Written by Bella | January 1st, 2016

Disahkan menghidapi sejenis ketumbuhan dikenali sebagai Endometriosis didalam rahimnya, pelakon Sheera Iskandar telah menjalani pembedahan untuk membuang ketumbuhan tersebut di  Hospital Pakar Damansara pada hari Selasa lepas.

Doktor maklumkan ketumbuhan itu belum sampai ke tahap serius, tetapi jika tidak dibuang, ia boleh membesar dan membahayakan nyawa. Atas nasihat doktor, saya setuju dibedah dan tidak mahu berlengah lagi.

Agak sukar untuk seseorang wanita itu hamil jika ketumbuhan itu tidak dibuang malah ia juga boleh sampai ke tahap yang lebih seirus.

Buat masa ini Sheera masih lagi ditahan di wad kerana keadaan beliau masih belum stabil. Doktor juga menasihatkan agar Sheera menjaga pemakanan beliau selepas ini agar penyakit itu tidak berulang.

Seram jugak bila dengar ada ketumbuhan dalam rahim, boleh kami bayangkan sakitnya bagaimana. Harap Sheera Iskandar cepat sembuh.

Sumber Berita: mStar Online

5 responses to Sheera Iskandar Jalani Pembedahan Buang Ketumbuhan Dalam Rahim

  1. Anonymous says:

    byk wanita2 ada ketumbuhan ni. kalau waktu period rasa sakit2 dan senat teramat tu, pergi la check/ buat scan.

    0

    0
  2. Dr Fauziah says:

    org yg mengalami ni selalunya sakit bila buang air, lepas tu time dtg haid, period pain tu buat hingga peluh2, sembelit dan cramp. ada lapisan kt dia punya rahim tu berkumpul. x bahaya kalau x check. dalam 5-6 hari juga kt hospital bergantung kpd kes. lepas tu pantang mcm org beranak sebulan-2 bulan camtu. minor surgery je utk org perempuan. x digalakan makan ikan2 yg berbisa/ berdarah hitam. mengandungi byk toksin…

    0

    0
  3. minah jambu gerek says:

    minah jambu selalu kalau period aje sengugot eeeeee….

    0

    0
  4. ctz says:

    Sheera pas ni jaga makan.banyakkan makan sayur hijau spt brokoli.elakkan makan ayam dan daging merah. Lebih kan ikan kembung dan tenggiri.pari tidak bagus utk endometriosis.kurang kan stress sbb stress melemahkan ketahanan badan.

    0

    0
  5. pelik says:

    suami dia bertindik2 bukan main lagi, kenapa begitu ya? kt telinga kt kening -.-“

    0

    0