Written by AbangNara | September 6th, 2010

serah tubuh

Gile terkejut kami membaca tulisan CAK semalam di Harian Metro. Tajuknya sahaja sudah cukup menggerunkan. “Serah Tubuh Demi Album“. Kesian kami kat artis realiti yang diguna pakai sesuka hati oleh si komposer tue semata-mata untuk pastikan album dia terkeluar.

Yang si komposer nie pun satu jugak. Dah la dah kawin. Lepas tue depan orang ramai tunjuk baik dengan isteri. Tapi di belakarang orang, sedang asyik bermesra dengan artis realiti ini. Cian pulak kami. Tapi yang si artis realiti nie pun satu gak. Apahal nak mengikut kehendak komposer tue?

Bukan sekarang nie kalau buat album pun bukannya ada orang nak beli. Daripada maruah tergadai dengan komposer hati busuk nie, lagi baik gi balik kampung tanam cili ke. Lagi masyuk duit dapat.

Apa-apa pun moga dengan keluarnya tulisan ini komposer tue akan insaf dan artis realiti lain akan berhati-hati dengan si komposer. Beware ~~~

149 responses to Serah Tubuh Demi Album, Hebat Sungguh Industri Muzik Kita

  1. nobody says:

    first!

    0
    0
  2. Cik Rose says:

    Iskkkkkkk3… sapelah agaknye komposer boye tembage nih??? Sape ye???bagitaulah Bang Nara….

    0
    0
  3. nobody says:

    bang nara, sape komposer tu? bg la hint…rs2 nya sapa??

    0
    0
  4. anon says:

    cat farish?

    0
    0
  5. ina says:

    julfekar?

    0
    0
  6. annedesilva says:

    sape tue?????????????????????

    0
    0
  7. Khairi says:

    Aku rasa aku tahu sapa composer tersebut. hmmm….

    0
    0
  8. natts says:

    macam2 hal dunia seni ni.. sepandai2 tupai melompat??..

    0
    0
  9. aries_april says:

    sape ek?

    0
    0
  10. LieYa says:

    ajaiii??

    0
    0
  11. Miss Poco says:

    tak baik buruk sangka…nanti silap org baru tau…

    yg peliknyer…artis pompuan tu sanggup lak gadai maruah
    kat si nafsu buas tu…

    gilo…

    0
    0
  12. Pengkritik bebas:

    kadang2 poyo jugak tengok media kat Malaysia.. Kalau kes politik, boleh je reveal semua benda kat media atas dasar “kebebasan bermedia”.. tp bila benda yg baik macamni, yg boleh dijadikan iktibar utk semua orang, kenapa taknak direvealkan identiti orang tu?? Kalau dah ada bukti, apa nak ditakutkan? kenapa kalau kes politik boleh je dedah segalanya.. apa beza nya? Adakah media kat malaysia hanya “bebas” utk memusnahkan career politik pihak lawan? atau media digunakan sebagai bahan bg mengajar atau mendidik rakyat? Renung2kan lah wahai rakan2.. Guna akal jugak time baca artikel2 mcmni.. bukan soksek2 jerk..

    lg satu kalau ada kes product2 kat pasaran yg didapati salah sbg contoh tidak halal.. kenapa ianya tidak dipamerkan terus nama syarikat dan jenis produk? kenapa perlu dikias2? contoh: sebuah syarikat kosmestik bertempat di Negeri Sembilan didapati menggunakan bahan terlarang.. Kalau dah terbukti salah, why not just mention it? Kan bagus utk semua masyarakat.. oOoO.. bukan apa, nnt media yg sama memaparkan salah laku company xvz tu jugak yg akan pegi approach company tu utk bg satu pakej pengiklanan yg mantap yg mampu ‘membersih’ kan balik produk company tu.. So they make money by fooling everyone.. I need someone from media to answer this.. haha

    p/s: sapa2 yg nk kongsi pendapat pn boleh.. kalau takut nk reveal kat sini, email sy
    [email protected]

    atau email kepada owner blog ni

    http://nabil-potter.blogspot.com/

    he know how to get me..

    0
    0
    • cikedi says:

      betul betul betul…setuju…lama dah dok tengok…nak ckp nak bg tau kata artis itu ini mcm itu mcm ini..tp x nak bg tahu nama….bg tahu la nama..baru la peminat boleh tau…lepas tu pulaukan…sebagai pengajaran..kita tidak menyokong artis yg melakukan maksiat …ini tidak dok ckp soksek soksek…dok bg org tuduh ntah sapa2..(TIDAK DI TUJUKAN PD ABG NARA ) ni di tujukan pd wartawan CAK…cakap jer la kalo dah ada bukti…kalo rasa takut nak aibkan hamba allah itu (sbb allah marah membuka aib org lain )..lebih baik jgn tulis mengenai artikel itu..ganjaran dosanya sama saja….tapi kalo niat tu nak bg org amik iktibar tu elok la….wallahualam…cumanya harapnya tidaklah mempunyai unsur fitnah….

      0
      0
      • misnur says:

        setuju!klu si artis xnk ckp sape dia.kira mengundang fitnah la ni,org pk la sape artis tu.ckp je sape dia.xyah nak buat2 cerita lariskan paper anda.klu wartawan berani kuar nama n bukti sekali,mesti artis lain takut nak buat bukan2.

        0
        0
        • Ryta says:

          Tu lah namanya wartawan poyo! Berani soksek2 aje….nak reveal perkara sebenar, pengecut beb! dah nama pun wartawan, kalau dah ada bukti dari sumber2 yg boleh dipercayai…apalagi…dedahkan ajelah….

          0
          0
        • Rin says:

          wartawan ni agak pnakut cket, tu yg suke main2 perli2 / bidas2 / kias2 jek, takut kena saman ler katakan.. so mksudnya sume wrtawan dlm pnulisannya xde fkta yg betul2 BENAR lg SAHIH lah kan? hingga takut dikatakan mfitnah..?

          0
          0
        • ERkh.. kalau wartawan siarkan benda tak btol, abes tu kita kena tipu la selama ni????

          tp kan, ada satu pepatah ni yg mungkin ada kene mengena kot (kalau takde pn, kasi kena jugak),
          ” masakan pokok bergoyang kalau takda angin”

          takkan la wartawan sengaja nak create cerita palsu (atau nama saintiknya FITNAH, kalau takda sumber berasaskan?

          tak tahu la setakat mana kebebas bermedia di Malaysia ni, setakat mana undang2 bermedia kat Malaysia ni,, sbb tu sy mintak jasa baik mana2 press kat sini tolong share2 skit.. boleh la kita blaja sama2 kan.. takkan nak share2 mende2 mcmni (kebebasan bermedia) pn tak buleh kot?? haittzzz…

          Ataupn kiasan2 tu sememangnya makanan press utk melariskan sesuatu [email protected]? maklumlah, sudah menjadi fitrah manusia memiliki sifat ingin tahu.. So bila create satu artikel Cth: artis ABC kena tangkap khalwat, maybe bleh attract ramai orang utk baca kot.. huhu

          kalau benar, katakan benar. kalau salah, katakan salah. Mcmana nak tahu itu benar ke salah? Tepuk dada, tanya iman..

          0
          0
        • milix says:

          cth:wartawan terjah c rambut panjang tu:dia kata dia leh jth bgnkan artis..

          0
          0
    • totti says:

      bro, lagi satu ingat kes kosmetik yg paper ‘kecik’ exposed kan pasal krim malam yg merbahaya tuh? tokei kosmetik tu beriya2 nak saman bagai, lagipun dia punya distributor gak dedahkan sampai kene rush kat store kosemetik tuh.. alih2 pas seminggu dua, kompeni kosmetik tu jadi penaja team bola/futsal paper tu siap bergambo serah jersey.. then dorang pun clear kan laa balik kosmetik tu tak merbahaya… wakakakkakakaka..

      0
      0
  13. budi says:

    sape? sape?
    ni patut buat kuiz ni abg nara confirm ada org leh jawab….heeehe

    0
    0
  14. rashid says:

    Tu la…bila kebatilan tak nampak ini la jadinya…harap siapa yang nak jadi artis(perempuan), tanam impian tu kat kubur je…lambakan artis akhir zaman adalah tanda-tanda kecil nak kiamat…sedar la…lagu lu tak leh buat tiket ke syurga la…akal fikiran guna sewarasnya, dengar kata para ulama’..

    0
    0
  15. Miss Poco says:

    duit album tak berkat…

    0
    0
  16. matahari says:

    pelik la…. ini la dia bila asik mengejar impian…halal haram pun tolak tepi… apa la nak jadi…kawan I pun baru nak jinak2 dlm bidang modelling terus terbantut..sebab dapat ajakan dari jurumekap tersohor utk ‘one nite’ ngan dia…. gila ar….nampak syumul jer…tapi kaki sejenis…apa nak jadi dunia nih?!

    0
    0
    • Ryta says:

      Sape jurumekap tersohor tu weh? Reveal jek kat sini…biar satu Malaya tau perbuatan terkutuk dia tu!
      Amboii..nak “one nite” je ek…duit banyak menikah la..ni nak jugak wat maksiat! Apeda…

      0
      0
  17. mrnamie says:

    kalau macam ni, asalkan berani serah tubuh dah boleh jadi penyanyi..GILA!!!

    0
    0
    • Cara tu la yg mudah nak naik bro.. nak nyanyi, bakat tak seberapa.. tgk je la artis2 barat, cth: madonna.. tgk la mcmana depa naik.. hikhik

      kesian kat mak bapak. susah payah besarkan anak, tgk2 jadi mcmni. mak bapak tak mintak dibalas dengan wang ringgit pn, cukup sekadar mengembirakan hati depa.. tp ada jugak mak bapak yg bangga (oh well., ank masuk tv katakan)..

      0
      0
  18. hans kacak says:

    macam dah xada komposer lain sampai sanggup buat benda terkutuk tu
    haih
    dunia dunia

    P/S : Iklan DIGI Nih Patut Kena Tambah Lagi Sikit Lah!

    0
    0
  19. sharinginfoz says:

    memang teruk betul, kalau benda ni makin menjadi-jadi, industri akan lumpuh….

    Hampir Catat 2,000 UV

    0
    0
  20. malaygirl says:

    dalam forum cari ada sebut siapakah kedua ‘manusia’ nie

    0
    0
  21. antupensil says:

    patut la penyayi skrang suara macam kambeng,,hahhaa

    0
    0
  22. pandan says:

    ni artis sama komposor ni .. sama sama mengelenyor .. bahasa mak aku dah ..!!

    0
    0
  23. msmifa says:

    jenis x penah guna akai…taw sOnok ja…tanda akhir zaman…yg pasti mmg jenis x da pedOman hidup…sbb tue senang hanyut dengan dunia…lalai! napa manusia skank berebut2 nak femes…nak jdi artis…nak jdik perhatian walaupun dengan benda2 yg x baek??!!! mmg pelik x da thap! sedey dan asa kerdil sgt diri nie….kalow pk azab nak diterima nanti kalow x sempat taubat…tpi x pa lah! pk lah sendiri yg mana baek yg mana buruk…sja meluahkan perasaan…hm…

    0
    0
  24. Kuncu_jahat says:

    hmmmm akupun rase ajai gak…owhh..kalo aku silap..ampunkan saya abg ajai….

    0
    0
  25. gossip gurl says:

    ajai n alya…maybe….

    0
    0
  26. ladygaga says:

    pengajaran utk sesape yg nak jadik artis….klu takde bakat tulis lagu,arrange lagu tak yah mimpi la ye nak glamer dlm dunia artis…..klu nak glamer gak terpaksa la jual tubuh….

    contohilah yuna

    0
    0
  27. belle says:

    mcm ajai je..huhu

    0
    0
  28. BLaCK MaMBa says:

    hot gak org yg ada nama ‘jai’ ni ek …

    0
    0
  29. Gusti Ayu says:

    Kalau nak ikutkan semua pihak salah…. komposer tu salah..artis pun salah… media salah dan kita (peminat) pun salah ….

    Yang herannya puak-puak ni ada slot khas, program khas dalam siaran tv.. ada sisipan khas dalam akhbar ….. apa artis ni hebat sangatkah… PM sendiri pun tak dak sisipan khas dalam akhbar setiap minggu atau program khas setiap minggu dalam tv …..

    Yang dah sah pernah berzina, terlibat pelbagai skandal, ketagih dadah … tu pun masih promo kat media ….. nampak sangat media masa kini hanya pentingkan untung … sama jugak dengan peminat yang masih mahukan puak-puak yang tak tentu hala ni pujaan mereka ….

    Media ni takut tak laku kot kalau tak dak muatkan cerita artis ….. kalau cerita baik tak pa ….. yang banyaknya cerita yang tak patut dijadikan teladan …. saya amat yakin artis ni yang baiknya dalam 5% je.. yang lebih tu semua haprak ……..

    0
    0
  30. bedah says:

    maybe komposer itu…..
    Ajai?..Cat Farish? Edry KRU? Azmeer?

    maybe artis realiti itu…
    Marsha? zarina? stacy? tom? kat?

    maafkan i andai tekaan i silap….tak kan adnan abu hasan atau ahmad nawab kot….

    0
    0
  31. awal says:

    ler.. sape komposer tu? takut bagitau ka? hahahahaha… aku mau tau.. baru la best kalau tau.. nara bagi informasi yg tepat k.. baru sensasi

    0
    0
  32. Cik Yam says:

    macam-macam dah industri muzik sekarang..yg artis pun satu,g ikot sangat tu kenapa?

    0
    0
  33. bobo says:

    adn..

    0
    0
  34. dome says:

    sapa? nani ngan azmeer ka?

    0
    0
  35. [email protected] says:

    apa2 pun aku sokong kak Ziana n tok Ti….. lari topik lak,,,, heheheh

    0
    0
  36. SWEET says:

    SALAH POMPUAN
    SANGGUP GADAI MARUAH DIRI
    DAN MUTIARA

    0
    0
  37. Miss Poco says:

    kita plak yg beli album diorg…

    0
    0
  38. amoi sarawak says:

    kalau difikir itu sama punyalah…..sama2lah mahu

    0
    0
  39. nak main teka2 jugaklah! hmm.. ajai-marsha kot..!

    0
    0
  40. nightmare says:

    rasanya m. nasir kot, sebab dia cakap dah beranak pinak, m. nasir kan ada banyak anak

    0
    0
  41. TOK WAN says:

    Jelmaan Ariel Peterpon-pon kut. Kui, kui, kui!!!

    0
    0
  42. gossip gurl says:

    to zomby~alya kn msuk bintg RTM thn brape ntah..pastu menang

    0
    0
  43. TOK WAN says:

    Jelmaan Ariel Peter Pon-pon kut…

    0
    0
  44. Ashley says:

    Semalam nmpk ang nara kat surau KLCC…nak tegur segan :-)

    0
    0
  45. zzz says:

    kalau komposer tu salah ,artis salah,media salah ,peminat salah .. dah jadi serba salah ..he.. he .. termasuklah abg nara kita ni ..

    0
    0
  46. it's me says:

    ada lagi ke org beli CD/kaset or seangkatannyer ni? bukan semua main download je ke?? hehehehe

    0
    0
  47. zuriey says:

    smpai camtu sekali sanggup dia jual body..ish3.. dah terdesak sgt nak buat album la tu

    0
    0
  48. Nurul says:

    siapa komposer yg suka tunjuk2 syg isteri kat dpn2 org?…

    1. M.Nasir …no
    2. Azmeer…no
    3. Adnan – no
    4. Audi Mok – no
    5. Aidit Alfian – ?
    6. Lah Ahmad – ?
    7. Edry KRU – ?
    8. Ajai…..?

    Artis/penyanyi tu…

    1. Stacy
    2. Adira
    3. Marsha
    4. Tom
    5. Nani
    6. Kat
    7. Ekin
    8. Idayu
    9. Amelia
    10. Edlin
    11. peserta MYSTARZ LG lupa nama..
    12. Mas
    13. Linda Nanuwil
    14. kawan baik Idayu AF3 tu…lupa nama
    15. Akma
    16. Mila
    17. Amylia

    0
    0
    • basshunter says:

      lor..rajin btl siap wat list lg..hahaha..bgs2

      0
      0
      • chick ke this? says:

        PERGH…siap carta lg…kepoh nau!!
        g baca cari forum la…ada sebut nama siap artikel bertulis lg…kang kepoh2 kt cni, xpsl2 kena sue…
        artif af4 dgn cikgu dia! iskhhhh…sian anak mami..hurmmm

        0
        0
        • industry_man says:

          x yah la nk memanjangkn fitnah. ko x tau betape siksanye artis af4 tu menanggung kesan tuduhan org kat die.. padahal tu sume fitnah.. org luar industri je yg memandai2 buat cerita

          0
          0
  49. Diba says:

    ada lagi…Shila OIAM

    0
    0
  50. P.r.I.n.c.E.s.S.Y.u.L says:

    mcm ajai jew…

    0
    0
  51. cili says:

    terdesak sgt ke dik oii sampai nk gadai2 maruah nih. isshh2………….mulia lg makcik keje cleaner tuh.

    0
    0
  52. sailormoon says:

    keji sungguh manusia2 ini….
    Astagfirullah…..

    0
    0
  53. dapatkan tongkat ali ori untuk suami anda…. jangan beli untuk komposer anda hehehe…. tongkataliori.com

    0
    0
  54. 100PLUS says:

    Bob lokman ngan nabil kot wakakakap

    0
    0
  55. pak Imam says:

    cerita biaq terang supaya tidak menjadi fitnah.kalau betoi,habaqlah nama bagi clear. baru jadi teladan pada yg lain. kalau dah tau tetapi membiarkan pembaca berteka-teki maka dapatlah 2 @ 3 panggu dosa bagi setiap orang yg teka tak betoi dan menjadi fitnah. INGAT balasan ALLAH cukup AZAB………

    0
    0
  56. cik patung says:

    tekaan korang yang :-
    5. Aidit Alfian – ?
    6. Lah Ahmad – ?
    7. Edry KRU – ?
    8. Ajai…..?

    aidit alfian n lah ahmad salu bawak wife ikut diorang and jumpa media ke? rasenye xde kot sorry if aku salah.

    edry kru lagila, wife dia pemalu habis, and jarang sangat ikut edry,kalau ikut pun diorang x show off kebahagian etc

    ajai aku xtaw

    heee

    0
    0
  57. Reena says:

    Dedolu penah terkuar ceta skandal ajai dgn sorang model walaupun dia tgh couple ngan liza (b4 kawin).. tapi ntahlah..wallahua’lam. Berapa ramai komposer yg ada studio sendiri. From there maybe kita leh narrow down the search..khenn..cam ala2 CSI gitu..CSI..Cerita Sensasi Industri…boley???

    0
    0
  58. Reena says:

    Sesapa yg takde keje @ byk free time @ taksub dgn ceta dlm/luar kain artis, leh lah apply untuk jawatan CSI ni..ahak ahak..benefit dia..leh kena maki berbakul2 kalau suspek kes terasa/mula panas bontot, leh kumpul saham dosa kalau teknik pengumpulan info lebih menjurus kepada serkap jarang atau propa jew.. bottom line, pitnah semata-mata. Real deal, leh pemes dlm sekelip mata kalau berlaku adegan2 yg tak hengen tapi ok gak kalau terlihat..cth ala2 adegan bercekau dpn public, serangan kata2 nista dan keji mengeji serta mendefendkan diri serta byk lagi..just wait and see..CSI..coming ur way..hihihi.

    0
    0
  59. azurin says:

    nak glamer, macam nie ler…bukan takat penyanyi jer…model pon ade banyak..especially dengan photographer…standard ler..masuk tandas pon kene bayarrrr…

    0
    0
  60. syuscalow says:

    this is wrong man.. I was so shocked and what such a ‘good’ reporter to advertised this rubbish gossip in news. Whatever~
    pergh, even britney or mariah carey fight (in proper or long way with DIGNITY) for their dreams to become a singer (non-Muslim).
    again, NON-MUSLIM. pergh.. SELAMAT HARI RAYA..keep wasatiyyah in our day life. BUMI dah tua..

    0
    0
  61. fulus says:

    aku rasa Ameer dgn Nani ni…

    0
    0
  62. UdinTogel says:

    apa la korang ni percaya ngan berita2 camni.. berita2 yg ada teka teki ni sebenarnya satu cara nak tarik pembaca.. bila ramai yg baca, naik la hit dia, pastu kalo ada iklan, dpt la duit si pembuat cerita.. aku nengok semua majalah hiburan wat cam ni.. takde makne nyer berita ni selagi tak sebut nama..

    0
    0
  63. Axenz says:

    Itu pun tak tau ka? Ariel dan Luna Maya… kah kah kah kak.. jan mare

    0
    0
  64. Shinta says:

    ajai la.

    0
    0
  65. al says:

    ajai n marsha la tue..

    0
    0
    • qrom85 says:

      Jgn suka2 buat fitnah krn fitnah itu dosa besar sprt membunuh 10 org ISLAM.lbh baik ko cpat2 wat solat taubat takut nyawa ko pendek.kita tengok jew ti lama2 kantoi laaa.

      0
      0
  66. […] Serah Tubuh Demi Album, Hebat Sungguh Industri Muzik Kita (126) […]

    0
    0
  67. angsarona says:

    hulk n hogan?

    0
    0
  68. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  69. Concise and written well, I appreciate for the information

    0
    0
  70. Legalsounds says:

    Pretty impressive article. I just came across your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

    0
    0
  71. Edward Bator says:

    copied your rss feed

    0
    0
  72. Awesome post! Please bare this site up and running, its a valuable resource!

    0
    0
  73. strony www says:

    Proponujemy Państwu kompleksową obsługę stworzenia, utrzymania oraz promocji Państwa e-biznesu.

    0
    0
  74. Mamy XXI wiek więc prawie każdy z nas potrzebuję laptopa do pracy bez którego ciężko byłoby sprawdzić naszą pocztę itp.

    0
    0
  75. Mr Cannella says:

    I made of great deal of cash with phillip cannella

    0
    0
  76. An interesting discussion is worth comment. I feel that you must write more on this matter, it might not be a taboo subject but generally persons are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

    0
    0
  77. I thought it was going to be some boring old article, but it truly compensated for my time. I will article a link to this page on my blog. I am sure my site visitors will find that very handy.

    0
    0
  78. curbell says:

    Have you ever thought about compiling a photo slide show video?

    0
    0
  79. Brad Feldman says:

    I would like to voice my admiration for your kindness for all those that require help on your issue. Your personal dedication to passing the message all-around has been certainly useful and has truly empowered those like me to realize their desired goals. Your amazing useful hints and tips entails a great deal to me and additionally to my office colleagues. Thanks a ton; from all of us.

    0
    0
  80. Lisa says:

    You’re not going to believe this but I have wasted all day looking for some articles about this. I wish I knew of this site earlier, it was a great read and really helped me out. Have a good one

    0
    0
  81. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

    0
    0
  82. Tony Caal says:

    I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thanks, I will try and check back more often. How frequently you update your website?

    0
    0
  83. howdy good website let me definaely keep coming back and then determine once again.

    0
    0