Written by AbangNara | May 12th, 2012

Akhirnya 5 finalist ke konsert terakhir Mania telah pun diketahui. Setelah persembahan daripada kelapan-lapan peserta, Shila Amza, Ebi dan Adira telah tersingkir. 5 peserta yang layak ialah Jac, Stacy, Aril, Hafiz dan Hazama. Tentunya kejutan yang paling besar ialah penyingkiran Shila Amzah yang dilihat sebagai feveret.

shila amzah

Namun Abang Nara pasti ramai yang bersorak gembira apabila nama Ebi tidak berjaya melangkahkan diri ke konsert final. Walaupun mendapat tempat kedua ketika undian diumumkan semasa permulaan konsert, nampaknya undian akhir tidak memihak kepada Ebi.

Pastinya konsert final minggu depan akan menjanjikan persaingan hebat dengan kelima-lima finalist bakal berentap untuk merebut wang tunai RM500,000. Siapakah yang bakal bergelar juara Mania? Sama-sama kita nantikan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

194 responses to Shila Amzah, Ebi Dan Adira Tersingkir Di Mania Minggu Ini

  1. Suke ati aku la.. says:

    Ramalanku benar belaka… Shila tsingkir gara2 org meluat tgk dia & sharnaaz… U deserved it!

    0

    0
    • X FAHAM says:

      Tajuk : Shila Amzah, Ebi Dan Adira Tersingkir Di Mania Minggu Ini,pastu 5 peserta yang layak ialah Jac, Adira, Aril, Hafiz dan Hazama…..berapa kali adira kuar masuk ni,mabuk ke admin ni…..

      0

      0
      • wawa says:

        Ya btul tu X FAHAM mabuk admin ni smpai nama adira dia taip 2 kali..PEMBETULAN : 5 peserta yang layak ke final ialah Jac, Stacy, Aril, Hafiz dan Hazama.

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        yes akhirnya shila terkeluar gara2 pakwe die ngamuk sumpah seranah orang kt twitter ari tu la ni klu x mesti undian die mcm biase, thank tu sharnaaz..

        0

        0
      • Luke Fon Fabre says:

        setuju … si mamak nepal ni mengamuk kt twitter die dan lpas tu plak shila boleh bela bf die plak .. terkono kau ..

        0

        0
      • Selamat Melabur & Rugikan SMS Credit Anda says:

        Rancangan Mania ni macam AF jugak…

        Astro mahukan ‘duit’ anda…!!!!!

        0

        0
      • anti lelaki muka minah jambu says:

        Next…Ariel !!!!

        0

        0
      • Jangan Jadi Pak Turut says:

        Undi SMS..biasalah.

        Artis2 yg korang undi..akan terkeluar. Yang pernah juara masuk AF tu pastinya akan dinobatkan.

        Aku berani potong jari. Dah rancangan ni pun milik Astro..takkan Jac nak menang kot? Alahai..lucu sungguh Astro ni kekadang.

        Korang ada otak pikir lah sendiri la.

        0

        0
      • taktik lapuk says:

        alahh…strategi astro… kata nak buang 4…tapi last week buang satu this week buang 3org sbb last week atas dr alyah adalah Jac. So kalo buang dua time Alyah tu then this week pun buang dua…mesti org ramai marah Jac kene buang…. wekkkk… mual dengan astro punyer permainan SMS~

        0

        0
      • pisces says:

        Kenapa aku Jac aje yg paling best nyanyi?? Yang lain tu.. x cukup sengit untuk tandingi Jac..

        OMG Stacy,, badan sudah berisi.. Stamina sudah berkurang.. Menyanyi pun semput-semput sambil menari.. Come on la Stacy.. better you fit kan balik badan tu.. I want Stacy yang dulu.. Go Stacy Go!

        0

        0
    • bbycumil says:

      akhirnyaaaaaaaa…raja sms tsungkur jua…

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        YESSSSSSSSSSSSSS!!!
        AKU MMG DR AWAL X BERKENAN DGN SHILA NI! BAKAT X SEBERAPA TP ADA HATI NAK MENJALANG KONON BAKAT MCM DIVA NEGARA! SELEKEH! DH LA TERGEDIK2 SANA SINI! HIPOKRIT PLAK TU! NYANYI PUN SENGAU, SUARA KAT RAHANG JE PLAK TU! HARAP2 DIA X PAYAH NAK MENYANYI LG LA LPS NI! AKU BUKAN APA. AKU X SUKA DGN PERANGAI DIA & BF DIA TU! MELUAT TGOK! COMOLOT SANA SINI! PADAN MUKA SHILALANG! SOKONG LA LG MINAH NI! HARITU MASA KAT PROGRAM SEMANIS KURMA HIPKRIT GILA MUKA! KONON SIAP NAK NANGIS2 BAGAI. DAH LA TERSENGIH2 MCM KAMBING BUSUK!

        0

        0
    • Res says:

      Tade sape terkejut Shila keluar hokay. If anything org terkejut dia boleh stay smpai semi final. Shila dilihat sebagai feveret? Klu dia selalu lepak dkt bottom position tu every week, bukan feveret lah namanya tu. Ko je yg bias.

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku bsorak ria bila shila amzah n ebi tak masuk… horayyyy, bestnyer tgk mania next week. menyemakkan tv aku je shila mezah tu.

        0

        0
      • saya tak terkejut mereka semua terkeluar sebab mereka semua membosankan. in fact, the whole Mania (seperti kata seorang jurnalis yang ligat di twitter) is full of shits kecuali bila Mania jemput artis undangan je. so, what’s the point?

        0

        0
    • samdolah says:

      frust betoi la adira kuar. ptt bg jaclyn tu kuar. ternganga2 melalak bingit jugak telinga aku.

      0

      0
      • samdel says:

        samdol betul la ko ni .. sama cam nama ko. jac is the best singer compared dgn yg lain. dgr adira jerit camana jac jerit camana.. u r not music fan at all my dear samdol…

        0

        0
    • boooooooooooooooo says:

      shila amzah tersingkir??????cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk………….meluat aku ngn ko…wakakakakk

      0

      0
      • Squall leonhart says:

        dlu mase die solo. semua org support die kot. skrag ni lg banyk haters drpd fans. klau yg prasan fan shilalas n shananaz tu kebnyakan bdak2 skolah, bdak2 xcukup umur … geli lh diorg puji sharnaaz ni sweet la dkat gmbo yg diorg pgang2 tu .. bgi aku yg sweet adalah bile awal nyanyi sdetik lebih dkat scha .. .tu baru namenye SWEET

        0

        0
      • spider lily says:

        shila nyanyi ok jgk ape.tp disebabkn prangai gedix dia dgn sharnaaz.abih hilang fans.harap berubah la lepas ni shila oi..

        0

        0
    • Paul Moss Celup says:

      Aku heran kenapa yer beberapa org penyanyi dalam Mania terutama penyanyi wanita suka menjerit time nyanyi walaupun lagu asal tidak memerlukan nyanyian menjerit. Pernah tgok American Idol yg peserta nyanyi menjerit tarik suara tak tentu pasal kena bantai ngan juri. Tapi kat Mania penonton menjerit sakan bila penyanyi menyanyi “menjerit dalam nyanyian”. Sifu M.Nasir dan Audi Mok kena beri perhatian hal ini. Janganlah membodohkan penonton kononnya nyanyi tarik tinggi tu semuanya bagus sehingga hilang kemerduan dan lunak suara.
      . Setuju dgn kenyataan Dato Shiela Majid tak lama dulu yg menegur penyanyi yg suka menjerit or tarik suara tinggi tak tentu pasal semasa menyanyi! Fikirlah sendiri! Tak minat semua peserta MANIA.

      0

      0
    • Paul Moss Celup says:

      Aku heran dengan beberapa org penyanyi dalam MANIA nie suka “menjerit” time nyanyi walaupun lagu asal tidak memerlukan penyanyinya “menjerit semasa menyanyi”. Pernah tengok peserta American Idol kena tegur oleh juri apabila selalu “menjerit” time nyanyi. Penonton kita lak, asal penyanyi tarik tinggi dan menjerit jer semua bertepuk2 hingga hilang kemerduan dan kelunakan suara.
      Teringat kenyataan Dato Shiela Majid tak lama dulu yg menegur penyanyi suka menjerit dan tarik suara tinggi tak tentu pasal time nyanyi hingga hilang kemerduan dalam nyanyian.

      0

      0
      • surirumah says:

        macam black suka sgt jerit2 masa nyanyi sampai lagu yg sedap kalu dibawa dgn nada biasa jd pelik bila dia nyanyi

        0

        0
    • Anonymous says:

      nmpk cgt 0wg kte ni tgk pd attitude bknnye tgk pd talent..

      0

      0
      • nondus says:

        attitude tu penting. talent with no brain is nothing. cam budak bijak gak..
        kalau bijak n genius camana pon, kalu attitude out, ttp org tak suke. namapun ‘peminat’ kann. peminat amik kira sume bnda sblum dia meminati artis tu. contoh kalau ko nak beli kete. ko kena tgk gak enjin dia tip top ke tak.. kalau stkt enjin jer tip top, tp design, shape n kaler dia tak menarik, ko takkan beli gakkan. sume nak amik kira. harga pon diambil kira. kalau murah sekali pon, tp features dia tak worth it, ttp org tanak beli. kalau mahal sekali pun kena tgk jugak samada berbalio tak dgn harga. so, sama la juga tamsilannya dgn artis.

        0

        0
      • mak c kina says:

        attitude 2 penting bg peminat utk meminati artisnya…belakon / nyanyi bes tp perangai mcm @#%$%^&, xde sape minat…mle2 dlu akusuke gak tgk shila ni…comel..tp sejak dua menjak ni, adoiyai….mlm td (xtau la org lain pasan ke x) aku dgr sengau nye ketara sgt…

        0

        0
    • Anonymous says:

      shanaz, last week ko ‘haktuih’ org. skang ni kitorang ‘hak hak hak hak haaaakkkkkkk tuuuuuiiiiihhhhhhhhhhhhhh’ kat korang. rasekannnnn.

      0

      0
      • Kagami Taiga says:

        Mmg kurang ajo org cmtu.. tegur .. terima jelah .. …kau sharnaaz dh bleh join gambit ngan bf puteri sarah . .. hurmmm … semoga kau dapat bertahan lame dalam industri ni dan menang ABP

        0

        0
    • hyde says:

      tumpang tanya, knapa BN cam tak ske ngn ebi and kenapa BN ckap ramai yg suke bile ebi tak tersingkir? aku tak minat tengok mania tapi aku berminat nak kepoh2 cerita kt mania.. sila sesiapa jawab…

      0

      0
    • Orang Astro says:

      Hancuss ramalan untuk..ALL LADIES FINAL. Baru best tengokk…selalunye tang final, yg pmpuan kan go all out…especially tang rambut. Alyah dan Adira tak masuk final sebab dah tukar kaler rambut ke hitam…cisss, nampak cam kampungan dah!! Tu yg tak ramai minat undi dah…nasib Stacy de gi..hampir2 keluar sebab tukar kaler blonde ke brown..kalau hitam gak,sah dah kena singkir gak. Jac jek tinggal rambut blonde..kalau tak, bestnye 5 penyanyi pmpuan di final Stacy, Jac, Adira, Alyah, Shila…berambut awesome!!! Hehehe tak de yg tudung2 kat Mania…

      0

      0
      • pink pink says:

        ko cite pe ni?…kalah menang bkn sbb rambut la bai….bkn sbb tudung gak…nape la de komentar mcm ni…

        *p/s cube tidak mencarut….

        0

        0
    • shasha says:

      org meluat kt ko,ko tk taw.. ckp lebih..

      0

      0
    • shasha says:

      ske ati die la.. huhu.. org meluat cam ko sbnry dengki nk mampusss… ko ade ape berbanding shila?? opsssss!!!!!

      0

      0
  2. mak enon says:

    ape da abg nara ni..typing error la..dh gtau adira terkeluar…tup2 yg berjaya ke final adira…

    0

    0
  3. sharnaaz says:

    yes,finaly terkeluar jugak minat niehh…yeahh yeahh

    0

    0
    • putri^^ says:

      hahaha..erm owg dah semakin meluat tgk pngai dia gn sharnaz ler tuh.. sharnaz pon sama HOVERRRRR! klu SAYANG SGT kawin je terus..xyah nak menunjuk2..puuuiiiii

      0

      0
  4. Missglamour says:

    Akhirnye..ebi kuar…

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      padan muka dia huuuuuuuhahhahhahahahaahahahhahahahiiiiiiiiiiiiii ebi gi balek sudah lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!

      0

      0
  5. ahmad says:

    nasib la ko x cakap menatang FIRST tu..

    0

    0
  6. majun sangkut says:

    Abg nara banyak typo. Adira keluar, tapi Adira masuk final? mana 1 yg betul nih?

    0

    0
  7. UstazahTerlampau says:

    yessssssssssssssssssssssss!!! finally ebi OUT!!!!!! aman dunia aku! wahahahaha….

    0

    0
    • hyde says:

      tumpang tanya, knapa ngn ebi? aku tak knal pun mane satu ebi. y aku tau die tu peserta af kan? aku cume tengok af 2 dan 3 je,aku tak minat pun mania tapi nak gak kepoh2 tau knpa rmai macm tak suke ebi? klu shila tue aku taulah sbb2 owng tak ske die.. tolong jawab bole?? saja nak tau..

      0

      0
      • manusia putih says:

        sebab die slalu dpt first undian mengalahkn jac n yg lain..walhal persembahan nan hado je..

        0

        0
  8. saya says:

    stacy lah abg nara yang layak bkn adira…..suka hazama dpt gi final….

    0

    0
  9. saya anak malaysia says:

    aku pening nk igt sape sorang lg rupanya stacy..best gile ebi x dpt pegi final..over confident la dia 2..sakit telinga dengar die nyanyi ntah hape2..muka nk bangga lak 2..tp kesian la kt shila amzah sb die nyanyi best..x kisah la sosial life dia cmne pun..ni bkn pertandingan budi pekerti terbaik..:p

    0

    0
    • Anonymous says:

      sorry hokey, ni ptandingan sms. kalu dah namanye sms, bakat n peel perangai sume org amik kira. even dato’ ct btahan lama pun sbb budi pekerti dia. kalu kita tgk, artis2 kita yg suara sedap tp perangai jahanam, sume tak tahan lama. shila pun sama. muak haku nengok muka shila n sharnaz nepal tuh. mmg hingusan la dorang tu. mak bapak pun sama jahil

      0

      0
      • akukate says:

        aah, aku setuju..bakat n personaliti tu penting

        0

        0
      • saya anak malaysia says:

        tak kisah la perangai dorang huduh cmne pun tp apsal ko nk ckp mak bapak die jahil..aku pun x suka tgk dorang peluk2 bagai tp aku xde la tambah dosa dgn kutuk dorang..baik tegur cara btl..yg ko ni biadap ckp mak bapak org jahil,mak bapak ko pun biadap ke??

        0

        0
  10. sharnaaz says:

    yes,awekk gedikss ku terkeluar jugak…yeahhh yeahhh

    0

    0
    • shasha says:

      hehehe.. lucu.. cun la… aku kesian nengok shila coz ramai yg jeles ngan kelebihan yg dia ada.. so ramai la manusia2 dengki yg nk menjatuhkan die.. klu die tk join mania pn tk luak harta kekayaan yg dia ada.. relex ar korang.. dh terang dan nyata lg shila tu dh la lawa,cute,putih lak tu pastu kaya beb.. korang ada ape??? ckp jer lebih tp habuk pun takde..

      0

      0
  11. kaki kasut says:

    ha ha ha.akhirnya.
    shila kuo org x suke kesah cinta die n pakwe dia
    abe mmg x best lgsg
    adira msh perlu byk study lg

    0

    0
  12. dato minah jambu yg mls menghadap komputer 24jam says:

    yahoooo.. shila hamzah gedik tu out..bgs pn..nyampah tgk..poyo je lbh..pdn muke!!
    kompom hafiz menang pnyer…datau dh..sape lg

    0

    0
    • Anonymous says:

      yes! yes! horay horay! pdn muka belangkas! org xminat dia coz perangai memgedik xsudah.. huhu.. HAFIZ JUARA!! :))

      0

      0
  13. zuragogo says:

    Ni semua keje ASTRO… AF ade 4 org … sah2 la hafiz menang… jgn jadi bodoh mengundi cite merepek mcm ni.. bukan jamin masuk syurga pon…

    0

    0
  14. ain says:

    kata adira keluar,
    Ni adira sampai final pulak,
    Yg mna betol abg nara?

    0

    0
  15. zuanzuan says:

    ….terima kasih shila, ebi dan adira…..tahniah jac,hafiz,hazama,stacy dan aril…

    0

    0
  16. HEMMM.... says:

    Woit nara….kalau nak tulis artikel, hati-hati sikit..kata shila, ebi dgn ADIRA yang tersingkir..lepas tu, yang layak? hazama, hafiz, jac, aril dan ADIRA?

    CUAI sangatlah nara ni..

    0

    0
    • oii says:

      poyola ko ni..lntak nara ae..mcm ko perfect sgt plak..phuii..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  17. bunga melor says:

    yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu..suke ak si shila xmasuk final..kalu idak,kompem berlagak giler..

    0

    0
  18. minah_kerabu says:

    kenpa la shila keluar…sepatutnye…hazama yg kuar..dah la muka jawa…benci..benci..benci..hazama bajek hebat..(xpayah nak backup sgt la peminat2 hazama ngan statement aku nie)

    0

    0
    • say it better says:

      muka jawa pun x kacau idup org pn

      0

      0
      • Anonymous says:

        muka jawa pun itu semua ciptaan ALLAH , ingat laa sikit . jangan tahu nak mengata orang lain jea . tiada orang yang sempurna .

        0

        0
    • dadidu says:

      aku tak minat hazama pun. tp menyampah statement kau. nak main jawa-jawa lak. ko tu yg bajet hebat. tak jaga sensitiviti langsung. kalau muka jawa pun knp? butakan mata kau ke?

      0

      0
    • mannspider says:

      hoi bodoh…aku org jawa menganggap komen ko macam org takde akal. Jawa aku jawa muslim. Aku belajar sampai degree…apsal ko cakap macam tu. Kalau ko beriman..ko takkan cakap macam tu.

      0

      0
      • Danish says:

        kalau sampai PHD pun tetap juga muka jawa…hahaha

        0

        0
      • dean says:

        Tuhan ysng buat org Jawa ni kalau ko nak tau.. ko nk kutuk ciptaan Allah ke? ko tu hebat sangat ke? kompem masuk syurga ke kalo bukan Jawa? hehe

        0

        0
      • org degree jugak.. says:

        owg degree skunk berspah2 yg jawa, yg tak jawa, skunk owng tak tnya nko belajar sampai tahap apa. owng akan tanya, da keje? dah dpt keje? keje ape? gaji berape? klu nko ckp nko degree owng akan tanya, cos ape? blaja kat mane? u mane? klu stakat degree bhgian pilem2 atau seni persembahn @ pengurusan2 @ sebaigainye, tak payah cerita la.. lainlah nko amek kedoktoran @ pendidikan.. owng skunk bijak2 ijazah kedoktoran berlambak2, untul cos pendidikan pulak requirement semakin tinggi.. guru pra sekolah pun kene ader degree skunk.. klu takde 6 a spm.. jgn harap nak senng tembus ke IPGM kcuali kabel besar @ rezeki nko mmg kat situ.. u pulak berlambak2.. yg swasta lagilah.. asal ader dwet nko bole daftar walaupun spm hampeh.. so, kesimpulannye, owng tak heran dgn degree tapi owng akn tanya bidang apa yg nko amek and ape pekerjaan nko.. aku bukan nak kutuk sesiapa sbb aku pun degree biotech.. susah crik kerja last2 jadi pensyarah kt kolej swasta.. kat sini la aku jumpa student2 b*d*h thap tegar tapi amek perisian kmputer.. so mcm mane? tak ke aku bole gile.. sekadar berkongsi pendapat.. peace!

        0

        0
    • GadisJawa says:

      Salam minah_kerabu, ko ni terlebih makan kerabu agaknya…tu la jadi mcm nie…aku ni gadis jawa ok je…ntah2 ko lagi dahsyat dari Hazama muka jawa tu kot…actually aku xtengok pun mania nie tp kebetulan terbaca komen org yang xda akal nie, aku pun kene la masok campor…Hina sangat la jawa nie bagi ko kan..akal dah ade dah tp xreti nak gune…g masok tadika balik la beb…peace!

      0

      0
    • si manis Ain says:

      Amboiiii.. macam muka hang lawa sangat.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bajek tu hape?

      0

      0
    • opah rock says:

      muka jawa dia pun, suara dia lebih power pada shila okay!!

      0

      0
    • hihi says:

      jawe pon jawe la… yg penting best.. tp x silap aku mak shila ni pon jawe… so shila pon jawe la.. hihi

      0

      0
      • haha says:

        keturunan hny diambil kira dr bapa…jd shila bukan jawa. kalu bapa cina anak pun cina kalu bapa india anak pun india kalu bapa bugis anak pun bugis n so on……….

        0

        0
  19. evangel says:

    aku eran la..apsal shila susah sgt nak menang any contest..
    padahal dia seriously talented singer..suara ala2 agnes monica
    aril tak berbakat lgsung..boring+suara x sedap tak mcm hazama

    0

    0
    • kipas senang mati neelofa says:

      sbb shila tu xlayak..gedik plak tu..org on meluat die dgn.sharnaz..elok pn kalah..nnt lg poyo die nnt..wakakakak..pdn muke!!

      0

      0
    • gi says:

      Bagi aku shila ni xde identiti..naynyi macam misha Omar. asyik teran2 gitu..Misha omar suara lembut, merdu.tapi SHila ni suara die kasar sikit ar..Aku lebih suke dengar shila nyanyi dalam record punye version tapi kalau perform live suare die memang kureng.tak tahu nape..tapi itulah perasaan aku. and kalau perform live agak nampak gelabah sikit. Maybe dari situ la org fikri shila ni ala-ala gedik2 poyo. Padahal die control gelabah die je..Mungkin patut usaha lagi dan aku harap lepas ni shila jangan la nyanyi dgn terlalu banyak teknik suara dlm satu lagu. Itu membuatkan lagu yg anda nyanyi jadi tak best langung. Cari identiti nyanyian anda then barulah boleh power ;) Sekian

      0

      0
      • evangel says:

        tapi kan..time konsert mania live tu ok jer suara dia aku dgr..
        mmg power suara dia..
        entahlaa..mgkn takde aura kot..suara sdap takde aura pun susah nak femez

        0

        0
    • konah says:

      mana x pernah menang?cthnya… cuba tgk ayu oiam dulu..walau die x popular mana..tapi KEJUJURAN dalam nyanyian tu yang die ada yang mana shila hamzah ni TAK ADA!..

      0

      0
  20. Mamaarrs says:

    Can’t wait Ahmad Dhani buat lagu utk Hafiz n Aril…semua persembahan mlm nie best kecuali Ebi..ntah ape2 la…menyemak jer…

    0

    0
  21. Ev says:

    adira tersingkir la.. seroiusly im frusted :'(

    0

    0
  22. bikyo says:

    jgn la marah abg nara,,biase la tu kdg2 ade typo,,,slh tulis

    0

    0
  23. lemon says:

    paling xleh blah,yuna salah lirikkkkkkkkkkkkkkkk!!! kehkehkeh
    ermm…shila suare die npe lately ni rse cm sme je,cm xde improvement.ke tlinge aku de problem? haha…tp agak tekejot gak ngan suara aril td time nyanyi lagu dewa. terpukau kejap.haha

    0

    0
  24. Rj Firna Aliesya Rj Ba'idulahyan says:

    mmg padan pun shila x dpt msk..mke cam yakin,,,x lawa pun

    0

    0
  25. yayaxsuka says:

    bagoslah tu..bukan feveret aku..shila terkeluar..gediks bye!!

    0

    0
  26. konah says:

    Adira, x mengapalah..kamu dah buat yang terbaik…suara kamu mmg power..

    0

    0
    • bujang says:

      muka Adira skrg. ni kenapa nampak cengeh dan garang.
      x minat mek ni….dulu kan ada kontrobesi dia pegang anjing.
      Sejak tu dah x minat suara dia.

      0

      0
      • lala says:

        pgg anjing boleh samak.masalah?

        0

        0
      • Anonymous says:

        mana ada nas ckp takleh pegang hanjing? Tp kalau bsentuhan, bpeluk n bekepit bukan mahram tu mmh dlm Quran pon ada ckp tak boleh. kita amik contoh adira n shila mezah. kontrobersi melebeh2 bila adira pgg hanjing compared tu shila mezah bpeluk2 sakan ngan sanaz nepal. sdgkan pegang hanjing tak dosa okeh. shila mezah ngan sanaz nepal tu buleh samak ke?

        0

        0
      • ngomel says:

        memang lah pegang anjing boleh samak.. tapi kalau boleh tak payah lah pegang… sensitiflah skit.. adira tu kan org islam.. peminat dia pun ramai org islam… jagalah hati peminat skit… tapi sejak gosip dia pegang anjing n bercinta dgn pengkid kluar aku dah hilang minat kat dia…

        0

        0
      • cik bungerrrrrrrrrr says:

        uishhhh ok la tuh pgang anjing…kmpem2 leh samak,x dose pn….lain laa ko pgang yg bkn muhrim…..+++++ dosa dpt wehhh.

        0

        0
  27. […] Jac, Adira, Aril, Hafiz dan Hazama. Tentunya kejutan yang paling besar ialah penyingkiran … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Adira, Amzah, Mania, Minggu, Shila, Tersingkir by […]

    0

    0
  28. DontJudgeABookByItsCover says:

    Janganlah nk kutuk Shila Amzah sampai mcm komen dia gedik ngan boyfriend dia.. Korg ingat Korg ni bagus sangat ke.. Sampai nk kutuk org.. Jgnlah nk kutuk org mcm tu.. Org ade hati perasaan jugak.. Jgn ingat Korg tu Vokal and Vogue bagus sangat sampai nk JUDGE org..
    “DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER”
    ” PLEASE TAKE A MIRROR AND JUDGE YOURSELF FIRST, PEOPLE!”

    0

    0
  29. MIRRORmIRROR says:

    Jgnlah nk kutuk Shila gedik mcm mcm lah.. Korg ingat manusia x de hati and perasaan ke.. Biarlah dgn hubungan dia tu.. Tu bukan urusan Korg.. X de tepi kain sendiri ke… Korg ingat Korg Vogue sangat ke and suara sedap sangat ke.. Sampai Korg nk kutuk dia mcm tu..
    “DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER”

    “PLEASE TAKE A MIRROR FIRST AND JUDGE YOURSELF FIRST PEOPLE!!”

    0

    0
  30. pemerhati says:

    menepati jangkaan.

    \m/

    0

    0
  31. kihkih says:

    Stacy la Abg Nara oi -.-

    0

    0
  32. cici says:

    frust sbb shila amzah tak gi final… dia performed well just now… sob sob sob….ada bertanding….ada kalah menang…semua unpredictable… jgn menyerah kalah shila… love ur talent much….

    0

    0
  33. adira ker stacy oppss terlebih sudah says:

    undi banyak2 bukan dapat menda buang kredit aku jer…at least astro buatlah sapa ngundi paling byk dapat gak habuan…. astro penipu makan duit orang.. nara pun sama bengap.. nak jadik wartawan blogger nama retis pun salah eja.. anyway kepada yg layak dpt RM500k semoga anda berjaya.

    0

    0
  34. Jac FANS says:

    FINAL nnti, of cos la JAC yg akan menang……

    0

    0
  35. najzhaha says:

    yeahhh..sukenyer ebi x dpt msuk final..ebi nyanyi entah ape2 arr..tp cian shila amzah xdpt msuk final..

    0

    0
  36. Lady says:

    Seriously tgk mania setakat tgk suka2 jerk xpernah lah terlintas sampai nak undi, klu dia org menang pun bkn kita dpt apa ternganga jerk lah jwbnya tgk penyampaian hadiah, astro and telco company yg untung…dah lah hujan hlg siaran kdg2 xhujan pun hlg walhal xpernah tunggak bil!anyway apa2 pun pd aku adira layak msk final and aril tu yg patut out, to shilla ini lah akibat org mabuk sakan bercinta dik non!!!kan org dah menyampah kat kamu…sendiri ssh!ebi plk haish xada yg special pun abt u patutnya xlayak terus msk mania ni dr awl buang space n peluang artis lain je.good luck lah yg mane tinggal especially jac hope dia menang!plg krg pun hafiz;)

    0

    0
  37. i am xoxo says:

    adira tersingkir ke tak? CONFUSE SEBENTAR @_@

    0

    0
  38. rebung says:

    adira lebih layak masuk final dari hazama… . itu pndapat sy je… masing2 ade pendapat sendiri kann.. tp kisah peribadi shila tuu ta payah lah na dikecoh2kan… dia punn manusia biasa,, na jugak merase benchenta bagai.. .suke hati dialah na berchenta ke ape,, kehidupan dia kann..

    0

    0
    • boooooooooooooooo says:

      aku bkn peminat hazama…n aku nyampah tgk dier kt AF…tp dier mmg artis yg berbakat….bgos

      0

      0
  39. sugarhoney2 says:

    Agree with you lady tp aril tu ok jgk nak bandingkan dgn stacy serious klu dgr & tgk btl2 persembahan tercungap nafas dia, klu ia pun konsep dance xblh hlg tp baju tue cover lah sket dah mcm seluar gantung aje klu bdk remaja or bdk kecil yg berjoget2 kat bwh pentas tue td tiru gaya dia sape nak jwb? Dia bkn muslim so ok lah tp yg muslim klu terikut?naya wei! korg nak komen pun agak2 lah jgn libatkan rupa paras org beb tue ciptaan Tuhan blm tentu org suka tgk korg kan? Huhu…sorry lah pd fans yuna tp Ku dgr dia nyanyi td sumbang mambang pastu mcm lupa lirik dia nak cover dia ulang2 balik “terukir dibintang” tu berkali2! Mmg org ttp buat silap tp ini lah padahnya klu dipuji melampau sgt!aku tak rasa genre muzik dia blh kekal lg 5-10 thn akn dtg mcm otai2 skrg!lagu meleweh mcm malas bukak mulut mmg lah org putih suka!

    0

    0
  40. don says:

    aku suke dengar shila menyanyi kat youtube je..tapi tak suke dengar live. pelik gile ah apsal live ta sedap cam kt youtube?.

    0

    0
  41. manusia says:

    Yes yes!!!ebi xdpt masok final..suara sumbang mambang..syok sndri jer kekonon suara dia tuh sesedap hafiz.part dier nyanyi jer rs nye nak masok kan kapas bnyk2 dlm telinga.shila amzah..hmmm.pity u sbb u mmg bebakat tp mungkin sbb bf dia x pandai jaga mulot tekena la tempias kat shila..so pas neyh cover seket sbb anda adlh public figure..:)

    0

    0
  42. didie says:

    ok ap finalis ni..persembahan adira dgn shila biasa-biasa je sepanjang mania..xde la best sngt..tp bila aznil umum hazama dapat masuk dan ebi tersingkir trus ckp YES dengan adik..haha..ak ske persembahan hazama..

    0

    0
  43. minah says:

    abang nara ni bengong ke ape ? kejap adira keluar kejap adira masuk..grrrr nak tulis artikel pun check ahh dulu ade typo ke tak..ni nak cepat jee..bole buat org keliru tau tak ? zzz

    0

    0
  44. meeradriana says:

    mesti ebi terkejut kan camne dia leh kalah ngan aril..
    atleast aril tu ada improvement..
    shila actually bab nyanyian ok tapi org kurang vote sbb masalah cinta dia je..
    adira seperti yg dijangka..

    0

    0
  45. […] Akhirnya 5 finalist ke konsert terakhir Mania telah pun diketahui. Setelah persembahan daripada kelapan-lapan peserta, Shila Amza, Ebi dan Adira telah tersingkir. 5 peserta yang layak ialah Jac, Adira, Aril, Hafiz dan Hazama. Tentunya kejutan yang paling besar ialah penyingkiran … Continue reading → […]

    0

    0
  46. embok ketum says:

    shila ada suara. but sometimes aku rasa dia merosakkan lagu…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      maybe dia nak improvise kan lagu tu jd lagu dia sdiri. tp byk sgt teknik suara yg mhancurkan lagu tu. bak kate org kampung ku ‘too many cooks spoil the food’. kesimpulannya, dia penyanyi yg menghancurkan lagu n carrier dia sbb attitude nya yg memualkan

      0

      0
  47. insan kesunyian says:

    shila amzah dh out???tpi nmpk mcm ok jer performance dia smlm,,mybe owg mluat dgn dia sharnazz …tpi jgn pertikaikan kebolehan shila dlm karier seni ni,,wlpun sy sdri x suka shila,,tpi xmau la kutuk2 shila cmtu skli,,tkut trblik kt kita,,, adiera ok,,tpi x de rzki,aril tu spatutnya out,,,yg pnting stacy go n go final…tahniahhh

    0

    0
  48. passerby says:

    Aril patut out… X best langsong!

    0

    0
  49. TheAvengers says:

    JUARA CONFIRM STACY ! ”SUPERSTAR” YG DIMAKSUD MEMG 100% PERFECT KENA DENGAN DIA AS A SINGER YANG BOLEH MENARI .KALAU TENGOK KONSERT SEMI FINAL NI PUN DIA PUNYA STAGE SIAP ADA API KELUAR TIME NYANYI LAGU HUKUM KARMA TU .TAK NAMPAK KE KELEBIHAN YG DIBERI OLEH ASTRO TU ? ASTRO DAH BAGI PETANDA STACY AKAN MENANG

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      sudahhhhhh lah stacy gi out lah !!!!! terlompat2 tegelek2 macm ular kena sembeleh huh nyampah !!!!!! harap2 aril yg menang….aril ada pekej… tinggi hensem kalau dia tk jadi penyanyi pn dia leh jadi pelakon pasal dia hensem !! aril buat yg terbaik tau ! nyanyi sampai penonton mengigil ok !! lov u arillllllll !!

      0

      0
      • arilpondan says:

        kalau nak tengok handsome ,kau pergi cari gigolo chow kit lah bai , setakat muka okeay suara mcm PONDAN apa barang

        0

        0
      • xyz says:

        kalau betul dia ada pakej, apesal dalam industri asyik tenggelam timbul je.

        0

        0
  50. Anonymous says:

    Melompat bgai beruk bile dpt taw ebi n shila x masuk.mmg x layak.shila ni plastik.nynyi pun plastik.jap sebutan s tu lain jap lain.xde identiti sndr.menumpang populariti je taw aril u dont deserve it.adira plg layak

    0

    0
  51. cikcer says:

    1st time tgk knsert mania smlm…summary nya yg ptut kuar shila amzah,ebi,adira,aril dan hazama..espcially shila amzah sgt idola kecil,sengau xilang..yg ebi mai sesat tang mn ntah..tetiba muncui dlm konsert ni..aril n hazama perasan baguih n poyo bila kt stage(sori yer fan artst tsbt)hahaha…puas hati aku m’kritik artis2 tsbt..kah3

    0

    0
  52. tipah da vaSS says:

    shila bgs tp pmilihn lgu krg sswai..compared to adira, shes better..tp adra xde rzki plak..hmm…tp ak puas hati snggoh, kuo jgaakk ko EBI kn. tp2 mggu ssh sgt nk kuo kn ko..nahh..(hahahaha) akhrnye tkluo gk ko.ko mmg xlyk brade kt mania tu.ak pon xtau laa cmne ko leh qualified tuk mania tuu..wutever it is, finalis smue bgs2, trutame hapizz!! hapizz gambatee!!

    0

    0
  53. Ryena says:

    Ttap sokong STACY…bkn sbb kami dr negeri yg sma tapi suka cra dia buat performance, sentiasa ada kelainan. Jac minat jugak tpi kekuatannya hnya kpd vocal shj, performance x brapa mnarik. Hafiz mantap jgak tpi ttp bhrp STACY yg menang…GBU STACY….

    0

    0
  54. nurul says:

    yay hazama pergi final,,, hahaha

    0

    0
  55. saje nk komen says:

    sume yg msuk final mmg sgt2 layak……tapi aku sgt2 tertarik ngan performance aril…..every week dia bg kelainan…..kiranye ade balanced antara vokal n persembahan….jac n hafiz bgus…tapi too much depending more on their high notes…harapkan vokal cantik je la, persembahan bosan….stacy & hazama konsisten jugak…tapi kena bg sesuatu yg wow…..yg x msuk final tu mmg x patut msuk pun…sebabnye tenggelam timbul je every week…kejap ok kejap x best……kiranye voters dh smakin bijak wat keputusan..bknnye sekadar minat atau pun brsikap kenegerian je..huhu

    0

    0
    • izzah abg hariz yang punye says:

      yes aku agree!aril even vokal tak la sehebat jac or hafiz tp dia sentiasa bg kelainan every week.and ramai kata dia byk improve sejak zaman2 AF dulu.mcm jac dgn hafiz vokal mmg power tp aku cm da bleh expect camna dorang akan perform every week. hazama n stacy pun camtu…hazama bleh expect semua lagu rocks!cm stacy ok sikit..ada variet of songs sikit..

      0

      0
  56. sediha timah says:

    i sedih SHILA AMZAH tak masuk…………………

    uhuk! uhuk!…………. berubahlah SHILA AMZAH …anda berbakat… tapi kerana anak terlalu berlagak sempurna ….. tingkahlaku kena jaga berkepit berbagai .. kata dijaga oleh mak… tapi mak pun tak kesah!!!… ada mak kesah!

    nah habis orang tak undi.. tu le ND LALA… AWAT LE LAGU NI?

    0

    0
    • Lloyd Irving says:

      tapi mmg pelik la mak bapak shila ni .. dlu mase shila rapat dgan staff media prima , mak die xbagi kate muda lgi xsesuai bercnta .. lpastu dgan awi rafael..ND lalak punyalah bangkang siap keluar statement kate awi nak ambik ksmpatan tmpang populariti shila …skarg ape dh jadi ..? jgan lah pndang harta n rupa .. xkemana pn … yg mamak nepal ni pn 1 , tu anak dara org la wei .. respect skit … xlama la ko dlam indusri hiburan ni .tggu lar ..

      0

      0
  57. cici says:

    suka tgk make mata shila mlm tadi.. kaler hijau!!! lawa seihhhhhh…. rambut ikat jerrr dah cukup lawa….. sempoiiiiiiiiiii ,, neelopakkk jerr tak nampak cam make up sgt tp still gojesss..

    0

    0
  58. contozs says:

    ahaaaiiii… melompat2 aku smlm bila shila tersinggkir.. agaknye kalo ade undi kluar, aku mmg undi kluar die dr awal lg… hahaha

    0

    0
  59. mamamia says:

    biasanya…yg lawa2 semua takleh masuk sebab ramai yg jeles..kan pengundi ramai pompuan…so si aril yg sumbang mambang tu pun dpt masuk..walaupunnnn…..

    0

    0
  60. Aron najis says:

    Mania Telah mbuka mata ku yg suara Shila tak Shebat mana,,,,Minah gedik

    0

    0
    • boooooooooooooooo says:

      samola…..eden mibat kejap ngn shila bila jd 3 suara…bler godik sgt bercinto….ngado2 bonar….toruih eden x minat dah..hehe

      0

      0
    • embok ketum says:

      Skang klu baca twitter shila, dia dh sibuk2 suh vote dia utk muzik2 supaya lg patah seribu dia tercalon utk AJL…

      0

      0
  61. pembenci SMS says:

    dulu2 prtndingan nyanyi x guna sms pun. semuanya brgantung kepada juri….sebab tu la penyanyi yg yg dilahirkan melalui prtndingan mcm tu semuanya berbakat dan tidak mengira kecantikan & kehenseman seseorang penyanyi. Penyanyi macam tu la yang bertahan lama…Sekarang ni sejak Astro memperkenalkan AF semua keputusan brgantung kepada sms….tapi pada masa yang sama telah menggunakan juri2 yang profesional. Ape gunanya juri2 sume tu…harap je kritikan yg dberikan tu pedas smpai ade peserta yng menangis la…last2 ikut undian sms. Ape kejadahnya semua ini….sampai sekarang artis dilahirkan melalui undian sms. Cukup2 la pihak astro mengaut keuntungan dengan cara ini…

    0

    0
  62. beta draconis says:

    teruskan usaha kpd yg tersingkir..hadiah ada 5 jer…adat pertandingan

    0

    0
  63. timm says:

    suke tgk neelofa during hafiz performed last nite :)..all the best to hafiz n hrp die dpt jadi JUARA MANIA

    0

    0
  64. Zara says:

    Kl btl astro nak cr superstar biarlah juri dr gol pro yg pilih sapa yg patut jd superstar. Bknnya harap sms org.. Tu bkn nak cr superstar tu nak cr raja sms.

    0

    0
    • Susu dutchlady says:

      Betul,betul,betul..dan yang rajin mengundi dan habiskan duit mak bapak beli pre paid dan bayar bil telefon pun budak-budak Melayu…macam tak ada faedah langsung rancangan sebegini….

      0

      0
  65. sakit hatiku.. says:

    peminat sekarang nie da pandai pk…leh wat penilaian sindri tgk artis tue ok ke tak…..tgk macam shila amzah b4 dia takda ngn cp2 ramai orang ske..skg aku tgk ramai gle da tak ske dia…aku ada gak tgk style dia skg mcm terover gedik..nape ek?pklah sindri….taula becinta..awak tue artis kena pandai jg diri sebagai artis..len la kalo orang tk kenal…ske hati kau lah nk becinta bagai nak rak..

    0

    0
  66. bujang says:

    minat Hafiz aje…..

    0

    0
  67. Peace no war says:

    Apa2 pun….semua pun saya sokong…coz..semua pun Ada kelebihan masing2…Gud luck untuk semua yg layak…. ;)

    0

    0
  68. Ayu monyet hutan says:

    Juara nya ialah Stacy ,percaya lah cakap aku

    0

    0
  69. fiffy says:

    maybe kontroversi jgk penyebab undian shila merosot. dulu minat jgk dgn dia tp lps dy kapel ng bf suam kuku dia..terus xrasa ape2.syg.dh berbakat tp dikotori plk dgn scandal cheap2 cm2..ms di umumkan dia xlayak ke final, muka dia agak terpinga2..mgkn dia rs dia akan ke final kot..apapun..goodluck lah..semoga kekal ke jinjang pelamin..

    0

    0
    • Kuroko Tetsuya says:

      Simpati dgan shila .. die gadis baik yg mnjadi mngsa keadaan …mmg die over skit dlam twitter or pic2 die berpegangan dgan sharnaz. .. culture shock kot ..sharusnya family shila bagi panduan n nasihat dkt shila tpi nmpak mcam xkisah je .. .terutamanya mak shila tu … memangla awak tu follow skali biler diorg keluar . tapi what da point if berjalan jauh ke dpan lbih krang 50 meter n shila sharnaz dkat blakang tgah jlan berpegangan tgan . No wonder ade yg ckap diorg menipu dating dgan family .. pminat manelah knal muka mak shila ..

      0

      0
  70. Jade says:

    semasa undian ditutup Hazama 15%; Stacy 15%; Hafiz 13%; Jac 13% dan Aril 12%

    0

    0
  71. cara diorang nak raih vote dr penonton utk cari superstar tu betula weh.sebab kalau juri je suke n bagi menang retis tuh,tp penonton tak minat,retis tu takan ke mane jgk la..kaaannnnn….

    0

    0
  72. Leo says:

    boleh agak ebi akan terkeluar di saat2 akhir… tektik je tu, sebelum ni undian ebi selalu je tinggi sebab astro nak anda semua undi artis yang korang minat byk2 dan kasi ebi terkeluar… kayo demo kayo…

    0

    0
  73. Hamba Allah says:

    SALAM SEMUA SAUDARA DAH SAUDARI . TEGURAN LEBIH BAIK DARI SINDIRAN DAN KUTUKAN . NIAT ANDA MEMANG BAIK NAK SEDARKAN DIA , TAPI CARA ANDA SALAH . DOSA DATANG PADA ANDA BALIK , SEKIAN :)

    0

    0
  74. Hamba Allah says:

    Rasulullah SAW bersabda maksudnya, “Mengutuk seorang mukmin itu seperti membunuhnya.” (Hadis Riwayat Jamaah selain Ibnu Majah, hadis riwayat Tsabit bin Adl-Dlahak)

    0

    0
  75. HUHU says:

    yela..bg sume duit rakyat2 kt artis2 tue…astro ni bekla kalu pi derma kt rumah kebajikan ker duit 2, byr duit pinjaman student ker lg bgus.dr tabur duit kt artis yg tah ape2 tah.bodoh.shit!!

    0

    0
  76. mak dara says:

    ntah nape tak suke ngan shila amzah, please la shila dengar komen orang ramai tntang diri awak tu dan cuba lah muhasabah diri , manelah tau lepas ni baru boleh menang mane2 pertandingan…….

    0

    0
  77. budak cute says:

    x ikut pun mania ni.. ntahla. x best mana pun, mcm x sampai pun mesej diorg kata nak tukar jadi superstar. tang tu jugak je tgk,mcm x superstar punn. baik layan Versus Tv9 lagi berbaloi… just my 2 cent

    0

    0
  78. hawa says:

    ntah..ak tak ske pun tgk mania..opppsss..takdela smpai termania sgt pun…ala2 upgred sket daripade rancangan AF, si Aznil lak format pengacaraan same, mcm tgk AF je, tak nampak pun cam rancangan nak lahirkan superstar,orang dah bosan wei tgk rancangan same je ni, pastu empayar biru kuning, ijau, merah.hahh..lawak cam blajar kaler2 sekolah tadika lak, pastu M Nasir, Aubrey ngan Ahmed Dhani lak asyik duk puji seme artis best….mcm takut2 je nak bagi komen mentang2 dah jadi artis….lagi best tgk one in a million @ malaysia idol, format pengacaraan nampak lagi berkelas, yang mnang pun blh kata deserve utk menang, klo dulu Tomok tu orang tak pandang, pas masuk rncangan tu terus meletop..tu la impak yang orang nak, ni mcm nak kaut untung sms je…ape pun tak bleh!!!

    0

    0
  79. nadia says:

    saya adalah manusia yang paling pelik biler tengok ramai orang mengata-ngata shila amzah! ape yg die buat pada korang sume??? salah ke seorng remaja yg brusia 22 thun nk bercinta??? pada saya, orang yg mengutuk nie mereka x gunakan akal yg tuhan bg.. Shila ngan sharnaaz tu cume manusia biasa.. saya tak tahu dimane kegedikan shila ngan sharnaaz yg korng menyampah tu.. Dan bg saya SHILA AMZAH adalah seorang artis yg btul2 pentingkn & sygkn pminat.. Ader ker artis lain yg snggup reply kbnyakkan tweet followers die??? ada ker???? orang yg mngutuk shila nie adalah sbnrnyer org yg x pnh dpt reply or RT shila di twitter kan???

    0

    0
    • ko says:

      hai nadia. untuk pengetahuan awok kalau nak bercinta tu boleh tapi idak le sampai nak pegi mana mana pon nak pgg tgn mcm da kawen. kalau ye pon takyah ah tunjuk sgt sbb sbg muslim pon kita tau laki pompuan bkan muhrim takleh sentuh. and pasal twitter tu kau jgn ingat shial eh maksod aku shila sorang jer yg reply tweet fans dia ada artis lain gak. cth azwan ali si bapok sara ali si comel eh rita rudaini eh aku rasa belambak ah artis reply tweet fans ko jer yg taktau. sian kauu. and kalau kau rasa org menci shila sbb dia tak reply tweet kitorang kau bole gi mapaus takdenye aku nak tweet shial tu

      0

      0
    • we hate shila says:

      kitorang xkebulur pon tweet dia. sbb budak2 mcm kau je nk kebulur sgt reply tweet dr dorg. kalau dipuji RT, kalau kutuk sorg seru la shilalas, sharnanas.. syg ker? sbnanye rmi da xsuka kot…

      0

      0
  80. ak yg comel suka mengampu kipas susah mati neelofa says:

    @@@@

    0

    0
  81. asyraf says:

    hahaha yeah finally ebi is ou..i couldnt understanT y astrO took him as the HOT SEAT plisss lahh..there are more talented AF artist than him…MILA,FINA,LENA,ZAHID,VINCE….adesss astro …
    sHILA pulak…i dont think she can be the champ..her voice just so -so…tak berape nak power sangat…so bscly she really deserve to be out of mania..
    Adira,,,she is good n talented singer…just love hw she delivered aku skandal (HUJAN) last saturday…dia boleh diangkt ke final..its just the matter of UNDIAN kan..so just deal with it..hopefully ADIRA lebih maju pasnihh …thanks

    0

    0
  82. shilap says:

    Pi blaja teknik nyanyian lg la shila oi..awk tu budak2 lg jgn gediks2 sgt mak bapak pon benci. Bapak awk mmg org lamo & ada nama so jgn ingt awk blh gunakan dia. sedangkan keturunan arwah P.Ramlee pon xberapa menyinar dan mendapat special place dlm industri inikan pulak awk.

    0

    0
  83. adif says:

    rubbish tol c hazama n aril msuk final… lg bgus c adira n shila amzah… !!!

    0

    0
  84. nik norazne says:

    assalamualaikum. . .sy mmg minat gn shila dr dlu lg. . tp akhir2 nieyh dy makin gedik,sbb tu dy byk ilang fans. . nara typo je pon,asal nak gelabah sgt??mcm lha korank tu perfect sgt ta prnah buad salah. . ape r,na komen pon jgn r ksar sgt. . n ebi plak,u deserved it beb,berlagak baguih. . nyanyi ntah pape,n stu g na gtau,dlu ckgu sy ne anita ad gtau. . klau sekali kite vote artis khususnya yg bukak aurat nieyh an,selame dy maju dlm industri yg dy ceburi. . selame itulah kite kne tanggung dose yg dye buad. . dose yg akn trus berpanjangan. . wallahualam,hnya share. .

    0

    0
  85. Anonymous says:

    aku minat shila lah . jangan kutok dia . tesedak aku kt rumah

    0

    0
  86. cik bungerrrrrrrrrr says:

    performance aril best…..wlaupn x mnt dia sgt,vokal x mntap sgt…tp dia pndai choose lgu…..best tgk aril..pe2 pn hazama pling t’baikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  87. kiah tonggek says:

    eee, aku mmg menyampah betul dgn si shila hamzah nie…aku tau lah kau first time couple, terkinja kinja pulak dengan si nepal tue. Muntah! lagi satu aku tak puas ati betul si aril tue boleh daapat masuk final, suara kau hancur lah aril. pengundi pun bodoh!

    0

    0
    • tonah hot says:

      oii kiah tonggek yang kau kesah sangat kenape . sebok sangat jeles letteww dia kapel

      0

      0
  88. kuyom says:

    astro tolonglah adakan juri pro pada final mania nanti..rm 500 ribu tue….

    0

    0
  89. shasha says:

    tonggek menonggek….. haha.. lucu la korang nie.. nk jelez pn agak2 la jgn ketara sgt.. biar la dorang bercinta asalkn jgn jd cam korang, bercinta sampai telanjur.. nk kesah sgt sal dorang sal kisah cinta sendiri pura2 lupa plak.. padahal teruk sgt.. agak2 la, shila mesti tk kesah punyer.. dia dh la lawa,cute,putih pastu kaya beb.. klu nk dengki pn sorok2 la..

    0

    0
  90. shasha says:

    tonggek menonggek….. haha.. lucu la korang nie.. nk jelez pn agak2 la jgn ketara sgt.. biar la dorang bercinta asalkn jgn jd cam korang, bercinta sampai telanjur.. nk kesah sgt sal dorang sal kisah cinta sendiri pura2 lupa plak.. padahal teruk sgt.. agak2 la, shila mesti tk kesah punyer.. dia dh la lawa,cute,putih pastu kaya.. klu nk dengki pn sorok2 la..

    0

    0
  91. shasha says:

    tonggek menonggek….. haha.. lucu la korang nie.. nk jelez pn agak2 la jgn ketara sgt.. biar la dorang bercinta asalkn jgn jd cam korang, bercinta sampai telanjur.. nk kesah sgt sal dorang sal kisah cinta sendiri pura2 lupa plak.. padahal teruk sgt.. agak2 la, shila mesti tk kesah punyer… die sume ada, perfect.. korang???

    0

    0
  92. shasha says:

    tonggek menonggek. nk jelez pn agak2 la jgn ketara sgt.. biar la dorang bercinta asalkn jgn jd cam korang, bercinta sampai telanjur.. nk kesah sgt sal dorang sal kisah cinta sendiri pura2 lupa plak.. padahal teruk sgt.. agak2 la, shila mesti tk kesah punyer… die sume ada, perfect.. korang???

    0

    0
  93. antu says:

    3 yg terkeluar tue…tak dpt dinafikan kurang sinar superstarnya…keputusan yg bijak!!!

    0

    0
  94. shasha says:

    bijak la sgt… huhu

    0

    0
  95. Anonymous says:

    shila amzah putih????hahaha……

    0

    0