Written by AbangNara | February 10th, 2013

Maaf agak terlambat Abang Nara melaporkan berita ini. Shila Amzah yang dilaporkan hilang sebelum ini, telah pun dijumpai semula di Kemaman, Terengganu. Berita Harian melaporkan yang Shila ditemui dalam keadaan selamat oleh ayahnya, ND Lala.

shila

Semoga semua peminat Shila menarik nafas lega dengan berita gembira ini. Kepada mereka yang bakal menghadiri rumah terbuka Tahun Baru Cina di Pulau Pinang esok, nantikanlah persembahan daripada Shila Amzah. Kepada Shila, diharap jangan menghilangkan diri lagi selepas ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

121 responses to Shila Amzah Ditemui Di Kemaman, Terengganu

  1. Din says:

    dia mencari kekasih lama, zizan….
    korang jgn nk propa lebih kay~~

    0

    0
    • Olga says:

      At the 1st place Shila x hilang pun Nara oi! Elok je dia contact dgn family dia! Hilang ke tu? cuma c ND Lala je ganra lebih… Even IC & Passport pun bapak dia yg pegang. So that means Shila begerak tanpa IC la kekdahnya..

      0

      0
      • Karim Bin Zema says:

        ganra satuuuuuuuu

        0

        0
        • amoi says:

          Alhamdulillah selamat!

          Walaupon aku duduk penang,lansung xde rasa nk tgk psy n shila sok..hahaha

          Apepon shila, buatlah kptsn dgn baik..jgn sshkan makbapak kita…sejahat manapon makbapak kita,x fhm kita,dorg ttp mabapak kita..,mohon kpd Allah spy tng n kuatkan ati yg skrg ni tgk serabut tu..insyaAllah,allah akan bantu hambaNya…amin..

          Gudluck :-)

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          aku harap cite ni smpai kt sini jer…dh muak dah dengar, ok shila tak payah lari lagi lepas ni….ko tu artis buat malu jer org tau hal personal kau….lupa kan lah sharnaaz tu..ramai lg lelaki yg lebih baik kat luar sana, ok shila smoga sukses

          0

          0
        • Anonymous says:

          sempat makan nasi dagang dgn keropok lekor tak shila, smpai sana rugi tak makan tu

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau aku jadi shila ,lagi lama kot aku nak hilang..hue hue hue..
          bagi aku la,patut anak nak kawin bagi je..pasal bila dah hilang2 mcm ni kan lagi payah.. bikin malu pun ye gak ..dah satu malaysia tahu.

          0

          0
        • suka Sabree Abu says:

          serius aku dah muak dengan propa dari minah ni..
          lari dri rumah, upload video kat utube bagai, menangis bagai..
          woi pmpuan, malu la weh buat cmnih..
          ko menangis pastu upload kat bagai tu knp?
          nak tarik smpati?puih aih.
          tolongla, x berbaloi pn ko buat cmni..haih !

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ssh payah naikan nama, last2 ini yg ko buat shila…
          Propa ke drama ni shila oiii…
          Kata thn ni nk tumpukan pd karier tp aku tgk makin galak berkempen hal peribadi pulak…
          Seteruk terk mak bapak dia cr jugak ko shila..
          Sebaik baik kekasih di sakai nya ko siap kata lantak ko la nk buat apa pun…
          Dh boleh nmpak kn yg mn kaca yg mn permata..

          0

          0
        • keledek says:

          nasib baik bukan adik aku. kalau tak aku dah lempang laju2. menyusahkan

          0

          0
      • Mira says:

        Parlimen akan dibubarkan minggu hadapan.. Bersama-sama Pakatan Rakyat demi KEMENANGAN RAKYAT 2013

        0

        0
        • Anonymous says:

          nak politik g tempat lain la..bodoh

          0

          0
        • Anonymous says:

          die ni mesti taksub ngn politik ni..ni page hiburan ngoi ..pakai redah je

          0

          0
        • ultraman bogel sedang fire raksasa says:

          bangang….. ko ingat pas tu parti dominant melayu ka???? jangan ko nak tiru negara lain…. negara lain takpe nak tukar2 pemerintah sebab bangsa mereka satu jer macam jepun…. kat malaysia ni banyak bangsa… takkan ko nak bagi non-melayu pegang tampuk tertinggi lepas ni…. stupid….

          0

          0
      • Anonymous says:

        Tua bangka pon ic mak pak pegang ag? Aku rasa nd lala nie jenis pengongkong jugak kot.. Kesian kesian..

        0

        0
      • sepah says:

        begok amat la awk ni…
        hehehe
        xnmpak brita tv9 ke smlm?
        ke awk bca gossip je 24 jam??
        xbley la mcm tu..nanti bom blakang rumah awk nak meletop pun awk xtau asyik sebok psal gossip jerr…;)

        0

        0
      • tengku minah jambu merah biru says:

        ye la bapak mana yg tk sayang kn anak nyeeeeee bapak dia pegang passport dia aje tapi IC ada kt shila..tkannnnnnn lah semua bapak dia nk pegang kannnnn Olga ni ponnnnnnnnnnn…kalau minah jambu ilang pon minah jambu sendiri akan report police hehe…

        0

        0
    • Aku says:

      Hahaha

      0

      0
    • kkm says:

      Igt lari rumah ada hrpn nak nd lala bg kawen ngan si sharnaaz la tu.. isk isk, bdk2 zaman skrg nih.. apa nak jd ni..

      0

      0
      • xtau says:

        lari lari lari…benci plok aku dengo…shila wak persembahan kt kemaman sempena thun baru cina la wehhhh

        0

        0
        • cem2 says:

          tu la pasal..setaw ak shila ad show kt kemaman…da tu jumpe kt kemaman tu..wat show la tu kot…dan2 je wt repot hilang..pelik tol la ak…

          0

          0
    • Abang Nare says:

      bodo lembab… harap jendul je tapi lembab

      0

      0
    • mata biru laut says:

      Terasa mcm dugong pula ditemui di pesisir pantai terengganu… Nd lalalalallalala….syu bi do bidu….

      0

      0
    • AKUNAKTULISJUGAK says:

      SORI LA DIK KALO NASIHAT AKAK AKAN MENGURIS HATI KAMU, NASIHAT AKAK, KAMU TU MASIH MUDA, TANGGUNGJAWAB KAMU SEBAGAI SEORANG ANAK KAMU SELESAIKANLAH DULU, BUAT DULU KEWAJIPAN SEBAGAI ANAK, BAGI MAK BAPAK TU MAKAN PUAS2, SBB DIK, MAK BAPAK MAKIN HARI MAKIN TUA, ADIK2 KAMU MASIH KECIK, KALO BISNES BAPAK KITER TAK LANCAR, SAPE NAK TOLONG ADIK2 LAIN BELJR, JADI AKAK PHM KNP SESEORANG BAPAK AGAK KEBERATAN NAK BG ANAK DIE KAWEN DULU, LAGIPUN UTK PENGETAHUAN ADIK LA KANNN, PERASAAN CINTA TU MMG INDAH, TAPI KALO CINTA YANG TIDAK DIRESTUI ORANG TUA, AKAN MENJADI TAK BERKAT, BILE TAK BERKAT TAKUT ALLAH TARIK BLK REZEKI YG DIBERIKAN, INGT DIK, SYURGA KITA TERLETAK PADA ORG TUA, ADIK TAK TAKUT KER NANTI, ALLAH TARIK BALIK REZEKI TU, PERCINTAAN AWK NI MUNGKIN UJIAN DR YANG MAHA ESA, NAK TENGOK SEJAUH MANA KASIH SAYANG TERHADAPNYA, (APABILA KAMU KATAKAN KAMU SAYANGKAN ALLAH, KAMU MESTI SAYANGKAN IBU BAPA KAMU JUGA) Firman Allah dalam surah Nuh Ayat 25 bermaksud ” kerana dosa-dosa dan kesalahan mereka, maka mereka ditenggelamkan dengan pukulan taufan, kemudian dimasukkan ke dalam neraka di akhirat kelak dan sesungguhnya tiada siapa pun yang dapat menolong mereka selain daripada Allah”.

      Dosa Kita Kepada Ibubapa

      Derhaka kepada ibubapa yang dimaksudkan adalah melakukan sesuatu yang menyakiti, banyak mahupun sedikit, seperti enggan melakukan apa yang mereka suruh dan membuat apa yang mereka larang. Dosa terhadap Ibu Bapa adalah dosa yang paling besar. Rasulullah s.a.w. telah memperingatkan kita supaya tidak melakukan sesuatu yang boleh menyakiti hati mereka dengan sabdanya yang bermaksud :

      “Perlukah aku beritahu kamu tiga perkara dosa besar yang paling besar?” Kami (para sahabat) menjawab, “Tentu, ya Rasulullah.” Maka Nabi berkata “ Menyekutukan Allah dan menderhaka kepada Ibubapa.” Pada mulanya Nabi bersandar lalu Nabi duduk untuk melanjutkan percakapan. “Begitu juga dengan pembohongan dan penyaksian palsu.” Beiau terus mengulanginya sehingga kami ingin beliau berhenti”. (Riwayat Bukhori dan Muslim).

      Firman Allah bermaksud :
      “Dan sembahlah Allah dan janganlah menyekutukan-Nya serta berbuat baiklah kepada Ibubapa.” (Surah An-Nisa ayat 36)

      Firman Allah lagi yang bermaksud :
      “Bersyukurlah kepada-Ku dan berterima kasihlah kepada Ibubapamu, hanya kepada Ku tempat kembali.” (SurahLuqman ayat 14)

      0

      0
    • mr poyo says:

      Apa ni sis…nak ganti azwan ali ke apa? ke nak tarik undi bintang popular? sedih…elok lagi Yuna..naik heran aku,bagaimana sis blh tercalon dalam world music award..Yuna lagi international apa? Kalau Siti aku masih boleh terima lagi sbb dia popular kat asia tenggara tapi sis? Jumpa kat kemaman?? Pfft..rasanya semua org tahu..INI SEMUA POYOO!!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    abg nara mmg selalu lambat update blog pun..huhu

    0

    0
  3. Karim Bin Zema says:

    poyo jugak ko ni shila kan..

    0

    0
  4. FADH says:

    laaa…dah kenapa…putus cinta smpai bawak diri..baik pikir mak bapak laa shila oii… jaga mereka smntara idup…bila dah xde parents,ko jgn nyesal..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    da la tu shila..matang la sket k..jgn bwat ibu ayah risau..x elok..sharnaz totally not a good guy utk ko kawin..ko chill je k..

    0

    0
  6. Nadrah says:

    Grow up!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kesian dia…. ditelan mati bapa, diluah mati boyfriend

    0

    0
  8. aku says:

    Cukup2 la menyusahkan mak ayah…sedar la cepat…awak bukannya budak kecik lagi…

    0

    0
  9. hani says:

    kesian shahila…. ditelan mati bapa, diluah mati boyfriend

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      luah jer la….mati boipren xpe….dalam masa 3 bulan atau lebih atau kurang mesti shila mnyesal ape yg berlaku skrg ni…especially upload video kt utube..

      0

      0
      • Anonymous says:

        setakat bf yg biadap camtu boleh dicarilah hani, lgpun bukan suami pun.. bapa sampai kiamat pun takleh nak ditukar ganti….

        0

        0
  10. Anonymous says:

    Ini semua phhoyoooo…!

    0

    0
  11. Apa says:

    Ini semua phhoyoooo…!

    0

    0
  12. anon says:

    Sebab dia bukan budak kecik lg la mak bapak dia tak perlu nk simpan2 ic or passport dua.. Sebab dia bukan budak kecik lg la dia berhak pergi ke mane2 pn dia suka utk tenangkan hati dia. Aku rasa mmg dia rasa terkongkong. Umur dia dh 23 kot.. Parents dia buat mcm dia baru 17 tahun. Kesian shila. Tersepit antara keluarga dan keinginan sendiri.

    0

    0
    • ohsemeseme says:

      anon,
      kan bapak dia uruskan/manager dia..dorg barul blk dr china kan..so mgkn masa nk travel tu bapak dia yg uruskan documentation..passport,ic semua..mgkn segala persiapan shila ni nd lala yg uruskan..xcukup mulia ke bapak dia buat mcmtu utk senangkan anak dia?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sendiri cari masalah sapa suruh!

      0

      0
    • mamamja says:

      ko ni memang anak krg ajar kut

      0

      0
  13. Comment says:

    Kan dah memalukan keluarga. Kalau merajuk pun menghilangkan diri dari boyfriend tak pe lah. Jangan sampai menghilangkan diri dari mak bapak.

    0

    0
  14. bahiyah92 says:

    bosan dah. next please.

    0

    0
  15. Hmm says:

    Kalau betul Syarnaaz sayang nape tak cari Shila? Dia merajuk berhari-hari cam tak nampak pun usaha nak cari. Siap cakap malas nak fikir dan fokus pada kerjaya. Last-last bapak dia jua yang datang.

    0

    0
  16. elhefe says:

    Ooooohh dia gi Ganu… Nok makang nasi dagang kot…

    0

    0
  17. Cik Peah Tak Kemaruk 1st says:

    Nasib baik bapak dia pgg ic or pasport, klu x mau dia lari smpai oversea agaknye…..
    Kuat betul drama Shila nie….tup2 nk buat show esok bleh plak elok2 kuar wt muka selamba…..alahai dunia artisss penuh hipokkritt!!

    0

    0
  18. Aku says:

    Kesian….

    0

    0
  19. Aku says:

    Kesian

    0

    0
  20. keranda terbang says:

    dia recycle citer org pon ko masuk cnie jugak..ko komen jugak..puih….

    0

    0
    • ntah lah says:

      aku paham perasaan kau akirakaede…video aku pernah kena curi, aku buat penat2…dia main ambik mcm tu jer…kredit langsung tak bagi…bila aku tanya dia buat tak tahu…aku memang tak halal dia curi video aku

      0

      0
  21. ohsemeseme says:

    dear shila,

    apa yg kau cuba buat ni dik?kau nk perhatian dari siapa lagi dik?mana tarafnya tikar sembahyang dengan twitter/youtube dik?

    kau tak boleh fikir ke dik masa nak tweet semua tu.. kau tak fikir ke masa kau nak upload video tu?kau rasa apa yang kau buat ni betul ke dik? kau rasa mak bapak kau tak malu ke dik? mcm mana kau bengang atau marah skali pon dgn mak bapak kau, ITU TETAP MAK BAPAK KAU. BAPAK KAU,WALI KAU.

    dia buat mcmtu bkn sebab dia nak bebankan kau dik..tak..dia nak yang terbaik untuk diri kau..kau kata kau taknak dikongkong..habis apa yang kau dah buat selama ni,kau tak rasa memang layak dikongkong ke dik?

    keluar rumah tanpa izin ke wallahualam.. tapi kau jgn la igt bila kau create satu drama tu orang suka dik. org susah nak sokong apa yang kau buat bila kau seolah olah mcm memberontak dgn bapak kau sendiri.

    fikirkan lah dik..

    0

    0
  22. Enough says:

    Shila, someday u akan nyesal n malu ngn perbuatan u sdiri. Jgn sampai jadi anak derhaka. Kalo u dh ade anak nti, baru u tau perasaan mak bapak cm ne.

    0

    0
  23. Lagubestbest says:

    Shila tlebih manja, tu yang ND lala risau tu nak bg dia kawin awal kot. Lama dulu ada muncul kat tv sape ntah g terjah shila amzah kat rumah dia. Tau shila time tu pakai baju apa? Baju korean ngan ribbon besar penuh depan badan. Hahaha.. Pastu lapa, ajak orang yang terjah tu g makan kat restoran mahal. Shila kata dia kalo lapa slalu g makan katstu, samada makan sorang, makan ngan sibling ataupun makan sorang.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    kalau dia tak menang duit jutaan tu N D Lalat tu..x kesah pun dia nak kawan dgn anak Dato tu…ni semua sbb duit…propa, drama, poyo…elok la tu simpan anak ko ..jodohkan dia dgn org tua kaya2 ko pun senang nanti ND Lalat…chowwwww

    0

    0
  25. Yash says:

    Ini semua poyoooo!!!!!

    0

    0
  26. Shila's hater says:

    Apehal dgn dia ni?

    .

    0

    0
  27. Anonymous says:

    okeyyy…mkin lama citer dyeorg ni dah mcm drama sinetron indonesia…huhu

    0

    0
  28. Anonymous says:

    She already proven to us dat she is no longer a very gd example for the youngsters out there to follow….in directly she already send out the signals to all her peminat dat it’s ok to run away fr home wen u ave a problem…..

    0

    0
  29. pra-sejarah says:

    dulu nd lala pernah nyanyi lagu “buah hati dikebas orang” sekarang ia dah terjadi…(lagi)….

    [youtube]uFnCumKk4tE[/youtube]

    0

    0
  30. ini semua poyo!! says:

    ibarat lagu die sendiri~~

    patah seribu hatiku bila mengenangkan segala yg kita bina bersama
    haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

    hahaha kau patutnye nyanyi lagu sendiri bukan lagu org

    bosanlah cite pasal kau je. tak malu ke org luar tau.
    nara next entry please.

    0

    0
  31. verability says:

    Sebab nk buat consert esok baru nak balik kerr? Dh dekat concert baru sibuk nk cari anak….ini semua poyo

    0

    0
  32. Bukan kipas says:

    Lgi2 crite dia…apa yg hbat sngat dngan die ni., poyo je lbih… klau nak hilangkn diri tu pon prgi lh jauh2 mcm kat jepun,china,korea ke…ni dekat2. Ape pon nsib baiklh x ade ape2 yg brlaku kan….

    0

    0
  33. Hamba Allah says:

    Cuba la korang fikir kalau korang kat tempat shila. Mesti lah sedih kan cinta terlarang. Mmng la dia hormat kan ibu bapa dier sebab tu dia tk kawin lari. Artis tak artis semua sama je manusia jugak kan? Ape korang rasa kalai korang tk dpt kawin ngan pakwe makwe yg korang sayaaaaaang sgt? Korang happy ke? Fikir la. Kasi lah kata2 semangat pada shila. Bukan nk burok kan lagi keadaan. Shila pon manusia biase mcmkte jugak yg ada perasaan. Fikir lah ye kawan2.

    0

    0
    • Anonymous says:

      memang la sedih, duh. and bukan dia sorang je ada masalah yang macam ni. ada lagi kot orang lain. tapi cara penyelesaiannya tu yang tak kena. marriage is between 2 orang tau. 2 orang yang bertanggungjawab. if diorang serious nak kahwin, shila and mamat tu kena betul betul pujuk nd lala. tapi kalau mamat hampeh tu tak nak tunjukkan usaha dia, minah tu pulak lari dari rumah, kau rasa macam mana nak tunjuk diorang serious nak dirikan rumah tangga yang lagi banyak halangan tu?

      0

      0
  34. nana says:

    X yah la kutuk die…. dlm usia mcm die ade byk benda yg die x mtang lagi…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Apa ke hal la minah sorang ni…wat malu diri sendiri je…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Boleh x tolong jangan menyusahkan mak ayah…bila la nk sedar ni???

    0

    0
  37. Mak jemah pemalu says:

    Umur 23 taun xmatang lagi…?aiyakkk…Allah bagi akal utk kita pikir…

    0

    0
  38. marc says:

    jgn sesekali belakangkan famili, sbb bila kita susah / dalam musibah, famili lah satu2nya yang akan tolong. tatkala semua org benci, famili jugak akan sokong.

    0

    0
  39. eryynn says:

    sabar sheila amzah, mmg sakit putus cinta ni, sharnaz bukan trbaik bt sheila…dahulukan ibubapa kita..sbg ibubapa, nd lala berhak menegur, dan mengawal pergerakan anaknya…dekat dgn Tuhan, dan yg penting selagi kita ingat jasa dan kepyahan ibu bapa kita, selagi itu kita xkan sampai hati memalukan dan menyakitkan hati mereka…muhasabah diri dik

    0

    0
  40. LISSA says:

    yes akak dah kembali ………. semoga akak kembali ceria seperti dulu ya ……………………….

    i love you

    0

    0
  41. LISSA says:

    akak semoga berjaya

    0

    0
  42. tengku minah jambu merah biru says:

    helo shila u gi tranganu tu u gi jumpa mateair ke gi jumpa mat tahir ???? u kangan main2 shilaaaaaa …u jangan jadi macm minah jambu suka simpan banyak mateair ok…alhmdulillah shila dh pon balek jumpa mak bapak dia…u jangan buat gini lagi shila ok ! peminat2 semua sayang kn shila tu pasal dorang2 termasok minah jambu marah kn n geram ngan prangai shila yg macm gini…kalau bang nara tk siasat minah jambu pon tk tau yg shila dh balek…thank u bang naraaaaaaa lov uuuuuuuuu…

    0

    0
  43. apa-apa ntah says:

    cakap tak lari dari rumah,tapi bila ayah buat polis report..cakap ayah salah dan bgtau hari2 berhubung dengan family.putar belit betul.kalau family tau ada kat mana2,buat apa nk pegi balai polis.tu kan memalukan family saja.shila ni perangai mcam ni mesti sebab gila sangat kat sharnaz.apala jantan tu buat sampai jadi mcam ni.adoi awk tu public figure,apa2 yang awk buat semua orang tau…tak malu ke.nasib baik ic dgn pasport ada kat ayahnya.kalau tak mesti dah kawin kat siam..dulu minat jugak tp sekarang nak undi pun malas. kbye

    0

    0
    • tengku minah jambu merah biru says:

      tu la tkan pak ND nk bohong pulak kan..shila ni kalau suka ngan satu2 jantan tu rilek la jangan macm kemarok sangat tol tak …ni sampai lari rumah tk boleh nk bersabar2 lagi…ni bermakna shila belom kuat lagi iman dia tu pasal dia buat cm gitu. kalau jodoh tk kemana shilaaaaaaaaaaaaaaaa….kalau kepittttttttttttttttttttt sana kepittttttttttttttt sini kalau bukan jodoh kite putus jugak….tengok macm si fizo cari punye cari punye cari ha dapat yg tetek besar punye puas hati kan !

      0

      0
      • Fizi says:

        fizo jugak yg kena, mmg selambak teteck awek fizo tu kan? aku tengok mcm buah kelapa pun ada.. sekali kena hempap kat muka, aku rasa lemas sesak nafas si fizo tuh…

        0

        0
      • Loli says:

        Letak batang kt alor tetek awek fizo sedap tu…

        0

        0
    • MULA2 KESIAN KAT SHILA NI….TAPI BILA TERBACA MAK DIA PENGSAN 2-3KALI….RASA SEMACAM PULAK, MUNGKIN DIA HILANGKAN DIRI TANPA KABO BERITA, FAMILI JADI RISAU DAN MACAM2 ANDAIAN X ELOK….
      SAMA ADA DIA KAWIN LARI….
      BILA TEKANAN DIA BUAT BENDA NEGATIF…SPT. TELAN PIL TIDUR BERLEBIHAN DAN MACAM2 LAGI.
      ATAU BERSAMA NGAN SHANAAZ DITEMPAT YG. X DIKETAHUI.
      MEMANG SHILA TELAH MENYUSAHKAN KELUARGA……..
      JANGAN KERANA DAH POPULAR JADI KACANG LUPAKAN KULIT.
      SHILA MMG. X BERFIKIRAN MATANG….X PANDAI BERTINDAK DAN MENYELESAIKAN MASAALAH, IKUT EMOSI.
      MACAM MANA NAK JADI PROFESIONAL……LINGKUP………..

      0

      0
  44. Serious says:

    For me she do experiment for her case by this way and share problem with public (hope u choose better advise from ur fan).some artist have previous case artist married without approval her family and doesnt take advise from people.u are the 1st practic by his way. You are great shila.. choose the better decision once you get conclusion..im at your side..

    0

    0
  45. boboboi kuasa 3 says:

    ada yg kata bagi khawin je la..senang kan..tp cuba fikir klu kamu org tua shila..dgn boyfriend dia yang agak biadab..korang bagi ke?klu bagi khawin..esok2 cerai..susahkan mak bapak juga kan..waktu tu baru terkinja2..then c shila ni pun..mcm la tak de jantan lain nak ke dia.. bagi boboboy kuasa 3 baru tau..bukan takat kemaman peginya..silap2 tersadai kat puncak gunung..haaayyyy..susahkan org je..apapun ini ujian tuk ko ye..ko berubah pd kebaikan,,then aku bukan la pakar agama tp kan ada hadis mengatakan tidak beriman seseorg itu klu tidak diuji..so ini ujian terbesar ko hadapi.. klu ko redha dan sabar insyallah penghujung nya adalah bahagia..jgn sampai sakitkan hati ibubapa..tp klu ko nak khawin juga..lantakkkk piiiii laaa.. yg penting pas ni cerita korang abisss..tutup buka..frust je pun..dah mengelaban mcm mati laki..buwekkkkkkkk..ko ni tak de saranaz.. belambak tunggu ko..zizan tu pun ok :)

    0

    0
  46. akulah says:

    crita murahan!!! mnta perhatian ngan drama murahan!!

    0

    0
  47. Nek Tipah says:

    Sian ke apak ngan mak dia.. dulu ke hulu ke hilir nyekolahkan anak dia .. bawak anak tanding sana sini.. dah terkenal.. masuk laa line c mamat sakai tu.. dibg peluang berkawan walaupun dipantau.. kalau nak kate bapaknya kemaruk duit anaknya..apalah sgt dgn pengorbanan yg apaknya dah korbankannya.. satu masa dahulu dia penah hidup susah.. dan shilla lahir ms tu dia dah senang sket..jd x adil kita kata apaknya nakkan duit anaknya.. seorg ayah sudah tentu mahukan yg terbaik untuk anaknya.. x mungkin dia tdk menganalisa mamat sakai itu ketika shilla berkawan dgnnya.. maka terbukti..mamat itu mmg sakai.. biadap tetap biadap! kamu ingin menyunting anak org tp kamu boleh “lebih sudu dr kuah” kalau nenek jd mak kpd mamat sakai ni..mmg aku ajarkan cukup2 buat malu aku mengandungkan ko je.. mmg kesian keluarga shilla terpaksa kehulu kehilir mencari anaknya .. terpaksa menahan mulut dr menambah malu.. nenek setuju apaknya pegang IC atau passport.. sebab dlm keadaan ini.. mana tau dia mungkin ke luar utk menikah atau pergi jauh dan menambah masalah lain.. sdgkan keluarganya sdh beri peluang utk dia bersendiri..namun diperhati dr jauh
    kalau tengok video..ni maaflah nenek cukup x berkenan dgn org yang bertindik2 ye..

    0

    0
  48. eeaa says:

    elok dikawinkan je shila ni. tp bukan dgn sharnaaz. nd lala kena cari seorg lelaki yg beriman dan elok asal usul n budi pekerti supaya dpt didik shila dan family nya semua sekali. cari ustaz for example. satu family patut kena berubah. shila back off dr menyanyi terus.

    0

    0
  49. Dolton Bibiyana Layola Al-Mubarak says:

    alah betina ni hilang ke, melingkop ke,kene lenyek motokar ke…ada kesan ke atas ekonomi negara ke?

    korang ni semua low kelas lah,kepoh mengalahkan si shila ni pemimpin negara…yuck….

    dari korang dok mengepoh pasal shila jongang ni,lebih baik ko jaga makan pakai laki korang tuh,kang dia carik pompuan lain baru padan muka koranhg…

    aku nih dok tunggu tepok tangan je…

    0

    0
  50. Loli says:

    Oi shila dah2 la tu..bl drama nk habis??? Mluat.xpyh la update psl drama tamil nara oi..nk muntah!!

    0

    0
  51. opocot says:

    memang lah jumpe kat kemaman…sbb dia ade show kat sini…
    pelik benar berita
    seminggu sebelum tu..dah tampal poster2 kat kemaman yg shila&black dtg utk sambutan tahun baru cina

    0

    0
  52. Aku dah Bosan says:

    Shila, nasib baik bapak dh jumpa ko balik….kalu tak jenuh lah KPN nak kerah polis satu m’sia ni reramai carik ko….yelah kes2 retis/ vvip kan cepat jer dorang btindak..
    And petang ni takyahlah gedik sgt ko nak bergangnam sakan ngan psy kt penang….baik ko muhasabah diri. Wat malu kaum jelah ko ni

    0

    0
  53. qalisya says:

    die mmg xhilang,ape nak risau sgt,just nd spce tuk die berpk itu je..smtimes org suka guna prktaan yg xspptutnya..menyebabkan org lain slh tfsiran..

    0

    0
  54. lola says:

    NI LAH PAYAH KALAU BERCINTA DUK CANANG KAT ORANG.. XPANDAI NAK BERCINTA DIAM2…KALAU BOLEH NAK SATU DUNIA TAHU.. BILA JADI MACAM NI KAN SUSAH.. ADE OTAK FIKIRLAH SIKIT… KITA TAK TAHU MASA HADAPAN MACAMANA,,BILA ADA PROB.. BARU KO TAHU!!

    0

    0
  55. Awek Fizo Tetek Selambak says:

    semoga semuanya selesai dgn baik, shila pun kena rasional dan jgn terlalu terbuka sgtla especially dgn hal2 personal camni

    0

    0
  56. Anonymous says:

    matang ke tak, tapi still ade ota boleh pikir what??? buat benda ikot suka hati. ade ke hilangkan diri camtu. penat org nak mencarinye! x kira malu nama keluarga lagi. hadoi laaaa ko ni shila

    0

    0
  57. Anonymous says:

    Ada sebab Nd lala pegang ic dan passport shila. Mgkin dia dah boleh hidu next step anak dia. Yelah dah x bole berfikir dgn betul.. x mustahil budak tu lari g nikah dgn cinta hati. Kawin sindiket byk skrg.. tanpa wali pun bule nikah. Kalu dah nikah..x guna dah bapak dia hlang lg..sudah terlambat. Sbgai ayah, betul dah tindakan dia tu.. langkah berjaga2…

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Shila tengok penyu bertelor…..
    Shila tengok penyu bertelor…..
    (Nyanyi lagu nyanyian Salim Iklim)

    0

    0
  59. Anonymous says:

    kalu aku jumpa dak shila berhingus ni, aku tibai cukup cukup. aku bogelkan dia biar dia tahu langit tinggi rendah. aku nak tengok siapa dia akan call untuk mtk tolong tentang kemaluan dia tu. bongok

    0

    0
  60. Anonymous says:

    kalau dia ni adik aku memang dah lama aku tibai cukup cukup. malukan mak ayah betul. aku rasa dia i tak solat lah. orang yang solat cukup 5 waktu, yakin allah akan menutup aibnya. ni mesti lalai dah ni

    0

    0
  61. Anonymous says:

    kejap je dia mai kemaman (10 minit)…nyanyi 3 lagu sempena chinese new year…bukannya melarikan diri kat sini..

    0

    0
  62. Anonymous says:

    Anak-anak sekarang nak keluar dah tak perlu mintak izin daripada mak ayah ke???

    0

    0
  63. greenapple says:

    lari pe bndanye..kat kemaman tu die nynyi smpena CNY..nd lala pn ade skli..kecoh je lebey.hukhuk

    0

    0
    • peace maker says:

      Kepada Shila, byk lah bersabar. Ya, it’s easy to say than done but ” sometime in life what ever we bring up we able to learn to let go”. Dalam hal ni , keluarga awak, awak, keluarga Sharnaaz & die sendiri semuanya tak salah.. hanya bukan jodoh untuk semua.
      Apa jua comment baik nya elok, buruk, menyakitkan hati, poyooo- as some of them use it – just biarkan. By right, before everyone add in / post their comment – he/she should mirror themselves. I strongly believe, some of the people who commented here, pandai cakap je. common on guys, please stop criticizing other people, awak mungkin rasa kagum/bangga dgn awak yg di luahkan but bagi seseorg yg melaluinya – regardless tuakah, mudakah, kaya, miskin or etc, hanya hamba allah tu sendiri yg merasainya. Comment tu penting kalau kita nak menegur please do or write it in a proper way. Shila nak dengar ataupun sebaliknya, terserah kepada dia but kita yg ada peluang utk bersuara ni, seharusnya cuba menyuarakan apa yg patuh but dengan kata kata yg bernas & tak menguriskan hati. Lastly, remember , Allah sentiasa adil… hence what’s goes around will definitively comes around !!

      0

      0
  64. ilmuputih says:

    hoi stop it la kisah budak gedik ni,ngada2 ckp inggeris konon,cam key mak…..

    0

    0