Written by AbangNara | December 31st, 2012

Agak pelik juga bagaimana gambar bukan orang sebenar boleh digunakan oleh pihak-pihak tertentu semata-mata untuk melariskan produk masing-masing. Sekitar November 2012, Serina Chef Wan telah meng”upload” gambar sebelum dan selepas seorang lelaki yang dikatakan telah menggunakan sebuah produk menguruskan badan.

serina kantoi

Agak memalukan apabila tuan punya badan di dalam gambar telah muncul dan memberikan komen yang menyatakan yang dirinya tidak pernah mengambil mana-mana produk. Jadi ini bermakna gambar yang digunapakai oleh Serina untuk mempromosikan produk kesihatannya adalah palsu.

serina kantoi

Mengikut info di Forum Cari, laporan polis telah pun dibuat oleh tuan punya gambar untuk melindungi haknya. Pada pendapat Abang Nara, kebanyakan gambar untuk promosi disediakan oleh syarikat terbabit. Serina Chef Wan hanya meng”upload” gambar yang diberi untuk tujuan promosi. Apa pun kita tunggu penjelasan daripada mereka yang terbabit dalam hal ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Serina Chef Wan Guna Gambar Palsu Untuk Promosi Produk Kesihatan?

  1. Cik Sekian Terima kasih says:

    Yeah..yang 1st

    0

    0
    • Mak Eton says:

      rasanya yg menipu tu company produk ni.
      so serina mungkin mangsa sbb main upload je.
      tak baik jugak dengar sebelah pihak kan?

      0

      0
      • Anonymous says:

        jgn caya produk ni..penipu..die guna atkins diet pastu kata diet sd2…. saya pnah makn…mmgla kurus sbb die suh wat atkins diet…x makn produk tu pun leh krus ma…pnipu22…penipu…penipu..smggu rm180..cekik darah..bodoh… boikot SD2… bganng n bodoh..

        0

        0
        • bunge says:

          takyah beli SDII pun boleh kurus…ce la korang buat diet atkins konfem kurus…duit pun jimat tak beli SDII..

          0

          0
        • Huu says:

          Rm 180 tu gune wat byr ptptn

          0

          0
        • Olga says:

          satu lg tamparan hebat buat bapok kertu tu! c bapak dia! malu la nko cep wan oi! tu la lain kali bile nak mngat org tu jaga sikit mulut! dulu ko sembor org sesuka hati kat facebook ngko! sekarang ni siap yg malu? KARMA beb KARMA! dua2 anak ngko kaki kencing! x pandai didik anak ke?

          0

          0
        • Ko Kesah says:

          i pernah guna produk ni tp cerewet byk benda xleh makan..better diet sendiri jer klu mcm tu..ntah apa2..sebenarnya klu kita nk diet ada cara bukan xleh makan nasi langsung..gila.

          0

          0
      • Mak Eton says:

        maaf cakap la, company x mungkin pulak menipu kn?
        maybe ada dealer2 terdahulu x bertanggungjawab buat kerja mcm ni last skali serina yg upload.
        senang cakap, jangan senang2 upload la kalau x tahu sumber gambar tu.

        0

        0
    • kin says:

      emmm…tahniah lah dpt 1st..huhhhh

      0

      0
      • Cik Sekian Terima kasih says:

        TQ kin..huhuh

        0

        0
        • Cik Sekian Terima kasih says:

          sape la yg meng’dislike’ komen ku ni…

          SEKIAN TERIMA KASIH.

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          c Serina ni jual produk kuruskan badan tp badan ko sendiri pun azab!
          tgok mcm kak cham, x payah nk makan produk diet bagai! amalkan gaya hidup sihat! that’s y ramai yg puji kelangsingan body kak cham..

          0

          0
    • Selitone says:

      Hahaha…

      Tertarik aku dengan 1 komen kat Skrin Shot FB tu… Batunya menyala.

      Ok,

      Ini satu pengajaran buat semua tukang uploader gambar… berhati-hati… takut nanti gambar yg diupload disalah guna oleh pihak-pihak yang ingin mengambil kesempatan.

      Mujur gambar yang dicuri adalah gambar berbaju… jika sebaliknya?

      0

      0
    • Alexandra Ulhaq says:

      Nk lariskan product tkya la menipu….kesian kat chef wan…membesarkan anaknye..dua2 kaki kelentong…dia jgak yg kena jawap kat media nanti…malu weiiiii…lesson to be learnt from here…chef wan kena hati2 jgn laser sgt..skarang anak2 dia plak malukan dia..cian…

      0

      0
      • acoi says:

        Aku rase serina tk salah…mane nye bangang da malukan serina copy paste dak ni nye gambo bagi kat serina…nama serina jgak yg busuk…

        0

        0
        • Alexandra Ulhaq says:

          Acoi….klau aku salah..minta maaf chef wan…kot ye pun nk promote product carila bdak tu dulu utk kepastian tol ke die mkn product tu…da kena saman pihak terbabit yg curi photo bdak ni padan muka dorg tu…sory serina hamba terlepas ckp tadi….ampunn..

          0

          0
      • cenderawasih156 says:

        @alexandra…bukan serina yg buat ni….asal lak nama serina yg di tunding dipersalahkan?? Senang je…jgn beli product tipu nih…nk promosi kat org dgn cepat…gambar muhammad fadhli dicuri…kan da kena saman!!!! Ape2 pun budak fadhli da glamor kat media…salute u bro….tk mkn ape2 product tapi bdan leh kurus….ramai nk tahu rahsia fadhli…thumbs up dgn kejayaan anda…

        0

        0
        • Alexandra Ulhaq says:

          Cenderawasih…minta maaf la lau hamba trsalah comment..cian kluarga chef wan…da satu…satu kes nk kena jawab kat media…*sigh*….

          0

          0
        • cella says:

          mamat tu saje nk amik kesempatan sebenarnya.. mmg la kebetulan serina uplod gmba tu.. kot ye pon ade salah faham, xboleh selesaikan elok2 ke? inbox ke, bg tau secara personel ckp gmba tu tolong delete dan sbgnya.. aku pon ade jgk gmba, reseller duk copy2 utk tujuan promosi dorg.. mula2 tgk mmg la hangin org suke2 curik gamba.. tapi aku inbox sorang2 ckp tolong delete gmba aku, dah la xmintk permission.. kan lebih elok daripd nk aibkan org.. serina mgkin xtau sbb gmba2 tu dari dealer dia.. bisnes online mcm ni aku tau laa, dorg jenis copy2 gmba jew.. Jantan tu dah la muka hazab..ko ingt muka ko cantik sgt ke nk sound2 org dgn cara mcm tu, siap ajak kwn2 lagi komen kt situ.. nmpk sgt amik ksempatan nk aibkn org…

          0

          0
        • Anonymous says:

          hoi cella.. ko tak tau cerita jgn nak memandai wat cerita. suke2 ati ko nak menghina muka org.. mana ada dia sound..die suruh delete gamba tu kan..ada ayt dia marah2??.. siap buat smiley lagi.. ko ckp mcm ko tau je cerita sebenar..rasional sikit otak tu kalau nak berfikir. jgn nak menuduh,menghina xtentu psl.. dua2 mangsa aniaya..

          0

          0
      • saya gemuk tak makan SDII says:

        gambar ni bukan serina je guna. dealer2 SDII yang lain pon ade sebarkan gambar ni. besepah gambar mamat ni kat fb disebarkan oleh dealer2 SDII. so jangan la tak memasal nak tuduh serina menipu. dia ke yang mula2 upload gambar ni kat fb?

        0

        0
    • Jemah says:

      sebaiknya kalau sapa2 nak jual slimming produk, mungkin boleh kuruskan bdan sndr guna produk yg dijual baru best nak promote kat orang, kan?
      kesian jugak yg mangsa, berhempas pulas pegi gym.
      tp x brani cakap jugak serina salah. mungkin salah company yg menipu?

      0

      0
      • ujikaji diri sndiri says:

        teringat aku kat sorang artist reality program suam2 kuku…die dok jual produk kurus gak..tp kt fb x penah upload gmbr die kurus pun…tetibe kluar drama bru(die bkan pelakon utama pun)..tengok badan die montel jugak… so bg aku kalo nk jual produk2 kurus atau produk kecantikan..pastikan buktikan melalui diri sndiri…

        p/s: ade ke doktor gigi yg giginya berterabur?????….

        0

        0
    • No Need says:

      adkh adik beradik sm perangai nye??

      0

      0
    • jojah says:

      sebab tu org tua-tua selalu pesan – ” cakap siang pandang-pandang, cakap malam jeling-jeling”
      so kpd chef wan, anak dua2 dh kena. aritu chef riz menipu, skarang serina pulak kena. badi mulot laser dato’ la kot. hmm

      0

      0
  2. Siti Aziz says:

    mcm2 la…hurm…

    0

    0
  3. ayu says:

    perrrghhh.

    say alhamdulillah, Allah pelihara anda dan riz dari terus terperangkap dengan agenda syaitan iaitu ‘penipuan’

    btw. riz mmg salah.

    serina ak salah, SDII yang salan

    0

    0
  4. Yant says:

    Klu ye pun nak lariskan produk, agak-2 la ye.

    0

    0
  5. Agogo says:

    Haha . Cik Sekian Terima Kasih tu BATAK 1st :P

    0

    0
  6. iolss says:

    Sedihh……..

    0

    0
  7. kak Nera says:

    Geno? Kantoi..

    0

    0
  8. HOI says:

    anak-2 chep wan ni mmg suka menipu ke apa ni hoi.

    0

    0
  9. ali alaf baru says:

    hahaha! adik beradik kaki kencing! ape cite??

    0

    0
    • milah says:

      gambar2 ni disediakan oleh syarikat produk tu sndri dan diberi pd dealer2 mereka untuk tujuan promosi. bukan salah serina pun. by the way, kalau betul abg tu xguna produk tu, mcmana gambar sblm selepas dia boleh ada pada syarikat SdII tu..? peliklah.

      0

      0
      • cikeSah Sya says:

        cik milah, fadly ni mmg x mkn ape2 produk kurus. dia kurus dgn cara sihat. dgn diet yg betul. kalau x silap dia ambil mase dalam setahun gak nk kasi kurus dan dia rajin bersenam, sy tau sbb kami sama2 ade join fb kesihatan. gmbr ni dia ade upload ke fb tu tuk buktikan yg dia boleh kurus tnpa ape2 produk kurus, dan sy rase mmg dr situ ade pihak2 yg x bertanggungjawab telah ambil gmbr dia dan gunakan sewenang2nya.

        0

        0
      • joyah says:

        aah…tah2 budak tu complot sekali kan…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tak menyabar betul. Kasi la org peluang nk jelaskan. Rajin sgt serina nak stalk orang gemuk jd kurus?biasanya pngeluar produk n dealer2 lain bg gambar. Mungkin betul mungkin tidak. Yang penting mulut jgn celupar cam joyah. Dgr org explain dulu

      0

      0
  10. me says:

    aku dealer sd11 .Ni la problem bila ada pihak yg menggunakan cara salah dan memburukkan nama sd11 dealer yg lain.dalam sd2 ramai dealer yg baik dan “guna cara kotor”..so kepada delaer2 yg guna cara kotor nak kaya,pikir 150 juta kali kalau skrg lepas esok depan Tuhan sila jawab..Kes curi gambar ni mmg selalu berlaku dalam mana2 produk.Nasihat aku kpd dealer yg nak cepat kaya,buatla testimoni sendiri.Jangan suka2 upload gambar org yg korg tak kenal..memalukan.Mohon bersihkan!

    0

    0
  11. mak c kina says:

    aku rse pe yg nara ckp tu btl…serina cme mengupload gmbr yg disediakan oleh company tu…dia mne tau org tu bkn pengguna yg btl…so serina harus do something…aku mencadangkan agr serina sndr yg upload gmbr dia slps dia gne produk tu…tu pn klu dia btl2 gne la kan…xperlu gne gmbr org lain…

    0

    0
  12. Menyampah says:

    bukan ke tuan punya badan sendiri belum membuat pengakuan tentang cite ni…jgn nk suka2 menuduh org…kang kena saman baru tahu….

    0

    0
  13. att says:

    kalau ye pun company bagi, artis jangan jadi macam lembu sgt. awak artis, kalau kasi testimonial palsu macam ni, itu yang jadi problem. sebab awak terkenal. marketing syarikat akan jadi lagi bagus bila awak yang introduce orang ni pakai produk ni kurus and whatsnot. peminat awak nampak iklan macamni, ada yang akan terpengaruh. saya tau sebab dulu saya gemuk jugak, pantang nampak testimonial berjaya kurus, saya nak pakai. saya tak ada duit je itu yang saya tak beli. so saya exercise dan jaga makan, belajar, lead a healthy lifestyle. kalau orang gune pic before and after, saya pun akan marah. penat2 kita workout, healthy eating senang je company buat duit, kayakan lagi kroni dengan usaha orang lain. kalau betul serina pun ditipu syarikat ni, so amik pengajaran lain kali. btw apa kata serina pun pakai sdII. kalau awak dapat turun berat badan, boleh buat testimonial awak sendiri. thanks.

    btw i know this guy. die dtg gym i siap workout lagi. kalau serina nak berguru pun boleh dah.

    0

    0
  14. bunge says:

    nampak bebenor SDII penipu….buat diet atkin pun buleh kurus lah..puihhh…serina ni pun satu hal kalo nk jual SDII buat la testimoni sendiri…baru la produk tu bole jual…ni tidak badan gedempol cenggitu mcm mane nk jual SDII..konfem x laku…

    0

    0
    • Lagubestbest says:

      Dulu anak lelaki, skrg anak perempuan lak kes tipu, cian ayah famous dia..

      0

      0
      • Ratu minah jambu merah/ biru says:

        ape2 pon dorang dua ni dh berlaki n dh berbini jangan nk babit2 kn bap[ak dorang lagi …..kes tipu ke kes menipu ke kes di tipu ke tu biar dorang tanggong sendiri n bukan bapak dia si Chef Wan tu ok !!! sekarang Chef Wan dh bukak kedai makan kt Food Court SINGAPORE PLAZA kt SINGAPORE Chef Wan sebok sekarang ni jangan nk kacau2 dia tnye pasal anak dia si serina tu…pasal dia nk fokus bisnes dia yg kt singapore tu….kalau korang senang datang lah kt SINGAPORE PLAZA pasti hepening !! lovc u Chef Wannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !

        0

        0
    • Anonymous says:

      Ayooo sokong sgt cik bunge..apa kata serina tu mkn sd2 tu

      0

      0
  15. amie orched says:

    xlah sangat SD2 tu menipu…. walaupun kena diet atkins tapi still ada beza jua…. saya dah try dua2… sya diet atkins x minum SD2 … kadar penurunan berat badan x sama… lau diet tanpa minum sd2 cepat lapar, x ada tenaga n turun berat bdn pun 1kg tuk 1 minggu… pik ngan sd2 bley turun dlm 4kg seminggu , kulit cantik n bdn sangat2 ringan …. so jgn lah kata SD2 menipu … maybe ada kesilapan… n sya rasa semua produk2 termasuklah produk kecantikan menggunakan gambar org yg sama….

    peace no war

    0

    0
    • linda says:

      yup! sy pun baru try 2 minggu..ok laa..mkn mcm biase..turun jugak 2 kilo seminggu..:)

      0

      0
    • Siti says:

      Aku wat diet atkins xminum sd2 bodo ni pon turun 4kg seminggu. Hg diet tak betoi +mengabihkan duit beli susu bodo ni..

      0

      0
  16. lollyta says:

    atkins diet mmg boleh jadi kurus, malangnya dia jugak boleh tinggikan kolesterol. ramai yg guna atkins diet ni mati sakit jantung termasuklah Dr atkins pengasasnya.. kesimpulannya, makanlah makanan yang seimbang dan bersederhana.

    0

    0
    • Siti says:

      Pepandai ja dr atkins mati sebab diet dia cipta ni. P kaji dulu la baru sembang tang ni..

      0

      0
    • bunge says:

      salah info ni..lain kali sebelum tulis kene la buat research dulu dr atkin ni mati sebab ape… *PEACE*

      0

      0
  17. Soraya says:

    paliiiiiiiiii my fren…dia rajin pi gym takdenya minum susu boley kurus, pelik je minum susu boley kurus, minum susu kan untuk membesar hahahaha diperbodohkan jew sape2 yg guna tu..serina tu pun tembam tak hengat..tak gak kurus2 wakakakakakka

    0

    0
  18. zali says:

    ala… nanti mungkin diorang akan cakap.. akaub fb kena hack!!! dia tak ada post benda nie… hahaha

    0

    0
  19. BR says:

    company SD2 ek?dorang mmg suke amek testimoni produk laen, n claimed dorang2 ni, mkn produk dorang…

    0

    0
  20. zzzz says:

    Bolih sape2 britahu akk tak atkins diet tu ape?

    0

    0
  21. zzzz says:

    apa tu adkins diet…sape bolih britahu akk…baru nak beli sd2 tak jadilah mcmtu..n sesape kat sini bolih britahu akk mcmane yg di katakan atkins diet

    0

    0
  22. mat hie says:

    bond nti dh jd artis jgn lupe dgn kawan2 umah sewa..kiteorng lah yg sealu support ko…hahahaha

    0

    0
  23. Hairan says:

    Herbalife okay tak, kawan-kawan?

    0

    0
  24. cik mek molek says:

    aduh ade pulak yg tnya ape tu atkins dier tu ape…bukak beautifulnara boleh .bkk google x leh?

    0

    0
  25. jiji says:

    baik guna lotion inchloss felinna..lagi best!!

    0

    0
  26. rozie says:

    gunakan inchloss by felinna beauty..mmg puashati

    0

    0
    • lola says:

      kurangkan makan dan lebihkan buat kerja ( kerja rumah, berkebun, bersenam, dll) , boleh maintain slim, tak perlu ubat-ubatan. tetapi mesti konsisten, bila sentiasa tidak makan banyak, perut kita kecil, dgn sendirinya kita cepat kenyang. semua ahli keluarga saya slim dan kelihatan muda, wpun dah berumur 50an….sebab sudah kebiasaan dgn makan tidak berlebih-lebihan. tak perlu diet pun……

      0

      0
  27. Anonymous says:

    gambo ni dah lama kot.. ramai yg upload kat fb.. bukan sherina je…

    0

    0
  28. slay says:

    kan da kantoi..bukan beli bayam la tgk same je jenis…chef wan kau tampar sikit anak ko ni

    0

    0
  29. rina says:

    gambar2 tu bkn company yg bg,gmbr2 tu dah bnyk tgn.bkn dari serina je,lps satu tgn ke tgn yg lain.so sblm upload better check dulu.btw saya pun ambik sd2,ni just pendapat peribadi saya sbg pengguna sd2,sd2 is the best product yg saya guna amongs other slimming product.saya akui lebih mudah diet saya dgn sd2,org lain saya x tahu tp dgn sd2 saya nk turunkan badan pun sng.saya pernah amalkn diet atkins,mmg sama tp kena btul2 tahu setiap kalori makanan kita ambik sehari.cam sd2 ni mudahkn diet saya lagi.serina x salah sbb gambar ni dh bnyk pihak pass2 kan.share2 kan so dari mana 1st gambar ni came out kt FB kita tak tahu.lebih baik diam dari x tahu apa2 dah membuat fitnah.jgn lah korang suke2 je x try sd2 tp main ckp je yg buruk2..kata2 pun boleh jatuh dosa fitnah

    0

    0
    • Mimi says:

      Lastly, jumpe jugak komen positif. Nyway, serina mmg tak salah. SDII pon byk bantu saye turun berat. Saye lost 10 kgs dalam sebulan itu pun saye half diet sbb menyusu. Best product yang saye pernah gune. Klo ikut betul2 mungkin dah lebih saye turun. Moral, dont blame others kecuali kite mmg tahu citer sebenar.

      Yang heran , knp pulak budak tu bising lepas serina upload pic dia. Knp sblm ni dia tak pernah melatah?? Saye dah tgk gambar dia lame dulu sebelum serina post gambar dia…. *sigh!!! Nak saman sbb si serina tu berduit ye???

      0

      0
      • Anonymous says:

        kite tgk bape lama boleh mantain berat tu tanpa minum susu ni. citt. aku tun 20lbs, 6 bulan eat healthy, exercise, badan tak naik, makin slim (sbb aku main besi tak mcm ade stgh perempuan jadi hamster treadmill je).. takde pakai susu ajaib pun. makan pun aku still boleh melantak.

        0

        0
        • ash says:

          main besi pun pakai duit beb..yuran masuk gym.. kene beli protien lagi…minum sd2 bg butrien kat otot kita disamping membakar lemak. ..

          0

          0
    • yana says:

      ramai yg tidak tahu secara detail ttg diet alsd2, pada saya product tak salah apa2 pun…mmg ramai testimoni sebenarnya..kekadang terlepas pandang..maybe serina pun tak tahu itu bukan testimoni alsd2. Jadi bagilah peluang untuk Serina betulkan kesilapan dia.tapi bukan dgn cara saman. Kalau dia nak saman, samanlah semua sekali yg pernah guna gambar dia…saya pun dah amalkan diet dgn alsd2, berat dah turun 13kg, apabila tak diet dah 2 bulan…berat masih maintan sahaja..inilah product the best yg pernah saya jumpa.Jadi yg lain, bukak mata n minda..dan harap sangat dia tak saman serina..

      0

      0
  30. azizul says:

    Bila serena nk upload gambar sebelum dan selepas diri sendiri??

    0

    0
  31. me says:

    assalamualaikum.saya adalah salah satu pengguna sd2 sebelum jadi agent.bila dah ternyata ada perubahan pada diri sendiri dan adik beradik pon consumed sd2,baru kami berani nak menjual pada orang.gambar testimoni pun dari adik beradik dan kenalan terapat yang dah berjaya dapatkan penurunan berat dengan consumed sd2.lelaki dalam gambar ni bukanlah diberikan gambar oleh syarikat.ada pihak tertentu mungkin agent sendiri yang tak bertanggungjawab copy gambar ni.bukan sebab produk tak bagus.janganlah salahkan produk.makan produk kurus apa pun kalau dah makan kalah rimau,mana nak kurusnya.pegi bukak website newimageasia.com dan tgk apa ingredient dlm sd2.bukan terus hentam macam orang tak berilmu tapi sibuk bagi ceramah.don’t feel defensive.orang melayu lalau berniaga memang orang melayu sendiri jatuhkan bangsanya.nara,kalau awak tak tau kisah yang sebenar,jangan sebat fitnah buat orang lain bertekak kat sini.kan menambah dosa.cubalah husnuzon.wasallam.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Makan makanan berkhasiat. Makan cara sederhana dan jgn lupa senaman. Badan pun sihat dan cergas mcm akak…. Tak perlulah benda2 ni semua.

    0

    0
  33. nak tahu says:

    ape tue diet atkins? bleh terangkan x? maybe pas ni nk kurus pakai diet tue je! hahahaha

    0

    0
  34. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    serina dh kurus lm? serina kena kurus kn badan serina dulu baru lah boleh jual benda2 nk kurus ni paham tk…..bis orang lain kurus makan benda ni tapi si penjual ni gemok gedempol macm badak berendam amacam !

    0

    0
  35. ema says:

    sd2 ni ejen untung banyak tue sngup mnipu.. ada member larang mkn produk ni sebb dia kate cousin die doktor kat uk.produk ni da diharamkan…

    0

    0
  36. cikeSah Sya says:

    mmg betul fadly ni x ambil pun ape2 produk kurus. dia kuat bersenam, dan berdiet dgn cara yg betul. gmbr ni dia ade upload dlm fb LU SLIM LA BEB, dan fb group KELAS DIET tuk buktikan yg dia boleh kurus tnpa ape2 produk kurus. jd, dr situ la ade pihak yg x bertanggungjawab yg dah ambil dan gunakan gmbr ni dgn sewenang2nya. apepon, diet atkins mmg x bagus tuk kesihatan.

    0

    0
  37. Bicikut says:

    Penuhkan ilmu didada sebelum berkata kata.
    Klu atkins xbagus.sd2 pun xbagus..sbb tiru menu atkins.

    Aku boleh jual vitamin & cakap vitamin aku boleh kuruskan badan dgn syarat makan low carb. Samalah mcm sd2…klu harap sd2 je..jgn harap nak kurus klu x low carb.
    Sapa makan sd2.cuba la mkn mcm biasa..boleh kurus ke tak.hahaha

    0

    0
  38. Anonymous says:

    lgu PENIPU dr tomok KHAS bt serina n dealer sd II .

    0

    0
  39. makcik labu says:

    sd2 pembohong.mana ada susu boleh buat kurus.dah la guna plan diet atkins…pasti kata sebab susu dia kuros….hello….tk minum susu pun boleh kurus dgn atkins diet…kenapa mesti guna plan diet atkins kalau susu tu benar benar hebat?untongla kompany sd2 tu…untung juta juta pengedar dia…tak berkat la duit korang…menipu org ramai….

    0

    0
  40. aku pena ambik sd2…dahla mahal..pastu kena ikut plan diet protin…eh?kalau gempak sgt awat kena ikut plan diet PROTEIN?kenapa tak boleh makan macm biasa tpi ambik produk ni?kemusykilan disitu…….UNTUK PENGEDAR SD2…JGN MARAH ARRR……..TAPI PRODUK NI SEBENARNYA DAH MENIPU ORG RAMAI……KWN KWN….DR FAZLEY BUAT DIET PROTEIN TANPA AMBIK APA APA PRODUK TAPI KURUS 20 KG…ESOK ESOK JGN GUNA GAMBAR DIA UNTUK TESTIMONIAL SD2 PULAK…HOHOHOHO

    0

    0
  41. sokongsususejat! says:

    aku rasa susu sd 2 ni mengarut. susu yang boleh dipercayai dalam dunia ni ialah sususejat.com. tu je. aku kurus ikut blog susu sejat. tak ada pun bayar duit menda, free je. rajin baca blog dia, rajin belajar kira kalori, rajin bersenam, nasi pun hari-hari makan tak ada macam atkins diet pun. blogger dia sendiri pun testimoni, turun 40 kg, amalkan gaya hidup sihat. fadhli ni pun dengar geng sususejat jugak. aku rasa 180 tu bnyak lagi boleh buat dari beli benda yang tak berpaedah ni. dealer dia pun choi la.

    0

    0
  42. Chef Wan says:

    tolong jangan tanya saya apa2 lagi ye saya dah tak mahu jawab soalan2 mengenai anak saya serina dan saya tak bertangong jawab mengenai perkara ini sekian. chef Wan

    0

    0
  43. su cocet says:

    Diet atkin korang study dulu, baru buat baru leh sihat.. SDII ni bagi aku yang pernah mengamal diet atkin, sebijik ja.. keton2 pun sama.. cuma yang tak dinyatakan yang tak dieducate kat semua orang kalau korang amalkan diet high protein ni korang jangan ambik carb melebihi certain2 amount.. (aku dah lupa brp gram).. kalau tak, buah pinggang korang terpaksa bekerja keras..kalau korang nak kurus, pastu nak pi cuci buah pinggang.. silakanlah..

    aku habaq ni sebab aku sayang korang, aku takmau korang kurus pastu sakit.. aku sarankan korang amalkan gaya hidup sihat.. makan ikut keperluan dan bersenamlah..LECEH?? takla.. cuma korang habiskan 30 min ja setiap hari bersenam.. makan separuh dari biasa.. I TELL U…. korang takkan habiskan duit beli SDII dan takkan habiskan duit buat dialisis bila tua nanti..

    korang buat, korang dapat..

    0

    0
  44. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    betol tu jangan tanye ape2 ngan chef wan lagi pasal chef wan nk tumpukn perniagaan dia yg kt singapore tu….chef wan ada bukak kedai makanan kt food court tmpat dia kt singapore plaza datang lah beramai2 eh mesti hepening….

    0

    0
  45. cikeSah Sya says:

    sgt2 sokong komen awk. yg boleh percaya hanyalah sususejat.com saja. :)

    0

    0
  46. miralysa says:

    yg ckp mcm bagus sgt tu mulut xde insuran ke?? ckp mcm bagus tp bangang..klau x nk minum diam je la x pyh nk buruk2 kan produk yg dh tentu bagus..company besar nie x heran la org gila mcm korang..ada company nie mintak duit korang ke??? dh masuk thn baru org dh ke dpn tp korang masih ketinggalan dn otak lembab,dh ramai org berjaya dn kaya..kau ADA??? korang nk dengki dgn produk nie..kitaorg peduli apa lain kali jgn ckp org CERMIN MUKA tu dulu baru nak kondem org..PUIII !!!!x guna punya org

    0

    0
  47. Anonymous says:

    klu x suke pon..jgn smpai memburuk2kan sesuatu brg/org tu.. x baik…

    0

    0
  48. suke ati aku says:

    ape la nk jdi dgn org zmn skg nie…smua same je nk mengutuk diri sendri…kot ya pun xpyh la nk burukkn sesama sendri..nk cri spe slah sape betul sbb xsmua manusia nie perfect xsmua manusia xpernah buat silap..xpyhla nk kutuk2 product nie bgus ke x…s.so..xpyhla nk slahkn saper2…mcm mne business org kite nk maju lau masing asyik nk burukkn sesama sendri..xde plak org nk ckp lau product itu menjadi pada dri masing2??lau yg dh try tue menjadi Alhamdulillah..tp yg dh try xmenjadi mungkin product tue xsesuai dgn metabolisme tubuh badan kite..yg belum try tue xpyhla nk dngr cerita org kutuk product nie ok ke x..sbb lau product nie memg xbgus ke ape bahaya ke knp pihak kementrian kesihatan luluskn???bile product xmenjadi kutuk abis-abisan ..bile menjadi duk puji2…ade org pksa korang beli product nie??xde kan?? xde sape2 pun PAKSA anda untuk beli product2 kecantikan ke ape ke nk kurus ke nk gemuk ke nk ramping ke ape ke melainkn anda sendri paksa nk beli and guna product tue..PEACE.. !!! :) huhuhu

    0

    0