Written by serenity | February 9th, 2015

Sebelum ini, melalui program televisyen realiti Facing Up To Fazura yang disiarkan di Channel E! Fazura mendakwa pernah bercinta dan berkasih dengan pelakon yang bergandingan dengannya dalam filem Manisnya Cinta Di Cappadoccia iaitu Shaheizy Sam.

Sam sebelum ini enggan memberi komen tentang dakwaan tersebut mendakwa dia perlu menonton rancangan itu terlebih dahulu sebelum memberi penjelasan.

Bagaimanapun melalui rancangan Melodi TV3 semalam, pelakon itu menafikan pernah bercinta dengan Fazura sebaliknya mereka berkawan sahaja.

Sam mendakwa bukan berdiam diri atau tidak mempedulikan perkara itu, sebaliknya dia berdiam diri kerana penat bekerja. Ditanya sama ada Fazura bertepuk sebelah tangan disebabkan sikap Sam sendiri yang memberi bayangan seolah-olah itu sebenarnya yang berlaku, Sam menafikannya.

Tak adalah, orang cantik seperti itu takkanlah bertepuk sebelah tangan. Cuma bila tiba masanya untuk saya bercerita nanti barulah saya akan bercerita.

Dan bila ditanya sama ada memang benar dia pernah bercinta dengan Fazura, dia tetap menafikannya.

Tak adalah. Ia lebih kepada hubungan kawan di mana kami bekerja secara profesional bersama-sama. Bagi orang yang tidak kenal mungkin berasa tidak selesa dengan dia tetapi saya selesa dengan dia dan masih berkawan dengan dia.

Hrmm agak pelik juga kerana kalau tidak apa-apa takkan Fazura dengan berani mengatakan mereka pernah bercinta di melalui rancangan realitinya itu.

Malah, pada tahun 2013 ada yang mendakwa melihat pasangan ini berjalan bergandingan tangan di Pavilion yang menguatkan desas-desus cinta mereka tika itu tetapi Sam mendakwa wanita itu adalah ibunya.

Mungkin benar percintaan itu tidak pernah terjalin atau mungkin jua Sam punya alasan tersendiri untuk menafikannya, hanya dia yang tahu sebabnya. Tak apa, kita tunggu apa kesudahannya dengan kisah cinta Sam suatu hari nanti.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Shaheizy Sam Nafi Pernah Bercinta Dengan Fazura

    • Anonymous says:

      laki yg hodoh berhati busuk

      ppuan yg cantik berhati wangi

      sam
      fazura

      0

      0
      • Anonymous says:

        kenape la fazura memalukan diri sendiri dlm hlive bergurau tp memalukan diri sendiri bila taufik xmo join bergurau dgn fazura kesian walaupun bergurau nmpk hina sgt jd andartu mane ilangnye class n elegante u fazura nyesal ckp hati mu wangi puiii

        0

        0
    • SAM HERO KATIK YG UGLY says:

      TASTE PAJURA NI MEMANG YG PENDEK KATIK EHH ???

      AKU PON TAK SUKA NGN SAM KATIK NI !!!
      EVEN MEMBERS SUME SYOK KAT DIA TIME FEMES DULU2 ,
      AKU SIKIT PON TAK HERAN !!!

      APA YG DOK GILE NGN SAM KATIK NI PON , AKU TAK PAHAM !!!
      LAKONAN KAKU NTAH PAPE !!! BODY OUT !!! KATIK NAK MAMPOS !!
      LG SATU BELAGAK GILE DIA !!!
      INGAT HERO MALAYA TERHANGAT KE ???
      ADEHH !!!

      MASIH INGAT TIME SI SAM KATIK NI CAKAP NGN ROSYAM NOR !!!
      SAM CAKAP ” AKU NI HERO MALAYA LAH , DH BAPE FILM AKU YG TAYANG KAT PAWAGAM TAHUN NI ???

      ADEHHH !!! KLO YE PUN TIME TU KO FEMES SANGAT , AT LEAST RESPECT LA KAT OTAI !!!!
      ADEHHH !!!
      SEE , NOWDAYS NAMA KO DH LAPOK !!!

      0

      0
  1. Anonymous says:

    ermm perlu ke cerita2 mcm ni?? esok pihak lg pulak bls.. 1 cerita yg bkn pasal karier mgambil msa berhari,berbln ntah2 bthn utk abis.. 1 cerita 2 karakter saling balas mnbalas2.. hurmm bosan..

    0

    0
  2. YEKE says:

    MCM NAK SOROK JE SAM NIE…XKAN LA FAZURA NAK KELENTONG PLAK KAN…HURMMMM

    0

    0
    • Anonymous says:

      alah kalau si Shaheizy ni tak nak mengaku pun tak perlah bukannya handsome pun. tak luak Fazura…..

      0

      0
    • Stop it lah says:

      da sah2 la syatilla melvin tu skg tgh couple dgn sam.. apesal si fazura bukak cerita lama dekat public.. itu namanya tak respect awek sam.. media pun sibuk korek.. tolonglah respect sket.. itu soal hati dan perasaan.
      kalau sam ngaku pun dia, fazura, syatilla dapat apa.. dapat sakit hati ade lah.. ape daa.. mcmlah korang tak pernah bercinta.. kalau ex awek/pakwe korang duk ungkit2 bagitau semua kisah cinta diorg. kau happy.?

      0

      0
  3. u says:

    LOL! fazura syok sendiri rupenye! huhu

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sammmmm…

    takkan laaaa orang boleh kompius mak hang ngan fazura…. hang biaq betoiiiii!!

    0

    0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      Betui jugak la kan..size badan pun dah beza kot..rambut pun lain..xkan org salah tengok kot..kaber line nih..

      0

      0
  5. Boa says:

    Fazura ni cantik tapi itula kalau bercakap sombong sangat,mcm diva. .

    0

    0
  6. NeeLofe says:

    Muehehhhhheeee Kah Kah Kah Kah… Fakezura kantoi menipu, mungkin jantan tu sekadar flirt flirt tapi dia ingat orang tu betul-betul nak kat dia.. Baru-baru ni menpu kunonnya ubat cirit FazFit dia tu ilham dia sendiri rupanya repackage jamu mak dara je pastu up kan harga … Fake,fake nak menipoo je kejenya.. Sudah-sudahlah menipoo

    0

    0
    • fakenelofa says:

      sapa yang fake sebenarnya fazura ke neelofa LOL
      at least fazura pernah menang award pembantu pelakon terbaik
      neelofa ??
      sbb minat neelofa je nak tuduh fazura mcm2,
      pernah jumpa ke fazura ??lulzzz
      taksub dgn neelofa then fazura pulak kau nak kutuk. ish ish

      0

      0
    • manusia says:

      sapa yang fake sebenarnya fazura ke neelofa LOL
      at least fazura pernah menang award pembantu pelakon terbaik
      neelofa ??
      sbb minat neelofa je nak tuduh fazura mcm2,
      pernah jumpa ke fazura ??lulzzz
      taksub dgn neelofa then fazura pulak kau nak kutuk. ish ish

      0

      0
  7. exgf seizysam says:

    Eleh tak ngaku. tapi kalau bercinta pun okay. sepadan. i doakan jodoh ualls. muah

    0

    0
  8. Girl says:

    Common la… X logik. Ko ckp cam tu coz takut kantoi Ngan Minah pelakon yg suka sindir Fazura dlm tweet Dan IG , Syatilla Melvin keeeee??!! Jd la gentleman Wahai Sam. Dulu Aku Depan mata Nampk ko dan fazura together Di KL tu apa?? Ni? X baik tipu mata peminat weii. Rasa kawan2 Fazura Yg lain pun saksi gak. Begini ka cara ko hormat kaum wanita.. X baik aib kan dia sedang in thru project manisnya cinta Di cappadocia pun thru her gak kan… Yg Melodi pun satu, suka sgt lagakan org x tentu pasal…poyo tui!

    0

    0
    • alamanda says:

      betul2.. lagi2 zuan melodi tu. cari la keje lain. buat dosa je

      0

      0
    • sam dol says:

      aku syak si shahezy ni suka tipu la. dulu dh la mengaku umoq 27 kat melodi. padahal dah 30 lebih waktu tu

      0

      0
    • Stop it lah says:

      da sah2 la syatilla melvin tu skg tgh couple dgn sam.. apesal si fazura bukak cerita lama dekat public.. itu namanya tak respect awek sam.. media pun sibuk korek.. tolonglah respect sket.. itu soal hati dan perasaan.
      kalau sam ngaku pun dia, fazura, syatilla dapat apa.. dapat sakit hati ade lah.. ape daa.. mcmlah korang tak pernah bercinta.. kalau ex awek/pakwe korang duk ungkit2 bagitau semua kisah cinta diorg. kau happy.?

      0

      0
      • Idiot says:

        Amboi …tau la u Ni kawan Syatilla . Jgn salah satu pihak je. Bagi I not all people are perfect. Am I rite ? Sam pun kena jujur if dia macho lelaki la. Dan Syatilla should keep learn not to tweet so much sampai perli in tweet dan IG. Peminat bukn stupid. Muhasabah la diri ye.

        0

        0
  9. jamal says:

    biasa la lelaki…..diorg xkan ngaku punya walaupun sentiasa bersayang2 dgn pompuan peluk la pegang la….take care la bg janji & harapan….lelaki ni sanggup buat pompuan sukakan diorg bg perhatian yg lebih…..xtau la pd diorg apa la agaknye istilah sayang & cinta ni…….langsung xde rasa tanggungjawab pada kaum wanita……dalam islam pun ada ajar kita “lelaki jangan buat wanita jatuh cinta jika tak mampu menyayangi”

    0

    0
  10. sarah says:

    jgn nak menafikan sam…orang kat set pun tahu kisah you dgn fazura dulu cuma tak kecoh jer..Tak baik buat perempuan mcmtu…

    0

    0
  11. nurulhuda says:

    hello…orang penah nmpk kau kiss dgn fazura kat frase hills la…

    0

    0
  12. Girl says:

    Sindir Syatilla to Fazura ( sorry la tapi ini Kenyataan) in her tweet :
    28/12/14 ” kesiann dia tu perasan sorang2 walaupun pihak ni declare apa2. Sabar ye Kak ye? Next please…
    30/12/14 ” Kak oi. Hang ni syok sendiri la Kak oi. Awat Jd lagu tu? Kami kesian tengok.pihak Ni xmengaku apa2 pun. Kesian hang kak
    2/1/15 ” buruk rasanya kita Sebagaii perempuan buat pengakuan konon br cinta dgn mana2 pihak sedang kan dia(perempuan) brtepuk sebelah tgn. Saya simpati.
    8/2/15 ” Tulahh org dah kata..syok sendiri. Buat malu je” – statement ni Lepas Melodi time. But this morning 9/2/15… Dh delete dia… Takut keeee??!

    P/s: hebat betul bahasa pelakon ni. Muka lawa tapi hati?? Zerooooo… Umur 24 tapi entah la. Enough la Jd batu Api yeee . THank U!

    0

    0
    • Satillah Malvon Lawo Ko?? says:

      Syatilla melvin ko cakap lawa?? Muka macam indon keje kat kedai makan je.. lawolah sangat..sepadan lah dia dengan sam, sorang muka kacang soya, sorang minah gedik bujet bagus padahal sendu..

      0

      0
    • Stop it lah says:

      da sah2 la syatilla melvin tu skg tgh couple dgn sam.. apesal si fazura bukak cerita lama dekat public.. itu namanya tak respect awek sam.. media pun sibuk korek.. tolonglah respect sket.. itu soal hati dan perasaan.
      kalau sam ngaku pun dia, fazura, syatilla dapat apa.. dapat sakit hati ade lah.. ape daa.. mcmlah korang tak pernah bercinta.. kalau ex awek/pakwe korang duk ungkit2 bagitau semua kisah cinta diorg. kau happy.?

      0

      0
      • cikikaka says:

        masalahnye sam x declare pun syatilla melvin tu awek dia.. fazura bole dpt lg bagus dari sam.. so what? kahkahkah.. i love fazura.

        0

        0
        • Anonymous says:

          fazura pun perasan gak sbb sam pun tak penah declare pun penah bercinta dgn pajura…klu x pajura y ckp msti bnde ni org xtau…

          0

          0
  13. shatillaronggeng says:

    fazura ni lawa sbb tu tila jeles. weeewuuweuuuww

    0

    0
  14. alamanda says:

    lelaki kan mmg mcm tu dia bile dh clash ke ape ke dia mane nak ngaku “itu ex gf aku”.. yg betul2 baik je la yg ngaku. pmpuan selalu nye lebih jujur pasal kisah lama dia.

    0

    0
  15. playboy terhangat di pasaran says:

    oklaa…aku fhm ape perasaan si sam ni…mungkin die penah bercinta dgn si pazura ni tp maybe perasaan tu lbh kpd ‘fun’ jee…korg rs laa xkn laa si sam ni mmg btl2 nk tangkap cintan kat pompuan cam pajura ni…dh kene tebuk tupai sape nk..setakat stok tuk pelampias nafsu tu boleh laa kot…hahaha…xpe sam…aku fhm..sbb aku pn jenis camtu gak..pompuan cntk cam pajura ni mmg sng sgt nk ngorat…murah sgt2…kang nk ckp waktu tu sy sje nk ngn pajura..just fun..tkut terasa lak..so,ckp je laa kwn kannn…walau teruk camne pun laki tu msti die nk ‘WANITA’ tuk jdkan isteri..bukan ‘perempuan’ tuk jdkan isteri…please take note yee pajura…dr pengamatan aku mmg kebanyakn pompuan y perasan cntk ni MURAH tp tak semua…mmg korg ni sentiasa menjadi perhatian playboy2 kat luar sne..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kecik je aku tgk ko ni bila aku bc ..ko ni islam ke? laki patut bimbing la ppuan kalo tgk ppuan tu gedik ke ape bkn amik kesempatan main kn ppuan kang jd kt anak ppuan ko br ko rase

      0

      0
    • itil sekati berkati kati says:

      lelaki baik untuk perempuan yg baik… tp laki mcm ko ni aku doakan dapat pompuan mcm ko jugak…ahahahha..

      0

      0
  16. gegurl says:

    syatila ni ingatkan dalam cerita je perangai dia macam ni suke perli2 orang n dengki.. realiti pun sama. OMG.

    0

    0
  17. Loser says:

    Tgk la dlm IG pelakon Syatilla…br upload pic ngan Mak Sam…plak tetiba. Nk show off lagi la tuu…eee…

    0

    0
  18. Caca says:

    Pelakon tu tweet lg laa ” yes, terrible things happen, but sometimes those terrible things- they save you”.. Eee poyo ye simpati Plak..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    KARATZ FAKEZURA DETECTED TOO MANY KAT BEAUTIFULNARA KAHKAH!

    0

    0
  20. Diva says:

    OMG! so shock about that tweet pelakon tu. for me dia yg over lebih. Tiada adab budi. dah masuk dunia industry, busuk2 people will know a true colour kan. so sad if Sam buta mata buta hati nilai mana berlian mana batu. if before ni kes fazura dgn zizan dlm 1 tweet, tapi pelakon dlm diam berani tweet sindir hot sweet actress ni??! salah langkah ni. at least ex gf sam Putri Najwa xde la attitude mcm pelakon ni. No wonder pelakon ni x ramai kawan. entah2 ms fazura-sam together, ada batu api dr org tu. coz pelakon ni pernah mention she know sam dr zaman dia bukan artis lg. Motif?! renung kan la…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Kesimpulannye… si fazura ni kaki kelentong..

    0

    0
  22. boboy says:

    i love fazura… dia x fake mcm artis lain. dlm cite facing up to fazura pun dia jujur tunjuk life dia yg suke enjoy n party dgn kwn2 dia tu. klu dia jenis hipokrit dia x tunjuk ok.

    0

    0
  23. jamu susut says:

    Kena dump TMJ now Sam pula tak mengaku pernah bercinta..
    Bff pon tak mau kawan…
    Kalau perempuan baik2 tentu tak jadi gini..
    Ubah2 lah kak..umur dah banyak..cukuplah berparty masa untuk berubah..mungkin baru jodoh datang..

    0

    0
  24. nini says:

    Apa nak heren gf Sam perli2 kat twitter..fazura dah lama buat gitu..suka perli kat twitter…
    Pot calling the kettle black.

    0

    0
    • Gilo says:

      Gf Sam?. Ada ke pengumuman rasmi??! Pelakon suam Ni yg melalak sesuka hati mcm bahasa tu bagus! Nampak sgt sapa dengki sapa dlm diam. If she really baik hati tu semua, patut go face to face dekat Fazura, ambik pic selfie n post dlm IG masing2. Ni tweet dr Zaman kecoh episode 3 FUTF, dia dh perli sindir mcm dia tu bagus contoh gadis baik la konon. Gedik satu jantan…nmpk sgt cemburu x abis sedang kan Fazura steady happy with life dia. Syatilla tu Yg lebih over. Or maybe dia ditipu kaw2 Oleh pelakon lelaki Ni utk cover line. Haiyaa dunia hiburan x Besar mana pun. Belakang tabir org and Yg berkenaan tahu kisah benar. Kasihan kat awak Syatilla. Cari lelaki Yg lebih Beriman Dan jujur. Anak mak Ni payah… Cheers!

      0

      0
  25. Fazoora Tantek says:

    Jangan sampai Bung Mokhtar dapat kat Fazura.
    Haaaaa baru ko tau erti penyesalan, Sammmmm.

    0

    0
  26. reezz says:

    ala sam ni PENIPU… dlu pn selamba je tipu ckp kakak dia xkawin.. apedehal org xde perasaan nih..fake2

    0

    0
  27. Adinda says:

    Simple to say – what comes around goes around ! Dh Kalu gambaran pelakon suam kuku camtu, learn to shut ur mouth la. Poyo je lebih. Letak lg pic dlm IG post konon post maut sexy naik Keta Sam ( mcm org x cam kreta sapa kan) Pakai topi Sam Dan letak caption “hi Stalker”.. Ish ish gelabah gile pelakon Syatilla ni. Allergic!! Banding ngan Fazura at least she share something motivation, benda faedah ckit. Simpati tui! Allergic!

    0

    0
    • taksukasam says:

      korg kalo tak cakap psl syatilla melvin sumpah aku x kenal sapa..x pasal2 nak kena tgk ig dia..itupun dah lama2 tgk baru tau dia ni pelakon..mmg x pemes laa tu sbb tu kene tumpang populariti sam…muka kejung je aku tgk..alah stakat sam tu xde laa hemsem pun. dia suka senyum je…tjumpa dia dgn pierre andre dulu kat mustaffa centre..borak depan2 sambil pilih perfume…dan dia rendah je..aku lagi tinggi dari dia..so faz, x luak ok..ahkak mmg x suka lelaki xde telur..kalau betul ada affair pon x salah ngaku..laki aku terserempak dgn gf lama dia pon ahkak ok jer…sbb past is past kan..mungkin tilla yg insecure…sb tau faz lg ramai yg suka dr dia…

      0

      0
  28. Linda says:

    Syatilla Melvin ni saper???

    0

    0
  29. homeyhh says:

    ewwwww… tak sangka syatilla tu lagi busuk perangainya dari pajura.

    0

    0
  30. meh3 says:

    lagi satu, memang tak percaya lansung cakap sam. kaki putar belit. dulu kes kakak dia kawin pun tak ngaku. pastu dah kantoi, buat ayat lawak bodoh konon. ewww3

    0

    0
  31. […] ini Shaheizy Sam menafikan pernah bercinta dengan Fazura, manakala pelakon Syatila Melvin pula dikatakan memerli Fazura kerana Sam tidak pernah mengumumkan […]

    0

    0
  32. […] ini Shaheizy Sam menafikan pernah bercinta dengan Fazura, manakala pelakon Syatila Melvin pula dikatakan memerli Fazura kerana Sam tidak pernah mengumumkan […]

    0

    0