Written by Bella | April 14th, 2016

Percubaan Sharnaaz Ahmad untuk menjadi pengacara bagi program Gempak Superstar mengundang beberapa komen negatif.

Mereka berpendapat Sharnaaz kelihatan agak kaku dan tidak begitu pasti dengan apa yang beliau lakukan ketika mengacara.

Walaubagaimanapun, mengenali Sharnaaz beliau sememangnya seseorang yang tidak begitu peduli dengan kritikan negatif. Buat Sharnaaz, beliau sedar  kewudujan media sosial kini sudah menjadi medium untuk menghentam seseorang individu itu.

Sharnaaz juga tidak meletakkan harapan tinggi agar mereka yang menonton menerima cara beliau ketika menjadi pengacara.

Mulut orang tidak boleh ditutup, apa sahaja komen negatif daripada mereka, kita hanya boleh dengar sahaja. Saya sendiri tidak mahu perkara tersebut mengganggu prestasi kerja.

Silap atau tidak, ada sahaja pendapat dilemparkan di media sosial. Sudah lumrah dalam dunia seni, apa dilakukan menjadi perhatian.

Mengakui bukan mudah untuk menjadi pengacara, Sharnaaz berkata beliau akan berusaha untuk memberikan yang terbaik.

Kali pertama diberikan tanggungjawab sebagai hos memang sukar bagi saya. Sementelah ia adalah sebuah rancangan live bukannya dirakam terlebih dahulu. Tetapi, saya ambil daripada sudut positif dan berusaha memberikan yang terbaik.

Mencuba sesuatu buat kali pertama dan secara live lagi memang akan ada rasa nervous.  Kalau yang mengkritik berdiri di atas pentas dan mengacara, boleh ke mereka buat?  Mungkin ada part yang Sharnaaz Ahmad kelihatan agak kekok tetapi berilah beliau peluang untuk biasakan diri dahulu.

Sumber Berita : Sinar Harian

34 responses to Sharnaaz Ahmad Tidak Kisah Dikritik Teruk Sebagai Pengacara

  1. poyos la says:

    tu la..kuat sgt kutuk or komen negatif peserta MLM 2016 so skrg yr turn plk bru tahu rase sakitnyer bile kna hentam .. seeloknyer dia ni lps ni jgn la kuat sgt komplen mne2 artis ke peserta ..x suke bek diam je..

    0

    0
  2. ku says:

    mcm nk tengok tapi tak jadilah…
    sebb ambil pengacara yg entah apa2 entah.
    rasanya kalau tak tengok pun tak rugi apa2 kut..kan..kan….
    sebb artis yg ada skrg ni..(artislah sgt)..bila status dia menyanyi,..dia hanya tau menyanyi sja..cuba suh berlakon..mesti kaku@kayu…bila pelakon suh jadi pengacara..memang boleh..alamatnya bila takde traning..terus je buat show..jadi sangaplah…tengok…melodi…pengacaranya..ntah pe2 ntah…
    kalau org komen tau pula mnjwab..mulut org x bolh nk tutup…apalh itulh inilh..
    awak x nk terima pendpt org…penganjur suh buat apa pun awak buat…x fkir kesudahannya….x fikir penerimaan penonton mcm mna pula.

    sememangnya industri hiburan kita sedang atau ketandusan idea utk terbitkn sesebuah rancangan dlm apa sketsa pun

    0

    0
  3. Budak baik says:

    bg la diorang chance.. Biasalah tiada pengalaman..benda baru… Dulu aku igt lg dato Ac jdi pengacara Af.. Sume kutuk.. X best nk dato aznil juga.. Now korang tgk skrng dato Ac jugak yg best n korang suka tgk.. Masing2 dlu sume kena kecamm.. Baru ok.. Same goes to sharnaaz dan shca.. Bg lah diorang peluang.. Ni first prog diorang..lagi2 sharnaaz dia x de pengalaman.. Biasalah ada kekurangan.. Kita pon lahir2 x terus pandai ABC..maths.. Kena prrgi sekolah belajar.. Sama lah.. Sume nya ambil masa.. Kalau nk pngacara sama.. So yg lain x de lah peluang nk mengacara.. X de lah muka baru or chemistry baru.. So sabar lah.. Bg peluang.. Jgn nak kutuk.. Kecam.. Bnda tuh Live biasalah gemuruh apa sume ada..?? insyaAllah dari semasa ke semasa mesti ada penigkatan.. Just bg peluang n masa..

    0

    0
  4. melati says:

    lantak lewww ko Shanaz..!!!!..otak saya tgh geli2 pikir kan Neelofa & Uqasha ..dua2 tu Setengah tiang (GILA)…glamer….kakakakakkaakakakakakakaakakakaaaaaahhhhhhhhhhhhahhahahahahaaahahahahh

    0

    0
  5. Tiada anti siapa2..hanya pandangan says:

    Kenapa nk compare MLm tuh ngan yg ni… Budak2 MLM tu sbnarnya dh ada pengalaman.. Thats why nama nya “maharaja lawak mega” ..contohnya si rayza tuh.. Dia tuh ada bnyk gak buat show… Cuba tgk lawak ke der terbaru dia ada..
    So x yah la nak bezakan sharnaaz komen MLM dgn yg ni..
    Sharnaaz lnsng x de pengalaman dlm bidang pengacaraan.. Lagi2 prog live mcm tuh… Biasalah mesti ada kelemahan..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Nak tgk..tapi…………………..xsuka minah scha….tq….

    0

    0
  7. aku adalah aku says:

    kita ni siapa nak menghukum orang, kalau kita di tempat sharnaaz pun mesti kekok juga bila kali pertama jadi pengacara, siaran langsung pula tu. lebih baik memberi nasihat dari menghentam.

    0

    0
  8. arbakyah says:

    dapp nya badan chanaz.
    kalau akak dpt..beraum aum aum pagi hingga ke subuh.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    sharnaaz sedap mata memandang, masih boleh diperbaiki.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    kacak giler dia. baru 1st week..relaks la kalian.

    0

    0
  11. Nyah says:

    scha pon cantik. vogue giler.

    0

    0
  12. norajew says:

    tu lar dulu hang suka kutuk2 org..abis peminat pun hang kutuk..skrg bila kena kutuk baru tau perasaan tu mcm mana

    0

    0
  13. abang says:

    yang penting dua dua tak layak jadi pengecara, yang perempuan macam badut yang lelaki kontrol macho asyik dengan tiup-tiup mulut konon- konon nampak macho. shanaz kau suka menghentam orang sekarang kau rasa lah apabila kau di perlekehkan.

    0

    0
  14. x says:

    Makcik2 sendu dapat laki gelap kuat merokok perut buncit je stim tgk show nie.sampah!

    0

    0
  15. Nornazia says:

    Hai Sharnaaz Ahmad! Saya peminat awak :-) :-) :-) :-)

    0

    0