Written by AbangNara | September 17th, 2012

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Shila Amzah yang telah berjaya melangkah ke final untuk pertandingan nyanyian Asian Wave. Pertandingan yang berlangsung di Shanghai ini telah berlangsung menampilkan penyanyi daripada Jepun, Korea, China, Thailand dan banyak lagi.
shila amzah asian wave
Daripada 30 orang peserta, hanya 12 orang terpilih ke final yang akan berlangsung pada 20 September ini. Pusingan awal telah pun berlangsung daripada 31 Ogos sehingga 6 September yang lalu. Pada pusingan pertama, Shila Amzah menyanyikan lagu “Set Fire to the Rain” dan pada pusingan ke-dua, lagu kegemaran Shila iaitu ” Forever Love” dinyanyikan.
shila amzah asian wave
Sila saksikan video penuh kepoweran oleh Shila Amzah ketika menyanyikan lagu Forever Love di bawah ini.

Kepada Shila Amzah, all the best dan good luck. Berikan persembahan yang terbaik anda. Abang Nara bangga melihat penyanyi daripada Malaysia bakal bertarung dengan penyanyi-penyanyi Asia lain yang tak kurang hebatnya. Fighting Shila!!! Info Facebook Shila Amzah.

62 responses to Shila Amzah Akan Berentap Di Final Asian Wave Pada 20 September Ini

  1. xeph says:

    Woihhhh. Kelasss kau Shilaa.

    0

    0
  2. suparjo.. says:

    all the best shila..:)

    0

    0
  3. hijau says:

    lagi bangga bila shila pakai baju kurung dan bertudung…=)

    0

    0
  4. unknown says:

    WOW!!! AWESOME!!! Dulu Dato Siti juga pernah bertanding dengan nyanyian bahasa cina. Ternyata dalam video di atas para juru terpukau dengan suaranya dan ada yang sampai meremang bulu roma :)

    0

    0
  5. cteqqa says:

    memang best la dia nyanyi lagu forever love,favourite song ever :))

    0

    0
  6. Heart Beat Writer says:

    bangga jd org Islam…go fighting shila…

    0

    0
  7. faezah says:

    maniss :) lagi molek f she is given the opportunity to become a duta for hijab or other related products. bila berhijrah does not mean rezeki dlm bidang seni tersekat. shila amzah is awesome :)

    0

    0
  8. Heart Beat Writer says:

    bangga jd org Islam…go fighting Shila…nie bru pertndingn vokal…

    0

    0
    • puyuk tembus says:

      ko bangga jadi org islam sbb dia pkai tudung nyanyi atas stage ke..? masyaallah ko ni…tutup lah tara mana pon adalah haram hukum perempuan melaungkan suara mendayu-dayu mcm ni utk dipertonton org ramai…harap maklum kalau xtau lagi la…

      0

      0
  9. kagumnyeeeee says:

    sangat superb..shila amzah.. moga menang..:-)

    0

    0
  10. very da'vas says:

    all da best shila…

    0

    0
  11. ntah apa2 says:

    pucuk tembus, ko ni ckp xpakai otak je?suara wanita dianggap aurat sekiranya dia merengek2, atau pendek kata wat lelaki stim..so ko rasa if ko lelaki suara dia ni wat ko stim ke?kalo stim may be ko ni giler

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xyah nak over sgt la pucuk tembus. Org2 mcm ko ni la yg kata Oppa Gangnam tu pun benda Yahudi. Mengarut ngarut

      0

      0
  12. anisa says:

    sukar mahu puaskn hati semua org…bila yg tak pki tdung di suru pki tdung, bila dah pki plk d suru jga suara….apa2 pun kita harus bangga sb dgn adanya org spt shila yg brhijab dan melalui nyanyian ini mgkn bole memikat hati org lain agar memeluk islam…think positive lah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Btul tu!! Sukar mahu puas kan hati org… Ade jer feedback yg negative… think positive kan lebih baik…

      0

      0
  13. Leeza Lizzy says:

    Tak perlu comment mcm2… Besok pun tak game nk comment mcm2
    We juz need to think positive… All the best to u Shilah!!

    0

    0
  14. pavlova says:

    lebih suka tengok shilla skg berbanding dulu..teruja tengok penampilan baru yang lebih ayu bila shilla bertudung..rase x jemu mata memandang:)))) congrate shilla!

    0

    0
  15. pavlova says:

    Shila lebih ayu bila bertudung…x jemu2 mataku memandang..:)) rupa cantikk, suara pon sedap..untongla..~

    0

    0
  16. Alahai says:

    Datuk siti guana lagi..takkan nak berserkup jerk..shila buktikan yg dia boleh bertudung n menyanyi..im not say tat nyanyi tu bagus..but at least dia menuju ke arah kebaikan..mana tau one day…di sebabkan hijrahnya itu..ada sinar baru yg bisa membuatkan dia tersedar…

    Bertudunglah walau terpaksa…makin comel ada if btudung betul2 tau… Idaklah rambut sejemput kuar…

    0

    0
    • Apalah...... says:

      tutup kepala tu hak masing2 jgk…tok ti nk befesyen mcm tu apa kau sakit hati….berfesyen hak masing2lh gok….takkn nk terikut2 nk bertudung ke berpurdah ke berkerubung ke fesyen yg sama je..diorang pn ada perasan boring..tkada istilah tudung dlm mn2 kitap pnlh.. selendang ke,serkup ke dia nk guna apa pn suka hati dialh..dia tau nk jaga maruah diri dialh..tuhan pn tahu hati siapa yg busuk dn tk samaada tutup kepala atau tk ok…tuhan akn nilai tu semua jgk ya…klau korang dh rasa korang terbaik jagalh maruah,hati dn mulut korang tu semua ya…orang wanita yg tutup kepala pn nk merasa berfesyen jgak….itu hak masing2 lh oiiii….suka hati dialh ok…jgn konkongkn dn jgn buat terikat sngat pemikiran kau semua yg mcm ni blh tk ah….sorry ya….peace….

      0

      0
  17. Cik Embun says:

    serius aku bangga.. bangga aku Shila..tabik spring kt u sis!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    akuuuuuuuuuuuu 1stttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!

    0

    0
  19. mizz says:

    ni aku amik side bangga sbb shila p bertanding dgn penampilan mcmni…then the rest msg2 nyer opinion…

    0

    0
  20. farah says:

    astro ada live x nanti?

    0

    0
  21. donut_cute says:

    mmg meremang bulu roma. aku sebenarnya respek kt penyanyi yg dianugerahi bakat menyanyi sbb boleh perform depan org ramai tak kira betapa ramai org pun dan tak kira depan bangsa apa sekali pun. kalu aku mau mengeletar kepala lutut dan suara pun tak kuar. sbb tu tak leh jadik penyanyi..

    0

    0
  22. Fans artis says:

    Shila the Best………..”

    0

    0
  23. Love shila says:

    Shill the best…

    0

    0
  24. Lurve To TALK says:

    ATTN : ABANG NARA
    (KOMEN DIBAWAH TIADA KENE MENGENA NAK COMMENT MENGENAI CERITA DIATAS)
    BANG NARA, BOLE TAK WAT UPDATE PASAL PENYANYI 80-AN
    ANDRIAN SHAH YG TERKENAL DENGAN LAGU ‘SAYANGI DAKU’…TERINGAT KISAH TIME SKOLAH 1989…HEHE…THANKS ABG NARA

    0

    0
  25. My2Cents says:

    Ni kalau Shila Amzah menang di luar negara, rasanya Zed Zaidi bising tak..

    0

    0
  26. LINI mn says:

    SALAM..CONGRATE SHILA…already seeing ur vclip on utube….so marvellous..hope u’ll get the 1st place n become a winner..im really enjoying ur song when u sing set fire on de rain by adele….ur voice quit fantastic n energetic too…..go shila go..shila..dont break my heart shila…em..up..o yeah…!!goooooooooooooooooooooo Shila!!!..Malaysia Boleh!!

    0

    0
  27. vio says:

    memang sdap sgat suara dia terutama lagu forever love 2…meremang bulu roma.mmg power arr suara dia.juri pun komen bgus sal dia..malaysia boleh!

    0

    0
  28. Jeng jeng jeng says:

    Aku bkn tak sokong Shila ni.. Still proud of her sebab jadi wakil M’sia. Tapi byk lagi yg boleh nyanyi dari Shila ni.. Suara Shila ni jenis yg lurus jer.. Org sana maybe impress sebab tengok bangsa lain boleh nyanyi mandarin apa lagi dia bertudung. Memang jarang kali kan.. Apa2 pu dik harap komen2 kat cne semua tak kira negative, positive jadikan diri makin lebih menyerlah..

    0

    0
  29. honey says:

    tahniah shila. memang meremang bulu roma dengar dia nyanyi. ada sorang lagi penyanyi malaysia bangsa cina masuk. dia nyanyi lagu dato’ ct ‘bukan cinta biasa’. best jugak. rasanya dia tak dapat masuk final.

    0

    0
  30. deen says:

    buat pengetahuan korang,shila amzah menang kat ASIAN WAVE ya!!!!!!
    tdi tgk siaran langsung kat siaran tv china.huhu.congratulations.chia yo shila!

    0

    0