Written by AbangNara | January 31st, 2013

Wow. Adakah rasa cinta dan sayang Sharnaaz Ahmad terhadap Shila Amzah tidak mendapat restu daripada ND Lala. Terkejut beruk juga Abang Nara membaca kenyataan ND Lala di Harian Metro hari ini. Nampak macam tengah marah yang amat.
nd lala biadapSecara logiknya, ada benar kata-kata yang dikeluarkan oleh ND Lala. Sharnaaz seolah-olah ingin melangkau batas adat resam orang Melayu. Kata ND Lala:-

Saya dan ibu Shilla masih hidup, masih bernyawa. Sekurang-kurangnya hormatilah kami sebagai orang tua. Kalau Shila mahu kahwin sekali pun, saya walinya, bukan Shaarnaz yang menentukan itu isterinya. Dia (Shaarnaz) mengakui Shila bakal isterinya dan tetap akan merisik, semua itu karut. Jangan keluar kenyataan yang boleh memalukan diri sendiri dan saya percaya keluarga Shaarnaz turut malu dengan tindakannya itu.

sharnaz shilaBetul juga kata ND Lala itu kan? Mungkin yang dimaksudkan oleh ND Lala ialah jangan gebang lebih-lebih sangat selagi tak sah bergelar suami isteri. Kalau tak jadi, diri sendiri yang malu. ND Lala turut sempat memberi sedikit nasihat kepada Sharnaaz.

Ini nasihat saya kepada Sharnaaz, ibu dan bapa Shila masih hidup, kita ada adat dan agama, jadi jangan memandai-mandai. Tolong jangan biadap, hormati kami ibu bapanya. Ini bukan perkara main-main, melainkan kalau mereka mahu kahwin lari.

shila

Nampak gaya sebelum berkahwin pun sudah ada masalah dengan bakal bapa dan mak mertua. Diharap Sharnaaz dengan segera mengambil balik hati ibu bapa Shila. Kang tak pasal-pasal masuk merisik kena reject. Perlahan-lahan pergi minta maaf dan minta restu daripada mereka. Tak ke gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

174 responses to Sharnaaz Tolong Jangan Biadap – ND Lala

  1. Shake says:

    Panazzzz..shanaazzz

    0
    0
    • amoi says:

      KAH KAH KAH KAH…PADAN MUKA KO SHARNAAZ…TEBAL MUKA LA KO..G NYOROK DLM UMAH DIAM2..SYUH SYUH SYUH

      aku dah agak ND lala x selesa dgn pangai si sharnaaz ni…mst ND lala pk, “budak x hormat makbapak gf, cmni nak buat menantu???anak hantu ade lah..”

      utk shila…G CARI BF LAIN…bapak ko dah x stuju tu..har har har..

      0
      0
      • gggg says:

        pdn muka hang ..
        baru ada akai ..

        0
        0
        • A4 says:

          kasih syg ayah kan… mn sanggup nak tgk anak yg di sayang, ditatang bgai minyak yg penuh jatuh ke tangan laki yg panas baran, suka mengongkong..
          belum ada ikatan dah tunjuk kuasa veto.. ayah mana yg tak risau kn..

          yg si shanaz tu pun, kemain confident buat statement bakal isteri la apa la.. klau ko tak rasa segan dengan public at least respect family shila.. betul la mcm nd lala ckp tu.. shila masih ada mak bapak..

          and to shila pula, awak masih muda. mak bapak awak menaruh harapan tinggi. jgn disebabkan seorang laki yg belum tentu nak jaga awak, awak sanggup hancurkan harapan mereka..

          0
          0
        • i'm not a monster says:

          pelik betul sharnaaz ni…nd lala dah bg hint tu..tak kan tak paham2 lagi, nd lala tu nak suruh shila berjaya dlm kerjaya dulu…ko pulak nk ajak kawin…kacau betul

          kewangan ko dh stabil ke nak tanggung anak dara org ni, tanggungjawab besar kalau nk kawin…bukan cinta jer, takut nanti tak pasal2 shila kena penyepak bila kau naik hangin

          0
          0
        • tttttt says:

          kak bedah hok alohhh …

          0
          0
        • Kak Melah says:

          Gelojoh la Chanaaz ni..Kalau ada jodoh tak kemana…iyo dak?

          0
          0
        • Juliana Banoss says:

          betul tuh carikan saja bf lain untuk shilalat nih, syarnazz ni psyco jah… takut aku…

          0
          0
        • n says:

          nampak mcm kene reject je Sharnaaz..apapn kena lah respect org tua gf tu dulu sebelum nak ambik anak dara dia..ni tak..blm apa2 dah claim mcm2..

          0
          0
        • Juliana Banoss says:

          Syarnazz habis lah tak jaga hati bapak mertua, melepas lah ko..

          kukukata.blogspot.com/2013/01/18sx-taman-tema-seks-di-korea.html

          0
          0
      • gegurl says:

        mmg silap org lah sharnaaz nk mencabar ND lala… lagi tersilap shila amzah lah dapat boyfren yg bermasalah mcm ni… harap2 tiada kesilapan lagi kali ini.. bukalah mata wahai shila amzah… pilih lah keluarga n kerjaya kamu.. Insya Allah kamu xakan tersilap lagi… ;-)

        0
        0
        • EMAK NANA says:

          boleh la cakap sebab x kena kat btg idung sendiri….x merasa mak n bapak mertua yg giler n perangai cam haram…..kalo bapak dier x suker dlu kenapa x larang….si shila tu siap dating bawak mak dier lg…bukan bru sehari dua couple, tp dh bertahun….amoi dh besar panjang dan ade akal pikir la sendiri…..

          0
          0
      • Miss Waddafaq says:

        Sekarang baru pakcik nak cakap jangan biadap? dulu anak berpeluk, berpegangan tangan, jaja cerita cinta dalam paper, kenapa tak cakap biadap?

        0
        0
        • Anonymous says:

          Buat Waddafaq….Nie lah dia org tua,dia x cpt melatah. Berdiam x semestinya dia suka apa yg ank dia buat.Org tua biasanya cari masa yg sesuai untuk bercakap.

          0
          0
        • Miss Waddafaq says:

          Dosa berdiam bagaimana pulak? malaikat pencatat dosa pun diam juga? guna akal klu nak komen.

          0
          0
        • funny says:

          mana la korang ni tau bapa dia diam time tu? isy2, bersangka buruk betul la korang ni, mgkin da tegur anak dia secara offline. (pepun tak boleh blah la dgn ayat u ni wdfk : guna akal klu nak komen? hehe.. curious nak tau akal u level berapa ek?)

          0
          0
        • Hannah says:

          mungkin dia da tegur si shila tu. Takkan nak tegur shila sampai masuk paper kot. Hal anak-beranak la. Tak perlu sampai masuk paper kalau bab nak menegur. Kalau menegur thru media, tu mcm buka aib anak dia.

          0
          0
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          mungkin bapak shila tk tau lagi bau nye si shahnaz ni…….ha skarang bapak shila dh tau bau dia ha mesti la dia marah n rejek tros ! shahnaz yg tk tau jaga hati orang tuaaaaaaa….belom lagi ape2 dahhhhhh cakap si shila ni bakal bini…..shila ni dia belom nk kawin lagiiiii dia kan maseh muda mesti la dia nk senang kn mak bapak diaaaaaaa tol tk shila ????? jangan kemarok kawin sangatttttttttttttttttttt…..helo shila dengar cakap mak bapak shila ok …..jangan pulak shila bawak bapak sedara untok wali kan penikahan shilaaaaaaaaaa tu derhaka nama nye kan peminat2 ????????????

          0
          0
        • kusssssmangat says:

          ko yg sebenarnya takde adab..cakap mcm mak bapak tak ajau aje ko ni..anon tu jawab elok aje aku baca..ko plak tunjuk pandai nak suruh guna akal kalau nak komen..kalau ko tu berakal, kau takkan keluar pun reply mcm tu..pegi belajar adab sopan dulu baru bercakap dgn org..

          0
          0
        • dewi says:

          rasenye time gambar tu kuar shila kata mak die yg tangkap kan.

          0
          0
      • yuki says:

        ND lala dah ckp awl2,ko nak jgk mrisik,skg kan dah mlu bkl pak mentua dah s0und tuuu,to shila sya mint sgt lagu2 awk,tp boley tak jgn mention “cinta hati saya” lma2 naik meluat,jaga karier,pkir sal ayh n ibu anda,nak bcinta boley tp kmi dah muak asyik2 nk jaja crta cnta..

        0
        0
      • niki says:

        genrenti..
        100% pinangan akan ditolak !!!

        0
        0
      • Mak Jah says:

        Hahahaa…sharnaaz kalau tak faham-faham lagi tak tauuuu lahhhhhh.

        0
        0
      • hijau says:

        abeslahh lan todak jap agi nak mengamuk…

        0
        0
    • Anonymous says:

      ape lagi la sharnaaz ni.,, tak mau la buat cam gini..
      tak pasal2 kene dengan bakal bapak mertua..
      no komen la…

      0
      0
    • fatin says:

      hmm..silap haribulan kawin kat thailand le dorg ni..

      0
      0
      • neman says:

        kannn??? drpd buat dosa pegang2 tgn kuar2 dgn bukan muhrim, baik kawinkan je anak tu… lagipun anak dah suka sama suka… jgn menyesal lak nd lala… skang dah rmai kawin lari kat thailand… kau merancang mcm2 utk anak2 kau! tapi kau kena ingat nd lala- kes2 mcm ni dah byk terjadi, nnti kau gak yang malu anak kawin lari… jgn sekat nafsu anak kamu tu!

        0
        0
        • Roja says:

          tu sebab dlm Islam mana ada couple2 ni semua, bila si lelaki dah berkenan ngan si wanita, terus gi jumpa WALI, minta… at the first place ND Lala pun dah salah… patut TEGUR anak tu dari awal. Jgn terlalu rapat sbb, HARAM…

          Tapi apa2 pun dlm kes ni, HAK ND Lala sebab dia WALI Shila… Sharnaz tak boleh nak komplen. Itu dah termaktub dalam hukum ISLAM.

          0
          0
        • Anonymous says:

          wei roja, ko tau ke nd lala tu tegur shiela ke x sblm ni? ko duk serumah ngan dorang ke? perlu ke nd lala tu buat press conference nak tegur anak dia sindri? akai ade x ko ni?

          0
          0
        • Ayumi says:

          ND Lala bukan nak sekat nafsu Shila ke Sharnaz la. Kalau Sharnaz tu mmg kaki panas baran, kuat cekik orang, kuat sumpah seranah camana dia nak bagi..tak ke memudaratkan anak dia. Kalau Shila nak lari itu dia punya masalah bukan bapak ee.. ND lala cuma jalan kan tanggungjawab dia..Sharnaz nak bawak lari Shila ke Thailand ke , ke mana pun yang berdosa dia org, jadi anak derhaka. Perkahwinan bukan penamat derita percintaan di halang. kahwin adalah fasa baru kehidupan. esok dah patah riok, ke koma ke, yg kena tolong parents jugak. Masa tu x sorang pun kesah, kao rang lagi betepuk tgn kan, padan muka org tu, padan muka org ni. Masa tu juga, Shila dah x laku dah ..dah terlambat.

          0
          0
        • hati2 ada mata yang mmerothiii says:

          Sesuwai sgt statement hg tu….Nnti dh kawen lari, dh kenyang makan penyepak penerajang si chanazz tu….Blh la lari balik umh mak bapak…cri ND Lala jgk…. msa gedix2 galak nk mnikah xpikiaq plk mblakangi makbapak…. nafsu konon… pokok pangkal akai fikiran… tu Allah bg manusia ni akai utk bpikaq, bkn men hentam kromo ja… Bila masa tu nasik dh jadi buboq… dah basi dh pun… dh xguna… tu la ada pribahasa “cegah sblum parah….”

          0
          0
    • icy says:

      kannn,, nie makanan dia!!!
      Padan muke ang!

      0
      0
    • kamariah says:

      BAPAK SAYE PERNAH CKP KAT ANK2 DIE…

      DENGOR YER ‘BAIK BURUK ANK BAPAK ORG JER YG TAU’…JD ESK KOME KLU DH ADE ANK DIDIK LER ANK KOME ELK2 IN SHAA ALLAH TERPELIHARALAH NAME KAMU SBG IBU BAPA….

      SO SHARNAAZ BL ORG LUAR LG2 ORG OTAI KATE KAMU BIADAP…MAKNANYE MMG KAMU SORG YG BEGITU….

      0
      0
    • kakak neelofa says:

      dah lama ND lala ni pendam ahkak rasa…..makin dibiarkan makin menjadik2….nah hambik ko sharnazz…..apa lg jwb lah kt twitter lu bro!! brani sgt khenssss….

      0
      0
      • Anonymous says:

        org tua yg baik tak cepat melatah lainlah kalau mak Liyana Jasmay, mungkin nasihat sudah di beri dan mungkin si sharnaz sudah ditegur tapi masih tak makan saman.. that’s why kalini ND Lala bersuara secara terbuka.

        0
        0
    • Boss says:

      Conclusion to sharnaaz, hormatilah orang tua…

      0
      0
    • Kak Joy says:

      ini makan nya…yg nk di buat bini tu anak org..bkn anak yatim piatu..
      sharnaaz,kamu igt kwen ni dgn pompuan je ke?dgn mak bapak dia pun kamu kena kawen jgk..klu awal cerita dah gni..xtau la nnt mcm ne..nak kawen ni kena bincang..jgn pandai memandai lebih dari org tua ye..ni bkn america,ni malaysia..

      0
      0
    • kak timah says:

      gelojoh lah sharnaaz ni law ada jdoh xkemana . . .bagi lah cinta hati awak tu berjaya dengan karier dia yg baru nak naik tu

      0
      0
    • DOA AYAH says:

      ND LALA MMG BERHAK MENYUARAKAN DAN BERTINDAK DEMI ANAK PEREMPUANNYA.. AYAH DAN IBU MANA YANG TAK SAYANGKAN ANAK.. DARI KECIK LAGI DI JAGA DI DIDIK DAN DICURAHKAN KASIH SAYANG YG TAK BERBELAH BAGI.. AKUPUN AKAN BUAT APA SAJA YG TERBAIK SELAGI TIDAK MENYALAHI HUKUM ALLAH DEMI ANAK2 YG TERSAYANG… RESTU IBUBAPA ADALAH PENTING UNTUK KEHIDUPAN KITA YANG BERGELAR ANAK…

      0
      0
    • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

      YOU GOOO ND LALA!!!! protect ur beautiful daughter from the ‘sadis’ man… siakap rasa mmg nd lala tngah bengang sangat dgn sharnaaz ni..
      yang shila tu pula masih sayang sangat2 ke cinta hati tu…
      blum kawin lg dah melukai hati org tua. siakap just want to say… “padan muka hang sharnaaz…gatai sangat nak bebini..”
      p/s jgn pula shila n sharnaaz kawin lari..hikhikhik….heboh 1 malaya you all…

      0
      0
    • pemerhati says:

      by Fynn Jamal

      aku kampung sikit bab nikah kawen ni. bagi aku– cinta mati tahap tertonggeng cane pun, mak bapak cakap:
      jangan / nanti / tengok dulu–
      aku patuh.

      dua puluh tahun hidup–
      tahi dicebok, makan disuap–
      pasal cinta kau humban mak bapak dalam lombong–
      memang kalau ada depan aku–
      aku bahasakan.

      tak kiralah kau siapa.

      kalau aku kenal, aku pakej dengan penampar. kalau tak kenal– jenis bertekak depan orang kat bus stop pun aku mmg kasi tepet je.

      orang tua kita tak sempurna.
      KITA pun satu hari akan tua.
      kita ni–
      sempurna?

      orang tua tetap orang tua.
      ada bahasa sikit.
      kau nak anak orang.
      kalau jadi kawen, seumur hidup kau hadap orang tua pasangan kau.

      orang tua2 dah pesan:
      sebusuk2 daging, direbus dimasak; dimakan jua.

      darah daging tetap takkan putus.

      belum kawen dah kongkong pasangan mengalahkan mak bapak dia–
      kau siapa?

      kalau aku jadi orang tua pun aku tak hingin menantu macam ni. anak aku terkinja2 nak pun– memang aku lari2.

      ye la. kang aku sound tepet aku tak kenan kang–
      anak aku gantug diri.

      kesian orang tua.
      orang muda banyak mulut zaman ini.
      ada saja jawab dia.

      semua benda nak ada hak bersuara.

      0
      0
    • EMAK NANA says:

      tu la mak nk pesan kt ORANG TUA zaman skarang….kalo nk kawin x nk restu, tp kalo peluk2, cium2, kluar sampai lewat mlm bkn muhrim restu pulak…kalo dh sampai kluar gambar gitu bg jer la kawin…LORAT benor bapak dier ni…anak bru berjaya sekangkang kera belagak mcm penyanyi hollywood…kalo x suke dlu, larang la anak tu kluar dating, cium tgn, peluk n sebar gambar berpeluk…ade paham????

      0
      0
  2. acik ko! says:

    yess… agreed with nd lala… memang aku xberkenan pon ngan shanaz nie.. budget gangster… puiiiiii

    0
    0
    • zara says:

      Akhirnya ND LALA berkata-kata jua…..mungkin kesabaran ND LALA sudah melangkaui batas…….gaya macam ND LALA mmg xberkenan Sharnaz ni jd menantu dia….sbb wali da hak menentukan siapa bakal suami bg anak perempuannya…..itu termaktub dalam ajaran ISLAM…..kalu SHARNAZ da anak perempuan nanti…agak2 cmna lh jd kan~

      0
      0
      • GD says:

        tolong shila..please bukakan mate anda…………..tolong…hidup ngn ayah dah bape lme…. tp ngn mamat tu…. plss… oh no.

        0
        0
  3. cik kiah says:

    anak awk pun same..blm ape2 lg dh cium tgn

    0
    0
    • yellowhood says:

      tah..tak abeh2 cinta hati saya..cinta hati saya..
      mesti Sharnaaz tgh hot gila baca statement kat paper hari ni.

      0
      0
      • fairus sulaiman says:

        Nampak nya setakat 1.7 juta je lah kutipan filem Juvana ni … lpas kuar citer ni, ada lagi ke orang nak tgok muka Sharnaaz ahamd tu ? .. kesian prosedur Juvana, xpasal kena tempias

        0
        0
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          itu film tkde kena mengena ngan si shahnaz ngan shila n bapak diaaaaaaaa pahammmmmmmmmm ! ada jugak pelakon lain belakon ngan si shahnaz niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii apesallllllllllllllllllllllllllllllllll la hamlau sangat ni !!!!

          0
          0
  4. Nie says:

    Ni lg sorang…

    0
    0
  5. Huk Aloooorr says:

    Baru kena buku ngan ruas…
    Shahnaz tu kena kurangkan sket la baran tu….
    ni belum kahwin… kang dh kawin… kaki tangan semua naik atas badan shila…
    Shila… u deserve someone much much much better than him.

    0
    0
  6. kak leha says:

    kak leha first?

    0
    0
  7. shilalas says:

    macam-macam..

    0
    0
  8. Izz Latif says:

    Sharnaaz kena belajar hakikatnya ini dunia realiti dan bukan lakonan depan tv
    dari awal lagi cara dia handle hubungan dgn Shila agak meresahkan mata-mata yg memandang
    :)

    0
    0
  9. Takumiyaki says:

    Bapak dia nie lebih utamakan nyanyian anak dia, pelik betul la kalau jenis nak kejar glamour.. aku pun mmg x berkenan cara sharnaaz nie tapi sekurang2nya dia betul2 serius nk memperisterikan anak kamu tue.. nampak sgt bapak dia nak sgt anak dia jadi penyanyi yg berjaya dr fikirkan dosa2 lain tanpa disedari. Serius cara bpak dia terlalu menggalakkan nyanyian aku tak berkenan !

    0
    0
    • yolaa says:

      Takumiyaki,Kdg2 kita perlu letak kan diri kita kt tmpt mak ayah. Kita as a public mgkin kita xkenal betol2 sharnaaz. Dorg as org tua tau..si sharnaaz ni cne. dorg ada hak jgk nk tgk si shila ni bjaya. baya aku je si shila ni. byk potensi bdk tu.ni blum pape lg nk control ank org.da mcm apa je.cemburu baran. soal serius ke x nk isterikan tu mgkin dorg letak tepi sbb plg utama impian anak2 dlu. bg senang sbb ND Lala dlu pnh rs susah time membesarkan dorg. AND PALING UTAMA SIKAP. SIKAP Bakal suami kpd anak tu

      0
      0
    • amoi says:

      aku rasa kata2 NDlala srh shila focus kpd bidang nyanyian n ketepikan bab hubungan tu adalah alasan dia MENOLAK SHARNAAZ sebenarnya..tidak dinyatakan secara terangan..tapi kiasan..kalau Sharnaaz bagus, terang2 NDlala terima..skrg ni peminat dah x kesah kalau artis tu dah berkahwin n masih jd penyanyi lg sbb peminat pentingkan bakat skrg ni…kalau jd kat anak ko, nak ke ada menantu mcm tu???

      0
      0
      • Takumiyaki says:

        Ya mungkin jgk alasan.. mcm aku kata tadi aku pown x berkenan dgn cara sharnaaz nie.. betul la sapa nak ada menantu panas baran cm gini.. aku pun paham.. cuma aku fokuskan dekat bapak dia yg terlalu galakkan anak dia menyanyi.. itu yg aku tak berkenan tak pe la hak masing2 tegur ikhlas je sbb nyanyian dan glamour nie buat kita lalai tanpa kita sedar dr segala hal. Maaf la ya.

        0
        0
        • cik anon says:

          ak rasa shila yang mmg nak jd penyanyi.. klo x wat pe die nyanyi dari zaman sekolah sampai masok oiam bagai.. cuma rezeki die makin murah sejak kebelakangan ini.. sebagai bapa, aku rasa dia tawu nk paham apa yang anak dia nak capai dalam hidup, n now peluang n rezeki ada dpn mata, nape x fokus je?.. kemudian mamat tu plak muncul, so shila yang x penah serius bercinta ni dah rasa cam di awang-awangan.. (maklum la cinta pertama), so salahke ayah dia ingatkan dia balik tentang apa yang dia nak capai dalam karier dia..

          0
          0
        • Hanna says:

          kita xknal pun die tu…tp org kat sini boleh ckp die baran la…die garang la…kenal sgt ke? xkan sebab pernah bergaduh kita nk judge die seburuk tu..kita pun pernah bergaduh,pernah x puas ati,pernah bertekak ngan pasangan,kita pun sama mcm die ke? sekurang2nya niat die nk buat bini bukan mcm yg lain ‘baru kenal ati budi la..’ ‘belum merancang kawen’ ape2 la padahal berkepit sana sini..pakcik ND,anak nak kahwin,bagilah…nati lain jadinye pakcik gak yg malu..orang duk mengata anak pakcik itu ini xpe ke asalkan anak pakcik x kawen? orang dah berbulu mata tgok anak pakcik ngan shahnaz tu bercinta over sgt…kalau x suke shahnaaz kenape izinkan mereka bercinta? jodoh tu kerja Allah..dihalang mcm mane pun kalau dah tetap jodoh die kahwin jugak… kalau xde jodoh restu mcm mane pun tetap xkemana….

          0
          0
    • chronicz says:

      beb.. agak2 la kalau nak kawinkan anak sendiri pon, tgok la spe calon suaminya.. kalau dah awal2 x hormat “bakal pak mertua”, panggil anak pompuan dia “sakai”, ngamok n gadoh bile shila nyanyi ngan penyanyi lelaki lain, tp dia berlakon berpelok n bersentuh ngan pelakon pompuan x pe pulak.. gadoh couple2 guna medium twitter.. cm ni ke nak buat calon menantu?!!!..

      0
      0
    • tann says:

      apesal tibe2 kejar glamour? tak perlu kot nak masukkan hal ni. yang issue nyer si lelaki itu biadap. tiada ADAB. kalau bukan Islam sekalipun, orng agama lain bangsa lain pun tahu adab. dengan perangai maccam tu mmg la bapak mana tak pikir 10 kali kalau nak kawenkan anak. ND lala tu dah tua, byk mkn garam, dah lama dlm industri seni…tak bodoh tiba2 nk kuarkan statement camni. adoi.

      0
      0
  10. .................... says:

    ha…kan bakal bapak mertua dh naik angin…harapan tipis la nmpknya ko shanaz….

    0
    0
  11. hanna says:

    shilla tolonglah paham kenapa ayah cakap mcm tu. pleasee shilla, pleasee

    0
    0
  12. zara says:

    Akhirnya ND LALA berkata-kata jua…..mungkin kesabaran ND LALA sudah melangkaui batas…….gaya macam ND LALA mmg xberkenan Sharnaz ni jd menantu dia….sbb wali da hak menentukan siapa bakal suami bg anak perempuannya…..itu termaktub dalam ajaran ISLAM…..kalu SHARNAZ da anak perempuan nanti…agak2 cmna lh jd kan~

    0
    0
  13. Makcik Kantin says:

    Sharnaaz ni degil lah..tp ape2 pun aku ske dia berlakon citer Ruby, nmpk mcm kena btl watak Ben tu ngan dia, agk nye kat luar pun perangai mcm tu jgk..

    0
    0
  14. tutupmulut says:

    si sharnaaz ni lama lama macam psiko hokay!

    0
    0
  15. hoho says:

    ooo..gitu ke..

    0
    0
  16. den la ni says:

    sepatutnya dri dlu lg nd lala ni da bendung n kwl ank die ble org da mle bckp..ni x..skrg nasi da jadi bubur..hurm..pandai2 la nk selesaikan

    0
    0
  17. TANTE says:

    kalu aku jadi bapak die pun aku tak nak anak aku kawen ngan mamat ni.. belom kawen lagi dah control giler..panas barannye.. habes anak aku die kejekan nanti.. TOLONG LAA… moge2 terbuke laa mate shila ni….. mak bapak tau ape yg terbaik untuk anaknye

    0
    0
  18. nz says:

    nd lala dah bersuara..haha.asyik sharnaz jer duk pok pung2 kat media, ambik ko sharnaz dah kene sound biadap.sharnaz xnk bising kat tweter ker kali nie?sound balik nd lala ke?esok luse ckpla akuan kene hack..

    0
    0
  19. ................. says:

    sebenarnya niat shanaz tu memg baik..tpi cara dia salah…kalau sy jadi ibu bapa shanaz pn akan naik angin juga….kalau si shanaz ni sabar orgnya..aku rasa pak lala pn leh terima dia…..ni si shana zbelom2 dh cuba nk wat keputusan sendiri……

    0
    0
  20. Anonymous says:

    Nah amek kau sharnaaz.
    Cari aje lah lelaki lain yg lebih baik shila. Perkahwinan tanpa restu org tua tak kan bahagia.

    0
    0
  21. zarazoro says:

    baru kau ade akal sharnaaz…baran ko je orang kene pikir, baran orang lain ko x tau

    0
    0
  22. Anonymous says:

    Nak cakap simple jer: Sharnaz tidak sesuai buat Shila …..ini berdasarkan segala macam kejadian, perlakuan dan berita yang terjadi/dilaporkan selama ini….Kalau tak de angin masakan pokok bergoyang….kalau tak betul orang tak cakap….

    0
    0
  23. Anonymous says:

    padan muka kau sharnaz. buat lah perangai batak kau lagi.

    0
    0
  24. talam besi says:

    Nd lala nie msti x suke kt sharnaz,kalu x xknnye die nk kuarkn stment mcm 2 kn. msti nd lala nie trpngruh dgn kte2 org yg mngutuk sharnaz. tp shrnaz nie mmg poyo,hrmtila sket fmly shila n shila pn sme poyo nye…ksmplnnye,kedua2nye mmg POYO!!!

    0
    0
  25. ketamcomelone says:

    Yer lah.. mesti si bapak ni nak utamakan kerjaya anak dia dulu kan. Orang tengah glamour ni.. Biarlah die berjaya dalam bidang yang dia ceburi dulu. Bukan senang nak sampai ketahap ni. Diterima oleh masyarakat negara lain, tak ramai artis2 kite berjaya sampai keluar negare dan dikenali serata dunia oiii!!!. Si Sharnaaz ni patut nyer bagi lah sikit sokongan jangan lah nak mengstress kan orang. Kalu ade jodoh tak ke mana. Ko tu lelaki, kawin lambat sikit orang tak pok..pek..pok..pek.. perempuan lain lah.. yer tak?? Tapi aku heran, Shila tak der nak komen apa2 ker pasal isu ni??? keh..keh..keh.. Hmm tak lame ni aku ase.. dah jadi kes macam ni, 2 or 3 bulan lagi clash ar ni.. hua..hua..hua..

    0
    0
  26. Whadda F? says:

    Akhirnya ND Lala telah bersuara. Bagus! Jangan jadi bapa yg dayus.

    0
    0
  27. starshine says:

    Aku yakin sgt..sbenarya cite ni lebih digembar-gemburkan wartawan supaya jadi panas…sebenarnya takde apa-apa2 pun..kalau betul pun dia nk kwin ngn shila..ckp kt wartawan..yg wartawan ni lak..gi tuju terus kt bapak shila..sbb bapak dia pun retis jugak..cer kalau org biasa takde pulak org nk gi tya bapak dia kan….wartawan yg jahat..suka buat hal..suka tmbh perisa dalam cerita..suka melaga-lagakan org..issh jahat.

    0
    0
  28. Shila Amjah says:

    Sharnaz, cari la perempuan lain. Tak akan bahagia ada pak mertua camni. Gila nak anak nyanyi… Ko kena paham, tu signal yg dia tak suka ko jadi menantu. Angkat kaki la. Kalau aku… dah lama aku belah, ada ramai org yg lebih baik dari anak dia tu. Org tua yg baik tak akan guna media utk meluahkan perasaan. Dia bleh col ko kan? Mmg ditakdirkan dua2 tak betul. Mmg gitulah akhirnya. Tak respek langsung guna akhbar… lagi2 Harian Metro tu. Akhbar tak berkualiti, isi apa lagi. Lepas ni anak dia tu jadi anak dara tua la… tak ada sapa berani nak masuk minang…blom apa2 bapak dah lebih2. Nak pro settel luar la… ermmm zaman sekarang… (ND Lala, hutang dgn Den Wahab dah bayar?)

    0
    0
    • Anonymous says:

      ko je la pegi kawin dgn shanaz tu.. klau ko perempuan la..
      tak pun ko bg anak ko je kawin ngan shanaz tu..

      0
      0
  29. koneko says:

    aku rasa, shanaz terbawa2 dalam watak lakonan dia wakakaka..so sekarang nampak seperti dalam drama, beliau tidak direstui keluarga bakal mertua..cam citer hindustan pun ada…tu la aku cakap kat hang, bab2 cinta ni jgn taksub sgt sampai hang nk canang sana canang sini, sekarang bila kena cam ni, hang mesti tak keruan nya, frust menonggeng pun ada..

    0
    0
  30. Anonymous says:

    betul cara sharnaz ni salah..sepatutnya dia kena gentleman la jumpa dengan bakal bapak mertua…tapi dalam lakonan memang mantap..suka cerita ruby :))

    0
    0
  31. lalalalalal says:

    PADAN MUKA…..INI SEMUA POYO

    0
    0
  32. mula2 main mata,lama2 jatuh cinta. says:

    ini semua…..POOOYOOOO..!!!

    0
    0
  33. duri says:

    alah nd lala nie..anak sendri duk canang cinta haty saya lah berbagai..
    pastu nak buat statemnt mcm nie..shila sndri yang biarkn shanaz buat dye cm tu…

    0
    0
  34. Cik Minah says:

    Dengar tu shaarnaz. Ini bukan perkara main-main, melainkan kalau mereka mahu kahwin lari.

    Teringat cerita kat tv3 masa raya haji tu, sharnaaz berlakon ngn nora danish.. Dia masuk minang sorg perempuan ni, tp family perempuan ni reject.. Dia masuk minang jugak. Degil punya orang -_-

    0
    0
  35. momonja says:

    PATAH SERIBUUUUUUUU HATI KUUUUUUUU…… ngeh3 opsss

    0
    0
  36. nenetBurberry says:

    shila tu bagus menyanyinya tapi jangan sebab bf mcm tu turut menjejaskan kariernya…
    kot ya pun bercinta, agak2lah yer…. orang lain pun bercinta jugak…

    0
    0
  37. Ciktom pulau pandan says:

    Anak2 cermin pada kelakuan makpak..
    ND Lala ni dulu pon curik makwe org gak.. jadik, ape nak heran ler bende2 gini pon jadik dalam kluarga dia..

    0
    0
  38. lalila says:

    ND Lala…tegur anak sendiri jugak…anak sendiri pun sama gedik jer dengan Shanaaz…Sebagai perempuan melayu jaga adap sikit…shanaaz & Shila same jer gedik…Shanaaz tu sekadar nak tumpang glamer Shila jer…maklum la awek tgh up skrg ni…ntah hape-hape je retis nih…

    0
    0
    • milah says:

      sharnaaz tumpang glamer shila? salah rasanya tu. bukan ke shila ni popular lepas berlakon dgn sharnaaz dlm telemovie patah seribu tu. pastu baru kerjaya dia up sikit. masalah peribadi sharnaaz ni malas nak campur, biarlah dia setel sendiri. yg penting lakonan dia memang mantap dan terbaik. Drama Ruby, Patah Seribu, dalam juvana. memang terbaik la sharnaaz.

      0
      0
      • lalila says:

        Erk??? Yeke??? rasenye sebelum ni Shanaaz to so-so jer..tak glamer mane pon…bukannye slalu nmpk blakon sgt..sejak bcinta dengan shila ni baru nampak rupenye…hurrrrmmmm…

        0
        0
      • faezil says:

        shila dah popular berzaman sejak dia umo 10 tahun… masa tu pun sharnaaz pun masih sekolah lagi

        0
        0
    • gatal tengkok mu says:

      Dia dah tegur dalam rumah..ko mana dapat dengar..ini semua poyooo!!

      0
      0
  39. miss mong says:

    tu la..exposed sgt psl cinta.dok diam2 kn elok..nk becinta ke,mak bapak tk bekenan ke,kekasih ko merajuk ke tk dek org nk kecoh..

    0
    0
  40. haaa...kan....masin mulut ak.... says:

    Hmm..ak da agk da…masin mulut ak…pengjaran..len kali klu bercinta diam2 sudaa..xyah nk cinte hati sgale..pung pang..pung pang satu dunia..yg adooo la korang berdua ni…. si shanaaz ni pun satu…ske buat kptusan sndiri…heh…

    0
    0
  41. Anonymous says:

    yup mmg tak berkenan pun dgn shanaaz ni emm poyo sgt shila baik pi cri org lain la…ramai org kat luar tu syg awk…

    0
    0
  42. bananaz says:

    – shaarnaz, kalo rasa nk baran..sila ambil wudhuk. Duduk atas sejadah…dirikan solat. Dah selesai…jgn bgun lagi..amik masa utk renung-renungkan dan muhasabah diri. Fikir dgn mata hati…baiki ape yg ramai org tak suker ko buat. Jangan nk rasa diri tu betul je..Allah jadikan manusia tu HAMBA nya..bukan sahabat, bukan anak utk kter sombong utk mengaku kesalahan.. hope, ko boleh perbaiki diri..masih lom terlambat.

    -shila, kalo cinta hati ko ni masih tak nampak tanda2 nk berubah ke lebih baik…ko tinggalkanlah dia. Cinta hati ko patut pada Allah…barulah Allah akan tentukan dan beri yg terbaik utk ko…sesal dulu pendapatan. Jangan dh jd bini nnt baru nk terpikir kenapa aku tak mcm tu..kenapa aku mcm ni…..

    -nd lala pun satu..anak dara ko dh ke hulu ke hilir ngan mamat tu, dh ber cinta hati bagai, dh ber pegang-pegang bagai siap cium2 tangan…ko biar je. Now diorg dh jauh hanyut ngan perasaan masing2 bru ko nk tunjuk kuasa wali ko..ape daa..

    ape2pun semoga permasalahan ni dpt diselesaikan dgn cara baik…tak perlu media utk berbalas-balas kenyataan…jumpa laa face to face…itu lebih baik~

    0
    0
  43. Cik Kam says:

    .ambik kau shanaz hoi…setempek taik dimuka mu nyama harum sekali…

    belum kahwin mak ayah shila dah x suke…memang xder harapan la woii…
    xder harapan..

    xder harapan and move one

    perangai mu sangt barbarian dan tidak bertamadun…mak bapak x suke menantu nya orang x bertamadun..memalukan keluarga..ouch chaaa..

    0
    0
  44. sharnaaz ahmad albab says:

    pakcik nd lala, anaz (nama manja bakal menantu) tak peduli..anaz nak jugak biadap..nak jugak bidap..nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkk….

    0
    0
  45. mizz says:

    hebat betul dunia hiburan ni…sgl cerita mak nenek habis peminat tahu dan menjadi bahan cerita…ni smpi berapa keturunan agaknya orang akan ingat…wartawan pun melompat2 gembira menjaja cerita yg boleh dikatakan hangat dan sensasi ini…sekaligus menjadi hidangan pembaca2 yg ada diantaranya msh berhingus lagi tp dah bijak menilai kehidupan org…bersuara tak semestinya menyelesaikan msalah…sbnryer dlm hal ni semua pihak ada silap dan betulnya…cm tindakan msg2 lebih kpd cara memalukan diri sndr samada shila,sharnaz malah nd lala sndr…tp still dari side betulnya sbb nak pertahankn kehendak dan hak mereka…bdw pndgn aku bukan sbb memandai or bajet pandai…this is just opinion…sbb kat cni bukan topik sj dikritik komen pembaca pun kena hentam jugak…

    0
    0
  46. Papa Zola says:

    tu laa bak kata Papa “Jangan Pandai Memandai-mandai”..

    0
    0
  47. Anonymous says:

    apalah…bukan ke dulu shila selalu ckp yg mak dia tu akan temankan ke mana dorg pegi even dationg skali pun..ni dh mcm x dpt restu org tua je..haiz, x phm…

    0
    0
  48. Ada akai pakai..jgn jd SAKAI says:

    Hohohoho..hahahahahaha….kahakahkah…

    Berambus lah sharnaaz, aku tak kenal shila..tp aku taknak pompuan jatuh kat tgn org cam ko….

    0
    0
  49. AAB says:

    En ND Lala…
    Mintak tolong je Zed Zaidi settlekan Shaarnaz nie…
    Xde budi bahasa langsong…

    0
    0
  50. zed zebra says:

    akhirnya si bapa bersuara, si anak dara harus taat padanya, si anak teruna perlu berundur darinya..
    dan si teruna berbulu harus akur, bukan harta yg diukur, bukan dengki yg hendak ditabur, bukan restu yg digembar gembur..
    cuma si teruna perlu mengerti, adab melayu perlu di hati, lidah dan mulut bicara berhati-hati, kerana setiap perkataan menggambarkan peribadi.

    maka dirimu sharnaaz ahmad, tenangkan fikiran banyakkan rehat, belajarlah cara beradab hormat, kerana satu malaya dapat melihat, sharnaaz ahmad egonya sudah dipahat.
    hahah

    0
    0
    • Anak Mami Listen Listen Listen says:

      Hey you mr. zebra!! Listen Listen Listen

      sharnaaz tu anak mami tau.. wadefak dia mau ikut adat mmmmmmelayu yg nk layu tu?

      dia ikut adat mamak lah.. mana main risik2 mintak approval parents smua nie tau..

      suka hati dialah nk panas baran ke apa sebab dia lelaki tau.. hangpa ni smua kecoh lah!!!

      0
      0
  51. eikin says:

    elok elok orang tua tu memula suka kat kau, sekarang dah benci pulak. tulah lain kali cakap tu cuba pakai akal siket. jangan main bedal je

    0
    0
  52. Kak Ton says:

    Memang padan dgn muka kau Shaarnaz…da lama ND Lala tu pendam…skg ah amik kau sumer dia da luahkan…..makin orang diam makin kau pijak kepala pulak..selama ini ND Lala tkda nk komen apa pun tp skg ni dia berhak sebagai seorang bapa demi untuk masa depan anak nya…Kau ni memang tak serik la Shaarnaz…memang kaki gangster kot…da dgn ramai orang kau bergaduh itupun kau nk cover…gaduh dhn Shila pun da byk kali…kena buang hp lain…kena tarik shawl lain…kesian aku tgk Shila tu…hanya kerana CINTA Shila selalu aje mengalah dgn sikap panas baran kau tu..bila bergaduh aje kau maki budak tu berbakul-bakul…kau hina dan kutuk dia mcm2….sikit punya hal pun kau nak cemburu…belum kahwin tau baru jd sepasang kekasih da jd mcm ni…Shila berduet dgn Taufik Batisah pun kau naik angin terus keluar dari studio…da la tu post mcm2 kat Twitter…lepas tu ckp Twitter kau kena ‘hack’….eh ni sumer alasan da tak pakai lagi dah….
    Skg kita tgk plak lakonan kau seterusnya…jujur kata Shila lebih berhak memiliki seorang lelaki yg jauh lebih baik dari kau Shaarnaz….
    Kita tgk nanti kesudahan nya ya….

    0
    0
  53. hmm says:

    Dear Shila, be wise in choosing a husband. If you are not 100% sure of him to be a good husband, better take a moment and think. Marriage is forever, not one day event. Don’t simply looking for a guy, look for a husband. And understand what is husband role in family.. then you will know what kind of guy you should looking for…Jangan buta kerana cinta..

    0
    0
  54. cila amjah says:

    katanya~
    smua kna tgk balik diri sendiri.jgn menuding jari aje.si ayah, kenapa perlu mention dlm media? Si sharnaaz kenapa tak tnjuk kan sikap gentleman anda brbincang dgn org tua shila.si shila, mainkan peranan utk brbaik baik antara sharnaaz n your dad klau betul2 syg cinta pd sharnaaz.apa2 pn siapa kita utk mghukum itu ini konon sharnaaz tak lyk jd hubby shila n whatsoever.kita hanya manusia.jgn mnghukum..

    0
    0
  55. kak mona says:

    3 perkara yg dituntut utk disegerakan dlm islam adelah menunaikan solat, mengkafan dan mengkebumikan jenazah dan mengkahwinkan anak gadis. ini adelah 3 perkare jelas sejelas jelasnya dalam islam. sunat dilakukan. tugas seorang bapa adelah mengkahwinkan anak gadisnya pada ketika si anak gadisnya itu telah bersedia utk dikahwini.. secara amnya, jika tak nampak kemudharatan yg akan berlaku sekiranya si anak gadis berkahwin, kahwinka sajalah dia.. lainlah kalo anak gadis yg nak kahwin sgt tu, budak sekolah form 5 yg nak ambik spm… ni dah besar panjang…. atau melainkan secara jelasnya dia nak kahwin dgn penjenayah… taktaulah kalo ndlala nampak sharnaaz ala2 penjenayah. tp kalo ye dia penjenayah dan si bapa rasa tak sesuai anaknya berkahwin dgn lelaki itu, halang terus hubungan mereka, bukan halang perkahwinan.. apa tujuan dia kata melainkan jika mereka mahu kahwin lari…??? green light of giving permission for them to kahwin lari kah?

    -just my 2 cents-

    0
    0
  56. nilam says:

    Salah shilla gak,memberi harapan padanya,jgn salahkan lelaki je.q

    0
    0
  57. my boo says:

    aiyooo ini permulaan yg kureng baik utk sharnaz…tu la lenkali sebelum nk ckp pe2 pk dulu.org tu beremak n berayah lg.jgn ingat awak tu retis bleh buat sesuka ati.ni bkn hollywood k.utk shila, pk yg terbaik..pe2 pun anda masih muda..utamakan perasaan mak n ayah dulu drp hati si kekasih..

    0
    0
  58. aku says:

    awek nyer Shila tu dh semakin kaya pas menag Asia Wave ritu, mesti laa si Shaarnaz xnk Shila jatuh ke tgn laki lain. Rugi laa dia nnt. Tu laa si laki ni desperate nk kawen cepat dgn Shila tu.. Huhuhu

    0
    0
  59. fatty jul says:

    Miss Waddafaq says:
    January 31, 2013 at 2:08 pm
    Dosa berdiam bagaimana pulak? malaikat pencatat dosa pun diam juga? guna akal klu nak komen.

    “ko pun guna kepala lutut nak komen”apa da hal

    0
    0
  60. memey says:

    hahahahahahaha

    0
    0
  61. YNA says:

    patah seribu hatiku bile mengenangkan…lalalalala~~by sharnaaz ahmad~~

    0
    0
  62. loli says:

    kan ak da ckp nd lala xsuke si sharnaaz tu!!!!!! eiiii xpyh la kawen dgn laki pns bran shila oi.awak tu mude lg.cr la laki yg laen.sentap la sharnaaz bc paper.hbis brg2 di baling lps bc paper.

    0
    0
  63. Anonymous says:

    jangan salahkan orang je…kalau anak sendiri pun gedik semacammm…cinta hati la sangatttttt……

    0
    0
  64. lalita says:

    jangan nak salahkan anak orang je…anak sendiri pun gedik juga…cinta hati la sangat…..

    0
    0
  65. Lagubestbest says:

    Entahlah, maybe sebab shila masih dok rumah parents. cuba keluar g sewa rumah kat luar balik sebulan sekali, tgok ape reaksi ND lala pasal percintaan u. Bukan nak jadi batu api, tp ND lala kne belajar ‘let go’.

    0
    0
  66. RestuiAku says:

    Memang betul sebetulnya kata Pakcik Lala. Nih belum merisik dah nak confirm ambik anak dara org, sebut dalam paper lagi tu. Mana tak Pakcik Lala tak terkejut. Sebenar nya aku tak sokong budak laki nih ngan Kak Shila coz kita tengok je, muka mcm samseng…aduh… tolong Kak Shila, pikir dulu. Cinta itu mmg indah tp biar cinta itu bawa Kak Shila ke akhir hayat. Tak berbaloi tau…

    0
    0
  67. Anonymous says:

    ala rasenyer nd lala ni lps shila menang kt cina tu baru nk control2 shila klu x sblom nie wat x kesah je aper org ckp kt ank die……

    0
    0
  68. alamanda says:

    bagi aku laa…. mentang2 anak dia glamor sekarang + duit dah banyak.. dah pandai ckp org lain biadab la ape la.. org tu nak minang anak ko bukan nye nak buat benda x baik.. sekarang ni dah ade org yang nak pinang anak ko.. jadi bapak ni jgn berlagak sgt ckp tu.. bukan aku nak back up si shanaz ni tapi settle la cara baik.. x payah nak umum yg shanaz ni biadab la ape la.. shanaz ni pun ade family jugak.. xpk ke perasaan diorang?kite kena ingat kite ni x selalu di atas… nnti klu anak ko tu dah x glamor + biase2 je.. tahu lah ko…

    0
    0
    • tak alami sendiri sedapla cakap says:

      rasanya ini baru ND Lala cakap secara terbuka.. soalnya ko pasti ke ND Lala tak pernah bincang cara baik dgn Sharnaaz?? org mcm sharnaz ni boleh dibincang cara baik ke?? nak ke dgr nasihat org?? takkanlah ND Lala diam je selama ni, kalau dia dah tegur Sharnaaz dan Shila pun kita tak tahu, sbb ND Lala bukan jenis yg cepat melatah mcm Sharnaaz.. lagipun selama ni dah byk Sharnaz dok kutuk caci Shila dan bercakap kat Twitter/media seolah2 dialah yg paling berkuasa ke atas Shila padahal ND Lala tu bapak dia.. sbg bapa takkan ND Lala tak rasa tercabar??? aku nak tanya ko, kalau ko ada anak pompuan (tak kisahla anak kau popular ke tak) tapi yg nak jadi menantu kau tu akalnya pendek, mulut jahat dan tak reti nak hormat diri kau sbg ibu/bapa kpd anak kau.. dia cakap pun main sedap mulot dan kalau kau tegur dia cepat melatah dan kurang ajar.. so, kau masih nak terima jd menantu ke? kau takde anak lagi bolehla cakap camni, suatu hari nanti kalau kau ada anak pompuan dan alami sama cam kes ni.. baru masa tu kau akan faham

      0
      0
  69. sharnaz nenas says:

    klau ak jd mak bapak si shila ni pn ak x bg ank ak kt laki psyco cm dye ni. . blm pape over lebih nok. . . elok la nd lala wt cenggitu. . shila oii cri jew la laki lain. . to sharnaz sila la hrmat org skit. . si shila tu bkn ank ytim piatu yg x de mak bpk. . . oke. . . amigos. . berambus. . .

    0
    0
  70. sunny says:

    bagus la tu, sebagai bapak tanggung la dosa anak keluar dating pegang2 dgn bukan muhrim yang hendak dihalalkan cara tapi dihalang si bapa sbb nk put career first. dunia dunia

    0
    0
    • Anonymous says:

      @sunny
      bukan masalah career la dol. ko sbg bapak ko katekan, ko nak ke anak pompuan ko kawen ngan laki baran & cakap x pakai akal mcm si sharnaaz ni? ko sure akan protect anak ko nye. toksah la kate konon nak halalkan cara secepat mungkin bagai, dorang tu bukan xde otak, main romen je mcm binatang. ini asik2 ikutkan sgt nafsu. asal ade bf je terus nak kawen. byk bende lg ko nak kene pertimbangkan sebelum kawen la tambi. cube fikir pakai akal sikit, jgn asek fikir pasal nafsu bawah ko tu jer

      0
      0
  71. Anonymous says:

    dah la shila…tinggalkan je la lelaki mcm ni…dr pengalaman sndri, byk menjeruk rasa je nnti…syg tu x ke mana kalau hati x bahagia…skrg mmg la ko rasa dia boleh berubah. Hakikatnye x semudah itu nak buang sifat yg dah berpuluh taun dlm diri tu. ko carik lelaki mcm abah ko tu..wpun artis bole je setia ngan mak ko…penyayang, penyabar…bkn mcm si psiko tu

    0
    0
  72. si gadis yang manis says:

    saya tak berapa berkenan dengan lakonan shanaz ni…dah la suara kelakar..x boleh terima langsung..terus tukar channel lain..

    0
    0
  73. Tepak sirih junjung shanaz says:

    mesti malu tahap gaban muka ko Shanaz. x merasa la ko nak cium tangan bakal bapak mertua ko tu huahuahua.

    0
    0
  74. doremon says:

    tgk sharnaaz belakun cite juvana eiiii psyco gilerrr

    tp realiti pn die xmatang baran je… xtakut ke shila ..

    0
    0
  75. SuePJD says:

    Rasanya dalam hal ni shila ada sikit kedegilannya juga..rasanya ND lala ada bersuara dgn dia..tapi tak dgr kata..Tapi sebagai orang tua ..risau juga perangai Shanaz ni..takut nanti Shila akan menyesal suatu hari nanti..bila orang tua tak restu..Shila cari yg lebih baik..dan biar la ibubapa merestui perkahwinan Shila.. Berkat dan Bahagia sayang.. Inshaallah..*Sayang Shila *

    0
    0
  76. Anonymous says:

    Buat lah ishtikarah, petunjuk darirapa Allah yang terbaik.

    0
    0
  77. sa says:

    hahha

    0
    0
  78. Anonymous says:

    x suke shila …. lagi x suke ngn shanazzzzzzzzz

    0
    0
  79. Ratu minah jambu merah / biru says:

    shahnazzzzzzzzz dengar cakap pak ND tu ok kalau ada jodoh tk kemana jangan nk kejar2 sangat si shila tu pasal dia nk kejar cita2 dia dulu n dia nk senang kn mak bapak dia n bergitu jugak shahnaz kompol dulu harta duit n baru la ingat nk kawin n cari jodohhhhhhh tol tk bang nara ???? bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mana bang nara ni tengah cuci baju ke !

    0
    0
  80. kak cik comel says:

    berhati hati dengan lelaki yang panas baran. hubungan suami isteri mungkin goyah bila suami cepat marah. bakal suami @ suami , mesti cool & byk sabar

    0
    0
  81. kay99 says:

    ND lala dah bersuara..dengan keras..sebeb sebelum ni dia bagi hint supaya jgn kacau anak dara dia..sebagai bapak, dia lagi tahu tentang anak dia dan sharnaz sendiri..aku sokong ND lala..

    0
    0
  82. sorrysorry says:

    kesian tgk shila ni. jgn sebab cinta ko jadi buta. sedarlah sikit nanti bila menyesal dah takde guna dah. time tu padan muka ko bercinta hati saya sangat. pastu nanti jaja cerita kat newspaper. menyampah hakuw

    0
    0
  83. kiah says:

    shila ko respect lah keputusan Ayah mu! Mereka pasti nak yg terbaik untuk mu!Sedarlah shila ooiii.. betapa susahnya keluarga shila sampai masa nona interview siap kata nak sambut hariraya pun tak ada duit…pura2 balik kampung, malu jiran & keluarga datang, tapi x ada makanan yg nak dihidangkan..tetapi kamu sekeluarga berada dlm rumah.. Sekarang kamu baru meraih kejayaan & gunakanlah peluang yg diberikan oleh-Nya sebaik mungkin bukan mengatal nak belaki.. kawal perasaan & fokus kpd kejayaan terlebih dahulu!

    0
    0
  84. intan says:

    anak & ayah plus ‘bakal menantu’ sama2 tk cerdik,hal peribadi keluarga buat apa kecoh di media..tk faham aku diaorg ni,tak boleh ke kedua2 pihak duduk semeja & bincang baik2,tak payah lah nk bagitau satu malaysia hal anak beranak..lama2 org muak jgk baca cerita korang yg tk habis2

    0
    0
  85. kak.long says:

    nd lala berhak bercakap apa-apa saja sebab dia bapa shilla.suke hati dia lah nak pilih siapa bakal menantu dia.dia hanya mahukan yg terbaik buat shilla.apa apa pun kita doakan kan lah agar hubungan ini dapat diselesaikan secara damai dan Shanaz dapat berubah menjadi seorang yang dihormati dan disegani semua orang dan NdLala dapt terima Shanaz yang baik dan penyabar.mudah2an.Amin.

    0
    0
  86. Hannah says:

    Sharnaaz macam tak percaya je yang ajal maut jodoh semua Allah yang tentukan. Dah la baran, amek kau kena setepek. Confirm tak lepas jadi menantu. Heheh

    0
    0
  87. Daiso says:

    Masalah merisik bagai nih tak perlulah nak dipublishkan di dalam akhbar. Selesaikan secara baik, beri penerangan kepada Sharnaaz. Dia masih muda dan tidak tahu apa-apa lagi. Mungkin ND Lala boleh beritahu dia elok-elok. Dan kepada ND Lala walaupun anda wali tetapi kehendak untuk berkahwin terletak kepada Shila. Kalau anak anda mampu dan ingin berilah dia ruang untuk berkahwin. Ramai juga artis yang berjaya walaupun dah berumahtangga

    0
    0
  88. Err says:

    sorry,tak sepadan langsung sharnaz dgn shila ni.

    0
    0
  89. botak says:

    Nama aku LAN,bdk2 panggil aku LAN TODAK…!
    Aku nk kawin ngan shila amzah……
    Hah hah hah hah hah hah

    0
    0
  90. Trex says:

    Sharnaaz vs ND Lala?? Who’s gonna be win?? Shila,pls think wisely before u act… Ur future is in ur hand… Be wise!

    0
    0
  91. anis says:

    Mak bapak pun salah…pttnye kawal sikit.. si shila tu pun acah2 sopan …gi cium tgn bkn muhrim… cium tgn mak bapak kau lgi besar pahala…yg gedik lbh si shila so yg jantan tu pun mlawan lgi…..alasan nyanyian aje tu ND bagi…klau dh tunjuk shadow panas baran mak bapak mana yg anaknye sengsara….tpi klau si shila tu nk kahwin gak….tu mmg dia pilih bala lah….LANTANKAN….bijik mata & mata hati dia dh buta sbb mabuk cinta.

    0
    0
  92. zaza says:

    shila, please think back about your future. dah ramai yg bercakap ni. lama2 jadi satu doa taw. lagi2 satu msia ni.kalaw korang jadi kawin nnti,berapa ramai sgt nnti yg mendoakan kebahagiaan korang? bkn nk dengki tp u kene berpijak pd realiti.
    wise decision by nd lala. pd yg kata knp tk segerakan je perkhwinan ni, fyi, berkahwin bkn sekadar tuntutan nafsu semata2.byk lagi aspek lain perlu diambil berat.

    0
    0
  93. Anonymous says:

    ramai xsuka sharnaz rupanya…tapi dia berlakon not bad..

    0
    0
  94. cikluna says:

    bosaann kot dgn retis sendu dua orang ni
    bercinta ja lebih bakat tak hebat mana pun
    shila ni bercinta smpai buta.. sanggup ketepikan pandangan ibu bapa
    sharnaaz ni plak kepala angin.. perasan bagus
    padanla dua orang tu
    saya percaya, kareer shila tak akan kemana dengan tindakan2 beliau yang tak matang mcm ni…
    bosaann!!! menyampah!!!

    0
    0
  95. ricco says:

    sharnazz lembuuuu.. kalau dah smpi bakal mertua kluar statement kat paper, mmg biadap lah jawapnya si sharnazz ni.. xkan la ND Lala tu saje je nak kuar statement isu kawin pasal anak dia.. sharnazz LEMBAB lah kau mcm LEMBU!! ckp org sakai, kau (sharnazz) lagi sakai ~ hahahah..

    0
    0
  96. lullaby says:

    die lagi suka tengok anak dia kena pegang dan peluk dengan sharnaaz. kalau benda baik jangan ditolak….

    0
    0
  97. Haliza Misboon says:

    Kita xtau ND lalalalala.. shilamjah.. n shanas tu camne sebenarnya.. kte xkenal btul2 pun ngn diorg ni.. takat baca bitiful nara.. metro.. berita harian n tgk melodi ja.. apa-apa pun kita juga salah.. judge org tu jahat la.. aper la.. xleh laa nk judge org baik ka org jahat ka.. yang bleh judge hanya Allah S.W.T.

    0
    0
  98. Seorg ank n seorg ibu says:

    Shila kena fikir betul2, jangan sebab cinta diri jad buta. Masa bercinta ni, tengah syg sanggup hadapi pe2 jer. Kena sepak terajang xpe janji dapat bersama. Jangannnnn… Ni br bercinta berani buat pe2 jer, dh kawin sok mau lagi teruk kena. Kalau xpk diri, pk masa dpn ank2 la (kalau kawin ler). Takut ank jg jadi mangsa. Org mcm ni bukan kira ank bini kalau dh baran… Masa bercinta, x lagi terlibat mendalam, baik tarik diri. Dh kawin mmg ssh la nak lepas nnti. Pk sedlm2nya. Adakala mak bapak bersuara bukan nak menjatuh atau sengaja nak mengecewakan ht anak…

    0
    0
  99. wiya says:

    hahaha..gelak guling2 aq baca statement niyh…b’cinta mcm budak2..

    0
    0
  100. Anonymous says:

    bagi i la kan…shila u pilih parents u laa..sebb dah nampak terang agi bersulu yang si bf u nie kurang ajar nga parents u..even kalu parents u ada salah pun..ape hak dia nak kurang ajar nga org tua…?????

    0
    0
  101. sore sore says:

    ND LALA, xperlu la anda n istri menerima lelaki ini sebagai menantu, ramai lagi yg 1000 kali ganda baik, berkelulusan tinggi, berkarier, mempunyai latar belakang keluarga yang baik2. apa yang ada pd lelaki itu?? pekerjaan tetap, hanya seorang pelakon, tidak dpt menjanji kan kehidupan sebaiknya selamanya. ada masa naik dan turun. berkelulusan?? rasanya lelaki itu hanya SPM. budi bahasa?? sangat kurang. menghormati orang tua?? lagi la kurang. asyik nk bertumbuk n fikir dia punya panas baran, orang punya panas baran tak fikir ke. kepada shila, memang berat n sakit bila terjadi begini, apa yang mak pak kamu buat, mesti bersebab, meke makan garam n gula dulu dr kamu. bukan meke mengongkong, tp meke mahu bg kamu yg terbaik utk kehidupan kamu dan bakal anak2 yg kamu lahirkan nanti. mak bapak mana yg sanggup tgk anak diherdik, dicaci maki oleh orang yang tiada ikatan langsung. fikir2 kan lah, walaupun kamu sgt menyayangi lelaki itu, hilang lelaki itu, kamu boleh cari lain, hilang mak pak adik beradik kamu, boleh ke kamu gantikan dengan yg lain??!!!.. renung2 kan. ramai yang menyayangi kamu.

    0
    0
  102. uptown riot says:

    ish..ish…korang ni sumer…mcm2 komen psl si sharnaz ni..korang prnh kwn ngan dier ke? Mak bapak dier ke? Nk ckp dier pns baran sumer..condifent jer korang ni. Kalo dier berlakon, nmpk cam brn n physco..mmg dier pelakon hebat la sampai korang jd emo dan ckp dier betul2 panas baran. Pergh…dont judge a book by its cover..bro n sis… Aku kat sini nak sblh saper2..ketiga2 pihak sengal…yg si bapak tu..patut dr dulu halang..jgn biar diaorg berkepit cam blangkas…cam laki bini..yg si sharnaz tu pulak..sblm kuar statement pk2kan dulu..jgn jdkn twitter ni platform untk brbincng…..yg si shila lak duk over sgt CINTA HATI BAGAI TU……errmmmm…..bila dh jd cam ni….nmpk gayanye…..ank pakcik…tu akn jd ANDARTU……n asenye mgkn nk hempuk ank pakcik tu kat DATUK GAK KOT???ishhhh….cian pakcik tumpang glamour ank…….PEERRGGHHHH……moga datuk tu bkn pangkt tp…mmg datuk….hahhaaaaaahaaaa….uuuiiiiiii….

    0
    0
  103. Lan todak says:

    kepada ND lala….cukup2 sudah,cukup sampai disini sajaaaaaa…
    Bro sharnaz,all the best!!setelah di selidik n teliti memey ND lala x gentle,
    Memang sharnaz biadap sbb Nd lala membataskan sabar beliau,minta cara baik x dikasi,bila anak buat perangai baru nak amik mic cakp kuat2 dgn semua.ND lala dgn anak beliau pn xnak mengalah,bagi dia keputusan yg dibuat betul….betul la..
    Sharnaz manusia biasa,shila pn sama…ada keinginan.
    Sharnaz bertegas nak jmpe bapak shila banyak kali tp dia yg xmo jumpa.
    So salah siapa kah sbnr2 nye,tepuk dada tanya selera,…

    0
    0
  104. Anonymous says:

    andy lala yang tak suka sharnaaz atau shila yang tak bersedia?

    0
    0
  105. reeza says:

    Tgk .tgk la komen sharnaaz dlm ni(www.zarrazparamedical.net)….pastinya hangat….kenapa la dia kuarkan lgi statment dlm ni…

    0
    0