Written by AbangNara | May 15th, 2013

Episod duka di dalam percintaan sebelum ini ternyata mematangkan Shila Amzah. Enggan melihat Afiq Muiz dan Eina Azman menerima nasib yang serupa dengannya, Shila Amzah tampil menerusi Twitter untuk memberikan sepatah dua nasihat kepada pasangan ini.

shila amzah nasihat

Ada betulnya nasihat yang diberikan oleh Shila Amzah. Selaku orang yang pernah merasa betapa peritnya percintaan yang dihalang keluarga, Abang Nara rasa Shila memang layak memberikan nasihat sebegini. Semoga Eina dan Afiq mengambil nasihat Shila untuk dijadikan pedoman.

shila amzah nasihat

Apa pula nasihat anda buat Afiq Muiz dan Eina Azman? Abang Nara pasti ramai pembaca BeautifulNara yang pernah mengalami kejadian sebegini. Mungkin boleh beri sedikit tunjuk ajar kepada mereka berdua. Mana tahu mereka akan ambil iktibar daripada nasihat-nasihat anda.

ephyra

P.S: Banyak sangat supplement di luar sana yang tidak mempunyai lesen daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Dengan Ephyra, anda tidak perlu risau. Ephyra bukan sahaja terbukti dalam memberikan kecergasan pada badan tetapi ia juga halal dan lulus KKM. Untuk tempahan dan pertanyaan, anda boleh LIKE Facebook Ocean2U, layari www.oceanlife2u.com, email ke info@oceanlife2u.com atau telefon terus ke 03-4141-7889.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

119 responses to Shila Amzah Beri Nasihat Kepada Afiq Muiz & Eina Azman

  1. arbaiiiiiiiyahhhh says:

    sekarang kau nak bagi nasihat plak.. sibukkk lah kau ni shilaa! wat keja kau dah laa

    0

    0
    • CIK JAH says:

      nasihatnya mana Nara oii? Hahahahahaha

      0

      0
      • kelopaksalak says:

        aah mane nasihatnye bang Nara oi? Gambo buat ape…

        0

        0
        • Katanya says:

          “Turunkan ego, Semua masalah boleh berbincang. We cn never change e past, But we can definitely do something about the future. Please adik2.”- twitter SA

          0

          0
        • red says:

          x sesuai la ko shila nak menasihat orang sbb ko dulu pon sampai separuh mental gak meroyan bagai!

          0

          0
        • duduk diam la bongok says:

          Alahai….dulu siapa yg lari dari rumah, buat video klip dan perang dalam Melodi sampai satu Malaya ketawa ?????

          0

          0
        • saya pernah alami situasi mcm nie..ibu kepada bf sy xsuke kn sy hanya kerana anak nye tidak memberikn duit setiap bulan..terus saya dituduh kikis duit anknye sedangkan anaknye tidak berkerja waktu itu n family nye lgsung xtahu tntang itu..saya yg menanggung makan minum,duit motor,duit rumah,duit petrol semua sy yg tanggung…skitnye hati cume tuhan yg tahu..selama 5tahun hubungan bertahan..selama itu jgk lah ibubapa die xsukekan sy,.tp bile susah buat baik pada sy untuk minta bantuan..baiknye pula cume seketika..akhirnya tahun yg ke 5 sy nekad untuk pergi tinggalkan die setelah bapa nye minta sy tinggalkan anak lelakinye..tp xpernah sekali pn sy cube cabar kesabaran ibubapa die..skrg sy dah kahwin malah ibubapa die sndiri pernah minta pd saya utk kembali pd anak die..tuhan pasti bg yg terbaik utk kita wlupun kita rase kita dh kehilangan yg terbaik dlm hidup kita..

          0

          0
        • Mira says:

          Anak derhaka…….neraka jahanam lah baginya.

          0

          0
        • amoi says:

          Dalam hal ni aku rasa mak afiq, afiq n eina yg salah!!!!

          Maaflah aku katakan..aku tgk mak2 skrg ni kalau marah, kemain lg, sumpah seranah, ckp usah dikenang lah..mmg aku kau akan keluar…sumpah idop anak x selamatlah bla3..mcm2 lg..atas sbb kesempitan idop, sikap mak dia terhadap anak2 mungkin kurang beri kasih syg pd dorg…zaman duit, sape yg xde duit, tension kan???so leh kekdg tu marah itu lepaskan ape yg kusut dlm pale…

          so aku baca dari kata2 afiq, mak dia halau dia ape sume kan..x mustahil budak2 zaman skrg ni, esp si afiq tu x memberontak..jiwa tgh panas…bila orgtua bersikap kasar, xde pendekatan dgn menegur dgn kasih syg, akan bertindak utk keluar dari umah, ignore family dia…yerlah…timbul mrh n dendam dlm diri dek sikap n layanan ibu sendiri yg kekdg ckp ikut suke..kalau call mintak duit bagai, kalau x bg, mebi dia kene sumpah seranah..aku x sure cmne mak dia berckp dgn afiq ni…kalau bdk lelaki setahu aku rapat dgn mak dorg…kalau mak ckp dgn cara xde kasih syg, anak pun jd kurang hormat :(

          bab eina azman tu pulak, dia sbg org luar, x perlu utk masuk campur dlm hal tu..pd masa yg sama, dia kene nasihatkan afiq..yerlah..afiq perlukan org utk dgr mslh dia…tp mebi eina dah tahu mslh antara afiq n mak afiq, dia plak amik kesempatan…septtnya nasihat..bkn bersikap kurang ajar smp srh org tua mintakmaaf pd dia…

          ni sekadar pendpt aku je lah..kalau salah, maaf byk3..cuma aku nasihatkan, kalau sygkan anak2, nak anak2 dgr kata, cuba bg kasih syg sebetulnya…sbb anak2 ni akan jd benci dgn kehidupan dorg yg kurang mendpt perhatian dan kasih syg dari kecil :)

          0

          0
        • cik embun says:

          Niat shila nak bagi nasihat tu pada aku okay je. Maybe dia nak share pengalaman dia. Tapi pada aku sebab ni benda ni dalam kalangan artis jugak. so, better kalau shila nak nasihat pun secara private jela… sebab bila terang2 macam ni nampak macam nak menyibuk pun ada. buat orang bercakap je..

          0

          0
        • Anonymous says:

          nara dgr cite ashraff muslim dah bertunang ngan sakinah,tlng la update cite tu boleh x?abaikan jelah cite anak derhaka ni…

          0

          0
        • puiii says:

          media mmg BATU API!

          0

          0
        • Didi says:

          Apa yang dikatakan amoi tu memang didi setuju hundred percent. Kita tak boleh salahkan satu pihak je. Mungkin dalam media, mak dia kata mak dia tak pernah halau or whatever, tapi anak ini kalau benda tu perit, dia sumpah dalam diri dia yg dia takkan lupakan hal hal perit tu. jadi anak kepada ibu bapa macamtu mmg perit dugaan itu. Hanya tuhan je yang tahu bila diri ini mendpt kurang kasih sayang dari ibubapa. Kita sebagai anak, mestilah nak kasih sayang ibu bapa macam dalam drama pe semua tu. tipulah kalau dorang taknak. Anak tak boleh nak buat apa kalau benda tu jadi kat dorang sbb org pasti labelkan dia sbg anak derhaka kalau dia menceritakan segala baik buruk ibu bapanya. Bila tahap kesabarannya dah sampai, memang semua tak kena :'(

          0

          0
      • Ko propa baik says:

        ahh… cermin diri sendiri… nak nasihat orang konon… yang lari sampai mak ayah buat laporan polis dulu siapa? Menyibuk hal orang…

        0

        0
        • Lawak Paling Bodoh says:

          …….speechless.

          0

          0
        • Ramona Zam Zam Alakazam says:

          Bapak shila amzah sama mcm mak afiq muiz , dua2 gila glam !! FACKKK FACKKK ~!!

          0

          0
        • lifepoint says:

          slalu org yg bagi nasihat tu berdasarkn pengalaman sndiri @ cite org, sbg contoh ibu bpa kite bg nasihat itu ini bdasarkn pngalamn mereka xnk la pekara buruk yg blaku keatas mereka terjadi kat org tsebut. Dulu klu dia wat silap bia la asalkan dia berubah. nie x asyik2 nk kutuk n kondem org. Org mcm afiq nie ptt diberi nasihat bukn memburuk kan keadaan

          0

          0
        • Anonymous says:

          .3
          .3-.
          ———

          0

          0
        • sharnas says:

          waktu masa kes shilla kecoh kemain semua nak menyibuk pasal dia…i rasa dia bleh bagi nasihat pada afiq sbb.
          1. dia kes yg sama antara cinta n keluarga
          2. ala budak2 muda baru nak bcinta
          3. bg nasihat atas pngalaman dia. nasihat orang ada pngalaman berbeza dgn org yg xde pngalaman huhuhu

          0

          0
      • kak timah says:

        NARA NASIHAT MELALUI GAMBAR SHILA AMZAH

        0

        0
        • Kkekekekekekekekekekekek says:

          nasihat melalui tudung merah oren dan celak ……. :)

          0

          0
        • mulut puaka says:

          bodo la ko ni kak timah. kan nara dah tepek twitter shila hamzah tu.. kot ye pun ko x geti bahasa omputeh jangan nampak ngat ko bdoh

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko nie nk ckp org bodo je..nie bru jer ade..dr pg tdi mane ade lg..xde sape yg bodo kt cni..cume ko jer lmbt ckit..jge ckit bhse 2 tau la mulut puaka..

          0

          0
        • kak timah says:

          TO MULUT PUAKA: NARA BARU TEMPEK LAH AYAT KT TWITTER TU, KO YG LMBAB BRU BKAK BLOG NI XTAW PE2 DOK DIAM,SEDAP JE CKP ORG BODOH

          0

          0
        • wtFor says:

          mulut puaka , td mse mule2 nara post cume ade pic shilalala je..xde pon print screen tiwtter tu… okey… !!

          0

          0
      • Anonymous says:

        Menyebok la kau ni nk kasi2 nasihat plak… pesal x suh mak dia meroyan dlm utube mcm ko penah buat dulu??. Mentang citer pasal dia dh basi nak jugak menyebok-nyebok..

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          betol kau cakap tu ….kenape si shila ni sebokkkkkkkkkkkk aje nk kasi nasehat !!!! jaga diri sendiri sudahhhh tk payah nk nasehat nasehat pada si afiq ngan meteair dia ni lagi pon dorang dh besar dorang tau burok baik Nye …shila u gi pujok si shahnaz tu balek ngan u….mana tau hati dia dh sejok nk mateair ngan u balek terima aje lah ok kalau dh jodoh tk kemana ok ….

          0

          0
      • Anonymous says:

        maaf cakaplah yer… lelaki yg derhaka n memburuk2kan mak dia sdiri mmg totally out dari ciri2 lelaki yg patut dijadikan suami. Contohnya abang aku sdiri. Bila family tak restu dia kawen ngan wife dia, dia tetap nk kawen. Once bila dh kawen, family cuba menerima seadanya menantu bukan pilihan itu. Reverse situation happened when his wife hold a grudge against my family. 15 tahun kawen, setiap kali balik kg mmg sepatah ditanya sepatah dijawab. dengan biras2 dia pun dia x bckp. Masa mak aku sampai umah abg aku, wife dia tgh tgk tv. dia buleh buat tak tau jer masa mak aku masuk umah. mcm xde pape. abg aku lak sibuk duk bekap bini dia n kata mak aku yg tak betul. siap abg aku cerita kat aku yg bini dia dh buat istikarah tp still x mimpi mak aku. dia ckp maknanya mmg xde jalan antara mak aku ngan bini dia. menantu2 lain bukan main bg kain n baju kt mak mertua.. yg ni tbalik.. mak aku plak yg siapkan baju utk menantu. Aku x dendam my SIL. cuma aku harap Allah akan bukak pintu hati dia utk buang segala dendam n syak wasangka. Begitu juga ngan abg aku. mak aku betul2 terasa hati ngan dia sbb dia selalu salahkan mak aku. Abg aku tu antara org yg aku respek tp tahap respek aku tahap negatif kat dia sbb dia wat camtu kt mak aku. yg peliknya dia jer camtu. selalu jer dia ngungkit mak aku x sayang dia. Abg2 aku yg lain pun pelik sbb kami x pernah rs mcm tu. Infact, kalu dia nak duit utk beli rumah ke apa, dia mintak ngan mak aku.. mak aku x pernah x bagi. Mmg aku tak respek lgsung abg aku. nanti dia mati baru dia tau betapa ibu dia sgt2 sayangkan dia. Aku selalu pujuk mak aku… takper la, nanti kebenaran akan terbukti. kita sabar jer. kita doakan apa2 saja utk kebaikan dia.

        0

        0
    • Pelik says:

      menyibuk pulak minah ni…dulu dia yang meraung buat lagu ombak rindu segala. kau pun tak betul nak nasihat orang plak..

      0

      0
      • Layola says:

        kan? dulu dia ni yang sakit jiwa. sekarang mau jadi pakar kaunseling pula? hahahhahahaahhahahaahahaa…lawak..lawak.

        0

        0
        • rynna says:

          yela sbb dia dh merasa pilih jalan salah, abaikan keluarga, moral of the story si shila adalah akhirnya ko balik kt family ko jgk nnti.. busuk2 ko lari akhirnya famiy ko jgk yg bela ko.. tu point dia.

          0

          0
      • Pari-Pari says:

        yela..dia dh pnh merasa sume tu…mesti dia nak kongsi…atleast dia ada jugak bagi nasihat yg membina kan?…dia xnak artis lain buat bnda yg sama…sbb tu dia bg nasihat…kalau org yg pnh buat salah..and dh kembali ke pangkal jalan…x layak ke nak bg nasihat?…kalau cm tu…semua manusia x layak bagi nasihat..sbb manusia x lari dr kesilapan..nasihat yg dia bagi tuh..berdasarkan pengalaman dia..bukan dia ckp kosong..ape2 la korang nih..

        0

        0
    • N9 says:

      bodoh nye la komen si arbaiiiyah ni..nama pon da cam bodo..dia nak bg nasihat yg bagus..apa salah nya..stupido!!!

      0

      0
    • damai says:

      Asal pula dia x blh beri nasihat. Kan dia pernah alami kegagalan bercinta sperti begini. Satu aja, kalau parents tak restui, jika kita masih inginkan jalinan kita dgn pilihan buat lah sst spy keluarga akan merestuinya. Mungkin tanpa sedar, ibu Afiq merasa tersangat lah luka dgn perubaahan Afiq dgn mungkin lebih utamakan kekasih hati dia. Afiq bermohon pada Allah, jgn balas balik kenyataan ibu anda. Muhasabah diri, renung dan ingat lah apa yg buat ibu anda terluka sehingga bertindak sebgini

      0

      0
    • kak timah says:

      ZED ZAIDI MANA???????? XNK SELESAIKAN KE MASALAH DIORANG NI???????KALAU BAB2 ARTIS SEKSI MCM ANZALANA N LOPA LAJU JE NAK SELESAIKAN . . .MAKAN GAJI BUTA JE ZED ZAIDI NI

      0

      0
    • kak timah says:

      INI SEMUA SALAH WARTAWAN YG SUKA TAMBAH TOKOK CERITA DAN MELAGA LAGAKAN ARTIS DGN KLUARGA MEREKA

      0

      0
    • kak timah says:

      KITA XTAU APA YG TRJADI SO DIAM2 JE LAH XPYAH NK HENTAM ORG TU ORG NI

      0

      0
    • kak timah says:

      JANGAN NANTI AFIQ PARODY LAGU SETIA HUJUNG NYAWA SUDAH HAHAHAHA

      0

      0
    • Anonymous says:

      amboi eina nak mak dia, kan main. nampak nau kurang cerdik nya.

      0

      0
    • K.A.A says:

      masalah keluarga cerita diam2 sudah.. x pyh nak cerita satu tanah melayu.. boring~~~~

      0

      0
    • Anonymous says:

      maaf cakaplah yer… lelaki yg derhaka n memburuk2kan mak dia sdiri mmg totally out dari ciri2 lelaki yg patut dijadikan suami. Contohnya abang aku sdiri. Bila family tak restu dia kawen ngan wife dia, dia tetap nk kawen. Once bila dh kawen, family cuba menerima seadanya menantu bukan pilihan itu. Reverse situation happened when his wife hold a grudge against my family. 15 tahun kawen, setiap kali balik kg mmg sepatah ditanya sepatah dijawab. dengan biras2 dia pun dia x bckp. Masa mak aku sampai umah abg aku, wife dia tgh tgk tv. dia buleh buat tak tau jer masa mak aku masuk umah. mcm xde pape. abg aku lak sibuk duk bekap bini dia n kata mak aku yg tak betul. siap abg aku cerita kat aku yg bini dia dh buat istikarah tp still x mimpi mak aku. dia ckp maknanya mmg xde jalan antara mak aku ngan bini dia. menantu2 lain bukan main bg kain n baju kt mak mertua.. yg ni tbalik.. mak aku plak yg siapkan baju utk menantu. Aku x dendam my SIL. cuma aku harap Allah akan bukak pintu hati dia utk buang segala dendam n syak wasangka. Begitu juga ngan abg aku. mak aku betul2 terasa hati ngan dia sbb dia selalu salahkan mak aku. Abg aku tu antara org yg aku respek tp tahap respek aku tahap negatif kat dia sbb dia wat camtu kt mak aku. yg peliknya dia jer camtu. selalu jer dia ngungkit mak aku x sayang dia. Abg2 aku yg lain pun pelik sbb kami x pernah rs mcm tu. Infact, kalu dia nak duit utk beli rumah ke apa, dia mintak ngan mak aku.. mak aku x pernah x bagi. Mmg aku tak respek lgsung abg aku. nanti dia mati baru dia tau betapa ibu dia sgt2 sayangkan dia. Aku selalu pujuk mak aku… takper la, nanti kebenaran akan terbukti. kita sabar jer. kita doakan apa2 saja utk kebaikan dia.

      0

      0
    • Yatie says:

      lorh…hampa suma ni x baca ka??? p tgk gmbq sapa suh…ada nasihat tu …ka x paham??!!! x tau la eina n afiq paham bahasa ka x…sbb depa nya otak dh penuh dgn lemak tepu sbb tu yg ckp x pki otak …

      0

      0
  2. lalalila says:

    eina azman xperlu nk berharap lg pd afiq..sebelum perasaan jd parah lebih baik undur diri..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    mane nasihatnye?

    0

    0
  4. mizz nurse says:

    perlu ke bg nasihat? nanti afiq buat video ombak rindu pulak..

    0

    0
  5. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    siti noraliza yg no.1 pun xpernah ckp yg dia nasihat org..she just says dia mengingatkan kat diri dia sendiri gak….kau tu apa ada??? umur baru setaun jagung nk nasihat org…kau tu melalak kat youtube ingat dah matang sgtlah buat camtu??? mcm berok tua bengap lg

    0

    0
    • someone says:

      bukan ke kita semua disuruh saling nasihat menasihati, peliknya awk ni, erm mesti kan hidup awak, awk je rasa diri awk je betull bila org nasihat awk, mesti awak meltah. she do the right things, sbb die dah rasa, dia pernah alami.. xslah nk beri nsihat. and yet she might do something stupid b4 this tapi akhirnya die jadi sumthing for her family and 4 our country and u? amar makruf nahi mungkar. faham konsep tu.

      0

      0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      jangan belagak sangat nak terima nasihat orang.selagi nasihat yang boleh diguna pakai yang menuju ke arah kebaikan ambil je la sebagai panduan. xkire la umur berapa pun.

      0

      0
    • sumone says:

      nasihat menasihati kerarah kebaikan sngt lah dituntut, suma org ade buat silap yng pntg die insaf and tahu dri dia salh.. pde org tu dah lah mencegah beri nasihat and ckp yang x nice2 pulak.. entah diri mana yang tak matang pun tak tahu lah. Plis faham konsep amar makruf nahi mungkar. kita sokong org yang buat baik dan cegah org buat jahat.

      0

      0
    • saya says:

      bukn ker ct ade nasiht kt shila ker dlu pasl kes cnt xkesampaian die..ckp plis la ad info dlu k,jgn nk men ckp jer..pe slhnyer nk bg nasiht..tpulg pd dri masing2 k

      0

      0
  6. miss says:

    xde cinta yg dihalang keluaraga tanpa sebb..setiap perkara bersebab buang yg keruh ambil yg jernih..kt lbh kenal fmly dr org luar..maka utama kn fmly dr org yg tidak dikenali sepenuhnye..

    0

    0
  7. akusayangmakabah says:

    Nasihat?
    Untuk semua pihak, pergi ambil wudhu dan solat sunat. Minta dipermudahkan segalanya dan semoga cahaya kebenaran akan terbukti. Senang je kan. Tak sampai 5 minit pon :)

    Jangan upload vids menangis2 smbil nyanyi eh. Meluat :P

    Btw, great advice Shila. Mohon Eina dan Afiq maklum. Heh.

    Peace. No war. No hard feelings :)

    0

    0
  8. Baby says:

    Nara gigih nak haplod gossip sampai lupa nk tepek nasihatnya. Sian Nara desperado. Hahahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      alahai..bodohnya la korang2 suma ni..yg abg nara tepek twitter shila tu bukan nasihat ke? ke korg suma ni tak faham english..oh my english..nasihat berdasarkan pengalaman dia sendiri aku rasa tak salah..plis la..cukup2 la membodohkan diri masing2..

      0

      0
  9. fahana says:

    korang..xbaik lah ckap cmtu..xsalah dia mnasihati selagi membawa ke arah kebaikan..lagi pun dia brckap brdsarkan prkra2 yg prnh dia lalui dlu..wlau aku meluat jgk ngn vids ombak rindu tu,tpi aku pasti yang dia pun mnyesal ngn apa yg dia wat dlu..tindakan berlandaskan emosi,memg nmpak kebodohannya..tapi at least,dia nasihat sebab dia tahu keburukan derhaka ni..
    n one more thing,dia nasihat kat twetter,mybe eina or afiq muiz tu akan bca sedikit sebanyak jgkk,sebab ssma artis n shila ni ada nama fofular jgk..tpi kita2 yg duk nasihat kat cni,or mlalak kutuk depa,belum tntu dorang baca..so,direct je nasihat trus kat page depa,senang..
    so behave lah ngn words korang..xpsal2 kna mntak mf ngn org yg dikutuk tu even kita kutuk snyap2..
    nasihat menasihati tu x slah..
    jgn mrah ea,chillssssss…=)

    0

    0
  10. bedah tong gas says:

    Oppss..actualy duit 30k yg hilang tu, afiq dah belanja utk bedah..kitorg sama2 pegi interlaken, switzerland yg romantik katanye tmpat tu… ingat tiz ngn remy je ke mampooo gi sana..bedah tong gas pun dah pegi tempat tu..

    0

    0
  11. DAMN KARDASHIAN says:

    TUHAN TOLONGGGGG LEMBUT KAN EHEM DIA… ahahahhahaa

    0

    0
  12. Mat Tajam says:

    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia di sisiku..uhukkkk….sedih doh

    0

    0
  13. Mat Tajam says:

    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia di sisiku..
    uhukkkk….sedih doh…

    kalau la ombak rindu 2..confirm box office nya..gerenti la!!!!!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    aku setuju dgn arbaiiiiiiyah tu heheeh…mmg iye pun..xperlu nk nasihatkan org..dh besar pjg ade akal..gunakan…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Kes Shila dengan Afiq ni tak sama. Shila pasal kes kemaruk nak kawin. Boy friend hot temper dan tak hormat orang tua. Si Afiq ni pulak pasal kes girl friend control life dia. Sampai Afiq bergaduh dengan semua orang termasuk keluarga. Keduanya sekali memang tak berbaloi dibuat pasangan. Ini belum kawin dan tak ada ikatan apa-apa lagi. Bayangkan la kalau dah kawin . Tapi tindakan Shila Hamzah patut di puji kerana dapat menyelamatkan keadaan. Tindakan Afiq apa pula…

    0

    0
  16. reeza says:

    Nasihat saya ini berdasarkan pengalaman kawan2 saya yang tidak mendapat restu ibu bila bercinta. Pengakhirannya memang berpihak pada ibu. Ada yang bercerai dan ada yang putus bercinta di tengah jalan.

    Kepada Afiq, anda fokus dulu pada kerjaya, fikirkan pasal keluarga dulu kerana mereka darah daging kita. Tak kan putus hubungan kekeluargaan dunia akhirat. Untuk siapa anda bekerja? diri sendiri? ibu? kekasih hati?. Jawablah sendiri. Tanggungjawab anda sebagai anak lelaki AMATLAH BESAR dalam keluarga. Doa anak soleh adalah bekalan ibu anda di akhirat kelak. Dalamilah ilmu agama sebaik mungkin, tambahan lagi anda di dunia yang penuh glamour. Tiada manusia sempurna di dunia ini, melainkan ALLAH. Manusia belajar dari kesilapan dan kesilapan mengajar manusia untuk menjadi lebih matang.dan menilai segala apa yang berlaku adalah qada’ dan qadar’ dari ALLAH. Saya menasihat pun niat kerana ALLAH, semoga anda mendapat hidayah dariNYA……

    0

    0
  17. kak cik says:

    Jangan melihat siapa yang berkata-kata
    Tapi lihat apa yang diperkatakannya.
    Jika elok, ambillah sebagai iktibar.

    Aku takde masalah pon bab shila amzah bg nasihat.
    Atleast mmg dia berubah jd lebih baik. Hubungan dia dgn parent pon dah ok.
    Lain ler kalau dia terus buang parent dia till now.
    Tgk gambo dia g ngundi ngan parent dia suwit je.

    *aku bukan peminat shilamzah

    0

    0
    • abg nara jgn delete komen ni says:

      Islam pun mengajar kita menerima nasihat sesiapa saja, kalau nk tunggu org yg ‘perfect’ nasihat kita, memang sampai bila pun takkan jumpa. sebb dlm dunia ni hanya Rasulullah saw saja yg sempurna.

      0

      0
  18. nurin adlina says:

    x slh pn shila nk bg nasihat.. xyah lar nk kutuk2 die.. die ckp brdasarkan pengalaman… yg lepas tu dh x blh nk elak…

    0

    0
  19. wanderer says:

    kan shila kata “We cn never change e past” . apa salahnya dia bagi nasihat, humans are prone to make mistake. at least,shila dah belajar dari kesilapan dia.. so bagus lah bila shila ada initiative untuk nasihat through twitter..lagipun bukannya dia menyindir. mesti lah dia tak nak orang lain ulang kesilapan macam dia kan?

    0

    0
  20. kambing gurun says:

    Afiq kena belajar dari Najwa Latif… bila dituduh anak derhaka.. dia cuma diam dan masih menghormati ayahnya… sila sayangi ibubapa kita sementara masih ada.. saya dua2 dah xde so bila dgr mereka2 ni bertindak macam ni.. sedih.. ingatlah bila ibubapa kita xde maka tiadalah keberkatan doa dari mereka… sayangi mereka…jangan menderhaka.. takutlah pada balasan Allah..

    0

    0
  21. minah meghoyan says:

    ishhh aq tgk minah ena nih plak yg beriye2 beno..nmpk sgt die yg control si affiq nih..
    sakit pulak ati kte nih!!!!!

    0

    0
  22. cik apple neelofa suko... says:

    wey sume sume sume org…jom mkn epal..loofaaa suke epal…

    0

    0
  23. lolaloli says:

    aku tengok blog adik si afiq ni dulu dorang 4 beradik kemain rapat lagi, takkan la mak dia nk buat crita tiba2, kalau aku jd adik dia pun tak hingin aku nk bg abg aku rapat dgn si muka penyek tu, ewwwww

    0

    0
  24. beauty as always says:

    ehhhh! berbulu plak aku tgk v.c PC tu. ina tu dah kenapa?
    nak menyampuk2, nk jadi nasi tambah! dia ingat dia siapa?
    syurga bukan kat tapak kaki dia!!!!
    “ina penyelamat dia” eh! nk jadi wonderwoman plak!
    kau sendiri tak betul!!! ikut dato masuk hotel. mcm haram!!!
    ehhhhH!!! lahanat sangat perangai ina ni!!!

    0

    0
    • sayang says:

      tak malu la dia menempel kt situ..patut takyah sibuk..siapa dia..ni hal ibu dan anak..sblh tu mak si eina kn?mmg jns tak malu jgk..menempel aje..

      0

      0
  25. Opah says:

    tu PC afiq ke PC Ina mangkok tambah… Gila Glamor.. mungkin afiq dah tgk kot bawah tapak kaki “ina mangkok jamban”..(ooppps) ada syurga….

    0

    0
  26. jajaja says:

    aku rasa tak salah shila bg nasihat. dia belajar dari pengalaman. kita pun belajar dari pengalaman kita. apa salahnya kita kongsi dan saling menasihati? tue la, asyik tengok salah orang ja, asyik -ve minded ,smpai benda baik orang nak nasihat pun, korang kondem. Mana nak maju?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul..stuju dgn jaja..dia ade pgalaman,die skadar berkongsi…die pn manusia biase,normal la klu bt silap..klu kte ni xde bt silap,dh lame msing2 terpilih jd malaikat..cbe la anda sume pkr dan berkata kn ssuatu 2 dgn baik..jgn ske mengondem org secara negatif..saya pn nasihat kn dri sndr supaya xjd cm yg lain.

      0

      0
  27. kipas says:

    apa nama blog adik afiz tu ek..nak baca gak sape2 ada link…

    0

    0
  28. rafflessia says:

    puiii… semua poyo!!!!! malaysian typical retisss!!

    0

    0
  29. mulut puaka says:

    walau ape pun shila memg penyebuk.. tp betul ke wei ak dgr2 dari sumber2 yang x pasti leh percaya ke x, adik beradik si afiq ni ramai, hidup susah, mak janda, dah bercerai, abg dia sorg tu drug addict, tu sbb paksa adik2 bg duit kat mak dia, jenis family agak bermasalah, adik beradik memg selalu gaduh sama sendiri.. pastu si afiq ni memg tunggu masa je nk berambus dr rumah x tahan dok umah.. katanya.. ce tambah skit mana2 info.. nara ni lembap update.. tp ak tetap suka blog ko nara.. keh keh senang nak bergosip

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Jadilah mak yg ikhlas membesarkan anak kerana allah. Bukan nak harapkan balasan. Kalau hari2 kena maki sumpsh seranah, anak mana yg tahan. Jiwa muda sentiasa memberontak.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    ibu mane yg x sayangkan anak dia…please la jgn jd derhaka. klu la diorg ni still bersama, rumah tangga tanpa restu ibu bapa, xkan bahagia…

    0

    0
  32. mar says:

    Niat shila tu ikhlas…sekurang2nya dia dah sedar. dia tak tinggalkan keluarga dia waktu dia berada dipersimpangan antara family dgn kekasih. kenapa kita nak pertikaikan? salah ke dia bagi nasihat? tak kan la nak ungkit semua aib dia pula…adakah anda yg sdh cukup sempurna?

    0

    0
  33. slay says:

    kau xpayah la nak nasihat lebih2!!! kau pun sama dulu dengan laki bodoh shanaz tu!!! pastu nak nasihat membina la sangat!! tengok sendri la ape dia da buat kt mak dia!!! dont talk just leave that gurl la derhaka!!shila ni mmg poyo lebih!

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau tu lagi penyebuk. nama mulut puaka. perangai pon lrbih dari puaka; taksalah kot shila bgi nasihat sesama islam.bukan dosa pon dia bgi nasihat

      0

      0
    • Anonymous says:

      kau tu terlebih poyo. slay salah ke shila bgi nasihat, berdosa ke. tentang ngan lelaki tu cerita dh lepas. tk yah lh ungkit balik. . shila pon dh blik ngAN KELUARGA DIA..

      NAMA SLAY NI MEMANG KURANG AJAR. KO. TU PON POYOH. LEBIH DARI SHILA ;

      0

      0
  34. neelofaaa busuk says:

    Abang Nara pasti ramai pembaca BeautifulNara yang pernah mengalami kejadian sebegini. Mungkin boleh beri sedikit tunjuk ajar kepada mereka berdua.—> yer betul ramai alami benda yg sama….saya syukur sbb semua benda ni berlaku dan tak jadi kawen ngn abg nara….sbb abg nara hari2 kena kutuk ngan org kt beautifulnara ni……hehehehehe….jgn mareeeeee…..so klau hbgn terhalang tu pasti ada hikmahnyaaaaa……skrg bahagia ngn kuarga mertua yg baik bangatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0

    0
  35. dimananakcariganti says:

    please jangan jadi bodoh! kenyataan mak kau takde sebut aib kau pun!
    janganla derhaka!

    0

    0
  36. potpet says:

    hahahahaha…minah poyo dah bagi nasihat..aku takleh tgk la muka poyo kau..muka control cun..gua tak larat beb..serious tak larat..hahaha
    pada jantan sekor ni, aku rasa mmg dah kena lah kau berkawan pun dengan betina sundal..dah betul la tu..secocok..

    0

    0
  37. terima says:

    nasihat dari shila sangat bermakna kerana pernah melalui kesilapan serupa.
    nasihat dari sesama artis muda juga, mungkin lebih dapat diterima oleh afiq.

    0

    0
  38. Positif says:

    Nak tanya,

    Berdosa ke kalau Shila bagi nasihat? Dia bagi nasihat atas pengalaman dia dulu, walaupun situasi dorang bukanlah 100% sama, but still melibatkan family and orang yang tersayang. Soal video Ombak Rindu Shila tu pulak, ada pulak yang condemn pasal tu. Itu kan zaman dia bermasalah. At least sekarang ni dia dah berubah, people learn from mistakes. Tak ada sesapa pun yang perfect sejak lahir. Mungkin betul jugak cara Shila nak nasihat tu agak open and bukan secara private, tapi niat asal dia baik. Fikirlah dari segi kebaikan dan niat seseorang tu. Kesalahan pada masa lampau adalah sesuatu yang mampu mengubah seseorang ke arah kebaikan, terpulang kepada individu tersebut kalau nak ke tak. Just don’t look on the bad side of somone especially pada masa lampau dia..

    And please, bagi yang nak nasihat tu pun, rasanya ta perlu nak komen pasal rupa dia ke apa ke, itu kan ciptaan tuhan. No harsh words and hard feelings ya :)

    0

    0
  39. adik afiq says:

    2-2 bodoh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  40. Mak jemah pemalu says:

    Siapa pun kita, dan siapa pun ibu kita, syurga tetap di bawah tapak kakinya selagi ibu tak menyuruh kita berbuat sesuatu yang menyalahi agama…
    Afiq…bertaubatlah…
    Iena…ko xyah nak jadi nasi tambah…
    Mak cik…mungkin makcik kena tgk niat makcik dulu nak jadikan Afiq artis…cuba makcik niatkan dia jadi Ustaz..mungkin perkara ni xterjadi…

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Apa pun kenapalah girlfriend dia tu yg lebih2 sgt, ini masalah afiq dgn family dia, kalau x betul eina kikis duit afiq x perlu la nk kecoh2. Take it easy dan kalau dia seorang yang profesional tak perlu la nk saman2 dan kerohkan lagi keadaan.
    Siapa yang emo sebenarnya emak afiq atau eina ni yang sibuk lebih.
    Afiq perlu jadi seorang yang tabah dan hadapi semua ini dengan kesabaran, perlu ingat sebelum afiq berada ditempat sekarang dan dh ada duit sendiri, siapa afiq dan siapa yang sentiasa berada disekeliling afiq. Macam mana teruknya ibu kita dia tetap ibu kita dunia dan akhirat. Tuhan memberi dan akan mengambil segala yang kita ada dengan sekelip mata sahaja tanpa sebarang pesanan.

    0

    0
  42. amkoafafs says:

    I have already registered my team for SOX 2013! With SOX Dance, Drums and Hoops back, it’s going to be an epic battle! I’m so looking forward to making new friends and winning some prizes at the regional heats in Ipoh, KL & Kuching! It’s all happening on the 2nd & 9th June. Guys if you have got what it takes, you really should register! http://tinyurl.com/bsajcsj. Trust me, it’s going to be fun!

    0

    0
  43. Peah says:

    Peah rasa situasi shila amzah dgn afiq ni lgsg x sama. Afiq dgn Eina tu bknnya dah berkepit sakan satu donia dah tahu deme bercinta mcm SA dgn sapa tah ex nya dulu. Ni lbh kpd sikap mak & beradik Afiq terhadap Afiq dan tantrum yg Afiq lpskan. Klu Eina tu x wujud pun, mak si afiq ni dah mmg cam gitu perangainya. Walau apa pun, toksah diperbesarkan lagi hal mcm ni buat malu aje. Klu dah maknya cenggitu perangai meroyan kat anak sampai masuk media bagai, si anak bio kan aje. Kang sok lusa maknya dah sejuk, dan perlukan semula Afiq, kembalikan saje hubungan mcm sblm ni…habis citer… Buat malu lah gaduh ngan maka sampei satu malaya tahu. Ni dah masuk melodi ke belom ni? Peah dah lama tak tgk melodi….

    0

    0
  44. Kalo aku kata bodoh kang marah pulak. Ape macam sekalipun, redha Allah tu terletak pada redha kedua ibu bapa. Ni soalan simple aku nak tanya, Si Eina ke mak kau yg beranak kan hang? Ko x leh ke nak appreciate pengorbanan mak kau melahirkan kau?Separuh mati meneran ko, bangang. Kalo mak kau tak sayang kau, tak hati & perasaan kau kata, dari kecik lagi dia lenyek kau hidup2. Even dalam perut lagi tak jaga kau baik2. Tapi tengok! Dia besarkan kau sampai ko jadi hensem macam tu! Siap jual beger lagi. Eishhh, aku memang anti manusia jenis tak tahu erti pengorbanan mak bapak ni. Seteruk mana pon mereka kau rasa, kau kena hormat & jaga hati mereka tau, moron! Sorrylah kasar, aku kalo bab mak2 ni sensitip. Korang yg masih ada mak tu, tolonglah hargai mak kau. Kalo mak kau tak suka, jangan haraplah kau nak bahagia hidup. Seriesli aku cakap. *pengalaman jugak okayy* Apa salahnya kau dengar cakap mak kau, mesti ada sebab dia tak suka. Kalo aku jadi mak kau pon aku tak suka. Kau tu kalo rijek Si Eina tu pon, ko blh dapat ramai lagi la weh bodoh. Ni nafsu semata-mata ni aku rasa. Tengah kemaruk bercinta macam ni lah, bau kentut kata bau Flora by Gucci. Tak percaya ko tengok lah nanti. Dah kalo nak jadi Tanggang Moden pon bolehh. Makan cinta kau tu. Spesis bangang abadi macam ni lah.

    0

    0
  45. Bior ler says:

    Aku rasa tak salah shila amzah bagi nasihat…seperti kita pun ,sesiapa juga boleh bagi pandangan ke arah kebaikan…ingat-mengingati sesama islam kan dituntut dalam Islam..bukan SA bagi pandangan ke arah keburukan pun.Kisah dia yang dulu tu dijadikan teladan walaupun situasinya tak sama.Setiap manusia pasti ada melakukan kesilapan…janganlah terus menghukum seseorang kerana kisah silamnya..dia dah sedar tu kira insan yang baik le tu..Sentiasa doakan yang terbaik sesama muslim lebih baik daripada terus memburuk-burukkan yang boleh menjurus ke arah perpecahan ummah.

    0

    0
  46. kenanga says:

    afiq…ko nak ke mak ko sendiri disaman oleh eina yg ntah apa2 tu…berbaloi ke ko sbg ank tengok saja mak ko disaman oleh girlfriend ko yg belum tentu konfom jd bini ko nnti…fikirla sikit weiii…anak apa ko ni? baik mak ko tak yah ada anak cam ko kalau ko biarkan je mak ko disaman…ntah apa2…ada akai xnak guna…

    0

    0
  47. Sorry to say says:

    Kerana pompuan lelaki jatuh tersembam…

    Korang adik2 yg lom kahwin..
    Kalau ada pakwe yg derhaka mcm ni kt mak derang, menenking,maki hamun kat mak ker?
    Seriously..jantan tu tak sesuai d jadikan suami..
    Saya cakap melalui pengalaman…

    My husband sgt2 hormat mak dia….sebegitu jugak dia layan saya…
    Adik saya pulak kaki hamun kat mak, maki hamun…n dgn bini2 pun dah makan sepak teranjang ( baru 6 bulan kahwin )

    N eina – ohhh sgt biadap…org luar je pun…lbukan dah jd bini…penyelamat konon….cari pompuan lain ajerlah..

    0

    0
  48. Hamba Allah says:

    Tidak kisah lah kalau Shila nak menasihat kan org lain pun sbb dia mmberi fakta dari segi pengalaman yg pernah di lalui….jgn nak membuka aib org sngat,at least dia dah sedar,yg korang duk mngata kat org ni dah sedar ker??? dah cukup ke bg duit bulanan dekat ibu bapa korang?? dah cukup bnyak berdoa untuk diorang ker??? dah ckup kan duit tabung haji diorang untuk tunaikan haji ke belum..??? jgn nak mngata org sngat kalau diri sndri belum tentu “SEMPURNA”….ini lah yg diibaratkan cakap depan cermin…!!

    #Yg bakal “dislike” jgn nak terasa sngt……. La~La~La~

    0

    0
  49. Butter scotch says:

    kes Afiq dengan eina ni sama dengan shila dan shahnaz dan juga pernah terjadi pada Dato’ Siti dan Datuk K di mana percintaan mereka dapat tentangan dari ibu bapa cuma jodoh Dato’ Siti dan Datuk K telah ditakdirkan bersama. apapun jangan kita ketepikan ibu bapa …mereka nak yang terbaik untuk anak-anak mereka. Bawalah bincang dengan cara baik … Hati ibu ni walau sekeras mana pun dia tak akan lah buang anak yang dikandung selama 9 bulan 10 hari. Darah daging kot… Cuma yang x sedapnye pihak Afiq dan Eina takkan lah sampai nak bawa kes ni ke mahkamah… nak ambil tindakan bagai … Respect pada Dato’ Siti dan Datuk K … walau apa pun halangan diorang x pernah cepat melatah apa lagi nak refer ke mahkamah…dengan Ibu sendiri tak payah nk saman menyaman … tak cium bau Syurga tu… pihak ketiga dan ke empat pula tak payah la nak tumpang glamour sekali biar Afiq, Eina dan Ibu Afiq je yang selesaikan masalah ni ……InsyaAllah ada jalan penyelesaiannya

    0

    0
  50. waty says:

    tak sedar dik untung punya afiq ni..ingatlah, siapa yang jaga time sakit masa kecil dulu, sapukan ubat pada luka, bagi makan sampai la pandai berdikari, takde pengorbanan seorang ibu, tak berdiri kamu sehingga hari ini..dah ada kedudukan dan rupa berlagak pada ibu sendiri..neraka la jawabnya…sepatutnya kita yang membimbing gf kita..bukan dia plak ambil tindakan atas mak kita..mana pergi maruah keluarga dan maruah kita sebagai lelaki?

    0

    0
  51. Mirai Suenaga says:

    sibuklah shilalalat ni. time cam ni pun kau nak overexposed juga!

    0

    0
  52. modjo says:

    betul r apa shila cakap tu…..if you need both…win them….win both. bagi aku kes shila dulu bukan dia yg bermasalah…..tapi keluarga dia….teman lelaki dia yg bermasalah. dia dah usaha apa yg perlu. aku tak nampak dia jadi anak derhaka…..dan dia jugak bersikap matang dgn teman lelaki dia kut. ujung2 dia stay dgn keluarga dia…..sbb perbalahan itu x dpt diselesaikan. bukan sbb dia dah buat pilihan….. betul la tindakan dia.

    0

    0
  53. MYAEIA SPENDER MERAH says:

    betol jgk ape shila ckp ni.yela dia pon pnah wt silap..tp yg si afiq ni…kot ye pon mrh kt mak,tk pyh g wt pc bgai..ko g jela ngadap mak ko..even kne pukul sepak terajang..tk de sape thu..1 mlysia tk kn thu law ko yg bukak aib ko sendiri..
    eina azman??? sape dia ni….dulu tk ngaku tup2 kes cm ni interpremmm lg wt org benci…pk la pnjang dek non…..sampah la u olss

    0

    0
  54. idir says:

    bawak satu femili and the kapel masuk rancangan prof muhaya..bincang dalam tibi gitu..muahahahah

    0

    0
  55. Ala..korang semua memang mulot puaka!! mulot hanjeng!! mulot babii…melayu bangsat melayu gampang..suka je mengutuk org….hasad dengki…melayu bangsat… at least Shila dah berjaya…Muiz & Eina?? cam haramm….tak glamer mana pun….diam2 je lah..tak payah lah nak kutuk mak sendiri..bodoh punya melayu

    0

    0
    • anon says:

      kau ni tak kira bangsa apa pun mmg lahir sebagai species BANGANG! genetic haiwan kot kau ni..especially yg diharamkan Islam tu..

      0

      0
      • Viviana Abdullah Lee says:

        eh anak sialan…aku nie pun melayu ok…tapi aku sedey ngan perangai orang melayu yg suka kutuk mengutuk and menjatuhkan bangsa sendiri bila dah Berjaya……Contohnya Shila Hamzah…ko dah Berjaya ke?? anon sundel puaka haram jadah oiii

        0

        0
  56. Anonymous says:

    Orang ramai marahkan si Afiq ni sebab dia lupa daratan. Lupa asal usul dia. Afiq ni jenis tak boleh terima dia pernah hidup susah dengan seorang ibu penjual burger. Malu konon bila orang tau siapa keluarga Afiq. So…kalau malu , naik kan la taraf ekonomi dan nama keluarga bila dah berjaya. Baru la berkat dan dihormati masyarakat dari melayan kerenah Eina yang banyak menyusahkan Afiq dan orang keliling. Ada je masalah yang Eina timbulkan.

    Sanggup ke Afiq dengar orang ramai menyumpah seranah hanya kerana Afiq melayan sikap Eina yang keterlaluan. Walau betapa susah sekalipun, seorang Ibu akan tetap mendoakan yang terbaik buat anaknya tetapi Afiq perlu ingat mulut orang ramai yang menyumpah seranah , Afiq tak boleh tutup..Itu juga doa… .seorang ibu yang melahirkan, membela dan membesarkan Afiq, akan lakukan apa saja asalkan anaknya tak dianiayai oleh orang lain. Sudah tentu seorang ibu mahukan kehidupan anaknya senang sebab dia yang bersusah payah selama ini. Kalau ibu Afiq tidak berusaha selamatkan Afiq siapa yang akan lakukannya. Memeriksa account Afiq adalah salah satu darinya agar Afiq tidak terus terpedaya. Sebab dia value setiap $ yang Afiq perolihi.Dia tau betapa susah Afiq nak mendapatkan wang tersebut. Sebab itu dia bersuara. Memang patut pun.

    Kes Afiq ni terbalik pulak. Si Eina pulak yang risau lebih pasal duit Afiq. Kenapa.?..dia takut orang tau dia dah gunakan ke? Dia pulak yang sebuk menjawab kat press conference. Eina tu siapa….busybody . Sebuk masuk campur hal orang anak beranak.

    Cuba Ikut contoh Shaheizy Sam. Lagi tinggi pencapaian, lagi dia hargai ibu dia yang hidup sebagai ibu tunggal sejak berumur 12 thn membesarkan dia. Bila berjaya …ibu yang dia cari dulu bukan girl friend. Siap beri mak dia barangan kemas dari hadiah yang dia terima. Beratus ribu pulak tu. Sebab tu rezeki dia bertambah.

    Tengok lisa Surihani. Buat joint account lagi dengan mak dia walaupun selepas kawin. Mak dia bebas gunakan account tu. Tak pun jadi masalah….

    Lihat Shila Hamzah….Walaupun bercinta sakan dengan lelaki yang tak hormat keluarga dia…. dia bertindak waras… berfikir panjang… pilih keluarga kerana tanpa keluarga hidup dia akan terumbang ambing tanpa haluan.

    Dan ramai lagi……. tak pun mereka jadi papa kedana kerana seorang ibu….

    Afiq ..u just one mistake…terlalu tunduk pada orang yang salah (Eina).. Ini lah akibatnya. Eina is not a good motivator. Apa nasihat yang dia beri cuma merosakkan hidup Afiq. Sejak Afiq berkawan dengan dia…. apa pencapaian Afiq…. tak habis habis dengan masalah yang Eina lakukan.. Fikir kan la. Dont make more mistakes… Buat macam Shila Hamzah… pergi tenangkan diri tanpa sesiapa disisi… rasa nya baru Afiq boleh berfikir secara waras…. Solat dan dekatkan diri dengan Allah… Percaya la . Allah akan beri petunjuk. Afiq akan dapat teruskan hidup dengan ceria balik…..Apa apa pun tindakan yang Afiq buat , mohon la maaf dulu pada ibu Afiq…dan….dan… suruh Eina tu minta maaf pada ibu Afiq juga… Jadi lah anak lelaki yang bertanggung jawab sikit. Ini baru kena goda sikit dah lupa diri… malu la.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yeahhh exactly 100 % agreed…
      mengapa nak marah n salahkan mak yang melahirkan kita… hey think! mak tak boley diganti tahu….makwe…bersepah meh….bukan ape…apa2 dalam dunia ni..mak kita baik atau tak baik…she is mom….she still a mother. everything ur mom are doin…its not her fault….maybe u not see it now.u being like this n treat her this way for small problem? pernah tak afiq rase bawak makhluk tuhan dalam perut selama 9 bulan 10 hari, rase penat tahu! Allah saje yang tahu…pls repent dear

      0

      0
  57. Intan says:

    sebab dia penah melalui benda2 tulaa dia bagi nasihat. si Eina Azman tu berlakon cite ape ? haha

    0

    0
  58. Cahaya says:

    ibu kan ada instinct. klu dia x berkenan tu, ada la sebabnya. mcm sy dulu, 6 tahun pertahankan cinta. mula2 si dia mmg baik. masuk tahun kedua mula buat perangai pinjam duit sy & adik sedangkan kami masih belajar kat U. bukan sikit. sampai sy praktikal & keje, sy yg tanggung idup dia tp family kami x tau. tibe2 ibu sy suruh kami putus sb dia rasa x sedap hati. kami putus setahun je pastu sambung balik. lps tu perangainye bertambah teruk sampai berjudi & pinjam along, jual laptop & galaxy tab sy, curi duit cash & credit card. last2 utang cecah rm40K, barang kemas digadai n sy kena bayar hutang2 along dia. Alhamdulillah, Allah tunjukkan jalan & temukan sy dgn suami sy yg skrg ni. jgn jadi mcm cinta koala – setia peluk pokok tu sampai pokok tu mati pun x sedar2 lagi & akhirnye koala tu mati dihempap pokok tumbang tu sendiri….

    0

    0
  59. love says:

    shila u looks so damn pretty in dat pic….what a lovely face with beautiful hijab……………………………..

    0

    0
  60. exshilla says:

    bg aku, shilla hanya bagi pandangan jek. sbb dah kena pada batang hidung dia sendiri antara kekasih & keluarga. mcm waktu kes dia dulu jugak dato siti bagi nasihat, ramai bg nasihat lagi…dia pilih keluarga, ternyata pilihan dia tepat. sama mcm kes ni jugak just bg nasihat jek…

    0

    0
  61. Assalamualaikum
    Afiq Muiz..kau cuba baca benda ni..baca dari otak lekat sampai dalam hati.
    http://cheesecakecintahoneystarz.blogspot.com/2013/05/semakin-ramai-si-tanggang.html
    semuga masih terbuka hati untuk meminta maaf dari ibu sebelum terlambat

    0

    0