Written by serenity | August 1st, 2017

Sebelum ini Netizen dikejutkan dengan badai dalam perkahwinan anak Chef selebriti terkenal Malaysia, Serina Redzuawan, 34, dengan suaminya, Gavin O’Luanagh atau Salahuddin Ghaffar, 40.

Hari ini, Serina dan Salahudin  sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur.  Talak itu dilafazkan di hadapan Hakim Syarie, Nurul Hidayah Jani selepas mahkamah membenarkan permohonan yang difailkan Serina. Salahudin juga menarik balik permohonan nusyuz terhadap Serina yang telah difailkannya.



Serina dan Salahuddin bernikah pada 1 Januari 2010 dan dikurniakan dua cahaya mata, Tristan Tareef, 6, serta Isabella Saffiya, 5.

Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada Khamis lalu telah memberikan hak jagaan kekal dua anak mereka kepada Salahudin berdasarkan beberapa syarat dan terma lawatan yang dipersetujui bersama.

Punca sebenar perpisahan mereka tidak diketahui kerana keengganan Serina mendedahkannya, namun Serina memberitahu akan tetap berkawan baik dengan Salahudin dan bersama-sama menjaga anak-anak mereka.

Serina bagaimanapun mengakui telah dua tahun tinggal berasingan dari Salahudin sebelum perceraian mereka dalam satu status di akaun Instagramnya.
Screen_Shot_2017-08-01_at_3.53.46_PM
Sumber: Utusan Online

40 responses to Serina Redzuawan Sah Bercerai Talak Satu Dengan Salahudin

  1. wekkkkkkk says:

    sekureng-kurengnya..x lah makan tahun nak tunggu, .dah dpt surat cerai…senang mcm2 kan Serina.
    Bila tgok video kawen diorg tu, alahai nmpk happy sgt hingga ke akhir hayat..sapa tau..
    sangkakn panas ke ptg, hujan jugk di tghari buta.

    13

    0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      bagos la kalau cerai time muda tak la stress sangan pasal maseh cantek n anak pon dua aje…

      2

      1
      • Mat Sahdo says:

        Aku tengok pun mcm x serasi. Keluarga Chef Wan ni terlalu kemelayuaan. Serina pulak sibuk menggoreng keow teow kerang. Laki balik kerja terhidu bau hapak.

        8

        4
        • Anonymous says:

          masaalanya agama. cara kita lain dia lain. budaya, pergaulan, makanan, mentaliti…berbeda. kita nak ubah dia? good luck laa. mak sendiri pun x mampu ubah anak2.

          6

          0
        • Anonymous says:

          agama apa sukati mereka lah. jaga keluarga sendiri cukup. islam ke kristian ke mati nanti masuk tanah jugak. selepas itu, sesiapa pun tak boleh nak jawab .noktah.

          5

          1
      • Anonymous says:

        kadang2 taste org perempuan kearah org asing @mat salleh. konon lelaki melayu x brapa romantik lah, x pandai malas tolong bini lah..tapi bila dah kawin tengok perangai laki …sama je dgn yg melayu. malah lagi teruk…mcm jeslina hashim. serik nk berlaki. dah merasa hotdog tapi kesedapannya..x la sesedap mana.

        6

        6
        • wekkkkkkk says:

          org ckp..bkn aku ckp, yg haram itu sedp, yang halal itu muak..
          tu sbb masa belum nikah, dpt rasa jarang sekali, bila rasa, mmg lah “mavelous”..(betul ke ejaan ni)..yak pi lah..janji ada bunyi sikit.

          1

          1
  2. bunga wisteria says:

    ini la Melayu kawin omputeh…bercerai je la akhirnya…klu masa mula2 kawan bukan main bangga lagi berjalan…omputeh la katakan….hello…diaorg tu x sama dgn kita dari segi agama gaya hidup makan dll…mcm mana pon dia nak balik ke asal dia…10 org kawin omputeh…2 je la yg survive itupon setengah mati

    0

    13
    • Anonymous says:

      kawin melayu mcm elok sgt…kena pukul sampai anak berderet2 pun cakap tak nak bercerai sbb kesian kat anak…

      31

      0
      • wekkkkkkk says:

        kawen melayu pun byk cerai berai.

        Sbb tu byk omputeh x nak ikatan perkawenan…tingal serumah dn bebas apa je..smpai ada anak.

        12

        0
        • Anonymous says:

          Semua bangsa sama je. Yg islam pun x brapa nk bahagia. Terpulang lah…nasib2 dpt laki yg hauk atau baik. Perlahwinan satu perjudian!!

          18

          0
        • Sheera says:

          Kawin dgn Melayu ka..bersedia minum madu!

          14

          0
        • Blondie says:

          Artis…yg melayu pun bercerai berai lagi la mat salleh. Dah nama pun artis. Mana reti duduk rumah. Diaorg mmg camtu. Merayap ke merata-rata entah apa cari pun xpasti.

          2

          0
    • Shhh says:

      eh kawin ngan org melayu paling ramai cerai,,cer bgtahu aku berapa artis melayu yg kawin dgn mat salleh, setakat ni yg masih bertahan, Norazah Aziz (aku tk pasti betul ke ejaan nama dia tu..try lah goole), skrg menetap kt luar negara, anak2 semua dh besar2..org melayu paling byk cerai…belajar agama, g kursus kawin,. tpi tk pratikan dalam rumah tangga..tpi Gavin ni mgkin tk tahan kot dgn mulut bapa mertua dia,,hah

      11

      0
      • Anonymous says:

        Entah…si Riz adik ke abang dia tu cerai gak.

        2

        0
        • Anonymous says:

          Susah kawin mat salleh dik. Korang tahu saja lah, tekak melayu. Kalau x da petai, jering x sah. Mat salleh petang2 minum beer dan wine. Yg ko minum cendol. Baru2 dia ikut la, lama2…dia pun fed-up.

          4

          1
        • cv says:

          Azah tu memang lah. Dia pun hidup ala2 omputeh. Sexy je, rambut karat.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Susah kawin org luar ke.. susah nak adapt dpt pakmertua chefwan?

          1

          0
      • Chef Z says:

        chep puan si puaka tu.. dulu bangga anak dara dia dpt omputih, sggup tolak arwah hani mohsen. tup tup cerai dgn mat sleh ni.. takkan pasal nafkah kot? aku tak rasa…

        bila komen pasal orang pasal jaga anak bukan main lain chef wan mcm dia besarkn anak dgn bagus sempurna. tapi tgk rumah tangga anak dia.. mcm kapal karam.. chef riz tu cerai berkali-kali… kali ni serina pulak. tolong jaga anak awk tu chef wan. sibuk komen kondem anak orang lain..

        5

        1
        • Anonymous says:

          ko giler ke umur baru 18 tahun dah nak nikahkan dengan lelaki 40 tahun?? bongok betul. korang pun kalo anak dara korang baru abis sekolah pun dok sibuk nak sambung study, bukan nikah. bongok. ada la hikmah chef wan tanak si arwah tu. dia dah arwah pun, kalau jadi nikah tak ke jadi janda muda? bongokkkk

          5

          0
      • wekkkkkkk says:

        ssh kawen omputeh, x apa, atleast serina dpt merasa mcmmana omputeh punya penangan cium dn jilat…
        “äda org islam sebelah asia barat dn selatan cakap”…mereka kata “coloum” / “j…” adalah slah dlm seks islam.”..
        tapi bila mereka kena penangan wanita malaysia…baru tau…terdiam.
        x caya ke.
        hehehehehehehe jgn maree.

        1

        5
  3. jamilah says:

    Kalau follow ig chef wan mamat ni tak kerja serina yang tanggung semua. Pastu mintak lagi duit dgn serina..kesian serina

    normally mat saleh ni bila dia nak convert sbb nak kahwin biasanya jenis open pasal agama…tak kisah convert…balik pada kita samada kita tekankan agama ke tak…
    ada je yg ok tapi ramai juga yang tak berjaya. Sbb dalam agama ada ajar pasal tanggungjawab.

    0

    1
    • Chef K says:

      Ko percaya ke chef wan? I dont…

      10

      1
      • greenfingers says:

        Agree. Org mcm chef wan ni kalau bercerita, gajah pon boleh terbang. Ambil contoh aku la sng. Masa aku n suami sama2 jobless, aku korek sume simpanan aku byr hutang kakak dia yg kitorang pinjam masa nk kahwin. Laki aku xdak simpanan, aku la yg gigih korek sume duit even aku pon tgh pegnen time tu. Kakak dia tak tau dua2 jobless, so bila dia tgk kami mcm asik xcukup duit, dia kata kat laki aku yg aku ni tak menyumbang apa2. Dia persoalkan kenapa laki aku sorg yg byr sume belanja rumah. See, family nmpk luaran ja, dalaman hanya kita n suami yg tahu. Chef wan plak kepoh n serina plak xnk share psl cite sbnr, terusla chef wan buat conclusion n berimiganasi sendiri. Sb tu even awak tu ayah ke, mak ke, blh nasihat je, bkn mengapi-ngapikan anak plus jaja cerita kat satu dunia.

        9

        0
    • Anonymous says:

      Gavin pun jaga anak2. Che Wan yg buruk je cerita. Aku dulu pernah kerja satu department, baik je…sopan.

      8

      0
  4. gavin says:

    chep wan…hang tu cheap wan…baru hang ada akai…what goes around comes around like mery go round….satu family cerai hahahahah..ni chep pon bapuk..hang pi solat taubat..toksah dok tegak batang peliaq tua hang ……………

    1

    1
    • Anonymous says:

      amboi2, very delicious you mengata me!!! hey listen here cheap bastard, father mana x love anak girl dia? u senang2 enter my family just wash your foot i bought you wedding ha..i sponsor everything cause i dont want to drop my water face. now you call me faggot. hey i have money and fames you know better than you lah. x hadap with your face pun.

      1

      1
      • gavin says:

        hahahahhahhahha…tegakan batang peliaq dengan tangan kahhhh hahahahah..english pun berterabur…hahahhahahahahhh tulah cheap wan pon pok..padan muka hang..cakap bukan main meriah..baru ada akaiiii. hang famous kat mana..kat mulut celupur hang tu jerrrr insaf lah pondan tua oiiiiii

        1

        0
  5. kupu-kupu berterebangan says:

    hak jagaan kekal kat laki die.. ke aku salah baca..

    0

    0
  6. bunga wisteria says:

    serina pas ni carik je Melayu…ape2 senang…tp carik la Melayu yg stabil kerjaya dan beriman…jgn carik Melayu yg x bole pakai…mmg la bercerai berai…insyaAllah bahagia….Amin

    1

    2
    • Anonymous says:

      mana nak cari??? statement engkau lah yang buat ustaz kat malaysia ni sampai tak cukup kuota. anak raja yg cantik sekali pun tak dapat laki yg mcm ko cakap tu.

      2

      1
  7. Anonymous says:

    niat berkahwin lillahi taala..insyaallah…

    0

    0
  8. haihhh says:

    tak pe la serina..dadi u kaya..harta dia 7 keturuan tak habis..tak perlu risau anak2 u tak makan..

    0

    0
  9. Mendonan says:

    Apa-apa pun aku kagum, hak penjagaan anak2 jatuh kat suami dia, si Gavin.

    Kalau dia jahat sangat, takkan mahkamah bagi kat dia kan?

    2

    0
  10. Fidot says:

    Sayangnye terpaksa bercerai jgk, jodoh x pjg. Majlis kawen siap masuk tv sbb konsep melayu. Bertabahlah serina.

    0

    0
  11. gavin says:

    baru cheap wan pon ada akai…muka mana taruh..hang kutuk everybody, hang hina orang last last hang masuk longkang!!! jadi kongkang….mulut hang tu cheap wan pon oii patut kena cuci dengan clorox……hang memang sang gedembai….baru pokai…
    aku nak tengok lepas ni serina kahwin ngan sapa….
    cheap wan..insaffffff lahhhhhh tobat nasuha ok….

    0

    0
  12. Mat says:

    Malay ladies, understand one thing..kulit putih tak jamin anak cantik. Semua wanita Asia nak kahwin ngan org putih sebab nak anak kacukan tapi berapa anak kacukan yg uols tengok cantik giler?? Saya tengok kat pavilion, yg kacukan cina tak nampak macam kacukan langsung and yg malay still ada etnik malay look so tak payahlah nak pi cari mat salleh. Kahwin je laki Melayu yg suitable. Mat salleh lagi kaki control and kuat cemburu , even their country banyak cerai.

    0

    1

Leave a Comment

Optional