Written by AbangNara | November 22nd, 2012

Memang kalau sudah tertulis tiada jodoh, maka tiadalah jodohnya. Aliff Aziz yang ditemui wartawan Mstar Online mendedahkan yang sepatutnya dia dan Anne Ngasri akan bernikah Disember ini. Sayangnya bukan Aliff Aziz yang dipilih oleh Anne Ngasri untuk menjadi suaminya.

aliff aziz anne ngasri

Abang Nara dapat rasakan kepedihan di dalam hati Aliff Aziz apabila perancangannya tidak menjadi. Benarlah kata-kata “Kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan“. Semoga ini menjadi satu pengajaran buat Aliff Aziz yang ternyata kecewa dengan perpisahan ini.

Ketika masih menjalinkan cinta bersama, kami merancang untuk menamatkan hubungan ini dengan sebuah ikatan perkahwinan pada Disember depan. Memang perancangan itu menjadi tetapi sayangnya lelaki yang dipilih Anne bukanlah saya tetapi orang lain. Sebelum ini, Anne pernah berkata bahawa saya adalah cinta terakhirnya dan jika jodoh kami tidak menjadi, dia akan berkahwin dengan sesiapa sahaja mengikut pilihan keluarganya.

anne sumali

Namun Abang Nara respek dengan Aliff Aziz yang sedar bahawa hanya Allah sahaja mampu mengubati kelukaan hatinya. Itulah yang sebenar-sebenarnya harus dilakukan oleh kita sebagai hamba kepadaNya. Tak perlu kecewa sampai bunuh diri apa bagai yang sering dilakukan oleh orang lain

Jujurnya, saya tidak pernah merasai perasaan cinta yang mendalam seperti ini. Apabila hubungan kami tidak menjadi, ia benar-benar membuatkan hati saya terluka. Sepanjang sebulan lebih saya berehat kerana beberapa masalah kesihatan, saya juga cuba menyembuhkan hati ini. Luka yang terlalu mendalam ini tiada siapa yang boleh mengubatnya kecuali Allah. Saya memohon kepada-Nya supaya kesakitan yang dirasai dapat dikurangkan selain berdoa untuk kebahagiaan Anne. Dia seorang wanita yang cukup sempurna di mata saya.

Bagi Abang Nara, Aliff Aziz pun masih muda. Ini semua jadikan satu pengalaman. Lepas ini kalau bercinta, terus masuk meminang. Tak perlu tunggu lama-lama. Tak ke gitu?

P.S: Le Sorelle, rumah bot mewah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Sepatutnya Kami Kahwin Disember Ini – Aliff Aziz

  1. Cip says:

    Dh tiada jodoh nk buat mcm mn…

    0

    0
    • i'm not a monster says:

      eh kenapa plak ni, jd yg patut kawin dgn anne tu aliff aziz bukan lelaki tu (ntah apa nama pak cik tu), jadi anne x cintalah uncle tu. dia setuju sebab pilihan keluarga, anne jgn buat keje giler, kalau ko cinta dgn aliff ko kawin dgn aliff, muda pun x pe, ko ingat org muda tak boleh pikul tanggungjawab ker..ko jgn samakan aliff dgn aidil pondan tu, kalau tak memang menyesal ko anne, aliff dgn anne lebih sesuai, drpd uncle tu, sempat lg ubah pikiran ni kak anne

      0

      0
      • sunshine says:

        tu laa, nmp gaya anne mcm terpaksa ikut je…
        tapi xpelaaa.. mungkin jodoh dia dgn tunang dia ade hikmah yg mungkin org x nampak
        to aliff aziz, blajar dri kesilapan

        0

        0
        • Anonymous says:

          yekee… takpe la aliff awk kn muda lg byk masa lg…
          kerja la kuat2 kumpul duit byk2.. nnti pinang la anak dara sunti…
          cinta tak semestinye memiliki…

          ssh la aliff klau ko nak lwn ngan org kuat umno.. ko pun nnti daftar la jd ajk umno ramai artis perempuan berenut nak kn ko.. tak hensem takpe boleh tutup lampu janji poketnye hensem…

          0

          0
        • Kiah Propahanjeng says:

          xtau la kenape kiah berair betul tgk si alif nih..teringin nk ade anak ikan mcm die, da la tggi, encem, yg kt dlm tu hurmmm..kiah bygkan mesti gagah.. upsss terlebih sudaaa..

          korang sume nk biskut?? hihi

          0

          0
        • mamakdey says:

          saya bangga anne memilih org umno…parti keramat utk org melayu!

          0

          0
        • bukan peminat artis murahan says:

          Tunang anne yang boleh dibuat ayah….

          0

          0
      • hawa kepala batu says:

        kau nak mampus . . kene saman malu ngn pakcik tu, abis la anne!

        0

        0
      • Raja minah jambu says:

        Elehhhhhhh kau ni macemmmm tak tau la pulakkkkkkkkkk si uncle tu kan orang umno mesti lah anne pileh dia dari Aliff Aziz kannnnnnnnn…..dh dh kau jangan nk suroh Anne ubah pikiran pulak biar dia kawin ngan uncle tu asal kn anne tk kawin ngan UNCLE HUSAIN sudahhhhhh…..kau jangan nk memandai mandai suroh dia ubah pikiran !!!!

        0

        0
    • joyah says:

      sob..sob..sob.. sedih plak joyah baca.. nak nanges…

      0

      0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        KESIANNYE ABG ALIFF NI! XPE CHAM ADA SETIA MENUNGGU ABG ALIFF!

        0

        0
        • haha says:

          kak cham ni dah pgkt nenek dh utk aliff..
          eww. . .
          baik kak cham amik pakcik yang bertunang ngn anne tu dan pulangkan aliff kat anne yep..
          padan sikit..

          0

          0
    • haha says:

      aku rasa la kan..
      AKU RASA JE LA KAN..
      yang family si anne ni tak merestui hubungan diorang..
      dan suh dia kawen dengan pakcik itu…

      0

      0
      • ab says:

        aku pn rasa benda yg sama..kesian seh alif aziz… dr playboy blh btukar jadi org yg setia dlm cinta.. da setia dlm cinta, cinta plak x kesampaian.. umur tu bukan penghalang utk bercinta… sabar la alif…apa yg awak bt skrg ni da betul.. bserah je pd tuhan..andai tol jodoh awak ngan c anne tu, dia akan pulang jgk pd awak..tp klu x, doakan la kebahagiaan dia selalu…insyALLAH, ada yg lg baik menunggu awak d luar sana.. sedih seyyy…

        0

        0
    • Lia says:

      apa yg aliff rasa sama macam apa yg aku rasa skrg ni. aku pun tak pernah rasa cinta yg mendalam camni. sayangnya dia dah tinggalkan aku. huhu. dah 2 bulan lebih since dia tinggal aku, and alhamdulillah aku dah semakin okay. maybe sebab selama ni aku jarang solat, bila benda cam ni dah jadi buat hati aku sakit sangat, and akhirnya aku mula solat untuk dapatkan ketenangan. so ada hikmah semua ni jadi. korang jangan tunggu benda camni jadi baru nak solat. sentiasa lah ingat pada Allah untuk dapat ketenangan dunia akhirat.

      0

      0
    • Aliff Aziz Ex Boyfrend says:

      Saya harap peminat tidak mengait kan saya dengan anne lagi dan saya pun sudah melupa kan segala kenangan bersama anne. dan juga saya dan anne sudah tidak ada ape2 perhubungan lagi.

      0

      0
  2. lela says:

    Tak perlu kot rasanya nk minta pendapat alif aziz lg. apa pula kata bakal suami anne dan keluarga anne… Tak fikir ke perasaan anne yg nk jd bkal isteri org tak lama lg?

    0

    0
    • nana says:

      to anne, angaplah ini dugaan ketika tempoh bertunang. yang alif ni lambat sangat meminang apasal, skrg baru nak kecoh.

      0

      0
      • anak malaysia says:

        hahah..setuju dgn ko. bawak ke hulu ke hilir tapi risik idok tunang idok. mcm tak serius nak kawen je. mcm takat nak kawan je. memang tak manis dipandang pun. kalo betul gentleman dan niat mmg kearah kawin elok bawak family jumpa keluarga si wanita terus. the best man win =)

        mmg aku lagi suka anne dgn tunang dia skrg. sape masih cinta monyet atau cinta muda remaja je kata duit tak penting. sapa dah kawen & beranak-pinak je tau betapa pentingnya duit nak bina keluarga. bukan la nak yg kaya-raya @ duit berkepuk. sekurang2nya stabil la sikit walau tak banyak.

        0

        0
  3. Jodoh says:

    Agaknya… Rupa ada tapi duit x cukup lebat kot. Redha je la yer.

    0

    0
  4. amoi says:

    Takda jodoh…Allah nak bagi yang lebih baik lah tu..bersabar je ok…ada hikmah yang tersembunyi…Allah lebih mengetahui apa yang terbaik utk kita…

    0

    0
  5. Bkn sesape says:

    Mak Jan mentenence tinggi weii.. anak 3 lg. x mampu kowt nk sara huhu..
    Redha jer la :D

    0

    0
  6. lady_jull says:

    aliff aziz saya bujang lagi ….

    0

    0
  7. cecomelanan says:

    boleh da masuk minang sy tu aliff aziz. hek3

    0

    0
  8. nora damis says:

    tak berkenan nora aliff aziz nih.. lebih baik aliff satar.. dark smart ..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    bukan aliff aziz ke yang curang ngan adira

    0

    0
  10. shhhh says:

    sayang..sayang..sayang..cukup..cukup sudah..

    0

    0
    • penyokong says:

      aku skong giler ngan ayat i’m not a monster….anne please jgn la kawen dgn pkcik tua tu….pleaseeeeee…..!

      0

      0
  11. kakikucinghitam says:

    sweet laaa bace isi hati aliff ni… baguslah kalau anne telah mengubah aliff jf baik.. ingt Tuhan… sbb sblm ni kan aliff mcm sosial skit kan… mungkin Tuhan hantar Anne kpd Aliff utk sedarkan aliff….. perancangan yg lbh baik tentunya dr Allah..

    0

    0
  12. verability says:

    Tapi sapa nak jaga tiara?

    0

    0
  13. sha says:

    Sian Alip….memang ak sesuai dgn alip pun….ann dah anak 3..kalau kawin dgn you (orang bujang) nanti you misti jeles dgn anak2…

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      betol cakap kau tu sha aliff tu dh memang bujang hensem si anne pulak janda anak 3 nanti kalau aliff ada show ke shuting ke nanti si anne jeles pulak aliff berlakon ngan artis pompan yg jambu tol tk….jadi biar lah si anne kawin ngan tunang dia yg sekarang ni family dia pon hepi lemas pom lemas lah nk buat camana kan …..

      0

      0
  14. roxannacash says:

    Betul abg nara ckp, alif masih muda…cinta tu bukan terakhir…satu hari nanti alif akan tau yg cinta yg terluka itu akan terubat…tabahkan hati alif…be strong life must go on…

    0

    0
  15. lia says:

    sabar yer dik..akak doakan adik tabah hadapi ujian Allah ni

    0

    0
  16. i says:

    kesiannye..aku dpt rasekn ape yg dia rase..
    anne ikutlh kate hati,cinta yang paling jujur adalah terbit drpd hati bukan cinta yg perlu dipupuk..

    0

    0
  17. said says:

    Sebab Aliff x sehensem orang tua tu

    #Sarcasm

    0

    0
  18. zz says:

    rasanye x perlulah nk kuarkn statement camni..terluka ati tunang anne tu.seolah2 anne pilih dia sbb tangkap muat je..dh putus buat lah hal masing2 kalau bleh xyah komen lg psl ex awk tu..menampakkan ketidakmatangan anda la aliff

    0

    0
    • KAK JOYAH LASER says:

      hua… bila x d bg komen dea asek di kate playboy bagai.. bila komen di kata x matang .. haiyaa…..

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      betol kau cakap tu zz minah jambu setuju biar la dorang buat haluan masing2 n kerjaya masing2 tol tak tkan nk harap kan satuuuuuuuu je kan….banyak lagi pompan yg jambu2 yg bertudong yg baik2 bukan nye anne sorang je yg baik……asal kn aliff tk pileh minah tudong yg eksen baik n eksen alim yg hipokrit sudah lahhhhhhhh…… itu pon sudah cukup sudah tol tak..

      0

      0
  19. alahaii says:

    cinta kadangkala menyakitkan..

    0

    0
  20. kak jah kebaya sendat merelip2 says:

    kau lelaki… so takyah nak kuar statement camtu…bagai merintih rintih…

    be a man… stand up, shut ur mouth up and stand tall.

    nanti orang kata kau “gila talak” pulak…

    yang lepas biar lepas.. takyah dikenang..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko x rasa kot ko x thu.. :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        kot ye pun tak yah laa desperate sangat…. badan tegap, muka ok, bakat dan kebolehan ada…. yang nak sangap sangat apa ke hal? Banyak lagi pompuan baik kat luar sana…. tak payah laa jadi bangang kacau tunang orang…. janji hati kita baik Tuhan jamin dapat pasangan baik….

        0

        0
        • abc says:

          dia mmg lelaki tapi dia pun MANUSIA jugak..
          dia pun ada PERASAAN jugak…
          tak salah kot dia nak luahkan perasaan dia..
          kau pikir logik la.. dia ni betul² da sayang kat anne tu..
          tup² x kesampaian pulak cinta dia..
          dari komen dia pun kau tau dia bukannya nak memburukkan anne atau tunang c anne tu..
          dia ni cuma nak meluahkan perasaan je..
          da orang tu sayang gila..
          kau ingat putus cinta ni, macam kene cubit telinga ke?
          lepas cubit.. 1, 2 minit hilang sakit… gitu?????
          doakan je dia tabah sudah…
          sedangkan dia sendiri pun doakan kebahagiaan orang yang dia sayang
          even dia tau yang dia dengan anne mmg da x de jodoh…
          cinta tak kesampaian, at least dia masih ingat tuhan..

          tabek spring kat alif! :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          ada benda boleh luah dgn orang, ada benda kalau luah boleh merosakkan hubungan orang lain! Ni siap luah dekat media apa cerita…. mmg laa takde niat nak rosakkan hubungan dia dengan tunang dia… dalam islam pun cakap tak boleh kacau tunang orang tau!

          Next time kalau betul2 nak someone, hantar rombongan cepat2, ni cintan cintun lepas tu nak expect confirm kahwin…. dah melepas gila meroyan tak ingat….

          0

          0
  21. berlari says:

    jgn ikut pilihan keluarga kalau takde rse cinta..nti tak psal2 bercerai..jgn menilai lelaki mengikut usia..sbb usia tak melambangkan ape2.. jgn sbb duit,kau snggup kawen dgn laki lain.. kau tnggalkan aliff skrg nti tak psal2 lpas kawen laki tu pulak tngalkan kau.. anne pun bkn budak lgi.. pkir2 laaa :)

    0

    0
  22. lip lap says:

    tp bila nengok gambo masa tunang anne …. cam seronok sgt anne dapat “burung tua” tuuu … huhuhu ..

    0

    0
  23. HERO TUA BANGKA says:

    CINTA UNTUK AKU…
    TUBUH UNTUK ORANG LAIN…
    *dialog Ali Setan*
    POOOODDDAAAAH…..

    0

    0
  24. pretty says:

    Aliff, hal pat spore belum settle lagi! awak da sebok bercinta dgn Anne. Cuba duduk fikirkan kenapa semua ni terjadi pada awak.

    0

    0
    • Raja minah jambu says:

      ye lah !!!!! asek2 nk pikir pasal nk kawinnnnnnnnnnnnn je !!!!!!! mak bapak Aliff dh banyak kasi duit belom ? dh kasi senang mak bapak belom ? inggos maseh meleleh lagi nk kawin kononnnnnnnnnnnn ! Aliff nk kena keja keras demi kejayaan Aliff di masa hadapan ! kalau nk jadi artis jadi lah artis yg berjaya banyak duit ada rumah ada kereta pas tu baru lah pikir pasal nk kawin ! Aliff jangan bimbang dn ragu umor Aliff kalau dh 30an pon Aliff maseh hensem lagi ok n maseh banyak lagi pompan2 yg tergila2 kn Aliff temasok minah jambu ! jadi Aliff tk payah bimbang ok !!! lovc u Alifffffffff ada Hp no ?

      0

      0
  25. SiLLY_LiLY says:

    i love aliff aziz…
    i love anne…
    but tak setuju anne kawin ngan uncle tu…
    **anne … (if u read this) pls back to aliff … dia lagi sesuai dgn u yg comel tu ok…!
    **aliff … pls go for her… u mmg sesuai dgn anne…. no compromized…
    ~~if only this just a dream… kan best… cian aliff~~
    sayang ar kalau anne jadik tawen ngan itu uncle…byk x syok wooo…
    uncle tu x chumellll… aiyahhh ….

    0

    0
  26. akk keppok says:

    eh….!!! mcm mana lak datang statement mcm ni.. seingat aku ler sbb anne putuskan dgn aliff lps raya posa ari tu bila si aliff ni main cinta lagi dgn sorang lg artis cun tu..lebih kurang cinta lokasi lah katakan… korang tahu x keluarga anne dah byk berkorban tuk aliff ni.. sape kata keluarga anne x restu..hang pie tanya bdk tu masa kat KL dia duk umah sape kalo bukan umah orang tua anne?? hangpa semua jangan main tuduh anne dan keluarga dia jer tau… kalo aku jadi anne pun aku angkat kaki…. dah bagi macam2 peluang tp perangai playboy x berubah… bila anne dah nak kawin baru lah keluar statement minta simpati… podaahhhhcittt !! hang aliff..kalo hang dah bersedia nk jadi ketua keluarga …mesti ubah mental dan fizikal . bab nikah kawin ni bukan main-main…

    apa pun x bole !!!! hiskkkkkk hiskkkkkkk hiskkkkkkk

    0

    0
  27. materialistic gerl! says:

    Kenapa anne tak pilih Aliff Aziz???jawapannya senang saje, sebab Aliff Aziz tak sekaya tunang anne sekarang. Anne and family dia lebih mementingkan kebendaan dari semua segi. Walaupun Anne memang dilamun cinta ngn Aliff Aziz, tapi family dia(mak Anne) tak berapa berkenan ngn Aliff Aziz sebab dia hanyalah seorang penyanyi as compared with tunang Anne sekarang yang lebih berada walaupun badannya mak oii, mengalahkan blue hyppo. Tapi kita tengoklaa berapa lama diorang kekal.Cinta atas dasar harta biasanya tak kekal lama..tengoklaa if tunangnya sekarang ada masalah kewangan nanti, adakah Anne and family dia boleh tahan ngn lelaki tue??? nanti.MasyaAllah, memang hebat wang nie di mata diorang ni..Nauzubillahh..

    0

    0
  28. wawa says:

    Tringat anne masa iklan planta zaman 80an dulu.

    0

    0
  29. minah hysys says:

    Wowowo..lagi ensem ex husband anne drpd tunang dia skrg..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    muka tak tahu malu laaa mamat ni…. yang kau nak buat satement mcm ni ape ke hal? kan tunang orang tu yang kau kacau… dah takde jodoh tu sudahlah bangang betul laaa mamat ni….

    mana pergi akak tangan bebulu yang kau syok sangat cium hari tu bangang? Otak letak kat kepala lutut ni laa jadi nya…

    0

    0
  31. tiara says:

    alaa kamal, u kan jnji nk kawin dgn i … Ape ni ?? Anak u si tiara pun suke kt i …

    0

    0
  32. akak qish says:

    siapa tiara???

    0

    0
  33. Tuhan Lebih Mengetahui Jodoh Kita says:

    lagu aliff utk anne..

    sayang sayang sayang kau sudah bertunang.. tertutup sudah bagiku kesempatan..
    dan bukan gayaku rebut tunang orang meski hati tulus cerita berakhir tak senang..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    padan muka alep jongos!

    0

    0
  35. wa taw citer benar says:

    dh la alif xyah nk wat citer ksian….hancur hati sgt ke??asal mse couple dlu ko main2 dgn pompuan lain…bila anne marah ko siap baling2 brg kat die…skang bile anne dh tunang dgn pakcik 2 ko jaja citer konon sedih sgt la…wlaupon pakcik 2 tua n x ensem tp die stia tggu anne sjak anne cerai dgn wafi…wlaupon anne dh tolak die awl2…die still stia n layan anne dgn baik…ko ade???so moral of the story..klu ko serius sgt…awl2 lg dh msuk minang…bknnye main kayu 3…tp cian kt anne..bekan bini pakcik 2 dh gila talak…siap nk serang anne..pdahal die dulu yg lari dgn laki lain..skang bile pakcik nk kwin dgn anne die nk kecoh plak…makcik jge la laki makcik yg kaya sgt 2 kn…xyah ganggu org nk mndirikn masjid…peace no war

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Betul ka wa taw citer benar?klu Gitu citernya mmg patut Anne tinggalkn mamat tu n kawen dgn Pakcik tu..da sah2 aliff ni boya..aq baru teringt gmbq dia bercium dgn Pompuan tangan byk bulu dulu tu..skrg br nk buat statement yg boleh rosokkn ptunagn Anne dgn Pakcik..anggapla da xde jodoh dgn Anne..xyah la nk mntk simpati..buat xwife Pakcik,terima la hakikat bekas suami da nk kawen lain..

    0

    0
    • wa taw citer benar says:

      betul..ni xtipu punye…xyah nk terharu dgn citer alif 2..mcm org2 lain yg d atas gak..anne dlu reject pakcik 2 sbb die xencem laa..anne xkesah pon psal harta sume 2..then die couple dgn alif..knon smpai nk kwin..wlaupon family anne mcm xbrape nk stuju anne kwn dgn alif sbb faktor usia..tp anne nak gak kt si aliff 2..tp bile dh smpai satu thp family anne pon dpt trima aliff…ape yg mamat 2 wat??main cintan cintun dgn pompuan lain…at the same time..anne still be friend dgn pakcik..sbb pakcik jnis yg matured la…xmo paksa2..or may b die gne psychology..klu xjd hubby pon still bley bkwn…bila anne sdih2 die yg bg smangat…sbb terharu dgn ksungguhn pakcik yg sntiase ade kt sisi die…cinta bley bputik kn…to alif, leave her alone…biar die bhgia..klu btul pon ko sdih…hrap ko sedar la…jgn sesekali mainkn perasaan org..

      0

      0
  37. aku sebatang kara says:

    En. Aliff Aziz sila jangan gila talak…hahah

    0

    0
  38. LISA says:

    abng nara,bole temukan lisa nan aliff x??
    lisa trgin sgt nk jmpa dye…

    0

    0
  39. lisa kau da kenapa??/ says:

    eeee lisaa kau nie da kenape??

    0

    0
  40. tutupmulut says:

    best man wins la kekdahnye ye.

    0

    0
  41. cintahati says:

    merengung ke luar jendela opis sambil menyanyi lagu nidji….

    yakinkan aku tuhan..
    dia bukan milik ku..
    biarkan waktu.. waktu… hapus aku……

    sob80x~

    0

    0
  42. imam says:

    Kalau Aliff Aziz perfect, pastinya Anne Ngasri akan frust menonggeng. Tapi Aliff Aziz yg putuskan percintaan atas sebab tutttttt…. Hanya Aliff Aziz sahaja yg tahu…… Dan hari ini dia nak menumpang publisiti Anne Ngasri… Maklumlah Aliff pun kurang popular sekarang….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Memang mantap kena setepek dekat muka! Budget kacak sangat konon, padahal orang tak heran pun! Tak tahu malu punya orang… Terang2 laaa walaupun tak bersuluh, dh glow in the dark…

      Obviously mamat ni nak cari malaysian gurl untuk green card jadi rakyat malaysia. Kalau kau jadi rakyat malaysia pun aku tak berkenan laaa beb, datang sini budget negara sendiri, buat ikut suka hati…. kau nak bawak style kacau tunang orang tu tolong balik singapore laaa bodoh!

      0

      0
  43. amataziedhar says:

    Apa la nak diherankan dgn ann tu, dah la artis ntH apa2 je, ada anak 3 lg. Ko sanggup ke . Baik ko cr yg setaraf dgn ko la wei…cr la ustazah ke, somebody ke, bru berbLui beb…pk ar

    0

    0
  44. amir says:

    jangan lah mula kan pergaduhan, hormat pilihan manusia lain dan jangan ganggu tunangan org..patah tumbuh hilang berganti

    0

    0
    • Raja minah jambu says:

      betol tu amir ……biar lah anne hepi ngan tunang dia sekarang …kenape orang2 ni asek2 nk suroh anne ngan aliff balek ! anne dh suka pe ngan tunang dia sekarang ni…..mungkin dia hensem di mata anne korang ape peduli !!! huh !!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      cerai,, kahwin lagi.. kat dunia ni nisbah lelaki dan perempuan = 1:3, banyak lagi peluang. kalau berduit, sekali petik je sepuluh yang datang tau…

      0

      0
  45. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    Aliff ni pon satu hal lah kenape mesti nk kasitau orang yg sebetol nye dia nk kawin ngan anne di bulan Dis ni !! anne dh tunang baru nk kecoh nak kawin ngan anne bulan dia pesal ???????????? mulot tu diam2 sudah lahhhhhhhhhhh jangan cakap ape2……..Aliff ni maseh budak hingusan lagi lah bab tu dia cakap main hembosssssssssss je tk pikir kn hati tunang si anne ni terluka ke pe atas stment dia ngan anne nk kawin di bulan dis nanti …..lain kali kalau tk jadi kawin mulot tu diam2 eh !!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  46. jengjejeng says:

    Aliffff…ko cari je la yang extravirgin….cam tak de pempuan lain…..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    kesian aliff,, anne kna pikir betul2.. jgn ikut saja kata family..

    0

    0