Written by AbangNara | February 21st, 2011

shah jaszle

Beruntungnya menjadi seorang lelaki bernama Shah Jaszle. Sudahlah kacak, bergaya dan macho, dapat pulak awek-awek yang hot belaka. Rasanya semua orang tahu yang Shah Jaszle pernah bercinta dengan Anzalna, finalis Dewi Remaja 2010. Kemudiannya Shah Jaszle dilaporkan bercinta dengan janda hangat, Maria Farida.

maria farida shah jazle

Walaupun pernah bergaduh besar kerana dikhabarkan kantoi bercium mulut dengan seorang lagi janda hangat Malaysia, cinta Shah Jaszle dan Maria Farida tetap utuh ketika itu. Namun semalam, Zubir melaporkan yang Shah Jaszle sudah pun clash dengan Maria Farida kerana jatuh cinta dengan Neelofa semasa pengambaran filem Azura 2011. Kata Zubir, Shah Jaszle menghantar SMS mintak clash dengan Maria Farida kerana ingin memadu kasih bersama Neelofa.

neelofa

Kagum dan respek Abang Nara dengan Shah Jaszle. Ilmu apa yang dipakainya sampai ramai sungguh artis-artis yang cun melecun jatuh cinta dengannya. Satu hari nanti kalau ada peluang, Abang Nara nak pergi menuntut ilmu mengorat dengan Shah Jaszle. Shah Jaszle memang hebat. Semua awek cun pasti akan terpikat dengannya.

182 responses to Shah Jaszle Putus Dengan Maria Farida, Neelofa Kekasih Baru?

  1. laranur says:

    siapa shah jasli ni?

  2. Ong Kodos says:

    NI namannya ilmu geli-geli & ilmu touch & go bang nara..
    agak2 dah boring dgn one gurl, go to the another gurl lak..
    apa laa sumbangan shah jaszle dlm industri ni??
    cite womanizer dia ni je lah kot..aishhh..artis2..

  3. masrina says:

    uweeksss..tak minat langsung ngan mamat ni…amit amit..

  4. aBg_rOnGak says:

    Sbl ni hot mama, then hot non-mama lak…mana la ilmu dia korek…

  5. mak kau says:

    alaaaa ni budak tak cukup umo dia ni dulu student kolej aku masa study kt sini muka cam sengal jer tkder saper pun pandang dia

  6. zeze says:

    womaniser???layak ke??

  7. joyah_sp0rt says:

    ermm pendek kata dy ni mmg xleh la b’lakon ngn ppuan…lbh2 lg yg cun & hot! msti nk try! time citer ASMARA ngn maria farida, ni AZURA ngn loofa.. lps ni ntah sape jd mangsa dy.. womanizer!

  8. bb says:

    tak matang lg.cpat sgt jatuh cinta.

  9. fifi says:

    lelaki camni nk jadikan suami? mmg hancusss le….

  10. Ase Aku Kesah says:

    Ace bg tau skit..”HENSEM KE MAMAT NIE”???

  11. aku menyampah says:

    kacak?hidung tak mancung,pipi tersorong2…
    lelaki macam ni tak layak pun nak jadi ketua keluarga mngikut ajaran Islam…org mcm ni ke yg kita nak bnga2 kan?

    BN pun satu,kalau stakat prempuan mcm MF or N tu jadi kekasih dia,xdala heran sngat…kan dah ditegaskan dlm al-Quran…

    Wanita yang baik untuk lelaki yang baik dan vice versa….so no worries!!

    Kalau akula…ak nak cari prempuan yg tahu jaga maruah diri..takde la mcm minah2 ni…berpakaian pun serupa tak…kelak mcm mana nak mnjaga maruah suami & keluarga?dapat bala lagi ada….mntak selisih la…

    Nak menanggung dosa sendiri pon tak trtanggung…ni nak mnanggung dosa isteri and anak2 kelak yg tak mngikut ajaran Islam yang spatutnya….seksanya..fikir pun dah takut…..smoga mereka berubah…

    Sesapa yg nak mndirikan rumahtangga tu,pandai2 la gunakan akal fikiran yg tuhan bagi untuk mencari isteri solehah penyejuk mata hati bagi si lelaki dan suami pemimpin yang adil dan saksama bagi si wanita…

    Semoga berjaya!!!

    • cikedi says:

      ehh..awak ni lelaki ka pompuan..gaya tulisan mcm pompuan…kalo lelaki laa..rasa mcm jatuh cinta la lelaki yg mcm awak nii….sgt amik berat hal agama…suami mithali tuu….

  12. singa tido says:

    janji dapat monyodap..

    hahahaaha

  13. jabun hensem says:

    eleh. ensem lagi si jabun ..

  14. cikedi says:

    cisss…mudah nya jatuh cinta….buaya darat rupanya…one day dia akan jumpa yg sama perangai mcm dia..nak2 plak masa tu hati dia dah betoi2 syok kat pompuan tu..pas tu kena DUMP baru tau ..yg selama ni dia lukakan hati org lain…what u give …u get back…KARMA beb!!

  15. lolyat gang says:

    cayalah shah
    ko mmg pandai buat stok geli2 dgn maria farida
    da puas tukar la awek lain plak kan

    go shah jazle !!

  16. Kancilbiru says:

    muka hensem bang nara oii…semua ppuan cair sudehh….:P

  17. parah sandha says:

    sian aunty maria tuh.. tau ler shahz tu mix gak beria2 cakap x nak gadis melayu.. last2 yg dapat…

  18. ziaf says:

    ahh jantan ni..sume die peluk~

  19. TAURUS says:

    POYOLAH MAMAT NIE….PERASAN HENSEM LA TUE… HAAAKKKKK TUUIIHHHHH!!!!!

  20. kawan yg bagitau says:

    xensem pun, apa yg pompuan2 artis duk nak sgt? kaya ker?

  21. Bull says:

    Siapa dia mamat ni? Dia belakon cite apa? Tak kenal lah..

    • bedah says:

      dia blakon jd ASMARA tu.
      lam drama TV3.
      blakon citer tu bukan main baeeekk sngt.
      jd PAk sanggup.
      alih2 AKU DAH XSANGGUP TGK MUKA DIA SKG lol.
      so2 menyampah~! PErangai Reality HAMPEH sioT~!

      • gyulee gyuri says:

        rasa nak gak tgk citer gemilang sbb arahan kabir bahtia mesti setanding Nur Kasih..tapi bila tau mamat ni ada iklan cerita ni pn aku malas nak tgk…kenapa la tak amik je remy ishak atau fizz fairuz pelakon sama mcm Nur Kasih..org takkan bosan nye kalau pelakon sama tp cite best..ni amik mamat hidung mcm bunga taik ayam..pastu dlm cite tu rambut sikat tepi…aduyai….menyampah den..

        • abel says:

          haha sama lah ngn ak,beriya2 nk tgok gemilang tuh,last2 pelakon dia alahai wat ak xderk mood nk bkk tv kul9 setiap ary isnin,

        • gyulee gyuri says:

          tau xpa..masa first dia berlakon cite tari tirana tu aku dh mmg x suka tgk dia ni…sapa kata dia ni hensem maknanya mata pote….kahkah…

      • ef..bee..ai says:

        jgn main main dek….kerana ASMARA, aku GEMILANG dan terbilang……tapi hidung belang
        masih teringat line ko kat melody….i dont give a damn….
        jgn gitu bro…..tunduk2lah kebawah bila berjalan kat bumi ni,…sebelum tersandung & tergolek….
        relak bro……

  22. shazaqil says:

    die nmpk busuk ok?hensem tidak sama skali.muka pecah rumah mmg sesuai utk die

  23. what the? says:

    dalam gambar mungkin tak berapa hensem, kat luar mungkin kot, hmm, kejap orang ni kejap orang tu, haish! dunia dunia.

  24. ZaZaZuSs... says:

    Bull… dia ni yg berlak0n dlm citer ASMARA…. dan skang nie tgah berlak0n dlm citer GEMILANG dgn Tiz Zakyah….

  25. pacat says:

    Apela nak jadi dgn artis M’sia ni, famous nye tak lah seberapa.

    Bajet.

    Ceh.

  26. hagemaru says:

    die ni glemer sbb cite sal die ngan pmpn je…pasal karier????harammmm….blakon pon mcm gampang jer

  27. lisha... says:

    sori ye, tak kenal pon mamat ni….b.lakon citer ape ye???

  28. syaz says:

    Handsome ke ??
    oh ples laa ,,,,, uwekkkk :PPPPP
    haram jadah ,, kalau perangai cm ni ..
    smpi ke tua la tak kawin ..
    org tkut nk dekat …
    minah2 weng tuh jek hah yang nk kat kau …
    berlakon bes la pulak ,,,, eeeee geli jek

  29. ms. bloom says:

    abg nara list down la nama artis ppuan yg pernah attached dgn bdk ni…semua melayu kan??

  30. BumbleBee says:

    setiap kali aku tengok mamat ni…setiap kali tu gaklaa teringat kes kt kedai mamak aritu… ahli keluarga dok tebal muka sebok promo ko kt org..ko plak x gheti2 nk appreciate.. x gheti nk jaga nama baik tp dok sebok carik pompuan, kontroversi sana sini…

  31. katak kodok says:

    Edarkanlah risalah penyakit AIDS & sakit kelamin utk org yg sebegini…

  32. LaraHati says:

    wat ever lh mamat ni..
    touch n go mungkin itu perindip dia ttg perempuan
    pntng tngok dahi licin klau bleh dia nak sapu abis!!!!!!

    budak2 lah katakn..blum baligh tau terlebih baligh budak shah ni ahahahhaha..

  33. katak kodok says:

    Kata tak minat dgn awek melayu tapi awek melayu dikepitnya…
    Dia payah nak cakap omputeh kot, tu pasal tak dpt2 cekau minat omputeh, belasah jelah awek melayu…janji dpt…

  34. suke2 says:

    hurm…mest pndai mengayat ni…but…i believe in karma! wut goes around comes around!!!

  35. gyulee gyuri says:

    eeee…meluat and loya tekak la tgk mamat bajet hot ni…lagi2 cite asmara part 2 nak muncul balik…dia ingat dia hensem sgt ke nak tukar2 pompuan ni…dgn minah2 boleh di katakan hot n spicy jugak lah…nak yg cun2..diri sendiri tak mau sedar mcm mana….menyampah…bluekss~!!

  36. ade aku kesah????? says:

    pmpn yg blakon ngan die sume die nk…..kalo rosnah mat aris tu jande pastu blakon ngan die,mst die mau sapu gak…montok gak rosnah 2 walaupun dh kertu…..

  37. leha says:

    itu diaaa shah jas-‘wat eva it is’…

    “fasha sandar versi lelaki…”

    ‘ohh, i tak suka perempuan malay… ‘
    ko ingat kau macam brad pitt nak cakap camtu????

  38. peace says:

    ape2 pun, ppuan2 tersebut suke sgt la melekapkan breast kt bdn mat ni..best ke?

  39. minat pompuan melayu says:

    aku rasa dia nih ada ilmu guna2 la

  40. bluecrystal says:

    ee..macam boya..sume nak ngap….tak ensem mane pon, eizlan yusof masa muda lagi ensem dari die ni

  41. Oh, ye ke..? says:

    mamat ni perasan macho je kot….siyes, muka bangga giler dpat peluk ngan aweks aweks……..cisss..

  42. yayadinda says:

    eh… muka neelofa ada iras2 datuk ct…
    tu lh lelaki.. pantg nmpk pmpuan dahi licinn!!!
    ishk2

  43. gyulee gyuri says:

    yang dislike2 ni mesti peminat fanatik mamat ni..sorry ya dik non,,,please deh…terima hakikat yg kiteorg kat sini mmg tak suka dgn mamat tu…hohoho

  44. pasta chef says:

    ne lah masalahnya org kita baru kluar TV
    2,3 kali dah perasan……….bajet brad pit..
    raja lawak agi ensem dari mamat ne…

  45. shiro says:

    WHO’S THAT POKEMON?

  46. ladyinred says:

    dengar aje boleh lah…tp Neelofa ni dia punya background lain pd yg lain…dia cerdik! kalau setakat muka saja, dia tak layan…cuma anak org kaya atau org tu sendiri yg kaya saja di layan nya….muka hensem poket kosong , dia main senyum saja lah….pegi dekat dia tak akan sekali-kali! Itu baru betoi! Bukan mcm perempuan lain tu…asal muka hensem aje jalannn…kalau tuhan bg anugerah muka cantik ..GUNA KAN! find best of the best!

    • aku menyampah says:

      pandai?cerdik?

      kalau org cerdik pandai xkan masuk industri ni jadi artis…baik keja accountant ke…engineer ke..doktor ke…

      or kalau hebat sngat nape tak jadi angkasawi je…tak faham ak…stakat pndai ckap omputih 2 3 kerat takkan boleh kategori budak bijak…or blajar MRSM budak bijak…

      org bijak dia xkan memalukan diri sendiri…macam minah ni…

      waalahualam…

  47. azreeny says:

    beauty lies in the eyes of the beholder….

    haha…tp mamat ni memang bese2 jer…

    mungkin ader la tuh kelebihan dia yg Maria n Loofa je tahu tp kita xtahu…

    Apalah agknya lebih dia ni ye? kikiki

  48. Bull says:

    Tak minat menonton pemuda macam ni berlakon, maaf..Kalau hebat bawah sikit dari Abang Eman Manan, takpe, ni 1% pun tak capai macamana..Nak harapkan muka saja untuk popular? Tak mungkinlah, penonton sekarang dah pandai menilai… Kenapa dia diambil berlakon? Apa kriteria nya? Muka?

  49. biskut oreo says:

    bodoh betul pompuan2 yg dok peluk jantan ni…suma cantik2 belaka tapi jantan muka LOMBOK ni juga yg diorang bekenan…

    muka mamat ni mcm indon LOMBOK..berlagak jer lbih…nak kata pandai jauh sekali..

    sebab dia pelakon je..cuba dia keje kontrak angkat batu bata…mmg sah sah aku igt dia dtg dari LOMBOK tak pun SURABAYA…

  50. MinahSenget says:

    kalo tgk muke dia terus hilang mud nak tgk gemilang..katakan “tak nak” pada mamat poyo ni…jgn harap aku nak pangkah untuk next ABP..Pofular ke..yaksssss

  51. tulip says:

    aku yg x cun ne x tepikat langsung ngn mamat ne..bkn nye hensem pun mamat ne….poyo je lebih..bajet hensem sgt lah tu..

  52. hamloo says:

    baru semalam aku jumpa shah jazli ngn neolofa nie kt the curve.cover baik je bajet org x kenal.yang x boleh belah neolofa masuk hotel royal bintang kt depan ikea tu.5 minit pastu shah jazli tu masuk pulak.cover line baik punya.mcm haram!insaf lah wei.popular kejab je kalau kaki skandal nie.

  53. reza says:

    bertuah dia jadi org hensem. memang hensem comel pun ada….

  54. miaw miaw says:

    mamat ni bajet ensem je ekkk…bajet cam popular sgt….padahal dia blakon pun aku tk penah tau n tk penah tgk….tau psl dia ni pun wktu gosip ngan maria farida…ko ni klu nk popular biarlaa popular sbb dgn mutu lakonan ko bknnye publisiti murahan….

  55. cicakgirl says:

    ala pmpn yang bkepit ngan laki ni korang ingat baik sangat ker?? sesuai la tu…

    sama-sama menempah nama ke neraka jahanam..

    TANIAH!!

  56. erm says:

    malangnya pompuan yg jd awek gigolo nih…esk dia msj si neelofa mtk putus plak sb dh berkenan ngan org lain…kepada semua toksah la pandang rupa semata2..ha dpt pakwe mcm mamat ni mmg naya..ala muka hensem bkn blh bwk mati pun sama cam duit…so pasni nak pilih laki tgk hati dia…macam dh pupus jek..lelaki hensem dan berduit tapi ada hati yg sangat baik…dongeng jek tuh…

  57. oopocot! says:

    dier ni cium molot dengan janda maner???/ heee geli!mamat ni ader belakon dalam GEMILANG ker? tak perasan pon?

  58. lisz says:

    memang sengal la awek yg jatuh cinta ngan dier…neelofa klu suke dier gak memg sengal2x!

  59. Joe says:

    Muka macho…SUARA MCM KARTUN, wakakakakaka

  60. ef..bee..ai says:

    tak suka lady melayu…tpi berlakon drama melayu, camne tu? kalo nak berlakon kat Hollywood….english grammar kena betulkan noi..
    jgn jadi yellow banana….pisang tu kan, apa pun namanya dan warna kulitnya, isinya tetap sama dek….kuning.
    jati diri nak jaga ….
    renung2…jgn tenung2

  61. student bandung says:

    ngarut betul jantan camni..esok2 anak dara dia pon org buat cmni gak..

  62. baby says:

    ye la untung…untung dpt dosa free..aku xphm lee..kat mane yg kacaknyee die ni???adoi
    nak ckp idung mancung..kemek
    jee aku tgk..nak kate kulit licin..bejerawat jee..cuma putih je..klua xjd artis jln sebelah pn org xmandang sbb biase je mukenyee…

  63. Nek Wan says:

    Nekwan ni nak ingatkan je….berhati hatilah dengan mamat ni, jangan sampai kena jual kat VVIP atau VIP, dengar kata mamat ni pandai tang dapat komisen bawak pompuan muda jumpa org tertentu untuk collect komisen…..jangan sampai kena jual.

  64. sukasuki says:

    ala hensem lg si gambit tu.yg kontroversi kes cite Azura ni la kan aziz amik die tp demand harga so aziz amik mamat perasan hensem ni la.wei kwn aku nani dlu penah cple ngn die……………………………………………….
    cun gak minah tu.body lawa.tp si budak nani tu pon menyampah ngen die sbb die ckp mamat poyo prasan hensem.nani ni dlu blaja kolej kat selayang ye.kolej komuniti tu haa.hai shah JAZEL (mcm nama kedai kain tu je JAKEL) ko mesti baca kan komen2 kat BN pasal ko ni.jgn buat buat lupe ye ko penah ade awek nama nani dlu ye.tp ko belagak poyo n ensem dan ko tggl kan die ape kesss.itu cite yg aku tauu la kan……….tp ex awek ko skrg ni dah berjaya tau.dah cun,dah agak kaya laa.ko tgk die skrg mesti terkezzzut bro…….

  65. sukasuki says:

    erm lg komen.shah JAKEL ni tang mata ensem kot.n bentuk muke yg ke arah bujur sirih tu.n kulit putih kot.tp tang idung,fail la.tp xpe laa yg penting aku akui die ni ade rupe la.jambuuu la.body pun tough.secara iklas sukasuki puji ni sbb ni ape yg dilihat dari mata hati.sedangkan jejaka2 gay diluar sane pon gilekan die ni haa,jgn xtau.apetah lg wanita normal mcm neelofa yg cun melecun tuu.pedulikan je idung die mcmn pon,yg penting die mmg ade rupe,tp ade duit ke??klau die ade lg dlm industri 10 taun lg,confirm mase tu idung die dah berubah punye.die mesti amik sume komen2 negatif pasal idung die ni,utk buat perubahan beberapa taun akan dtg.jd korg korg,save laa gmbr2 rupe sebenar shah JAKEL ni sebelum kite lihat perubahan nnt,.mase tu kite pon dah confuse,eh idung die dlu btulke mancung camni?dan pd ketika itu jawapannye pastilah teknik lighting kamera atau mekap…………………………………………………………..

  66. ita says:

    ada aku kesahhhh????!!!

  67. Android says:

    Malunyer aku kalau jadi shah jazel ni…mmbr2 lelaki yg lain keluar majalah, & blog pasal kerjaya yg meletup – sam, shamsul,farid kamil,zizan, etc..tapi dia keluar blog dgn cter2 berkepit dgn pompuan sane sini..Gle malu..terjun bangunan je la oi..

  68. glucose says:

    wanita tua mungkin lebih senan cemburu bila bf dia muda n dikelilingi perempuan muda n hot… haha… maria farida patut nye fikir la betul2 sebelum nk bercinta ngan laki muda.. haha

  69. moon says:

    xkisah pun aku pasal hal peribadi dia…tp aku mmg suka dgn lakonan dia dlm asmara dan gemilang…xsabarnyer nk tgk sambungan citer asmara…mesti tayang lps citer hani…suka2

  70. Piston Pecah says:

    dapat yang muda…tinggal yang tua eh

  71. tulip says:

    ehh..bru teringt, bila drama asmara kuar, 1st skali yg aku tak puas hati pasal hero dier…sbb x sedap mata memandang and kaku..rupa-rupanye mamat ne yg jdi hero tu….ptt ar aku xde mood nak tgok..pasal xde kualiti..xmcm time tgok drama lakonan remy ishak or pelakon2 hero yg lain, best je time tgok.. :P

  72. atul says:

    kebanyakkan komen mesti ada satu dislike….siapakah gerangan org itu yang kerja nya…meng “dislike” je..ha ha

  73. no name says:

    drama gemilang kat tv3 skrg ni nampak mcm best tp x de selera nk tgk sbb ade mamat ni berlakon…huhuhu

  74. MAWAR PUTIH says:

    budak baru nak naik memg mcm ni kot..bru nk knl2 ngn dunia seni r katekan..tp di salah gunakan…tp owg mcm ni,x kan bertahan lame…

  75. MAWAR PUTIH says:

    ermmm budak baru anik…baru nak knl dunia seni kate kan…

  76. NoorAfzan says:

    orang baru nak up macam inilah.
    sok2 dah lama sket baru sedaq kot orang tak suka peel camtu.

  77. MizzAin says:

    sape nie ????
    x kenal pon……

  78. Wak Kertopo says:

    Dasar buaya darat!
    Asal pompuan cantik je nak kejar – tak kira bini , janda atau awek orang semua dia nak sapu!
    Lepas tu tinggalkan macam sampah!
    Tapi orang pompuan ni kebanyakannya buta hati – pantang tengok lelki hensem dan kaki temberang, terus percaya….Bodoh!

  79. lulu lazer says:

    jantan ni bodoh..yg pmpuan pn same bodoh!sama2 bdoh..kesian btol!

  80. garpu sendok says:

    sume artis same je lahh. x ley wt ikon..bak kata wardina! sume penipu besarrrr.

  81. ei says:

    maria farida je yang x pasan mamat ni gunekan die sbg batu loncatan utk die cpt glamour dan dikenali….nama jazle..ntah2 org pangil jazli je…n some lg zizan raja lawak…

  82. kapal selam says:

    f***

  83. anis says:

    macho apa tu…menghancurkan anak org adalah…
    tang mana yg handsome …hidung out…bibir tk seksi…ni mesti ayat power ni…. blakon mesti baik punya…kalau tak …takkan awek cair…apa2 pun mmg simamak ni ambek peluang….

  84. Lovesucks says:

    kaki main perempuan…pas sorg, sorg… hehehe…

  85. lady kb says:

    jenis lelaki suka touch and go kat pompuan…hei lady out there hati2 this guy…

  86. la says:

    mcm tu kre hnsem ker???

  87. anje says:

    muka mcm indon kat chow kit aje…lagi xnak perempuan melayu….perempuan melayu pun tak nak dia.perperasaan sendiri aje..kesian org mcm nie ..mesti dia budget diri hensem.tak boleh pakai btl……

  88. ceh says:

    ilmu ariel peterpan namanya

  89. elise says:

    shah jaszle? x kenal..