Written by Bella | July 2nd, 2015

Sharnaaz Ahmad memang cukup peka dengan isu semasa  terutama apa yang berlaku di media sosial, terkenal dengan sifat lantang bersuara dan  tidak berselindung dalam memberikan pendapatnya.

Baru-baru ini, Sharnaaz telah memuat naik sebuah foto di akaun Instagram miliknya dengan kapsyen yang agak panjang seakan ingin memberikan nasihat dan teguran buat seseorang. Namun, wujud juga elemen sindiran didalam karangan tersebut dan membuatkan peminat tertanya ia ditujukan buat sapa.

Berikut adalah kapsyen Sharnaaz di Instagram:-

Picture ehsan dari twitter.. Kita hidup atas dunia ni jangan lupa diri, jgn riak, jgn takabbur .. Aku sedar aku pun kadang kadang terlupa diri.. Biasalah kita manusia, sentiasa melakukan kesilapan, tapi kalau kita ulang kesilapan tu dua kali kita kurang sikit dari manusia, up sikit dari binatang..

Kalau kita ulang lagi sekali kita lagi rendah dari binatang, up sikit dari najis binatang.. Muhasabhkan otak dan zat pinjaman Allah SWT.. Jangan riak, satu kali Allah tarik nikmat, nak bercakap pun tak boleh bos.. Tak mau sebut nama, tapi sendiri mau ingat lah.. Kali ni aku berhenti mendoakan mu.. Kerana biar Allah tentukan nasib mu.. Ok.. Itu mukadimah ja.. Kembali pada business ketum kita, memandangkan ianya diharamkan di malaysia, namun segelintir pihak masih mengamalkan nya..

Jangan tanam, jangan petik.. Kalau dah siap bancuh, minum saje lehh  kami org utara tau kesihatannya bukan nak stim, so di hari raya nanti diharapkan supply ketum dapat menampung demand yg banyak.. Kihkih.. Sekadar gurauan.. Jangan esok aku dok dalam pulak sembang pasai ni.. Pi tangkap kera yg suka memekak tuh.. Salam ramadhan #watchmenaenae #anakantoopenang

Setelah membaca setiap ayat tersebut beberap pengikut di laman sosial menyatakan ia jelas ditujukan buat Azwan Ali atas kes beliau memaki hamun salah seorang peminatnya di Twitter.

Tidak pasti ia benar ataupun tidak ia ditujukan buat Diva AA tetapi kami rasa teguran Sharnaaz itu mempunyai maksud yang cukup mendalam. Apa pula pendapat anda?

 

 

 

 

56 responses to Sharnaaz Ahmad Sindir Azwan Ali Di Instagram?

  1. Anonymous says:

    Azwan Ali harus dikutuk…dah melampau. 2 hari lepas aku Tweet si diva sendu…terus block aku. Hahhaha….

    0

    0
    • Abang Sahdo says:

      Orang “sakit otak” mcm Azwan Ali yg mempunyai masaalah kecelaruan jantina dan kecacatan mental patut dibiarkan keseorangan. Seperti penagih dadah, mereka ni x sedar yg mereka ni sebenarnya tx “normal” dan perlukan rawatan profesional. Siapa la kita nk nasihatkan dia, sedangkan mak/keluarga dia sendiri pun x mampu berbuat apa2. So fikir la sendiri. Don’t waste your time la. Ignore him.

      0

      0
      • Anonymous says:

        alah sharnaz neh..nak tumpang sekaki kontroversi la tu..
        semua die nak interprem..walaupon teguran tu bagus tapi semua die nak interprem

        0

        0
        • Lia says:

          Mana orang2 atasan kat Astro, RTM, Media Prima dan Kementerian Penerangan? Kecut telur kah? Tak nak ambil tindakan? Kalau Alvin Tan sibuk bukan main. Anak bangsa hina caci carut bangsa sendiri boleh pulak korang tutup sebelah mata ye? Harap digam terus, besok2 dia buat lagi. Please take action.

          0

          0
        • PAK TAM says:

          BAGUS LA SHARNAAZ TEGUR, YG SALAH WAJIB TEGUR.
          ARTIS2 LAIN SEMUA KECUT TELUR. BENGKAK KE DALAM.
          NAMA JE ARTIS LELAKI..SEMUANYA PENAKUT. CIS!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Return to Twitter today just for one thing; to report @azwanhjali since our Prophet SAW told us to “mencegah kemungkaran dgn tgn,mulut dan hati”.

          0

          0
        • anti COWARD says:

          Azwan Ali kena kutuk sikit terus block, private account.
          If you want to have a bitchy mouth, at least have the balls to go with it.
          What an idiot and disgusting Muslim.

          0

          0
        • Anonymous says:

          5 perkara2 yg menjatuhkan Malaysia :-

          1)Rasuah
          2)GST
          3)Gaji x naik
          4)Jenayah
          5)Azwan Ali

          0

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          Rasa mcm nak pukul je tengok muka Azwan Ali, tapi memandangkan bulan baik ni dan mak saya pun dan byk kali pesan x baik kita siksa binatang, ……..so saya lupakan lah niat saya tu ye. Selamat berbuka.

          0

          0
        • Lynn says:

          Lahai……Kecoh la….2, 3 orang tegur dah la…..Semua nak interframe…..
          Amek ksmptn nak hot kan diri…Memang x habis la hal bodo camni….

          0

          0
        • Anonymous says:

          daun ketum tu apa hal lak? azwan ali ambil drugs ke? hmnnnnn

          0

          0
        • Tumpang lalu says:

          Kaabah yang Allah jadikan sebagai sebagai satu simbol taubat, keinsafan, kepatuhan, ketaatan dan perpaduan seluruh hamba2 dan umatNya. Malangnya Azwan Ali belum dapat konsep ni…Beribat dengan ego…ginilah jadinya. Peace..nauzubillah min zalik.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          aku sarankan kerajaan BAN kan AA ni dari masuk mana2 siaran..bubarkan AA dari menjadi retis…jadikan AA peneman keldai or monyet di zoo negara…agar dia bisa mengerti apakah perbezaan antara manusia dan binatang…..

          0

          0
      • Leha says:

        followers2 si bapok ni pun bermasaalah juga. dah tau mamat tu tk stabil, lagi dikacau. org gila klau jumpa ditepi jln sekalipun klay kita kacau, mmg mendapat la. kena sembur la uols. pengajaran yg berharga. org yg waras sihat mental tkkan maki caci org lain hingga camtu sekali. pikir2 kan lah…..

        0

        0
        • Anonymous says:

          dengar kata dia nk ke mekah lagi buat kali ke 8. doa semoga mendapat hidayah kali ni dan kembali menjalani kehidupan yg normal dan kesihatan mental yg stabil. insya allah.

          0

          0
        • Bey says:

          Guys, dari kita maki #azwanhjali nii kan, baik kita report je account dia. Twitter pun ada peraturan

          0

          0
      • Kiah Kongo says:

        si azwan tu sebenarnya nak jadi mcm caitlyn jenner (bapak tiri kim kardashian tu wei) yg telah bertukar gender baru2 ni, tapi apakan daya, dia tinggal di bumi malaysia. dia ni tertekan. oh, jangan panggil dia diva la. tak layak pun. geli lagi ada.

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku pun rasa cmtu. naluri dia mak nyah, tapi tak berani nak lepaskan.
          so kena jadi wanita part-time.

          0

          0
      • Anonymous says:

        puasa2 neh yg beragama islam tu, soalannye: patot ke kita terus kutuk2 org laen..
        patot ke kita buat fitnah sedangkan perkara sebenar kita tak tau macam kiah kongo tulis tu..
        baek masing2 muhasabah diri..audit diri sendiri dulu sebelum nak audit diri org..
        org tu dah tentu salahnya, tapi diri sendiri? dok hentam org, dah cermin diri belum?

        0

        0
        • Anonymous says:

          heh? azwan ali hina carut maki hamun orang x bersalah ari2 tak berani tegur. kita pulak disalahkan. mmg time dajjal nk turun dah dekat ni….

          0

          0
        • Cili says:

          kita dah tahu siapa azwan ali. manusia yg ego dan biadap.
          why bodo x3 ?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mintak tolong Astro Oasis buat satu episod Tanah Kubur tribute untuk Azwan Ali. K byeee.

          0

          0
      • Anonymous says:

        sudah sah @azwanhjali sakit mari kita doakan dia agar dia cepat sembur dari penyakit yg tak tahu masalahnya.

        0

        0
    • Irfan says:

      malunya menjadi manusia bernama azwan ali. sejahat2 boboi dulu, belum pernah tok imam, bilal atau muhfti menegur boboi. nampak sangat maruah dan moralnya begitu rendah. kesian orang camni.

      0

      0
    • KATIJA HARUN says:

      SHARNAAZ NI KENAPA SUKA SGT CARI GADUH NGN BABY AA,BERJODOH KORANG SATU HARI NANTI BARU TAUUUUUUUUUUUU

      0

      0
  2. Betty says:

    go sharnaaz go!…..berani kerana benar bro. si bapuk gila tu mmg layak kena maki je.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    betul tu, azwan ali tu, simpan2 la sikit kebodohan tu.

    0

    0
  4. APPLE says:

    SATU JA NAK CKP<<<WA CAYA SAMA LU SHARNAAZ..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    DIVA SENDU OTAK MERENG. KESIAN NYA…..EEEE.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Buat sakit hati je baca pasal Azwan Ali ni. Makin orang tegur dia, makin dia perasan dia hot and diva. Please laa. Eww

    0

    0
  7. Kak Nam says:

    Dari dulu aku pikir mak aku juara meroyan. Sehinggalah jumpa mahluk bernama Azwan Ali.

    0

    0
    • kak nam jahanam says:

      Buat kak nam jahanam….Kesian mak ko dpt ank cam ko….mmg azwan ali pondan mulut puaka…tpi dia tk le sepuaka cam ko tk pernah pon terdengar dia kutuk emak sdiri…. emak sdiri pon ko kutuk betapa besarnya sifat puaka ko dri dia….

      0

      0
      • Oms says:

        Weh,si AA ni banyak kali dah kutuk mak dia in public. Melodi 2 minggu lepas pun dia baru kutuk mak dia. Dekat twitter dia kalau kau rajin belek2 tweet dia yg lama mesti kau jumpa dia kutuk mak dia. So takpayah la nak backup dia ni sangat. Takde nilai murni pun

        0

        0
  8. Debah adibah says:

    Eleh shahnaz nak cakap pasal Allah konon, yg ko dengan Asadi Beer ko dulu tak ingat Allah pun..

    0

    0
    • miss lollipop says:

      asal dia islam mesti boleh bercakap tentang kebesaran Allah.. ko kenapa..?? kena jadi alim ulamak ke dulu baru boleh bercakap tentang Allah..??

      **hello org kapir pun boleh bercakap pasal Allah ok…

      0

      0
  9. Anonymous says:

    love sharnaaz…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tak habis lagi gossip org sakit jiwa ni. next?

    0

    0
  11. Anonymous says:

    go chanaz…go. tell em the truth.

    0

    0
  12. Just saying says:

    kalau pergi mekah 7-8 kali tu sebenarnya dia sedang…… diuji.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    adik bapok tua. abg menteri besar. camna tu.. mcm tak balance ja

    0

    0
  14. nur kaseh says:

    Suka nengok sharnaaz ni. Men sangat. Love u sharnaaz…..boleh tak I jadi kekasih no 2 u…lol..

    0

    0
  15. Diva Sebenar says:

    Sharnaaz sudah belajar dari kesilapan.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    sharnaaz suka diva aa yerk??? :D

    0

    0
  17. lol says:

    Besok keluar tajuk: Sharnaaz ingin pinang Azwan…..

    mesti BOOOOOM !!!

    0

    0
  18. Abg Kacak says:

    Nak tanya… Azwan Ali tu khunsa ke?

    0

    0
  19. Anonymous says:

    apa maknya “daum ketum??”

    azwan ali ni ambil drugs ke???

    0

    0
  20. AKU says:

    #AZWANALIBANGANGBODOH

    0

    0
  21. massa says:

    as’salamualaikum. saya percaya bersempena bulan baik ini semua orang Islam berlumba-lumba mendapatkan pahala dari Allah Subahana Wata’ala, kenapa ya ada segilintir yang tak nak ambil kesempatan dengan peluang yang telah Allah berikan kepada mereka. Allah dah panjangkan umur, masih sihat, boleh bercakap, melihat, mendengar, berfikir dan sebagainya masih ada yang suka ‘provoke’ untuk melaga-lagakan. Sarhnaaz tak sebut pun untuk siapa2 yang kau orang kata itu utk AA apa hal? itu tak melaga-lagakan kah? Sebenarnya kau orang yang menimbulkan semua masalah ini, kau orang panas-panaskan keadaan. kalau kau orang hentikan kan dah habis.

    0

    0
  22. loyalmalaysian says:

    x payah nak sindir2 org….orang kita ni pon mostly sume biadap….orag putih lagi baik…buka pintu untuk aku lagi kat bank…bye…

    0

    0
  23. unknown says:

    #anakantoopenang

    hahahahaha.. kite geng!

    0

    0
  24. Puiii says:

    entah2 dia ni memang dah sakit otak…dah tak waras..

    mana tau rupa2nya dalam dia dok bajet diva, bajet bagus lupa diri semua tu, rupa2nya rahmat & nikmat dia sebagai manusia berakal telah ditarik Allah…

    Takde rasa rendah diri, takde rase ehsan, takde rasa malu dan mungkin juga takde rasa takut pada yg esa (kuat sgt carut ko rase?)…mungkin tu adalah nikmat2 yang telah ditarik oleh Allah terhadap AA ni..sapa tau kan? kalo orang waras sekurang2nya ade rasa malu, rasa takut, rasa bersalah dll..tapi dia takde. mungkinla…mungkin nikmat berfikir dia telah ditarik satu2..

    tak kisahla nak kate aku ustaz/ustazah onine keyboard warrior pon…tak sehebat AA bl menaip..cuba jumpa depan2 tengok, mau sawan 44 hari terus masuk kubur…golek sendiri….

    0

    0
  25. dikcik says:

    hahaah aku suka komen hg ni abg naz!!

    0

    0
  26. brad says:

    Bgosla sharnaaz ni…terus terang xde selindung2…x hipokrit…bgos2

    0

    0
  27. adudu says:

    kenapa AA respon to azhar sulaiman je?
    respon la dekat sharnaaz sekaliiii. Hahah.

    0

    0