Written by Bella | June 19th, 2017

Setelah lebih sebulan meyambut kelahiran cahaya mata sulung pertama mereka, akhirnya pasangan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin telah mendedahkan nama anak pertama mereka, Syeriv Samheizy. Nama anak lelaki mereka itu diumumkan oleh Sam sendiri menerusi akaun Instagramnya.

Tinggal beberapa hari je lagi Putera @syerivsamheizy beta akan pulang ke Istana dan mengusai kausnya ini!!! Hehek. Yaey!!!

Sam juga telah membuka satu akaun Instagram khas buat anaknya iaitu @syerivsamheizy yang kini sudah ada lebih 13 ribu pengikut meskipun tiada sebarang foto yang dimuat naik.

Sehingga hari ini, Sam dan Syatilla masih belum bersedia untuk mendedahkan wajah anak lelaki mereka kepada umum meskipun ramai peminat yang sudah tidak sabar untuk melihat kecomelan Syeriv.

19 responses to Shaheizy Sam Namakan Anak Lelakinya Syeriv Samheizy

  1. Orang desa says:

    Berbelit Lidah nak sebut..Allahu
    Semoga membawa maksud yang bagus

    19

    0
    • Yaya says:

      Sudahnye panggil along.hahaha
      Nama dalam ic yg berbelit ni hanya menyusahkan urusan pendaftaran dll.
      Cousin aku nama kemain panjang. Tapi dari baby asyik naaaangis x henti. Bawak jumpa dokte kata xde apa2.
      Org tua2 ckp nama dia berat. So last2 tukar nama, panggil aman. Huh, mmg aman dunia la lepas tu. Dah x nangis. Sampai ke besar panggil aman. Tapi nama dlm ic, xde pun terselit aman tu.haha
      Jenuh la nak explain tiap org yg bertanya.
      Pengajarannye, bagi nama ni biar berpada lah. Glamer2 ni xbawak ke mana.
      Anak tu yg nanti akan bawa nama kau bagi hari ni smpai dia mati.

      31

      0
      • Nina Juren says:

        Sorry yaya, i dont agree.
        I personally pernah jumpa org nama Jannah & Halimaton saadiah masa sekolah.
        Budak nama jannah tu playgirl byk boyfriend and penah kena tgkap basah.
        Yg si halimaton pulak bajet gangster and curi my camera.
        I’ve met budak nama urban yg tiada maksud tapi perangai elok je.
        Habis tu anak scha si lara tu? Happy je, takde pun sedih je manjang. Dulu2 org nak letak nama base on meaning sgt, but nowdays tak kisah dah, asalkan ajaran yg diberi parents tu betul insyaAllah ok.

        3

        26
        • Yaya says:

          Aku xde plak ckp kena cari nama yg ada meaning. Alaa ko pun. Nama para sahabat sahabiah, cth mcm Umar, Muaz, Maryam, Sumayyah, semua tu xde maksud tertentu pun. Even some of nama2 nabi pun sama.
          My point is, xkesah nama ko ada maksud baik atau x in any language pun, tp biarlah jgn berbelit. Jgn nk jakun sgt bg nama anak smpai 4,5 nama sekali harung.
          Aku keja dkt bilik daftar masuk pesakit kt hospital, nama bdk2 skrg masyaAllah berbelit. Sampai typo padahal kita dah double cek. Bila dah typo, register salah, byk lg keja nk buat.
          Discrepency pd maklumat pesakit nnt akn jejaskn report dan sbagainye. Ini slh satu cth lah. In my job scop.
          Esok lusa, bdk tu klau duduk periksa, mau x 10 minit buang masa tulis nama je.hahaha..
          Part didikan parents tu, yg tu aku setuju sgt. No doubt.

          28

          0
  2. Anonymous says:

    Apa maksud nama anak dia tu? Anak raja mcm anak TMJ pun nama tak berbelit sebut mcm anak anak artis ni. Klasik lagi nama anak raja. Santai je diaorang dedah wajah anak ke masyarakat umum. Artis2 ni poyo lebih.

    33

    0
  3. syeriv samheizy says:

    Nama ala ala omputeh. Muka jawa. Pendek pulak tu..kemetot

    21

    0
  4. haiii says:

    dr ejaan sheriv bgus letak sherif je..apatah ke letak nm anak bbelit nk nyebut nyer..org tua2 kata klu nm anak tu susah nk dsebut kedekut org nya..

    7

    0
  5. rimas aku says:

    panggil baby sharif … nama pendek arip. ok lah tu.

    11

    0
  6. Anonymous says:

    bunyi2 mcm sheriff.. btw, poyo hbs lah pasangan ni. ank che ta n zain yg terlajak comel pun tak ada nak sorok2 bagai dan buka ig khas dlu. ni blm sedia dedah wajah ank tp wujudkan ig. ya..tau hak masing2. tp rs menyampah pulak. dr kisah cinta yg main tarik tali disembunyikan hingga lah ke soal anak ni. sorry to say.

    36

    0
  7. nana says:

    semoga menjadi anak yg soleh yg bijak pandai, dijauhi dr sifat2 dengki/iri hati/suka bercakap benda2 yg negatif/suka bash org lain mcm diri tu dah cukup sempurna :)

    8

    0
  8. minah jambu suka sahara yaakop says:

    tarok nama Muhd sheriv samheizy kan bagos tak gitu ? ape2 pon semoga di murahkn rezeki…

    1

    0
  9. melati says:

    Laki bini muka pecah , tak payah lew namakan anak tu mcm Omputih @ Panjang segala ..kesian anak tu bila besar nanti jadi bahan Ejekan….tgk mcm Che Ta , Aishah jew nama anak dia tapi Cantik anak dia…fikir2 kan lah…

    16

    0
  10. kesian says:

    Kesian… Mek tilla muka kmpung habis.. dressup pun buruk,… gaya kmpung nk di modenkan . dah lama aku perati… . perasan mix melvin bagai. . anak pun nk buh nama mix2.. jadi kokomix la u all. saezy seng pun nama alahai.mak katty xperasan ke anak muka cm jawo. letak hama poyo kan dah berjangkit kt cucu. mat serip mat serip.apa la nasib hg nma cmtu

    7

    0
  11. Haus says:

    “Menguasai kausnya”…. kaus tu kasut la ngok!

    6

    0
    • saleha says:

      tulis menguasai baby cotnya kan senang..haha sam sam.sian samdol! :D
      bagi la nama anak yg senang org nak sebut..bkn apa nanti bila org tersasul or tersalah panggil satgi hampa dua marah..meroyan.

      0

      0
  12. elle says:

    correct me if im wrong, kaus tu bukan stokin ke? ke kaus dr segi bahase latin or omputih ade maksud lain utk baby cot? TMJ pon xde nak sorok anak bagai mcm certain artis ni, even ecah yg kacuk tu pon xde nak ade IG khas bagai nak sorok muke 44 hari bru kuar, erghh exclusive sgt ke baby artis ni

    1

    0
  13. Cupcake says:

    bak kata org melayu “ada aku kesah”

    1

    0
  14. aku says:

    ape kebangangan la si ayah namakan anak cmtu……………….

    0

    0

Leave a Comment

Optional