Written by AbangNara | April 25th, 2012

Mungkin ramai yang tidak perasan akan kewujudan seorang pelakon yang bernama Shah Iskandar ini. Namun untuk pengetahuan anda, Shah Iskandar telah berlakon banyak drama-drama besar seperti Nora Elena, Atas Nama Cinta dan Gerak Khas. Pelakon kelahiran Singapura ini sedang secara perlahan-perlahan mencipta nama di Malaysia.

shah iskandar

Sekali tengok, Abang Nara nampak Shah Iskandar ada pakej untuk menjadi popular seperti Aaron Aziz. Wajah kacak, karisma ada, lakonan pun not bad, cuma mungkin kurang publisiti. Diharap selepas ini ada produser yang berani mempertaruhkan Shah Iskandar untuk menjadi watak utam di dalam drama atau filem mereka. Sayang kalau bakat sehebat Shah Iskandar tidak diketengahkan.

Lagi 9 keping gambar Shah Iskandar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kalau anda peminatnya, boleh LIKE Facebook Shah Iskandar tanda sokongan.

shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar
shah iskandar

Baca Yang Ini Pulak:-

174 responses to Shah Iskandar, Bakal Popular Seperti Aaron Aziz?

  1. Anonymous says:

    Meroyan lagi la Zack Zaidi..wahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 189 Thumb down 7
    • mak enon says:

      abg nara cucuk jarum nampak!!!!

      ehh!! anju lalucah pon hade!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      aku tgk ada iras Faizal AF4. kerokah mataku ini???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 114 Thumb down 3
      • sayangselasih says:

        ni apaehal ni letak pic lofa ngan aaron nie..nk tumpang glamer ker

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
      • comei says:

        yup, muka dia mcm faizal af. mula2 tgk dia blakon dlm atas nm cnta, ingatkan faizal a4 yg blakon.rupenye org lain..so far, lakonan dia not bad aku tgk.xde la kayu sgt

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
      • maia says:

        x lah..mata kau x kero..mmg cam muka faizal ckit2 dia ni.masa cita akasia yg atas nama cinta 2 masa mula2 promo aku pun igt faizal.tanya akak aku dia pun rasa faizal.tp aku cm musykil gak xkan kot.x lama baru akak aku kata tu shah iskandar belakon jd ank sarjan misai dlm gerak khas…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
      • joyah says:

        kalau korang nak tau, TV kat singapore, penuh ngan muka artis dr Malaysia, sikit pun diaorng tak kisa, malah diaorang ramai yg meminati artis malaysia.. so, apa kita nak kecohkan kalau artis singapore tiga empat ketul join kita pulak,jgn jd sombong beb..
        kalau indon lain lah, kedekut kemain artis kita masuk sana, tapi artis sana bersepah sibuk kat sini..

        kalau ada yg x puas ati, gi la brani sound M. nasir ke, ramli sarip ke, anita sarawak ke, semuanya asal artis singapore gak kan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
    • ika says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 49
      • Sasha Sandha says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
    • Just my opinion says:

      Bila tilik2 muka die ade iras pelakon filipina, dennis trillo kan ? Walaupun xbyk, tapi ade la sikit. Ye dak ? Dennis trillo b’lakon jd tuan andrew dlm endless love tv3.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 7
    • Ak yg comel says:

      suke tgk die jd inspektor polis dlm gerak khas..hensem !!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • peminat drama/pelem melayu yang skrg da semakin mantopppppp says:

      ngeh ngeh ngehhhhhh…abisla ZZ pasni nk crik mkn…ramai org Singapore da tunjuk bakat…ngehhhhhhhh!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      ngeh ngehhhhh sian ZZ

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Ak yg comel says:

      pelakon sendu tu nti bertambah tambah sendu la dia..hikhik.sama2 melayu,sama2 cari mkn,sama2 cari kerja yg halal..bknnya depa ni dtg malaysia bwk lari anak dara org!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • zuan says:

      poyo gila mamat nih. ingt lagi time sukan sea final msia vs indo aku tgok kat the curve. masa msia gol mamat ni buat bodoh je tapi bila indo try nak gol or dpat gol je si poyo ni melompat2 seronok. konon sokong indo la sgt. p la belakon kat indo leh jadi tukang jual bakso!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
    • bini aaron aziz says:

      Kesian artis Singapura, tpaksa menumpang kasih dekat Malaysia… Harap2 ABPP thn depan sediakan kategori artis antarabangsa ya supaya kemenangan kami x dipersoalkan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
      • Peah says:

        Tau tak pe ..memang artis dr luar (spore n indo) ni menyemak aja …

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
    • embok ketum says:

      i mean lah! bkn i means!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Jack jeidiee @ aaron aziz says:

      betul betul betul (versi upin ipin tercekek)…….. WAWAWA

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. princess says:

    ngamukla zed zaidi klu abg nara wat post cenggini hahaaaaaaaaaaaa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 8
  3. Anonymous says:

    Meroyan lagi la Zack Zaidi..muahahahah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 6
    • RR junior says:

      saya sebagai anak malaysia tetap menyokong ZZ, mengapa kita mudah memperlekehkan niat dan tindakan zz yg cuba membela nasib artis malaysia..fikirlah jangan terllau meminati hingga obses..minat tak salah tapi sanjunglah produk malaysia.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 40
      • Anonymous says:

        yup,lepas ni semakin x terbela nasib artis malaysia kalau semua org sokong artis luar je..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 17
      • Anonymous says:

        nanti malaysia bukan sahaja terdiri dari melayu,india dan cina..pasni ada pakistan,singapore,bangla,indon,siam..mungkin sekarang kita x nampak lagi..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 15
      • positive thinker says:

        laaaaa…xpaham la aku ngan manusia ni..sorry to say la..but skrg ni kn diorg ni (i mean singaporean) berlakon utk drama n filem produced by malaysian..so i dont see any -ve effect stated by ZZ..be rationale..it doesnt shows that malaysian artist not at the par..but if they still think so..satu je yg aku nmpk, mmg dorg rse they are better la..klau x, confirm dorg akn keje keres utk buktikn persepsi tu salah..xde maknenye nasib x terbela bagai..usaha la keras sket..ssh ke..ni sikit2 nasib x terbela..msuk bersamamu la cmtu..xpham aku mentaliti cmtu..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 19
      • peah says:

        Depa ni tak ada semangat kenegaraan. Produk luar juga yg disanjung2.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
      • non-- says:

        tapi mayb artis msia ni byk sgt kontroversi kot.. tu yg byk amik pelakon luar kot..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • hahihu says:

        klau tak nak… lain kali jangan dicalon melain rakyat malaysia. abis cerita.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  4. Anonymous says:

    nsem jugak ….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 7
  5. taiko says:

    Ceh. Zarina Anjouline pun ada menempel

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 8
  6. kayla mohd says:

    saya minat die!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 5
    • shahpunyemakwe says:

      Sy pon minat dy sgt2..cair tgk muke dy nie..moga attitude
      dy seindh wjhnye…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  7. ana lee says:

    bukan takat meroyan zed zaidi tu.. amokan pocong jadinye nanti..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 12
    • Anonymous says:

      ana lee… hahahahaa!!! aku stuju ngan ko.. amukan pocong jadinya zz nanti!! hahaha…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
    • Penakut says:

      korang ni mesti pengikut cite amokan pocong.aritu iklan nampak cam neelofa ade berlakon.dah lps ke belum ek episod tu? Aku kj mlm ar minggu lps.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • sakit hatiku... says:

        hei penakot…episod tue minggu ini…sok malam lah…hahah

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  8. exec 15 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 13
  9. kamariah says:

    setuju….zed zaidi panas bontot la kali nihhh………..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
  10. ana lee says:

    bukan takat meroyan lagi zed zaidi tu… amukan pocong jadiknye…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
  11. tercinta says:

    berlakon mcm kayu skang..maybe later mcm AARON AZIZ KOT….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  12. zek zaidi says:

    adoi meroyan la aku cmni

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
  13. tah haper2 says:

    Ha nanti dah menang org pertikaikan pulak…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  14. loving says:

    m’royan dgn naik angin lg la si Zed Zaidi nnt….
    jgn pdulikn pa kta org Shah….trskn b’usaha demi mgejar cita2x…..
    S’moga Shah b’jaya dlm bidang seni…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 5
  15. syikin says:

    lakonan dia not bad..yg penting, dia x mcm pelakon spore lain yg kalo blakon tu ckp dia agak skema n kaku..x natural langsung..biase tgk tv suria spore diorg dialog mcm bace skrip..awal2 dlu pn aaron mcm tu gak tp skrg dh ok..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 6
    • Ara says:

      tak semua pelakon kt singapore mcm tu. mungkin apa yg awak nampak tu hanya segelintir je. mungkin jugak tu pelakon2 yg baru. bukan singapore dan malaysia aje mane2 negeri pun selalu pelakon2 yg baru2 semua mesti ade kaku dia mungkin sebab nervous pun ada berdepan dgn camera dan ramai org. =)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
  16. AARON AZIZ says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 24
  17. nenek says:

    nenek kalu org singapore,,nenek xkesah…tapi kalu indon..mmg nenek xsukerr lerr..dorang selalu nk ganyang malaysia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 1
    • ngomel says:

      betul tu nek… cucu tiri nenek ni sokong…nenek dah makan?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • nenek says:

        nenek baru lps mkn sireh cu..mai lerr enjoy skali…zed zaidi pon ade ni

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • ngomel says:

        tima kasih jelah nek… cucu tak mkn sireh.. cucu mkn chewing gum..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  18. mak jemah mkn pizza cicah tempoyak says:

    Gigit jari la ZZ ni nanti..biase la…ayam pencen kan…mmg mcm tu….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 5
  19. nurhaslinda says:

    sorryyy..muka ala2 bangla versus nepal memang tak minatttt………..byk cite aku tak suke tgk..sbb asyik2 pakai topi…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 28 Thumb down 29
    • hahihu says:

      Dia bangla putih…tak macam Remy Ishak…bangla hitam

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. chentalove says:

    dah rzeki dia kt Malaysia…
    ok jga dia blakon…tngok la crta 3 janji…
    ZZ jgn mrh yeeeaaaaa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 3
  21. arissaqief says:

    muka cam faizal AF..”senyum sokmo lahh”….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  22. sha says:

    Aku xleh tgk dia berlakon, klu ada dia,msti ak tukar tv..bg ak dia x pandai berlakon, ntah la, mcm buat2 je..geli mattttttttt

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 19
  23. x ensem pon dia says:

    aku x minat ng mamat ni..mcm myampah plak nengok..ckit2 pakai topi..konon2 kiut la 2…ades….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 18
    • jas says:

      biar lah dia nak pakai topi ker aper..itu dah imej dia..Jay Jay pun pakai topi gak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
      • girlish says:

        dia pakai topi sb cuaca panas sgt kot….. heheh

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ntah… biar la dia nak pakai topi pun… jangan kata Jay Jay, Jejai pun pakai topi 24 jam …. hehehehe…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  24. haramjadah says:

    erkk, singapore mari!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  25. nauadj says:

    hurm…………………

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. Anonymous says:

    dia tak ada aura mcm AA…. biasa jer….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  27. syira says:

    hensom.

    x sangka org seberang jugak dia ni..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  28. shila says:

    baru jumpak kat kmc(alor setar) … shooting… sweet… and kelakar!! suka!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  29. nora elen. says:

    dia berlakon 3 janji juga kan.
    tapi aku pelik awat ANJU sentiasa ada di antara artis singapura.
    aliff pun dia ada menyebok. yg ni pun ada juge..??

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  30. Ida says:

    antara pelakun yang mendapat perhatian yusof haslam sewaktu menyertai anugerah skrin sedikit masa dulu.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  31. wadah says:

    dia hensem la..lakonan pun not bad.ada harapan jadi macam aaron aziz dan ady putra.eh,orang singapura jugak erk?tak kisah la..yang penting dia buat industri kita gempak..:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  32. Awien says:

    minat dia dari Gerak Khas lagi….ensem……..i likee…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  33. [...] Nora Elena, Atas Nama Cinta dan Gerak Khas. Pelakon kelahiran Singapura ini sedang secara … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Aaron, Aziz, Bakal, Iskandar, Popular, Seperti, Shah [...]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. lady J says:

    not bad la blakon.. muka bole thn… tp mcm xleh g jao jer..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. akutakheran says:

    Terus terang mak cakap…pelakon dari Singapura memang berbakat, hensem, tegap. Tu lah cirri-ciri yang perlu ada untuk menjadi hero dalam sesebuah drama/filem..cer bgitahu aku sapa pelakon m’sia yg da ciri-ciri mcm dorg….bukan tak da..tpi yang ado adalah hahahahahaha…apa2pun aku tetap minat Shaehizy Sam dan Aaron Aziz ……

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 9
    • Anonymous says:

      sbb org Msia ramai yg otak sempit mcm ko… tu yg ramai hero yg best berlakon cuma badan x berapa nak sasa, muka tak berapa nak kacak tak dpt naik… cuber tngok kat luar sana… yg tak brape kacak mcm russel crowe, bruce willis, al pacino, robert de niro pun leh jadi hero. Yang kulit gelap mcm eddie murphy, denzel washington, wesley snipes, martin lawrence pun ade jadi hero jugak…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
      • aku says:

        yang kau sebut tu, tak hensem pun bakat diorang ohsem.sebab tu filem still boleh jual.tapi,kalau kat malaysia,muka tak hensem, time berlakon pulak,tiang dengan pelakon tu pun aku tak boleh beza, kaku semacam.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  36. Anonymous says:

    sebok je lalucah tu…menempel je kojenye..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. zip zubidi says:

    sebok jek lalucah tu…rosak gambar..menempel je kojenye..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. Minah tonggeng says:

    Adoi ..bukan zz aje yg meroyan aku pun naik fed up jugak tengok org spore ni. Ramai 2 lah ko semua cari makan kat sini. Gerak gempur artis 2 msia pas tu nepal , bangla, nigeria, ,siam pulak dtg di bumi yg permai ini. Habis lah mula2 berlakon pas tu minta jadi pdduk ttp msia eeeeeeee. Fed up dan boring meramai kan sekolah 2 msia aje. 1 guru murid 60 org nati .Aku tengok menantu aku ngajar anak pakistan baru dtg dari pkistan masuk sek sepatah haram pun tak tau cakap malayu. Bapaknye asal pakistan jual karpet lama2 bukak kedai karpet.jadi…pt .angkut bini anak dari sane.cuba lah fikir kita mula 2 tak rase ape2 tunggu 10 tahun nanti di org ade persatuan pulak gigit jari dan meleleh lah air mate kite percayalah.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 19
    • Nasyuha says:

      tak suka kape!!? Kita asal pun mesia jugak, sama2 melayu, sama2 islam. tak ble ker share sama2?? caner melayu nak maju kalau ada rasa iri hati & dengki??!! Uweeeekkk!!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 5
    • name says:

      rezeki Allah tu luas.ade dimana2 :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • Ara says:

      ni lah sifat asad dengki.. awak tu tinggal malaysia tpi tk semestinye awak tu conquer malaysia ok.. ramai pelakon cine malaysia berlakon kt singapore.. kiteorg org singapore relax aje.. tkde nk meroyan pun.. rezeki masing2 lah.. sorry to say kdg org melayu ni otak sempit eh.. pandang ke hadapan.. kalau semua org berkerja kt negeri sendiri.. alamatnya tk maju ler.. luaskan minda lah.. jgn mcm katak bawah tempurung.. =DDD

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 7
    • ngomel says:

      minah… kalau ye pun ko meroyan tak payah la tonggeng2 minah… malu wei…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • haney says:

      ish ish ish busuk hati!
      banyak lah pelakon cine yang asal malaysia berlakon kat singapore.. menang award ni semua.. kenapa orang singapore ok je?.. sekarang industri hiburan kat malaysia tengah maju.. kalau satu hari industri hiburan singapore lagi maju dari malaysia dan artis malaysia pulak cari makan kat singapore macam mane? baru padan muke!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    • sayangselasih says:

      NILAH MASALAHNYA ORG MELAYU…HASAD DENGKI, IRI HATI, BUSUK HATI..TAK LEH TGK ORG LAIN LBH SIKIT..ADA JER YANG NAK JATUHKAN ORG…KO NI SAMA SPESIS JER DGN SI ZZ NI…TAK KEMANA LAH KO..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  39. vogue says:

    Faizal AF tu kampungan lar…. eeuuww… dia ni boleh tahan skit dr faizal tu….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  40. budak demam says:

    haa.. kn betol dia yg brlakon citer maya kat canel singapor.. jadik org skit jiwa, ingt salah org aritu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. hehehe says:

    sebenarnya mmg ramai org luar kat m’sia nie…kalo tgk kat johor pun berlambak2 org dia jer…siap bl umah lg kat johor…apa nak kata kan pemerintah m’sia nie baik sgt2 senang2 jer leh bg penduduk tetap…cb tgk kat jepun walaupun negara dia kecik tp org asing dia kurang coz dia punya peraturan ketat…pendatang asing pun tak der…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
    • Aku kesah says:

      dia ni brlakon blh tahan juga..x kisah la dia dri s’pore asalkan bkn dri indon sdh..bila d perhatikan artis dri s’pore lbih ensem dri artis malaysia..btl x?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • Ara says:

      tk salahkan mcm tu. bukannye org singapore nk conquer malaysia pun. kenape ade sifat pelokek. satu malaysia kepunyaan awak ke? tak kan. awak cume rakyat je. org singapore byk org islam ok. sikit2 nak kutuk. kalau tk kutuk mcm tk sah eh. sedangkan artist malaysia dtg sini promote itu ini. kite support lagi ade. kite tgk drama malaysia. saya ade tv3 kt rumah. hari2 tgk tv3. kt singapore pun da byk foreigners keje sini. ramai perkerja malaysia keje kt sini sebab tukar duit sana pun dorg untung. lama2 rakyat singapore pun tkde kerja. at least malaysia tu besar. kiteorg tk akan dpt conquer lah. tkmo takut ok

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
    • haney says:

      jangan ada perasaan dengki dengan orang singapore ataupun orang luar negeri yang lain.. kalau satu hari ditakdirkan orang malaysia pulak banyak beli rumah kat singapore atau beli rumah kat luar negeri macam mana? .. sedangkan sekarang je orang malaysia banyak keje dan cari keje kat singapore .. heran betul padahal malaysia besar kenapa cari keje kat singapore? susah sangat ke cari keje kat malaysia?.. lain la orang singapore cari keje kat malaysia sebab singapore kecik.. tapi jangan risau orang singapore akan terima orang malaysia berkerja di singapore sebab kiteorang bukan pedengki ;)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
  42. SAKIT HATIKU.. says:

    AKU MINAT GILA DIA NEH….ENCEM…BERGAYA..HAHAHA…bia zz meroyan lah..tgk plak lah artis malaysia macam2 bikin hal…hahahaha…bia jela org singapore popular…da dowang g bgus…nak wat cmne…tp kte ttap sokong malaysia..tp tak sokong zz meroyan tuh..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
  43. ngomel says:

    pelik gak aku… yg dtg sini sume artis lelaki yek… pompuan takder ke? tapi aku ada gak tgk tv spore.. atis pompuan dia takde pun yg cun2… sume muka kelat kelat.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  44. zie says:

    singaporian lagik.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  45. Minah tonggeng says:

    Aku sokong he he he says kalau boleh kite buat cara jepun atau cina atau negara bhutan dan nepal mane ade org asing menetap disane.kalau nak diikutkan budaya barat pun tak leh masuk dibhutan. Best negara nye air bersih pemandangan cantik. Lagi satu aku dah gi bali pun cam tu tak ade owang asing pun yg niaga kat sane. Pekerja hotel semua org dia.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  46. rainbow says:

    kenal die dr rancangan halal galore dekat tv al-hijrah..ade bakat jdik pengacara.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  47. yumie says:

    saye da lame kenal die..since umah sy dkt johor..so dpt siaran sgapore..bakat dia dicungkil mase anugerah skrin..program yg ala2 nak cari pelakon/peserta berbakat..huhu..saya minat lakonan dia yg latest ni di sgapore..dipinggir hati kisah di turki..best sgt2..gambo last tu gambo pelakon turki..best wohh cite ni..hehe

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  48. meeradriana says:

    aq x familiar ar muka dia..
    artis baru ker??
    xpernah tgk pun.. ;(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  49. [...] Mungkin ramai yang tidak perasan akan kewujudan seorang pelakon yang bernama Shah Iskandar ini. Namun untuk pengetahuan anda, Shah Iskandar telah berlakon banyak drama-drama besar seperti Nora Elena, Atas Nama Cinta dan Gerak Khas. Pelakon kelahiran Singapura ini sedang secara … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. adikfatin says:

    dia ni berlakon poyo ar…selalu ayat mesti jiwang karat..aku memang tak best tengok dia berlakon..skema sekejap

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  51. alalalalatok says:

    start suke shah ni sejak tgk drama kat oasis..die jd anak kpd lydiawati n suami safura tu..tp mmbesar dgn nenek die kat kg. then parent die meninggal..so die kne jaga 2 org adik die (erin malik n sorg boy) yg mmbesar kat bndr.. bley tahanla die berlakon cter tu.. tersentuh i..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  52. rara says:

    zz pasti akn meroyann..tp die lupa ke?dulu sembilu kasih bukan mainnnnn berlakon dgn Hetty Sarlene…org singapore gak pe..klo bkan sbb cite tu sape yg kenal zz???hetty sarlene lg femes dr die time tu..:P

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  53. wen says:

    amboi, tajuk nak gempak je kan abg nara?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. aku kesah? says:

    perlu ke si lavocah tu? berlakon xpnh nmpk pn kt tv..menjantan je kje.nga syah pn nk menempel.nk cr publisiti n kontrovrsi lg ke?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  55. Aniz says:

    Orang melayu kekadang ni meroyan banyak itu pasal Susah nak Maju.Bab hiburan dan bola memang hantu.
    Aku ni bukan nak berdakwah tapi fikir orang melayu/Islam bersyarah 24 jam pasal aurat hukum dan hakam.
    Tapi bila bab filem seperti kontroversi katil di filem ombak rindu tu raba sana sini,peluk sana sini boleh???????
    Shah iskandar ni dulu dia masuk anugerah skrin kat Singapore ni,datuk yusof haslam yang memilih beliau menjadi pemenang tak silap .

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  56. AMK says:

    bukan tak nak sokong artis malaysia…masalahnya dah le tak brp ensem, berlakon cam pondan lak tu….euwwww!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
  57. saja-saja says:

    ingatkan adik ‘riezman khuzaimi’…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  58. Anonymous says:

    eleh..bila indon masuk bukan main marah lagi.. singapore masuk support bukan main support lagi.. porahhhh !!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  59. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    minah jambu dh cakap kelmarin mat singapore ni hensem2 ! hidong mancong muka berseh…….setia baikkkkkkk korang semua tk percaya bila minah jambu cakap…….soal duit mat singaporean tk lokek ape2 pn dia leh belanja…..kalau dia kelua ngan pompan make sure dia yg bayar best kn ! tk macm separoh jantan malysia asek nk sengat pompannnnnnnnnn je !!! bila kelua pompan yg bayarkn …..nk beli tu pompan bayar…nk beli ini pompan bayar….muka tk tau maluuuuuuuuuu cheh !!!!!!!! pompan bodoh je yg snggop n mati matian buat macm tuuuuuuu………………………. takot kena tinggal ha ape jantan tu nk di ada kn lah…ishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh huh rosak !!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  60. maibiskut says:

    x kisah dia nak cari rezeki kat malaysia… dah mmg pintu rezeki dia kat sini kot, tp nara nie la sibuk nak post entri psl shah iskandar. cube support org malaysia, x ker lagi bagus. tetibe leh apply DAP nyer slogan: “Malaysian Malaysia”. Cube support beto kusyairy ke?? Dia dah berlakon banyak, lakonan bermutu, tp………..
    p/s: bukan marah kat shah, cume x leh blah nara support dia, bkn ahli Dap & bukan peminat kipas Beto cume kalau fikir secara rasional lah…. (buka hati, buka minda)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  61. maibiskut says:

    x kisah dia nak cari rezeki kat malaysia… dah mmg pintu rezeki dia kat sini kot, tp nara nie la sibuk nak post entri psl shah iskandar. cube support org malaysia, x ker lagi bagus. tetibe leh apply DAP nyer slogan: “Malaysian Malaysia”. Cube support beto kusyairy ke?? Dia dah berlakon banyak, lakonan bermutu, tp………..
    p/s: bukan marah kat shah, cume x leh blah nara support dia, bkn ahli Dap & bukan peminat kipas Beto cume kalau fikir secara rasional lah…. (buka hati dan buka minda)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  62. ratu coli says:

    celaka punya jantan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  63. anakayam says:

    cehh…aku lagi ensem cume tak berbakat jew….sokong zz……kahkahakhahhh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  64. i luv lemonate says:

    byk je org pelakon malaysia berbakat beto khusairy,johan asari…tp yg nih gk bang nara nampak..sape nih pelakon bru eh?xfamiliar jek kalau nk fenomena cam AA cam takkan je..hoho..tp seyes beto khusairy tuh pergh mmg menjiwai watak n bermain emosi..tp xtaw nape bakat dia org xnmpak lg..bg aku la beto kalau compare ngn johan asari beto lg bgus sebenarnya lakonan tp sbb johan tuh ada rupe la katekan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  65. Minah tonggeng says:

    Ade yg kate muka shah iskandar tu ala ala nepal ala ala bangla kalau kwin dgn zaleena ancoli lalucah mesti dpt ank ala ala berak obama kan?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  66. orgtuo says:

    tengok sekali ada iras muka Penjaga Gol Negeri Sembilan tu si FARIZAL MARLIAS, ade jgk iras FAIZAL AF yg jd juara tu, ade jgk iras mcm RIZMAN KHUZAIMI…btol tak?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  67. neelopak says:

    muka manis,tapi tak handsome sgt pun..artis malaysia kalau tak sosial,minum,gi clubbing(sesetengah) baru kita org suka.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  68. lalalulu says:

    hensem!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  69. peminat neelofa says:

    Ape msia spore nie..rileksla..yg ptg sama bangsa dn agama itu saudara..mengkritik bolei saje…tp jgn gado2 ok..jgn racist mcm sesetgh indon yg nk ganyang msia tuh..so far malay spore/ msia ada hubungn yg baik..jgn nk suntik racun pulak nnti berjangkit..apapun minat biarlah berpada..benci jgn sekali.itu pesan Neelofa padaku…peace..cool..chil ok…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  70. x ensem pon dia says:

    jay2 pakai topi nmpk smart sb dia pyayi.si mamat ni blakon asyk2 pakai topi..dlm citer 2,nmpak cm dia org famous la konon..huh..x jadi la…nmpak poyo lg ada….sory………………

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  71. SENIMAN says:

    WAHAI NARA SAYA ZED ZAIDI TIMBALAN SENIMAN DI SINI INGIN MEMAKLUMKAN KEPADA ANDA TOLONG JANGAN BUAT/POST CERITA PASAL ARTIS LUAR. KAU TAK TAU KE DIORANG SEMUA NI YG AKAN MENJATUHKAN INDSTRI HIBURAN KITA DAHALH SETARAF PEMBANTU RUMAH LAK TU. PTUIHHHH. KAU TUNGGU JE LA NARA NATI AKU KUTUK KO KAT TWITTER & BLOG. PTUIHHHHH

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • kelip3x says:

      Hai ZZ…
      jgn garang2.. cool k..
      rezeki masing what…. igt kat ZZ jd hero Sembilu Kasih,,, hehe

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  72. Malaysian says:

    erm… owg Singapura lagi……….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  73. anak melayu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 12
    • maibiskut says:

      tak baik salahkan org singapore… abg nara pun x bape nak salah act. hehe… salahnya abg nara nie, bile ade lg bakat mlaysia yg belum di highlightkan. siap ckp lg Shah nie bakal popular sperti AA, suruh produser amik Shah la. Ish2x…. Jgn “bgai monyet dihutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan” sudah abg nara oii. :-)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Hoi!!! Orng mesia pun ada jugak cari rezeki kat negeri kita nie.. Kowang tau malu ker??

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jamj mengadap computer says:

      kenape pulak orang spore tk tau malu? pelakon spore berlakon kt mlaysia kau boleh cakap spore tk tau malu !!!!!! dia cuma berlakon pe ape yg nk di malu kn ! dh produser pengarah izin kn dorang berlakon kt mlaysia kire2 tkde jadi masaalah lah bahlol ! nama je ANAK MELAYU sikit bahasa pn takda huh !!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  74. Singa yang berpura-pura says:

    plis la singapura. cari je la rzeki kat negara ko. stop la minta sedekah di Malaysia

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 13
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      sape mintak sedekah? kau ingat kalau produser n pengarah tk panggil dorang nk terhegeh2 datang n berlakon ke? tolong sikit eh ! kalau dorang keja kt singapore lebih dari duit berlakon dorang boleh dapat ok !!!!! jangan nk hina2 sangat ngan pelakon spore !!!!! pasal dorang ni minat berlakon dorang ni anak seni tu pasal la dorang dtang mlaysia berlakon n pengarah pulak hepi ambek dorang berlakon tk jadi hal lah !!!!! yg buat kecoh korang2 semua laaaaaaaaa mulot macm kena sengat ikan sembilng huh !!!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  75. lady gaga says:

    aku peminat aaron aziz tp aku sokong pendapat zed zaidi…. klau nak bagi anugerah utk artis seberang buatla kategori khas utk artis seberang…~

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  76. Lydia says:

    Org msia beratus ribu cari makan kat singapura.. kita tak kutuk apa pun. rezeki masing2. Tiap2 hari aku lihat beribu-ribu kenderaaan dari johor keluar masuk Spura cari rezeki kat sini. Pada kita jika org luar dtg berkerja di spura bermakna ia dpt bantu naikkan taraf negara kita tetapi aku tengok jika org singapura yg cari rezeki kat Msia mesti dikutuk dan dicaci rabak2. Hasad dengki ni lah yg ada pada sesetengah rakyat Malaysia. Sampai perlawanan bola pon pemain Spura dibaling botol. Nauzubillah…Please la ubah sikap tu. Macam mana bangsa kita nak maju mcm ni. Bangsa asing akan tepuk tangan lah tengok org islam/melayu kocar kacir…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  77. lolok says:

    oi malaysia.. comeonla, janganlah malukan negara kita dengan cakap pelik2 pasal org singapore cari rezeki kat sini salah. kenapala sempit sangat fikiran kau orang..buat malu ja. rakyat malaysia pun pi sana jugak kerja.banyak lagi apa dari singapore nation apa. rezeki bukan manusia/negara beri. Tuhan yang bagi.ikut suka Tuhanlah nak bagi kat mana2 pun. kau orng yang dok kutuk dorang cari rezeki kat sini ingat sikit. kau org ada anak, adik, keturunan korang Tuhan kasi merempat kat negara lain cari rezeki kena maki caci mcmni kau orang suka ka? fikir sikit.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  78. Aniz says:

    Tapi u nak berlakon sampai bila boleh laku?Aaron Aziz tu Dari dulu sampai sekarang lakonan beliau pada aku tetap lah sama masa dia kat sini dan juga di Malaysia tu.
    Dia laku kerana wajah,sudah terang lagi bersuluh.aku kenal makcik diyana halik,beliau sendiri kata aaron aziz punya lakonan biasa sahajalah.
    Bab agama,fikir halal ke kerja lakonan ni??
    Raba-raba,peluk-peluk faham-faham ajelah.

    Shah iskandar ni,aku rasa the next ‘boy next door’.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  79. Clip kertas says:

    die kn dulu pelakon pembantu cite Nora Elena ….
    biase jer die brlakon,, x rase aura cam AA pon……

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Kan aku dh bgtau kat atas tu, dia ni mmg takde aura mcm AA kalo blakon.. tp ada jgk yang dislike aku punya statement.. mmg btl pun muka dia & personaliti dia pun biasa sgt2… apa yg nak kecoh kan.. bukan femes sgt pun.. ntah2 ramai lg org kat luar sana yang tak kenal dia ni sbnarnyer artis. hehe

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  80. minah_kampung says:

    bang nara,bukan xnak ketengahkan but takut nanti ade org marah..hik3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. pasha sendat says:

    i ingatkan FAIZAL AF4 td…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  82. syampu sunsilk says:

    memang x dinafikan.. memang hensem

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  83. pretty says:

    Aku orang spore, aku tak minat lakonan Shah… sebab lakonan dia masih kaku. aku agree Beto punya lakonan lagi mantap. tapi aku tak sukalah korang keji keji sporean. Dah rezki dia pat msia….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  84. ali says:

    dok kecoh2 org singapore carik mkn kat malaysia sgtkan.. yg mengundi n peminat2 artis singapore ni org malaysia jugakkan.. terutamanya org pompuan.. sapa yg xmalu sebenarnya ni..sendiri mau igtla cmna dia org leh fofular kat sini..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  85. Insan says:

    Bila rakyat S’pura berlakon di M’ysia jadi 1 bahan cerita..tapi berpuluh ribu rakyat M’ysia kerja di S’pura kenapa tak ada org yg cakap??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • mysara says:

      Rakyat Malaysia yg kerja kt Singapura tu ada yg menang apa2 anugerah utama ke? takat jadi kuli jer sapa nak heboh?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Separuh Spura & Separuh Msia says:

        Mysara, -ve sungguh pemikiran awak ni atau awak mmg bercampur dgn ‘kuli’ aje…Rakyat Msia yg berkongsi kereta dgn saya tu pemegang PHD, buat research, gaji S$9,000 sebulan, isteri dia Engineer, Degree holder, gaji S$5,000 sebulan, yg seorang lagi supervisor, Diploma, bahagian Letrik, gaji S$4,000 sebulan. Patutlah mereka lari keSpura, sbb Msia tak dpt kasi gaji selumayan itu…errmmm, awak nak kerja ‘kuli’ di Spura? Busuk2 pun dapat S$1,500….nak tak?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Separuh Spura & Separuh Msia says:

      Betul tu, setiap pagi aku kena layan trafik jem di Causeway, sbb 20,000 motosikal yg membawa org Msia bekerja di Spura. Itu baru motosikal belum lagi kereta. Dapat gaji S$ dari Spura, Spura cuma dpt income tax setahun sekali, yg lain mereka tukar ke RM. Mereka buat beli rumah, kereta, melancong, naik kan taraf hidup mereka dll. Rakyat Spura tak marah langsung. Malahan kerajaan beri mereka penduduk tetap. Kami puji lagi kebijaksaan mereka mencari rezeki….so moral of the story, jgn duk sibuk ngata yg berapa kerat aje, what about yg beribu2 tu? Fikir2 kan lah…jgn ikut sedap mulut. Peace No War.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  86. Herman says:

    Balik sudahlah kalau rezeki dah takde,sampai bila nak berlakon kat tempat orang
    Buat yang berfaedah ,kesian orang melayu Baru kini aku faham kenapa melayu dilabel selalu pemalas dan Susah nak Maju.
    Di dalam kitab,tak silap aku dalam surah ar raad Tuhan tidak Akan merubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  87. anje says:

    waha…muka dy sejibik cam muka student gua…huhu….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. lalalalala says:

    uih xperla la nk kutuk2 bagai..mungkin kehadiran pelakon dr singapura utk memeriahkan lg industri hiburan..rezeki masing2..huhu..org malaysia-singapura chill ok

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  89. lalalalala says:

    aku setuju kalau anugerah khas utk pelakon luar dr malaysia…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  90. Mmg Aku Kisah says:

    lepas ni ambik sorang hero korea berlakon dalam film melayu.. then film tu meletup.. and undi jd best actor or bintang paling popular.. pelakon melayu tepuk tangan je sokong.. nak menang xleh dinegeri sendiri..so bg je lah org luar menang

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  91. johan says:

    yang panggil aaron aziz tu berlakon tak silap ke malaysia tu adalah erma fatima,yang memanggil shah iskandar ni berlakon datuk yusof haslam.
    mereka ni semua adalah penerbit dari malaysia.Di malaysia itu tak kurang pelakon ramai pelakon setempat sendiri..
    Kenapa memanggil artis luar??

    Kalau betul untuk menyekat hanya artis negara masing-masing berlakon haruslah mengadakan persefahaman untuk tidak memanggil artis luar.
    Isu aaron aziz tu tentang kewarganegaraan tidak akan berhenti di situ sahaja pasti akan diungkit lagi.

    Buat aaron,baik fikir kembali karier beliau di malaysia tu..kerana terlalu popular mata Melayu dah merah..kot-kot kena hembus 1 bulan terlantar kat hospital..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0