Written by Bella | January 21st, 2016

Hubungan rapat Erra Fazira dan Shahir sering mendapat perhatian ramai meskipun mereka tidak pernah mengaku sedang bercinta.

Beberapa hari ini pula, timbul satu khabar angin mengatakan Shahir baru-baru ini sudah menghantar rombongan meminang Erra. Betul ke? Sejauh mana dakwaan tersebut tidak pula kami ketahui tetapi ia sudah viral di Internet.

Lagipun, Erra juga pernah mengeluarkan kenyataan bahawa mereka sedang mengenali hati budi masing-masing serta kerap berhubung melalui telefon.

Erra juga pernah memberitahu beliau menerima jodoh dengan lelaki yang lebih muda daripadanya.

Gosip mereka bercinta bermula apabila Erra dan Shahir dilihat keluar bersama dengan kerap pada pertengahan tahun 2014. Ada juga pihak yang mendakwa Shahir juga adalah insan yang berjaya mendekatkan Erra kepada jalan Allah SWT apabila primadona itu mula berhijab.

104 responses to Shahir Hantar Rombongan Meminang Erra Fazira?

  1. Anonymous says:

    Jgn jadi mcm Fiza Yakob…tanggung biawak hidop.

    0

    0
    • Norman says:

      Abby Abadi mana?! Senyap terus ko yer sejak berlaki ni. Aminnnn.

      0

      0
      • Opah says:

        Bagus tu… Yg penting bukan perompak suami org. Ta taaa!!!

        0

        0
        • Fazira Chik Wan says:

          Kalau pandai jaga body, semua org mau. Kalu body mcm tong minyak kelapa sawit…atok umur 70an pun tengok lari.

          1

          0
        • kak nam says:

          anak ikan ke, anak beruang ke..anak kelawar ke, kalu mampu kawin je lah. jgn kacau masjid org cukup. anak ikan pun xper. janji serasi setia bersama. nanti kena kifarah dunia baru tau. selamat memancing kaum wanita ye…jgn pula pancing ikan org!

          0

          0
        • minah jambu kaki berbulu says:

          tak seperti artis2 lama zaman mak kita contohnya datuk maria menado, normadiah, datuk sarimah, saadiah, latifah omar, umi kalthom..semua tu natural beauty..zaman dulu tak ada produk2 kecantikan.. Pakai lipstik je dgn celak dan bedak..

          0

          0
      • R i t a says:

        Baby fish jdi rebutan…jgn sampai spender kaw jdi mcm roti jala mcm aku dah le. I know…trust me!

        0

        0
        • lalala says:

          bengap sungguh laki ko ye..smpai spender ko lunyai jd jala pun dia tak mampu nak belikn yg bru..nak terobos buat anak je pandainye kot..tang jage, hampehhh..kodokot sungguh cbengap itu..kahkahkah

          0

          0
        • Anonymous says:

          cuba ko x payah pakai spender. bukan wajib pun. buat mcm britney spears. jimat duit.

          0

          0
      • Anonymous says:

        si adam-fiza tu..tabligh…lain. org tabligh drp dulu suka tindas perempuan.

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          betol kau cakap …minah jambu dengar pon gitu macm yg kau cakap ni..dh banyak kali minah jambu dengar babtu minah jambu nyampah ngan jantan2 jangot ni..

          0

          0
        • Anonymous says:

          fuyoo Minah Jambu. Outspoken nyaaa weh. Aku pun tak suka lelaki ada misai dan janggut, laki aku pun tak ada bulu tu, kalau ada cepat cepat dia trim. Family aku pun paling extreme pun ada misai je, janggut meman tak ada. Tapi tak baik lah cakap ‘menyampah dengan jantan janggut2 ni’. Janggut tu sunnah nabi, simpan dapat pahala. Jangan disebabkan 5-6 org berjanggut kebetulan perangai tak berapa nak elok, awak label semua jantan janggut sama. Huu maaf kalau tersalah bicara ye

          0

          0
    • Anonymous says:

      Ok jer…

      0

      0
    • Anak Ikan Jemur Spender says:

      Janda bergetah… Laku babe. Janda berkerak body mcm ahli sumo…mereput lah ko!

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      I hauskan sekslah…you all mana faham… I dah tak tahan nk menanggungnya sorang2 tau…..tak tahannya you alllsssss…ahhhhhhhhhhh………….

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      Jangan suka mengata i tau…you all boleh berikan i seks yg i mau ke…

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      Tolong faham Semua ok…i mau seks!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        poyo je..nyamar jadi erra….samdol.

        0

        0
        • Erra sinilah says:

          Err you ni mesti jenis tak faham bahasa dan tak faham apa kemahuan i kan…takpelah terpulang lah apa you nk cakapkan dan fikirkan..Yg pasti You boleh ke berikan i seks..

          0

          0
        • Erra sinilah says:

          Alah…alah…comelnya bila you backing i..apapun terimakasih sayang..alah..alah…alah… Bucuk comeil cayang…bertambah comei sangat2 bila you marah…i Love you lah sayang…muahhhhhh……. muahhhhhhhhhhhh……………muahhhhhhhhhhhhhhh…………….:*)

          0

          0
    • zaza says:

      sape fiza yakob? bukan nama dia fiza abd halim ke? sorry klu i salah..

      0

      0
  2. Sam Kung Lui says:

    Ramai pulak yg nk kawen tahun monyet ni…

    0

    0
  3. Mat KimK says:

    Dapdapdap…

    0

    0
  4. Eno says:

    Sedih nyer…anak teruna dpt barang second hand.

    0

    0
    • Mat KimK says:

      Jodoh tu diaturkan oleh Tuhan. So nak sedih apa?

      0

      0
    • melati puki says:

      ntah ntah bukan teruna lagi dah pernah henjut ngan saper2 maner ko tahu. kalau masih teruna bagusla…….. erra ni betul ker pilih jantan muda nanti cerai lagi. awak tu high maintenance pilih la Dato cam Maria Farida……….

      0

      0
      • Sembulu says:

        Selalu bersangka baik. X baik tuduh org zina. Ko kejam tipah…ko kejam!

        0

        0
      • Mak Temah says:

        Aku sokong…. tp yg pasal bab cari Dato’ tu la…. rasanya erra boleh kot dpt Dato’ dr yg hmmm tak seberapa nih!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ala che Ta tu sara zain ok jer,setiap thn merata bw zain pg melancong lg…

          0

          0
        • Erra sinilah says:

          I lebih suka yang muda…seks Gila2…sedap sangat..cepatlah i dapat seks semula…Dah tk tahan ni sangat2……

          0

          0
        • Erra sinilah says:

          Yang penting sekarang ni adalah seks i yang perlu dalam hidup i..tanpa seks hidup i seperti kosong..tidak ada kepuasan dalam hidup..

          0

          0
    • sotong hitam says:

      3rd hand lah woii!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Klu ank dara pun dah xde daranya,lbh baik ambil yg dah mmg janda sah2 mmg tau status daranya,shahir pun xmau ank dara sbb dia tau ank dara skrg bkn blh percaya sgt pun..

      0

      0
      • Amirul says:

        so… anak gadis anon 3:14 pm dah tak ada dara ke ?????

        0

        0
        • Anonymous says:

          semua perempuan Malaysia dah x der dara termasuk lah kakak, adik perempuan , jiran-jiran perempuan kau .

          0

          0
        • Anonymous says:

          Klu x,xdelah asyik kes buang bayi ye x?bongok!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Amirul ko x bc paper ke tgk berita ke,buang bayi,bayi luar nikah thn baru,merdeka la,valentine la,bayi kn campak dr flat la,bayi kn cincang la,pompuan yg x kawen lg dgn bangga upload pig dgn boilren dlm bilik la,update status lps projek la,yg ko meroyan pesal,ko salah sorg yg “jenis2” camtu ker?kihkihkih…

          0

          0
      • anon says:

        Yg belum kawin/anak dara, wlpn takde dara…..sekurang2nya belum beranak. Ni yg dah beranak mmg dah boroi kat bawah sb anak dah keluar kut situ……
        Erra ni dahlah janda, tua pulak tu & tak lawa pulak tu & gelap pulak tu…..hehe, banyak pulak2…

        0

        0
      • Erra sinilah says:

        I lah tu….janda bergetah lagi power tentang seks ni…

        0

        0
  5. Kuis Sikit says:

    Janda makin laku sbb ramai anak2 dara yg telah ….pecoh dara. Lol

    0

    0
    • miss kepah says:

      ntah sapelah yg memecahkan dara dorang tu..beruk kot. huhuhu

      0

      0
    • Amirul says:

      anak gadis nickname Kuis Sikit dah pecah dara ke ?????
      sebab saya selalu nampak komen makcik cakap anak dara dah pecah dara . makcik maksudkan anak makcik kan ???

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      Janda macam i memanglah laku…pandai seks…semestinyalahkn…ah….ahhhh……ahhhhhhhhhhhh………..shhhhhhhhhssss……

      0

      0
  6. ahkak tak heran says:

    kalau betullah dik…ur such a poor boy…tp oklah lepas ni puas ulang alik london mcm nekta angkut anak ikan dia. jgn nanti kempunan tgk bini org dara muda lagi…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Erra lawa gile kot , syahir x eran la kt anak gadis muda2 malaysia yg hegeh berangan nk kawen dgn CEO company mcm dlm drama tv

    0

    0
  8. Leanne kaur says:

    erra ni entah apalah yang dia cari
    nak lelaki untuk bermadu kasih cinta macam remaja gamaknya
    emran tu dah cukup baik dah, dulu mungkin la jahat tapi sekarang sangat baik dan bertanggung jawab.
    kalau erra ni pikirkan anak dia aleesya tu, dia takkan kawin dengan orang lain apatah lagi muda macam syahir.
    dia berangan nak jadi macam che ta, che ta tu anak dia laki, anak kau perempuan erra, dia perlukan bapak dia, dah besar nanti aleesya balik rumah mom ada bapak tiri muda, aleesya pulak masa tu lagi lawa dari erra yg dah kecut kerut… kau ada pikir ke erra?
    kau nak laki macam mana? kau nak yang pandai main ayat? macam dalam pilem sembilu?
    laki yang baik bukan laki yang pandai mengayat.
    emran dah berubah, jaga anak bagus, berkerjaya, dah stabil, keluarga baik2, hensem pun ya. apa lagi kau nak erra? stop la nak hidup dalam drama cinta. kesiankan aleesya. sebab mak nak bercinta dan bermadu kasih, sanggup gadaikan kebahagiaan anak.
    kau memang tak bersyukur erra. full stop

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Good for her! Erra pon masih bergetah…

    0

    0
  10. Jiran Tetangga says:

    Why HIM?????
    ohhhhhhhhhh…TIDAK!!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    x penah puas

    0

    0
  12. anonymous says:

    lantak le apa orang nak kata erra..anak ikan ke budak2 ke yang penting;
    1. tak caras laki orang
    2. tak pandang harta (kalu tak ko dah lama menempek kat dato)
    3. boleh bimbing masa depan ko
    so tahniah..

    0

    1
  13. miss gucci says:

    Nak tanya….Shahir nie kerja apa sekarang nie? Nyanyi pon sendu. Apakah pekerjaan tetap Shahir sekarang?

    0

    0
    • ahkak tak heran says:

      kerja apanyer…berenang-renangl lah…tu yang terjumpa ratu ikan dah layak jadi ikan masin… dulu masa cikgu mengajar biologi tak nak bg perhatian. mereka ni tau ke tak yang wanita dah dekat 50 ni bakal menopos dalam masa terdekat., yang org cakap cantik bergetah lawa tegang bagai tu hanya samaran semata…nasib ko lah labu… jgn sampai erra pun mintak beli spender mcm rita.

      0

      0
      • Cik pon:*) says:

        Hihihi…khekhekhe…khakhakha….. Gelihati je…tapi apa yg ahkak cakap tu memang betullah kn…budak mentah ni Memang jenis taknk faham dan tknk ambil peduli….Dia ni nk gunakn erra Utk test pam je tu..lepas dh puas nnti Dia blah lah mcm tu je..buat Muka selamba beruk je dia nnti kn..

        0

        0
      • anonymous says:

        ahkak tak heran ni mesti dah menopos hahahaha laki ahkak tak heran ni mesti dah sisihkan akak sebab tu ahkak tak heran tau pompuan dah dekat 50an camtu…ke ahkak tak heran belum menopos laki dah cari lain….tu yang meroyan kat sini….kekekeke..untung aku jantan tak menopos

        0

        0
        • ahkak jugak says:

          ko jantan kan?? tapi bergosip macam perempuan..tak malu. aku doakan anak bujang atau cucu bujang ko nanti dapat isteri yang umur 50 tahun dah menopos. baru ko tahu langit tu tinggi atau rendah,. puii

          0

          0
  14. Eyya says:

    Oh Erra why? Setakat Shahir, aku yang bukan Miss Malaysia ni pun boleh dapat. Engkau tu lawa Erra, high maintenance, matang. Yang pegi cari budak sekolah yang hensem pun tak ni kenapa.
    Tulah Hans nak dulu tak nak.

    0

    0
    • Erra Fazira Dah Tk Tahan jugak!!! says:

      Ah yalah betul apa kau cakap..tah apa2 jelah klau erra pilih Si shahir ni..tak kena je..carilah yg sama level Umur sikit lebih kurang Ke yg Umur atas kau kekan.. Klau tk,pilih je hero2 bangladesh yg banyak bersepah kat malaysia NI.. Sekurang-kurangnya dapat anak kacukan bangla pun cun Juga nanti..mcm hero,heroin bollywood rupanya nanti jugakkn..boleh lh jugak mewakili malaysia utk bab2 Wajah cun dlm apa bidang nanti…jadi tumpuan dam kegilaan para karyawan2 dan hartawan..kan…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Apalh erra ni…dah ketagihan seks ke erra

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Erra ni memang x mata duitan x kejar Dato2 di luar sana tu klu x dah lama dia dapat ceraipun dia tak minta apa2 tapi sedih juga bila nak khwin ngan c shahir tu bukannya apa takut dia pula yang sediakan semua … apa2pun kena terima juga itu pilihan dia. moga dipermudahkan jika benar itulah jodohnya…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia tengah hauskan seks nk beromenlah..

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      I hauskan seks dan asmsradana diatas katil i lah…kamu semua mn faham… Bergelora jiwa i tau bila nafsu seks i dtg tiba2…ah..ah…ah….i dh tk tahan nk menunggu sekian lamalh…ssssssss…. Ah…………:*)

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sapa yg datang Dulu minang i..i sapu jelah..

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      I Haus ni..Haus seks!

      0

      0
    • josh says:

      Tak mata duitan apenya…..cer tanya hans isaac. Dulu beratus ribu duit hans di bantai nya….
      Actually, bkn dato’2 tak kejar dia, dato’ tu semua dah puas main dgn dia ni. Bohsia…Dato’ 2 tu semua bayar ribu nak main……mcm high class hooker.. Yg putus tunang dgn awie dulu sb gih overseas dgn dato mana tah… Dia ni dah di pass2 ramai org….

      0

      0
      • anonymous says:

        haha..kalu xbetul dah jadi fitnah ni..bukan ke masa putus dengan awie dulu sebab awie dok ngusung arni..dengar cakap orang dia ok lagi bila nampak depan mata terus dia hantar balik cincin..lagipun dia yang minta putus bukan awie

        0

        0
        • Erra sinilah says:

          I perlukan seks yang ada ikatan. Sekarang ni tau tak…supaya korang tak fitnah i lagi…

          0

          0
    • Erra sinilah says:

      Seks…seksss….sekssssssss….Ini semua pasal seks tau tak korang semua!!!!!faham!

      0

      0
      • Erra sinilah says:

        Tak mmengapalah apa korang katakan pada i..yang penting i nak seks yang ada ikatan sekarang utk hilangkan kehausan seks i ni..

        0

        0
      • Erra sinilah says:

        Lantak koranglah nak mengata i apakan…yang penting Kalau i dijodohkan dengan shahir i terima dia seadanya..Janji Dia boleh layan kemahuan seks i dengan sepuas2nya….i akan berikan apa yang dia mahu nanti!!!!

        0

        0
  16. HerLadyShip says:

    kalau kembali bujang lebih baik kenapa nak kahwin…
    teringat pulak lagu Paul Anka…
    “i dot like to sleep alone”
    ada kaitan kot…!!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Doctor says how good looking u r,once u reach at d age of 42,susah nak preggy… luaran je cantik tapi hormone dah kurang…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    yg asyik komen erra ketagih seks , bawakla mengucap esok merangkak nk cari die kt akhirat … mmburukkan org melampau2 , apa dosa erra pada kamu ? klu benarpun kawin atas tujuan apa sekalipun , lebih baik dr bermaksiat tnpa ikatan .

    0

    0
    • Erra sinilah says:

      Alah you ni pun tak faham kehendak dan kemahuan i lah tu…menyampah i tau… Relax lah sayang..biasalah Tu..seks tu Kan sesuatu yg penting juga..tak salah i beritahu perkara sebenar pada you allsss semua ok..fahamilah dan renung2kanlah ok…sayang i pada ahli2 kelab ku yang tercinta dunia akhirat… Muahhhhhhh…i Love you alllsssss forever and ever…….:*)

      0

      0
    • Erra sinilah says:

      Terimakasih sayang kerana backing i ya.. Walaupun i sentiasa berada dimana saja.. You allssss tetap mempertahankan i…

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni bapuk mental mana la mnyamar jd erra ni..

        0

        0
        • Erra sinilah says:

          Alah..Alah…alah….sayang bucuk..bucuk…sayang jg you kat i ya..sampai sangup marah Klau ada orang yg Meyanmar sebagai i kan…Terharu i tau.. apapun yg you fikir i cuma nk luahkn isihati i jerrr…i harap you faham ok sayang…ok Love you baby………….. muahhhhhhhhhhhhhhh!!!

          0

          0
        • Erra sinilah says:

          Hehehe…kelakarlah you ni…… terimakasih sayang kerana backing i…i Love you.. Muahhhhhh…..

          0

          0
  19. acah2best says:

    shahir bukan milik sesiapa…Erra pun bukan milik sesiapa…biarla diaorang..yang nak komen negative ni pehal….konon erra tu tua la nak menopos la shahir tu anak ikan lah…bla bla bla bla tapi hakikatnya kehidupan ni

    1. kawin muda sama muda pun bercerai
    2. dapat anak pun bercerai
    3. dapat isteri cantik pun bercerai
    4. dapat suami handsome pun bercerai
    5. kawin lelaki tua pompuan muda pun cerai
    6. kaya sama kaya pun cerai
    7. pandai sama pandai pun cerai
    8. artis pun cerai
    9. ustaz ustazah pun bercerai

    hidup ni kan ujian tu Allah dah cakap…mana ada yang perfect ….kalau tulis komen tu cm bagus bagus tak agak2 …manusia2 susah kalau hidup kutuk takdir orang lain ni sbb tu Allah tak kasi mengumpat sbb takdir manusia bukan dia yang tulis kalau tulis mau tulis yang best best cam fairy tale story…..wake up ok!

    0

    0
  20. loyalmalaysian says:

    Anak dara kat msia ni dah pupus aku rasa…please la

    0

    0
  21. nyampah kt erra sinilah says:

    Lantak ke die la nk kawen ngn org mude ke tue ke..korg plk yg susah ati..nmpk beno dengkinye..aku xde le minat erra..tp komen korg ni rsenye melampau2 sgt.ke risau erra dok mntk beras kt korg ke klu kawen ngn shahir.yg guna nme *erra sinilah*..ko ni jantan ke betine..mulut ck gampang..2 sbnrnye mmg ckp psl dri sndri la 2..gersang!!!

    0

    0
    • Erra sinilah says:

      Ehhhhh ada lagi peminat yg tak berapa minat i yg cuba backing i Jg ya..tak sangka i tau…i betul2 terharu sangat2 ni…ok sayang…terimakasih banyak2 ya sayang walaupun you tak berapa minat i…you dah kira tergolong dlm hati sanubari i…Muahhhhhh…….i Love you sayang….bye bye sayang….ok:*)

      0

      0
  22. anonymous says:

    orang yang mengutuk ni macam la hidup korang happy sangat….ko nak mengutuk orang nk menopos la …nak sex la …tua tak dapat anak la bagai2…korang ni memang suka nak menyibuk dengan keja Allah SWT…..SUKA sangat menyibuk dengan takdir orang lain…korang ni kalau kasi komen nampak sangat kejahilannya hakikatnya:-

    1. kawin muda sama muda pun BERCERAI
    2. dapat anak pun BERCERAI
    3. isteri cantik pun BERCERAI
    4. suami hensem pun BERCERAI
    5. kawin laki tua bini muda pun BERCERAI
    6. kawin isteri tua suami muda pun BERCERAI
    7. cantik sama cantik pun BERCERAI
    8. suami isteri berpelajaran tinggi pun BERCERAI
    9. suami isteri dua2 bangang tak sekolah tinggi pun BERCERAI
    10. kaya sama kaya pun BERCERAI
    11. miskin pun BERCERAI
    12. yang lambat menopos pun BERCERAI
    13. kawin muda tapi tak dapat2 anak pun BERCERAI
    14. takde anak pun BERCERAI

    sedangkan Nabi pun pernah menceraikan isteri baginda Hafsah dan isteri pilihan pertama baginda adalah seorang janda Siti Khadijah…

    so apa yang korang nak menghina sangat si Erra ni? SHAME !

    0

    0
  23. Anonymous says:

    tak tau nak kata apa aku memang x suka si sahir tu masa AF lagi tapi i doa kan je lah tuk erra moga bahagia risau ni………. heee..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    kentut itu nikmat ALLAH

    0

    0