Written by serenity | November 29th, 2013

Berita mengenai keputusan Johan As’ari untuk mengahwini Lana Nordin yang tujuh tahun lebih tua darinya selepas berkenalan selama tiga hari mengejutkan ramai pihak. Ada peminat yang mempersoalkan keputusan Johan dan ada yang merestui, tetapi restu peminat tidaklah sepenting restu seorang ibu.

A sad face under the shades — Allah menduga setakat yang kita mampu. Setiap dugaan ada hikmah di sebaliknya.

Selepas kenyataan Johan mengenai cintanya kepada Lana disiarkan di akhbar semalam, ibu Johan telah memuat naik status di Instagram seolah-olah menunjukkan kekecewaan. Komen-komen dari pengguna Instagram kepada gambar yang dimuat naik oleh ibu Johan semuanya berkisar mengenai pilihan Johan iaitu Lana berbanding Shila.
 photo 4.png
Namun kekecewaan ibu Johan cuba untuk dipujuk oleh Shila Amzah, yang memuat naik gambar mereka bersama sambil memberi kata-kata positif.
 photo 5.jpg
Walau bagaimanapun, status-status ini sudah dipadam oleh Shila Amzah dari Instagramnya. Setakat ini masih belum ada kenyataan yang dikeluarkan oleh Shila Amzah kepada pihak media mengenai keputusan Johan yang juga memberitahu melalui artikel BH semalam yang dia menganggap Shila seperti adik.

Bersama kita nantikan perkembangan seterusnya. Kredit gambar RotiKaya.

207 responses to Shila Amzah Pujuk Ibu Johan As’ari?

  1. ila says:

    Ada benarnya juga status di atas… tp itulah fitrah manusia, sukar nak menjangka sesuatu yg diluar jangkaan… Gudluck utk Johan, harap jgn hangat2 jer lebih spt dulu n for shila, teruskan kehidupan, capai cita2 yg diimpikan, xpyh nk fikir pasal johan, lebih baik fikir mcmana nk jadi johan lagi… ;-)

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      apa lah yang bagus sangat dengan johan tu..
      meh kahwin ngn aku la shilalla..
      klik me..

      0

      0
      • Anonymous says:

        senyap tetes!!

        shila stop it! ure still young, jgn kemaruk sgt nak berlaki pls

        0

        0
        • Wawa Zainal says:

          perlu ke share criter boring ni? takde citer lain dah ke kat dunia ni?
          pasal wawa zainal semakin cute ke.. ok la jgak…

          0

          0
        • Kak Dibah says:

          dah la tu shila…. ko, bapak ko, mak ko.. semua post benda merepek je semlm.. kuar je cite lana & johan korg plak yg sentap… itu family gila glemer namanya.. satu malaysia nk canang.. mcm suci sgt tak pernah buat dosa… diam kan lebih baik.. lana & johan yg nak kawen ko & family ko pula yg menyibuk…

          0

          0
        • jijie says:

          instagram shila lately byk betul gambar mata.. motif? simpati lagi la tu.. dia nak satu dunia tahu yg dia sedih dan perlukan belas kasihan dari mereka.. sudah la shila.. u are too much!

          0

          0
        • Shilalolalola says:

          Tak perlu kot si Shila ni nak bagi comment. Ini hal keluarga orang lain. Kalau ia pun rapat dengan mak si Johan bagi private message sudah. Minda dia ni masih di takuk lama. Bila lah nak matang.

          0

          0
        • Not a perfect person says:

          Berhenti mengata shila. Kita tidak tahu dan kita tidak mengalami apa yang dia lalui. People just know how to judge others without judging themselves first.

          0

          0
        • ish says:

          not a perfect person.. ini bukan first time shila mcm ni… patutnya dia bertambah matang dgn kesilpan dia dgn sharnaaz dulu.. ini tidak.. patutnya buat je mcm biasa.. kt media sosial tak perlu nk berkata apa2.. kat ig dia makin org kutuk makin bertambah ayat yg mcm dia perfect sgt keluar kat ig dia.. kenapa? tak perlu semua tu.. baik dia post gambo perkembangan dia kt shanghai lg bagus dari post benda yg makan diri sendiri..

          0

          0
        • red says:

          buat baik dibalas baik….buat org seperti sampah di balas…..opppsss!!
          camne ko dan family ko membuat sharnaaz seperti sampah, begitu jugalah ko dapat balasannya…teringin benor aku nak jumpa shila ni, blh tarbiyah sikit supaya jangan terlalu gediks sangat.. hey geram plak haku!

          0

          0
        • Abby Adabi says:

          SALAM SEKALIAN UMAT2 ISLAM DI BLOG NARA..

          SEDARKAH KALIAN SEMUA HARI INI HARI JUMAAT N PLS RESPEK HARI JUMAAT..

          HENTIKAN FITNAH N UMPATAN DI HARI BAIK INI..

          SAYA TAK NAK TERLIBAT DAN BERSUBAHAT DGN DOSA2 ANDA..TAK TAKUT DOSA KE HARI2 JUMAAT NI BERGOSIP??ABG NARA PLS REMOVE ENTRY MENGARUT NI PD HR2 JUMAAT NI..

          0

          0
        • ybba says:

          lol. taknak terlibat, tapi hang baca jugak ruang komen kat sini. kelakaq la hang ni abby..

          0

          0
        • K.A.A says:

          ni mest johan ade buat ayt2 cinta dgn janji manis kat shila ni.. tu pasal la shila sedih sgt agaknye.. macam kes shah dgn kakak anzalna..

          0

          0
        • shila cukup memalukan diri sndiri,nampak sgt ko dh perasan kt johan 2..laen kali klu org tanya jwp yes mmg kami bercinta..ni bile wartawan tnya mula la malu2 kuceng pas 2 ckp kami cuma kawan la sgttt..bila dah jadi mcm nie,mula la meluahkan perasaan bagai mcm org meroyan..ko xfikir ke mstilah peminat akn persoalkan ”bukan ke die kata cuma kawan,tp knpe nk update status mcm nie??” oh lupa teman tp mesra,gedik lebih skali lg la c kerang lala msuk cmpur n bgtau yg johan permaenkn hati anak solehah die..skali lg la dunia hiburan digemparkn dgn berita cinta hti ko..uhhh bushann…cukup lah meracuni fikiran mak johan,mak die dah cukup matang untuk fikir baek buruk utk ank die..jgn cuba nk memujuk sedangkan dalm pujukan da jarum yg sgt halus yg sukar utk dimengertikan…malu weyy malu…

          0

          0
        • Didi says:

          Katanya mak dia sedih sebab sedaranya meninggal. Kalau meninggal, kenapa shila mesti tulis “we love you. No matter what”. Apa dalam dunia ni, kalau kawan kita ke, kenalan kita ke ahli keluarganya meninggal, kita dah tak sayang dia ke? Nampak tk disebalik maksud tu? Tu maksudnya, walaupun johan tk pilih dia, shila ttp sayangkan mak johan tu. Retis malaysia tk reti cover.

          0

          0
      • dena says:

        semalam ada orang komen kat entry bawah2…tapi aku nk reply kat sini….
        kata dia lebih kurang mcm ni:
        1. kenapa semua orang mengata shila dan agungkan lana?
        2. kenapa nak salahkan nd lala plak sedangkan masa dulu korang kata sharnaaz baran tak hormat orang tua etc

        ni opinion aku,opinion korang lantak korang..:
        1. tak ade sapa agungkan lana. tak ada sapa cakap lana bagus untuk dijadikan isteri. Tapi kalau itu pilihan johan,biarkanlah. Mana tahu dia betul2 boleh jadi isteri yang baik. shila amzah pulak, orang tak mengata kalau dia duk diam2..tak meroyan..ni daripada pagi semalam duk merepek kat ig die ngan mak johan macam kt atas ni la. apa yang dia cuba buktikan? hal ibu ngan anak dia tak sepatutnya masuk campur. lebih2 lagi johan x pernah cakap pun dia ngan shila ada apa2. dan sebelum ni jugak shila nafikan gosip dia n johan? so? nak cakap johan lebih suka yang pakaian terbuka drp yang tertutup,hello…masa dia mula2 ngan sharnaaz dulu dia pun pakai skirt pendek jugak, boleh pun berubah.kenapa orang lain x boleh? sory terpanjang pulak..

        2. Aku dari dulu support hubungan sharnaaz n shila. tapi si nd lala x setuju kan? tak nak terima keluarga sharnaaz dtg merisik..katanya shila masih muda perlu fokus kat kerjaya n balas jasa orang tua bla..bla.. pastu ada statement drp sharnaaz yang mcm biadap dengan orang yang lebih tua. bagi aku sharnaaz mmg btul2 nak kan shila cuma ada beberapa cara dia yang tak betul n perlu diubah. lepas nd lala ckp nk anak fokus bla..bla…whatsoeva tu, aku mcm fine, bapaknya nak shila lebih berjaya. haruslah suppoprt. tapi tak sampai berapa bulan pun kes shila clash ngan sharnaaz, dah menempel ngan johan pulak. dah masuk paper cerita jodoh2 pulak walaupun dia ngan johan dua2 tak mengaku couplethen,. mana yang nak fokus kat kerjaya n nak balas jasa orang tua nya? dah cukup berjaya ke? bapak nya dah puas hati ke dengan fokus si anak? dah boleh terima ke anak dia dah nak dijodohkan? sampai satu family meroyan kat twitter semalam?

        panjang ke?sory eh..last…

        kesimpulannya , family dorang ni mcm keling.cakap tak serupa bikin. meluat.

        0

        0
      • Anonymous says:

        terang-terangan Shiela melahirkan rasa hatinya yg teramat kecewa + yg dia sebenarnya suka Johan… and…, terang-terangan jugak dia duk kutuk Lana & mengangkat dirinya sendiri sebagai wanita yg baik, yg kononnya bersifat terpuji.. errkkk…???

        S.A patut belajar kawal emosi & keadaan dengan Dayana) isteri pertama Asyraf Muslim. itulah wanita contoh yg penuh kepujian sikapnya. bersabar kala di uji, menerima dengan redho atas ujian itu & tidak melalak2 sehingga jadi seperti batu api.

        0

        0
        • shila, plis la..
          anda pun dulu terbuka ka, tertutup..

          jangan dok pereli orang la..

          ang pon tertutup tapi ‘terbuka’ juga..
          bukan perfect pun..

          so, kalo orang tu dah taknak kat ko, jangan dok tunjuk perangai pendek akal ko tu.
          jangan dok terhegeh2 sangat.
          ang pun pantang nampak jantan ja, soma nak kebas..

          bawak2 la muhasabah diri, jangan dok moyan tak tentu hala.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yup btol2, terang2 shila kutuk Lana dan menganggap dia lah permata n Lana lah kaca. Geli menganggap diri sndri permata, weekkkkssss…klu pun diri tu bagus jgn la cakap orang lain tu kaca, mna tau 1 hari nnti dia akan jadi jauh lagi bagus dari kau shila.dialah yg brpakaian trtutup, lana lah yg terdedah, sorry bukan sokong lana pkai dedah, tpi statement shila nmpak sgt mcm dia bagus sgt lah rasanya kan.cissssss

          0

          0
      • n says:

        kita ni tak tau apa yg terjadi dgn Shila n Johan..klu Johan tak beri harapan at first mane ada perempuan berani nak berharap..mesti Johan ada bagi harapan..thats y Shila berharap..tgk je mak Johan pn mcm kecewa je..we are outsider and dont know what is going on..utk Shila moving on okay..

        0

        0
        • w says:

          kot ya pon johan bg harapan, yg dia nak pukul canang satu mesia tu awatnya kan?mgkin awal2 johan berkenan, tp bila kita kenal lama ngan sesorang tu mesti akan hidu juga perangai sbnr tu..mana tau si shila nie jenis mengada2 x tentu hala ke, manje tlebih ke..(tengok cara mcm tu lah)..mmg lama2 org laki meluat la…

          0

          0
        • Zzzzz says:

          Bis tu, lama sgt ke knl dgn Lana nordin tu 3 hr trus nk ajak kawen??

          0

          0
        • eh eh eh says:

          apa yang korg harap dari si Johan tu. Dia memang player kot. Aku baca kisah die dulu and kat twitter die pon dah tau die ni jenis mulut manis dgn pompuan. Tapi tak penah lak dgr kisah Johan melamar scandal2 dia kan. So mungkin perasaan dia kat Lana len skit la kot. Just nak cakap dari dulu aku memang tak berkenan dgn si Shila ni. Tak penah matang and sgt poyo and bajet. Sekian.

          0

          0
      • Hachoo! says:

        Dulu Izreen dengan nabila…. Pemenang: Nabila
        Sekarang Sheila dengan Lana…. Pemenang: Lana

        1

        0
        • blerghhhhh says:

          wanita lindungan kaabah katanya…toksah nak kutuk orang sangatlaaa..macam kompem tak dijilat api neraka. bajet lemah gemalai lagi ayu…senyum sipu tapi menggeletis….perosak imej orang pompuan bertudung…mintak simpati orang keliling…menggeleset kat mak datin dengan harapan mata kail sangkut. akan tatapi..’si anak datuk usaha gigihku dikebas orang’..oho hoi…sudah2laaa…gi sahut nawaitu bapak mithalimu itu yerssss….fokus kerjaya..stop being such a bimbo..tell you family keep their mouth shut and enuf of being over reacting..coz those show how cheap you guys really are. gold diggers
          *puke*

          0

          0
      • Melayu Bole says:

        why lana nordin?

        aku tgk kopek shilala pun not bad besarnye..
        confirm putih melepak & ‘pink’ colour…

        dr si laanaa ni.. confirm hitam legam … yerk..
        taste longkang betul lah laki nih.. puih…

        0

        0
      • Misses says:

        Aku rasa org yg decide nk kawen lps 3 hr kuar dating lebih lagi x matang kot????

        0

        0
        • shamil says:

          for me ok lah kalau johan dah niat nak kahwin cepat.lagipun dalam islam tak ada pun galak kan kapel lama bagai.the best is halalkan hubungan. dari usung ke sana sini pegang sana sini halal belum tentu lagi

          0

          0
    • Aaron Aziz says:

      pujuk2 lah pulak, cam takde jantan lain kat dunia ni..
      klik me..

      0

      0
    • Neelofa says:

      nobody cares..
      apa2 pun johan tak sesuai ngn anal…
      klik me..

      0

      0
    • sha says:

      shila amzah syok sendiri. rapat je ngan mana2 artis lelaki jap2 uplaod kat ig..

      0

      0
      • konon says:

        mmg pun.. bkn takat tu je.. kalau tgk cerita online drama kat laptop dia pun sama.. mcm aritu tgk cinta jannah dia tag nya aeril zafril pastu tgk love you mr arrogant dia tag nya si hero itu.. heroin tak nak pula dia tag.. nampak sgt gediks nk kan lelaki.. aku rasa si shilalat ni tak blh hidup tanpa laki…

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul tu konon…hari tu tengok teduhan kasih pun dia tag Ady Putra…laki org pun dia main rembat je nak tag..pastu post la ckp “bestnya kalau dapat suami mcm ni”….nampak sangat gatal nak berlaki….hahahahahaha…

          0

          0
        • yoyo says:

          haaah…
          sick person..sick family…
          x yah la nak canag family kau betul je sepanjang masa…
          ND lala..ajar anak kau sikit..kesian

          0

          0
      • aptb says:

        lbh baik diamkn diri mcm almy nadia time fizz tunang yg tba2 ja tu kan…almy releks ja..bla smpai masa ja kebenaran akan trbngkr…sblh pihak yg baik akn menang dan mndpt ketenangan..InsyaAllah…btl x? huhu abtp

        0

        0
      • cerry berry says:

        Aku nak bagi nasihat sikit kat shila, lain kali kalau nak kawan rapat ngan sesapa pun xpayah la galak sangat dok upload gambar macam2 dlm ig, ke tweeter ke fb ke nampak sangat mcm si pempuan yg terhegeh2 kat jantan kalau seseorang itu dah comfirm yg dia cakap “I love u” haaa time 2 la ko upload pic berlambak pun xpe sekurang2nya xbertepuk sebelah tangan..2 mak johan (aku xtau la datin apa namanya) xpayah la nak sedih n sentap sangat nampak sangat makcik xredha kalau lana adalah jodoh johan…makcik…sesungguhnya Allah dah menjodohkan Johan dan Lana sebagai mak, makcik bukalah hati terima seadanya mungkin dengan mengahwini lana Johan dapat menyelamatkan sorang lagi cucu cicit nabi Adam ni dan mungkin Lana juga sedang tercari2 seseorang yg dapat membimbing dia ke arah jalan kebenaran….amin…

        0

        0
        • buttercup pantai puteri says:

          sekali mak johan sedih sebab kematian saudaranya (tak tahu la sapa) di melaka laa…dah ada pencerahan oleh dia dan anaknya..dia otw pergi/balik ambik gambar sedih2 tu..tup2 disalah erti sebagai sedih johan nak kahwini lana..hahahahahaha..lawak.. lawak..sedangkan mak johan dilihat tweet2 bagai dengan lana..elok je dua org tu..now sapa yg malu? shila dan keluarganya yg mmg species tak malu tu laa…hahahahaha

          0

          0
    • lava says:

      shilalat ni gedik je lebih.

      0

      0
      • Lalola says:

        Bila fikir logik, kalau kita ade kat tempat shila pun mungkin akan buat bnda yang serupa.. Tapi, rasanya kalau kita lebih banyak mengeluarkan kata-kata.. Orang luar akan nampak kita ni yang salah.. Lebih baik shila ni senyap je dulu.. Kalau komen macam tu, nampak sangat dia sebenarnya bertepuk sebelah tangan.. Janganlah rendahkan maruah sendiri.. Kita perempuan memang perasaan tu kadang-kadang sukar dikawal, susah nak lawan rasa sedih.. Tapi please shila.. Jangan dah bagi statement.. Sebab nampak macam awak yang memalukan diri sendiri..

        0

        0
    • Shila oh Plizzzzz says:

      Alahai shila…

      aku da mcm mual tgk dia ni la… klau tak expose sgat love story ko bole x… aku minat dgn dia ni tp lately mcm mnyampah plak sjak kes dgn sharnaz tu smpi skg mcm meroyan nk sgt laki…
      tu la sibuk nk post tu la ni la knon2 ade hubungan dgn johan… tup2 johan dgn org lain.. kan da malu… sebagai pmpuan, ko kna la smpan aib tu.. kalu xjadi kan ko sdri yg malu.. ni skrg ni sbok nk bg kata2 smngat kat mak c johan la konon.. nmpak sgt ko nk menidakkan kputusan c johan tu.. relax2 suda la… lagi satu.. ayat dia kat atas ni macam nk bg tau dia tu jauh lebih baik dari c lana… igat la shila, xsmstinya da brtudung consider baik gile.. ok la johan kwen dgn lana at least bole bimbing dia…

      0

      0
      • lalattttt says:

        Satu family involved fasal shila…mulut syada pun kemain lantang..
        Shila plz lah jgn buat statements ko mangsa lah sgt..sendiri cari penyakit.

        Pada aku mgkin shila ada segala nya tp dia kurang sesuatu iaitu sifat malu.
        Bkn aku nak sokong lana but more respect pd dia coz dlm situasi ni dia xmengeruhkan lg keadaan. Shila rasa dia terbaik tp dia tau ke Allah punya penilaian pd lana mcm ner. Lana byk buat kebajikan tp saja xmo kecoh..so jgn nak judge yg terbuka tu xbaik ok. Mmg brrtudung tu bagus tp blm tentu baik dalaman nya..Allah cover aib sebenarnya.

        Shila, sudah2 lah menempek..family shila stop act like naif lah sgt. Mak pak shila control anak sket dgn kelantangan dan kegedikkan seluruh ahli kluarga..

        Lana & Johan berhak utk bahagia..

        0

        0
    • haippppp says:

      Johan ckp mak dia bersedih sbb ada saudara dr melaka meninggal dan kebetulan cerita ini tersebar so sume igt mak johan bersedih sbb lana. Sblm ni aku tgk elok jer mak nohan komen2 kat ig lana….mgkin lps situasi kecoh, lana padam sbb xnak keruhkan keadaan.

      Shila muat naik mcm2 dkt ig pehtu padam2…hingga byk tanggapan xbaik pd johan..pada aku itu mengeruhkan lg keadaan…hmmm kemon lah shila, mengadu pd Allah kan bagus…klu nak explain mmg xkan sape blh paham. Lg conflict ada lah.

      Haishhhh nampak naw perigi cari timba….yg plg penting #Desperate cari penganti…

      0

      0
    • aaah says:

      amendeee lah shila amzah ni. Gedik je, Hilang minat dah kat dia ni

      0

      0
    • apa pun tak bley says:

      shilalat gigi jongang meroyan… hahahaha.. ciannyeee……….

      0

      0
    • yg aku thu says:

      ini sumber yg aku thu; sbnarnya dua2 ibu ayh johan&shila dah berangan nk berbiras… mrk fikir prmpuan yg johan nk shila, itu yg ibu dia restu. tpi johan xbgthu yg jelas dia minat kat lana tu. hbis shila jadi syok sendiri..sbb ibu johan dah mention yg shila ni bakal menantu dia.
      Silap disini adalh johan tak terus terang kat parents dia, bhw dia jatuh hati kat lana. Harapan~~~ harapan ~~ dimain tarik tali. Shila kecewa, tapi knapa berharap sgt??? Dah tahu budak laki ni (johan ler) alim taik kucing.. kononnya baik tapi nafsunya lebih..!! shahir AF lagi baik..xadalh nk mnunjuk bgus pun.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sapa yg nak kawen kat sini? mak bapak johan dengan mak bapak shila ke? hahahaha..mak bapak sekadar suka seseorang perempuan utk dijadikan calon menantu mmg boleh..tapi kalau syok sendiri bercadang2 nak berbesan dgn org itu org ini tanpa mendapatkan persetujuan dari tuan punya badan yg nak di kawen kan adalah kelakar tahap penyu tak bertelur 8 tahun ok!

        0

        0
    • sys says:

      Shila ni mubgkin lengkap serba serbi tp kurang sikap malu…titikkkkkkk

      0

      0
    • smile says:

      kalau betul la shila ni ikhlas bagi nasihat kat mak johan, dia mesti nasihat secara senyap.

      0

      0
    • Shaanaz Ahmad Albab says:

      Cam meroyan gila talak lak bunyinye Shila…hahaha..power tul Johan ni..baru je layan si Shila ni terus melekat kaw kaw Shila kat dia..hahahaha..tapi sayang..Johan need a “real” woman and not a child!! Yg hijab2 ni hanya utk golongan ustaz jdikan bini ke 2, 3 atau 4 je..Tahniah Salimah AF4 jdi bini no. 2 ustaz terkenal…chaiyok chaiyok!

      0

      0
  2. ann says:

    chill la shila..johan xpenah declare ape2 ngn kau..tak payah nak keruhkan keadaan..
    #aku pon xsetuju die pilih lana..tp kalau dah jodoh..terima jela…doakan kebahagiaan dorang..xyah nak meroyan sangat..DONE!

    0

    0
    • Anonymous says:

      si shiela tu tak setuju johan pilih lana; dh kenapa ek..? dia tu pown baru se-taon jagong bertudung. kalau betul2 berubah mcm diana amir ke, yat hamzah ke, irma hasmi ke, barulh nampak keikhlasan perubahan tu.

      saya bukanlh nk persoalkan dia bertudung, tapi nk kaitkn yg dia mcm rendah2kn maruah si lana tu, mcm dia suci sangat. pdhal dulu dia pun tk bertudung + pakai ketat juga. dh bertudung pun pegang2 tangan si sharnaz tu. ambeklah contoh ketiga-tiga artis yg saya sebutkn tadi. perubahan kearah kebaikan yg sangat tulus.

      ini, kalau masih terkinja2, masih nak menggedik, masih jadi batu api, masih pakai ketat2, masih carik kesalahan orang N bla3x..; si shiela tu belum layak nak meng-kelas-kn orang. standard awak pun sama cuma awak tu tutup kepala je.

      0

      0
  3. layann aje la.. says:

    cian..

    0

    0
  4. Che ta wanita hot says:

    gossip murahan camni pon ade ke pagi2 Jumaat ni?

    Please lah nara.. lebih baik promosi cerita Weeding of the year RM13 juta juta juta i..
    tak de kelas langsung cite publisiti murahan macam nih la…

    kampung benor lah!!!

    0

    0
  5. Mak Jah says:

    KEJAP LAGI SI SHILA AMZAH TU BUAT LAGU SEDEYYY PULAKKKKK….. SATU DUNIA MENENTANG CINTA KITAAAAA LAGIIIIIIIIIIIII…SEDEYYYYYYY!!!!!

    0

    0
  6. reda says:

    untuk nota diri sinri jugak lah!! sayang pls accept the fact that WHAT GOES AROUND COMES AROUND. bila kite dh lakukan sesuatu pd sesama manusia samaada baik atau buruk..ia akan tertampar juga pada kite pd satu hari..so sayang terima lah seadanya yg tamparan tersebut telah terkena pada kite..jadik xperlu lah rasanya nk meraih simpati..kaca atau permata seseorang itu bukan kite yg menentukan.. peace..

    0

    0
    • dena says:

      tu lah..cakap kemain hebat…’setialah pada orang yang betul2 terima kita for who we are’

      ada orang setia ngan kau sampai berair mata pasal kau ada kau pulak nak setia ngan dia? tak sampai setahun pun kau boleh mengendeng ngan jejantan lain pulak.. aku respect kalau kata bapak nya nak anak fokus pada kerjaya and anak tu serious akan fokus betul2 ngan kerjaya..tapi apa yang jadi sebaliknya..anak sibuk bercinta and bapak mcm tak kisah pun pasal fokus si anak?? something wrong dengan kehidupan family korang yang menyedihkan ni

      0

      0
      • cili padi says:

        ni lah akibatnye kalau si bapak terlalu memilih…dan yg empunya diri takde pendirian…bukan nak suruh bersikap kurang ajar dgn org tue, tapi sekurang2nye berpendirian dan bersikap matang….alasan nak focus tu cuma alasan…cuba kalau anak die ade hubungan dgn org berade dan disegani, mau tak nye si ND lala tu tolak????

        0

        0
    • fairus sulaiman says:

      hey pompuan gila glamour attention seeker kau tu dh direject oleh anak dato, kinda irony if you think about it coz couple months ago, u the one who reject another anak dato .. karma ?

      0

      0
  7. mg says:

    nd lala tak tegur ke anak dia jgn meroyan sgt pasal johan tu

    0

    0
    • Anonymous says:

      nd lala pun sama.. dan-dan je post pasal jodoh kat IG dia.. betul2 tagih simpati family dia ni.. sick!

      0

      0
    • pompompom says:

      camana nd lala nak tegur..nd lala dan bininya pun meroyan sama kondem johan pilih lana..hahahahaha
      anak beranak takde maruah..

      0

      0
      • fairus sulaiman says:

        mmg kena la family lalat tu … lalat kan suka wat bising ….. suka hinggap dkat benda2 busuk … sbb tu ati busuk …

        0

        0
  8. umat says:

    lepas ni akan keluar lagu baru
    PATAH RIUK

    0

    0
  9. lili.amini says:

    shila ni kalau dah suka kat johan tu bgtau je la..ni main tarik tali.at the last,johan cari org laen baru sedih bagai.

    Hope johan boleh bimbing lana nordin mcm noh bimbing mizz nina.

    0

    0
  10. shila peminat sye says:

    sye rse shila hamzah ni kne cr org yg bkn selebriti…lg bgs dan baik..dh2 lh intai golongan selebriti yg dh thu perangai smua mcm beruk

    0

    0
  11. Joyah oke Jer says:

    Shila nie sebenarnya over la. Meluat tgok Insta dia, semua nak update. Awk tu public figure, cuba la tunjuk contoh yg baik sikit. Dia ni aku tgok, makin lama, makin tak matang pun ada. Selalu sgt menayang. Semua benda kalau boleh dia nak tayang. Tgok dulu dia dgn Sharnaz tu je dah tau dia nie pompuan jenis mcm gedik sakan bila bercinta.

    0

    0
  12. tasya says:

    Rasulullah s.a.w pernah bersabda, “Seorang wanita itu dinikahi kerana empat; kerana harta, kerana keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka hendaklah diutamakan yang beragama, nescaya kamu berbahagia.”

    Hadith ini telah diriwayatkan oleh kedua-kedua Imam Bukhari dan Imam Muslim dalam kitab sahih mereka serta imam hadis yang lain.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tasya, meh sini saya nak tanya..; dalam kes Johan-Lana-Shiela ni, manakah antara ke dua wanita itu yg beragama sebagaimana yg awak maksudkn. setau saya, si shiela tu baru se-taon jagung bertudung. perubahannya bertudung pun, setakat tutup kepala dengan selendang. dia masih lagi menyanyi2 terkinja2, masih lagi pakai ketat2, masih lagi carik kesalahan orang, masih lagi riak & bangga diri sbb dengan beraninya dia memperumpamakn lana tu kaca & dia permata. adakah itu ciri2 wanita yg harus di kahwini kerana agama? manakah agamanya. dari acuan apa & acuan mana kita menilai orang sebenarnya??

      saya tk menolak dan bukan menidakkan sabda nabi s.a.w sebagaimana yg awak catitkn di atas, tapi cuba awak jawab soalan saya, supaya saya paham maksud awak yg seolah2 pilihan johan tu tak baik. awak kena tau niat perkahwinan itu sebelum mempersoalkan agama seseorang. perkahwinan itu sendiri adalah satu ibadah. kalau ibadah betul caranya, maka terdidiklah sesebuah rumahtangga.

      jadi awak kena bersikap rasional; kalau Johan betul2 tulus ikhlas dapat terima lana & berniat nak membimbingnya, siapa shiela & kita semua nak persoalkan sedangkan dia menyahut taqdirnya dengan redho?????

      jadi, kita terima sajalah keputusan johan tu dengan berlapang dada. kerana itulah sikap orang beragama.

      0

      0
      • kak otai says:

        betul tu aku sokong! tugas suami membimbing isteri…sbg contoh member2 sekolah aku dulu yang mana gedik garit sampai cikgu pon meluat menyampah, majoritinya berubah sekarang! malah ada yang lebih sempurna menutup aurat dari kawan2 yang berlagak alim di skolah dulu sedangkan skg hancur…semua kehendak yang maha kuasa…doakan yg terbaik untuk mereka..

        0

        0
        • intan says:

          jenoh kot aku carik , part mnenya la si tasya ni ckp pasal lana tuh x bagus shila tuh bagus ? atau pon si lana bagus shila x bagus?
          isk isk . hadith sahih kot tuh …

          0

          0
      • Fkms says:

        La bila masa pulak si tanya ni ckp shila tu lebih beragama drpd lana? Tu petikan hadis lah. Dalam hadis sendiri cakap pilih org yg beragama. Tasya ni x sebut pun, pilihlah shila berbanding lana. Baca elok2 weh.

        0

        0
  13. andrian king ketiaks basah says:

    aku suka je lana n johan.. lana nmpk matang.

    w/pun die seksi, tp aku percaya ati die baik.. biasenye org2 camni ati die lg baik drp org tudung litup. n lg ikhlas klu berkawan.

    shila tu patutnye x yah bg komen or statement pape.. nk pujuk aunty tu pun xyah la nk share kt IG bagai. tgk mcm almy nadia masa fizz tunang. dia senyap je.. ni awak x declare ape pun lg, dh nmpk mcm over je, mcm over je…

    0

    0
    • Lola says:

      Zalim ny kita bila kita meletakkan sesuatu bukan pd tempatnya. Jahilnya kita bila salahkan tudung bukan sikap org. Bertudung tu wajib bukan bermakna yg bertudung itu dh sempurna sikap/ tgkhlakuny. Saya dlu pun tak bertudung sbb saya rasa kena tggu seru, tggu ready. Sedangkan sebenarnya Allah dh seru kte dr sblom lahir lagi. Wajib .. statement kte mencerminkan diri kte. Semoga Hati kita sentiasa bersangka baik

      0

      0
    • linda says:

      yang ni aku setuju..aku ada kawan2 yg kalo keluar mmg seksi habis, tapi ati baik..x dengki2..dorang ok je kawan dgn aku walopun aku ni bertudung..

      0

      0
  14. cili padi says:

    sudah lah shila…tak payah nak jadi heroin…tak yah nak score points dgn maknye johan….nanti kerana kau jugak ramai yg kutuk lana…dah lah si lana tu macm gitu…tapi sekurang2nye kalau ade johan die boleh berubah…kau jaga hal kau sudah, jgn nk tunjuk baik dan tambah kan kesulitan dan masaalah org lain…..u dun pretend to be an angel gurl!!!

    0

    0
  15. Ahkak dah buhsan says:

    Tahniah buat Johan, besar pahala Johan seandainya dia dapat mengubah Lana untuk menjadi muslimah sejati selepas ini, Subhanallah.. betapa besarnya kuasa maha pencipta mempertemukan mereka, membuka hati Johan… itulah yang dinamakan rahsia ALLAH, jodoh ajal maut semua kuasa ALLAH, ALLAH telah mengaturnya dengan indah… ALLAH sayangkan Lana, sebab itu ALLAH berikan Johan untuk Lana, agar Lana kembali ke jalan yang benar, wallahua’alam. Hanya ALLAH yang maha mengetahui. Seandainya berita ini benar, semoga ALLAH memanjangkan jodoh mereka yang halal kelak hingga ke Jannah, amin.. amin… amin… yarabbal a’lamin

    0

    0
    • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

      Aku sokong stetmen ko Ahkak dah buhsan dua ratus peratus….Amin…Amin…Amin…permudahkan jalan mereka menuju kearah kebaikkan…

      0

      0
  16. Penghuni Alam says:

    mgkin JOHAN dh terasa industri ne kecil jer pastu tuh mgkin pengunduran shanazz dlm industri buatkan dia serba salah nk pilih ko bt bini dia…apa2 pun aku mmg x minat hang (SHILA) share love filling kat IG…udah2 laa tuh, simpan personel life kiter…selagi dia bukan hak kiter blum tentu dia jodoh kiter..renung2kanlah

    0

    0
  17. zarafid says:

    1+9 =10

    As salam di pagi jumaat. Nd lala kene jage anak perempuan die / ajar supaya jgn menggedik/menghebohkan/ bende-bende yg belum pasti. Pastu jgn “perasan” dulu.

    Lepas tu jgn sebb “memback up” anak , sampai menjatuhkan air muke org. tgk je ape yg Nd lala buat kat shanaz tu. Macam org tu xde maruah, macam org tu lapar sgt ngn anak die.

    1 family bising macam “LALAT”. Hal – hal cinta abis sume 1 kaum get involved .

    0

    0
  18. ku menyampah dengan mu.. says:

    MALUNYA SAYA BACA STATEMENT SHILA AMZAH NI..NAMPAKNYA ND LALA DAN ISTERI GAGAL MEMBESARKAN ANAK DARANYA NI MENJADI ORG YG PEMALU DAN GAGAL MENDIDIK ANAK DARA DIA NI MENJADI SEORANG WANITA YG TAHU JAGA HARGA DIRI..SIAPA PILIHAN JOHAN TAKDE KAITAN DENGAN SHILA..INI ADALAH ANTARA JOHAN DAN KELUARGANYA SERTA LANA NORDIN SENDIRI..SHILA HANYALAH ORG LUAR YANG SEKELUMIT PUN TIADA KAITAN. DAN TIDAKKAH SHILA MALU MENGEJAR LELAKI YANG TIDAK SUKA KAN SHILA? DIMANA MARUAH SHILA? WALAU BAIK MCM MANA PUN KELUARGA SHILA DENGAN KELUARGA JOHAN, INI SOAL HATI JOHAN..TIDAK LANGSUNG BERKAIT DENGAN SOAL HUBUNGAN RAKAN ANTARA KELUARGA INI. SO SHILA, PLS STOP ALL THIS NONSENSE..U LOOK DESPERATE TO WIN JOHAN’S HEART..AND U SHUD LEARN ABT MARUAH DAN HARGA DIRI..RESPECT YOURSELF THEN YOU’LL GET PEOPLE’S RESPECT..THIS IS ANOTHER NONSENSE AFTER ANOTHER..SO, DONT BLAME PEOPLE LIKE ME & LOTSA OTHER MALAYSIANS WHO LOOK AT U AS DESPERADO..BELAJARLAH MALU SIKITT..AWAK TU PEREMPUAN..

    0

    0
  19. Biskut says:

    Dah mak dorg pun besfren, rasanya mmg Johan ni anggap dia mcm adik jer pun. cuma dia jer yg lebih2 mngharap.

    0

    0
  20. si jemput says:

    Dah -dah la shilalat,

    Keep it the words for yourself la,
    Nampak sgt kau ni meroyan..dah sah2 kau memerli Lana dan Johan,
    Jangan la kau nak libatkan pakain terbuka ke atau tertutup dlm masalah ni..
    Kalau betul kau ni meyakini qada dan qadar..muhasabah diri kau..
    Let it go…
    Jgn nak cipta ayat kontraversi kat IG kau…jga sikit mulut kau..jgn nak hina org lain la Shila….Lana tu satu hari nanti berubah ke jalan yg diredhai Allah..sape tahu?malah mungkin lg better dr kau…sudah la tu get a life…apa yg kau ckp sekarang ni mencerminkan hati kau..apa kata kau renungkan apa yg Prof Muhaya kata..sebelum kita mempersoalkan hati dan sikap org lain..cermin dulu hati kita mcm mna…so SHILA CERMIN dulu hati anda..jadi TGOK kau doakan2 yg baik2 untuk org lain..atau kau cuma pentingkan kebahagiaan kau sendiri je…

    Terima ketentuan dan jgn keruhkan keadaan..
    Jangan juga bg pandangan negatif tu pada mak Johan..
    mungkin x sedar tp apa yg lahir dr mulut kau nanti takut ada fitnah dah dapat dosa free2.

    Mak Johan pun,
    Perancangan Allah ni cuma ada kebaikan…redha la..
    kalau x puas hati juga apa kata buat solat istikharah..
    Istikharah ni bukan untuk suruh tunjuk mana satu yg jd pilhan tapi juga sebagai petunjuk untuk mengukuhkan perasaan hati kita dgn apa yg terjadi semoga Puan boleh terima dan redha.

    Puan,
    meratap kat IG dan mengadu kat Shila pun x guna..
    x ada penyelesaian pun…buat puan lg keliru ada la…

    0

    0
  21. kak ton says:

    shila…kak ton nak bagi nasihat sikit. next time jangan lah cepat bebenor nak upload ape saje prasaan yang ko tengah rasa. pastu tup2 delete. ape kejadahnye post & delete? lagi nampak ko ni tak stabil & frust. cuba ko amik contoh almy nadia tu. lagi teruk dugaan dia bila couple bertahun & tup2 fizz tunang dgn orang lain. tapi almy maintain jer walaupun dalam hatinye…Allah jer yang tau. yang ko ni baru2 nak feeling berlakikan johan…dah upload macam2. relax sudey dik. malu lah pompuan camni. mane prasaan malu ko? tutup aurat tu dah bagus tapi ko canang prasaan ko. 2×5 jer dengan lana cuma beza lana bukak baju tapi takde canang prasaan (for time being lah kan)

    0

    0
    • cili padi says:

      tutup aurat ke haper kalau pakai baju yg boleh menonjolkan bentuk badan…menonjol bahagian dada, tengah dan bawah….kalau kate tutup aurat tu si Diana amir sebaik2 contoh….

      0

      0
  22. nona says:

    omg… tolong la shila.. pujuk mak orang tu buat apa? ko sah2 ke memang menantu pilihan? nak canang segala yang mak si johan tu tak suka lana? banyak sangat stats nko yang sah2 hint lana nordin not a good person? yang johan buat mistake? well let them be la.. yang tanggung bahagia derita kemudian hari diaorang.. bukan nko..
    kesian jugak si lana ni.. ada tukang kipas api kat belakang mak johan.. kang dia balas balik dengan laser dia terbakor nko shila.. so shut up and get a life( of your own)..

    0

    0
    • sandrianasiska says:

      You’re totally right…Shila Amzah is a devious person. Finally her true colours are revealed. Yang tutup tak bermakna dia tu lebih baik dari yg terbuka. Who is she to condemn others. Kalau dia bagus sangat taklah kena dump.

      0

      0
  23. Rin says:

    Silence is GOLDEN dear Shila. Please grow up! Obviously you did not learn anything from your past………

    0

    0
    • maria123 says:

      surprisingly, the parent are also of the same character..they posted statements condemning the decision and hint abt gems and glass la, yada yada yada, as though their daughter was chosen and declared ‘the one’ by johan & family …so, make sense la bila shila amzah malukan diri sekali lagi..cos mak bapak kencing berdiri anaknya sure kencing berlari..contoh satu keluarga yg tak tahu malu.

      0

      0
  24. mikan says:

    antara kata2 shila lam ig, dia ckp “if u cannot be positif then at least be quiet”, ermm rasa2nya dh kena batang idung dia dan family dia la ni..dia kan suka heboh2 kan seolah mgsa keadaan.kan dah mengaibkan pihak yg satu lagi.dok diam sudah..pastu dok sebut2 pasal intan dan kaca, yang terbuka dan yg tertutup..apa mksudnya,, ko nak ckp ko tu intan and si lana tu kaca la ek??emmm and apa motif post gambar ngan mak johan suruh bersabar..kononnya nk ckap lah kasian mak johan bakal menantu mcm tu..kamonlah shila,,kata nak fokus kerjaya sangat..tu dah apahal frust menonggeng ngan johan smpai post yg bukan2??padahal johan tak penah declare pun pasal kamu berdua…puiiii

    0

    0
  25. Akak says:

    hmm..pada pendapat akak ni la, shila ni patut melihat setiap kisah cintanya yang kecundang dari perspektif lain. maksud akak, dia kena tanya diri dia sendiri, kenapa dia yang asyik menjadi mangsa dan ditinggalkan. Adakah salah lelaki2 tersebut ataupun kerana salah dia sendiri. dik oi, kadang2 kalau kita orang prmpuan ni yg tergedik2 kat lelaki, upload sana, upload sini, diorang pon “turn-off” dengan kita. Shila patut muhasabah diri. Kalau kita jadi yg terbaik, in shaa Allah, cinta yg terbaik akan datang utk kita.

    ps: sorry akak membebel. Penat tengok shila amzah. haha

    0

    0
  26. nonamanes says:

    Ada beza ke back ground Shahnaaz dengan Johan? Beria pulak ND Lala update ig.

    0

    0
  27. ntahpe2.. says:

    shila ni ‘desperate’ sgt la nampaknye…buek malu jooo….
    ayat dia tu..seolah2 dia tu ‘permata’ n lana tu ‘kaca’..
    poyo..perasaan terlebey..rs mcm dia bagus/baik sgt…
    suka bl dia bhijab..tp kalau cmni mcm hijrah x ikhlas jee…hijrah semata2 nk kasi nmpk dia baik dimata semua org….:p

    #apaAgakNyaShaarnaazAhmadKataYe???haha…

    0

    0
  28. lenny says:

    Remember the 3 R’s
    1. Respect for self
    2. Respect for others
    3. Responsibility for all your actions…

    0

    0
  29. jemah Jemato Jr says:

    Uols..rase2nya Shila ni release tak video Klip Masih aku cinta tu..sbb dalam video tu pon..die ambik Johan berlakon sekali…masa video Klip Patah Seribu..si Sharnaaz jadi hero…mesti die pon x sanggup nak tgk Video Klip lagu2 Hits sendiri…Conclusionnya..jgn suh BF berlakon dlm VC selagi x bergelar suami…ni kan dah malu..tajuk VC pon..dah mencerminkan perjalanan kisah hidup die…”Kau..kan temui..bahagia…(then gambar Johan Muncul)..sedeh…

    0

    0
  30. mieowww says:

    alahaiii shila ni kot yea pon nk tunjuk akrab ngn mak johan xperlu ler nk ig bagai..msg sedah la..orang pagi2 mkn nasik ko pagi2 makan caci..pastu leh claim lak diri baik..seriously???

    0

    0
  31. Anonymous says:

    laki sekarang suka perempuan yang matang sebab taknak pening kepala dgn perangai gedik perempuan yang tak matang kot hehehe

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kita sbg orang luar tak tahu apa sebenarnya berlaku antara kedua2 keluarga diorg tu…mgkin keluarga Johan dah pergi merisik Shila…mgkin dah ada perjanjian antara keluarga…dan seribu kemungkinan lg yg kita tak tahu…sudah semestinya dia akan sedih jika semua ni berlaku secara tetiba jer..cuba kita berada di tempat dia skg ni..

    0

    0
    • ery says:

      tp tak perlu la nak post dekat public.. hal keluarga settle la secara peribadi… kalau dah ke public dibaca pulak oleh org mcm pengomen2 ni semua tak ke blh timbulkan mcm2 andaian.. shila tak matang sebenarnya..

      0

      0
    • dena says:

      yes,,itu kemungkinan dan kemungkinan..

      tapi apa yang kita2 komen kat sini of course la based on statement by statement kan? and aku tak rasa sgt johan sebangang tu gi merisik orang lain pastu ajak orang lain kawen. perjanjian keluarga? kamon lah..ni real life..bukan cerita adaptasi novel.

      0

      0
    • hah says:

      kenapa komen ko trlalu byk gunakan pekataan “mungkin” sedangkan ape yang belaku sekarang ni adalah fakta yang sebenar . . cuba ko pehatikan betul2 komen diaorang semua dan fahami . . diaorang komen berdasarkan stement yang shila buat

      0

      0
  33. jue says:

    sebaran2 sharnaaz, sekurang2nya sharnaaz ikhlas nk amik shila utk jd isteri.
    johan…?? ntha kali ke brp ngn selebriti2 kluar dating last2 kluar statement hubungan sekadar adik abang.
    tringat aku kisah si izreen, n nabila huda.
    come on la..
    wake up la shila..

    0

    0
  34. SHEELAA KUALA KETIL says:

    Shila Amzah oiii, hang toksahlah dok meroyan sangat, wat malu aihhh, hang toksah dok perasan hang bagoih sangat, yang terbuka tak semestinya dah tertutup syurga buat dia, yang tertutup pulak x semestinya tertutup pintu neraka untuk dia, hang toksah dok kata dekat orang, hangpun baru setahun jagung bertutup, apa salahnya kalau depa berdua (si L & J) betoi-betoi ikhlas, si J betoi2 nak ubah si L, mungkin si J tu ALLAH TAALA hantaq untuk ubah si L, si L tu mungkin pada luaran saja kita nampak dia lagu tu, dalaman dia? kita tau ka? suka hati hang saja no dok kata kaca & permata, sapa hang untuk tentukan orang? sapa kita semua untuk tau baik buruk seseorang tu? “don’t judge a book by its cover” doakan yang terbaik untuk depa.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Lupakan Johan…ramai lagi yg lain…Fahrin, Iqram….hehehe…

    0

    0
  36. Atok says:

    Tak usah sebok la Shila. Johan nak nasi lemak RM1.00, ko boleh bagi 20 sen jer. Dia nak kopek besor. Yum! Yum! Ilang muka dia nanti celah nasi lemak Lana.

    0

    0
  37. semek says:

    xde laki yg nak pompuan x mature mcm ko sila amzah!

    0

    0
  38. bebal bertingkek tingkek says:

    alahai shila. wlopon aku x bape bekenan si lana tu .. tp dgn status ko ni menambah kejelikan org kat ko jer. pasni ckp status ni x kait dgn sape2 . padahal sume org tau ko tuju ni ke johan n lana . haishh .. budak2 …

    0

    0
  39. weww says:

    Sudah lah korang…jangan nak salah kan shila….sebab si johan tu yang bagi harapan kan? Korang nak back up lelaki tu buat apa? Dah sah sah dia bagik harapan canang satu malaysia ttg shila dulu…alih alih bila shila pergi china dapat pulak news dia dgn lana tu? So kalau korang kena apa macam? Haishhhh…tak paham perasaan orang iyer? Mungkin korang ini terlebih perasan kat lana kot? Haishhh…dulu minah tu pakai macam tu korang kutuk bagai…..tak paham PENDIRIAN korang lah…haishhhh

    0

    0
    • Dealova says:

      cam lalang la korang yg komen ni… masa org bambu lana korang pun bambu, masa or bambu sharnaz korang pun melebih2 bambu, masa org bambu johan korang pun sama naik, alih2 skrg shila pulak korang bambu… cam syok je bambu org sana sini… korang kata shila gedik tp korang tan nampak ker si lana tu 10 kali ganda gedik? korang kata shila tu baru pakai tudung tp korang pernah nampak ker lana tu tutup betis & dada dia? korang kata shila tu perasan diri umpama permata, korang BUTA ker hape? takkan la org yg JELAS cam lana tu umpama PERMATA kot? bukak la mata hati korang besar2 ye… moga diberi petunjuk

      0

      0
      • anom says:

        pakaian ngan cerita kawen dua benda yang berbeza. orang bertudung layak kawen, orang tak bertudung seksi maut pun layak kawen. menyokong cerita nak kawen diorang bukan bermaksud sokong pemakaiannya. ramai yang put on hope lana akan ubah pemakaiannya satu hari nanti. sekurang2nya tak leh jadi macam diana amir, jadi mcm wilma pun dah cukup baik dah.yg penting improvement.

        orang islam takde kaca permata ni..mmg tak bekenan ngan pakaian dia tapi kalau nak PERMATA jugak based on pemakaiannya anggap je la lana ni batu yang baru keluar dr letusan gunung berapi yang belum sempat dicanai dan dipotong. maksudnya kalau dipotong dan dicanai elok mungkin elok hasilnya nanti

        0

        0
      • saya says:

        mmg aku stuju ape ko ckap ni…aku x mnat pun shila tp cuba la klu kluar gosip lana amboi kemainn korang melahar die..skang shila plak..sebenarnye peminat yg poyooooo!!!

        0

        0
  40. mikan says:

    tapi kan, cuba korang usha ig mak johan tu, dia pernah berbalas komen dengan lana nordin lah,, mcm kamceng je…mcm fren2 je, siap I and You lg, tanya2 bila nak lepak.gambar 2 weeks ago..ermmm

    apa pun tak sabar tunggu taun depan.brazil world cup 2014.

    0

    0
  41. marsha londeh says:

    shila bajet gadis melayu terakhir letew…phuihhh
    ni seme poyo!

    0

    0
  42. berrrrr says:

    alahaiiii ape la sgt setakat si lana tuh yg korg nak bgaduh bagai. x minat la artis suam2 milo mcm nie. kenal dia pun sbb kontroversi. blakon ntah kemana, tayang tetek je lbih.

    0

    0
  43. confuse says:

    yang korang mrh ngan si shila apehal.. mak si johan la yang kcewa bkn si shila tu.. tu la lain yg dibaca lain yg difaham.. tu la dia org melayu.. baca x habis x faham trs buat conclusion..

    0

    0
    • marsha londeh says:

      ko tu yg confuse lah confuse! pi ulangkaji balik apa abg nara tarok kat atas tuh

      0

      0
    • paspispus says:

      berita mak johan ni di manipulate derrr!! gambar mak johan bersedih tu bukan sebab lana/shila/johan..tapi sebab sedih kematian ahli keluarganya di melaka..kebetulan pulak issue ni timbul..so org yg salah faham..kan mak johan dan johan dah bgtahu soal ni..thats why shila delete post bergambar dgn mak johan tu dan benda2 lain yg berkait, sbb nak cover malu..mak johan pun dah delete apa yg patut..

      0

      0
  44. Lola says:

    Sudah-sudahla abg nara post benda yg mengaibkan org. Abg nara ada pergi ig shila tak tgk post dia yg dia dh xmahu kuar lagi statement ttg ni so cukuplah. Post abang naranni hanya mengeruhkan keadaan dan membuka ruang pd org utk mengutuk, mengeji org lain. Abg nara buka blog ni utk apa ya act? Beautifulnara ni indah nama shj. Besar pelaburan abang nara utk saham akhirat kelak. Abg nara baca ke x each komen which ada yg bgaduh n memaki sama sdri. Well done abg nara. Hari2 abg nara post dcni tp tiap masa malaikat di kanan dan kiri catat amalan kita even masa kita tidur. Mmg hak bersuara n apa yg mrk nk kata tu dtg dari diri mereka. Tp yg membuka ruang tu abang nara sdri. Again.. WELL DONE

    0

    0
  45. yoyo says:

    udah2 la tu, shila oiii..dh johan xnak kat ko..senyap dh la..desperate sgt nak berlaki ke apa?? kalau dh nota utk diri sendiri, apa kata ko buat utk diri ko je tgk..xyah nak bg semua org tgk..jodoh tu antara rahsia Allah..sapala kita nak pertikaikan kalau jodoh c johan tu lana?? senyap dh la..

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Jika anda seorang ibu dan tiba2 anak anda kata …”Mama nak kawin dengan Lana . Baru kenal 3 hari “. Mama jawab ” Lana mana, anak siapa, kerja apa ?”. Si anak jawab “Cuba mama google images “. Apa agaknya jawapan anda sebagai seorang ibu…..atau sebagai ahli keluarga….setuju tak? Just wonder…..kalau ianya terjadi pada diri sendiri.

    0

    0
    • meero says:

      btol tu… kalau dah tiba2 bgtau mcm tu.. ingt sesenang tu ka org2 yg terlibat tu nk terima terus secara baik .. paling kurang 3 4 hari meroyan sblm dpt nk tenangkn jiwa n berfikir secara baik… bkn semudah yg kita yang xde kaitan ni berfikir….

      0

      0
  47. ME says:

    Minta maaf mencelah,..pada saya Shila jgn terlalu emosi. Sebabnya jadi begitu, krna dia mudah percaya & cepat mendekati seseorg. Tidak kiralh sama ada pelakon atau dgn kita sebgai org lain. Cuba kita lihat Shaz Jazle itu selepas sorg, sorg…bukn hendak buat bandingan tapi. Sebb itu walau Johan berlakon dlm apa cerita pun saya tidak akn lihat lakonannya. Tdak dinafikan jodoh itu hak Allah dgn siapa DIA hendak jodohkan berdosa kita jika cuba mempertikaikan tetapi kena ingat jika dari mula telah melukakan hati org dn bukn niat utk menikahi perempuan itu ianya juga satu dosa. Tidak mustahil bila Johan buat begitu kepada Nabila, dia akn buat benda yg sama juga kpd org lain w/pun bukn pda Shila Amzah ini. Selagi kita belum betul2 trikat dgn ikatan yg sah, jika hidup selalu memainkn perasaan org lain ianya tdak akn berakhir di situ. Wallahualam.

    0

    0
  48. Pelik says:

    aku pelik le..sape d hati shila amzah tu kat ibu johan..kekasih atau tunang pd johan…x ad kan..tpi nape aku tengok si shila ni y terhegeh2..dia x tahu malu ke masuk campur dlm urusan family org lain…jgn nk berlagak la nk memujuk ibu johan atau ap…aku naik menyampah plk kt shila ni…dh x tahu malu ke…berdiam diri sdh le….wat ibu johan…walau terluka mcm mane pn..x kan nk satu dunia tahu…

    0

    0
    • cinta says:

      opcoz la…kene la amik hati maknye johan…. mane tau nnt mak si johan pksa johan tgglkan lana n kawen ngan shilalat…yelahkan, shilalatkan mencanang yg dia baik sgt…nk buat nampak yg mak nye johan xrestu la 2..nk tunjuk yg maknye johan pilih dia… nyampah iolllzzzzz…

      0

      0
  49. pening says:

    nape nak upload pic pelok mak die?nape nak ajak mak die jln2?klu mak die suke awak pn johan tu pilih org lain…cmon la…have pride plz…nmpk sgt awak yg berie2…patot bile jd cmni awak diam je…peminat akan simpati atau pun bertanye…relax sudah…ini die pulak melebih…bg note to self bagai…setau aku johan x pernah ngaku diorg ade ape2..yg rajin upload pic together tentula minah ni..nk nunjuk kt sharnaaz ke x tau la..u still young..focus je la ngn career…kn dh smpai ke china…xpyh nk berie2 upload pic ngn fmily bagai as if awak tu dh cnfirm2 jd mnantu…juz my 2 cents.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Kalau dah Johan suka dan mak bapak dia juga setuju dapat menantu yang macam tu, …sebagai orang luar kita ikuti je la perkembangan dia orang. Yang akan melalui kehidupan berumahtangga Johan. Dan yang akan memberinya zuriat dan akan mendidik anak2 dia ialah Lana. Kalau ciri2 isteri idaman Johan ada pada Lana….itu hak dia untuk memilih.

    0

    0
  51. reisya25 says:

    Jodoh tu ALLAH SWT yg tentukan.. mane tahu si lana nodin ni akan tutup aurat lagi hebat drpd shila amzah.. johan mampu ubah seorang perempuan yang tidak dibaluti kain tubuhnya kepada yang menutup penuh tubuhnya… insyaAllah.. ALLAH SWT maha adil..maha kaya..maha besar… DIA mampu mengubah manusia yang seksi dengan sekelip mata.. bahkan orang yang bertudung pun boleh membuka tudungnya… Shila amzah jangan pandang rendah dengan orang lain… saya bukan peminat lana dan juga shila… tak juga johan tp saya tahu kuasa ALLAH SWT boleh melampaui batas pengetahuan manusia… Shahila…mcm mane awak buat orang..org blh buat awak.. apa yang berlaku dekat kita mesti ade sebabnya.. apa yang ALLAH SWT turunkan dekat kita..mesti ade sebab dan musababnya…

    0

    0
  52. NORDIANA says:

    ***Dia ada janji banyak perkara dengan saya. Dia ada merancang untuk bertunang dengan saya. Perkara ini disaksikan sendiri oleh kawan-kawan rapat dan juga keluarga saya. Malah saya juga ada bukti SMS mengenai isu bertunang ini.*** (petikan kata izreen)… sekarang ni giliran sheila pulak… Lelaki seperti johan memang mudah bermain kata..hati-hati lana..

    0

    0
  53. miss gucci says:

    Citer Johan, Lana & Shilalat mcm citer Jejai, Fasha & ND. Johan jadi jejai. Lana jd FS yg x disukai ramai. Shilalat jd ND yg duk kipas mati mak mertua jejai. Last2 bila jejai dah ahwin dgn FS, terbukti FS berubah jadi isteri mithali dan dpt membahagiakan jejai sampai mak jejai pon terima fasha seadanyer. Dan ND yg kononnyer dulu disanjungi sbb innocent, semakin hari true color keluar dan terserlah kegatalan menjadi seorang janda bimbo.

    0

    0
  54. betik says:

    poyo la shila ni..

    nk tunjuk baik lah tu kat bakal mertua yg x kesampaian tu..

    kalau btul ikhlas, angkat tepon n call la mak si johan tu.

    xyah nk pujuk terang-terangan..

    0

    0
  55. Mis Arogan says:

    Bajet baik la konon status shila tuu.. orang yg benar2 baik x payah nak tunjuk baik la. mmg orang akan nmpak sendiri kebaikan tu.

    0

    0
  56. jemah says:

    alahai macam kuch kuch ho tai versi mesia pulak… shila nasib baik tuhan tunjuk sekarang, kalo dah kawen mesti lagi haru, so bersyukurla. johan, anda layak memegang watak hero suamiku playboy. lana, alhamdulillah, jodoh akan tiba jua. semoga perkahwinan akan membawa anda menjadi lebih baik. amiinn.

    0

    0
  57. ikan says:

    tolongla shila oi.. buat malu je. dah orang xnak, ko nak jiwang bagai. ko rilek2 sudah, klu ade jodoh adela. dah johan tu nak yg shitek besar, ko x payah la condemn.

    0

    0
  58. karen says:

    i think Sheila should just keep silent and concentrate on her singing career in Shanghai instead of exposing her negative side.

    0

    0
  59. Lavender Sweet says:

    Semakin canang, semakin org meluat. Sbg pompuan, adalah lebih baik brdiam diri.

    0

    0
  60. cik je says:

    Ya allah kesiannye shiela n family kena kutuk kiri kanan.sabar ye shila.diorang yg mengutuk ni ada keluarga yg sempurna dan hidup bahagia selama2nye.takkan pernah diuji.xpe2 tahniah ye korang

    0

    0
  61. bengang says:

    sebab shilalat ni la org dh pandang serong kt perempuan yg btudung. Elok dh tu bertudung. bawaklah perangai elok sikit. mcm ni ke kononnye MENANTU pilihan. MENANTU terbaik?

    #Esok aku belikan kau cermin. pergi cermin diri kau tu dulu sebelum menilai org lain =.=’ hate you! shame on you!

    0

    0
  62. slot azalea lagi best drp akasia says:

    mintak tolong sangat2 eh kt Dato ND Lala carikan jodoh utk anak dara anda..

    mcm kesian sgt dah tgk perihal ank dara anda ni.. x saba nak berlaki nampaknya.

    0

    0
    • sandrianasiska says:

      Bapak dia kan raja control…nih terlalu kontrol la anak tak sabau nak berlaki nak cabut dari mak bapak dia.

      0

      0
  63. hana says:

    Sharnaaz: What goes around comes around. KARMA BIATCHHHH :P

    0

    0
  64. hairan bin pelik aku says:

    x faham knp x habis2 nak kutuk shila n fmly dia. seolah2 shia dah wat 1 dosa besar yg x blh diampunkan lg. klu wanita brtudung mcm shila pun dikata sbagai memalukan org lain, apa bezanya lana yg mmg x pnh nak pakai tudung? dedah sana dedah sini. tayang sana tayang sini. bila ditegur terus SENTAP. baik ke wanita mcm nie??

    0

    0
    • nona says:

      ni yang orang kata “telajak perahu boleh undur..terlajak kata buruk padahnya”.. saying things without thinking of the consequences.. nobody will condemn her kalau dia tak buka mulut kat public macam ni.. dia bukan memalukan orang lain.. dia memalukan diri sendiri.. sakit hati tgk sweet girl like her with so much potential and talent doing the same mistake over and over again.. her intention to raise symphaty backfired… dear shiela.. no need to say anything.. dont even explain why u say the things u said..” just smile and wave.. smile and wave..”

      0

      0
      • sandrianasiska says:

        She’s Taylor Swift wannabe..frust menonggeng…then ranting on net macam mana punya bagus punya betina…Shut up move on…U got dumped move on wtih pride…takyah meroyan setiap kali kena dump.

        0

        0
  65. Dealova says:

    byk LALANG dlm ni… hehe… sebenarnya perkara ni nampak je tak best for shila tp sebenarnya adalah perkara yg paling best utk u shila… sekurang2nya mende2 ni terjadi sebelum korang berdua menjalin hubungan yg lebih serius atau telah ada ikatan sah… hanya sekadar patah hati its ok maaa… kalo dah terkawin mau makan hati meh… bercerai berai lagi malu… lebih baik putus cinta dari bercerai berai bak kata org… better pas ni hati2 memilih…

    0

    0
  66. dybah bedab says:

    dybah nak pergi membeli tissue kat supermarket. pas tu nak duk ngadap utube.. kot kot la ada lagu baru yang penyanyinye mengangis sambil men gitar, men drum men piano men tabla bla bla bla….

    0

    0
  67. lana nordan dan says:

    tak perlu kot shila nk buat status mcm dia dgn mak johan rapat nauu cmtu..xpayah buat camtu..malu tau..nampak macam shila terhegeh2 kat johan..menyampah baca shila punya pesanan kat mak johan tu..macam menunjuk2 yang sebanarnya mak johan pilih dia..aigoo

    0

    0
  68. yan says:

    suka tengok lana dgn johan..walaupun dia seksi x semestinya dia tak baik..harap ada jodoh diaorg berdua…

    0

    0
  69. meow meow says:

    Lana…
    Jangan buat apa2 statement balas…
    Nanti kena hentam pulak..
    Biar Shilalat je yg wat statement x matang tu….
    Dia kan cakap diri dia suci sangat daripada orang lain…puiiih

    0

    0
  70. adie says:

    Sudah la Shila….luahan hati boleh tapi jangan la dijadikan tatapan umum.Buat timbul fitnah je kan. Kan kata dah redha..kan ? Sudah2 la…ada yang punya anda tengah menunggu.Belum tiba masa je…Sabar dan tawakkal lah…yer ? Sudah2 la berIG dan FB benda tak perlu.Rahsia hati luahkan pada Allah je…

    0

    0
  71. mama bohsan says:

    sudah lah shila..anda tidak perlu keluarkan apa2 statement pun, sbb johan dgn anda bukan ade pape hubungan.. tk perlu nk canang satu dunia perihal cinta anda itu..anggaplah tiada jodoh dengan johan, tk perlu nk kuarkan statement pasal aurat lah, itu lah ini lah..nnt lama2 org menyampah aje..lana tu tk ckp pape pun psl bende ni, anda tk perlu lebih sgt, nnt nampak lh anda yg nak johan tu sangat..gitew..

    0

    0
  72. Anonymous says:

    S.A lepas ni boleh la buat lagu ala2 taylor swift…opsss

    0

    0
  73. AZZA says:

    Awak tu public figure tak kan la hal personal nak di public kan jugak kot!!!

    0

    0
  74. rai_3926 says:

    test

    0

    0
  75. KIREI says:

    sejujurnya aku suka kalau johan dgn lana..bkn sebab minat..mmg tak lah….mungkin jodoh Johan ditentukan oleh Allah untuk Lana sebagai pembimbing lana..kita semua pn tau lana mcm mana sebelum ni…mungkin bila depa kawin lana akan berubah selepas di bimbing johan..besar pahala tu….tak ada yg mustahil dgn izin dan kuasa Allah…sama2 la kita doa yg terbaik untuk depa..x salah pn johan kawen dgn lana….mmg lana kena ada pebimbing untuk betulkan diri dia yg hanyut dan terpesong sebelum ni….semua ni dah tertulis….

    dan untuk Shila Amzah…adakah ini karma untuk anda..?sebelum ni family dia tak restu hubungan dgn Shanaaz…konon dh cari yg terbaik dan “sempurna” untuk anak dia…padahal korang sendiri pn x sempurna.mungkin nak cari sama taraf lepas shila ni juara kat china hari tu…
    tapi tgk la skrg apa yg jadi..ibarat yg dikejar tak dpt , yg dikendong keciciran….x perlu nk mengejar kesempurnaan kalau diri sendiri pn masih lagi belajar untuk berubah menjadi baik…ingat johan akan pilih dia walaupun sudah bertudung skrg…

    untuk shila amzah and family, hargai la org yg ada i depan mata kita…walaupun org tu perangai x baik mcm mana korang nak untuk anak korang..kalau org tu mmg ikhlas dan bersungguh nk kat shila , cuba la terima..jgn asyik tgk pada keburukan dia…skrg diri sendiri dpt maluuu….ingatkan dgn terjadi kejadian sebelum ni shila akan belajar dari kesilapan…skrg jadi lagi perkara yg sama tp situasi yg berbeza…dulu ayah dia nak anak dia fokus pada kerjaya , last2 pasal lelaki jugak…boleh la buat lagu baru lepas ni..hahaha
    what u give , u get back…

    0

    0
  76. rai_3926 says:

    i rase shila ni sbnrnye suka kan johan then die ingt johan pn suka kat die la cause johan melayan die. i think shila ni syok sendiri. yelah maybe johan ni care psl die. tp sbnrnye johan anggap die kwn biase je. bila media tnye sebok ckp kwn biase tp bila tbe2 johan propose lana die menggelabah pulak buat status2 touching kene tipu la ape la. i think as a friend she should to be happy sbb kwn die nk kawin kn. ini tak smpai family masuk cmpur. nmpk sgt la die yg syok kat johan. mst ade sbb johan pilih lana & tak pilih die. rasenye lana lebih matang & x mngada2 dr die. lepastu next time klu nk ckp psl keperibadian or prangai org, die patut cermin diri die dlu. baru x smpai sedekad pkai tdung dh pndai nk nasihat org. i tgk baju die sume ketat smpai nmpk sume bentuk bdn. smpai post gmbr nk ke gym bagai. die ni sbnrnye nk publisiti, simpati & pujian dr org ramai. senang ckp ‘attention seeker’ la. bertepuk tgn si sharnaaz dgn story ni.

    0

    0
  77. Cili says:

    shila cabut jer tudung ko tu dedahkan jer aurat ko tu pasal tu ko tk dapat johan,johan nak yang tayang2 punya,kalo ko tayang2 juga pasti kau akan dapat dia.pastikan ko lebih seksi dari si Lana,kau juga akan mendapat banyak sokongan dari pembaca2 blog nara ni,tgk lah ramai yang myokong lana pasti kau juga akan disokong mcm tu juga.

    0

    0
  78. Anonymous says:

    bukan pasal tudung atau seksi la pengomen di bn kutok shila . . cuba ko baca btl2 dan fahami dulu . . baru komen

    0

    0
  79. Cute says:

    Shila nie..perlukan kasih syg dlm percintaan…
    masa dia byk dihabiskan dengan kerja…life sendiri belum tentu ada….
    hidup terkongkong dengan arahan keluarga..
    shila nie anak yg baik…cuma dia perlukan kasih syg dalam percintaan….
    cuma cara dia agak drastik..mungkin terlalu muda…jarang terdedah dengan alam percintaan…sbb tu dia tak berapa pandai handle….
    jgn cepat pandang rendah pada shila…sbb anda semua bukan ditempat dia….
    shila sebenarnya mempunyai hati yg berkeinginan utk dicintai dan mencintai…

    0

    0
  80. mawar_chantique says:

    1. memalukan diri sendiri, keluarga, bangsa, agama & indutri malaysia
    2. sorg artis yg dahagakan pujian, simpati & publisiti.
    3. tak berfikir panjang lakukan apa2.
    4. dia ingt die dh berhijab die bagus la. pkai ketat smpai nmpk bntuk bdn tp nk sound org.
    5. family yg nk berbesan dgn dato’.
    6. hipokrit. mengade je lebih.
    7. if as a friend bukannye patut happy ke bile tau kwn kite nk kawin?
    8. suka memburukkan orang lain & suka memburukkan keadaan.
    9. mak bapak control konon tp x tau lah knp smpai jd cmtu skali prangai.
    10. sharnaaz mst bertepuk tgn. dlu burukkn org tu sgt mntang2 bukan ank dato’.

    TQ. =))

    0

    0
  81. nyonya mansor says:

    Pak oooo Pak kita dah gatai nak kawin ni….
    Carikanlah anak2 Dato2 Pak..pak kan banyak kabel
    Lepas ni kita boleh berinstragram pastu nak buat muka ala-ala comel ni…Cepat pak

    0

    0
  82. Tahi Lalat Besar says:

    shila ,, dah konfirm2 Johan lamar lana . Maknanya , dia x nak kat awk lah tu .! *Mungkin awk tak matang ! Gedik + ngada2 telebih kew!?* So , malu lah kita as a perempuan , kalau saya yg bukan artis pom x kan kuar kan post2 macam ni .Nampak sangat awak desperate. Awk artis , lagi lah semua org tahu !

    0

    0
  83. Rose says:

    macam kisah rose je..
    dulu sebelum ni mmg geng2 lana nordin. kalau org tngok mcm tak de harapan utk dbuat isteri.
    Tapi once jumpa my hubby trus berubah, sbb my hubby dekatkan diri rose dgn Islam yg sebenar. banyakkan dgr ceramah agama n buku2 agama.

    Sebelum berkahwin pun ada seorang girl ni meroyan lebih kurang mcm S.A ni la. siap call ibu mertua rose kutuk2 rose, bezakan dia ngan rose, mentang2 la dia bertudung.. asal bertudung je dah mcm wanita suci. Katanya dia lebih bagus dari rose. Alhamdulillah keluarga mentua mmg support rose sampai la ke alam perkahwinan. Syukur.

    0

    0
  84. minah jambu merah biru says:

    helo shila ! u kawin ngan ustaz lagi bagos lah huh ! pasal u kan dh bertudong jadi memang sesuai u kawin ngan ustaz mother n father u pon hepiiii ..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      minah2 tudong ni leceh sikit nk bawak jalan2 ….ke tepi tk boleh ke tengah tk boleh leceh betol ! lalu kt jalan berlorong tk boleh takot ape pulak orang cakap…tengok wayang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tk boleh ! kt wayang kn gelap nanti haram pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk walau pon tk pegang tangan tetap orang akan cakap haram jalan ngan jantan tengok wayang macm siak je huh ! babtu minah jambu tknk bertudong dulu pasal nanti minah jambu susah nk mengatal ….jangan marahhhhhhh haaaaaaaaaaaaaa..

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        macm shila ni tk perlu la nk masok campor si johan ngan lana punye halllllllllllllllll ape u jeles ke si johan ngan si lana? johan dia nk kawin ngan si lana pasal johan nk merubahkn lana jadi minah yg lebih baik n berpakaian sopan n jangan seksi seksi sangatttttttt paham ! macm shila ni dia dh terlebih sopan tk payah nk sopan sopankn dia lagi pahammmmmmmmmmmmmmmmmm ! jadi mari kite menyokong johan ngan lana supaya dorang dua ni bahgia n hepening….helo shila ! u tunggu aje pak ustaz yg datang merisik ok ! ape2 pon idop umno ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbbbbbbbb…

        0

        0
  85. Rock says:

    Aku lagi dulu lagi mmg tak kenan dgn Shila amzah ni.. Family dia pun tak suka jugak, adik2 dia suka buat hot kt twitter. Eh shila ko igt ko menang kat china tu kau bagus la semua org nak la? ND Lala pun dulu menentang cinta sharnaaz tu, ko igt anak ko tu semua org nak la ye? Puiiii. And shila ko tak payah jadi batu hapi sgt la eyyy. Over je kau. Dh org tknk tu , duk diam ja la. Over lebih!

    Tu la dulu korang tu kutuk sgt sharnaaz mcm2. Skrg jd kt korang! Balasan Allah..
    To johan and lana.. Congrats, tp jgn tergopoh gapah ye.. Johan pun buat keputusan yang bijak dan jadi pembimbing yg betul. Semoga Lana kembali ke jalan yang lurus.

    0

    0
  86. cupcake says:

    Pernah dgr x cite pd zmn rasulullah saw dulu2..seorg pelacur d janjikn syurga hanya d sbbkn memberi minum seekor anjing..(kalo slh,mohon yg cerdik pandai betolkn ye..) jht mne pn seseorg itu blum tntu die msk neraka.n baik mne pn seseorg itu blum tntu d jnjikn syurga.Allah lbh mengetahui segalanya.. ;)

    0

    0
  87. maca damia says:

    Manalah kau org tau shila ni syok kat johan. Keluarga dia org kan mmg berkawan. Kalau aku sikit pun tak berkenan dgn si johan ni, sakit mata nengok, baik lagi si Sharnaz, hensem …and tuboh pun lawa tegap. Johan ape ade??

    0

    0
  88. Kemek Suhaiza says:

    Shilalat dari awak post pic ngan mak Johan baik pasang strategy baru rampas Johan dari lanarrr nodin tuh kasi kitorang tgk drama best sket

    0

    0
  89. wwwww says:

    shila tolong jgn payah MENYEBOKKK

    0

    0
  90. Rim kereta says:

    Move on la Shila..Pasti ada hikmah tersembunyi yg kta semua x tahu… Berprasanglah baik lah pd Allah dn percayala bahawa DIA merancang sesuatu yg lbh baik utk Shila…

    0

    0
  91. echah says:

    Si Johan ni tak sabor nak fuck si Lana… tu jer… Bila jumpa si Lana 3 hari berturut2 tu, Lana ni pakai baju sampai tersembul keluar belon2 dia tu, mana tak terus mintak kahwin…
    Apa saje lah Labu… Semoga berbahagia lahhh… shila tu shut the hell up boleh tak.

    0

    0
  92. lani says:

    johan dulu bg harapan kat shila mana dia x sentap,fikir kan la wei…

    shila x bg komen apa pun johan dh ckp”ada jodoh x kemana” bagai laa…kan

    sian n simpati dgn shila

    johan,buat pilihan terbaik,aku faham situasi ko,shila…aku doakan yg terbaik

    0

    0
    • Anonymous says:

      bkn stement johan ckp kat melodi kalau tak slp aku . . ( yang kami tak kan bercinta . . lepas tu, nd lala lak bagi stement , aku rasa stement tu lagi kuat kot . .

      0

      0
  93. nikhirim says:

    korang yang komen ngutuk shila ni lalang, tahu?

    0

    0
  94. pening arrr says:

    shila amzah ni pening arrr.die ni memang terhegeh2 dekat laki ke ape.dulu bapak die suruh anak dia fokus kerjaya.video dia nangis bulan 2 2013. xsampai setahun ada lagi hal dengan lelaki lagi.matang ke x matang camtu?dan aku takkan terkejut tak sampai beberapa bulan lagi dia kena gosip dengan lelaki lain lak.kite layannnn memori dulu

    0

    0
  95. Dayang Bulat says:

    dah2 la shila, mulut tu diam aje, tangan berhenti menaip pasal benda2 sentimental ni, lagi banyak u cakap, lagi banyak yang terbukak pasal u. drop it, move on. tak perlu kot over exposed sume bende. kelak diri sendiri yg malu, just saying.

    0

    0
  96. cemuih says:

    Mcm angkat bkul sendirik jerk! Redha jelah, doa yg terbaik, pjln msh pjg. Mungkin skrg seksi nk mampus tpi nanti allah lbh mgetahui, brangkali lbh baik dari org yg mengata itu. Awak tu mybe baik dr lana bab menjaga aurat, tpi bab suka jaja kisah peribadi aper kurengnyer.awk no1 keeeeeenn…

    0

    0
  97. minah jambu merah biru says:

    tu la shilaaaaaa sape suroh u bertudong cepat2…kalau dh kawin tu lain laaaaa u kan maseh nk focus dlm bidang nyanyian terbang sana terbang sini kalau u penyanyi nashid tu lain la..sape suroh bertudong u ikottttttttttttt ajeeee …skarang u bertudong kerana Allah ke kerana sape? u nk kena jawab dengan penoh keiklasan ok…kalau u bertudong susah sikit u nk dapat mateair melainkn ustaz yg nk bermateair ngan u….kebanyakan Nye jantan2 ni dorang nk yg free hair jadi senang nk seret sana seret sini tkde yg berpandang serong …kalau tudong2 ni al maklom lah kan pikir2 lah dulu sebelom berhijrah…kalau nk berhijrah hijrah lah betol2 jangan hijrah taik kucinggggggggggggggggg aje !!

    0

    0
  98. nona says:

    Bertudung dengan sikap 2 perkara yg berbeza. Bertudung atau menutup aurat kewajipan setiap muslimah tak kira dia baik atau hodoh perangainya. Islam tu sangat cantik sehingga tak bersangkutan dosa antara satu sama lain. Hentikan statement biar tak bertudung tapi hati baik. Jangan terlalu taksub dengan komen dan artis sehingga tak sedar komen komen anda tu tersasar dari landasan. Baik muhasabah diri supaya kita tak tergolong dalam golongan yg tersasar. Wallahualam

    0

    0
  99. unknown says:

    johan terpikat dekat tetek lana yg besar mcm buah kelapa kaw2

    0

    0
  100. unknown says:

    johan terpikat dekat tetek lana yg besar mcm tu

    0

    0
  101. Air Mata Buaya says:

    plss add me at FB : airmatabuaya amb

    0

    0
  102. lana says:

    Suke je johan n lana…hopefully kekal hingga ke akhir hayat.. 4 shiela sp kite untuk judge org lain..sebaliknya tingkatkan doa supaya iman kite lbh btambah..n kalo blh berhenti dr indusri seni ni…cr lah rezeki yg lbh pasti halalnya dik…

    0

    0
  103. kak mahh says:

    Macam-macam dunia artis ni…penuh dengan gosip.

    0

    0
  104. K says:

    Tahniah nd lala! dulu ko hina sharnaaz tu mcm2..tp at least sharnaaz yg nmpk jahat tu tak malukan n tinggalkan anak ko..tp si johan yg konon warak ni yg buat anak ko meroyan..so jgn suke berlagak n menghina org sgt..x kene pd ko tp kene pd anak ko..

    Shilalat ni plak dulu mase dgn johan poyo aje update status nk tunjuk konon sharnaaz tu jahat sgt..nk beli jiwe johan lah tu..akhirnye jiwe ko jugak yg merana skrg..tu laaa..lain kali jgn syok sendiri..wakaka!

    0

    0
  105. Anonymous says:

    ala… shila awak jangan sakit hati dengan komen-komen diaorang ni.mereka semuanya dengki dengan awak. Awak ada segalanya. Allah telah janjikan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. Jadi selalulah dekati diri awak dengan Allah ta’ala mesti awak selamat di dunia dan akhirat.

    0

    0