Written by AbangNara | August 6th, 2012

Masih tiada sebarang kenyataan rasmi daripada Shila Amzah mengenai penampilan barunya dengan imej bertudung ini. Namun menerusi Facebook Shila Amzah, Shila telah mengupload gambar di bawah dengan status “The new me:)”. Abang Nara doakan agar penghijrahan Shila Amzah ini adalah benar dan bersifat kekal.

shila amzah bertudung

Cantik kan? Shila Amzah turut menggunakan display picture bertudung sepenuhnya di Twitter Shila Amzah. Malah Shila dilihat mengiyakan persoalan daripada pengikutnya mengenai kebenarannya tentang penghijrahan ini. Namun setakat entri ini ditulis, masih tiada kenyataan rasmi daripada Shila.

shila amzah bertudung

Beberapa keping lagi gambar bertudung yang telah diupload oleh Shila Amzah di Facebooknya dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Koleksi kanta lekap yang ekstrem.

shila amzah bertudung
shila amzah bertudung
shila amzah bertudung

65 responses to Shila Amzah Kini Tampil Dengan Imej Bertudung Sepenuhnya?

  1. bulu ketiak says:

    aik.. si bulu mata tebal pon ader gak.. huhuhu

    0

    0
  2. Kak Jun says:

    Macam anak patung..nice la!

    0

    0
    • bujang says:

      Alhamdulillah Shila….terbuka jugak hati kamu nak bertudung, cantik dan comel jika wanita bertudung.
      Kewajipan untuk wanita Islam. Abang Bujang sangat bersyukur kehadrat Tuhan kerana shila mula bertudung….baguslah tapi Shanaz kena beri sokongan .
      Kau kena bangga kerana awek ko janji x nak seksi2 dan gedik lebih.
      Gembira mak dan ayah shila….beginilah jika nak jadi anak yg. baik. Lebih cantik lagi dari free hair…macam bidadari ….
      Jangan lupa cepat2 kawin….bertambah berkat hidup.

      0

      0
  3. noi says:

    alhamdulillah…….ayu,manisnyer umat nabi muhammad..

    0

    0
  4. Tashah Sheilah says:

    ala bukak la, tak glamour la!!!!!!

    0

    0
  5. xeph says:

    Syukur alhamdulillah. Berkat bulan Ramadhan. =)

    0

    0
  6. huhu says:

    wow cantekk

    0

    0
  7. Natashaammy says:

    Nice…

    0

    0
  8. bukan artis says:

    aku rase shila x bertudung. sbb masa dinner kat astro tu elok je free hair.

    0

    0
  9. mak jemah says:

    bagusla kalo gitu..

    0

    0
  10. Jamilah Lopez @ JamLo says:

    ….Erra Fazira bila lagi nak bertudung???????????

    0

    0
  11. ZF says:

    alahai,…cantik sgt…suka tgk

    0

    0
  12. mixgirl says:

    syukur alhamdulillah klau berita ini benar….

    0

    0
  13. Ha Dong Hoon says:

    muka die cm jessica SNSD.. comel…

    0

    0
  14. aida says:

    abg nara, cari la gmbr pasal nana isteri sein bertudung.dia ltk kat instagram dia

    0

    0
  15. Kak July says:

    nice nice nice

    0

    0
  16. matjoe says:

    her mom elok pakai tudung. good for her

    0

    0
  17. Gaban Meraban says:

    Bertudung dh bagus.. tapi aurat terbuka gak tu.. kena baiki lagi..
    pompuan kena tutup aurat.. bukan balut.. ada beza tu..!

    0

    0
  18. Green lantern says:

    Lpasni sharnaaz xboleh lah pgang shila lagi .. mesti segan punyer ..dh xde alasan dh konon2 nk jadi macam pasangan laen pegang tangan dkat red karpet .. tpi klau sharnaaz buaya tu still nk wat mcam tu .. . shila pndai2 lah piki sndiri ..

    0

    0
  19. Observer says:

    Bertudung tu dah bagus, tapi make up tu boleh kurangkan kot, beserdehana je. Tak payah pakai bulu mata palsu whatsoever. Itupun kalau pakai la. Here’s another thing, tudung tu kalau boleh tutup dada ye shila amzah.

    0

    0
  20. faa says:

    Alhamdulillah kalau Shila berniat untuk bertudung sepenuhnya. Insha Allah. Cuma harapnya Shila dan Shahnaaz dapat menjaga batasan anda dengan sebaik mungkin. Tak salah bercinta, cuma biar berpada. Just a friendly reminder. Peringatan untuk saya juga. :)

    0

    0
  21. aleeya cute says:

    cantik je shila nie muka cam jessica . insyaallah kekal brtudung . Btw mane rozita che wan ? x nampak pon . =.=’

    0

    0
  22. Prince Noob says:

    ok sangat comel… tak payah la couple dgn mamat tu kawin dgn ana je hehehehe

    0

    0
  23. Guest says:

    Alhamdulillah. Bersyukur pada Allah kalau betul2 berhijrah ke arah kebaikan.
    cumanya saya pun sebagai hambaNya yang hina. Nak nasihat. Molek dah kalau bertudung tu. cuma Islam nie tak suruh bertudung tapi MENUTUP AURAT. kalau boleh tudung tu labuh sikit menutup dada. baru sejuk hati tengok. ini macam semata nak tutup rambut. apapun kita manusia iman kadang naik kadang turun.

    p/s: sekadar berkongsi pendapat. Salam Nuzul Quran semua!.

    0

    0
  24. saya says:

    korang ni kan dah dia pkai tudung ucap la Alhamdulillah..ni tak, ada jer nak cari salah smpai k lubang cacing. korang2 plak cmne..kuar umah pkai jubah k,xpenah pkai mekap k selama ni hishhhh..

    0

    0
  25. salemah says:

    semlam ceramah lps terawih gtau, sesiapa yg mengambil gambar wanita yang tidak menutup aurat, baik yg membeli bhn bacaan tsebut , memaparkan gambar untuk tontonan ramai atau yang melihat gambar tersebut, sama-sama dapat saham dosa yang sama dengan penayang aurat. ..kita bertanggungjawab atas setiap apa yang kita lakukan walaupun sebesar zarah.

    0

    0
  26. minah sendat says:

    abang nara.. cuba cari gambar smua artis wanita yang da bertudung.. ramai da yang da berubah kiranya.. bagus la..

    0

    0
  27. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bagos lahhhh kalau dh ada mateair bertudong……jadi sape2 yg nk bertudong dapat kn mateair dulu…..kalau dh betol2 cmfrm nk jadi laki boleh lah start bertudong ye…..bukan kate bertudong jeeeeeee nk selubong pn boleh ! tapi mesti nk kena ada mateair dulu ok…..kalau tk nanti bila dh selubong susah pulak nk dapat mateair..thank uuuu

    0

    0
    • bujang says:

      Aikkkk…..gitu pulak, yang aku tau bila bertudung lagi ramai org. dok endak….laki2 sekarang ni minah jika nak cari isteri nak yg. pakai sopan.
      Kalau yg. dedah2 nnt. malu pulak….
      Kamu ni tak berubah2 dari dulu dan selamanya.

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        tapi jantan2 sekarang ni tk tau yg minah TUDONG ni action bagos ! depan jantan je baikkkkkkkk blakang tuhan eje lah yg tau padahal padahal padahal tu lah dia minah tudong ! huh !!!

        0

        0
  28. lilly says:

    Alhamdulillah, kalau berhijrah ke arah kebaikan. Congratulations! Tapi makeup tetap scary!

    0

    0
  29. Puteri Sayang says:

    Gambar kedua tu yg dgn shila amzah yg pakai baju kaler hijau lembut tu bukan pelakon sinetron Nada Cinta ke? Apa dah nama dia tak ingat…

    0

    0
  30. k says:

    cantik lg dier btudung dr free hair..

    0

    0
  31. Ning Baizuri says:

    I plak cadang nak pakai tudong saji lah sepanjang ramadan nieh, buleh buat tutup juadah bukak puasa yang melimpah meja tu..hihihi

    0

    0
  32. pakai jer beg plastik lagi senang

    0

    0
  33. kakak says:

    cantiknya michella puteri…tu bkn elfira lah wei

    0

    0
  34. roksta says:

    tahniah, jadi tersangat elok la delete gambar-gambar kau yang mendedahkan aurat serta berpegang tangan itu di facebook . tq

    0

    0
  35. poker face says:

    apasal gmbr profile kat tweeter (sy x sure istilah apa dlm tweeter sbb sy xde tweeter..huhu) dia masih x pakai tudung?????

    0

    0
  36. Elle says:

    Tahniah kerana berhijrah. Anda sangat cantik bertudung dan menutup aurat. Tukang komen semua janganlah terlalu negatif… Patutnya beri semangat lagi supaya Cik Shila ni menjadi semakin baik…

    0

    0
  37. suka tudung says:

    x sabar nak tgk dato’ hajjah siti Nurhaliza berimej tudung sepenuhnya….mest cantik sgt…tp apekan daya dah terlepas ckp dulu nak pakai tudung bila balik haji hati x terbuka pulak….hmmm…maaf ye dato’ siti…cuma bg pandangan untuk kearah kebaikan…

    0

    0