Written by AbangNara | November 10th, 2011

Honestly Abang Nara mengkagumi kejujuran dan sikap seorang insan yang bernama Chef Wan. Kalau salah tetap salah. Tak kiralah anak sendiri ataupun orang lain. Chef Wan sebentar tadi telah melahirkan rasa kekecewaannya kepada Chef Riz menerusi Facebook terhadap isu pemalsuan CV anaknya tersebut. Bagi Chef Wan, ini bukan sahaja memalukan Chef Riz tetapi turut memalukan keluarga mereka.

chef wan tegur chef riz

Kepada Chef Wan, you have my utmost respect for being honest dalam perkara ini. Mungkin kalau orang lain, mereka akan cuba sedaya upaya mempertahankan apa yang telah dilakukan oleh anak mereka. Anda memang hebat. Sila LIKE Facebook Chef Wan sebagai tanda menghargai kejujurannya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

132 responses to Shame On Him – Komen Chef Wan Tentang Isu Chef Riz

  1. chef two says:

    1st!!!!!

    0

    0
    • suntut says:

      si nara punye post ni macam die hebat sgt dlm segala hal. poyo gile la, entri ntah ape2 tapi ramai pulak pengunjung.. ni mesti same pattern ngan die

      0

      0
      • nik says:

        **suntut
        ##si nara punye post ni macam die hebat sgt dlm segala hal.

        manusia semua xpuas ati gan apa yang orang lain buat… kalo buat blog n citer bodoh2 n men hentam2 je orang akan cakap,,, xtau apa2 pun nak buat blog gak, buat malu je,,, tapi bila buat semua tau mcm ni lak di ckapnya….

        manusia selalu pk negetif dulu walau pun yang + ada…

        0

        0
        • Sis Black says:

          suntut..
          klau dh ada jahil dlm diri, jgn la nk tunjuk2 sgt kat org
          so far entry nara ni ok jer
          takde pun dye bangga even bnara ni dh blh dkatakan ramai gak followersnya
          at least dye ada peminat2 dye sndiri
          ko tu, ade..??? takde kan…???
          so, better shut up ur mouth!!!

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kau jangan layan lah si suntut si kentut bucok tu ! buang masa aje n buat habis boras je……kalau dia cakap blog bang nara ni mengarot atau pn bang nara ni hebat sangat si suntut ni pn sama dengan pengunjong2 yg sewaktu dengan nyeeeeeeeeeee ………

          0

          0
        • cik pial says:

          Suntut saja je ckp mcm tu pdhal dia antara insan2 terawal yg melayari web abg nara, tak gitu?

          0

          0
        • Sis Black says:

          tak paham gak ngn peel mnsia yg cmni
          so far tak de plak post nara yg wat dye blagak hebat
          org dengki mmg cmtu…
          kesian…kesian…

          0

          0
        • dolah says:

          cetek r lu

          0

          0
        • alahai dunia says:

          itulah sikap org melayu,xhbs dengan sikap dengki..klu si suntut xsuka..xyahla bc blog nara nie..g bc utusan online or metro ke..lg berfaedah kan kan??peace no war >.<

          0

          0
      • Zola says:

        Suntut: jika kamu boleh komen di sini, maknanya kamu pun dikira pengunjung jugak… kalau tak berminat, tak perlu la baca…

        “same pattern ngan die”? apa maksud kamu? sila jelaskan….

        0

        0
        • Apa pun x bleh says:

          ya rabbi ayat kau zola skeema nk mampus !!

          0

          0
        • Zola says:

          Aku bangga dengan bahasa aku dan cuba untuk mencemarkannya… tolong jangan jadi macam Suntut dan sekadar pandai mengkritik orang sahaja…

          p/s: bukan begitu ejaan sebenar “skema”, sahabat…

          0

          0
        • Apa pun x bleh says:

          oh pliss la zola u make me sick !!! uuuweeek

          0

          0
        • ...... says:

          Eh! SUNTUT..name pn xs0dop ada hati nk kutuk nara..kau tu sebelum komen pikir dlu..klu kau pn dah komen mknanya kau pn ada follow si nara nie..bengong!

          0

          0
      • annsyiema says:

        En/Cik Suntut…

        yang awak ni sakit ati ngan nara tu knp???? bukannya dia kacau awak pun kan…… Sama-sama blogger tak payah la nak cemburu atau berdengki tak tentu pasal……..kalau tak suka nara nye entry tak payah baca….tutup je website nara ni…..lepas tu tak payah nak follow blog nara ni ye!!!!

        ~adios

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          si suntut ni bukan nye apeeeeeeeeee dia jeles bang nara dapat bini jambu bab tu dia kutok2 kt bang nara nye blog niiiiiiiiiii korang jangan buat bongok pulak…….bang nara tolong ban si suntut ni……………tapi jangan ban minah jambu ok pasal minah jambu minah baik2 ok…….

          0

          0
      • Moshi moshi says:

        suntut
        kalau mcm tu kau jgn bacalah.kau pun sama poyo dan bangang plus bongok!

        0

        0
      • Santet says:

        Hahaha….Aku rasa lah kan, c suntut ni dah salah tafsir kot! Apa kata omputih, communication break down???? Mungkin dia fikir, nara tulis tajuk kat atas “Shame on him – bla bla bla” suntut ingat bang nara dok kutuk Chef Wan or chef Riz. Tetiba saja suntut meroyan dok kutuk bang nara. Suntut…..Suntut…..

        0

        0
    • sarah_nina says:

      suntut..
      kalau rasa entry ni entah apa2.. sila jangan baca lah…
      kalau anda datang jenguk.. makna nya anda pun sama level dengan orang yg datang berkunjung ni..
      hmmmm…

      0

      0
    • Raidenovich says:

      Walaupun Chef Wan punya komen drop kaw2 dalam Maharaja Lawak Mega,tapi hal anak dia ni memang aku respek habis.
      BTW,apekehal dengan chef two???meroyan?

      0

      0
    • gula_melaka says:

      chef riz got a mention in NBC America Today.
      korang ado?
      nan hado!

      (please sense the sarcasm)

      0

      0
    • Lee Ha Nui says:

      tak mau gaduh2 la…lebih baik kita semua layan citer Pasta(drama korea) kat tv2 pukul 5 petang ni..lagi best…

      0

      0
  2. chef two says:

    1st!!!!!!!

    0

    0
  3. chef two says:

    1st lah weh!!!!!

    0

    0
  4. ika mia says:

    salute ngn chef wan…

    0

    0
    • aggerok says:

      fuckin’ liar!

      0

      0
    • joyah says:

      aku dulu pun penah menipu gak dlm resume, tak pandai bahasa inggeris, cakap fluent dlm CV..rasanya ramai yg wat gitu gak.. maklumlah, nak up bg dpt keja…

      time interview, org tanya, boleh ke keja kat mana2 pun, ckp boleh sokmo..tp hakikatnya, kena pindah ke sabah mula merunguttt membebel..

      0

      0
  5. tulip says:

    dugaan dlm idup,jap kita hepi jap kita duka,camni kita di uji,soo berhati2lah dlm perbuatan dan percakapn

    0

    0
  6. suehada says:

    shame in him!!
    bernanah chef rizz mendgrnya…tp klu pikir2 blk mst ade sbb knp CR nk menipu psl profil chef nye….emmm….bersangkala baik kekwn….

    apepn salute pd DCW..

    0

    0
    • Nana says:

      Suehada, shame on him bukan in him ye…. :) jgn mare (masih belajar juge)

      0

      0
      • joyah says:

        tak kisah la on him ke in him ke kan, janji paham..

        kita nih kalau org bangsa lain ckp melayu kucar kacir, suma puji, bagus nya dia tu, usaha belajar ckp kita walau tergagap2..

        tp kalau bangsa melayu sendiri nak praktis ckp omputih, pantang salah sikit, ada aja nak blame…

        practise makes perfect ok…

        0

        0
        • hihi says:

          btol… learn from mistakes.. aku pon bkn pndai omputih tp aku bantai je.. time to time my english improve.. heeh

          0

          0
        • rr says:

          hek eleh orang tu bukan kutuk pun. tegur je. melayu tak bleh terima tegur. relaks la orang tu niat baik. tak salah tegur kat sini bukan nampak muka punnnn…

          0

          0
        • Nana says:

          Hihi..

          Saya puji sikap awak. Berani. Bagus tu. Teruskan usaha.
          As time goes by, your English will improve tremendously.

          0

          0
        • Nana says:

          Joyah,
          Assalamualaikum.

          Kita sama2 belajar ya.. Ilmu ni lagi kita share lagi bertambah. In dengan on ada bezanya. In bereerti dalam manakala on bererti ke atas atau terhadapnya.

          “Tak kisah la on him ke in him ke”

          Komen di atas bahaya jika diambil enteng. Saya percaya Joyah seorang yang berhati terbuka dan mudah terima teguran.

          Kalau bangsa melayu nak practice cakap bahasa Inggeris, kena practice cakap correct english. Saya bukan pandai mana. Tapi saya suka kalau anak melayu belajar dan mudah terima teguran untuk menuntut ilmu.

          We love Joyah!!!

          0

          0
        • penyokong Nana says:

          kelas kau Joyah, hehe…

          0

          0
        • joyah bengong says:

          joyah ni pahal????…orang tu menegur bukan nak salah ke nak kutuk ke???payah tul orang bodo nak tunjuk kebodohan dia

          0

          0
        • chix says:

          ni la dia sikap org kite, org Melayu….x boleh kena tegur sikit pon, cepat je melenting/melatah….kalo x boleh kena tegur/kritik, MACAM MANA nak pandai/maju ke depan???….please think out of the box ok….aku bukan nak puji tinggi melangit bangsa2 lain, tapi kite sendiri boleh tgk camana bangsa2 lain tu improve kehidupan diorg…..especially org2 Cina…belajar sungguh2, kerja sungguh2, kena marah, kena tegur bla….bla….bla….aku tau la, sebab aku dah bertahun kerja dgn kelilingnye org2 Cina….org kate, we learn from mistakes….baru tau mane yg betul, mane yg salah….

          0

          0
        • mia zara says:

          joyah ni apsal sengal sgt ni??….takkan ko tak tau bezakan antara “org tegur/bg tunjuk ajar” dengan “blame” ???….kang org kate ko bodo, ko melenting plak….adoyaiiiii…..

          0

          0
  7. tulip says:

    mana komen yg tadi aduyai encik nara edit dulu ker???heheheh

    0

    0
  8. redcarpet says:

    caya sama lu..salh ttap slah klu sume org mcm dia xpening kepala nk pkir sme betul sape salh..x mcm apek sme dahlia tek dh terang2 slh lg xmo mngaku..eh lari tajuk plk ak ni..hehe

    0

    0
  9. Nana says:

    DCW is a very dedicated Father. U mess up, u clear your mess.. Cayalah!

    0

    0
  10. Yaya says:

    Emmm…dah nak kawin pun nak menipu ke chef riz…Entah le kome~

    0

    0
  11. diya says:

    aauuuwwww…..
    kesian chef wan…..

    0

    0
  12. Senoritasuri says:

    Skang neh banyak benar kes anak2 yang suka menconteng arang dimuka ibu bapa sendiri.

    P/s: stop being such a fuckable thing laa..nanti korang ade anak, anak wat camni..baru taw langit tue tinggi ke rendah.

    0

    0
    • Nana says:

      Senoritasuri… is that the F word I see? Ganti la dengan freaking ke.. Boleh?

      0

      0
      • Senoritasuri says:

        Sorry babe, terover teremo..
        Xleh delete daaaa..huhu. Again, sorry.

        0

        0
        • Nana says:

          Senoritasuri,
          Tak pe.. Awak dah mintak maaf dah pon. Sorry is not the hardest word after all kan?
          Kalau la ramai orang boleh mengaku salah dan kata sorry, aman je dunia.. Macam awak and Chef Riz.

          Peace y’all!

          0

          0
    • keisya says:

      wah, ni namanya tuding jari ke orang, 4 jari berbalik ke diri sendiri. chef riz dah mintak maaf, so sudah la. move on. ni sampai kena ada F word lagi, agak2 senorita anak2 dia nanti tak kisah kot F word segala ni. Mak bapak dia mmg biasa kot F word bagai ni. Ni tahap tak menconteng arang langsung ni. Sapa la mak bapak senorita ni pandai betul besarkan anak2 budi bahasa best.

      Lepas kau ckp sorry, agak2 ada org maafkan tak? sbb chef riz ckp sorry pun terang2 kau still tak puas hati kan? hmmmmm

      0

      0
    • Manis says:

      Menconteng icing kemuka ibu bapa. LULZ

      0

      0
  13. futuremg says:

    because his son was caught red handed-cube kalo takde bukti whatsoeva,agak2 chef wan nak ckp camnie tak? pengajaran tuk sume, sekali menipu, susah dah pastu org nak cayer

    0

    0
  14. 1st bangang!! says:

    hahahaha!!smapi 3 org 1st????sape nk jd 2nd and 3rd??pathetic person…

    0

    0
  15. tisya says:

    What you give you get back. Dosa dgn orang balasan cash kat dunia. Hari tu bukan main laser lagi kutuk memey & norman.

    0

    0
    • Beautifulnara : ) says:

      Sedara memey ke per ni?? Hohooo…
      Memey n norman patot kne kaw2…
      Membina kebahagiaan atas keruntuhan rumahtangga!
      Pas2 siap kne back up ngan kakak normiang… Ngan speakin london tara hengatt punya…kuang3
      Ni DCW.. Siap sound anak dier g… Ok laa 2… Jujur n xbacking anak sndri!

      0

      0
      • silentgirl says:

        asl tbe2 memey lak ni? ok la DCW wt statement yg x myokong pbuatan ank die..klu slh tu ttp la slh..tp for me still DCW is d best chef in msia..masterchef ptot amik die utk jd panel..myb d pay is too high kot…huhu.

        0

        0
  16. tipah dangdut says:

    cian kat chef wan..bru anak 2 kerat da mcm hal….klu byk xtau la camane penin nye chef wan..anyway respect kat chef wan..berani untuk tidak backing anak dia x kisah lah caught red handed ke x……xmcm some parents yg wlu anak dorg da terang2 wat salah masih lg back up anak…

    0

    0
  17. @pet says:

    huhu..skejap je tuhan nk tunjuk..aritu chef wan komen mcm2 kt peserta wanita kak Emma Ibrahim kata dia menangis sbb nk minta simpati…skang tbe2 anak sdiri plak tipu pengalaman keje sbb nk jd juri Master Chef…lain kali hati2 bila bercakap..fikir sensitiviti org lain gak… :)

    0

    0
    • mr chef says:

      hurm..ni la yg aku fikirkan bl bc pasal palsukan CV tu…hr tu bkn main pedas lg komen pasal masterchef…ni dasyat lg beb….juri tuuuuuuuuu….

      0

      0
    • Lady says:

      btul tuh.. chef wan bukan main lagi kalau ngate org lain. Tuhan balas dia melalui anaknya.

      0

      0
      • vivi violet vesten says:

        Allah swt maha adil maha bijaksana maha mengetahui dan Dia lah sebaik-baik pengadilan… Kita tidak tahu hikmah2 yang terkandung dalam setiap musibah,dugaan atau balasanNya… Sekali manusia tersilap langkah dengan niat atau tidak terniat, demi kasih dan sayangNya terhadap makhluk, Dia akan ‘menarik’ manusia kembali ke jalanNya dan terpulang kepada manusia itu sendiri memilih samada untuk berpaling atau mendekatkan diri padaNya…

        0

        0
        • anoymous says:

          Korunk nie pun nk comment maen belasah je kn? dah terang lg bersuluh, CHEF WAN MENGUTOK ASTRO UNTUK MENJUAL INTISARI MASTERCHEF. MASTERCHEF PATOT PASAL MEMASAK BUKAN EMOTION. NAIF BETOL KORUNK NIE.

          0

          0
        • NuN says:

          vivi violet.. aku pelik ade gak org yg thumbs down komen ko ni.. tp bile pk2 balik, die mesti bukan og islam kan.itu tdak mengape.. sbb die tu tak mengerti ayat2 keagamaan kite sebagai Islam. blog abg nara ni famous la.. org bukan melayu pon juin. 1 malaysia =) ..

          0

          0
  18. munut says:

    BUKAN SENANG NAK BUAT APE CHEF WAN BUAT NIH. MMG SBOLEH2NYE SEMUA PARENTS PUN XMO TERIMA ANAK DIORG WAT SALAH SECARA TERBUKA CAMNI.. TP AKU TAW, EVENTHOU DIA MARAAA GILEW NGAN ANAK DIA, OP KOS DIA TETAP SAYANG TETAP TERIMA TETAP SUPPORT ANAK DIA NANTI… SELALU MAK BAPAK LEBEY SUKE MENIDAKKAN SEMUA SLH ANAK.. HIEE.. PERANGAI DIA NI SEBIJIK CAM MAK AKU DOWH… TO CHEF RIZ, TSK! TSK!*NANGES*

    0

    0
  19. kakchubby says:

    kesan berbohong yg dibuat dek si Chef Riz ni terpalit juga pada bakal bapak & mak mentua & adik2 ipar dia

    0

    0
  20. opssss!! says:

    wow!!! klasss ko chef wan… mcm ni la the true father… kbykan ibu bapa skrg ni tlalu defend anak2 smp anak2 x dpt dkawal… good job done!!!

    0

    0
    • HUMMER69 says:

      SAYA PUN SETUJU DAN HORMAT CARA CHEF WAN!
      NI LAH CONTOH A GD PARENT!
      TAK BELA PADA ORANG YG SALAH
      SECARA MENGILA BABI WALAUPUN
      PADA DARAH DAGING SENDIRI!
      LASER CHEF WAN PUN BERTEMPAT
      TAK LAH MCM SI AZWAN ALI..
      AZWAN ALI AJE SAMPAI SEKARANG
      BLOM2 SEDAR2 DIRI…
      KENA TEGUR PUN BALIK2 TAK ABIS DGN MAKI!
      MINTAK MAAF PUN SEKEJAP PASTU…
      BUAT HAL BUANG TEBIAT LAGI! :-(

      0

      0
  21. sMaShEdPuMpKiN says:

    salam…DCW…if u read this…i wud like to tell u how much i respect you regarding this matter…if every parents are like u, there wont be too much problems especially social problem…i am a teacher…our problems usually come from student whom their parent like to deny the fact that their children are the source of trouble.. they prefer to point the fault at us…I SALUTE YOU DCW…I SURE DO RESPECT YOU EVEN MORE NOW…for all parents out there…let your children face the consequences of their own action…then your children will learn SURVIVAL!!!!!!!

    p/s: sorry for the bad English…i am trying to b like chef wan…or at least half of him..

    0

    0
    • cleo says:

      yup can’t agree more with you… parents nowdays sgt2 protect anak… maybe ego masing2 terlalu tinggi… a better parents will accept their kids mistakes n try to teach them to face the reality …

      p/s:sorry for the bad english jugak hehe saya budak baru belajar

      0

      0
  22. AKU says:

    mungkin Allah nak tunjuk skit kat chef wan tu supaya jaga skit mulut.. dont ge me wrong.. have the utmost respect for him.. he’s a great chef, indeed… tp pasal mulot dia, i have none..

    skrang dia rsa sedih orang dok bcakap psal anak dia.. yes, that’s exactly how those people feel when he kept on bombarding/criticising/condemning them non-stop.. memang byk bnda y dia ckp tu facts, but the same thing goes to his son’s matter.. its the truth.. wlaupon bnda betol, but mst la kita sdih tgk fmly kita kna condemn mcm 2.. i mean, critics are important/essential, but he tends to go overboard…

    But still, its the right thing to do for him when he told his son to take full responsibility for the mess.. so SALUTE him..

    at least, ALLAH still loves him rite.. mbik pngajaran, n fikir byk2 sblom wat sumthing…

    0

    0
    • Rajanikantoi says:

      aku setuju..INILAH YANG ALLAH NAK TUNJUK..
      KERANA LIDAHNYA…..kuasa Allah.. jgn kite menidakkan kuasa Nya.pabila kita sakiti hati org lain.. kita juga akan terima bnde yg same.

      bukan tak boleh bersifat jujo chef wan.. bole.. tp adakala tu.. kite sebagai manusia nk kene tegur n tapis ape yg kite ckp.. org memerhati..org mmbaca,, ade yg sedih, ade yg gembira n tepok tgn bile dpt kritikan yg pedas dr chefwan, tak slh nak kritik sume bnde yg ade kat bumi ni.. tp ade batas2 die chef wan.. dgn tidak menyakitkan hati org lain.. kritikan mmbina dr chef wan amatlah diperlukan sbb chef wan adlh chef yg tersohor.

      .pasal chef riz tu.. tu mmg silap die.. n 1 sy nak ckp.. die kendalikan master chef tu wat kan sy tak bosan nak tgk master chef tu.. die berbakat orgnya.. suke tgk die.bile mohon maaf secara terbuka tu pon dah menunjukkan die kesal dgn perbuatan die..

      yg mmbuat sy btol2 respek kat chef wan bile die amek langkah tdak menutup kesalahan anaknya. susa nak jumpe mak bapak yg mcm ni pd zaman skrang.. anak2 kat sekolah tak wat keje n kene rotan.. mak bapak dok gi serang cikgu kat sekolah.. seolah2 mcm cikgu tu plak yg kene siapkan keje sekolah anak2 dorg..

      rase kesian dekat chef wan bile da jadik mcm ni.. walau ape pon.. kami satu family ttp peminat chef wan.. satu je nasihat.. kawal sedikit pabila bicara tu pon da cukup bg kami.

      0

      0
  23. lim says:

    tak der beso pon kesalahannya .. dia telah menunjukkan yg dia boleh terajui mc dgn baik .. itu yg penting .. bukannya ghopa yg cantik jelita tapi kat atas pentas dah laa tak cerdik kaku lak tu ..

    0

    0
  24. ed shokolath says:

    nak menafikan pon x boleh.. sebab dan terang lagi bersuluh.. nak x nak.. kena mengaku jugak la.. tapi kesian la kt chef wan… huhuhuh

    0

    0
  25. mr chef says:

    hurm..nie la pkra pertama aku ingt..hr tu chef wan kutuk peserta masterchef..alih2 anak dia lak palsukan CV…kang dh kna balik…tp DCW aku respect sbb dua x support anak dia..kalau mak bapak skrg anak salah pn ckp x salah…

    0

    0
  26. hahaha says:

    terbaik la chef wan… baru la adil.. sape salah tetap kena… apa yang chef wan cakap ade betulnya… chef riz pun dah mintak maaf.. korang xpayah la nak kecoh2.. korang bukan tgok pun pgalaman kerja tu kalau tak kantoi… pape pun chef riz best dalam master chef..

    0

    0
  27. Mahamahu says:

    Bagus lah tindakan sedar diri dan rendah diri seorang yg betaraf antarabangsa seperti Chef Wan ini. tapi ada gak yg kecil tak seberapa masih tak sedap diri lagi… Tahniah buat Dato Chef Wan.

    0

    0
  28. C says:

    Respect dgn Chef Wan. Bkn senang nak besarkan anak2. Kalau dah dah buat yg teebaik then anak masih juga buat kesilapan it is really regretful. Fhm perasaan chef wan, amy search… Sabarlah semua ini dugaan sebagai org tua kepada anak2…

    0

    0
  29. abe tak jongos says:

    to be professional, better Chef Riz tarik diri lah dari MasterChef Malaysia. tu je.

    0

    0
  30. tuai padi antara nampak says:

    Sian kat DCW….Hopefully CR dapat ambik pengajaran dari kesilapan…

    0

    0
  31. akubukanustazshauki says:

    hmmmm……

    jujur, aku pun kasi hot n spicy sket aku punya resume masa mintak kerja tapi xdak la tipu sijil pelbagai…hmmm… korang penah buat x?

    cuma hal ni jadi besar sbb die juri masterchef n anak chef wan….

    pasni kite tunggu plak anak nara jadi ape? paparazi ka artis ka? pastu tgk nara kuar x gossip pasal anak sendiri…hahaha…

    opsss…bak kata officemate aku, lelaki xleh gossip..tp aku dh tersangkut bab dorg slalu gossip lps baca nara..hahahha…

    apepun tabik spring atas keberanian chef wan…moga aku one day dpt jadi bapa yg tegas dan berani dalam memberi teguran jua… :)

    0

    0
  32. abgchef says:

    malas nak cakap banyak.siapa yang nak tengok chef Riz sewaktu kanak-kanak klik jer http://www.youtube.com/abgcantik search tajuk chef wan dan keluarga (1995).

    0

    0
  33. renna says:

    padam muka ko chef wan, da terkena batang hidung sndri….lenkali jd org mulut kena jaga…Tuhan tu Maha Adil nk mmbalas skejap jer….memalukan…hahahaaaaa….

    0

    0
  34. cumot says:

    chef wan ni bapa yg sgt tegas.. sbb tu die berani tegur secare terang-terangan walaupun die selebriti popular.. klu ibubapa zaman sekarang semua mcm nie, sure anak2 jadi orang yg betul2 manusia.. memg respek la dgn chef wan.. :)

    0

    0
    • annsyiema says:

      Betul tu….DCW ni memang agak tegas ngan anak2 dia.. dan kata2 nya pun berdasarkan fakta…bukan sambil lewa je…

      0

      0
      • HUMMER69 says:

        NI LAH CONTOH PARENT YG PATUT DI TELADANI.
        ANAK SENDIRI PUN DI “BELASAH”
        BILA LAKUKAN KESALAHAN!
        BUKAN MCM SETENGAH2 ORANG TUA
        SELEBRITI YG LAIN…
        ANAK2 PAKAIAN, PERANGAI TAK SENONOH
        PUN DI BIARKAN..
        BLEH JOIN SEKAKI LAGI!
        :-)

        0

        0
  35. meeradriana says:

    As I comment to fazley aritu..
    Apa yg anak2 buat xde kene mengena ngan mak dan ayah kite sbb kite dah besar n tahu menilai baik buruk..
    But chef wan, salute u cuz bkn sng nk kritik pedas ank sendiri..
    That’s fair enough..
    Artis lain jgn nk terasa klu chef wan comment korg sbb anak dia sendiri pun dah kene bantai ngan dia..
    Good job chef wan..

    To be true, I mmg adore kat chef riz..hehehehehe..

    0

    0
  36. kak wan says:

    baguslah tegur anak tu bila buat salah..tapi musykil sebab lambat pulak DCW condemn chef riz yer..sedangkan perkara ni dah tersebar luas pun. kalau bab mengutuk org lain, laju pulak dia…hmm.

    0

    0
  37. RockStarr says:

    Terbaik la Chef Wan…

    0

    0
  38. melur says:

    Dah2 le tu, yg baik hnya dari Allah, yg buruk dtg dr kita manusia ni. Sbg bapa, DCW dh laksanakan t/jwb dia dgn tegur anak dia. Chef Riz plak bknnya bdk2, tentu dia tau akibat yg dia dpt. Ada manusia mulut jahat, hati (InsyaAllah) baik. Yg kita ni jgnla pulak nk panaskan lg keadaan.

    Nara, sbg bakal bapa tak payah lg ye kluarkn cerita camni. Hnya Allah yg tau yg tau perasaan mereka bila kisah ni dibaca berjuta (juta ke?) rakyat Malaysia. Sama2 kita istiqamah ye :)

    0

    0
  39. Lagubestbest says:

    Sama dengan kes Fazley yang mengaku Dr. padahal master pun tak ada, sama juga dengan Ac Mizal yang tipu testimonial melambung padahal copy paste dari web gelang jenama orang lain. Haih

    0

    0
  40. Moshi moshi says:

    chef wan mmg best.mstilah dia rasa kecewa dgn tindakan anak dia sbb chefwankn chef popular.sybas chefwan!

    0

    0
  41. makcikechah says:

    Ya Allah…malu nye Chef Wan ngan tebiat anak nye…apa2 pun tabik spring kat Chef Wan..tdak myorok atau menyokong anak nye..malah btrus terang ttg rasa dia pada masyarakat….

    Chef Riz kena banyak belajar ngan ayah nye ni…

    0

    0
  42. tsunade sue says:

    pengirim bernama *suntut* kat atas adalah salah satu daripada artis yang abam-nara pernah siarkan kisah (hitam) mereka. tu yang bengang tak tentu fasal. hahahaha

    0

    0
  43. Cik Ram says:

    Jadikan semua ni pengajaran. Tak yah terburu-buru utk menjadi seorg yg gah dimata umum.. Belajar byk2 dulu.. Kalau sudah rezeki takkan kemana..

    0

    0
  44. dadu says:

    Liar, liar pants on fire. Poor chef wan. Shame on you people who think that lying is fine. Show me where in Islam that says telling lies are ok. His dad is right. He shot himself on the foot.

    0

    0
  45. muroza says:

    ini semua masalah low integrity ini. kalau berintegriti, amanah, dan beretika tak jadi la mcm ni.

    aduhh..kalu aku malu dah nak jadi juri masterchef tu. entah-entah bukan chef dia ni. entah-entah masak telur pun tak tau. entah-entah la kan. manalah tau.

    0

    0
  46. labuganeh says:

    chef riz? huhuhu…
    apa da buat malu buh cv grant badak..
    last kantoi malu satu malaya….
    nampak sgt x jujur… huhuhuhu..

    0

    0
  47. student bandung says:

    cayalah chef wan

    0

    0
  48. kelab bebe says:

    sepandai-sepandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juge…………………………………………………………..

    0

    0
  49. Norman Memey says:

    HAHAHAHA..speechless. Bapak pandai nak komen2 hal org, anak sendiri pun tak betul….tak malu ke nak tayang muka konon chef terhebat kat tv agi..jadi juri lak tu konon…

    0

    0
    • Lagubestbest says:

      Hahah! Norman ngan memey membalas eh? Chef Wan got pawned this time. Puas hati ke? Agaknya ni bala sebab dia semenjak dua menjak ni Chef Wan dok komplen gaya mengutuk orang je kerjanya.

      0

      0
    • mart says:

      Huhi..Bagaimana ya perasaan ble dikritik?Begitu jgk la prasaan 0wg len bile dikritik chef wan oi..Lenkali, jgn laser sgt..Depan ari kite xtaw lg pe akn tejadi..Ari ni myb ari deorg, esk luse mn taw ari kite plak..Amex penganjaran!

      0

      0
  50. aien alhadad says:

    dcw…all the best..iallah everything will be okay..

    0

    0
  51. aien alhadad says:

    ………

    0

    0
  52. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    untok cef wan minah jambu harap cef wan bersabar ye mungkin ada hikmah di sebalek penipuan tu jangan pikir ape2 ok lagi pn cef riz pn dh mintak maaf pada semua jadi cef wan jangan marah2 lagi ok n jangan bersedih2 lagi ……………..

    0

    0
  53. tutti fruitti says:

    Msg to chef wan:kehadiran chef riz dlm masterchef buat kami penonton jd tertunggu akan rancangan nie…whatever ape yg berlaku…mungkin ada sebabnya…Anyway DCW i really salute to you…

    0

    0
  54. Rin says:

    suke dgn chef Riz dlm masterchef…
    rasa nya dia mmg layak, x perlu propa pon dlm CV sbnr nya :’) dia humble n friendly!

    0

    0
  55. Eddy says:

    sape ada layan masterchef malaysia? time iklan bukan main lagi ayat dia “ini nasik lemak yg dibuat oleh anda” (lalu dipamerkan sepinggan nasik lemak dengan hiasan seolah2 dibuat oleh budak kecik umur 3 tahun) dan keluar lagi ayat ” ini adalah nasik lemak yg dihidangkan oleh seorang masterchef (lalu diletakkan sepinggan nasik lemak yg dihias cantik oleh seorang chef bertaraf 5 bintang). Walhal setiap menu yg disediakan oleh peserta masterchef pada setiap episod dr sabtu – rabu mcm haram jadah, hangit la, tak masak la..daging mentah la, Masakan yg disediakan oleh bini aku jauh lebih baik,cantik,sedap dari mereka.Lain kali kalau nk iklan agak2 la wahai astro hanjj!!

    0

    0
  56. ayoyo says:

    suntut tu nampak benor dengki!!!!muahahaha

    0

    0
  57. Reena says:

    Kalau dah betul2 berbakat, tak yah propa apa semua.. org akan tetap menilai berdasarkan bakat kita. Kekadang org yg ada kelulusan tinggi ni belum tentu pengalaman/ilmu dia setanding ngan kelulusan.. mungkin si chef riz ni terlalu ghairah nak naik cam bapak dia, tu yg otak letak kat lutut bak kata chef wan..tp chef wan femes pun bukan dlm sehari dua..yg penting dia kena sedar & insaf dgn perbuatan menipu tu..percayalah, perbuatan yg tak elok tu tak boleh disimpan lama..akan terserlah jugak kebenaran. Cam artis2 yg berbohong bila kantoi pasal bf/gf/skandal..dulu kata business partner..last2..so chef riz, ini pengajaran utk anda dan semua.. walaupun niat baik tp caranya biarlah kena. Matlamat tidak menghalalkan cara.

    0

    0
  58. hahaha says:

    ko berhenti jd juri master chef pasnie ko duduk sebelah bapak ko jd juri maharaja lawak

    0

    0
  59. goden ramze says:

    bapak kuat menipu dan mengata, anak kuat menipu.at least anak dia jantan.aku dah agak lepas ni si chef mulut becok yang juga pakar dalam penipuan ( orang ritz carlton paris tak kenal pun dengan ko )dan cakap besar akan panggil reporter tangkap gambar anak dia cium tangan dia pulak , idea kejar [publisity si wan ni memang dalam tangan , rumah dulu menyewa kata beli, dapt 5 ribu cakap 5 juta auta pandai sekarang anak ko pun ikut jejak ko.lenkali kalau pegi makan kenduri jangan mengata hal orang hokay kau pun bukan perfect. kalau tuhan nak tunjuk sesaat je.insaf lah wan oi.

    0

    0
  60. Suri says:

    X pyh la nak auta…dcw mmg kaya pon, I don’t think yg dcw melaserkan memey tp the wedding concept yg mmg jelas auta..klu tgk dulu2 pon mmg dcw laser je marah anak dia…ingt lg bab serina, bkn takat marah tp mmg smp bergaduh sguh, pastu masa serina jd artis dcw siap ckp serina jgn harap nak pakai seksi mmg dia akan marah.. Takat dia komen2 tuh rasanyer anak2 dia mmg dah kena lebih dr tue…yg pntg dia tulus, drpd hipokrit mulut manis tp blkg mengata jgak majlis org

    0

    0
  61. OOz says:

    Chef Chef yang lain dlm Master Chef Malaysia tu entah betul pandai masak ke tidak kita tak tahu….
    Chef Jo..macam mana kau masak dgn misai kusut masai’…
    Chef Diraja … @#$%*&^
    Chef yang pendek buncit tu langsung aku tak minat.

    0

    0
  62. luna says:

    len kali jgn menipu…

    0

    0
  63. Beta Draconis says:

    Kepado chef riz…

    chef otai pun bahasakan diri dia “saya” ..x payahla bahasakan diri tu chef…

    panggillah abang/akak/en/puan pada peserta yang lebih tua…

    semua chef + peserta pakailah topi yg sesuai..takut kutu jatuh pulak

    kpd peserta…lap la peluh anda tu…takut masakan jd masin semcm..if aku chef..tak lalu aku nak mengetest nyer…

    0

    0
  64. Tremendous issues here. I’m very glad to peer your post. Thanks so much and I’m taking a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

    0

    0