Written by AbangNara | May 23rd, 2014

Adakah anda menonton program realiti terbaru Astro yang diberi nama The Band? Secara jujur, Abang Nara tak pernah tengok walau sekali pun. Kilauan Emas ada jugaklah Abang Nara tertengok sekali dua. Namun daripada apa yang baca di laman sosial, program The Band memang kurang menjadi dan tidak berjaya menarik perhatian para penonton.
the bandMenariknya semalam, pelakon Sharnaaz Ahmad telah memberi teguran dan kritikan yang amat bernas kepada para peserta The Band. Memang pedas sangat-sangat kata-kata yang diluahkan oleh Sharnaaz. Namun berdasarkan reaksi dan komen yang diberikan oleh pengikut Sharnaaz di Instagram, teguran dan kritikan Sharnaaz amat tepat sekali. Tulis Sharnaaz:-

Buat *THE BAND*. Sila majukan diri anda dgn menerima pendapat org lain, kalau tak boleh menerima teguran sini (industry) bukan tempat anda.. Saya sokong niat dan usha anda semua, tetapi maaf rancangan awak menghampakan.. Saya tak peduli awak suka atau tak ..

Kalau rasa teguran ini keras, buktikan pada industry bahawa astro tak ambik awak semua untuk membuang masa awak dan jugak AIR TIME astro.. Pak nil, yusri dan juri yg lain saya sangat hormati.. Anda peserta sila pandang kritikan, kutukan, hinaan sebagai satu pembakar semangat..

Kalau nak sentap, sila angkat kaki lambong… Aku pernah di panggil anjing kurap, kurang ajar, bangla, puk*mak…Tapi aku hadap dan hadam.. JUJUR DGN SENI, SENI AKAN TIDAK BERPALING PADA KESETIAAN ANDA.. Kalau masih yg kurang pandai nak komen, aku harap sangat berjumpa berdepan dan menyuarakan ketidak puasan hati..

Tolong tag semua ahli dan semua terlibat dgn the band..

the band

Fuh ~~ Kalau Abang Nara jadi peserta The Band, memang pedih hati membaca teguran Sharnaaz Ahmad. Namun itulah kenyataan yang harus ditelan. Kalau tak tegur, sampai bila-bila pun tak akan maju dan hanyut dalam populariti yang dicipta sendiri. Tahniah buat Sharnaaz kerana berani tampil mengkritik. Semoga teguran ini dijadikan panduan buat peserta-peserta The Band.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 responses to Sharnaaz Ahmad Beri Teguran Buat Peserta The Band

  1. memek says:

    1st

    0

    0
    • mindset aku rancangan ni tiru kpop n bodoooooooo je
      yg pompuan terkinja sana sini..melompat sana sini mcm tak tau malu…
      yg lelaki bajet mcm macho..maskulin..
      podahh!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        sejujurnya aku nk cakap, suara ceria popstar ke superstar ke aku tak igt, lagi better daripada the band ni.

        0

        0
        • Wawa Zainal says:

          popstar better?
          mcmna la generasi akn dtg kalau kecik2 dah terkinja-kinja..

          0

          0
        • shana says:

          haishh producer tolong la jangan duk meniru korean band.. aku tak boleh belah bila si paknil cakap nak pasarkan PEMENANG the band ke antarabangsa. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA tolong la jangan buat lawak. lepas ni mesti ada antara orang2 the band buat statement ” macam mana orang malaysian nak maju kalau asyik tak sokong apa yang kami buat ”
          MEMANG LA TAKKAN MAJU KALAU ASYIK TIRU IDEA ORANG LAIN.

          0

          0
        • TV1 says:

          ini amat merbahaya kepada reputasi islam. yg pak nil pun ya mapun, dok terkinja2 jadi judge. menjatuhkan class dan maruah adili rancangan cam ni. tolong lah. please bubarkan.

          0

          0
        • Baby AA says:

          serius…rancangan paling teruk. astro makin hancur. hentikan la. rugi lampu dan letrik jerh.

          0

          0
        • Blake Lively says:

          Teringat Plak Gangstarz tahun 2007-2008 dulu
          Lagi best dari The Band yang merapu ni
          Yang perempuan terkangkang sana sini
          Lelaki pulak bajet macho

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          First time nak start rancangan ni serius aku ingat cam the band yang mmg build a band…ada guitarist,drummer, solo…tp bila start2 tu dapat tgk budak2 muda yang sorang2 bajet gila…paling aku meluat bila perempuan yang terlompat2, terkinja2, tergedik2 cam maruah dah takdak…rancangan ni patut dimusnahkan sblm ia sampai ke peringkat akhir…akhir cerita sebuah rancangan yang mampu merosakkan akhlak muda mudi kita ari ni…sedihhh!!!

          0

          0
        • betul belaka says:

          haha betul weih aku pun meluat tgk prog ni..x best mana pun ceria superstar lg best kihkih..aku pn heran nape laki aku pn suka tgk prog ni..haha lg la pelik pelik donia donia

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        program yang tak bermanfaat …
        mana program imam muda musim 4 ha?

        0

        0
        • Elly Mazlein says:

          Setuju dengan kata-kata awak!

          0

          0
        • Olga says:

          AStro bisalah tu…dah kehabisan idea…last2 ciplak Kpop Korea yg akhirnya macam sampah jadah memalukan bangsa je woi.

          0

          0
        • ye betoi says:

          syabas shanazz kerana berani mengeluarkan statemant ni. Haha dah lama ak tggu someone utk bgi komen pasal The Band ni. Adoi semak otak wei tgk rancangan ni. Aku pon secara x sengaja tertengok dalam 5-10 minit je. Abes satu family stress lepas tu. Adoii bangsaku. mamber2 aku smua kat FB and wassap pon byk gak dok mengata psl rancangan ni. Sampai terpk nak antar surat kat Astro suh stop rancangan bodoh ni. Sangat memalukan tengok peserta2 nye

          0

          0
      • Neelofa says:

        program realiti tv yg merosakkan anak mlayu,
        terkinja-kinja menyanyi..
        sapa mrah ak dia butthurt..

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        astro ni nk duit undi je,
        tgk artis2 lama AF dlu, tak femes langsung..

        0

        0
      • Pray For MH370 says:

        laaaa…tiru kpop ker .?
        aku ingat the band ni macam band Hujan, Bunkface tu.., aku tak pernah tgk the band ni tapi kalau dorang nak tiru kpop…baik stop ajelah show ni. Aku takut nanti keluar group macam 24:7 tu…style haram jadah bapuk gay, lepas tu suruh org support, nak support aper group macam tu…yucks !! Kalau ada org Korea tgk show ni..mesti kita dapat malu, saper punyer idea lah buat show bodoh ni.

        0

        0
      • lolol says:

        seriously aku pnh tgk y mggu kpop tu…rse mcm sampah sgt program tu..suare hbeh kelaut apetah lg tarian..rse cm nk muntah hijau je mse tu…at least kalau vocal ok boleh maafkan lagi kot….

        0

        0
      • Zizan Razak says:

        sokong lu… terlalu ikut standard kpop… mcm x da identiti la Malaysia ni…

        0

        0
    • Tukar Siaran says:

      rancangan yg hanya layak masuk tong sampah. eeeee….yucks.

      0

      0
    • Olga says:

      SHARNAAZ NI KUAT MEROYAN LA MCM POMPUAN LA NTAH2 GAY X HARAP MUKA JE GANAS TAPI KUAT MEROYAN,KALAU PIHAK ASTRO TAU DIA KUTUK THE BAND NI MESTI SHARNAAZ NI YG KENA BANNED NGN ASTRO,DIA XTAU KE DRAMA LAKONAN DIA BANYAK KAT ASTRO,NI NAMANYA NAK MENJAHANAMKAN KARIER SENDIRI

      0

      0
    • Jozan says:

      Satu lagi produk ASTRO GAGAL.. antarabangsa konon… blh tembus ke US, Korea, Japan,… paling tidak pun,,, ke Indonesia, Brunei, Singapore je… dahlah AF GAGAL… x da identiti artis malaysia..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dah lah copy korea….lepas tu berangan nak pasarkan ke internasional, The Band ni memang nak kena kutuk dgn org luar, yg malu nyer Malaysia lah…pihak astro sembunyi muka jer. Aku bukan tak nak support…tapi mereka ni tak boleh menyanyi, tak boleh menari, rupa pulak alahai tiru kpop..x ada ciri melayu langsung…memang bullshit lah, perosak imej negara..yg buat idea show ni pun tak kreatif, kau ingat kau tiru kpop…dengan senang2 kau boleh pergi internasional…oh tidakkkk, sebaliknya the band akan dikutuk oleh mereka di luar sana, faham !!!

        0

        0
    • Jaiho says:

      sy melihat rancang2an mcm ni pasti akan GAGAL.. beza orang Malaysia dgn negara korea adalah orang2 kita masih lagi bertatasusila sebagai seorang islam dan bukannya tahap kemaruk sangat nak berhibur terkinja mcm korea. artis Kpop semuanya produk plastik.. simpan dahulu, training br lepas, dan producer2 mereka hebat2 setaraf western.. malaysia kekurangan producer yg blh buat lagu2 pop catchy dan beat yg meletup mcm kpop buat. out of date..

      0

      0
  2. Joyah Pok Pek says:

    Memang tak best pun..sowa ke laut, menari ke langit..habis ..sya 1st ker?

    0

    0
  3. Hafiz Rahim says:

    Pernah tengok sekali sebab ada orang bukak channel..serius memalukan diri sendiri peserta tu semua

    0

    0
  4. thebandsucks says:

    Honestly, the band is the most worst reality show that I ever seen… Lebih baik tgk Kilauan Emas yang lagi bermutu. Pls astro…we no need copy paste artis dari korea… Stopla buat reality show k-pop bagai nie.. 1st time tgk the band, dh lah suara ke laut…nie nak jd artis berkualiti??? Carilah yg betul2 ada bakat…bkn muka jambu, tangkap muat…asal boleh jual…klau AF boleh la terima lg… Serius, msa mula2 tgk ingatkan reality show yg the band playing instrumens…last2 nk jd k-pop… Hayooooo…sedehhhh la…

    0

    0
    • kui3 says:

      setuju dengan ko THEBANDSUCKS,memula masa promote igt THE BAND nih yg main instrument sume…lpas tgk sekali mak aih nk muntah rasa…malu dgn yg perempuan suara xbrapa nak ade menari mcm gi disco….malu weh nk nengokkkkkkkkk

      0

      0
    • Hafiz Suib says:

      setuju… lagipun sebagai orang melayu… sudah sebati dgn lagu2 berentak balada, pop rock… lagu2 ketuhanan, percintaan, kehidupan… sy rasa x perlu lah menari2 mcm kpop.. biarlah kpop itu sendiri ada dimalaysia dan bukannya ditiru 100%.. x menjadi bila melayu buat lagu2 pop dance…. x da producer kat malaysia yg aku lihat blh hasilkan lagu2 catchy pop.. kalu nak buat betul2.. asah dulu bakat anak muda tuk jadi producer lagu electronic pop. kalu nak harapkan producer skrng ni. memang x menjadi..

      0

      0
      • cookies says:

        kita tak kan berjaya kalau tiru kpop sebaliknya akan di cop copycat oleh internasional fans, cth nya indon dorang ada band yg tiru kpop dari segi style, lagu, pakaian…semuanya tiru, memang tak kemana lah..kena kutuk dgn fans kpop ader lah, dah lah peserta the band ni suara kelaut..so macam mana nak pergi internasional kalau nyanyi pun x sedap apatah lagi dance yg kaku. Memang kena kutuk lah kaw2 lah, style pulak macam old-fashioned.. Kalau betul nak tubuh boyband…ambik lah yg betul2 boleh dance dan suara sedap macam zaman 90an dulu.

        0

        0
  5. Derpina says:

    Dulu Gangstarz lagi best.

    0

    0
  6. chacha says:

    aku mmg x minat dengan rancangan the band ni..x tertarik langsung naktengok..terknja sana sini wat malu jek la..better rancangan the band ni dihentikan la buat membazir duit jek…tu semua duit orang yang bayar astro la..x bebaloi sungguh…

    0

    0
    • Hayrin Matahir says:

      Sama la.. Lagipun usia era kemalapan/kehambaran rancangan realiti hiburan dah masuk ulangtahun kelapan sudah sejak 2006 lagi..

      0

      0
  7. Reynaldo says:

    You are so awesome! I do not think I’ve read through
    something like that before. So nice to discover someone with unique thoughts on this
    issue. Seriously.. many thanks for starting this up.

    This web site is something that’s needed on the internet, someone with
    a little originality!

    0

    0
  8. memalukan says:

    Penah tgk skli . Theme kpop . Sbb pminat kpopkan . (No offense) nak gak tgk Malaysian perform . Dh tgok . Sekerat jalab . Wasalam lahh . Mmg nk trmuntah . Menggelikan .

    0

    0
  9. mek oh mek says:

    The worst show ever…..rsnya pak nil…shafinaz n yusri buang masa komen peserta the band….bodo giler rancngan….tgok skali n x abis….x best..mcm harammmmmm…..budget cun budget macho…..sore kelaut….astro pun bangang wat reality show nii….x yah smpi akhir laaa….stop terus….

    0

    0
    • Elly Mazlein says:

      Setuju sejuta kali! Rancangan-rancangan realiti nyanyian/tarian macam ini dah tak relevan lagi sejak 2006.

      0

      0
  10. ThePowerBank says:

    Aku pun penah tgk sekali je rancangan ni. Mmg ke laut cina selatan habis. Nak tiru Kpop. Mekap tebal,pakaian vouge tak berapa menjadi,yg perempuan mekap and berpakaian “comel2” konon mcm korea. Serius kita mmg tak boleh nak tiru kpop. Diorg lawa2 and handsome2 (plastic surgery lain cite). And dr segi bakat,kalau korg nak tau,diorg dilatih bertahun2 sblm menjadi artis. Takda terus masuk tv menyanyi and menari terkinja hentam kromo.Memalukan diri.Baik laki mahupun perempuan.Serius rancangan The Band patut di Banned! Takda originality..

    0

    0
  11. Seroja says:

    Baik tengok kpop stars, salute diorg, rupa ada, suara dahsyat.
    Bernard Park, you’re the best! Juri the band pun tak cukup ilmu, diorg kata
    Kpop bkn tentang suara tp rupa, imej la..cuba srh diorg tgk
    Kpop stars kat channel sbs, br diaorg terkedu.

    0

    0
    • Pray For MH370 says:

      juri the band komen mcm tuh ?????
      memalukan betul….aper juri tu tak tahu ker artis kpop tu boleh menyanyi ? kalau tak boleh…jangan harap nak debut sebab ramai lagi trainee yg tunggu giliran nak debut.
      . Aku selalu layan kpop tapi bila aku tgk org melayu tiru kpop..nampak sgt buruk okeh

      0

      0
    • Hayrin Matahir says:

      KPop STARS pun sama jugak, tak ada faedah langsung..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Aku tertengok trailer pun rasa nak muntah. Tak sanggup nak tgk rancangannya. anak muda budget k pop. Terkinja2, tertonggeng2… nak tgk pun aku sendiri rasa malu. Ntah hapa2

    0

    0
  13. sotong hitam says:

    Rancangan the band ni is nothung but rancangan syok sendiri…dari peserta ke juri dn tenaga pengajar…..semua syok sendiri dn action hebat!!!

    0

    0
    • Elly Mazlein says:

      Semua jenis rancangan realiti hiburan sejak 2006 lagi dah jadi syok sendiri 100%, tidak berfaedah langsung pada bangsa dan negara.. Lebih elok rasanya rancangan sebegini perlu digantikan dengan rancangan realiti bercorak kenegaraan dan juga berbentuk sukan khasnya bola sepak. Malaysia dah ada akademi bola profesional, tambahan pula padang sintetik yang diiktiraf FIFA.

      0

      0
  14. guest says:

    tak gitu?

    0

    0
  15. nana says:

    Setahu aku la kan . Definisi band ni adalah sebuah kumpulan muzik yang bermain ALATAN MUZIK . tapi yg aku tengok mereka cuma bernyanyi and menari je . So rancangan ni dinamakan the band aku fikir akan ada la peserta main alat muzik tp hampeh .
    .

    0

    0
  16. Anonymous says:

    1st time tgok nk muntah, tkyah tgok lagi baik

    0

    0
  17. akulah aku says:

    Tanpa aku sedar, aku membayangkan budak KDU College yg hantar email tempoh hari sama pesen mcm peserta the band ni. Aku tak tahu kenapa aku bayang macam tu. Sorry ya dik KDU.

    0

    0
  18. Mok Jemah says:

    Geli geleman telinga mak ni nyah dgr sore drg…cm ke laut….yg lki kontrol encm (cm ke laut je…)..yg ppuan..nauzubillah..terkinja2 cm kera kna belacan n perasan glamer….puhhhleeaseee la nok!!….

    0

    0
  19. Tlasak larisss says:

    Sgt utk18xxx.BodO memalukan dan murahan Muka suma da tau mmg sosial tramat tahap 5 bintanMcm wat show clubing jer sekO xkira tarian apa harus seksi trkinja2 ttonggeng2.Pling mmalukn juri bgi support.Perhh baik wat Seks je trus atas pentas tuh bodooo…

    0

    0
  20. ikan says:

    aku x penah tengok tapi aku terus bukak youtube. lepas tengok tadi sampai sekarang dah 14 kali aku muntah. help~

    0

    0
  21. nnn says:

    even rancangan realiti deat korea pun xde didik menari bagai, more focus on producing your own music and talent. kalau nak tiru orang kata tiru lah yang bagus,tapi yang ditirunya apa yang dia nampak dari dunia kpop je,dia ingat artis kpop yang meletup sekarang ni training 2 3 bulan je ke, dia orang tu training smpai 7 8 tahun nak berjaya. and then expect title show the band, tapi entah ape, nyanyi bahasa korea,tapi entah apa dinyanyinya. Macam version orang karokae yang ada lyric hangul je. I don’t know why, astro choose to show this type of show. Baik tunjuk pencetus ummah repeat repeat pun aku tak kisah

    0

    0
  22. jemah bimboo says:

    mak jemah memang tak tengok citer ni noks ! borringgg macam af sendu gitteww

    0

    0
  23. nk komen pasal the band says:

    The band nie memang nk tiru k-pop pun, mereka nak pasarkan juara ke peringkat antarabangsa dan menjadi trend mcm k-pop. bukan nak kata apa, tp kalau nak femes di peringkat antarabangsa skalipun x perlulah tiru budaya orang… kita ader cara yg tersendiri. negara luar pun ader yg blajar seni tari melayu… apasal pulak kiter nk belajar budaya korea bagai ?
    astro pun satu… dh elok2 rancangan pencetus ummah dn imam muda tu dpt sambutan hangat yang korang buat rancangan yg menjatuhkan maruah anak muda melayu tu knp ?

    0

    0
  24. jaja says:

    Nk tmuntah tgok juri pun bodo 2×5 dgn pserta..mereka lh nnt yg akn myelamat pserta dr azab api neraka..pserta prempuan dh mcm xda maruah dri…kesal dgn
    rncngn yg x mbawa faedah..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    xyah buat 2nd program tuk the band lah….. banned trus!!!
    juri2 (yg bagus2 katenyer) kasi komen tiap2 minggu x jadik kan budak2 tuh improve… ke laut jer tgk… harap shafinaz laa komen dgn idea… yusri errmm ckp ter gagap2 nk komen… komen pak nil natural sgt (takut kene banned bebudak tuh kot)….

    kasi cepat habis laa episod… tukar rancangan lain

    0

    0
  26. katanyerrr says:

    yer betul tu..program reality dh x releven..sekarang sapa saja bule nyanyi , buat lawak atau apa2 ..caranya mudah jer post kat youtube..sure byk org like dan suka..pengkomen2 kat sini dh x tgk tv sgt ..semua tgk kat youtube..betulllll taakkkkk???

    0

    0
  27. Wira says:

    Alah Sharnaaz Ahmad ni kalau kena komen kat Twitter pun sentap sampai nak belasah orang bagai. Kalau kena tegur kat laman web hiburan lagi la dia mengamuk. Perangai ada la macam orang gila. Sembang lebat diri sendiri pun sama tak boleh terima teguran. Buat Sharnaaz Ahmad, The Band dan awak tu dua-dua sama je kualitinya. Baik awak balik kampung jadi samseng, boleh?

    0

    0
  28. Anonymous says:

    aku ada la jugak tgk the band ni sbb dah takde citer apa. first sekali aku tgk..budak2 the band ni ingat diaorg bagus sgt..smpai kena tegur pun..tak bleh terima. awal2 lagi dah tnjuk berlagak..mcm mana nak maju? bila kena bottom 3…lagi kuat mengata ejen. ntah la..tajuk je the band..tapi group menari ntah apa2. mmg tak berjaya rancangan ni. kalau astro buat the band ni dari segi main muzik…lagi best..baru yg berbakat sebenar keluar. takat menari terkinja2..nyanyi tercungap2…hancus!!

    0

    0
  29. ct kemboja says:

    aku memang suka bila sharnaz bersuara….serius ayat power beb! Astro mgkin de tujuan baik nk cari bakat anak2 muda tp bab terkinja2 tu aku xberkenanla…xsesuai sgt utk anak2 aku tgk, merosakkan anak bangsa je.aku tunggu je group cm feminin ke 4u2c ke tp hampeh…satu pun aku xnampakkk…..

    0

    0
  30. GW says:

    I didn’t see things that way before but your convincing argument has begun to change my mind

    0

    0
  31. zioe says:

    tersenyum je bila sharnaz komen..i like it…minat sharnaz n artis yang berani cakap, hadap n hadam ni…tak menipu, tak pura-pura…acctually mereka yang seperti sharnaz ni adalah orang yang sangat jujur bukan talam dua muka…kadang2 nasihat cara baik dan sopan pun orang buat x tau..biarlah teguran macam sharnaz ni…baru terangkat kening….mungkin yang kena tegur akan malu tapi ambillah ia sabagai cabaran…betul kata sharnaz…tak tahan kena maki hamun jangan berani masuk industri seni…

    0

    0
  32. hanya aku says:

    seriously betul ape yg sharnaaz tegur tu sbb aku pernah tertengok kejap the band ni.. aduh serius mmg bangang sgt… terus tukar channel lain… rasanya xperlu kot teruskan rancangan ni klu dh mcm tu gayanya.. byk yg kene adjust balik program ni… lebih baik program tv showdown yg fokus on dance atau versus yg fokus muzik n nyanyian..

    0

    0
  33. Mineral says:

    Aku ska jer tgk rncangan ni tym boring n sedih.. pasal bila tgk terus ketawa..hahaha

    0

    0
  34. Pelik says:

    Korang baru tengok the band tak sampai 5 minit pun dah nak komen2 kata cerita tu tak bagusla,suara diorang tak sedapla, perempuan terkinja2 , tiru kpop…paknil n yusry ada je tegur diorang bab topik ‘perempuan terkinja2’ tu.paknil kata perempuan tak manis bergolek2 atas pentas.yusry pun cakap lebih kurang camtu jugak.agen semua tegur eh diorang punya kesilapan pasal terkinja2 tu.lepastu suara diorang bagi aku sedap kot.kau tengoklah yang tersingkir tu, yang tersingkir pun suara sedap .ni pulak yang tinggal.

    0

    0
    • Miss suci says:

      Sy dah tngk dr mula sampai last tak semua punyai suara yg bagus adalah sesetengah yg suara sedap tp taklah sedap sngat bolehlah untuk karaoke kat kBox je.. Seriously the band ni memang x da untungnya kalau nak hantar buat show ke antarabangsa pun maybe x boleh kot.. Choreography pun ke laut , peserta pun dah dapat komen teruk tp tak ada peningkatan.. Peserta bajet cin je padahal show tak power pun..

      0

      0
  35. tiwa says:

    xyah nak beria sngt la sharnaaz..ckp mcm la nak tnjuk ko 2 Gangstarz sngt..bajet org2 duk angkat ko..rilek sudah..bkn ggu periuk nasik mung pung..sume nak condemn.bajet bagus sngt..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Minggu lps ada lah tertengok the band ni. Tiru K Pop rupanya. Terkinja-kinja mcm beruk kena belacan je. Bernanah telinga dgr dia org menyanyi. Sore mcm taik.

    0

    0
  37. mamazue says:

    Saya pernah komen TB pada minggu ke 2…mmg teruk vokal…pakaian perempuan menjatuhkan maruah…pernah sekali saya tgk waktu mggu ITU…patutnya pakaila tight INI pakai socks…apa lg berguling guling sampai nampak semua dlm dlm tu….mmg memalukan. ..diorg x rasa apa apa Kerr.. ikut jer apa org bg bg…. tolonglah…x d apa yg baguspun ttg rancngn ni jauh lg ..idola kecil…CPOPSTAR…K.EMAS Lebih baik

    0

    0
  38. nok gebuzzz says:

    aku sokong 200% ape yg sharnaaz buat ni,x d siapa berani bersuara melain kan abg jebat aku ni kan……syabas sharnaaz…..mmg patut program TB ni di batalkan terus!!

    0

    0
  39. reverse osmosis process says:

    aku setuju walaupun aku tak pernah tgk, sekadar ternampak2 masa tukar channel je..dan aku jugak berpendapat yang sama kepada semua rancangan nyanyi kat TV selama ni, baik tak realiti mahupun realiti..semuanya menjahanamkan masyarakat..asyik buat rancangan melekan anak2 muda..yg herannya, makcik pakcik yg dah tua pun tersampuk sama tgk rancangan mcm AF la, apa laa..patutnya usia mcm tu buatlah amal ibadat, bukan sebok dok terlalak terlolong depan TV, menangis la, SMS la..kerja bodoh semuanya..mengkayakan kafir & yahudi. Mak bapak pun makain ramai yg menangis bila anak tersingkir dari rancangan seperti AF tapi tak pernah menangis bila anak tersebut gagal di sekolah, gagal dari segi akhlak, gagal dari segi berpakaian, gagal mengaji, etc. masyarakat Islam makin berundur ke belakang (mundur fikiran, mundur iman) patutnya ke depan..

    0

    0
  40. zie arshada says:

    malu tengok ranchangan ni…ya allah jauhkanlah anak2 dan cucuku dari terpengaroh dgn rancangan sebegini….

    0

    0
  41. Anonymous says:

    rasa format rancangan ni kot yang prob.

    0

    0
  42. HukAloh says:

    Oleh kerana aku tak minat kpop, lagu kpop, style kpop etc (ini perasaan hati masing2) So aku lagi2lah tak suka org yg berlagak kpop. Ko islam kot, depa biarlah depa kapir. Hanyut…

    0

    0
    • Anonymous says:

      online waktu maghrib ker dik ?
      harap adik tak hanyut bersama syaitan di waktu maghrib yer.

      0

      0
  43. redgurlz says:

    aku tengok the band sbb nak gelak2.
    dpt tgk hidung2 kembang menyanyi
    dpt tgk kpopiah pompuan terkangkang kangkang
    dan dpt gelak hiburan mengekek ngekek sbb geli geleman

    0

    0
  44. a says:

    bodoh je org y minat kpop. yg pakai purdah pun bleh minat awek2 seksi korea. tolong laaaa… benda x elok nk dijadikan idol buat ape..

    0

    0
  45. sorry to say …rasanya Pak Nil tak sesuai mengendalikan rancangan mcm ini…tak SesuaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiDato…diharap astro dapat kategorikan rancangan ini sebagai 18sx…sungguh memalukan ……sokong Sharnaaz 100 persen…

    0

    0
  46. jelita kasih says:

    Serius rancangan the band ni memang tak best pun. Bila rancangan ni ade jer aku tukar channel… aku tak faham konsep dia sebenarnya…rancangan kilauan emas ag bagus kot…huhuhu terlalu banyak sangat reality show…sampai dah bosan asernya…huahuahuahua

    0

    0
    • Elly Mazlein says:

      KILAUAN EMAS pun sama jugak, kerana program tersebut merupakan PROGRAM MENGGELAPKAN KUBUR! Yang berumur 50 dan ke atas sepatutnya menghabiskan masa dengan beribadat atau bersolat, bukannya menyanyi sambil melalak..

      0

      0
  47. qnaaf says:

    Memalukan .. terikut2 sgt yahudi pnye hidup .. kdg2 tgk jgk sbb nk tau sore sape yg boleh bwk ke antrabangsa tu .. alahai , serius hampa .. kilauan emas , suara otai masih berbisa syok lgi .. nk berjaya tak perlu terkinja2 la , sore dh la tak best ke laut .. stop la wei , elok2 ske paknil dh makin tak ske plak kn .

    0

    0
  48. mak c kina says:

    aku igt aku sorg je yg kuar muntah ijo tgk cite ni..mmg xbes lgsg..motif ok,tp produk xde..mcm tu ke nk lwn dgn produk antarabangsa yg lain?..aku akui korea,jepun dorg byk muka plastik,tp show dorg mmg bes..sori 2 say..

    0

    0
  49. in your face says:

    Hekeleh, yang minat korea ni pun bangang aku tengok. nak oppa2 sana, sarange2 situ. terima hakikat org korea tak pandang kau pun. kau tak nak org malaysia ala2 kpop atau western artists, then stop idolizing kpop and western artists, ye dorg yg kapir bolehh terkjinja bukak aurat bagai, tapi ko support pehal? maksud ko support maksiat la jugak? Y BOTHER BOOM BOOM MUKA KPOPPERS

    0

    0
    • just comment no bullshit says:

      puiihhh ! cakap pasal maksiat konon..abis tu yg pak cik masuk blog gosip tgk aurat artis tak maksiat ker ? semut yg jauh nampak…gajah depan mata tak nampak LOL.
      komen pak cik saya tgk bukan nasihat tapi lebih kepada mengutuk jer.

      0

      0
    • ais kepal says:

      @in your face
      apa punyer bangang kau ni…kawan2 aku ramai kpoppers tapi tak pernah lagi aku tgk dorang nak kawin dgn idol kpop. apa yg kau expect dari kpoppers…dorang baru nak up..pujian dorang hanya utk suka2 shj… tak adanya dalam minda dorang nak kawin, bina family bagai. Pendek kata dorang layan kpop hanya utk suka2…kau kalau tak kenal kpoppers…baik kau diam jelah. Manusia kdang2 perlukan hiburan..yelah penat belajar, kerja, etc…kalau otak stress lama2 jadi giler.

      0

      0
      • I luv Yim Jaebuem... says:

        Mari kita ramai bg H FIVE KAT @ IN YOUR FACE …. HIGH FIVE ON YOUR FACE…. PANG … PANG …. sedap rasa penangan kita org tak … ? Sy minat secara individu … Cnth Sandeul & ect… suka masa dia perform di Immortal song2 … ramai dr kmplan k pop ni, mrk mempunyai suara yg sngt baik malah dance tak yah ckp.. but ppuan sy tak tngk kdg2 terlalu mcm nak … klu sy lelaki mmg terjojol bijik mata … faham2 jer lah … kpala lutut tak pena nak tutup malah haram sy nak tngk wlpn sy ppuan… jd sy tutup lah mata tak yah tngk… pilih saja yg bersesuaian dngn jiwa … suka hati lah nak pilih, tak kira msia , barat , timur, eropah, arab. Tp lg teruk tngk penyanyi pop ppuan frm middle east … abg serban blh terangkat serban …

        0

        0
        • in your face says:

          first. aku perempuan. pacik ko cakap. aku tengok ramai budak2 kpoppers cacat tegar yang marah pasal malaysian ikut kpop artists ni asyik2 ulang pasal aurat bagai, apart from condemning them personally, physically (itam, idong kemek) from being less talented from their inspiration , which is the cold hard truth in my opinion. kau kutuk orang melayu islam tak cover aurat, in terms of dressing, movements and voice projections on stage, tapi korang kutuk tak ingat Tuhan, plus korang sendiri sokong artist Korea yang memang terang2 terdedah sana sini, walaupun dorang bukan Islam. why heavily support people who clearly portrays against the islamic way of life if you are are really concerned with your islamic ways? kau nampak tak? ke kau buat bodo sebab hati kau dah melekat sangat denga opa sarango ko tu? ni namanya hipokrit. aku takde nak maki 24:7, geli2, aku malu, tapi aku x nak maki, nak tegur dia secara terbuka pasal aurat ke bagai. you see the diff? kpop malaysian ni je buasir lebih kalau nampak benda2 camni, pastu kluar hujah agama bagai. HIPOPOKRIT.

          second. wujudnya rancangan sebegini disebabkan tsunami kimchi kpop. dah ramai org minat kpop, dorang pun apply the concept to the show, hoping that it will attract malaysian kpoppers to give an overwhelming support that they gave to korean artistes. but malays being malays, memang tak pernah la nak sokong local, sebab muka itam takde nak plastic surgery, tak boleh nanti kena condemn org sendiri. ala, mcm zaman p ramlee dulu, tau tak ramai dulu sampai boo dia tp agungkan hindustan lucah merepek tu. dah dia meninggalkan kita baru nak bagi pangkat, baru nak appreciate. dasar melayu.

          ‘kpala lutut tak pena nak tutup malah haram sy nak tngk wlpn sy ppuan… jd sy tutup lah mata tak yah tngk’ <—-hahahaha mengaku je la ko tgk. ko tgk pun ada aku nak condemn? im not God and nor do I want to act like one, like the rest of these people are doing.

          'kau kalau tak kenal kpoppers…baik kau diam jelah' nak nangis aku. setienye awak. i pun pernah minat kpop. tapi tak sampai defensive nak mampos. sebab perangai kpop sambal nasi lemak ni la aku rasa loya.

          BOOOOOOOOOOM Y BOTHER

          0

          0
  50. Terowong^Smart says:

    Aku pun nk bgtahu perasaan aku jugak.aku pernh tgk sekali je.tu pun tersilap tekan channel…masa tu baru intro yg dok tunjuk2 muka dan nama peserta.aku tgk tu pun aku dh meloya…plzzz la.mcm haram…

    0

    0
  51. Abang Heran says:

    Macam hairan juga dengar komen panas Sharnaaz ni. Bukan ke dia selalu cepat sentap ke kalau orang komen dia waima di Twitter oleh peminat industri seni tempatan? Kalau dikomen orang seni sendiri lagi la sentap. Cakap bagus, tapi diri sendiri lun sama. Pada pendapat ikhlas saya, The Band mahupun Sharnaaz dua-dua adalah sampah industri seni. Tunggu apa lagi asslicker Sharnaaz? Cepat ugut pukul saya. LOL.

    0

    0
  52. apik says:

    1. tak pernah langsung tgk program ni.

    2. ok baca dulu komen sharnaz dan rasa macam poyonyer mamat ni nak komen2 org

    3 . then baca komen2 disini. hermm okay semuanya mmg kutuk program ni..mungkin ada betulnya sharnaz ckp tu

    4. terus bukak you tube cari THE BAND astro.

    5. 10 minit tgk dan fahami…>>>>>.mcam harammmm! betullah…ckp ko sharnaz…ko taklah poyo sangat diorang lagi poyo..

    mamat dan minah korea tu mmg la comel lote…terkinja macam monyet pun ttp comel sbb badan pun cantik selim melim..yg korang ni …. macam ada yg tak cukup napas…berlemak tepu..kalau ada yg omei2 pun..menari tah kemana..suara kelaut..aduila…

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Seriously…sapa yg tgk the band ni sebenarnya? Mungkin famili2 contestants tu je la kot. And seriously, will Astro take action against all our comments? Please la Astro.. kita baya good money for your service, tolong kasi rancangan yang berkualiti! #saynototheband

    0

    0
  54. syasya says:

    Syabas abg jebat..anda memang hebat.. memang betul dan tepat kata2 tu..kalau nak sentap tak payah nak masuk industry seni.. abis tu tujuan masuk dalam bidang seni untuk apa??glamour la tu.. kelasss u olls.. nyanyi n menari pun tak best langsung.. adoiiii poyos..

    0

    0
  55. anti k-pop says:

    baik cari bakat nasyid lagi bagus….

    0

    0
  56. KELOLO says:

    program tak menjadi sebab when dipromosikan penonton expect to have THE REAL BAND. with drums guitar and percussions. Sekali kau bawak beruk2 masuk melompat2 macam buntut kena tenyeh dengan sambal belacan. Band kejadah apa mcm tu?

    0

    0
  57. Alamak!! says:

    the band satu pelaburan yg tidak menguntungkan, xnampak arah tuju the band ni.

    0

    0
  58. samsul says:

    the band mcm sampah!! nk p antarabangsa konon nyer wakakakaka..suara ke longkang..klo la ramlee ms jd juri..masak la korang

    0

    0
  59. Enon says:

    My first impression about this The Band show is it will be “gempak” based on the ads on tv (pengaruh iklan mmg sgt kuat ok) but in reality its not. Tp x fair jugak nk mghentam bebudak tuh sbb mmg segelintir ada yg suara sedap cuma bla dh d suruh mnyanyi sambil mnari bagai nk rak tu la yg buat diorang pancit.. kalau buat nyanyi solo still bleh jual lg kot.. myb betol la program tu mcm nk ke arah membentuk k-pop stars which to me IT WILL NOT SUCCESS..

    0

    0
  60. nananananaaa says:

    tengok seminit pun dah menyampah, macam mana???

    0

    0
  61. yana says:

    sampah seni. sampah semua ni..
    kalau nak jadi KPOP pon setakat menari 2-3 step
    nyanyi ke laut tak payah..
    aku lebih suka tengok kilauan emas. muahaha

    0

    0
  62. whatever says:

    Serius bila tengok cite ni rase cam bohsia ngan bohjan tgah tunjuk aksi monyet….
    x minat weyhhh tgok cite sakai camni…
    wat abis duit bayar astro je rase…
    astro makin bodoh!! dah la sekarang layout kt TV tu semakkkk
    bila tekan suara atau reminder sepenuh2 screen..
    BOIKOT ASTRO BODOH!!!!

    0

    0
  63. apa-apa je la says:

    aku tengok budak2 dalam The Band ni sume muka kaki g clubbing. Yang betul2 boleh nynyi si budak Hadi Jadi dgn Heela Monica. tp bila dah bcampur dengan yang tak bagus langsung tenggelam. tak pun ko tggu lama sikit dik.. leh masuk kilauan emas..

    0

    0
  64. Sahaja je cakap says:

    Klau nk tiru antarabangsa pon amik lah konsep masyarakat boleh terima..mcm kumpln yg mengikut retak balada ke..kan best??

    0

    0