Written by AbangNara | July 1st, 2013

Memang gila. Pendek akal juga si Shah Jaszle ini rupanya. Mana ada orang nak kahwin lari siap bagitau kat suratkhabar. Kalau nak kahwin lari, terus pergi je. Jangan bagitau perancangan anda. Mungkin Shah Jaszle kecewa sangat kerana hubungannya dengan Redzwani Puteri kini mendapat tentangan daripada keluarga sebelah sehingga membuat keputusan sebegini.

shah jaszle kahwin lari

Kata Shah Jaszle kepada Berita Harian semalam:-

Apa masalahnya sekalipun kami kahwin lari? Saya akan terus pujuk keluarga Puteri menerima saya. Kahwin lari adalah pilihan terakhir walaupun saya tak mahu perkara itu terjadi. Tapi, jika itu (kahwin lari) ketentuan jodoh kami, nak buat macam mana. Sekarang saya benar-benar tertekan, tapi kerja perlu teruskan.

redzwani puteri

Untuk makluman, hubungan pertunangan antara Shah Jaszle dan Redzwani Puteri sudah pun berakhir. Namun Puteri masih lagi bertemu dengan Shah Jaszle dan meneruskan percintaan mereka. Perkara ini amat mengecewakan keluarga Puteri terutamanya abang sulungnya, Redzwan Najib. Kata abang Puteri:-

Sebenarnya saya dah malas dah nak fikir mengenai perkara ini. Saya dan keluarga cuba menghalang Puteri meneruskan perhubungan bersama Shahz, tapi nampaknya tidak berkesan, jadi saya abil keputusan buat tak tahu saja. Terus-terang saya dah tak kisah dengan situasi yang berlaku ketika ini.

Saya dah tak larat nak nasihatkan Puteri. Ayah pula memang halang habis-habisan hubungan Puteri dengan Shahz selepas membaca laporan JAIS. Bagi saya, apa yang dilakukan Puteri, tempiasnya kena pada keluarga. Namun, Puteri pernah berjanji dengan emak, dia memang akan tinggalkan Shahz, namun beri beliau sedikit masa. Katanya bukan senang nak hilangkan perasaan cinta tue, tapi yang berlaku sebaliknya.

Memang sukar nak hilangkan perasan kasih dan sayang lebih-lebih lagi jika sudah bergelar tunang. Puteri kena cepat-cepat cari kekasih baru.Hanya itu jalan paling pantas. Diharap Puteri dapat berfikir secara rasional dan memikirkan masa depannya sebelum membuat apa-apa keputusan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

147 responses to Shah Jaszle Akan Kahwin Lari Jika Hubungan Terus Tidak Direstui Keluarga Redzwani Puteri

  1. saraS says:

    apa nk jd ni…haish

    0

    0
    • tahpape says:

      Kesian mak ko dpt anak mcm ko ni…
      mmg pendek akal…kurang matang

      0

      0
      • nazrul natasha baiduri says:

        aku rela abg jazle.. jom kte lari.. lari laju laju gitchew! ahaks!!

        0

        0
        • zifi says:

          amboiiii tak cukup buat malu keluarga sendiri and keluarga bakal martua, skrg nak bawak lari anak orang pulak. kau igt ni cerita hindustan ke apa?

          0

          0
        • zifi says:

          redzwani, ingat, laki hang boleh bertukar ganti, mak ayah hang satu saja smpai mati. tolonggggg lah jangan bg malu depa. tolong pikiaq bagi waras sikit. cuba hang jgn layan sj dulu la ni. bawak diri, cari sejadah, mengadu pada Allah. mintak jalan keluar pada Dia.

          0

          0
        • n says:

          Cik Redzwani..u blh dpt yg terbaik lagi.dgr lah ckp family.tolong sayang dgn diri u..u masih muda lagi..bt pe nk dgn someone yg dh terang2 bt salah kt dpn mata u..

          0

          0
        • miss ynwa says:

          alamak terlambat plak entry panas ni…ape ape pon..yang bodohnye sah sah si jaszle ni hah…tapi paling2 bebal + takde otak + bingai adalah redwani ni hah….blaja tinggi2 tapi bodohnye bertingakat-tingkat…sebab lelaki …ibubapa yang membesarkan sampai jadi dokter trus dilupekan…DURHAKA!

          0

          0
        • zell says:

          berlari smbil nyanyi lagu zizan feat, kaka.. ‘BAWAKU PERGI’..
          hahahaha

          0

          0
      • mutiara says:

        ko bawak anak orang kawen lari ko ingat tak kena tindkaan undang2..cuba try, baru tau..
        masalah bukan dtg time ko nikah je..lepas2 tu lagi berderet datang..
        ajar anak dara orang jadi anak durhaka..
        tarak guna punya orang !
        sape suh ko buat taek..
        kalau sekarang ko boleh suh anak orang buat hal..esok lusa pun ko boleh tinggalkan bila2 masa gak

        0

        0
      • kak mah says:

        macam seangkatan dgn bekas shila hamzah tu…. jantan yg tak cukup matang dari segi mental… ini ke cara penyelesaian dtg dari otak dia org? kpd redzwani puteri, berfikirlah ini ke org yg nak dijadikan teman hidup kamu?

        0

        0
        • Whatever says:

          Hello… Shila Amzah tu dia yg lari sendiri, at least dia muhasabah diri & still remain to choose her family. Ex-boypren dia pn dah redha & move on with his life.

          0

          0
      • keledek says:

        desperate sgt ke nak kahwin dgn org bekerjaya doktor sbb takut takde org boleh support utk isi minyak kete ko? takut takde dah gadis2 di malaysia nak kawen ngn ko kan sbb 1 malaysia dah tau kau poket rabak. tinggal si redzwani je choice ko kan? tinggal masuk rumah cuci kaki je. kesian aku tengok ko. kesian sggttttttt

        kau pun apehal redzwani? kalau ye kau gila glamer, banyak artis lain. ko pun bakal doktor (walaupun aku x berapa respek doktor univerisiti swasta) belambak doktor2 ko boleh tackle. kejar sgt si shah ni watpe? tah ape shah ni ade yg ko hadap sgt pun aku tak tau

        0

        0
        • ddd says:

          orang gile bkn akal pendek..tp mmg takde akal pun…

          0

          0
        • miss ynwa says:

          LIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE UR WORD KELEDEKKK
          urmm….tak paham ape yang si redzwani ni kejarkan sangat…ke dah kene mandremm hah?? ke…ade gambar bogel kat shah jasle tu yang takut sangat nak blah tu..hahahhaa

          0

          0
        • Anonymous says:

          oh no… mungkin betul miss ynwa! adakah ada video/gambar redzwani yg tak berapa senonoh dlm simpanan shah sehingga membuatkan beliau tidak berani angkat kaki; walau sudah terang dan bersuluh shah ditangkap basah bersama wanita lain??? wanita yg waras sudah tentu angkat kaki!!

          0

          0
        • ada aku kisah? says:

          hahaha aku pun xberapa respek ar.. dia student medik kat MSU je kowwttt.. ngeheheh.. kalau gov uni tu ok gak ler. mebi sbb tu kot dia xberapa nak bijak buat pilihan.

          0

          0
      • Fakka says:

        Report polis laa… dah ada ugutan nak culik. Mangkuk bertingkat betul keluarga perempuan ni. Tapi kalau perempuan tu dah kena, bagi nikah jer… jangan aniaya lelaki lain yang bakal hampa malam pertama nanti.

        0

        0
        • miss ynwa says:

          gilo kooo redwani ni suci?? ko x nampak gambar peluk sakan macam dah BIASE sgt tu..dapat lak nama jaszle pemburu wanita…giloo koo tak teraniaya bagi kawen ngn laki lain..ak kalau jadi lelaki pon, bukan takat rase teraniaya,malah rase hdup dah xde erti malam pertama kooo xde UMpHh gtewzz

          0

          0
    • miss mong says:

      itu ler klu udah cinta..tp baik dgr dulu ckp family.klu jodoh kalian ada satu ari akn besatu jugak.tk perlu nk kawin2 lari bagai

      0

      0
    • kamariah says:

      NTAHLAH APE NAK JD DGN DEPA NI…..
      KLU AKU JD KLUARGA PUTRI MMG SSH NAK CKP DH DGN BUDAK DEGEI NII…..APE BLH BUAT KLU DAH SYG…NAK SGT KAWIN YERR HA KAWIN LER KAWIN SOK2 KO TAU LAH…..KO INGAT KAWIN TU APE X KIRE LAH KO KAWIN LARI KER X LARI KER HIDUP BERUMAHTANGGA NI YA ALLAH HANYA ORG DH KAWIN JER TAU…..PUTRI AWAK JDKAN LAH PENGALAMAN ORG LAIN UTK JD RENUNGAN BUAT AWAK PUTRI….TU SB ALLAH TURUNKAN YG UTK BURUK UTK KITA JDKAN PENGAJARAN DAN ALLAH TURUNKAN BAIK UTK KITA JDKAN IKUTAN….PEACE

      0

      0
    • roonay says:

      sinetron baru………….Puteri Yang Dilarikan

      0

      0
    • VEE says:

      fuck this shittttt..eh si puteri tu lak tetibe jd pendek akal..dh kne minyak hidung SJ ke hapee

      0

      0
    • Anonymous says:

      Anak mcm ni tak perlu d kenang…
      Dasar pompuan murah…cinta jer pun…
      Aku rasa shila lgcerdik dari doktor bebal ni…
      Saper ckp dia cerdik..sila malu skarang..
      Kesiannya mak pak ko redzwani weh….

      Mak si jantan ni mana…makcik tak pandai didik anak ke sampai loser camni ? Itulah makcik..anak buat salah pun back up lagi… Sayang pada anak berpada2 kelak ginilah jdinya…rosakkan anak dara org jer kerjanya…

      Ada ajar ilmu agama tak? Makcik2… I sarran u kurung jer anak jantan ko yg saiko nih.

      0

      0
    • gulahati says:

      abang NARA, KO SUKE KAN KELANTAN MENANG LAWAN JDT????????
      AGHHHHHHHHHH AKU TENSEN!~

      0

      0
      • nara says:

        opkos la aku….mu sekkk jdt ko..cubo lg tahun depe..gomo kelate gomo ;-)

        0

        0
        • Anonymous says:

          out of topic jap..nak bg respon dkt gulahati..
          hahaa.negeri ma,abah kawe terr…JDT xbest je main..salah coach tu..huhuu..tp 1 je geram ngn klate..law menang pun jgnlah duk ejek pmain JDT sal audi..ni truk matyo kene bahan..humm…xbaik la wt malu org camtu..dh menang xyah la duk menganjing dkt org..

          0

          0
        • gulahati says:

          Anon,kan…. sian kat matyo………… tapi game aritu ok what.. JDT da buat yg terbaik.. cuma x de rezeki…. pasal audi tu ape salahnya kalau TMJ nak bagi matyo satu, al-hafiz satu..muahaha.. daripada kelantan menang x dapat pape..
          penyokong kelantan memang over weyh,,,,, johor walau kalah tapi menang sorak…… LUASKAN KUASAMU~!

          0

          0
        • audiQ8 says:

          matyo nk kejar audi je tu. hahaa

          0

          0
        • blackroses says:

          matyo tu x heranla dengan org yang kutuk die..
          gji die pun dh lebih gile dri mulut2 bising x tentu arah..
          die tdo atas duit ko tau ke??
          Korang ade???adoiiiii…akal pendek

          0

          0
        • Kau hado? says:

          Kelantan menang dapat pergi umrah. Alhamdulillah. Lagi bagus drpd dpt audi tu. Huhu

          0

          0
    • ara says:

      lntak ko lah puteri dh bebal sgt..ada kmi kesah ko nk kawin lri, tp ingt restu ibu bapa adlh resepi utama kberkatan n kbhgian rumh tngga..jgn myesal di kmudian hri sdahla.

      0

      0
    • APPLE says:

      sian mak shah jazli ni..tak malu la shah jazli ni ckp mcm ni..

      0

      0
    • Anonymous says:

      kebanyakan perempuan memang akan jadi bodoh kerana cinta. bukan dia tak tau kebenaran yang terpampang depan mata, tapi kerana cinta dia sanggup pejamkan sebelah mata terhadap orang yang dia sayang. itu lah sifat perempuan kalau dah benar-benar cinta. memang susah nak lepas. tapi akhirnya dia akan sentiasa hidup dalam keresahan dan keraguan terhadap lelaki yang dia sayang tu. akan selalu fikir yang lelaki tu curang di belakang dia. cinta tapi tak percaya. memang menyakitkan jiwa. the best solution is let go. tapi macam mana nak let go kalau tak kuat dan tak sanggup untuk melepaskan?

      ** bercakap berdasarkan pengalaman diri sendiri

      0

      0
      • NORA ALIF says:

        Yup..man get n forget…woman give n forgive

        0

        0
      • Akus says:

        kena fikir kesakitan hny sementara..mybe brthun nk pulih..tpi bila dh jumpe permata sebnr jgn lengghkan terus & tetap hati.insyallah itulah yg hakiki..

        0

        0
    • Olga says:

      BEBAL JUGAK SI REDZWANI PUTERI NI?????SHAH JASZLE N FARAH TU PON SAMA2 BEBAL

      0

      0
    • ayam jepun says:

      PENANGAN MINYAK DAGU SI JASLE !!!! SILA BAWA SI PUTRI BERUBAT CARA ISLAM !!!!

      0

      0
      • ekkkkkk says:

        aku rs puteri nie dh ehem2 ngan jasle nie la..sbb tu dea mcm xnk lpaskn jasle jer kn..lau kta sbg pompuan biasa,lau der laki cmnie mmg dh angkat kaki dh.biarpun sakit,tp sbb dh der bukti xder reason nk stay ngan jasle nie

        0

        0
    • benci kasanova says:

      cinta tanpa restu keluarga tak kemana.. tunang boleh cari, mak ayah 1 ja kt dunia..

      0

      0
    • hamba allah says:

      utk tatapan redzuani puteri, tinggallah SJ ni..turuti kata abg dan keluargamu.. dlm perhubungan RESTU resepi utama kebahagiaan.. melalui pengalaman saya, sy pernah bercinta dgn seorang lelaki yg tidak disukai oleh keluarga terutamanya abg..katakan bekas teman lelaki sy seorang pengganggur, mls bekerja dan kaki perempuan.. sy diberi pilihan keluarga atau dia…teman lelaki boleh dicari… alhamdulillah, sy pilih keluarga… dan kini sy bahagia.. bakal suami saya seorang guru.. insyaallah.. kehidupan lebih baik. apa yang direstui keluarga itulah bahagia dan berkat…jgn jadi buta tuli hati mata dan telinga dengan cinta yg tak seberapa…family first~ ada sebab mengapa org tua tak sukakan seseorang…

      0

      0
  2. betty says:

    gitu pulak kisahnye….kalau dok jumpe je…cane nak hilangkan sayang tu…..

    0

    0
  3. gua muse says:

    cinta itu buta

    0

    0
  4. aku first says:

    aku first….dpt hadiah…

    0

    0
  5. ila says:

    ~buat puteri.. sila bljr dari shila amzah kalo nk idup bahagia dngn keluarga… ~buat shah jaszle.. sila bljr jadi org sket.. jgn blagak sngt!….

    0

    0
  6. siput sedut says:

    restu keluarga amat penting dalam membentuk sebuah masjid.

    0

    0
  7. MsHany says:

    Nampak sgt lapaq kontroversi jantan ni..nk kawen lari pon nk announce.

    0

    0
  8. MAXMORA says:

    kan..belum selesai kes..dah nak bawa lari anak orang..nampak sangat kejahatanSJ

    0

    0
  9. bungamelur says:

    antara kekasih dgn keluarga, pilih keluarga.

    keluarga akan tolong kite sedaya upaya bile kt tgh susah.

    skrg tak kawin lg xpe la jgk.kalau dah kawin cam mana.kalau pape jadi,mak ayah abang2 kakak2 jugak yg kau cari nnti mintk tolg.

    sama jugak kalau kes perempuan yg bercerai sbbkan suami buat hal (pukul or lain2 la).kalau dah adik beradik kau tolg penat2, naik turun mahkamah,lepas tu jgn pulak nak rujuk sesuka hati.penat2 adik beradik tolg.

    dri pandangan seorang perempuan :) peace!

    0

    0
  10. dira says:

    c shah ni nak sangat dgn c puteri sebab kaya kot boleh dia bolot harta n tak paya keja

    0

    0
  11. fina says:

    lelaki tak malu ni semua perempuan dia nak dr tua ke muda rugi btl perempuan2 yg pernah bersama denganya..puiii

    0

    0
  12. wawa says:

    nampak sgt ko ni suka lari dr masalah… kena tgkap basah ko bg alasan mcm2… dah putus tunang nak kawen lari plak… pfffftttttt….. errr… ad duit minyak x nak g golok????

    0

    0
  13. terkilan says:

    kahwin lari tak direstui takkan lama punya..nak makan apa ubi kayu ke..hehe..nak jadi macam rita n aidil ke kesian anak2 jd mangsa

    0

    0
  14. Burberry says:

    cinta tu buta..kang jangan jadi mcm si pelakon tu pulak… beria kawin kat siam last2 heboh kat media pasal kes bercerai depa tu.. kepada si pompuan tu, carilah yang lain, awak tu bakal doktor yer… cinta adalah bukan segala2nya… once u kahwin u taulah cemana hidup berkahwin tu….

    0

    0
  15. bcl says:

    Beruk bertemu monyet….pompuan yg educated tp sbb sekoq beruk lupa sgala2 nya…cian family

    0

    0
  16. shila says:

    sengaja nak takutkan keluarga puteri la ni..taktik org bodoh..yg c puteri ni pn 1 bodoh tahap taik da ada bukti masih lg nak lelaki ni..saja nak cabar keluarga puteri la ni..c puteri ni pn tak mengenang budi keluarga die lebihkn lelaki bodoh ni..kalau ,ereka bersama pn padanla sama bodoh

    0

    0
  17. mommy says:

    takde sesape nak keluarkan laporan jais tu ke..keluarkan je bagi si jantan ni pikir jangan suka2 nak buat mcm2 kat anak dara org.. finally MUNGKIN dia dok diam2

    0

    0
  18. amor says:

    padan sangat dorg berdua ni sama bodoh

    0

    0
  19. aje leee says:

    Tolonglah putri, awak tu bakal doc….pndai….gunakan kepandaian tu dlm mmbuat kputusan…..jgn ikut sgt bodoh si jaszle tu….nnti sama2 lingkup.sebenonye si jantan tu konon nk buktikn dia cintakan sgtlah putri tu, tp tu sume propa je…..nk tutup kesalahan je tu…….

    0

    0
    • linn says:

      Bakal Doc, IPTS je pun. Sudah2 la, anggap bakal Doc ni pandai sangat. Dr2 kt hospital yg jdk cekgu pd bkl2 Doc yg tgh houseman tu ckp, bakal2 Doc sekarang bukan reti apa pn, tmbh2 lpsn IPTS. Ada duit blh masuk kursus.. Pastu praktikal, tak reti apa pn.

      0

      0
  20. anon says:

    dua2 psiko!.ambik kesempatan la sj kt dr ni.nak isi myak pon x dak duit.nak kawen lari pulak..INI SEMUA POYO

    0

    0
  21. siti says:

    patutlah jantan ni nak sangat betina ni bakal doktor rupanya..nak duduk senanglah tu..artis ni berapa je gaji die nak mkn pn paya..that y nak yg begaji besar..family jantan ni pn apalg mati-mati nak tolong huhu

    0

    0
  22. abun says:

    hantuk kepala dua-dua sekali kat dinding

    0

    0
  23. mat says:

    SJ meroyan nk anak dara org..family org tu da xnak, still dia nak jugak..xmalunya jantan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masalahnya si betina pun gatal bijik nakkan si shah ni…kalau idak takdernya shah berani buat kenyataan gini..ko tak nampak dua2 desperate ?

      Pls pi bawak check dara ke idak..if masih berdara..bawk pi berubat..if tak berdara kawinkan ajerlah…

      0

      0
  24. anti susan says:

    belasah je jantan ni ..da bersalah tak nak ngaku pula..jantan siallll

    0

    0
  25. yoyo says:

    perempuan ni doktor dinding je tulah bodoh otak letak kat lutut..dala tak lawa pendek lg tu..hehe

    0

    0
    • shah rapunzel says:

      pendek ke tak lawa ke, poket tebal tau. dari kau yang tau bergosip ajer, dah lah miskin.hisshh..tak sedar diri betul.

      0

      0
  26. mazlan says:

    belum tentu lg jd doktor baru bakal..belum tentu lg kahwin baru bakal..fikirlah bebaik perempuan nanti semua tak dpt..keluarga pn lari..baru engko tahu tingginya langit..jgn nak ikut dgn jantan bodoh tu..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    adakah puteri tu pon jenis2 SJ jgk? haha. mmg susah nk lupakan org yg kita cinta mcm tu je, tp ingtlah puteri restu parents la yg buatkan rumahtangga tu bahagia.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    lantak ko la SJ n Putri…dua2 bodoh tahap gaban…si putri tu plk kata doktor..tpi otak letak kt lutut…bongok betul la…kawin lari…sok kalau dh cerai kecoh satu malaya plk…abis semua dlm kain keluar n cite kt media…mcmmmmm…..

    0

    0
  29. jiji says:

    tak pahamla. ingat bakal doktor tu semestinya pandai ke?ingat orang yang tak cerdik blaja tu memang bengap ke?bagi aku la, dua-dua ni memang sangat lah padannya.sama-sama bodoh!w/pun puteri tu amik medic, dia tetap bodoh. kepandaian tidak ditentukan oleh akademik ya.sekian.

    0

    0
    • mulut puaka says:

      nasihat mak ye pada family putri : potong kote shah jazle ni, pastu pakaikan putri cawat besi hoke………….

      0

      0
  30. vieyN Nreas says:

    ish ish…..parah dah ko ni jazliiiiiii….. tak baek tau…

    0

    0
  31. gua muse says:

    ramai yang pandai..tetapi tidak cerdik…
    tu laa..cube tgk citer lama2 macam citer siti muslihat tuuuuu…

    0

    0
  32. hati ibu says:

    Saya berpendapat, sekiranya kita tak mahu anak perempuan/lelaki kita bergaul dgn bebas sebagai ibu bapa sedari kecil kita perlu menghadkan batas2 sosial anak2. Tak boleh keluar rumah tanpa muhrim. Pentingkan taat perintah Allah dan ibubapa. Apabila dah dewasa, anak tu dah terbiasa bebas, sehingga mencari pasangan pun dia rasa hak dia, ibubapa takde hak. Masa tu baru nak marah agak terlambat. Sekarang mereka sudah terlanjur bercinta sakan. Jika ditegah bernikah jadi maksiat, apa yg akan berlaku in future pula keluarga bakal dipersalahkan. Cadangan saya yg bukan sesiapa ini, izinkan saja mereka bernikah, dengan syarat mereka perlu jadi lebih baik, jaga nama baik keluarga, kemudian biar mereka jalani hidup mereka sendiri. Sekadar pendapat saya. Allah Maha Pengampun.

    0

    0
  33. ikann says:

    bodoh punye betina

    0

    0
  34. cats says:

    Tanam pinang rapat-rapat,
    Biar senang puyuh berlari;
    putus tunang nk kawin jgk tp tak dapat,
    Kupujuk-pujuk kubawa lari.

    SJ gunapakai pantun ni (rangkap 3 tukar ayt sdiri) untuk menaikkn semangat diri dia… huhuhu…
    puteri..fkr la 180juta kali tuk buat kputusan.. solat istikharah dikk…

    0

    0
  35. zufa says:

    kesian diaorg ni…kite doakan yg baik2 utk mereka2 ni…

    0

    0
  36. lelaki sejati says:

    lebih baik kawin dengan lelaki orang mcm abang ni. abang jenis terus jumpa family ikhlas nak berkahwin, xde nak main2. bercinta dengan lelaki muda mcm ni lah….kawin terus, kalau nak lari, lari lari atas katil sudah.

    0

    0
  37. akak celah bedah says:

    bodoh dan tak tau malu…..jangan simbah minyak kat api kalau taknak ia marak…bangang ke ape kau ni shah jazle…kalau betul kau nak sgt si ex tunang kau ni…ko nak pujuk hati keluarga ex tunang kau ni…stop putting words in the media…kau takyah laa buat kenyataan bagai…kau memalukan diri kau sendiri bodoh…nak buat buat jelaa takyah nak kecuh kecuh dah…kau nak tunjuk sgt kau gentleman ke buat kenyataan mcm ni? org tgk kau mmg tak matang and bodoh jer….gaya kalau ko selalu buat mcm ni…bukan je kau melepas si ex tunang tuh…ko nye kerjaya pun confirm makin malap dari sedia ada malap ni….tapi nasihat aku…sudah sudah laa tuh move on jerlaa…ko jgn nak porak perandakan keluarga org lain pulak dengan sikap selfish kau tuh…kau sengaja nak menegakkan benang yang basah…kalau kau tuh gentleman and hati tuh baik…kau takyah dah kacau ex tunang kau ngn family die…kau patut mintak ampun byk byk kat Allah, hati penuh kekesalan, and doa jodoh kau dipertemukan dgn sesiapa sahaja yg elok ngn kau….

    igt: lelaki baik utk perempuan baik
    perempuan baik ngn lelaki baik
    lelaki jahat utk perempuan jahat
    perempuan jahat utk lelaki jahat

    so ko renungkan laa shah oi…kau kat tahap yg mana…perbetulkan laa diri kau tuh…ni utk extunang die and kite semua utk renungkan jugak

    0

    0
  38. Anonymous says:

    >>Apa masalahnya sekalipun kami kahwin lari? Saya akan terus pujuk keluarga Puteri menerima saya. Kahwin lari adalah pilihan terakhir walaupun saya tak mahu perkara itu terjadi. Tapi, jika itu (kahwin lari) ketentuan jodoh kami, nak buat macam mana<<

    giler BONGKAK,RIAK,BANGANG statement.. haa prkataan pe lg nk bg ko ni SJ…heeiii dh fmly org xnak ko jd menantu xpyh la poyo sgt..ketentuan jodoh paleotak ko ngn care kawen lari..giler ke ape ko ni??xde didikan agama yg mendalam ke??hellooo kalau dah niat camni bukan jodoh namanya…law ko kate jodoh kn ko blum tahu lg perjalanan hidup ko bgai laki bini tuh..kawen xdpt restu nk bhg camne??
    ni lg 1 pompuan yg bwk msalah pd fmly..yg fmly tegah tu ade kbaikan jgk..kbaikan pd diri ko sndiri..ko tgk la SJ membelangi fmly ko..SJ yg xberadab tu jgk ko pilih..mmg la cinta susah nk lupa..nak lupa camne dah ko hr2 tatap SJ..berhubung lg..ms mn ko nk lupe??ko nak fmly buang ko ke??lpas ni law xbhg ko terhegeh2 cr fmly…ntah papela..dah kemaruk nk kawen ke??org bg nasihat bkn ko nk dgr..bkn ko nak ambik tahu..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    ala2 hindustan Bobby ke ape….hahahaha

    0

    0
  40. loli says:

    biaq pi je depa nk kawen ke nk mampos…mmg puteri ni bute.dah cinta kate nye.walaupon jantan tu dah mcelop dgn betina laen dia rela…tgk je kalo dia kawen lari blh bhagia ke tak.dgn jntan yg takde duit,pokai,duit pon pau pmpuan tgk smpai bl blh bhagia..dsar jntan xmatang nk larikn ank org.wali dia hidop lg la shah jasZle oi!!!

    0

    0
  41. kakigosip says:

    Kena guna2 ke si puteri tu?puii kalau dh akal ada xmau fikir jadi mcm tu la.cinta tak boleh nak padam kan.ko dh berapa tahun kenal shah tu?sampai nak ketepikan mak ayah ko yg dari ko keluar kat dunia ni duk bela ko?cuba la fikir masak2.kdg perempuan ni rela je bergelar janda agaknya drp putus tunang.ntah apa2.jangan ko pun senasib dgn farah udah ler putri oii..xkawen ..dh sekatil sebantal sepeluk.puih.tu agaknya guna2 shah ni.

    0

    0
  42. Hmmm says:

    Allah akan tangguhkan semua balasan ke atas hambanya sehingga dia mati..kecuali dosa anak yg menyakiti hati ibubapanya..mksdnya kalo kita lukakan hati ibubapa kita dlm kata lain derhaka kpd ibubapa,blum lg kita mati Allah akn bg balasan kat atas dunia semasa hidup..supaya semua hambanya yg lain tau bhw dosa menyakiti ibubapa tu sgtlah besar & insaf utk xturut sma buat..mgkn redzwani blum pernah tgk org yg trima balasan mcm tu,jd dia xrasa takut.maka mgkn redzwani lah yg akn dijadikan teladan utk anak2 lain andai dia teruskan niat kahwin lari.Janji Allah tu pasti..jd jagalah hati ibubapa kita :)

    0

    0
  43. Pavlova says:

    kalau si SJ seorg yg cerdik dia xkan bawak lari ank org nak kawin, sbaliknya dia akan cuba pujuk keluarga pompuan ajak kawin elok2 walau pun d tentang habis2an atau dia akan ambl kputusan yg bijak dgn mlepaskan saja si Puteri untuk kbaikan semua, nmpk sgt si SJ nak coverline yg dia innocent kena tangkap khalwat. kesian emak bapak si Puteri, kalau betul lah si Puteri sggup kena bawak kawin lari oleh si SJ ni mmg sah lah si Puteri buta hati. *harap2 xlah* #justmytwocents

    0

    0
  44. aku nak komen jugak says:

    xwaras shah ni..sudah la puteri.. u should dump this f*****g man..

    0

    0
  45. Kak Jah says:

    Sometimes, all the education in the world cannot turn a moron into a sensible person..

    0

    0
    • jibam says:

      she’s just a MSU undergrad..a private college which any tom dick and harry can enroll and study Medic..so, don’t expect the impossible la Kak Jah..haha

      0

      0
      • bobo says:

        msu ke tidak.. tetap medic. mmg qualification nk msk medic swasta tak sesusah goverment, tp bila dah tgh study tu sama ja susahnya dengan goverment. syllabus study tetap sama. so tlg jangan pandang rendah sgt..

        0

        0
      • bobo says:

        wahai jibam, msu atau goverment.. tetap medic. tak dinafikan qualification nk msk medic swasta tak setinggi or sesusah public uni,tp once dah masuk degree tu susahnya tetap sama. syllabus study tetap sama.so tlg jangan perlekeh budak medic swasta.

        0

        0
        • medic msu mmg low class says:

          medic msu mmg bongok pun. 2.5 pun boleh msk, janji ada duit. tiap2 sem janji lepas 2pointer. dahla stended paper exam thp multiple choice. poodahh!

          0

          0
        • . says:

          siapa yg ckp nak masuk medic 2.5 and multiple choices exam? nak ambik mbbs kena at least 3.0 dari foundation atau matriks. dari BMS nak ke MBBS kena 3.3 ke atas kau masuk tahun pertama, 3.75 ke atas untuk tahun kedua mbbs. sama je susah dia. sedih betul dengan mentaliti manusia macam ni.

          0

          0
  46. Anon says:

    Muka x malu betul..agak2 la…ingat kau bagus sangat??
    klau tgk balik, elok lg sharnaz…xde plak die niat nk bawak lari si shila ni..
    ni mamat ni ade niat cmni??? cmne si puteri bole respect org yg x respect parents die??
    klau betul la die kawen lari…mmg jatuh la maruah family puteri ni…
    tlg jaga air muka mak bapak kau puteri…

    0

    0
  47. kak ton says:

    BODOH nyer LELAKI ini…”lari lah sampai ke hujung dunia sekalipun kalau ALLAH sudah tentukan dia bukan milik kamu tetap akan terpisah juga….Terpisah lah walau sampai hujung alam sekalipun kalau ALLAH sudah tentukan dialah pemilik tulang rusuk kamu akan tetap lah dia milik kamu walau sesukar manapun dugaan yg kamu tempuh.” ok bye!

    0

    0
  48. Kirana says:

    Kahwin kan je lah pacik oi.
    Budak kalau dah biasa hidup senang, mak bapa tatang serba serbi,
    kemampuan berfikir memang terbatas,
    memang letak hati dan perasaan paling hadapan.
    sekian terima kasih.

    0

    0
  49. pulut kuah durian says:

    kalau macam tu, say babailah to position doctor.. haha.. selamat bergelar suri rumah !!

    0

    0
  50. adra damia says:

    actually i’m quite weird when the brother says that his father has read the statement in JAIS..As far as i concerned all the statements given by the OKT (Orang Kena Tuduh) is private and confidential..It cant be disclosed to the outsider..so how come the father can easily access to the P&C documents???i smell something fishy here..

    0

    0
    • hek hok says:

      tak tahu buat cara tak tahu..

      0

      0
    • Leave A Comment says:

      aiyo cik adra..sorry but am annoyed with yr english..but good effort still..

      Back to yr Q, there’s nothing fishy here..this is not a civil case involving police or DPP..this is a syari’e case involving khalwat..person(s) who are closed to or related to this guy are allowed to view his statement, not just anybody..the fiance have the right to know the truth because at the material time, the guy is her future husband..so does the fiance’s parent..they have the right to know who this guy really is so that they can hand over their daughter to the guy with ..so, what they did was right okay..and the officer in-charge of this file didn’t do anything wrong.. if i were the parent, i would definitely do the same..

      let say the relationship between the two (2) OKTs involving sexual intercourse..a good parent wouldn’t want their daughter to marry a guy with such quality..would you? or what if the guy has HIV of syphilis due to his wild activity? So, don’t jeopardise your future by marrying someone like this guy..he may have tonnes of sexually transmitted deseases..sapa lah tahuu..kan

      0

      0
      • Leave A Comment says:

        typo: hand over their daughter to the guy with confidence, with open heart and mind..

        0

        0
  51. loloq says:

    bodoh. dua2 pun.

    ingatkan sorg tu bijak sket..

    perempuan harus kuat. jgn senang terima pujukan terutama lelaki mcm ni. tgk farah tu. sng sgt kena pujuk kena tinggal lpstu pun

    0

    0
  52. Kak senduk says:

    Sj oi kalu ak jadik ko ak g tojun laut.malu wei fmly put3 da xnk lg nk ngendeng2..puiii

    0

    0
  53. nurin says:

    shahz, mgkn puteri bkn jodoh anda.. bknlah kate awk x baik.. seburuk buruk manusia pun ade kebaikan atas diri die.. dan sye prcye.. ade kebaikan dlm diri awk..
    Allah dh tnjk anda berdua tiade jodoh… tp mgkn prjlanan die kurang cantik ckt..
    Buat Puteri.. pk gne akal dan fikiran.. sye fhm perasaan anda.. tp kdg2, kte kne ambil pndangan org tue, mereka lbih knl dri kte..
    Jgn nanti anda menyesal…

    0

    0
  54. Anonymous says:

    woiii Shah Jaszle..mana da ko punyer bukti kata kau diperangkap??

    0

    0
  55. Komeng says:

    Pendek akal dan segala-galanya pendek…

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Kalau SJ beriaya-ia cintakan Puteri kenapa dia setiap hari bersama Farah dan tidur di rumah Farah. Bila kena tangkap , senang-senang lepas tangan. Tak nak mengaku. Kelentong Puteri dengan alasan yang tak masuk akal. Puteri tak takut ke ? Masa bertunang SJ berani curang terang-terangan, sehinggakan nak kawin lari pun dia berani beritau media. Ini bukan cinta namanya tapi nak lepaskan diri . Cara SJ bukannya menyelesaikan masalah tapi mengusutkan lagi keadaan. Dah lah menyusahkan keluarga sendiri, menipu Farah , menipu Puteri dan keluarga dan yang bodohnya cuba nak menipu orang ramai dengan alasan kena perangkap. Siapa yang perangkap siapa. Dalam kes ni nampaknya SJ yang perangkap Farah sampai sanggup setiap hari bersama dan tinggal serumah. Tak kan Puteri tak boleh fikir secara waras. Kata budak pandai……

    Orang bercinta tak kan buat macam tu. Kalau betul dia cintakan Puteri dia akan jaga diri sendiri dan nama baik Puteri. Dia tak kan curang dengan pompuan lain. So…Puteri jangan terperanjat jika selepas kawin lari nanti ,SJ curang dan cari yang lain. Yang rugi siapa.? Tentu la Puteri. Sanggup buang keluarga buang saudara buang kawan dan buang segala-galanya hanya kerana cinta si kasanova. Entah entah lepas kawin lari pelajaran pun entah kemana. Siapa nak tanggung? Tak kan nak harapkan SJ. Dia sendiri harapkan pompuan lain untuk hidup.

    Kalau ye pun nak kawin lari , cari la yang canggih-canggih sikit…. anak Sultan Brunei ke…hartawan ke.. at least masa depan terjamin. Cuba buat bersolat…..insya Allah Puteri akan sedar apa yang telah berlaku.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    dua2 bodoh…

    0

    0
  58. Akaks.. says:

    Pada akak,tak salah kalu memberi peluang kedua kpd SJ. Manusia mana yg tidak membuat kesilapan.org yang membuat kesilapan dan insaf adalah lebih mulia dari org yg merasakan die tidak membua kesilapan, padahal banyak sungguh dosanya..apa yang penting ialah kedua belah keluarga terutama kedua ibu bapa mestilah saling melupakan segala keburukan dan berikanlah restu kpd mereka.ramai org disekeliling kita yg mampu hidup bahagia dgn adanya restu keluarga..mmg nampak mcm kita akan menjadi anak derhaka krn membelakangkan ibu bapa. Ttp ibu bapa juga harus buangkan rasa ego dlm diri..mungkin dgn restu, mereka semua akan hidup lebih bahagia dan semakin mendekatkan diri dgn Allah..jodoh adalah rahsia Allah..

    0

    0
  59. molly says:

    Abg nara..stop sajalah citer pasal dua org tue..dah naik jelak dgn si shah n si redzwani tu..
    lantak lah apa nak jadi dengan dioarang..

    0

    0
  60. maya meira leyana says:

    kt bipop smlm artikel nih..n abg rp ad ckp jgk sbg last choice dy trpksa kurungkn putri ni..klo aku jd abg rp aku amik injuksi mkamah mtk jazebel ni x kcau rp..
    rp..tlglahh balik pd fmly sdih ibu ayh putri klo cmni..sgup tgalkn fmly smata krn jntn xguna ni…

    0

    0
  61. akuCHANTEK says:

    BANGANG+BANGANG=BENGAP

    putri ko xabes blajo g kn..hamekk formula bru utk ko…

    0

    0
  62. mmg bodoh laa..haha says:

    statement bodoh dari org yg bodoh..bekas tunang pun sama bodoh..rakan sekatil/setilam lagilah sama2 bodoh..ke bekas tunang pun dah share katil mcm perempuan satu lagi tu sampai jadi bodoh mcm ni? tak sanggup memikirkan dosa? tak sanggup memikirkan bakal suami lelaki lain akan tahu? haha

    0

    0
  63. Facebookers are losers says:

    STATEMENT TAK TAHU MALU..hahahaha…org dah tak nak tuu, pi main jauh2 laa..kelakau la ko ni bro..bagi statement kat paper, cakap mcm org sakit otak..hahaha

    0

    0
  64. memerang says:

    hihih..dumb and dumber real version punyaaaa!

    0

    0
  65. Pocoyo says:

    stesen2 tv kat malaysia perlu ban drama2 lakonan mamat ni.. masyarakat rasa jijik tengok muke dia ni..ptuihh

    0

    0
  66. Nera says:

    org tengah mabuk cinta semuanya indah. . .
    bila dah kawin nanti jangan menyesal tak sudah. . .

    0

    0
  67. Nina says:

    Shah Jaszle lelaki bermasalah. ~

    0

    0
  68. KIREI says:

    tak payah nk tunjuk berani sgt lah…apa2 pn restu keluarga tu amat la penting….ingat ni dalam drama ke…????cakap senang lah…jangan jadi mcm Aidil dgn Rita sudah…sebelum kawin ye2 je janji itu ini….dh kalau bukan jodoh terima je la..nnt dh kawen bercerai-berai pulak…

    0

    0
  69. Darlina says:

    dah nak kawen sgt, kawen jer ler..
    es0k2 jgn nak mnyesal..
    pendek akal t0l dak p0mpuan nih..
    cuba la pk sket.. da bpe ramai dak p0mpuan si jaszle nih main2kan..

    0

    0
  70. mumumemey says:

    kalau family wani x restu, i kan ade. jangan la kahwin dgn wani. tinggal kn la wani. i sayang u sgt2 shah~ :*

    0

    0
  71. knp aku tak bole submit komen? says:

    si putri ni mesti termakan pujuk rayu si SJ ni. Udahla putri, tak kan la sbb nak glamer kawin ngan artis sanggup buat parents cmtu? SJ tu mmg kaki kikis. Putri anak org kaya. So mmg dia nak kat putri sbb duit je la. Dulu kes Maria Farida pn sama. Dia buat taik smpai mengamok kat twitter. Then mira lyana plak dorg putus sbb SJ da kawan ngan putri. Then masa ngan putri, muncul plak si Farah. Adehh.. Member aku pnah nak try kawan ngan SJ, tp baru kenal 3ari je. SJ da nak pinjam duit. Teros member angkat kaki. Hahahhaaha. Nmpak x? Muka bajet hensem, speaking london memanjang,kasanova, tak hormat orang tua,curang,penipu..aish…abes idea aku nak describe mamat ni. Manusia xsempurna. Tapi kita berhak tentukan masa depan kita. Nak terang benderang ke gelap gulita. :-)

    0

    0
  72. inaswift says:

    makin lame makin nmpak salahnye si SJ nie…aku terjatuh simpati kt farah..bg aku farah nie bukan spesis wanita perampas or perosak hubungn org,dia nie mangsa permainan spesis buaya tembaga mcm SJ nie..last sekali semua dia trpksa tanggung,malu dpt..keje pun da xde..tp aku respek sbb dia berani tmpil walaupun pengakuan dia tu memalukan dia n family..kebenaran memang menyakitkan..kan?? buat si puteri tu,pegilah google name shah jazsle..selidik sejarah ptus cinta dia dgn ex ex ex dia dlu sbb ape..for sure 150% CURANG….!!!!

    0

    0
  73. inaLee says:

    aku terjatuh simpati pd farah..bg aku farah nie bukn spesis wanita perampas or perosak hubungn org..dia nie mangsa permainn spesis buaya tembaga mcm SJ nie…last..semua dia tanggung..malu dpt..keje pun da xde..maruah pun da dpijak2..tp aku respek sbb dia berani tampil wlaupun pengakuan dia memalukn diri&fmily..biaselah..kebenaran selalu menyakitkan..kan?? kpd puteri..NOW U GOOGLE NAME SHAH JAZSLE SELIDIK SEJARAH PUTUS CINTA DIA DGN EX EX EX DIA DLU SBB APE? FOR SURE 200% KERANA CURANGGG..!!!!

    0

    0
  74. KEPOH KEPEH says:

    ko yakin ke shilak hamzah tak jumpa shahnaz senyap2…
    lalallalalalalalalla
    susah tau nak lupakan org yg kita cintai,,,sebab tu baru aku tahu kenapa islam larang kita bercinta…sama mcm putri…dia maybe kena ambil masa nak lupakan SJ….tu yg dia tetap jumpa SJ…

    0

    0
  75. fyza says:

    cik adik putri..

    meh cini i nk cite…dulu i pn pnh ade ex boifren mcm SJ ni..kaki pompuan,penipu,panas baran..suke memaki hamun i..bak kate sejibik jgk la ..pompuans ni kdg2 suke terjatuh cinta ngn mamat spesis mcm ni sbb mulut manis lg dr madu..laki jenis mcm ni pn kuat cemburu n kuat kongkong..btul tak?pastu semua bnda nk kne ikut ckp die..tp disebabkn cintun sgt2..ikut kan je la yek?tapi lama2 bile cintun ngn org gini tak kemana dik..ex boifren i ni dulu bleh siap usha pompaun sexy2 dpn i lg…mereka2 ni..klau stok geli2 utk lepas napsu..tp yg bini nk gak yg baik2…

    satu hari i nekad tglkn laki ni..takde org n sesiapa pn bleh tlg i kecuali Allah..i istikarah seminggu..tetibe Allah bg jawapan dlm hati laki tu bkn jodoh i…i happy..tp sgt2 sedih..ye bkn senang nk lupa ..tp kita ade family..n org2 sekeliling yg syg kt kite..lebih2 lg Allah syg sgt kt kita sbb dia nk bg calon yg lg best utk kite…

    pas istikarah tu..i xputus2 doa utk jumpa org yg sesuai..i nak org mcm bapak i..Allah bg ape yg i nak..Alhamdulillah bersyukur2 sgt2…n da kawen pn..dh tak igt pn kt ex dulu…

    jgn la sbb laki tu putri belakngkn family…ayah mana nk tgk anak pompuan die ngn laki jenis mcm ni…lelaki paling best dlm hidup kite ialah bapak kite..tgk cara bapak kite lyn mak kite…sabar byk2 n dekat kn diri pd Allah…doalah supaya ditawarkan hati mu pd SJ ni dik…inshaAllah u akan dpt jodoh lg best dr SJ ni.. :)

    0

    0
  76. aku lah puteri itu says:

    blh tahan BODOH gak si puteri ni…satu malaya dh tawu yg jezel tu spesis haprak…dok ngendeng lg wt pe…ntah2 ko dh pnh bg p****t kt jezel,tu yg ssh nk lps kn…bangang abadi…!!!

    0

    0
  77. wan says:

    apbila nafsu yang menguasai fikiran ni la jadinya…muhasabah diri jgn nti menyesal di kemudian hari sudah…restu dari ibubapa tu penting….

    0

    0
  78. sembilu says:

    macam cite drama sembilu la ,kan..hehee..

    0

    0
  79. LELAMANJA says:

    alaaaaaaaaaahhhhhh nak kawen lari pulak dahhhh..hambek jer la c farah tu ha…sian budak tu sanggup hilang KEMALUAN nak ngaku dia yg kna tangkap basah ngan ko hari tu..adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….cik putri oiii kalo ko ikot rentak mamat ni dunia ko yang terang jd malap kot..eheh…sian mak ngan bapak…ingat yer dik…

    0

    0
  80. pembenci shah says:

    putri ni org biasa, kalo dah dapat retis gini le jd nya… apa org sekeliling kata x nak dgr dah..family pon dah letak no 10 dah.. yg penting shah jezel bodoh tu ada depan mata..leh pegang2..leh belai.,..leh raba2.. tu je kelemahan putri nih..pantang kna pujuk..cair terus…
    si shah nih bukan nk sgt kat putri, nk amik kesempatan je..yg si farah dh telepas..xkan dia nk lepas kan si putri plk kan.. konon2 mention nk kwin lari nk tunjuk kat putri SAYANG BEBENOR kat putri..lautan api sanggup ku renangi la konon.. tp haprak… duit pinjam besepaH.. sedeh dpt jantan cam nih.. harap kan leh sumbat btg je la.. muka cam syialll…budget ensem

    0

    0