Written by AbangNara | May 22nd, 2010

shahir juara af8

Abang Nara kini berada di stadium bukit jalil untuk tengok live konsert final af8.nampak gayanya confirm shahir bakal jadi juara af8.kita tunggu keputusan terkini af8.

UPDATE: Tahniah kepada Shahir yang kini bergelar Juara AF8. Walaupun pendapat peribadi kami, Adira lebih layak berdasarkan vokalnya. Tapi inikan AF. Siapa yang lebih popular, dialah yang menang. Shahir deserve untuk menang sebab vokalnya yang jantan, sikapnya yang merendah diri dan ada pakej yang lengkap. Tahniah buat Shahir.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

218 responses to Shahir Confirm Bakal Juara AF8

  1. makcikorgkg says:

    alaa abg.nara nape xajak….gud luck utk shahir..amin

    0
    0
  2. middle says:

    amin…..mudah2an shahir berjaya

    0
    0
  3. FTNer says:

    konfirm shahir juara AF8 kut..
    walaupun aku tak pernah tengok dia perform..
    hahahaha

    0
    0
    • wan9 says:

      hehe.. ingatkan minat betol… ape la..

      0
      0
      • rosh says:

        tak tgk…hehehe…
        tak kisah sape juara..
        yang penting kualiti….

        0
        0
        • solomon says:

          yg baru menang af8 tu mmg takde kualiti..takkan ke mana pun dgn suara yg begitu..adira lebih layak..juara konon..dha~~~

          0
          0
        • p00h says:

          sy rse la kn, awk ni solomon mmg dengki ngn bakat org lain k0t…

          0
          0
        • ConcernGurl says:

          memang betul yg juara AF8 tak berkualiti langsung..JUARA RECYCLE dah tkluar tu maknanya orang tak undi dia le dari awal gi ..sesudah AFMASUK terus melonjak naik vote dia…TAK PAHAM LE dan jadi juara pulak tu…hmmm..AJAIB! biasa je suara dia NOTHING SPECIAL..MUNGKIN DH REZEKI..TERIMA JE….:)
          Well..I still prefer ADIRA menjadi JUARA AF8..coz of her valuable talents..and ofcourse her natural beauty..

          0
          0
        • girl over flower says:

          AKU RASA KALAU MAULANA YANG MENANG MESTI KORANG TAK KUTUK SHAHIR KAN….MESTI KORANG KUTUK SI MAU TU GILA2…..BIARLAH SHAHIR NAK MENANG KE SAPE YANG MENANG….BAHAGIA JE AKU TENGOK SUME YANG MASUK…KITA JGN JADI BUSUK HATI SGT….

          0
          0
  4. ILYA says:

    adira laa juara..tgk lah..

    0
    0
    • wan9 says:

      adira berbakat tp x boleh lg tandingi shahir.
      harap maklum.. hehe..

      0
      0
      • ?? says:

        actually adira cuma xbleh tandingi shahir dari segi voters….fans adira xbrapa kaya cam fans shahir…tp dari segi bakat…shahir jauh ketinggalan..minta maaf harap maklum..

        0
        0
        • nnnn says:

          adira??plz la..suara die mcm penyek jek..cube dgr btol2..nak2 mase lagu ella..yewww…

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          klu kena polish leh jadi power suara Adira tu tp suara dia tu common sesgt, ala2 Kris Dayanti atau penyanyi indon

          0
          0
        • solomon says:

          hoi nnnn! klu dibandingkan suara adira dengan c shahir tue..memang suara pasar shahir tue takde bandingannya..kureng sgt la c shahir tue..dah la perna terkeluar..huh..tak tahu malu

          0
          0
        • kakros says:

          bkat ADIRA lagi terserlah dripda SHAHIR…ADIRA dapat banyak pujian pengeritik dripda SHAHIR..persembahan ADIRA lagi
          konsisten sejak konsert pertama berbanding SHAHIR..suara ADIRA lagi POWER berbanding SHAHIR….pi bab paras muka mereka berdua ada package le….

          0
          0
        • ?? says:

          thats right solomon n kakros….alaa nnnn aku tau la sore ko xsedap ko dngki je kat adira kan….

          0
          0
        • loveshahir says:

          klu mnjadi pujaas sgt yg lain2 2,asl xundi spi diaorg juara bukan shahir.dah rezeki dia kan.ape nk kecoh2 lgi..bnde dah lepas,.yg ak heran nye..org2 yg kat luar bsing dok kutuk,xpuas hati,msing2 perfect ke..xde guna gaduh2 sedangkan diaorang dlm af bebaik je,shahir ke adira ke maulana daus,iwan.sume lah..elok2 je kwn diaorg!asl kte2 yg kat luar ni nk brgaduh2!pelik btul lah.positif la sket..y not kte kat luar ni bkwn cm diaorg even fans yg berbeza2.brulah 1 MALAYSIA nmanye.BUDI BAHASA BUDAYA KITA.common la..

          0
          0
  5. observer says:

    ek ele. konfiden gle. lek aaa lu

    0
    0
  6. DANI says:

    ADIRA JUARA AF8!!!!!

    0
    0
    • wan9 says:

      shahir juara!!!

      0
      0
      • jenna says:

        x pernah tgk af8,bila tgk shahir nyanyi lagu ‘tali maak’..terus terpikat n tergoda..itu la aura seorang juara .Tahniah Shahir!!!

        0
        0
        • solomon says:

          lol..itula aura seorang juara? shahir? eewww..gelinya dengar…sakit telinga dengar…”inila persembahan seorang JUARA” ini la yg juri pro katakan dgn persembahan adira..

          0
          0
        • rhue says:

          Sbnrnya astro dah kaji. Lau bagi sbh sarawak menang, gerenti x pegi mana punya. Tgk la stacy… baguih cmana pn still x popular sgt. Mila jgk yg di promote bgai nk rak. Hafiz pn cm tu… tenggelam timbul… sape lg dari sana…. kaji2!! bkn x kesian tapi realitinya gitu la…

          0
          0
        • ANTI POLITIK says:

          Sebab orang seperti ANDA lah kita bukan menjadi 1 Malaysia. Cubalah berfikiran berwawasan kearah bersatu padu didalam 1 Malaysia.

          0
          0
  7. dya says:

    rilex..kte sme2 tgu result

    0
    0
  8. edy says:

    leh tgk on9 tak??ada kat bandung la..

    0
    0
  9. haninuha says:

    SHAHIR juara AF8…..yeaaaaaa!!!!!!!

    0
    0
  10. ieda says:

    shahir juara>>>>hehe….suke2

    0
    0
  11. fza says:

    yeayyy..confirm shahir joreeee…mmg layak

    0
    0
    • fit says:

      mmg best lagu shahir……mmg layak dia juara……org yg beriman akan terpancar keikhlasan nyer.

      0
      0
  12. Izat says:

    sesuai la shahir juara af yg suam2 kuku nih…

    0
    0
    • fit says:

      ni pon sorg lg jelos,shair hsome n ko hodoh kn……mmg ssui pn prangai mcm tue……..cermain ler diri tue dlu beb..

      0
      0
      • Izat says:

        i x jelos kat shahir la.. i cakap af yg suam2 kuku..

        0
        0
        • ?? says:

          oi fit yg ko xpuas hati ni knape…?asyik nak tembak org yg kritik shahir….suka hati dorang la nak ckp apa…yg ko kisah pe hal…mcm la shahir tu kesah sgt kat ko….

          0
          0
        • rhue says:

          apa la ??… ko marah fit tapi x sedo kau pn tgh marah.. ha ha nak tergolak aku… ini la manusia…

          0
          0
        • ? says:

          xmarah…tegur…lupa ltak dalam colum(komen dgn nada yg lembut….puas??

          0
          0
  13. HAZMI says:

    DAH TAHU KAN SHAHIR

    0
    0
  14. ryzen says:

    apa punya la tipu….dah terkeluar,masuk balik jadi juara plak…..hahahahaha….abis kena tipu 1 Malaysia…haha

    0
    0
  15. nyss says:

    SHAHIR JUARA! HE DESERVES IT!

    0
    0
  16. Tahniah SHAHIR sebagai juata AF! semoga cekal menempuh dunia hiburan tempatan..jadi lah juara AF yg berlainan dari yg telah dihasilkan AF sebelum ni..

    0
    0
  17. Entah apa2 af ni says:

    Hmmm ade aku kisah sape juara????haha menambhkan bilangan Artis tk ade kualiti jer af nie…patut d hentikn saja program realiti manalah Malaysia ni nk maju oleh org2nya..anak2 muda patut jadi org berpelajaran dgn membgunkn negara mencipta alat2 moden tanpa bantuan negara luar…ni tk alih2 program realiti ni jugak je yg kuar…tkkn maju pemikiran rakyat Malaysia ni…udah2 lah tu af…tutuplah program ni buknnnya menambahkn bilangan Artis berbakat mcm siti nurhaliza pun …aku tgk tk de pun yg berbakat…mcm nynyi karaoke jer…aduhai sedihhhhhhhhhhh…shahir ni suara mcm mawi jer…tgk de kualiti…af ni bnyk penipu…dh terkeluar leh plak masuk balik motifffff???sebab tkut tk de org nk tgk nnti haha…konon la shahir tu lelaki melayu terakhirla sama mcm kes mawi kata cmtu gak ….sumenyr gayyyyyy…pondan jer korang nihhh fed up.

    0
    0
    • fit says:

      klu tak suka jgn tgk beb…kau tue dh maju sgt ker…cermain2 ler diri tue dlu sblm kutuk org….mmg tak berkat hidup kau beb…allah mmg benci org mcm ko tue….cepat2 taubat sblm ko mampus……

      0
      0
      • Entah apa2 af ni says:

        Itulah kau dh bongok tu bongok jugak…ko tk fhm ke apa aku tulis bukan Kira berkat ke tak..mmg la rezeki die so ade aku kisah???aku cume nk nyatakan supaya tk yh lg la af ni ade lg…stok murahan jer lama2 bazir duit bg die duit… Baik derma kat org yg miskin dapat pahala…ni tk hbs2 kuarkn Artis tk bermutu n gayyy semuanya mcm ko la hahaha

        0
        0
        • fit says:

          ko tue yg bodoh n bosia n minah rempit…..

          0
          0
        • Entah apa2 af ni says:

          Fit ko bengang ker???haha dah gay tuh gay jugak la… Ko ni bongok yg amat la dh la pondan mak Nyah tk malu ke ko suke laki?

          0
          0
        • fit says:

          allah laknat org mcm ko….amin….ko akan trima balasan nyer nti n hidup ko tak snang dunia n akhirat amin…….

          0
          0
    • faz says:

      tipu lah tu kate sume gay…w/pun aku main2 je tgk AF, x sefanatik org laen, tp aku x gay….aku pompuan sejati yg sukakn lelaki sejati….tipu je kata sume gay….fitnah…

      0
      0
      • fit says:

        sudah ler beb….org melayu yg berugama islam…tak baik2 kutuk2 org yg seragama dgn kita…tue dh rezeki dia. n allah tue maha kaya..syukur..amin n syukur ku pd nyer.

        0
        0
        • reefa says:

          yang dok mengutuk satu hal.. biar la dorang nak buat af pun… af nie sekadar hiburan.so tengok sonok2 sudah. nak jadi artis atau x, itu rezeki dorg. biar la… korang berharap dorg bagus kenapa? korang dah bagus sgt ke? dorang baru blaja biar la, xreti pun… xsuka jangan sokong n mengutuk… cermin diri dulu. dok mengata baik derma kat org miskin, biar la. duit masing2. bukan duit ko. kubur asing2 tau…. so itu kerja tuhan dengan manusia. adakah sms utk af satu dosa? come on la…. jgn terperuk sangat…. idup nak mengutuk…. shit la korang…. cakap pandai tapi habuk pun tarak..

          0
          0
        • hang jebat says:

          mmg la duit tu bukan bpaka ko yg bg. dr ko tgk hiburan tu bagus lg ko dgr org mengaji dpt gak pahal. bagus ko jgn komen la. bc quran sampai khatam baru bg komen. ko ni silap2 idup dgn keluarga lg, mana reti lg cari duit sendiri. blajar rajin2! budi bahasa budaya kita. ckp bia sopan

          0
          0
        • bongok AF says:

          aku sokong jebat…tah apa2..kenapa nk buat rancangan realiti ni berterusan..kan dh tak de kemegahannnya lagi…astro ni duit bnyak bukan nk perbaiki mutu siaran…hujan dah la siara tak de pastu rancangan asyik berulang2..aku bayar dah la mahal tiap2 bulan…weh ko reefa..ko ni yg bodoh n bongok duk dalam hutan..ko tuh tau apa..ko yg dah tak bagus nk kutuk2 org…ko tu mmg tah apa2..ade aku kutuk ko ke..yg ko sibuk apsal..ko saja cari hal…huh…ko tuh sama je otak ngan AF…asyik hiburan semata2…patutla kau belajar tak pandai2!

          0
          0
    • shazha says:

      hurm…sy xnk la ckp dorg ni gay ke, pondan ker…tp sy setuju ngn pendapat entah ape2 af ni yg awal2 tu…pemikiran anak melayu asyik disogokkan dgn bnd2 xde faedah mcm ni…kt m’sia ni terlalu byk program realiti tv yg xkn memajukan bangsa kita…af, mentor, lg starz, too many to mention…sbb tu lah skg ni, bila tny anak murid, “awak klu x pandai, besar nt nk jd ape?”, die blh jwb, sy x pandai pun xpe, sy nk masuk af, nk jd artis…glemer, byk duit…nmpk x?bnd ni dh menular dlm diri kanak2 kt m’sia ni…so, jgn marah la klu lps ni, org masih lg mengumpat, mengutuk mengatakan kita org m’sia ni masih lg mempunyai minda kelas ke-3…hurm…berubahla…

      0
      0
      • hentikan AF! says:

        betul apa kata ENTAH APA2 AF NI…dunia hiburan terlalu banyak di malaysia ni bahkan ramai lepasan2 ijazah bertukar arah masuk ke bidang seni ni semata2 duit senang dapat kot..atau..glamer…mcm2 lah alasan…lagi satu dunia hiburan mcm ni selain AF ni mmg bnyk maksiat2..percayalah…mmg ade…gay terutamanya…sekrg ni gay dalam dunia hiburan bnyak sgt2…cume tak d tunjuk yela..kang kantoi pulak kan..balik pada AF ni…tutuplah…aku rasa muak bila bukak astro je ade af..bukak siaran national geographic kuar af punye iklan..aduhaiiiiii…tgklah coment2 juri AF…mcm bagus pulak jer comment…motiff??..nanti tak de apa pulak nk comment nnti….mcm dorang menyanyi ni bgus pulak…tak de pun org beli album si juri tuh…aku rasa malu betul tgk AF ni…

        0
        0
        • :) says:

          im with u!!totally 100% org yg melatah bila sebut pasal gay msti die sndiri gay…dunia hiburan skang mmg betimbun gay…bebalik kepada AF..mmg banyak student af gay…

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          klu tak suke AF, xyah aa kutuk2 lebey org yg minat AF ke org lelain..
          apa kate join je facebook ‘1,000,000 peoples hate AKADEMI FANTASIA’ atau sign petition at least org xkate le cakap tak serupa bikin…

          0
          0
        • ?? says:

          actually i bukan xminat AF tapi i xminat student AF yg gay….tapi terima kasih laa atas cadangan anda itu…amat ‘dihargai’…

          0
          0
  18. Entah apa2 af ni says:

    Kalo shahir ni kuar album haha tk der pun yg nk beli…kalo yg beli pun album tu cmpk kat dapur

    0
    0
    • fit says:

      kau tak beli pn org tak kisah…byk lg org nk beli beb,ko tue jelos sgt knpa?rsanyer muka ko hodoh kot………….

      0
      0
      • Entah apa2 af ni says:

        Sebab kau gay kann???aku tau ko ni jenis lembut bai…suke tgk mike cute2 hahaha ngaku je la

        0
        0
        • fit says:

          so what?allah tue maha kaya beb……..

          0
          0
        • faz says:

          sikit sikit gay….sikit sikit gay….sebut lah words laen plak mcm lesbian ke…pondan ke….pengkid ke….ke ko yg gay…

          0
          0
        • fit says:

          gay2 tak main ler beb..allah laknat org mcm ko tue…cepat2 ler taubat…..

          0
          0
        • Entah apa2 af ni says:

          Suke hati ko la gay…ko punyer minat hahaha …kesian rakyat Malaysia ni asyik hiburan jer dlm otak mcm si gay ni hah tah2 bottom nk yg top kakakaka

          0
          0
        • fit says:

          al quran mjadi pegangan ku……amin

          0
          0
        • faz says:

          musykil ni sape yg gay ni?

          0
          0
        • reefz says:

          biar la kuar album laku ke x? ko sibuk apasal? bengap sangat kenapa? skang industri muzik malaysia tengah nazak. so dengan cara ini nak membangunkan muzik yang ada. kualiti atau x, pembeli dan peminat yang menilai. ko xde nilai nak menilai sesuatu muzik… walaupun artis tumbuh bagaikan cendawan. biar la… jika cendawan itu xelok, lama2 akan ilang jugak… biar yang baru diberi peluang untuk menonjol.mana nak tahu rezeki seseorg. xkan nak berharap dgn org lama. hei…. sampai bila. dorg pun akan tua n mati. orang macam ko yang akan lingkupkan industri yang ada…. don’t alwayz think negatif. org negatif sampai bila xkan maju… plz…..

          0
          0
        • STOP AF! says:

          HAHHA…ko ni bodoh la reefa…sah2 lah kau ni golongan org2 yg suke kan hiburan….hahaha…ko je la yg beli album doraang2 ni…industri muzik nazak sebap apa ko nak tau bodoh?…sebab…rakyat malaysia ni bosan dah dgn artis2 keluaran AF ni..n rancangan2 realiti…asyik2 rancangan nyanyian mcm ni..poyo je lebih..siap nak menari2 n ade class dalam AF..konon nk ajar…bende2 tu tak perlu d ajar pun tak pe,,ni guru2 dalam tuh siap nk nngis la…dah mcm drama apa2,,,perlu ke??,,,huh…kalo nk buat hiburan biar la betul2 mcm kat INTERNATIONAL tuh…hantar dorang p sana…bertanding…confirm!…kalah!…

          0
          0
        • loveshahir says:

          aku sokong zaza muhammad!betul lah 2,klu xske af ke program realiti cmni,buat la cara yg btul.jgan la dok kutuk2 org yg bersalah ngan korang sume.bknnye diaorg penah knl pon korg2 sume.xske hiburan ke pe ke..jgn libatkan manusia2 yg xbersalah 2.diaorag cri rezeki halal kan.kita ni dok kutuk2 sesama umat ni ape yg dpt.xde faedah lgsung.respect each other.brulah org respect kte.xgne nk bgaduh2.fitnah2!ALLAH MAHA KUASA.biar DIA yg tentukan sume.klu lah bnde2 cmni pon nk bsing2 mne xberpecah belah rakyat malaysia ni.xbersatu.sedangkan dlm ruangan mcm2 nie y not kte brkawan.xyah la gaduh2..jiwa xbersih..may ALLAH bless u all.amin.

          0
          0
  19. xkisahpn says:

    astro je yg nk untung. Pusing2 pn dak af ni dlm msia gk.. Ttp gk dato ct pnynyi no.1 msia kn. Klu shahir msuk imam muda aku xkisah punye p ni pnynyi,pe2 je lah..

    0
    0
  20. Nemo says:

    aku suka apa tgok shahir. tu. klu yuna dpt mmbw imej gdis btudung, hrap shahir jg dpt mbw imej yg baik.. sekurgny ada jg pengganti abg jamal punye suara yg mantap sepjg zaman tu. vokal shahir bleh digilap lg…

    0
    0
  21. Zara says:

    mende2 tah korng ni pasal shahir pun nak gaduh…ada dia kesah ke korg begaduh ni…mende2 tah…dah jeles ckp je la mana taknya si shahir tu juara…bkn juara je hadiah dia mak oi..meleleh Entah apa2 af ni tgk…tu yg jeles ditahap cipan tu…

    0
    0
  22. jmr says:

    shahir dh menang pon..huhuh

    0
    0
  23. Preview Clip says:

    time for show..!!
    stay still to support shahir..!!
    SHAHIRFANSCLUB

    0
    0
    • Entah apa2 af ni says:

      Support la kau bg lobang bontot kau tuh

      0
      0
      • enik says:

        ape masalh ko nie entah apa2 af ni????…ko nie kenape,xsuke duk diam2 jer xperlu kutuk sape2,klu ko xsuke ke shahir ke or peminat shahir ke ko bley xjgn fitnah kate owg 2 gay,elok sgt lh fitnah2 owg nie ye..xsuke duk diam2 jgn nk memekak plak..tq

        0
        0
        • loveshahir says:

          masyaAllah..ape yg xkena ngan entah apa2 nie!awk 2 sape nk mghukum org.nk menilai org.bahasa pon melalut je..cmane la bleh jdi mcm nie.xpuas hati sgt2..pegi cri ajk brdepan.pas2 luahkan rse xpuas hati ko 2,nk tumbuk ke pe ke..xkisah la.yg 2 bru btul2 yg ko nk tnjukkan ko xpuah hti.stakat bsing ckp cmni buat pe,xde gune..BUDI BAHASA BUDAYA KITA.

          0
          0
  24. Nobizuka says:

    Kesian rasanye baca komen2 diatas ni.. Dalam kata kutuk orang, dah serupa kutuk diri sendiri, pantang ditegur, gah semuanye. Alahai kesian.

    0
    0
    • public says:

      sabarlah,,,,… aku kesian ngan awak…… kesian…. kesian… cepat2lah afundi masuk sendiri….

      0
      0
  25. profesor klone (bukan aznil ok) says:

    selama ada af nie. aku rasa af kali nie la yg paling takda paper pon yg berlaku. aku dpat ckp la kemerosotan berlaku bila aznil keluar dari af. tu yg aku malas tgk tu. ntah cm tak beri kesan langsung lepas ac ambilk alih tampok af nie. tambah2 yg sekarang nie lg la. takda impact langsung la.

    0
    0
    • STOP AF! says:

      aku heran asal si afdlin jadi juri?…hahaha..muke serius konon caracter la tuh…pandai2 nk coment..alahai..udah2 lah tu AF….KAMI MUAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

      0
      0
  26. FTNer says:

    tahniah Shahir jadi Juara AF8 seperti di ramalkan oleh semua, tapi ada lagi best sebab Inter Milan pun jadi juara jugak! Juara UEFA Champions League!!

    0
    0
  27. gurlz_adeh says:

    ada ku kesah klu ko dia juara… tara pa2 pn mo dibangga gn dia (shahir)… dia ni case cam buang air liur nak pungut balik ka??? huhuhuhu… org kuar msuk blik n terus jdi juara.. trip sja e2.. hihihihihihihiii…

    0
    0
    • STOP AF! says:

      AF ni bodoh…dah kelaur leh aamik masuk balik…asl tak amik farina tu balik masuk sekali?…sebabnya peminat lelaki suke kat shair yg lembut tuh….kan ramai skrg yg GAY dalam dunia hiburan nih….suara shahir tuh aduhaiiii….aku rasa tak de sape nk beli album dia…korang nk beli?..pasang dalam kete?…tdo sambil dgr suara dia??eeeeeeeee

      0
      0
      • kukukaki says:

        aku nk beli..:)

        0
        0
        • Puteh says:

          kata tak kesah tapi komen jugak…………….apa daaa……

          0
          0
        • eza says:

          kalau takat dgr2 gitu gitu jerr kt radio leh la kot..kalau nak beli opsss mmg x berbaloi wat habis duit jer..sore x best..byk lg suara best kt market..

          0
          0
        • hamper... says:

          pa2 la jdi gn dia… kita byk komen pn,bkn dia tgk..mbe dia akan fikir ada ku kesah pa org ckap…?? dia gk yg dpt duit n keta..

          0
          0
  28. awanist says:

    hahaha ingat smue finalis tu ley bertahan lame ke lepas kuar af macamm linda nanuwil,lotter,toi,aswad,lagila faizal tu juara kot…lepas kuar ape jadi kat die??rmai lagila..senyap je..even mawi skang pun org dah x minat dah…kena booo lagi…mane pergi smue peminat diorg??haha..aku rase af8 nie yg betul2 ade kualiti suara adira jela..aku vote tuk finalis lain bkn adira..tp camne pun aku admit yg adira suare die mmg baguss..nyanyi lagu my all wow!

    0
    0
    • KANTA says:

      Stacy berganda-ganda bagus dari Adira….Adira pun ok gak…Tahniah Shahir juara AF8…peliknya yang tak suka AF tu masih ikut perkembangan AF…POYOS

      0
      0
      • loveshahir says:

        BETUL 2 KANTA..yg herannye.dok kutuk2 org.xpuas hati yg 2 juara,yg ni naik juara 2 apehal eh..af pon dah hbis kan,rezeki msing kan..peliknye spi yg anti sgt dgn af even shahir,dok mrh2,pihak produksi 2 ade pki duit die ke nk adakan program konsert pe sume.ini dah mcm kes xbleh nk terima ketentuan ALLAH nie.tobat la.udah2 la 2..

        0
        0
  29. jupetra says:

    salam..adoi..aper kes la gaduh2 camnie…bg aku camni jer sng,mmg actually af ptt dihentikn coz byk maksiat,tp aku lyn la kdg2…aku juz tgk jer..aku x undi,aku x g konsert..kire ok la..aku just duk dpn tv…aku rase,dlm islam pon dibenarkn hiburan,tp jgn melampau…af mmg melampau coz dh tayang2 aurat pompuan….tp,pendek kate,korg kalau nk lyn hiburn,lyn la,aslkn korg x lalai,x g konsert..n so on la…

    n sbnrnyer,aku pon minat shahir..aku pon x tau naper…sore dier bes la..serius wa cakap…

    0
    0
    • adaakukisah says:

      kalo dah tau maksiat , mata yg tegok benda maksiat pon samalah…aku rasa dlm agama islam pon ckp kita kena mnjaga mata kita…lagi seksi ko tegok buat apo?? yg penting ada aku kisah kalo ko x nak tegok???

      0
      0
      • jupetra says:

        ko ni pelik r..kater x kesah..yg ko sebuk nk marah2,aper kes??menopous ker?

        hah,mmg islam x bg tgk maksiat…ak x nafikan…tp,ko tgk r zaman skang,ko blh thn ker mate ko tgk pompuan skang cam x pakai baju lalu dpn ko?tu bukan maksiat ker tuh?jgn asyik dok tunding jari ke artis2 jer..ko tgk manusia biase di luar sana dah tau…x semestinyer artis2 jer x baek,ko pon baek ker…pendek kate,sumer org x perfect…aku pon tau af x elok,mmg aku x lyn maner..aku just btl2 tgk af maser final..tu jer aku stick dpn tv…

        0
        0
  30. lynn says:

    Shahir menang..Alhamdulillah Rezeki dia…apepun Shahir tetap the best…..

    0
    0
  31. Anzur Anuar says:

    menang jugak mamat nie.. tahniah la.. aku bukan suka sgt AF nieh.. ehehe..

    last entry: Jom makan sup di China

    0
    0
  32. shasrisha says:

    bodo tol korang ni!

    0
    0
  33. lynn says:

    klau ikutkan ADIRA lebih layak jadi juara AF8 tapi apa bulih buat undian di hujung jari anda…………………….

    0
    0
  34. suka2 says:

    Tahniah shahir juara AF8…biar apa pun org nak kata yg nyata kau dah menang pun…jgn lupa diri

    0
    0
  35. jebon says:

    shahir muke baik n dr fmly baik2…jgn jd CAM mawi dah laaarr..wish u all d best

    0
    0
  36. freeze says:

    Lagu best.. Suara best.. Muka pun hensem.. Pakej lengkap!!!

    0
    0
  37. honey d says:

    smlm aku tgok live mmag sharir layak jadi juara…sbb apa??dia ada aura juga n then sikap rendah diri buat penonton minat kt dia n suara dia mmang not bad,adira ok cuma nyaring sgt smpai telinga aku pon sakit n yg pling pnting sharir org kmpung aku!!!ko ada??

    0
    0
    • public says:

      sebab itula ko sokong dia awak ni…. ….. shahir tu pkai ilmu guna-guna 1 malaysia kena tipu … sampai awkla….. patutla suaranya x sedap mcm ko juga,,,,

      0
      0
      • loveshahir says:

        sabar ye honey d.dah mmg fitrah manusia ni xreti bersyukur.dok fitnah2.kutuk2 org.dah xde ape nk ckp..spi tkeluar gak isu pkai ilmu guna2..aduyai..manusia2..Allah sentiasa bersama dgn org yg beriman dan bersabar.moga2 sentiasa diberkati ye semua.udah2 la gaduh.

        0
        0
  38. Nemo says:

    NARA cuba blacklist kn je komen2 ENTAH APA2 AF tu.aku rasa dia pernah dirogol gay kot.tiba2 je memanjang mencarut dlm ni..kisah hitam ke apa nak meluah dlm ni. mengarut over sangta.hahha..awal2 komen aku sokong,tup2 nampak seperti mangsa gay lak dia ni…

    0
    0
    • loveshahir says:

      a’aah..btul 2 kan nemo..over sgt diaorg nie.bahasa mencarut.memalukan!terima jelah ape yg dah tersurat.rezeki msing2.nk dipertikaikan btpe.bkknye amik duit korg pon nk bgi hadiah2 kat juara 2 sume.xpuas hati sgt.2 masuk siaran berita TV3.ckp je xpuah hati 2.brulah betul tindakan 2 dri melalut dlm nie.ktorg pon bleh tgok cmane rupe ko sbenar.secantik bahasa ko jgk ke..

      0
      0
  39. lulu says:

    aku meluat btul org yg x abis2 mengutuk ni..woi..kalu yg x suka tu yg korg baca blog ni knape..bongok..kalu ko tu alim n maju sgt buat apa buang masa komen kat cni..mana ko tau shahir tu xlayak menang..sah2 ko pun buang masa tgk benda tu kan..nk komen guna otak tu boleh x..sibuk nk tuduh org gay..hati2 ckp tu..mn tau adik/abg/bapak ko tu pun boleh jadi gay nnti..kalu x suka af x pyh tgk..senng cite..astro byk je cite yg lain..apsal af gak yg ko nk kutuk..

    0
    0
    • public says:

      suka hatila nak komennnn… bukankao bayar pun…. ada kesah….

      0
      0
      • loveshahir says:

        nk komen pon perpada2 lah.komen mcm org belajar sket..ni x,melalut je ckp,ikut ske..nk lebih2,p komen kat tv3.life masuk brita.ckp lah xpuah hti ke pe.nti sah2 bleh settle mslh ko.sjuk hati ko.mne tau kan dibubarkan semula ke juara2 af.dah dok bsing sgt.lebih2 komennye.

        0
        0
  40. Zaza Muhammad says:

    jgn le gaduh2 ckp yg bkn2 antara satu sama lain. klu betul2 tak suke, gunalah cara yg bijak sket. better le join facebook ‘1,000,000 peoples hate AKADEMI FANTASIA’ .. kat ctu ade link petition site, sign le reramai. at least ade effort gak drpd menyakitkan pembaca2 lain kat blog ni.

    0
    0
    • Og says:

      Cian dia ni saye tgk..xde org layan pun hehe..dah 2 post ckp mende yg same..

      0
      0
      • loveshahir says:

        yeke xde org tgk.dah ko bleh reply tmpat die 2,mkne nye ko tgk lah 2,ko lyn..ke ko bkn org..mmg btul pndapat die 2,dri melalut xtentu psl kat cni bkn dpt pe pon kan..

        0
        0
  41. puteri_princess says:

    Tahniah!!! Shahir juara AF8. Memang layak. Itu dh mmg rezeki dia, nk wat camna lg kn. Terima jerlh!!!

    0
    0
    • Tuli'ud says:

      woi puteri..pak hang la!!!!

      0
      0
    • public says:

      wwooooi puteri…. pa la wak ni….. na ble c shahir tu menang…. dia menang tipula…… itu semua da dirancang………….. hehehehehehe… kuasa bukan ditangan sms tapi tp ditangan pengurusan…. tu pun ble fikir kerrr…..,,,,, suara shahir tu cam kambing beranak jak…. hahahahahaha……

      0
      0
      • loveshahir says:

        kmbing kat kg ko boleh mnyanyi ke…bwk msuk tv la bg famouse kmbing ko 2..ajaib 2 ciptaan TUHAN.xyah la dok kutuk org lebih2..klu ko tau org kutk ko,ape ko rse..panas gak kan..udah2 la.xbaik..

        0
        0
  42. ziman says:

    apa masalah STOP AF tu………aku rasa dia yang Gay kot…..tak paham aku…..dah Allah nak beri rezeki padanya apa hak ko nak maki2 dia..ingatlah setiap yang berlaku kat dunia dah tertulis….yang ko melatah lebih2 kenapa?????Shahir dah menang terima jerlah…apa masalah ko nak maki2 orang….aduhaiii kesian ko ni kurang kasih sayang kot..abg nara plzzz tlg bg kasih sayang kat STOP AF ni…muak kat diri sendiri sebelum dok maki2 orang….

    0
    0
    • loveshahir says:

      sy sokong awk ziman!!absolutely right!diaorg ni lebih2 la dok kutuk2 org.dah spi thap myangkal ketentuan Allah,rezeki pemberianNYA kan..insaf2 lah sume,,aku rse klu bkn shahir yg juara pon,diorg ni tetap sma je kutuk mgutuk jgk kerjanya..

      0
      0
  43. 3gp says:

    view the best clip of them.

    VIEW

    0
    0
  44. mia says:

    Rezeki ke?…

    0
    0
  45. wAwA says:

    korang ni…time stacy menang dulu takderlak keluar bab pengundi sabah sarawak tak kaya.miskin, tk cukup duit etc. tp bila adira kalah keluar lak stetment miskin tu sumer. hehehhe~~… Apapun Shahir bagus time final… Congrates!

    0
    0
    • eza says:

      kaya raya pon org dh xsokong af so kurang la undiannyerr..menang kalah x bg pa pon kat kita so wat pe nk perabis duit benda x fekdah

      0
      0
  46. BENCI AF says:

    sila la hentikan af.layan imam muda lagi bagus.even basic die populariti gak tapi at least bukan hiburan.huh!

    0
    0
  47. ada says:

    [email protected],terpulang pada shahir utk mencorakkan perjalanan seni dia selepas ini..kita sebagai peminat bolehlah menyokong dia selagi mana kita nak..pd y x menyokong dia, anggaplah kehadiran dia sebagai mewarnai industri seni di malaysia ini. sudah tertulis rezeki dia di akademi fantasia..terimalah seadanya

    0
    0
    • loveshahir says:

      i agree with u ada!moga2 shahir sentiasa diberkati n x lalai dgn dunia hiburan semata2.

      0
      0
      • eza says:

        haha lawak arrrr…diberkati la sgt2…x lalai xde la sampai xlepas blajo…

        0
        0
        • loveshahir says:

          ape kn mgena dgn blajo xblajo nye..xsalah kte doakan utk kebaikan sesama manusia..doa 2 bnda salah ke..?

          0
          0
  48. insan says:

    xpayah la kita nak kutuk ciptaanNYA..Allah ciptakan manusia ada kelebihan dan kekurangan…moga kita sama2 menghargai ciptaan Allah..

    0
    0
  49. jupetra says:

    dah habis dah af..jom lyn imam muda next week..sama2 layan..=)

    0
    0
    • loveshahir says:

      jupetra,ko ajk skali bdk2 yg xpuah hati,yg mncarut lebih dlm ni tgk imam muda,biar insaf sket diorg ni,xde faedah kutuk2 org.gaduh2.

      0
      0
      • jupetra says:

        aah…mmg x bertamadun r manusia yg asyik dok ngutuk jer..cam zmn mesolitik jer..papepon,hrp2 shahir x jd cam mawi la…

        0
        0
        • loveshahir says:

          E’emm..mudah-mudahan dia xhanyut dgn dunia hiburan yg mlalaikan.sdey tgk diorg ni gaduh2,spi ajk brtumbuk2 pon ade.ckp mncarut2 je kan..

          0
          0
  50. xoxo says:

    yeay.shahir juara.noktah

    0
    0
  51. blabla says:

    shahir menang af8. dha~adira lebi baik..jauh lebi baik..tp walau apa pun..masa dpan adira lebi cerah..klu nak harapkn suara c shahir ni..x jauh prjlnannya..tak ke mna pun..huh…zzzz~

    0
    0
  52. @.@ says:

    betul jg,shahir ni tak la hebat sgt pun,suara dia 2 kat pasar2 2 pun bole dapat dengar.murah

    0
    0
    • eza says:

      suara yg xde kelainan..x excited nk dgr..

      0
      0
      • loveshahir says:

        klu nk kelainan,ape kata korang2 sendiri nyanyi,rakam..n dengar.nk antar kat mne2 prtandingan nyanyi pon bleh..mne tau suara korang ni yg ade kelainan.amin.

        0
        0
        • eza says:

          xteringin nk cri rezeki dgn melalak…hukum terang2an dh tertulis bak kata nabil lu fikir la sdiri….

          0
          0
        • loveshahir says:

          yg pompuan 2 mmg la xbleh cri rezeki ngn melalak..lain lah laki,suara kaum adam bknnye aurat..klu dah ade kelebihan,ape slhnye cr rezeki sampngan..biarlah..seeloknye kita doakan utk kebaikan org..yg selebihnya,pandai2 lah dia bwk dri sndri cam kte jgk..kan,,

          0
          0
  53. TeenagErs says:

    sapo2 yg mngundi untuk shahir tu mmg buto takdo mato.pui!

    0
    0
    • loveshahir says:

      buto mato xpe,jgn buto hati mcm ko dah la..ade hasad dengki dlm diri.itu sifat yg ALLAH benci.

      0
      0
  54. solomon says:

    betul kata hang tue..mmg buta rakyat mlaysia nie. adira lebih layak! kepada shahir: hang patut malu la.~~~~

    0
    0
  55. Entah apa2 af ni says:

    Bodoh la korang yg suke af ni….melahirkn generasi hiburan yg low kualiti jerrrr ade anak2 muda yg kerjasama bgs2 skrg? Tk bnyk…shahir ni gay mmg gay tgk je la Norman Sialkot nk jdikn menantu lagi… Motif??? Boleh jumps hari3

    0
    0
    • loveshahir says:

      tlong la..udah2 la fitnah org.xde gune..komen cam org xpernah sshool..moga2 ALLAH berikan pengajaran kepada sesiapa yg xpernah berpuas hati dengan ketentuanMU.AMIN.

      0
      0
  56. intanalqadry says:

    ehh..syahir bgus ape!!! die bole jadi pengganti jamal abdillah.syahir ko juara..
    adira pon best..tp die punye sebutan mcm nk mkn penampar..hahahaa..
    ehh!! mane ko thu syahir nie gay…suke sgt buat andaian sndiri..th2 ko yg gay..HAHAHAHAHAHa

    0
    0
    • eza says:

      korang yg bengap duk tgk rupa padahal x hensem mana muka shahir tu dulu masa join kump nasyid saujana xde sape nk kesah pesalll…sore pon berlambak lg yg sedap2 kt market hiburan. shahir takde pon x effect apa pon..nasib shahir sebijik mcm mawi..setahun dua jerrlaa. kuar album mmg sah org x beli donlod kt tenet lg free…kalau album ct cepat la nak beli coz nk wat koleksi..

      0
      0
      • loveshahir says:

        ape yg xouas hati nan rupa prs,n bakat yg dia ade..nilai dri sndri dlu nk kutuk2 org,,cbe ko test sndri ape yg kelebihan yg ko ade.ingat.manusia xdijadika semua sempurna.May GOD bless u.amin.

        0
        0
        • eza says:

          macam fan mawi gak korang ni..setahun dua bagai nak rakk..pastu la ni..senyap coz mawi pon dh x laku..nasib shahir pon sebijik mcm tu kahkahkah…x minat langsungggg…xde fekdah..xbg income i meletop pon hjg bln

          0
          0
        • loveshahir says:

          xpelah xminat pon,,bkn mnjadi mslh pon..x,,sy xpnh ingin mnjadi fan spe2 pon..xamik port..cme ble tbaca komen2 yg mencarut2..rse terkilan lah ngan ank2 muda skrg nie..n tambah plak org melayu kte,klu nk kta org cina ke india..rsenye jauh skali cz diorg xlyn bnde2 cmni..

          0
          0
  57. missing says:

    yahOOoo…i donT caRe u aLL nK haBak aP pUn…yG pentIng sHahIr juaRAAAAaa…..waLauPun aK xpnH voTe shahIr aK sDah jgKa shaHir juaRa…ya bEDAbedU huhu…amBOiii…mLut sapE baU LOngKAng tU..suKa suKI jE kTa owg gaY…xbaIk tHu x…aLLah xsuKa..mengfItnaH tU LebiH terUk daRi memBunuH taO…papE pUn i Lap u adiRa…eHHh…i LaP u shahIr..kih3…muaHHh…smOga shahIr & adIra sUkses frVer n eVer Lah..waaaLaaa…

    0
    0
    • loveshahir says:

      a’aah..btul 2.sedih la tgok diaorg2 ni kutuk2 org..dri sndri blum tntu perfect,.moga2 insaf la yek sume.amin.

      0
      0
  58. kun says:

    kalau dikekalkan fauziah ahmad daud sebagai juri tetap mesti best..
    ..

    0
    0
  59. the best clip ever

    VIEW

    0
    0
    • shahirfan says:

      yea shahir menang,,,hari-hari aku dgr shahir punya lagu baru..korang ada? kita hidup didunia ni muhasabah diri la…kutuk org tak baik…nanti anak cucu kita pulak yg gay….au suka shahir……handsome…nasib baik aku umur dah lebih kalau tidak aku nak je kawin ngan dia

      0
      0
    • nonah says:

      I LIKE ADIRA’S VIDEO CLIP…SHE LOOKS GORGEOUS..

      0
      0
  60. pocoyo says:

    shahir sgt handsome..!fullstop! haha

    0
    0
  61. Kyra_Anas says:

    Salam. Buat ape la korang dok kutuk mengutuk..C Shahir tu da compem la dpt pahala, korang dpt dosa jek..Cuba klau fvourite student korng menang mesti x bising2kn? Lumrah alam…..Memasing ade kelebihan & kekurangan.Mungkin ade org yg menilai bukan dr sudut mutu vokal & persembahan smata2, tp mencari ape kelebihan lain yg tiada pd org lain. Extra point utk shahir sbb keperibadiannya yg tinggi & sikap positifnya. Go Go shahir!!!!

    0
    0
    • loveshahir says:

      yes!cek sokong hang kyra!cmni skali hamba2 ALLAH zmn skarg nie.sedih nengok!

      0
      0
  62. eida71 says:

    tak tau ler knp org suke adira tu… sbb rasenye kekadang suaranya mcm bingit. mmg range tinggi tp tiada kemerduan kannnnnn

    0
    0
    • damia zahra says:

      ko xtau naper org ske kat c adira tu ekk?..aku lg ar tatau naper aku ske dgr c adira tu menyanyi..lbh2 lgi lagu finalnyer tu..’ada kamu’..ok gak dia nyanyi lagu tu..:)..

      0
      0
  63. velasrizal says:

    mmg adira lebih baik.. shahir tu ada sket2 jelmaan mawi kot sbb tu org vote.. xpe lps ni KRU tau la nk wat pe bantu diorg…

    Jersi Baru Barcelona Musim 2010 / 2011 !

    0
    0
  64. Adlyn80 says:

    Salam. Aku rase org dok kutuk c shahir x ensem tu mesti jelezzzz la tu sbb dia x sehensem c shahir kan…ahahaks. Mmg ramai artis lelaki kat m’sia ni yg ensem2 tp c shahir ni klau nengok muka dia sejuk je mata mamndang…tenang je..air muka dia ada sst yg bole buat org jatuh syg pada dia ditambah lg dgn budi pekertinya yg baik, sore yg lemak berkrim disukai ramai…huhuhu.. (bukan nak megagung2kn sekadar memuji keindahan ciptaan Allah yg satu, ni x salahkan, drp kutuk2 baik aku puji dpt gak pahala). Biarla org nak kate dia jelmaan Mawi ke ape ke, janji dia ade aura tersendiri, bukan smua org ada keistimewaan mcm ni. Adira mmg ade vokal yg mantap, ade rupa, berpewatakan baik tp xde aura seperti c shahir ni, kat ctu yg dia kurang ckit. Kita jgn menilai dr satu sudut shj sbb yg msuk af ni smua suara hebat2 & tersendiri, ye la klau x, takkan la dpt masuk af ye x? Carilah ikon muzik yg boleh memberi impak positif bg org yg minat & mengikuti dunia hiburan jika tidak ia adalah hiburan semata2=zero. Nilailah sstu mgunakan akal yg bijak jgn mgikut nafsu. Wassalam..

    0
    0
    • BENCI AF says:

      if shahir betul2 nak bagi impak positif kenape die x perjuangkan je irama nasyid..msuk af,menari2,kene pegang2 perempuan..jgn la nk cmpur adukkan dan putar belitkan kenyataan.huhuhu…af dh x relevan dh.hentikan je la.

      0
      0
      • rhue says:

        Lau benci x perlu komen. Jauhkan diri dari blog yg ada discuss ttg AF… Atau komplen ikut proper channel via Astro…. Lg berfaedah!!

        0
        0
  65. Fatimah Azaharah says:

    kalau ikut performance konsert final, Sharir memang layak juara , tempat kedua pula Daus bukan Adira…..coz Adira nyanyi lagu “Tiru macam saya” SUMBANG!!!
    setuju dengan eida71..sura Adira semacam saja….tak ada kemerduan …..!!!
    Honestly…kalau Sharir tak AFmasuk…konsert final tidak akan semeriah malam tu…..Penganjur pun rugi…..TERIMA LAH HAKIKAT NYA….SORI NO NO NO TO ADIRA ….SABAHAN SAJA YANG BANYAK SOKONG…APA LAGI AIN…..SHUKUR DIA TERKELUAR AWAL….

    0
    0
    • abd says:

      Kita akur n akui, memang dua lagu Shahir pd mlm itu sungguh merdu berbanding dgn Adira yg hanya melonjak kehebatan vokal n kemerduan suaranya pada lagu kedua, ttp x adil mngatakan hanya sabahan saja yg ramai sokong Adira krn kita org juga minat pd Shahir dan ada juga bukan Sabahan yg mengundi Adira n kata2 yg blh menyentuh sesiapa harus dibuang jauh2 sbb kita 1 Malaysia.

      0
      0
  66. preview says:

    PREVIEW HIGH QUALITY

    VIEW HERE

    0
    0
  67. loveshahir says:

    YA ALLAH..KU MOHON PADAMU..BERKATILAH PARA HAMBA2 MU DI RUANGAN INI,MOGA2 DIBERIKAN CAHAYA KEPADA ORG2 YG MENCARI KEBURUKAN SESAMA MANUSAIA.YG BAIK HANYA DARIMU.AMIN.

    0
    0
  68. shah says:

    ala..tk jumpe plak bro time
    ni huhuhu

    0
    0
  69. AF tah pape says:

    hello loveshahir taik kucing lagi busuk….kau ni laki ke pompuan eh?..kalau pompuan aku tak kisahlah kau minat dia…tapi kalau ko laki..ko suke dia..ko ni minat kaum sejenis..bukan kau minat dia sebab suara…tapi muke..yela..shhir kan konon2 mcm baik n lembut tuh….kau pun cair la kan..even suara kalo mcm itek kat umah kau pun ko kata sedap..kekekekekke….suka hati la nk luahkan kat mana pun asal kan tak tgk muke kau, tak tumbuk kau…demikrasi kan..so kat blog ni pun sesuai gak nk luahkan rasa tak puas hati..bukan saja kat tv ke kat radio ke…hahah…bengap ke ko plus bongok tahap tapir….kite org luah rasa tak puas hati sebab perlu ke rancangan realiti ni di buat lagi…ko tuh mmg la tak muak tgk AF sebab ko tuh muke HIBURAN..muke yg tak belajar…ko tuh hanya amik tau hal2 hiburan…sebab tuh la ko ni tak de pendirian..sah2 dulu masa AF dulu2 ko minat mawi, adam…tapi ko dah bosan…ko suke shahir lak..sebab??…ko nmpak muke baru kan..hahahahha…ko ni sah gay…aku benci hiburan mcm nih….satu lagi ialah mentor..korang mesti dah tgk mas idayu marah protege dia…bukan main lagi marah..mcm apa tah..siap nangi giler2…publisiti ker???..hhahaha…tlglah…buang semua rancangan nih…bukannya menggembangkan industri muzik nih….menjahanamkan!!!!..bertambah muak org nk beli album nnti!

    0
    0
    • loveshahir says:

      KO NI XHBIS2 DGN ISU GAY.SABAR2 LAH YE.JGN ADE SIFAT MARAH2 ORG.HASAD DENGKI DLM DIRI 2.ALLAH LAKNAT NANTI.SEMOGA SUATU HARI NANTI AWK BERUBAH YE.BIARLAH ORG BERBAHAGIA.SBLUM2 NI SY XPENAH PON LYN AF,XDE MINAT ORG 2 KE ORG NIE.TBACA BLOG NI PON SBB TRNAMPAK,TERKILAN DGN ANK2 MUDA SEKARG.NK GADUH2.KUTUK ORG.FITNAH,JGN INGAT SY PKI NME SHAHIR 2 SBB SKE KAN SHAHIR AF,SEBENARNYA SUAMI SY PON NMENYA SHAHIR,JDI TERKILAN LAH DENGAN KATA2 KEJI DRI AWK,SUDAH2 LA 2.MOGA2 SIAPA YG BERAGAMA ISLAM KAT CNI,SAMA2 DOA UNTUK KEBAIKAN AWK YE.AMIN.ASSALAMUALAIKUM.

      0
      0
  70. Adlyn80 says:

    Salam. BENCI AF..awak rasekn brp kerat aje la anak2 muda zmn skrang yg minat nak dgr lagu2 nasyid & mgikuti pkembangan irama nasyid. Sy rase yg byk ikut pun golongan org baik2, [email protected] aje. Mungkin AF ni adlh laluan tbaik buat shahir mdekati glongan muda krn AF ni adlh satu fenomena & byk pgikutnya trdiri drp glongan muda2 yg hanya mahukn hiburan smata2. Yg kes pgang2 tgn tu @menari2 tu, kita hrpkan shahir brtaubat la…Allah Maha Pgampun. Kita doakn Shahir tak mgulanginya yg penting semoga niat shahir utk bdakwah menerusi muzik dpt diterima scara positif. Sy bukan nak putar belitkn knyataan, tp cuba pikir sstu tu dr sudut positif. Lumrah alam…klau suka dipuji, X suke dikeji. Lebih baik memuji drp mengeji dpt gak pahala drp tambah dosa yg dah mmg btimbun2 tuuuuu…InsyaAllah kita doakn Shahir mencapai matlamatnya. Amin…

    0
    0
  71. AF tah pape says:

    kalau betul lah dia nk perjuangkan yg baik2..baik nyanyi naysid saja…shahir ni sebenarnya lurus…dia sendiri arus muzik dia mana satu..sebab dia baru…org suh buat dia buat je la…hiburan2 mcm ni bukan berdakwah dik oi…sapa yg ajar adik?…hahah…lu pikir lah sendiri

    0
    0
  72. AF tah pape says:

    Hai, belum terjawab soalan itu, timbul lagi satu soalan. Kata sumber yang pernah rapat dengan Shahir, dia belum habis pengajiannya di sebuah universiti sebab usianya baru cecah 22 tahun.

    Sumber itu cakap, Shahir memang seorang pemuda yang baik, warak dan menghormati orang lain. Dia juga jenis pendiam yakni tidak suka bercerita tentang kisah peribadi macam artis ‘adik-adik’ lain.

    Namun yang membuatkan sumber tadi hairan, kenapa sepanjang terbabit dalam AF8, Shahir tak pernah pun bercerita mengenai pengajiannya di universiti berkenaan.

    Katanya, sewaktu dia kenal Shahir, pemuda ini masih lagi dalam pengajian di peringkat matrikulasi di ibu negara. Sepatutnya sekarang Shahir tengah melanjutkan pengajian di universiti tapi macam mana pula dia masuk AF8? Tambah sumber itu lagi, salah seorang anak saudaranya yang belajar di situ juga tidak pernah pula nampak Shahir sepanjang belajar di sana. Bagi SS tak kisahlah itu semua. Nanti bila jumpa Shahir pada majlis Rabu ini, semua press boleh tanya dia betul-betul kan? SS juga nak ambil kesempatan untuk ucapkan tahniah kepada semua terutama finalis AF8 yang menang mampu menyanyi pada malam itu. Walaupun aura AF8 kurang hebat tapi SS yakin KRU akan bijak mempromosikan produk-produk daripada program realiti TV itu dengan efektif sekali gus menaikkan nama mereka dalam dunia seni. Adakah juga Shahir akan mampu jadi Artis Baru Lelaki Popular pada ABPBH2010 akan datang? Sama-samalah kita tunggu.

    0
    0
    • apakukesah says:

      klu stakat copy paste cter dr wartawan mmglaa ko bley nak kutuk shahir mcm2.itulah manusia klu ada hasad dengki dlm hati..dia quit blaja psl nak keje..tlg mak ayah tanggung adk2 dia lah.

      0
      0
      • loveshahir says:

        APAKUKESAH,,XUSAH D LAYAN SGT AF TAH PAPE 2,DAH MMG DIA BRSIFAT MCM 2,KLU XCAYE,CBE LAH TGOK KOMEN2 DIE,,SUME NK GADUH NGAN ORG.SPIKAN NGAN AKAK PON DIE MRH..KTA CKP BNDE BTUL,BKN KCAU DIE PON..DOA LAH UNTUK KEBAIKAN DIE.MOGA2 XDE DENDAM DIANTA KITA SESAMA ISLAM.

        0
        0
  73. AF? pleaseeee la says:

    ahahha…shahir ni malas nk belajar tu yg nk menyanyi…suh belajar nk nyanyi…lepas ni anak2 muda yg menuntut kat universiti pakat ramai2 masuk AF jer…malaysia akan kecundang pada negara2 lain yg telah maju dari segi pemikiran…kepandaian dan teknologi!…kalo mng bintang paling popular sekali pun tak de sape dah nk amik tau..kalau yg amik tau tu pun sebb press je..dorang kene la amik tau sebab nk cari makan…hahhah…suara shair mcm jamal abdillah?..hahah..kelakar2…suara shahir tu apa yg best? cube bagi tau sikit…merdu ke?..lunak ker?..jujur la….korang minat sebab bukan suara…sebab rupa paras…mcm pondan..mmg pondan pun tgk gaya dia….tak d nafikan…taste golongan gay jer.

    0
    0
    • af melalaikan says:

      bdk2 skrg pemikiran dh x mcm dulu..kalau suruh blajo sungguh2 sat lg dia kata xnk la blajo coz nk jd pyyi cepat kayo..

      0
      0
  74. ANaS says:

    Nak komen skit AF tah pape.Ni lg sorang ni..pikiran masyaAllah..Ni la org yg melihat hiburan setakat hiburan shj…otak tak berkembang lgsung. Tak salah kita berhiburan tp jgn la keterlaluan & melalaikn. Niat yg baik patut kita sokong, sbb tu perlu ade hiburan yg bermesej. Klau x ske diam2 je la..just bg pendapat tp jgn nak mgutuk mbuta tuli…..bagilah pendapat scr berkhemah, x psl2 dpt dose kering. Kumpulan nasyid tu pun dlm dunia hiburan gak, tp itu cara diaorg nk myampaikn mesej & shahir ni sdikit blainan krn berani mbawa genre berbeza tp masih berniat utk myampaikan mesej yg positif dlm pnyampaiannye.

    0
    0
    • AF? pleaseeee la says:

      hoi anas…cube ko terangkan apa konsep yg berlainan tuh?…apa yg cara penyampaian berdakwah dia tuh?…nasyid tuh lain..aku mmg sokong..tapi shahir tuh nyanyi nasyid ke/?…tergelek2 ngan pompuan…apa yg berani si shahir tuh?..aku tau..berani gelek inul kan..hahah…ko nih pun nk cakp tak tau nk cakp apa…baik ko yg diam…tgk shahire gelek je hahaha

      0
      0
      • xsuke af dn semua yg sama waktu dgnnya says:

        cehhh puiiii…yer ye arrr jerk c anas tu..duk kata shahir meyampaikan mesej konon, mesej per??..mesej jom beramai2 duk berhibur n melalak smpai pg. sore dh best terus g ujibakat rancangan hiburan..kekeke jalan singkat… melayu x akan maju kalau takat pandai melalak lain lah kalau suara mcm dato ct. takat sore shahir berlambak kat market deeeee….takat rupa puiiiii…berlambak lg yg lebih sedap mata memandang..

        0
        0
  75. hotmam says:

    mengutuk berdosa– apalagi menfitnah…. ngeri dgan komen@ yang keterlaluan

    0
    0
  76. ANaS says:

    Nak myampaikn mesej yg baik ni mcm2 cara dr cara penampilan, tindakan, budi pekertinya pun salah satu cara bdakwah gak itu yg bole kita buat contoh, skurang2nya dia ade budi bahasa & hormat org lain, bukan cam ko yg mgutuk org x tau hala. Aku pun ade anak ,lelaki sorang & perempuan sorang, scr x lgsung aku harap aku dpt didik anak2 aku seperti mana mak bapak shahir ni didik dia, penuh dgn adab ketimuran. Mmg org lain pun kita bole ikut contoh sbb ramai org yg baik2 kat dunia ni, tp yg kita nmpak c shahir skrang ni sbb dia dah mnimbulkn satu fenomena dlm industri hiburan. Sape suruh ikut benda yg tak patut diikut. Aku x anggap pun shahir ni perfect sgt, aku pun ngeri jgk tgok dia gelek aritu tp aku doa2 dia x buat lg benda2 camtu , smoga dia sentiasa di bwh lindungan Allah s.w.t dan jauh dr benda2 maksiat tu lps ni. Tp aku rase la dia sbenarnye x rela nak buat tu tp terpaksa sbb da konsep lagunye camtu. Pikir2 la..

    0
    0
    • apakukesah says:

      anas i agree wif u.jgn layan dak AF pls laa tue.ckp lgsg xde adab…

      0
      0
      • loveshahir says:

        SABAR LAH YE ANAS,,ORG2 KAT DLM NI MEMG NK GADUH JE KERJA DIE,PENUH DGN HASAD DENGKI.KOMEN YG MELALUT2 JE..XDE ADAB LGSUNG.NTI KLU XCYE TGOK LAH AKN TIMBUL LGI KOMEN2 YG MELAMPAU DR ORG2 YG BEHATI BUSUK.MOGA2 KITA SEMUA DILINDUNGI DAN DIBERKATI OLEHNYA.AMIN

        0
        0
        • xsuke af dn semua yg sama waktu dgnnya says:

          kami sentiasa berhati wangi duk komen kt org melayu yg alpa dn suka hiburan. moga2 otak korang terbuka sikit nk berfikir ke arah benda2 berfaedah.,..cina kaya raya ade ker perangai mcm dak melayu.. sibok nk undi2 af la ape la..kekeke..lu fikir la sendiri…..buka sikit mata tu..shahir tu x akan dpt tolong apa pon kat korang merugikan ade laa….

          0
          0
  77. xsuke af dn semua yg sama waktu dgnnya says:

    sesape yg duk undi2 af la pape la rncgn hiburan mmg otak kureng…bermakna korang xleh lawan nafsu..dr duk buang duit kat benda merapu meraban better g sedekah kat org2 susah duit korang yg byk sgt smpai nk undi2 benda x fekdah..beria2 duk ngundi padahal dh menang apa yg korang dpt?..paling tak pun bil telefon melambung tinggi..beratus2. so sape yg susah?..korng gak kan. hiburan melalaikan n xberfaedah..kalau nk maju kurangkan hiburan tumpu kpd benda lain yg berfaedah baru lah org x pandang rendah kpd MELAYU

    0
    0
  78. loveshahir says:

    kes hiburan bkn hiburan 2 lain citee,xdinafikan hiburan xkemana,,bkn hiburan yg dihisab ALLAH di hari penbakitan nanti.pd sesiapa yg xske hiburan 2 mmg bagus lah..elok bebenor dh..cme yg krengnye kat cni..bahasa msing2,,klu btul2 nk suh melayu mmbgun..tgk dri sndri dhulu..bkn dgn cre kutuk2,gaduh2,fitnah org..kita siapa nk mghukum,klu mcm ni cmane xberpecah belah rkyat malaysia.yg mne bngkang sgt 2,xsemua sukakan hiburan.cme nk tnjuk protes yg diaorg xske dgn cre bhasa korg yg melampau2..ade yg mncarut..fitnah..rsenye itu lbih ruk dri org yg sukakan hiburan.msing2 nk bergaduh,,sedangkan kt ruangan mcm nie,.ade baiknye klu dpt bkwn elok2..nk bg pandagan ke komen pe2 biarlah berhemah.itu je.salam alaik.

    0
    0
    • af melalaikan says:

      loveshahir ni bongok ke bebal…sape nk ajak ko kelahi…xreti nk membaca or menilai..ni mesti org kg yg duk ceruk hutan. hri2 duk menghadap tv..x reti nk tgk dunia realiti..asyik berfantasi mcm dak2 akademi fantasi…

      0
      0
  79. loveshahir says:

    ” ADAPUN ORANG-ORANG YANG DALAM HATINYA CONDONG PADA KESESATAN,MEREKA MENGIKUTI MUTASYABIHAT UNTUK MENCARI-CARI FITNAH DAN UNTUK MENCARI-CARI TAKWILNYA KECUALI ALLAH.DAN ORANG-ORANG YANG ILMUNYA MENDALAM BERKATA,”KAMI BERIMAN KEPADANYA(AL-QURAN),SEMUANYA DRI SISI TUHAN KAMI.TIDAK ADA YANG DAPAT MENGAMBIL PELAJARAN KECUALI ORANG YANG BERAKAL”-surah ALI IMRAN,ayat 7..moga2 diberkati semua.

    0
    0
    • jupetra says:

      hah,skali dh keluar dalil…baguih2….ni kes dok berdebat yg mmbw kpd pergaduhan…

      0
      0
      • xsuke af dn semua yg sama waktu dgnnya says:

        cehhh puiiii takat copy n paste ntah die fhm ntah tak kekeke….mcm taik busuk jerk la penyokong bdk2 fantasi ni

        0
        0
  80. SHAHIR MMBER says:

    SAHIR JUARA TTP JUARA YG TERBUKTI…
    KESEDIHAN DLM PERPISAHAN…

    OFFICIAL CLIP

    0
    0
  81. sahara says:

    DATUK SITI NURHALIZA .ARTIS YANG TERBAIK SEPANJANG ZAMAN…KERANA DIA BIJAKSANA DAN PANDAI MENCARI PELUANG REZEKI..TANPA UNSUR2 SYIRIK MAHUPUN SIFAT ,MAZMUMAH…KENAPA HARI INI ALLAH S.W,T MASIH LAGI MEMBERI REZEKI YANG MELIMPAH KEATAS DIRINYA..RENUNG RENUNGKANLAH…

    0
    0
  82. lemon says:

    HMM..MCM NILAH SAHABT2 SEKALIAN..STIAP MNUSIA NIH ADA KELEMHN N KELEBIHN DIA..SHAHIR MNGHORMATI ORG TUA,JAGA SEMBHYANG,ADA AGAMA..TPI KELEMHN NYA PLAK..BILA SAYA DENGR SHAHIR WARAK DAN KUAT AGAMA TU SAYA RASA TIDAK BTOL LAH SBB KALU WARAK TKKN NK SENTUH PREMPUAN WALAUPUN TRPAKSA..NABI SNDRI PNAH CKP DITIKAM BESI LEBIH BAIK DRI SENTUH BUKN MUHRIM..HMM..PIKIR2KAN,APAKAH AGAKNYA YANG RASULULLAH AKN KATAKAN SEKIRANYA BAGINDA MSIH HIDUP DAN BGINDA MELIHAT APAKAH YG SEDANG BERLAKU PDA UMAT BAGINDA..PASTI BAGINDA AMAT BRSEDIH..FIKIR2KANLAH..

    0
    0
  83. SAZLIANAH says:

    SAYA SAYANG AWAK BOLEHKAH SAYA RINDU NARA

    0
    0
  84. SAZLIANAH says:

    SAYA SYANG AWAK ,BOLEHKAH JADI KENALAN BARU AWAK

    0
    0
  85. myra flower says:

    gud kick for shahir and adira…….do the bes……

    0
    0
  86. myra flower says:

    gud luck for shahir and adira…….do the bes……

    0
    0
  87. porno izle says:

    hello it is my first post on this website and to start with I would like to thank for the great quality information, which I were able to find in this and all previous posts , it really helped me a lot. I will definitely add this blog on my google reader ;) Also, I would like to ask – don’t you mind if I will quate some information from your website since I am writing articles for the Associated Content, Ezine and other articles directories (this is my part time job)? It would really help me with some of mine articles. Of course, I will mention your blog name or URL (not all articles directories allows URL’s , so I can’t 100% promise that you will get a direct link to your blog).

    0
    0