Written by AbangNara | November 25th, 2013

Berita sedih buat peminat dunia hiburan amnya dan peminat pelakon kacak, Sharnaaz Ahmad khususnya. Pelakon yang seringkali dikaitkan dengan kontroversi ini telah mengumumkan persaraannya daripada dunia lakonan tanah air. Drama “Bukan Kerana Aku Tak Cinta” adalah drama terakhir lakonannya.

sharnaaz ahmad bersara

Keputusan mengejut ini diambil oleh Sharnaaz kerana terlalu banyak gosip, kontroversi dan fitnah yang melanda dirinya sepanjang menceburi dunia hiburan. Dengan persaraan ini, Sharnaaz berharap agar hati ibu bapa dan adik beradiknya tidak lagi dilukai. Kata Sharnaaz:-

Saya bukan kecewa, tetapi dengan apa yang berlaku, satu persatu gosip dan kontroversi melanda diri, saya fikir biarlah saya berundur diri. Saya tidak mahu mengguris hati dan perasaan sesiapa lagi. Paling penting, saya tidak terus melukakan hati ibu bapa dan adik beradik, mereka adalah insan yang sentiasa berada di belakang saya ketika susah dan senang.

sharnaaz ahmad bersara

Pasti ada peminat wanita terutamanya yang kecewa dengan keputusan Sharnaaz ini. Namun Abang Nara respek dengan pendirian Sharnaaz yang mementingkan kebahagiaan walaupun rezekinya melimpah ruah di dalam bidang lakonan. Duit banyak tapi hati tak senang apa guna kan? Abang Nara serius terharu mendengar kata-kata Sharnaaz mengenai keputusannya ini:-

Saya akan menyambung semula kerja di bidang hartanah atau industri minyak dan gas yang pernah dilakukan. Saya lakukan ini demi keluarga saya. Hati ibu bapa dan keluarga saya sudah kerap kali terguris dengan cerita yang bukan-bukan, saya tidak mahu terus melukakan hati mereka. Cukuplah…

Saya tidak berdendam dengan sesiapa. Saya tidak pernah membenci mereka, buatlah apa sahaja, terserah! Saya terima dengan hati terbuka. Mungkin pengunduran saya membuatkan mereka lebih senang hati. Saya keluar industri hiburan dengan hati yang rela. Asalkan saya melihat satu wajah gebira. Mungkin setakat ini saja perjuangan saya dalam dunia seni. Allah SWT Maha Kuasa.

sharnaaz ahmad bersara

Kagum Abang Nara dengan keputusan yang diambil oleh Sharnaaz Ahmad lebih-lebih lagi ketika namanya sedang meningkat naik. Bukan senang untuk membuat keputusan sebegini. Namun demi keluarga, ia adalah satu tindakan yang amat berbaloi pada pandangan Abang Nara. Semoga Sharnaaz akan terus maju jaya dalam bidang yang bakal diceburinya kelak. Sama-samalah kita doakan.

bbw

P.S: Segalanya lebih murah dari harga pasaran. Dan yang paling menarik, semuanya ORIGINAL dan BERJENAMA. Semua barangan ada…keperluan rambut, minyak wangi, handbag, alat solek dan segala macam lagilah..BestBuy-World memang BEST lah. Sungguh. Kalau tidak percaya, jom layari sendiri my.bestbuy-world.com dan LIKE Facebook BestBuyWorldMalaysia untuk melihatnya sendiri.

98 responses to Sharnaaz Ahmad Bersara Daripada Dunia Hiburan

  1. macai says:

    eh takde orang komen ke

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      Baguslah, ALHAMDULILLAH anda akhirnya mengambil keputusan terbaik keluar dari industri hiburan yang melalaikan ni..

      “Industri hiburan ini menyesatkan” Pandangan Bob Lokman terhdp industri hiburan

      “Selebriti Malaysia tak layak bergelar ikon” Luahan perasaan Wardina Safiyyah

      “Umno punca maksiat dunia hiburan” Kata-kata Abby Abadi mengenai dunia hiburan

      Jelas menunjukkan industri hiburan tidak memberi apa2 kebaikan kpd sesiapapun..Justeru, tindakan Sharnaz harus dipuji..Alhamdulillah..

      -Hiburan: Antara Lagha, Fitnah dan Fitrah..

      0

      0
      • K.A.A says:

        ok la tu.. pelakon ni pon bukan nya boleh menjamin masa depan sgt…

        0

        0
        • miss ynwa says:

          aku tak tahu lah adabi ni abby ke tak ke…
          yang pasti MALAYSIA sekarang dah diambang kesesatan

          1. zina berleluasa ( AGAS2 pegi konsert kpop 1.6juta pegi dengan balak)
          ( artis yang suami isteri bebas berlakon sentuh2 peluk)

          2. muzik bermaharajalela. (artis artis artis)

          aku pon jahat at least aku ade otak dan lihat dunia. politik pon kotor. malaysia boleh?

          0

          0
        • One Direction says:

          @Abby Adabi
          kalau PAS yg memerintah pun hiburan konsert tetap ada sebab Malaysia ni pelbagai kaum. tapi aku tak rasa PAS yg memeritah sebab kerusi parlimen DAP yg byk dapat. DAP tak nak hukum hudud…so fikir2 lah ye (aku atas pagar)

          0

          0
        • Anonymous says:

          are you sure kalau PAS yg perintah….maksiat tak ada ?? tu semua depends kpd iman masing2

          0

          0
        • lola says:

          kalau dapat kat DAP…lagi lah banyak konsert, arak berluasa, bila 3 parti menang..tak kan tiga2 nak jadi perintah, tgk majoriti kerusi lah, majoriti dpt kat DAP..melayu ?? aku bukan org UMNO cuma tak setuju bila PAS gabung dgn DAP, tu cari penyakit namanya.

          0

          0
        • kasut tumit tinggi says:

          kenapa erh Kelantan tak buat hukum hudud ?? maksiat pun still ada kat Kelantan spt kes buang bayi, zina, hisap dadah. tak payah nak giler politik sangat lah, semua tempat sama jer kalau tak ada iman di dada.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          ada aku kisah, krik3..
          yg pnting aku hensem

          0

          0
      • menyampah says:

        @abby adabi..hahahhha…porah
        kat sini konon takzirah, komen bawah kutuk hina org.

        0

        0
      • karah says:

        MAY ALLAH BLESS YOU SHARNAAZ. UR DECISION IS PERFECT. I HOPE UR EX GIRL WILL MAKE THE SAME DECISION TOO TO AVOID FROM SIN. AMIN.

        0

        0
      • SUKASHARNAAZ says:

        suka n setuju tindakan sharnaaz…
        pasni nd lala n shila stop2 la nak kaitkan sharnaaz…

        0

        0
    • macamsethan says:

      sharnaz..
      apa pun trjdi bersabar lah.. kputusan yang kamu buat, adlah kputusan terbaik,,
      keluarga prlu di utamakan ye..
      saya sentiasa support n respect kamu !

      0

      0
      • Aiman says:

        satu keputusan yg bijak sharnaz.tahniah, contohi lah kami pegawai eksekutif yg stress free dari korang jd artis.

        0

        0
      • Jemah says:

        Sharnaaz ni pun satu la, terlalu cepat melatah dan terlalu lantang. Dalam dunia hiburan/lakonan, kena cool down je. Memang lumrah begini la. Gossip, fitnah, cerita sejengkal jadi sebatu. Elok lah bersara kalau sampai menyakiti hati keluarga dan mak bapak. Dunia hiburan pun penuh ngan maksiat.

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      Jgn “Hangat2 najis ayam ” dah la, sharnaz..Ada sesetengah artis kate nak bersara tp akhirnya kmbali ke dunia hiburan ni..

      Teringat kes RCW dulu konon2 nak bersara, tp last tak jd n menepek muke die smpai ke hr ni..

      0

      0
    • support sharnaz says:

      You are one of the talented actors..bru tgk cerita di bawah langitmu haritu..mmg bagus lakonan awak..anyway, it’s a wise decision.. at least pihak sana xda sbb nak buat cerita lg nk babitkan you..gud luck brother

      0

      0
    • comelgirl says:

      sharnaaz,rezeki ada di mana2…INSYAALAH

      0

      0
  2. farah says:

    sy respect sharnaaz.. :)
    moga dia dapat yang terbaik..

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      Good luck bro .. yg lpas tu lupakan lah … smepena nak dkat tahun baru ni.. elok la sgat buka buku baru ..

      biarkan lh si lalat tu duk cinta money dgan playboy hiporkrit ..

      0

      0
  3. narareader says:

    Bidang hartanah? Industri minyak dan gas? wow..budak pandai rupanya Sharnaaz ni..tapi kenapa la kau masuk industri hiburan ni? haisshh..

    Aku rasa kalau kau kerja bidang hartanah ke, minyak gas ke..mesti lagi bergaya dari Tengku Shahran tu..

    0

    0
  4. MAXMORA says:

    aduaii..sayanglah stop awal.. lakonan bengis awak sangat2 berkesan hingga menakutkan..
    takkan sebab ND LALA dan Shiela tu..yang sudah2 lah kan..

    0

    0
    • altamirano says:

      hehehehe yela kau ni shanaz…xkn sbb pak ND Lala dgn Shilalat tu kau nak brsara plak….baru je mgu lepas aku tgok kau blakon dgn Nora D bawak watak suami psiko…mnjadi kot lakonan kau…
      rilek brader, brader rilek….

      0

      0
  5. abby says:

    Ala sedih pulak tgk sharnaaz ni…

    0

    0
  6. Entah Apa Apa says:

    poyo je la ko ni..nak bersara..bersaralah….kalau kau belakon bukan aku nk tgk pun….

    0

    0
  7. bravo... says:

    Wise decision bro…

    0

    0
  8. ikan kembong says:

    sian sharnaaz,,bru tgk cte ‘Dibawah langitmu’ hari tu.mmg menjadi btol die blakon.xmcm artis bru skang especially hero playboy itu suami aku…apepon all da best k..tp nk wt cmne,aku ase die pn da down pihak sbelah sana asyik cuba nk jatuhkan die..wallahualam

    0

    0
  9. mizz says:

    baguslah bro..itu yg terbaik..cari keje yg bole mendatangkn pendapatan halal dan tetap..bukak buku baru and jadi lebih matang dan…kurangkan panas baran… good luck to you… (dah mcm kawan aku plak..)

    0

    0
  10. dena says:

    tabik!!!
    aku boleh rasa dia masih sayangkan dia tu…m dia boleh move on..

    tapi aku perasan kat ig dia ada satu fake acc yang slalu kondem dia..tapi tadi bila au check balik dah xde..die dah delete kot..

    good luck in oil n gas industry!!

    0

    0
  11. Enter Your Name says:

    Bye-bye ….

    jangan plak 2 – 3 bulan akan datang engko hai, hai balik yer…

    0

    0
  12. Orang_penting says:

    Alhamdulillah….sbb saya minat anda…apa2 keputusan anda yg mengikut landasan agama Allah, saya sokong 100%…lg2 sebab ibu bapa…sbb itu syurga anda dunia akhirat….jd lah yg terbaek…yg paling utama d sisi Allah…udah2 le tu dgn hal2 dunia….ahakssss ;)

    0

    0
  13. miss s says:

    dunia hiburan banyak fitnah

    0

    0
  14. emaliya says:

    selamat bersaralah…. we will not miss you.

    0

    0
  15. tulip says:

    Terbaiklah sharnaaz… smg kehidupan mendatang lebih bermakna :) sy sokong sharnaz

    0

    0
  16. anymous says:

    keputusan yg paling bijak ..walaupun aku tak berapa nak tgk ko nya lakonan tapi ko mmg punya bakat besar dlm bidang lakonan . Tapi ko pun ada ijazah sayang tidak digunakan.Kasi ND lala bukak mata sikit..dan lagi satu tak kan ko nak hadap shila n johan tu ..dah tentu johan kawan baik ko ..dan dan awek lama ko nak ..Shila Hamzah dia nya kecewa bagai nak rak ..last2 dia yg cari lain ..hipokrit ! All the best sharnaz !

    0

    0
    • stuju…….!!! silalat taik lalat tu dgree pon xde…name je bpk kaya tp mgejar hiburan semata-mata….duit sapot blajar jadah x…amende tah……
      mse clash kemain lg dgn ombak rindu…skg asik muke kau je mggedik kuar media psl kau dgn johan…mentang2 ler dia anak datuk sbb tu ler kau kemain lg mngenyam….cm shiallll

      0

      0
  17. skulbus says:

    good decision. industri hiburan penuh kemaksiatan dan berada bersama2 dalam industri ini tidak memberi apa2 kebaikan dunia/akhirat, melainkan industri ini ditambahbaik dan ahli2nya bermuhasabah diri. dan semoga kita mencari rezeki HALAL dalam apa juga bidang yang kita ceburi.

    0

    0
  18. ehsan says:

    If you get back to oil and gas industry…make sure u cross-posting to BRUNEI!!!

    Gonna miss watching u on screen! you’re my fav! Always!

    0

    0
  19. wanie says:

    laaa. aku suka hang belakon!

    0

    0
  20. eyka says:

    klau camni industri lakonan akan kehilangan pelakon watak gangster yg hebatlahhh
    sharnaaz n sofi jikan dh berhenti berlakon…ermmm

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Masalah Sharnaz ni bukan dari segi lakonan tetapi lebih kepada masalah peribadi . Rasanya tak perlu bersara terus cuma berehat buat seketika. Bila semuanya dah cool down dan rasa nak berlakon balik, berlakon la. Bila gunakan perkataan bersara ni macam dah nak berhenti terus. Mana la tau suatu hari nanti Sharnaz dapat good offer dan nak berlakon semula , tak de sape akan pertikaikan sebab Sharnaz cuma berehat sementara . Fikir2 kan la.

    0

    0
  22. nanonano says:

    kesian. dia da berubah & fokus kt kerja tp si shilalalok n bapaknye xabis2 nk downkan si sharnaz ni.siap buat lagu bagai n tweet bnde2 bodoh semata2 nk bikin kontroversi yg ble buatkan si sharnaz ni jd buruk kt mata peminat.benda da lepas diungkit2 padahal mase frust putus dulu siap wt video kt u-tube lagi tuh.skg meroyan xabes2 nk downkn si sharnaz ni..eeeiiii..benci btol aku dgn shilalalok n nd lalak tuh!!!!!

    0

    0
    • betol la tu says:

      aku setuju…tgok kt twitter diorg anak beranak meroyan mcm diorg ni suci sgt..teraniaya la konon…sharnaaz dh jelas mintak maaf berulang kali nk jernihkn keadaan..tp diorg ttp dgn ego bertinggek2..halo shila org tu dh akui kesilapan die..so ko maafkan jela..klu xnk maafkn pn xpayah la nk ungkit2 bagai..urghhh!!

      0

      0
      • mila says:

        btol tue…aku pnah jumpa sharnaz kat KLIA…humble jer…takde la kerek mcm stgah artis tue…si ND lala n shila tue aku tgok makin tinggi hidung diorg…takpe la sharnaz…bahagiakan ibubapa lg better pd terlibat lam bidang seni nie…watpe duit byk klu asik makan dalam kan…bidang hartanah or oil & gas pun bagus…kaya melana klu ko rajin…

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku paling panas klu ckp pasal si kerang lala lembut 2..betul2 meluat aku dgn anak beranak xsedar diri 2..diorang ingat keperibadian diorang terlalu tinggi hingga pandang org lain serendah tapak kasut..serius aku ckp aku nk tgok sgt si kerang lala 2 menyesal menangis smpi keluar hingus..yg shilalat 2 pulak menggedik je dgn si kemek 2..elok la die dgn johan kemek 2,sesuai sangaatttttt…..johan 2 muka baject2 suci murni,yg shilalat 2 muke baject2 teraniaya,yg kerang lala busuk 2 pulak muka baject2 perfect..phuiiii…kahak hijau kt muke korang bertiga..hahahaha,padan muke..

        0

        0
  23. i says:

    sbnrnye sy lbih suke sharnaaz brbaik smula dgn shila..shrnaaz plz mtk mf ngn ayh shila

    0

    0
    • i reply u says:

      pehal lak shanaz ni nk g mtk maap kt bpk silalat tu?? ko x tgok galaksi ke melodi ke ape yg bapak silalat ni cakap?? kemain blagak lg….

      0

      0
      • apa pun tak bley says:

        Btol tu.. yang ND siput LALA tu yang lebih2 nk komen pedas kt sharnaaz tu apehal lak.. sebaran2 si sharnaaz ni tk de pun dia komen lebih2 mase lam melodi.. aku respek kt die.. shilalat tu bukannye lawa pun.. gigi pun jonggang.. dari dulu aku x minat ngan shilalat ni.. ngan bapak die lagi aku menyampah.. dah la nyanyi ombak rindu sampai meleleh hingus.. pengotor…

        0

        0
        • Anonymous says:

          korang xtau ke klu si kerang lala ni dpt ckp mcm nk bg syarahan..dulu mse sekolah xdpt jadi wakil sekolah kot dlm pertandingan syarahan..mmg over gile la klu bg komen..lain yg di tanya lain yg di jawap dulu..bongok bingai..aku pun mmg menyampah dgn c kerang lala nie..xpe yg buruk balasan tetap buruk..biar di dunia die nampak suci murni,akhirat sna pasti xkn terlepas..

          0

          0
  24. mamamia says:

    Alhamdulillah…inilah ciri2 anak soleh. Sanggup ketepikan kepentingan diri demi maruah ibu bapa dan keluarga..bumi Allah ni luas dik…rezeki ada dimana2.. Biarlah apa pun pandangan manusia pada kiter..yg penting pandangan Allah yg lebih utama..Semoga Allah SWT merahmatimu dik…AMIN.. :)

    0

    0
  25. nonamanes says:

    I can judge you based on your rumors sebab I don’t even know you personally, regardless I still like you. Wahaha jom kawin nakkk.

    0

    0
  26. im not mr arrogant says:

    sharnaaz.. u need a break kot bukannye bersara terus.. lepas 1 1 kontroversi yg dtg maybe buat u rase down..
    nnt lps 2 or 3 tahun muncul balik sebab rindu nak berlakon katenye..
    apepon industri yg u nak ceburi tu (hartanah or oil n gas) sebenarnye boleh jgk dpt high income kalau betul2 fokus..

    0

    0
  27. cicaq chantek says:

    Shahnaz, rasa keputusan terbaik ! rezeki kat tempat lain mungkin lebih baik dari yang ada pda hari ini ~

    0

    0
  28. Anonymous says:

    baguslah.. itu yang sepatutnya..
    dugaan yg banyak dtg dlm dunia artis menunjukkan Allah sygkan Syarnaz
    n tarik dia keluar dr lembah dunia hiburan yg penuh dengan kemungkaran Allah.

    0

    0
  29. pening says:

    sorry i dont think u should quit…ko leh blakon bro…bkn main tangkap muat je…byk watak ko org lain xleh bawak…cm juvana tu…cm bawah langitmu tu…igt senang org mude bawak watak gitu…persetankanla sesape yg hentam ko…aku rase jumlah org yg hntam ko n sokong ko same je…ramai lg sokong ko…aku dr dulu x suke ngn style ex gf ko tu…letak status twitter been there done that bile org interview wat2 tekejut….bg aku tu lg x professional…n sume ko kne tanggung sorg…mak bapak pn xpyh nak back up…plz don quit la…juz carry on whatver u r doin now…all the best.

    0

    0
  30. peminatsetiasharnaaz says:

    Sayang seribu kali sayang… sharnaaz merupakan pelakon yang sangat berbakat dalam dunia seni lakonan. Lakonannya sentiasa menjadi…..tapi x pernah diiktiraf untuk apa2 anugerah pun. Kalau nak dibandingkan dengan pelakon yang baru2 naik ni…semua kejar glamour jer la. All the best tu you, sharnaaz! Moga anda sentiasa berjaya dalam apa2 jua bidang yang diceburi dan sentiasa hidup aman bahagia disamping keluarga tercinta. Saya akan sentiasa merindui lakonan anda! Sedih sebenarnya nie….. :-(

    0

    0
  31. SharbbyLo says:

    Sedih……

    0

    0
  32. wanita sedih says:

    Takut nak komen sebab takut dikategorikan “keyboard Warrior” but this is my opinion… Perkara yang dah lepas tu lepas lah. tak perlu diungkit lagi. Mcm apa yang dilakukan oleh bekas teman wanita sharnaaz tu sangat tak patut. susah nak ckp sbb masing2 ada pendapat masing2. Tapi ape yang saya pandang, kalau betul dulu dia pernah menyayangi sharnaaz dgn hati yang ikhlas, jujur.. Tak perlu rasanya nak buka aib kalau dah tak ada jodoh.. Bagi saya kenyataan yang dikeluarkan Sharnaaz masa kejadian itu baru berlaku adalah kenyataan untuk cuba perbetul keadaan tapi betul kalau takde restu ibubapa mmg tak kemana. DAN SEKARANG, BERKALI-KALI SHARNAAZ MINTA MAAF UNTUK KESALAHAN SEPANJANG PERKENALAN mereka, tapi masih jugak ada ungkitan dari pihak bekas teman wanita.. buat lagulah, kenyataan di twitter pasal bencinta.. mmg taksalah utk kongsikan dgn kenalan rapat tapi anda jangan lupa yang anda tu PUBLIC FIGURE. jgnlah nak komen balas, itu laman sosial peribadilah.. pe lah yg bkenaan. KALAU TULIS SUKA SHOPPING KT OBERSEA pun media akan heboh. PIKIR2 LAH.. saya minat sangat ngan bekas teman wanita sharnaaz tapi sedih sgt dy wat camni.. byk hati yang perlu dijaga.. bg saya better kita tulis perkara yg boleh menggembirakan semua pihak dan bukan perkara yang yg boleh mengguris wpun satu hati.. plezzzz la… sedih sgt…

    0

    0
  33. Datin Hangit says:

    eloklah tu nonok oit..datin nyampah tgk ko tu

    0

    0
  34. rara says:

    Sharnaaz pon anak Dato kan?? Family dia orang kaya2 di Penang nunn

    0

    0
  35. mawar putih says:

    Sharnaz berlakon dlm cerito JUVANA best… sesuai watak jahat.. watak baik pun sesuai… apa kata sharnaz rehat sekejap utk tenankan fikiran… kemudian bila semua dh ok, berlakon balik… sbb sharnaz hensem dan smart…. hmmmm suka tgk shranaz berlakon…

    0

    0
  36. DEENA says:

    Sharnaaz. I love you ^^.

    0

    0
  37. missLENSES says:

    So sad….

    Sabarlah.. mungkin ini yang terbaik buat anda… tak habis habis pakcik tu nak salahkan awak kan… ? Takpe tak rugi pun tak kawen anak dia…. Ada yang lebih baik menanti awak.. Jodoh itu rahsia Allah….Banyakakn berdoa….!

    P/S: tetap suka lakonan Shahnaz yang selalu nampak “real” dan menjadi….!

    0

    0
  38. lona says:

    perghh.. hensome x ley blah si sharnaz nie. alahai, hensome cam nie pun dikecewakan..

    0

    0
  39. Paper Cut says:

    banyak sokongan dan dorongan membina disini, tabik lah sharnaaz

    0

    0
  40. Peace says:

    Selepas melihat statement ni, aku makin menyampah dengan Shilalalat tu.
    Perempuan tu yg meroyan asyik nk buruk kan sharnaaz.
    Lebih2 tweet dia pasal movie “Bercinta” tu. Bajet macam sharnaaz betul2 belasah dia bagai nk rak. Ntah betul ke tidak.
    Kalau betul sharnaaz pukul kau, nape kau x report polis dulu?
    Nape lepas putus baru kau nk canang semua keburukan dia?
    Dasar mintak simpati punya perempuan. Puuiii!!!
    Tak layak buat bini.

    0

    0
  41. mimi says:

    ala pakcik tu lebih2 la bunyi..anak awk tu dah xde pape da ngn si Sharnaaz tu..so henti2 kan lah…mmg berlagak la pakcik tu…setakat anak de tu..da la gedik…johan je la yg nak pun..org lain nk amik anak awok tu jadi isteri/menantu pun pk dua tiga kali agak nya…

    To: Sharnaaz…rileks la…x pyh la smpai bersara…rest dulu mcm yg lain2 ckp..da rse ok…berlakon balik naa…cheq suka tgk hang..kejantanan terserlah..ensemm :)

    0

    0
  42. LIPSTICK says:

    ok jeeee… lgpun u kan ank org kaya….setakat dunia hiburan yg x kemana ni apa larr sgttt…..go sharnazz go…

    0

    0
  43. izat says:

    bye!

    0

    0
  44. ikan kembong says:

    knp dlm entri ni pon masih nk ckp psl politik n kenegerian???adoi xphmla korg ni…org mlayu suka gaduh bnd remeh..jgn mrh..just bg pndpt..wassalam

    0

    0
  45. Pemerhati says:

    walaupn aku x berpa minat dia ni…tpi dlm bab berlakon dia memg best..lagi2 kalau watak jahat atau saiko…memg terbaik la dia berlakon….

    0

    0
  46. Saja says:

    laaaaaa…nape x lofa jer y bersara…kan bagus kalau lofa y bersara…wat shanaz..awak berlakon memg best la…x mcm lofa kalau berlakon..kayu sekayu2nya…

    0

    0
  47. cik reedzydizzy says:

    mula2 shamsol yusof wat statement nak give up sbb filem bocor,pastu Sofi Jikan nak bersara sbb payment ciput n watak sama je..la ni sharnaz plak nk pencen.. pas ni sapa ekk?artis pompuan tak de niat nk berhijrah n bersara ke?wondering

    0

    0
  48. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Malaysia dh kehilangan sorng lg pelakon brbakat..papepon it is wise decision. If im in ur shoes pon xlarat nk layan sume kontroversi, buat ape pon org anggp negatif dr dulu smpai skrg punca nk dtg merisik jer. To Shila please be matured in giving a statement to media n Nd lala dont be too poyo, xde ape pon dgn shila ni xsesuai ngn shila k..Anyway kalo nk anak Datuk, si Sharnaaz pon anak Datuk ye, Datuk Ahmad Basir.

    0

    0
  49. mana-mana la says:

    nak cakap tentang maksiat… hahaha.. kang TV keluarkan hal ehwal perdana Islam memanjang, korang menganjing dengan pasangan kat hutan, kat hotel-hotel, ditanya kenapa, bosan tengok TV.. terbuka la.. aku rasa yang komen rupe alim ulama atas ni pun ada sebilangannya yang lebih dari setan.. hehehe..

    simple kuatkan iman, ambil yang jernih, buang yang keruh.. tak boleh tengok pegang tangan cari channel lain.. Komen pandai, berjela-jela, pedas, sekali tengok macam tu jugak.. standard maleyeis.. komen power, habuk pun tara..

    0

    0
  50. Anonymous says:

    alaaaa sharnazzzzz..pelishhhh la jgn bersara dikn0n..
    ko blakon je sedap mata ni memandang..ade jiwa..
    plakon lain arap muke je jambu..blakon hampeh..
    alaaa..x mo la ceni..pasni da xleh fefeeling tgk tb..
    sume watak ko bwk terbaik bro..
    hurmmm..ilangnye sebutir bintang..gittewwww..
    ni mesti kes kuchiwa dihati psl shila x ilang lg ni..jgn centu..
    ramai lg awek cun maaa..
    tp die ni berpelajaran ye bdknye..family p0n kayes..tp sgt la mrendah diri..
    i lap u laaa…plizzzz jgn bersara..s0bssssssssss

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Rugi kau shila. I love u shanaz.terbaik org ada pelajaran mana2 pun boleh pergi

    0

    0
  52. K says:

    Syg pelakon berbakat mcm sharnaaz ni nak bersara.. all d best to u bro!!

    Dulu minat sgt shilalat..tp after dia byk sgt berlagak suci n meroyan di twitter, rase meluat sgt pd dia n family..nd lala takyah la belagak sgt..mcm la ada anak dara hebat sgt! shilalat tu lawa pn tak..prangai dulu2 hazab gak anak dara ko tu..so jgn sebok mengata sgt si sharnaaz tuh..kang Allah bg 2 kali ganda lebih teruk pd anak ko..

    0

    0
  53. […] Saya bukan kecewa, tetapi dengan apa yang berlaku, satu persatu gosip dan kontroversi melanda diri, saya fikir biarlah saya berundur diri. Saya tidak mahu mengguris hati dan perasaan sesiapa lagi. Paling penting, saya tidak terus melukakan hati ibu bapa dan adik beradik, mereka adalah insan yang sentiasa berada di belakang saya ketika susah dan senang.- beautifulnara […]

    0

    0
  54. watever says:

    laaa yeke? xpelah x terasa pon kehilangan dalam industri seni kbai

    0

    0
  55. Eryana binti Omar says:

    shaarnaz lagi terserlah bakatnya dari johan ashari ..seriusly..start minat shaarnaz drama kasih alia ..dia berlakon dgn rafidah tu ,dari clash dgn shilalat tu aku dapat tgk si shilalat yg banyak meroyan ..oii lalat ,kau menutup perangai buruk kau dengan kain kat kepala..sedarkah kau? shaarnaz ,all the best ..semoga hidup awk lebih bahagia selepas ni..kerje ofis jela macam kami2 ni ,stress keje pun at least 1 malaysia taktahu..hehe ..

    0

    0
  56. naz says:

    lakonan bagus tp syg da nak berenti,,, tp bagus la kalau ada pilihan yg lebih baik dunia hiburan ni pun smpai bila jer,,, harap nanti dpat dega berita gembira dr sharnaz dan pasangan lepasnie…

    0

    0
  57. tokiooo says:

    Bersara? Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyy!

    0

    0
  58. shanooz says:

    Bagus sesangat,lebih ramai artis yang ikut jejak langkah sharnaaz lebih bagus.kalau boleh semua artis yang ada kat malaysia nie.yang ada pun tak menyumbang apa2 pun.dan kalau boleh semua pengarah filem juga..jgn setakat merajuk saja…teruskan cari kerja lain.kalau ada golongan artis kat malaysia nie ,akan rosaklah generasi malaysia dihari depan.dah cukup2lah filem2 makan,cinta,dan kemaruk celah kangkang.

    0

    0
  59. Audrey Hepburn says:

    Dude, kamu pernah involve dalam bidang hartanah dan oil & gas? Ahhh… ruginya kamu tinggalkan bidang-bidang tu. Baguslah kamu ambil keputusan untuk patah balik ke bidang-bidang itu. Tinggalkan sajalah bidang yang takde faedah ini.

    0

    0
  60. redmerah says:

    Sharnaaz!!!! I bkn peminat tegar u…tp I suka lakonan u..u blh bwa watak dgn baik.. tp klu bnr u nak bersara I doakan agar awak Berjaya dlm bidang yg lain..all da best Sharnaaz..I love u!!!

    0

    0
  61. redmerah says:

    I lg rela Aron Aziz tu bersara..haha..x masuk kat jiwa la lakonannya..Sharnaaz ni first tym tgk berlakon, terus da knl mukanya..bila da knl mukanya bru knl sapa tu Shila…tp hairannya asyik nama Shila jerrr kuar..Sharnaaz berlakon best kot..

    0

    0
  62. moskuloskeletal says:

    Sharnaaz ,pas ni tak mau kata ,”saya kembali berlakon sebab rindukan dunia lakonan dan banyak tawaran berlakon.saya tak mau kecewakan pengarah atau produser “tau…tau …tau

    0

    0
  63. Anonymous says:

    suke sgt lakonan sharnaaz dlm drama mira sofea

    0

    0
  64. No name says:

    langkah yang bijak shahnaz…..kalau lebih lama dalam industri ni, lagi banyak fitnah yang dapat….macam2 spekulasi yang keluar….benda yang xde kaitan pun nak di kaitkan….
    Harap-harap…lepas shahnaz kluar dr dunia hiburan ni xde lah wartawan-wartawan dan bloger2 yang sesibuk nak menghuru-harakan hidup dia lagi….tu tujuan utama dia kluar dari industri nih….

    0

    0