Written by AbangNara | July 4th, 2013

Kadang-kadang Abang Nara tertanya-tanya jugak. Apakah kelebihan Shah Jaszle sehingga ramai benar awek-awek yang terpikat padanya. Salah seorang daripada mereka ialah Maria Farida. Menariknya, si “hot mama” ini memang sudah menjangkakan perkara ini akan berlaku terhadap Shah Jaszle.

shah jaszle

Kata Maria Farida kepada MalaysianDigest:-

Saya tidak terkejut. Memang saya sangka ianya akan berlaku kepadanya. Perkara itu tidak ada kena mengena dengan saya. Tapi apa yang boleh saya katakan, dia (Shah Jaszle) yang jahanamkan hidup dia sendiri. Whats goes around, comes around. Saya malas nak komen panjang. Memang dia selalu kantoi dengan ramai teman wanitanya, sampai sekarang. Cuma nasib dia yang kali ini (kantoi) paling besar

shah jaszle

Mungkin juga hubungan Shah Jaszle dan Maria Farida putus di tengah jalan kerana “kantoi” dengan wanita lain. Maria Farida turut meluahkan rasa kasihannya kepada tunang Shah Jaszle iaitu Redzwani Puteri. Kata Maria Farida lagi:-

Kasihan lah pada tunang dia, dapat buaya yang macam tu. Lepas satu, satu dia (Shahz Jaszle) perdayakan. Sebenarnya saya malas dan memang tak ambil tahu lagi pasal hidup dia. Saya hanya dengar dari orang-orang sekeliling yang bercakap pasal hal kontroversi dia itu

Abang Nara pun sebenarnya kasihankan Redzwani Puteri. Namun nak buat macam mana. Cinta itu memang boleh membutakan. Semoga kes khalwat Shah Jaszle akan dibicara segera dan kebenaran akan terbukti. Sama-samalah kita nantikan.

shah jaszle

P.S: Jom tempah baju kurung peplum raya anda! Ada pelbagai jenis design boleh anda pilih. Kami ada buttons kurung peplum yang membolehkan nursing mother juga bergaya pada hari raya nanti. Kurung Peplum untuk kanak-kanak  juga boleh di tempah dari umur 1 tahun sehingga 12 tahun. Untuk lebih banyak update sila ke Facebook WeLuvPeplum atau layari www.weluvpeplum.com.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Shah Jaszle Yang Jahanamkan Hidup Dia Sendiri – Maria Farida

  1. Anonymous says:

    Mcm2

    0

    0
    • nazrul natasha baiduri says:

      shah jazle pn telah menjahanamkan hidup ku jua.. tp aku redha jer, huhuhu!

      0

      0
      • keledek says:

        Mantap betul maria ni kan. Maria salah satu pelakon yg dari zaman budak2 aku membesar tengok cerita2 lakonan dia. muka tak tua2.

        0

        0
        • miss ynwa says:

          suke gile bace ayat maria farida kat ROTIKAYA…terbaik….padu….tapi pape pon pls la nara stop wat matematik ni ha…nara buat matematik sbb pengomen plg ske kire due bersalin retis yang tibe2 opssss terlebih 9 bulan pulokkssss

          0

          0
        • burung nuri says:

          mantap ke? muka plastik aje boleh harap..

          sama la dgn syaripah aini..dah tua2 tak sedar2..dah muka tu macam tu nak kasi cantik mcm mana? terima aje diri tu sebagaimana Allah jadikan tak boleh ke? akibat komplikasi ubat2an dengan penerimaan badan tu yang kena makan stereoid tu..now muka dan badan dah menggebu2..lagi tak mau mengaku..kalau dah org2 terlibat dalam surgery atas dia yg bgtahu..nak kelentong kat mana lagi?

          0

          0
      • Didi says:

        Dari awal kata sebenarnya saya tak kisah. Tapi still cakap bla bla bla. Org kalau sebenarnya tak kisah. Dia cakap no comment je. Takda kesian sana sini. Apa dah.

        0

        0
        • Apam Tembam says:

          habis madu sepah dibuang…
          sekarang “sepah” balas dendam…
          dulu masa bercinta beritahu wartawan sebut nama pakwe betul betul Shah “Jazz- zle” bukan macam sebutan melayu….”jazli”..sekarang…saya tak kisahkan dia lagi…tapi saya masih nak cerita pasal dia.
          Piiiiraahhh….adatlah…. Sore Loser !!!! Sour grape !!!

          2-2 ekor ni saya tak suka lol.

          0

          0
    • joyah.. says:

      dia kenal shah better dr kita2 ni..

      0

      0
    • ayam jepun says:

      PENANGAN MINYAK DAGU SI MAMAT POYO JASLE !!!!
      DIHARAP KAN PARA MINAH YG DAH JADI MANGSANYA , SEGERALAH BERUBAT SECARA ISLAM ! PADA TOK GURU ASRAF MUSLIM !

      0

      0
      • Komen Aku says:

        Lawak komen ngko….aku suka…

        0

        0
      • noni tidak berpihak kat sesape says:

        bengong nara, siap de kira2 matematik dah la aku lemah math! tak yah buat la,nyusahkan orang jek!

        tapi aku suka komen ko, terbaekkkk.. hehhe

        0

        0
    • Anonymous says:

      Hek elehhhhh.. Nak jugak natang orang tua nie bagi komen. Phuii

      Nk pos komen kena jawab soklan mate plak dah ka? Hahaha

      0

      0
  2. Cip says:

    Siannya….

    0

    0
  3. uphighdownlow says:

    terbaik !!

    0

    0
  4. gulahati says:

    AMBOI SEKARANG ABG NARA LETAK SOALAN MATH LA…..

    AHAHAHA AKU FIRST!!\

    BTW SHAH MEMANG DAH JAHANAM.. MARIA PON DAH JADI MANGSA SI JAHANAM.. ELOK LA DUA2 JAHANAM.HAHAHA

    0

    0
    • gulahati says:

      TAK DAPAT FIRST? AKU NAK TERJUN LOMBONG SEKARANG!!

      0

      0
      • gulahati says:

        EH KAU PESAL NAK GUNA NICK AKU? DASAR PENCURI IDENTITI.,.. G LA BUAT IDENTITI SENDIRI….

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          mcm bodoh jer berebut nama gulahati, dah lah tulis CAPLOCKS…sakit mata aku baca

          0

          0
      • Olga says:

        OK PERGI TERJUN LOMBONG SEKARANG,AKU NAK TGOK ESOK ADA X KELUAR PAPER MUKA DEPAN ORG MATI LEMAS XDPT JD FIRST KOMEN KAT BEAUTIFUL NARA

        0

        0
  5. nenek lanjut usia says:

    bagi free pun nenek hingin dgn shah jazle niiiii.. lebih rela hidup kesepian dr berlaki kan buaya 2alam nii.. x hadap nenek!!!!

    0

    0
    • cucu says:

      ape ko ckp ni nekkk, hingin ke tak hingiinnn sebeno nyeeeeee

      0

      0
      • nenek lanjut usia says:

        maafkan nenek.. x hinginnnn.. nenek xcited menaip smpai trlupa hurup ‘x’.. x bole nek klu sembng bab shah jazli ni. rsa ringan je kaki nk penyepak dia wlaupn faktor kesihatan x mgizinkan

        0

        0
  6. so what? says:

    nak mencelahhhhhhhhhhh jgkk mak cik nih………… hahahhaah

    0

    0
  7. ddd says:

    lantok la kome,,,,

    0

    0
  8. jemah says:

    next story please…

    0

    0
  9. wawa says:

    hamek kau SJ…best x kna smash ngn ex-kekasih…

    0

    0
  10. kikikikih says:

    cinta die tu bkn cinta buta tpi cinta org bodo..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    laaaaaaaaaaahaaaaiiii ade lg upenye…senang cite kumpulkan smua ex SJ..n g brain wash rezwani..hahhaaa…n pkat booooo SJ….mmg syum gelak xhengat la maria ni..huhuuu…sape lak lps ni nk beri komen psl SJ??jgn mak ayh rezwani sudah..kot die kate dr awl sbnrnya xstuju…masak2 SJ…itu la..jgn sesekali wt aniaya org len…Allah byar cash je…mtk maf dkt smua org yg ko buat trase ht tu..br aman hdup ko..

    0

    0
  12. kak halmah says:

    maria faridah ni still cantikkan.. muke pon x ketat mcm artis2 seusia die yg kebanyakkannya dah bbotox2…

    0

    0
    • Komen Aku says:

      Betul tue kak halmah….jeles la….

      0

      0
    • maria farida kaki botox says:

      maria farida pun botox senah oiii..tgk betul2..or gi tanya mana2 pakar bedah plastic & reconstructive..sure dia dgn senang detect dimanakah botox itewww…penyanyi Msia ni mana yg tak botox?? cer cakap!! hahahaha

      0

      0
  13. LESONG says:

    lain kali abg nara kasi la soklan matematik susah2. mcm kuasa dua ke..titik perpuluhan ke. pasni xde la org nk komen2 dah sbb xleh nk jwb soklan susah2.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahhaa…xde org dpt jwb ke??aku rs dpt la..weii ko tgk dkt komen pasl DD..follower nara nih genius math ko taw x..smua pakat ajr kira2..haha..

      0

      0
    • kambing gurun says:

      betul3.. x mencabar langsung..

      0

      0
    • gulahati says:

      Wei kalau abg nara letak soalan darab ke bahagi ke senang je aku nak jawab.. kalkulator kat sebelah je.. haha aku nak tanye ape motif abg nara letak soalan math ni? biar kite semua pandai kire ke ape…….

      0

      0
      • Anonymous says:

        alaa ni mesti kes nara tgk dkt post yg bby diana punye…ramai pakar math..tu die nk uji follower die..dorang terer2..tp syg nara bg simple nye soklan n motifnye??aku pun xtaw..tp yg pasti mmg smua org akn isi jwpn die kn termsuk aku..tkut la komen xkua..^__^

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          kalau bagi math yg susah..makcik-makcik yg tak sekolah tinggi tak boleh bergosip pulak sebab asik cari jawapan tak dapat2..xdpt jawap..tak adalah komen kuar hahaha

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          maria farida dah pernah kawin belum ?? tak kan masih anak dara lagi kot

          0

          0
        • Anonymous says:

          SJ gelong!! mencik dia sgt2..

          0

          0
  14. Anonymous says:

    seronok rasanya permainkan perasaan org lain.hurmmm

    0

    0
    • gulahati says:

      seronok lagi jawab soalan math abg nara….. muahahahaha………..semakin komen kita semakin bijak jawab ye…
      sape2 yang nak bijak math meh masuk blog abg nara..komen sambil belajar kira2… hahaha

      0

      0
  15. kucing fan says:

    “Kasihan lah pada tunang dia, dapat buaya yang macam tu”.
    statement provokasi gak ni. tapi kasihan pada kau jugak sebab pernah berboyfriendkan buaya yang macam tu. Harap2 anda jangan terlupa diri sendiri pun pernah terpedaya. kweng3

    0

    0
    • BENCI KASANOVA says:

      ok la tu walau penah diperdaya tapi maria farida ni xselamanya diperdaya..kahkah. amik hang SJ.. kena smash…i loikkkeeeeee maria farida.

      0

      0
  16. abg comel says:

    sJ dh puas dpt maria…. hot 2… mest sdp kan… body mantap lg hot mama kita ni

    0

    0
  17. not not says:

    tak minat pn dgn die nie…

    0

    0
  18. makcik kayo says:

    Iklan baju kurung peplum yg makcik tak laghat tu bangnara oiiiii….tu bkn bju kurung dah nama nye……

    0

    0
  19. soh seh says:

    6+2=8
    gigih aku ngomen 1st time dlm blog nara sbb nk try soklan math dia
    hahhaaa

    0

    0
  20. nurin says:

    lebih baik maria x bg komen ape2..

    skrg-krgnya Cik Maria pernah sayang mamat ni kn?

    0

    0
  21. Shah Tamak Pempuan says:

    Aku dah agak dah Maria lebih berpengalaman tentang lelaki..
    mesti dia tahu mana baik dengan buruk..
    siapa yang percaya cakap si shah ni memang double L..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Lebih berpengalaman pon kena tipu jugakkkk.. Jadah je komen ko

      0

      0
      • Shah Tamak Pempuan says:

        Kena tipu tu normal r sekurang-kurangnya maria paridaz ni sedar awal..
        dan relationship diorang tu tak lama macam si putri tu tak sedar-sedar..

        0

        0
  22. .................... says:

    laaaaaa…sejak bila pulak la si abg nara ni jadi cikgu….apa motif wat cam ni bang nara…cuba jelaskan…abis la ko SJ…makin lama makin belang ko semua nmpk..tpi ex tunang ko ttp x nmpk…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    anak2 sekelian…jgn lupa hafal matematik y abg nara ajar ye….

    0

    0
  24. Jahh says:

    Honestly memang kesian kat redzwani. Tapi dah kalau dia still memperbodohkan diri ikut laki tu even ada family yang betul2 rasional memang tak kuasa dah nak kesian. Padan muka la dia nanti.

    0

    0
  25. yucayuca says:

    hihihi….saje je ske2 komen sbb nak jwb soklan mate…. lalala

    0

    0
  26. lagubestbest says:

    Haih. kantoi lagi rupanya SJ

    0

    0
  27. schaa says:

    saje nk jwb soalan math tu

    0

    0
  28. Anonymous says:

    BG SOALAN SUSAH SKET. ADA XY KE…KUASA 2 KE…

    0

    0
  29. Akulah says:

    saye pon saje suke nak jawab soklan math ni… hihih…

    0

    0
  30. Akulah says:

    nak jawab soklan math gak… hihi….

    0

    0
  31. Akulah says:

    dan lagi….. hihi…

    0

    0
  32. Akulah says:

    lagi…. haha…

    0

    0
  33. gua menyampah says:

    org2 busuk mcm shahrizal jasli tu hanya akan kenal dengan org2 lain yang sama busuk dengannya..maria farida, miera lyana, redzwani, farrah, zaleha (mak dia)..sapa lagi? semua busuk setara tu..tu pasal boleh geng..sbb yg busuk takkan mencari yg bersih yang wangi..tempat yg busuk hanya di lorong2 dan bertempiaran dimana2..yang bersih dan wangi ni terpelihara..barang baik..so, mmg dah kenalah tuu..

    0

    0
  34. mangsa bapak SJ says:

    baru pg td aku lepak gn bapak dia. bhahahahahaa, tgh lepak2 minum gn kengkawan pstu ade sorg pacik tua llu kt table ktorg. pstu pakcik tu hulur tangan salam gn ktorg. then tanye “kenal saye sape?” tipulah klau ktorg ckp tk kenal kan.. sbb mmg muke pakcik ni jee yg sllu bangga2kan anak sendiri.. dan dgn itu bapak SJ menjelaskan yg salah sorg ahli kluarga Farah perangkap dorg -.-” malas layan cite pakcik tu.. dekat sejam gk ahhh die menepek dgn ktorg..

    0

    0
    • glamor lah konon says:

      tak baik perlekehkan org tua.yg buruk anak dia, bukan bapa dia,tak usah lah menyindir org tua.kalau panjang umur merasa lah camana jiwa pakcik tu,..

      0

      0
  35. Apo2 sajo says:

    nape ade soklan math ek..plik plak..hohoho

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Maria Farida tu dulu kawin dgn anak Tan Sri kalau tak silap la. Dah cerai. Ada sorang anak lelaki bujang. Sayang…kenapa cari yang macam SJ. Tak sesuai …. Cari la Datuk ke , Tan Sri ke…baru la sesuai . Banyak yg kaya dan miang2 menunggu je.

    Farah, miera liana, Neelofa, Maria Farida , siapa lagi ex SJ yg belum keluar kenyataan pasal dia. Ilmu apa la SJ pakai agaknya sampai awek-awek cun semua tergila2 kan dia. Sampaikan Puteri jadi pun dah jadi bingung…makan tak kenyang, mandi tak basah , dah tak ingat keluarga , asyik teringatkan SJ je.

    0

    0
  37. gisele says:

    Makin lama, makin banyak terbongkar..insaf la wahai manusia

    0

    0
  38. nenek tak pandai kira says:

    Jawap Dengan Betul Untuk Pastikan Komen Anda Dikeluarkan
    _ + 2 = 5
    jawapan dia berapa ya kawan2 ???????? nenek dah tua cu, tak pandai nak kira

    0

    0
  39. redzwani toink says:

    paling bodoh dan bangang redzwani tu. iols dengar cerita dari budak msu katanya nak terus kawen. redzwani tu gila ke sawan ke iols pon tak faham. tapi kesian la kat family.cari la husband berakhlak sikit. dulu masa redzwani konvo muka shah jaszle pon takde. sekarang baru sj tu hegeh nak ade dengan redzwani. jangan malukan budak mbbs msu redzwani oiiiiii!

    0

    0
  40. linda says:

    bestnye ada soklan metemetik

    0

    0
  41. aninimouse says:

    nak try jwb soalan matematik je :D

    0

    0
  42. gigisusu says:

    pdn muke ko sj

    0

    0
  43. rahsiaa says:

    sama perangai macam ofismate saya. buaya. pantang ade staff baru masuk,sume die nak try.sy pon penah terkene. nasib tersedar awal. lelaki mcm nie takkan serik mainkan perasaan pompuan.. sedarla wahai buaya2 sekalian. what u give,u get back!!

    0

    0
  44. mario parido says:

    alaa..kau dah barai lama dah pun..takat si shah celam celum kau apa la beza pun..lain la kalau ketat..ni dah sama besar dengan mug pun..2 penumbuk boleh go thru camtu je..lagi nak enterprem..cheh!!

    0

    0
  45. y says:

    Oooo kna betul kire br blh msk komen

    0

    0
  46. inalee says:

    sumber kekuatan SJ utk terus menipu dan terus menipu adalah puteri.,selagi puteri tetap brsama dia,selagi itulah dia rasa tidak bersalah&berani…

    0

    0
  47. miss dombol says:

    sukan terbaik hanya di Rtm

    0

    0
  48. Kan. Saya sendiri pun pernah menajdi mangsa nafsu Shah Jazle. Sedap giler batang dia.Tapi x kisah lah. Malas aku nak buat publisiti. Masing suka. Hehe nak tengok pic batang dia tak ? =)

    0

    0