Written by AbangNara | April 6th, 2015

Semalam Sharnaaz Ahmad telah hadir ke ABPBH2014 bersama dengan kekasih hatinya, Anis Al Idrus. Pasangan kekasih ini telah memakai pakaian menyerupai angkatan tentera siap dengan pingat sekali. Sesuai dengan kemenangannya dalam kategori online Artis Paling Kontroversi, fesyen Sharnaaz tersebut telah menimbulkan kemarahan sesetengah pihak.

sharnaaz ahmad

Seperti yang kita ketahui, pakaian beragam untuk pasukan polis dan tentera di Malaysia ini memang merupakan perkara sensitif. Tidak boleh dipakai sesuka hati lebih-lebih lagi jika ada pingat dan selempang merah. Namun Sharnaaz telah pun tampil di akaun Instagramnya memohon maaf dan memaklumkan ia adalah sekadar kostum. Tulis Sharnaaz:-

Costume by @coloursbyfaiesh. Sekadar costume ya jgn ada pihak yg tersinggung.. Kalau pun ada, harap dimaafkan.
Dan Alhamdulillah saya menang untuk ketegory ganas!! Ahhahaha tq so much abp and bh.. Till next year jemput lah saya lagi insyaAllah.. Salam sayang buat @arm07_ yang dicintai!!

sharnaaz ahmad

Mungkin di masa hadapan Sharnaaz boleh lebih berhati-hati. Banyak lagi fesyen lain yang boleh diketengahkan. Apa pun, kostum Sharnaaz dan kekasihnya memang smart semalam. Kedua-duanya memang nampak sama cantik dan sama padan. Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Sharnaaz Ahmad Mohon Maaf Jika Pakaiannya Di ABPBH2014 Menyinggung Perasaan Pihak Tertentu

  1. AKU says:

    TENTERA MALAYSIA MANE PAKAI CAMNI……….

    0

    0
    • Podah La says:

      kelakar. johan cium bini korang bising. si mamak penang gigi karat ni berkepit kalah suami isteri…x pulak korang kecoh. kan?

      0

      0
      • mami says:

        belum kawin dah pegang2. tentera2 syaiton.

        0

        0
        • Kiah Kongo says:

          Isu GST yg terang2 menindas melayu2, terbukti zalim…tak pula korang kecoh. kan???

          0

          0
        • Shilas says:

          kesian nya fesyen dia. jom layan ni….

          0

          0
        • Olga Ketawa says:

          Kesian Bang Nara, ramal Fynn Jamal memang kategori Penyanyi Wanita Popular. Aknirnya Adira memang. Hehehehehehe

          0

          0
        • ND lalat says:

          awek tak lawa…mcm mak budak. hehehehe

          0

          0
        • Ouch says:

          tak hot awek dia. kesian…lepas shila amzah…yg ni je kau mampu tackle bro?

          0

          0
        • tukutz says:

          meleis ni mmg menggelabah tak tentu pasal. Selalu sensitif tak kena tempat. vodoh avadi. memang pelik pun meleis dok kecoh2 johan cium bini dia. Its his wife, hello? Bukan dia french kiss pun depan semua orang. Kissing your wife is better than holding your girlfriend’s hand. Halalan toyyiban lagi. yg peluk2 dlm drama tu boleh pulak meleis2 terutama meleis pompuan nk meleleh2 & puji2? Yg tu tak melanggar norma masyarkat kita la eh? Kissing wife tu tak elok, peluk2 org asing elok pulak? Apa la bodo sgt statement org2 melayu zaman skrg ni

          0

          0
      • K byeeeee says:

        sorry to say bro. shila amzah 10x ganda comel.
        awek lu mcm emak orang anak 2 daaa.
        hehehehe

        0

        0
      • opah says:

        kalau dah berhijab…x perlu la kot pegang2 sebelum kawin.

        0

        0
    • #JustSaying says:

      The top 3 worst dress on the night….selepas Azwan Ali dan Didie Alias.

      0

      0
  2. Costume je pun..tu pun nak sensitive ke?? kdang2 aku x fham la dgn sesetngah org ni bende cengini pun leh jadi isu ke?? Lain la kalau dia guna costume tu g buat serbuan ke kan..hahaha..hanya pendapat je..jgn marah ye..peace ;)

    0

    0
    • Tudung Biru says:

      Betul tu bro. Diorang ni dah desperate sangat ke nak gali gosip2 murahan macam ni? Semua benda nak bising…..aku pelik la

      0

      0
    • kak bedah the original says:

      Ni pendpt sy sbg org yg keje dgn tentera.ia seolah satu penghinaan terhadap angkatan tentera.dorg susah payah mengharung latihan,kena ragging,ade yg smpi jadi gila kerana akhirnya dorg nak menyarung pakaian seragam tentera ni dgn bangganya sbg pejuang negara.tp artis2 ni keje belakon,peluk sana peluk sini,cinta sana cinta sini,tiba2 nk sarung seragam tentera.dhla berangan nk sarung,g alter jd pesen tah pape cmni.samelah cm kes parid kamil dlu.alter baju polis siap gabung dgn tentera.apa agaknya pandangan msyrkt luar terhdp angkatan tentera malaysia kalau dorg tgk,uniform pn diperlekehkan apetah lagi yang lain2?fikirkanlah

      0

      0
      • laVidaLoca says:

        oo..kalau pakai pakaian seragam kata kononnya memperlekehkan angkatan tentara.. kalau pakai kain kafan nak kata apa?? memperlekehkan org yg dah meninggal??..gitu ke analoginyaaa??

        0

        0
        • kak bedah the original says:

          Meroyan much?ooo peminat syarnaaz rupanya.

          0

          0
        • laVidaLoca says:

          haha..siapa meroyan?? ..bapa saya dan abang saya pun navy.. abang saya doktor tentera.. saya pun dibesarkan dlm line ketenteraan.. jgnla nak amik port benda remeh temeh..

          0

          0
      • laVidaLoca says:

        tak payah nak bangga sangat dgn pangkat segala.. mati esok semua pakai kain kafan..tak dak dah pakaian seragam ketenteraan,pingat, lambang, calit segala bagai… benda remeh pun nak amik port… tak faham.. kami semua rakyat marhaen memang menjunjung tinggi dan hormat orang army, polis, bomba, anggota perkhidmatan awam… tak dak sesiapa yg mempelekehkan sesiapa disini.. itu cuma sekadar costume.. Tuhan pun tak tengok pakaian kita.Tuhan tengok hati dan amal kita.. bila pergi Mekah buat umrah dan haji semua pakai kain putih.. kita semua sama disisi Allah..yang beza cuma amal kita saja.. sekian..

        0

        0
      • ngok says:

        Ek eleh mcm jadi tentera je yg kena ragging. Kau ingat kerja lain tak stress? Kalau kerja lain tak sestress tentera, apsal ada yg sanggup bunuh diri siap? Tu kerja doktor tu, belajar bertahun2 kau ingat lepas dia grad terus kerja lepak2 dlm aircond? doktor tu konon je kerja glemer, hakikatnya sama je mcm kerja2 lain, sampai cuci najis pesakit. Doktor kerja stress jugak smpai ramai berhenti kerja, tapi ada ke persatuan doktor meroyan bila orang bukan doktor pakai seragam doktor? Siap buat lakonan bodoh intubated tapi pakai nasal prong. Cervical collar letak kat muka. Haha sorry bedah, ni pendapat aku sebagai sedara kepada doktor.

        0

        0
  3. i am me says:

    Yg sebdat, ketat, melekat, singkat.. x ditegur plak ek..msia..msia..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Alaaaa sensitive lah sgt.. kerja pun tak betul.. bukan copy atau tiru sebijik!!!! Tu dah design berfesen kut.. yampah kalu polis askar sensitive over small matter…
    Gi buat keje membenteras jenayah n pendatang haram kao2.. kan bagus!!!

    0

    0
    • sje komen says:

      AMBOII SEDAP SGT KO KOMEN. KO LA G JD ASKAR OR POLIS TGK BAGUS KE X? MMGLA SENSITIF PAKAI BAJU CMTU N PINGAT2 SEME TU. INGAT SENANG KE NAK DAPAT PINGAT2 N SARUNG UNIFORM? MMGLA KO XNAMPAK KEJE ASKAR N POLIS NI.TP KAU TAU X DORG PUNYE KEJE KDG2 FAMILY PON XJUMPA BERBULAN2 TAU. JGNLA NAK PANDANG RENDAH KAT ORG.MMGLA ADA ASKAR N POLIS SALAH GUNA KUASA TP JGN SBB NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA. BYK LG ASKAR N POLIS YG BUAT KEJE BTUL2. XKANLA SEME NK TUNJUK KT DPN MUKA KO SATU2!!!

      WLUPON BAJU SHARNAZ NI XSAMA SEBIJIK CM ASKAR TP PAKAIAN DIA SEOLAH2 MEMPERLEKEH UNIFORM ASKAR OR POLIS TAU!

      0

      0
      • minah jambu sayang nenek says:

        kepala hotak kau bedengong mana kau blaja ar ????????? sape yg mempelekehkn uni askar????????bodoh nk mampos je kau ni huh ! jangan remeh temehkn pekara yg keck la !!! tuuu la suroh stay kt utan tknakkk ha skarang dh jadi jakon tk penah tengok orang huh !!

        0

        0
      • meng says:

        Ni lagi sorang bodoh.. org pakai uniform ala2 uniform tentera/polis pun dikatakan memperlekeh. Dia bukan humban baju tu dlm jamban pun. Bukan dia campak taik kat baju tu pun. Apsal la nak oversensitif sgt. Otak letak kat kepala lutut ke? Sikit2 nak sensitif..sikit2 nak sensitif…ololololo mcm budak kecik je….

        0

        0
        • kamibiniaskar says:

          memperlekeh kn maksud sje komen tu mungkin sbb pakai uniform buat ikut suka dia je.ingat sng ke nk sarung uniform tu.berbulan training.macam2 kene.korg yg maki2 ni ptt 1 ari nt ade ahli kuarge korg kje cmni br tau ssh sng.jgnla nk ckp org utan seme.kdg2 kne muhasabah dri jgk.kte ni baik sgt ke nk pertikai kje org len?tah2 kje kte buat yg duk dlm ekon ni pon blum tentu bagus kte buat.sy ckp based on experience sndri jd bini askar. suami sy macam2 kene.xdela die nk mengelat kje seme ni.pangkat yg ade skng bkn sng utk die dpt.berbulan2 training tgl kami anak beranak.kdg2 rse jgk oversensitif bila org duk mengate mcm2 kt askar ni.xde kjela.kje goyang kakila.duk jd org utanla.aishh manusia..kalo xmngate org xleh agknye..ssh nk ckp hal2 cmni sbb byk sgt yg suka menghentam.maybe kne rasa sndri dlu duk dlm situasi tu br nk phm kot.

          sy rse sje komen kat atas ni komen cmtu maybe sbb die sndri askar xpon ade fmily dia askar or polis…

          0

          0
  5. akukesah says:

    haiyooo people..giv him a break… theres nothin wrong with it at least hes very creative in choosing what to wear..looks gud on him.gud job bro,gorgeous gf too

    0

    0
    • laVidaLoca says:

      yup…that`s rite.. that girl is so gorgeous, polite and soft spoken too… way 10 times better than Shila Amzah.. Shialas ni tak move on lagi kot.. Sharnaaz dah jauh berjalan, dah lupa segala..Shila is history . move on people!!

      0

      0
  6. no name says:

    aku tengok prempuan ni mcm melebih2 pulak..dpd shiela amzah x ada pun sibuk nak pegang2 mcm ni,,gedik gitu………………

    0

    0
    • Cik Ketot says:

      rasenye dlu gmbr shila mase dgn sharnaaz lagi hoverrrrr..manjang nk selfie mcm budak tak cukop umor..

      0

      0
    • Ko bodoh says:

      dia ambik gmbr ja kot… Yg ko sentap knp…? Sengal!
      Ko x tgk ke cam ne Sheila pegang2 dia dulu masa diaorg berlakon sama…siap peluk cium lg …!

      0

      0
    • Ko bodoh says:

      dia ambik gmbr ja kot… Yg korg sentap knp…? Sengal!
      Korg x tgk ke cam ne Sheila pegang2 dia dulu masa diaorg berlakon sama…siap peluk cium lg …!

      0

      0
  7. Cik Ketot says:

    hover sgt org2 yg komen bout dress up mamat ni..
    artis pmpuan lain yg pkai tak cukop kain korang kate gojes plak? pndai bergaye plak?
    die pn da mntak maaf..
    plus ade je artis sblm ni pkai baju mcmni..
    eergghh mentaliti terok sgt kalian ni..

    0

    0
  8. Ikhlas says:

    Ako xsuke pon gf dia… tp pada ako ok jer ponn baju diorang.

    0

    0
  9. son goku says:

    tentera selendang merah

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Gf muka tua…janda ke?

    0

    0
  11. laVidaLoca says:

    Sharifah Anis ni cantik dan sweet orangnyaaa, sopan santun lagi… jauh beza dgn Shila Amzah yg x matang tu… sedap ja mengata orang muka tua la hapa… mulut cam hapa agii..

    0

    0
  12. mojo says:

    Cantik,manis.cuma tak manis macam taknak lepas mat bangla tu.

    0

    0
    • laVidaLoca says:

      Mat bangla panggil orang…. hamboih bahasa apa tuu… kalau dah jodoh diorang berdua..biarlah.. hina sangatka mat bangla? mat bangla tak layak masuk syurga ke?hairan sungguh main pakai hina2 bangsa orang…

      0

      0
      • kojo says:

        Kalau muka macam mat salleh,kita panggil mat salleh celup..mesti rasa bangga.wlpun sikit.kalau muka macam superman kita panggil superman..okey je.wlpun lelaki lembut.kalau muka macam bangla kita panggil la mat bangla.apa hinanya disitu?kalau hati dah hitam serlahkan je lah.jgn nak cover sngt.

        0

        0
  13. tuesday blues says:

    makin menyampah plak aku dgn dua org ni. dulu bukan main x mengaku bercinta. “mcm mana nak ckp putus klu bercinta pun tak prnh btau”…cehhh..ayattt. tp gambar bukan main peluk sni, pegang sana… ya..mmg ramai jg artis bergmbr mcm tu..tp anis ni kan bertudung. tak sesuai lah dgn imej dia. lagilah buat org pandang serong

    0

    0