Written by AbangNara | September 25th, 2013

Apabila mengetahui Sherry Ibrahim mempunyai kekasih yang berasal dari Mauritius, Abang Nara dengan segera membuat carian untuk mengetahui serba sedikit tentang negara tersebut. Rupa-rupanya Mauritius adalah sebuah pulau yang terletak di benua Afrika. Bahasa rasmi Mauritius ialah English dan Perancis. Mungkin Sherry Ibrahim jatuh cinta apabila mendengar kata-kata pujangga versi Perancis daripada teman lelakinya itu.

sherry ibrahim

Sudah memasuki umur 30 tahun, Sherry mengakui yang dia sudah berbincang dengan kekasihnya mengenai perkahwinan. Namun sayangnya kerana ingin memberikan tumpuan pada kerjaya masing-masing, mereka berdua masih belum bercadang untuk mendirikan rumah tangga dalam masa terdekat. Kata Sherry:-

Kami ada berbincang pasal kahwin, tapi dia belum lagi bercadang untuk melamar saya dalam tempoh terdekat ini. Saya pula tidak mahu memberi tekanan kepadanya kerana lelaki memang tidak suka bila mereka didesak dalam soal kahwin.

Apa yang penting, kami bahagia sekarang dan saling menghormati antara satu sama lain. Kami juga ingin fokus pada karier masing-masing terlebih dulu kerana saya percaya soal jodoh adalah ketentuan dari Tuhan. Saya pasrah kepadaNya.

Setakat ini, ibu bapa kami sudah tahu dengan hubungan ini dan tidak menghalang dengan siapa saya ingin berkawan. Apa yang penting, mereka ingin lihat saya bahagia. Sepanjang tempoh lebih setahun kami menjalinkan hubungan, semuanya berjalan lancar tanpa masalah. Saya memang sudah bersedia untuk berkahwin jika jodoh kami sudah sampai.

sherry ibrahim

Umur 30 untuk wanita Melayu memang sudah agak lambat jika tidak berkahwin lagi. Namun oleh kerana kekasihnya orang asing, maka Sherry belum boleh dikategorikan sebagai anak dara tua. Mungkin kalau ada yang kenal dengan kekasih Sherry, boleh tolong alihbahasakan dan hantarkan kata-kata Sherry di atas kepadanya. Barulah dia tahu yang Sherry dah bersedia untuk kahwin bila-bila masa sahaja.
sherryP.S: Gila betul BestBuyWorld Malaysia ini. Dahlah macam-macam jenis barangan ada (alat solek, minyak wangi, dompet, skincare), kesemuanya pula dijual dengan harga MURAH sangat-sangat. Tak percaya? LIKE Facebook Best Buy World Malaysia sekarang atau layari www.my.bestbuy-world.com untuk mempercayainya.

46 responses to Sherry Ibrahim Sudah Berbincang Mengenai Perkahwinan Dengan Teman Lelaki Mauritius

  1. rya says:

    Semoga berbahagia

    0

    0
  2. farahanim says:

    hmm.. ok… next.

    0

    0
  3. YEAYYYY says:

    YEAYYY 1ST COMMENT….

    SPE LELAKI MISTERI DIA NI ERK….HEHEHE

    0

    0
  4. perempuan says:

    suka sangat tengok dia dekat Meletop, pandai dia promosi rancangan yang dia lakonkan. then jawapan dia pun sangat2la matang.. takdela macam sesetengah artis yang ter “aaa” “hrmmmm” je lebih pastu gelak sorang2 macam syok sendiri..

    dia ni nampak sangat professional. like it!

    0

    0
    • kesah pulak? says:

      baru 2 hari lepas aku jumpa dia kat bangsar nak melintas,aku mula-2 tak perasan tuh sherry ibrahim then masa bagi laluan kat dia dgn sorang kwn perempuan dia nk melintas baru aku perasan tuh dia,tapi muka bajet gila tak reti nak senyum org da bg laluan nak melintas,kwn dia pulak yg senyum..
      mahal sgt ke nk senyum bkn minta kau ucap terima kasih pun,poyo gila..elok-2 aku suke tgk lakonan dia terus tak minat dah..

      0

      0
  5. Serap Kecoh says:

    alooo???baruk nk berbincang pn nk heboh jugak ke?kenape tak wat statement,,saya baru lepas berak kentut

    0

    0
  6. semut tonggek says:

    si serap kecoh nie kecoh je….mane laa tahu dia jwp soalan wartawan ke ape ke mmg laa dia bgi jawapan mcm tu… Kecohh lebih plak ko….

    0

    0
    • Serap Kecoh says:

      oit semut tonggek,,,sukati aku la nk cakap apa,,ko pn sama kecoh dgn aku pesal??ko tu yg kecoh jugak!

      0

      0
  7. Cute says:

    haa elehhhhh!! semua tu poyooooo jeeee….

    0

    0
  8. layan aje la.. says:

    eh, bf sherry ni islam ke x? klu x, sempat la convert dlu sblm bincang2 nk meminang bagai.. juz my 2 cent

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Eh bukan dgn bambang soteto ke?

    0

    0
  10. bagus. berita dia ni akan meningkatkan industri seni negara. go go go!!!

    0

    0
  11. […] sebuah pulau yang terletak di benua Afrika Bahasa rasmi Mauritius ialah English dan Perancis Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Berbincang, Dengan, Ibrahim, Lelaki, Mauritius, […]

    0

    0
  12. WAWA SEMPUT says:

    a

    0

    0
  13. WAWA SEMPUT says:

    heheehe…..dagu senget

    0

    0
  14. emas says:

    dia tak ready nak melamar sbb bf dia ada org lain lah tu

    0

    0
  15. invisible me says:

    Kalau dah ada calonnya, harap dipercepat akadnya

    0

    0
  16. beruang says:

    huh…aaron aziz juga class wei..x sombong,dia dh nak balik masa kat pwtc matta fair hr tu,guard dia x bg aku bergambar..sekali aku panggil dia “abg..nak amik gambar boleh” terus dia berpaling kat aku dan snap pic…klass ko aaron,luv u n diyana ur wife sgt sportingg

    0

    0