

        7

        1
        • Anonymous says:

          kalau happen to me tiba2 ade lelaki ajak sembang memang takkan layan..1st sebab tak kenal….memang da prinsip cenggitu …tkkan layan orang yang tak dikenali dan kalo ade no yang tk dikenali up kat screen pone pun takkan pick up..heheheh..takuttt ..skrg ni orang macam2..

          6

          2
  9. Nz says:

    Kalau pun lelaki tu salah, yg perempuan tu salah jugak. Dah tau lelaki tu mintak mcm tu, knp x stop & block je? Kenapa nak kena balas? Lps tu upload ig. Ohh.. sbb dia artis? Sbb tu la layan ye? Kalau kau tak layan, lelaki tu pun x mintak mcm tu. Apa yg boleh aku ckp, aku sebagai perempuan pun aku malu tgk perempuan yg tak brp reti jaga maruah sendiri. Benda2 mcm ni, bukan nya jatuhkan maruah lelaki tu je, tapi menjatuhkan maruah kau jugak. perempuan boleh tak jgn layan sebarangan lelaki? Please la, jadi mahal sikit.

    12

    1
  10. Anonymous says:

    Dah tgk screenshot wechat tu. Tarikh 29/4/2017. Dah 2 bulan bru nk viral bagai pehal?

    3

    0
    • eh says:

      sbb retis tu ajak jumpe kat rumah nk makeout bagai baru2 ni .. klu takat mintak gambo beewbs aplod kat tenet mule2 dulu korg maki pompuan tu jugak ..

      2

      2
  11. Miss A says:

    Cara Taip Msj Dlm Wchat Mcm Lain..klu tgok ig SY Dia Punya Tulisan Tulis Sbjik2..?

    3

    0
  12. wateva says:

    ala…bukan mamat ni sorg je.ramai lagi artis jantan gile mcmni.malas je nk heboh2.jage aib org.kang xbole carik nasik kalo kantoi.xda yg mustahil.byk da kes.ko ingat org ada mase nak edit2 ni.da buat xnak mngaku.1/10 susah nk jmpa yg betul.yg kata artis xpakai wechat tu yg xtau menda.wchat tu jln selamat konon.sbb xnak betine tu tau fone number die n bole la manipulate kata bukan wchat die.fake sbb xkuar no tepon.pompuan tu lg bijak ambik gmbor vid call.da ko tu artis.bangangnye

    6

    0
  13. Anonymous says:

    biasala.pompuan nk kene kuat..ko kalau jadi die pun artis mcg,wchat ko hari2.ntah2 melayan jugak.tup2 mintak bukan2 last2.kene dgn pompuan mcmni nasib ko la syukri oi…kantoi da.pompuan tu smbil mnyelam minum air.lepasni jd retis jugak.mcm maria pendosa

    0

    1
  14. wateva says:

    biasala.pompuan nk kene kuat..ko kalau jadi die pun artis mcg,wchat ko hari2.ntah2 melayan jugak.tup2 mintak bukan2 last2.kene dgn pompuan mcmni nasib ko la syukri oi…kantoi da.pompuan tu smbil mnyelam minum air.lepasni jd retis jugak.mcm maria pendosa

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Nak tgk muka perempuan tu. Cantik x? Kalo cantik ada kemungkinan jgk sy tu mcm tu. Ye la lelaki suka tgk org cantik walau ada isteri cantik. Wechat sy ke tu?

    2

    0
    • Anonymous says:

      sarah danielle ke pe ntah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dah tgk. Kalo make up nampak cantik. X make up biasa je. Tp pempuannya sekejap pakai tudung sekejap tak. And ada bideo hisap vape lagi. Hidung bertindik. Huhu. Lantak diaorg la betul ke x. Tp kalo betul sian bini sy. Lelaki mmg gatai x btempat kalo iman tak sekuat gunung. malas nak ckp.

        0

        0
  16. Kas Kas says:

    ni bukan la nak komen pasal shukri. tapi nak cerita situasi yg lebih kurang mcm ni la. wahai perempuan2 di luar sana yg dikasihi..mmg patut kita letak sepenuh kepercayaan pada pasangan kita..tapi, bersedialah juga dari segi fizikal & mental utk hadapi apa jua kemungkinan. u takkan pernah sangka sbnrnya lelaki ni mcmana..akan dtg nya mcm mana. kdg2 u tgk yg nakal2 ni, ada baiknya, mmg sesetgh tu jenis open, nmpk pompuan seksi ke cantik ke dpn2 kita dipujinya..tp yg bagusnya mcm tu..depa x hipokrit. logik la..nama pon lelaki..fitrah la depa suka tgk bnda2 mcm tu. tp yg mana dpn pasangan tu menunduk aje acah2 tak tgk pompuan lain huh jgn la percaya sgt. blkg kome lg dasyat penangan nya !! nak jd cerita bnda ni jd kat kwn pompuan aku sndiri. dia terjumpa balik kwn lama satu U dgn dia. kwn dia tu dah khwin la ceritanya. cuma belum ada anak. baru sthn dua khwin. kalau tgk lelaki tu wassap ya ampun mmg mcm org tak khwin. mcm2 ayat la paham2 sndiri. kwn aku ni saja pancing..ni kalau bini u tau ni mati u. lelaki tu boleh jwb apa..eh dpn bini i..i cover baik punya. dia xkan tau. ye sungguh bila tgk gmbr2 dia dgn bini dia sumpah xkan sangka dia menggatal mcm tu. mmg loving habis dia dgn bini dia. bila terfikir balik kalau lah bini dia tau apa laki dia buat blkg dia ish ish ish. byk kwn aku pancing..dia tnya..kurang kasih syg ke? lelaki tu kata eh tak lah. habis tu knpa “nakal” melayan org lain. dia boleh jawab nak rasa lain dr yg lain. dia siap boleh buat pengakuan dgn kwn aku ni yg di pernah made love dgn pompuan lain even lps dia khwin. tp satu je kwn aku ckp..dia x pnah kutuk bini dia. dari situ tau dah dia mmg syg habis bini dia tp stilllll nak jugak main kayu tiga. So dats whyyyyyy komr hati2 la dr segi perasaan ni. Bersedia dgn abrg kemungkinan. Kome mmg xkan sangka2 selalunya. Yg x di duga tu la selalu buat perangai. (oh ya kwn aku ni nakal jugak..tp dia suka melayan tu nak mengenakan aje..dia bukan nak betul2..dia suka dpt hadiah2 mcm tu la. Dia kata tau dah laki2 org ni nakal nak manja2 je..hahahahah ntah la)

    3

    0
  17. anondeknon says:

    Takkan la sanggap bebeno si Shukri Yahaya nak jatuhkan imej dan kredibiliti sendiri semata-mata kerana layan minah sengal di We Chat? Come on people, we are better than this. Jangan percaya isu murahan cenggini….

    5

    3
    • wtv says:

      isu murahan palotak ko , bende bende ni mmg lumrah k dlm dunia artis , wechat tu sume lubuk dorg nk cari victim buat geli2 . mintak gmbr bukan2 pastu janji nk bg can jadi artis bagai kt mangsa last tergadai body , pompuan2 tu mmg la bodoh tapi llki llki artis ni mostly nafsu iblis jugak suka perdaya org .

      sedarlah artis bukan maksum , ko puja ko jilat mcm mna skalipun ttp org jugak bukan malaikat .

      6

      0
  18. Jjj says:

    Kalau betul la itu shukri yahaya ,tak nye dia buat nama wechat pakai nama sebenar dia
    nak goda perempuan tu .
    Kat wechat tu mcm2 nama artis org guna. jadi dia pecaya la itu shukri yahaya sebenar .
    Kah kah kah .
    Entah2 dia dapat kenal pun dari Shake2 wechat .

    8

    1
    • k says:

      pompuan tu dah aplod pun bukti sy dm mintak id wechat dr instagram sy sndri .. kok ye pon syg artis jgn ko igt artis ko tu maksom tahap dewa k .

      3

      0
  19. Adiba says:

    Tapi bila baca reaksi dia tentang pompuan tu…very defensive. Rasanya betul kot..kalau tidak kenapa dia marah semacam je kat pompuan tu..?

    5

    1
  20. Ferdinan says:

    jgn nak tipu la..aku rasa itu betul syukri..sbb? normal lelaki mcm tu..aku apply diri sendiri dan kawan2 aku jugak..and takkan nak meng iya kan kan? benda ni normal lah bagi lelaki walaupun dah kawin ada anak..psst! pompuan2 diluar sana,jgnlah anda semua kata ‘tak sangka bla bla bla’ walaupun laki/bf anda nampak alim..dan jgn cakap yg benda2 ni sesuatu yg luar biasa dan anda mengganggap suami2 anda semua tu dah lupa daratan…tidak…ia just for fun di alam maya aje..not much than that.. :)

    7

    1
    • Lelaki Sejati says:

      ye betol, sukati le laki nk wat pepun, dah boleh kawin 4 ye dok?gelabah aaa pompuan melayu.ala,msg2 camni sje aaa nak test power.syukri yahaya tu laki normal,nak le jugak merasa yg lain skali skale.sbb tu ramai laki mkn luar,janji die xabaikan bini die sudah.kecoh siot.

      1

      4
    • k says:

      ajak nk jumpa kt rumah makeout nk tgok boobs bagai tu normal ? boleh kawin 4 xbg lesen buat dosa n aniaya pompuan bang .

      jadi lah lelaki jgn jadi setan

      6

      0
      • Ferdinan says:

        i think he just main2 cakap gi rumah..not go that far lah..but the conversation is true..hehe

        2

        0
        • k says:

          gurau gurau boleh jadi serius..
          ringan ringan boleh jadi berat ..

          jgn cari penyakit ..

          4

          0
      • Lelaki Sejati says:

        kak, rileks aaa, mcm skrg normal je.bln die watpe pun.msg2 je. laki akak adik akak bapak akak pn same je.kami laki kak,pandai mkn pandai simpan sudah.

        1

        1
  21. Anonymous says:

    Tak Ada masalah cari masalah…nk famous punya Hal..d tegur nnt Marah kata fitnah plak..apa raaa…

    0

    0

Leave a Comment

Optional