Written by AbangNara | February 8th, 2014

Maafkan Abang Nara kerana agak terlambat berkongsi keputusan Maharaja Lawak Mega 2013 (MLM2013) yang telah berlangsung semalam. Rasanya semua orang sudah tahu bahawa juara MLM2013 kali ini ialah Sepahtu. Di tempat kedua pula ialah Shiro, kumpulan Bocey merangkul tempat ketiga, Jambu di tempat keempat sementara Nabil di tempat terakhir.
keputusan mlm2013Dengan kemenangan tersebut, Sepahtu membawa pulang RM500,000. Shiro pula RM250,000, Bocey RM150,000, Jambu RM50,000 dan Nabil RM15,000. Kesemua peserta turut membawa pulang trofi. Tema untuk akhir MLM2013 ialah muzikal dan bebas. Sistem pemarkahan yang digunakan ialah 70% markah daripada juri dan 30% berdasarkan undian SMS para peminat.

keputusan mlm2013

Berdasarkan komen di Facebook BeautifulNara, ramai yang berpendapat Shiro sebenarnya yang layak bergelar juara MLM2013. Namun perlu diingatkan bahawa jumlah undian SMS memainkan peranan penting dalam menentukan keputusan. Memang tidak boleh dinafikan kumpulan Sepahtu amat popular dan ini sedikit sebanyak membantu mereka bergelar juara.
keputusan mlm2013
Apa pun, pada pendapat Abang Nara, MLM2013 kali ini sememangnya sangat sengit. Paling membanggakan ialah apabila kumpulan Bocey yang “underdog” berjaya memberikan saingan hebat kepada kumpulan-kumpulan yang lebih otai. Tahniah buat Bocey. Semoga MLM2013 menjadi pemacu kepada lebih banyak kejayaan anda di masa hadapan.

114 responses to Sepahtu Juara, Shiro Naib Juara & Bocey Tempat Ketiga Maharaja Lawak Mega 2013

  1. miss wanny says:

    Menang atas populariti bukan kualiti.. undilaaa berbilion2 pun :p

    1st.. yeay!

    0

    0
    • name says:

      biasa la tu ingat buat pertandingan ni suka2 ja ke?astro nk buat duit so padan la dia menang sbb undian dari peminat kepada sepahtu membuatkn astro dpt income…ni nama dia perniagaan…klu tak mana dtg duit 500k, 200k, 150k, 50k ngan 15k tu klu bkn dari undian…klu nk citer psl bakat bkn undian penonton tp 100% juri br la leh citer psl kualiti…maaf klu ada yg terasa…kdg2 bila kita tak phm konsep kita sibuk menegakkn benang yg basah…adios :D

      0

      0
      • deen says:

        korang ingat duit 500k tu astro bayor selepuk gitu ke?
        Astro akan bayar beransur2… mungkin 5-10 tahun..
        entah2 bayaran duit kemenangan seoahtu yg dulu pun belum habis bayor..

        0

        0
        • skru says:

          saya sokong klau bocey yg juara. at least tempat kedua. Shiro tak layak dpt tempat kedua. klau ikut aku sepatutnyer seperti ini:
          1) Bocey
          2) Jambu
          3) Sepahtu
          4) Shiro
          5) Nabil

          0

          0
        • One Direction says:

          sendunya, program low class yg ditonton oleh golongan low class, buat lawak tak lawak langsung, macam bodoh jer, orang asia memang tak kreatif, very sendu sendu

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          eh ye ke ! eh mana boleh macm tuuuu kalau dh menang mesti mau bayar ngan secepat mungkin ! tk boleh bayar ansor ansorrrrr ingat dorang2 ni kaya ke ! dorang pon ada bende2 yg nk di tolak ..kalau bayar ansor ansor bila nk habis ! mengarot la astro kalau cngini !!

          0

          0
        • Bikin panas says:

          korang plak lg pandai dr juri…bodoh punya haters….

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Bagi aku Sepah lagi better dari Sepahtu..sbb apa? sbb pandangan aku, dalam Sepah, Jepp n Shuib sbg Killer and Mamat sbg Feeder, sgt baik kombinasi ini..bila Sepahtu, Rahim, Jepp and Shuib semua killer..so semua nak naik…so jadi cacamerba..

          Tapi to be honest, BOCEY sebenarnya adalah kumpulan underdog yang konsisten berbanding dgn kumpulan lain..dr segi kualiti dan lawak, Bocey sepatutnya JUARA…but what to do..this is a reality show…Astro sah2 main peranan memainkan watak sbg perancang program ni…kalau tak takkan Nabil masuk final..ini semua kerana DUIT..apa2 pon Bocey tetap JUARA di hati kami..1)Bocey 2) Sepahtu 3) Shiro 4) Jambu 5) Nabil…end~

          0

          0
        • ehm jangkaan aku sama sekali meleset…cuma tmpat ke 4 n ke 5 je yg same…huhuhuhu
          target aku sbnarnye 1st-BOCEY, 2nd- SHIRO, 3rd-SEPAHTU, 4th-JAMBU & 5th-Nabil….
          tapi apakan daya ASTEROKKKK lg bijak mgatur strategi mereka….
          mustahil lah artis naungan mereka xkn jd juara…lebih2 lg artis yg byk mberikan keuntungan kpd mereka ye x ????
          walhal mlm tu aku tgok yg spatotnya juara adalh BOCEY….sbb kualiti lawak mereka sgt bermutu n brkualiti….kami semua sgt terhibur dgn lawak bocey….
          tgok lawak shiro pulak (yg trget tmpat ke2) ok2 lah mmg lawak pon tp yg part lupa lirik tu rasenye x perlu kot nk heboh pada semua org….X CUKUP BT HOMEWORK KE??? come on lah….
          for sepahtu……korang mmg ramai peminat…yes i admit it….tp mlm tu korang lawak biase2 je pon…lawak yg asik2 cmtu….bosan….tp korang jd juara pon dah tau sbb ape…imposible astro nk bg bocey juara kerana mereka dari rncangan bintang mencari bintang…..bukan dari astro….
          for jambu….korang mmg layak no 4 sbb korang mmg lawak pon cuma lawak merapu jelah….so aku tgok pon naik menyampah n bosan…..
          for nabil pulak…yelahhhh rm15,000.00 tu mmg ok lah tuu….mmg layak utk kau pon….lg 1 aku xtaw knpe mse muzikal tu kau leh dpt 4 bintang….adakah sbb kau menangis mtk simpati mse last persembahan ?? huh….trick semata mata….kalau aku jd juri aku bg kau 1 bintang je…pasal ape ??? org dtg nk tgok lawak yg kau olah dlm bntuk muzikal bukan lawak yg kau buat mcm konsert……huh…
          so overall nye, aku sgtlah tidak berpuas ati dgn kptusan astro….sgtlah berpolitik n x adil….logical thingking xkn lah juri 70% x dapat mgalahkan undian yg hnya 30% sahaja ?? sape sbnarnya juri ?? adakah mgmt astro or juri2 yg mcm pilih kasih tu ??
          **** tgok ulangan final MLM 2013 pon rase x hengen…ada pon tgok bocey je….tahniah bocey…anda adalah juara sebenar :D

          0

          0
      • Who's Your Daddy says:

        Ni lah jadinya kalo 100% undian sms, Sampahtu pulak yg juara.. Xpe janji Assteruk duit masyuk..

        0

        0
      • name jugak says:

        asyik nk pertahankan konsep.. jgn smpai 1 thp seni malaysia smpai xda kualiti.. hasil konsep dapat nabil.. kahkah!

        ntah pe2 jerr..

        0

        0
    • peminat bocey says:

      aku harap bocey juara tp mmg dh tahu x mungkin sbb dia artis dr rancangan tv3…. Astro mesti akn bg artis dia yg menang……. Kalau kita tgok blk tiap2 minggu dr minggu pertama smpai final hnya bocey yg konsisten lawaknya….. Mesti menjadi…. X mcm sepahtu dgn yg lain2 pun ada minggu lawak diorg hncur….. Asik ulang2 lawak yg sama….. Bocey mana ada ulang lawak…..

      0

      0
    • aku says:

      alah..program yg guna 100% juri pun..kalau menang belum tentu korang puas ati kan.. contohnya mcm masterchef selebriti… dah sah2 la juri yg rasa makanan dorg..itu pun x puas ati sape yg menang.. pertikaikan org tu jahat la..hensem la..baik la..ntah ape2.. xde org yg sempurna la.. sepahtu menang sbb peminat2 dorg bijak..undi dorg.. tp malangnyer..peminat2 bocey kurg bijak..da tau minat tp x undi..lepas tu melalak je lebey..he3 yg byk x puas ati ni kebanyakannyer org yg x mengundi sbnrnyer..

      0

      0
      • hang says:

        mngundi laa yg dok melalak nih.. xundi lantak laa, asik undi asik sekat.. nak sangat konsep asterukkkkkk tu! blah la..

        0

        0
  2. Olga says:

    XSUKA SEPAHTU TERUTAMA RAHIM,DIA YANG PALING OVER BUAT LAWAK PADAHAL XLAWAK PON,BOCEY ATAU SHIRO YG LEBIH LAYAK JUARA

    0

    0
    • . says:

      bagi aku lah, bocey yang layak jadi juara. Shiro time final kurenggggg lah, buat lawak ulang2 je pasal bangla tu. aku minat lah jugak shiro, tapi jujur lah, malam tu sepahtu lagi lawak dari shiro. btw, lawak dorang ni kekadang turun naik. tetap tak boleh lawan bocey! hahaha . lawak fresh. konsisten tiap2 minggu.

      0

      1
    • peace yo says:

      Jambu yang patut menang bukan Shiro..dan lawak langsung Shiro masa final..lagi lagi bangla bangla bangla…Sepahtu dgn Shiro patut dapat tempat empat dan lima..dapat free free je duit persembahan HAMPEH !

      0

      0
  3. nana says:

    pada pendapat saya la , kalau ikut persembahan pada malam tu , bocey lebih layak untuk jadi juara :)

    0

    0
    • HANTU RAYA says:

      SPAHTU YG BAGUS…SHIRO HAMPEH LAAA

      0

      0
      • hantu raya memang hantu says:

        sepahtu lawak ke laut.. shiro lagi lawak daripada sepahtu semalam..

        0

        0
        • Olga says:

          lepas ni MLM2014 pulak.
          pastu Jozan masuk lg, then menang lg..
          jambu pon join lg dgn lawak2 merapunye…
          pastu MLM2015 pulak, Sepahtu join balik, pastu menang lg..
          program ni berlangsung mcm tu je la in teh circle… sampailah program ni jd sendu mcm AF!

          0

          0
    • lovely says:

      lawak diarong sama jer asyik buat lawak tentang yg gemuk tu kalau xder yg gemuk tu xlawak maner la

      0

      0
      • nanana says:

        huhu.. setuju.. sb ny yg gemuk tu sgt comel n dy pny reaction muke tu btl2 main kan peranan… comel je

        0

        0
    • ahkak says:

      memang…ahkak stuju..bocey layak jd juara…! Tp dh ditakdirkn rezeki memihak pd sepahtu kan…terima knyataan je la..

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Sepahtu mmg layak. Kalau nk compare dgn semua peserta yg lain sebenarnya masing2 ade je kelemahan mereka. Tak dinafikan Sepahtu kuat dr segi peminatnya yg mengundi. Tp jgn dilupa, minat itu tak datang hanya apabila Sepahtu menyertai MLM tp sejak awal kemunculan mereka dlm Raja Lawak lg mereka dh mempunyai peminat yg ramai. Jikalau tidak kerana usaha mereka dr dulu sehingga sekarang dlm mengekalkan prestasi lawak mereka, belum tentu mereka boleh mengekalkan peminat yg sebegitu ramai.

    Masih nk compare dgn Bocey.. Mungkin kemunculan Bocey masih di peringkat awal. Jd sudah tentu lawak2 mereka dianggap fresh dan tidak berulang. Namun Sepahtu telah lama dlm industri lawak, jd belum tentu senang utk menghasilkan lawak2 yg fresh.

    Nk compare dgn Shiro pula. Lawak Shiro mmg ada yg fresh namun masih ada juga lawak mereka yg xfresh dan berulang (spt; lawak bangla, wrestling, nasir bilal khan)

    So kesimpulannya, Sepahtu mmg layak utk kemenangan ini.
    Bocey masih ade job di TV3 dan MLM2013 mungkin boleh menjadi batu loncatan bg mereka utk terus meningkatkan diri dlm industri lawak.
    Shiro masih perlu meningkatkan lawak mereka tp tempat ke2 pun not bad juga.

    0

    0
  5. Abc mizal says:

    Tula mak nabil undi sepahtu sampai 15 ghebu mau tak juara!

    0

    0
  6. budgeto says:

    SERIUS TERKEJUT n TAK SANGKa pihak ASTRO luluskan baju MAYA LUNA UNTUK KELUAR TV.. tak sesuai langsung dengan majlis.. nie rancangan keluarga, anak2 n budak2 pun tgk.. tak sesuai n tak manis la bg budak2 tue nampak baju luna maya yg menampak kan lurah n sebahagia isi DADA nya… Kenapa ye ASTRO tak pantau, nape sebab dia artis luar negara, so dia boleh suke2 je pkai baju pape nak kuar rancangan TV di negara kite. KALU stesen TV malaysia rasenya dah sensored kan bahagian tue.. Tak guna la ASTRO terbit kan rancangan PENCETUS UMMAH nak didik anak bangsa, tapi rancagan hiburan keluarga MAHARAJA LAWAK MEGA 2013 lucah mcm nie. TAK DE Sape ke yg perasan hal tue??? ALERT la sikit ASTRO, kalu artis malaysia yg pakai baju tue mesti tak bagi kuar TV, kalu artis LUAR NEGARA mmmm.. takpela seksi pun xpe… KUAR jela.. Dia pun ISLAM gak, malu la sikit .. HORMATI BUDAYA n SENSITIVITI Umat Islam n Bangsa kat negara MALAYSIA nie.

    0

    0
    • Anoni Kiut says:

      Saya setuju!
      Bila Luna Maya keluar ke pentas dgn baju sebegitu seksi lalu die bg salam pd audience, aduh! tepuk dahi je saya…

      0

      0
      • akusukadia says:

        aku malu nak jawab salam dia dalam keadaan baju dia macam tu…
        walaupun aku tau hukum jawab salam tu wajib,

        0

        0
    • lolool says:

      korang time2 ni lak tetibe kuat iman.aku tgk MLM sbb lawak punye pasal so aku x prasan lak luna pkai bju sexy tp korang prasan.nmpk sgt korang fokus kat bahagian tu.igt la tuhan oi

      0

      0
      • akusukadia says:

        aku rasa kau mesti tak tengok awal2 dia keluar tu kan…terang2 lagi besar depan tv kot tunjuk…kalau tau awal2 boleh kot tutup mata..nie live kau pun mesti TERTENGOK jugak kot…

        0

        0
  7. mface says:

    tahniah pada sepahtu bgelar juara..tahniah pada pemenang2 lain
    semua peserta mmg berbakat besar..kemenangan mereka 70% mrkh dr juri
    dan hnya 30% drpd undian
    jd xdpt dinafikan majoriti kejuaraan mereka juga brdasarkn pemarkahan juri
    kpd peminat2 yg kurg brpuas hati dgn keputusan..teruskn sokongan pd mereka
    mereka semua brada di atas landasan yang sama sebagai pelawak
    prtndingan cuma salah satu pentas karier diorg..
    rezeki sepahtu pd MLM..rezeki yg lain mgkin dimana2
    sama2 kita mnyokong =]

    0

    0
    • hmm says:

      tp malam tu sume dpt 4 bintang. APA CITA?

      0

      0
      • mface says:

        xmgkin penilaian juri berasaskn bintang je..
        physically penilaian sume 4bintang..mgkin ade penilaian tersirat laen yg lebih privacy utk komen diorg scra individu..

        0

        0
    • aku perati je ko ni... says:

      ok… pasal ramai sgt yg x puas hati, sy nak bg komen atas pemerhatian sy la…
      sy peminat bocey.. the reason knapa bocey x mng mungkin strategi asTROLL.. bocey kan dr tv3.. so asTROLL msti la nak retis diorg yg mng.. tak pe, bocey dah terbaik..cumenye rezeki tu belum ada.. sy yakin pasni msti bnyk job dyorg akan dapat.. sy plg suke tgk muka bdk bertiga tu bila sepahtu mng… sgt2 gembira dyorg ni ble yg mng sepahtu… (org tertentu je taw kenapa dyorg suka)… pemerhatian sy, dr situ dyorg mmg dah get ready n taw dyorg mmg xkan diangkat jd pemng malam tu…

      sepahtu….. perjuangan dr mggu pertama mlm2013 smpai mggu final, diakui sgt berliku untuk mereka terutama sekali Jep.. tak cukup dgn fitnah n bnyk bnda dia lalui… sejujurnya sy sgt simpati dgn dia.. apatah lg si penyebar fitnah tu kwn sendiri.. maunya x sentap.. respek sy dgn jep, pasal dia tak melenting pun.. bahkan dihalalkan segalanya
      “Kalau menjatuhkan saya adalah cara mereka mencari rezeki utk menyara keluarga..saya maaf dan halalkan apa yg mereka buat…*jangan bimbang Allah kan ada” instagram @jepsepahtu – 5januari2014
      sy sedar dlm pertandingan adat la ada mng ada kalah… wlaupun rmai yg tak berpuas hati dgn kemenangan sepahtu, pd sy tu tak pnting.. sbb dyorg especially jep dah mng maruah lps diinjak “kawan” sendiri… igt 70% mrkah dr juri 30% hanya undian.. tak de istilah dyorg mng pasal undian melebih2…

      utk “kawan” yg dimaksudkan… kalau dok terbaca komen sy kat BN ni, harap berubah la..x kemana pon kalo nak mng dgn menjatuhkan kwn sndiri… pd sy mlm tu korg pon x perform dgn baik.. lwk pon de berulang jugak…tp x kena bash pon dgn org lain..bersyukurlah x kna hadap sumer tohmahan org. sepahtu jugak yg kena kan… drpd dok menabur fitnah jaja cerita jep over kat wartawan, cermin diri la.. awk tu da cukup perfect ke??? bak kata Jep mse performance mggu ke 10 “nak sangat kite boleh bg, tp attitude tu kite kene jaga” …. jgn smpai nafsu tu nak mng tp smpai lupa pd kwn yg menolong ye… ni bukan kali pertama awak buat hal..
      kalau pun final tu sepahtu x mng tp yg mng tu grup awak, sy tak pun nak bangkang tp cuma satu je tolong renung balik cara awak dptkan kemenagan tu… bersyukurlah sbb peminat anda ada walaupun yg dah taw cerita sebenar masih mahu mnyokong anda.. siap pertahan habis2an…dpt bygkan tak apa perasaan dyorg mengundi anda tp anda buat hal plak kat backstage…

      utk yg tak perasan sepanjang mlm2013 ni, bnyk punchline sepahtu yg punya maksud tersirat sbb mungkin terasa dgn “kawan” yg sorg tu…
      “kawan yg makan kawan, pergilah mampus” mggu 7
      “bagai melepaskan anjing tersepit” mggu 7
      “kalau nak sangat kite boleh bg tp attitude tu kite kne jaga” mggu 10

      n yg paling baik skali lagu yg paling akhir drpd kumpulan jambu masa mggu 7 muzikal “……..jangan hasad dengki, nanti rugi diri sendiri………”
      lagu tu mmg sindir habis2an… mcm pepatah kata cubit peha kanan peha kiri pon terasa jugak… jambu n sepahtu ni mcm adk beradik.. mstilah terasa kalau de org wat taik dgn sepahtu…

      mlm2014.. jambu pon dah wat keputusan utk tak nak mnyertainye…
      “tataplah gambar ni sebab ni la medan terakhir jambu di medan berbentuk pertandingan, tak sanggup lagi jambu lihat perpecahan peminat dan pertelagahan sesama kita..sokong dan bersatulah demi industri lawak negara @yus jambu76 @jamburians aku sayang industri lawak” instagram taukejambu 8februari2014…..

      sy sebenarnya dah tawar hati tgk si “kawan” tu.. bukan sekali ni awak buat hal, tp dah banyak kali… tolonglah jaga kelakuan tu..
      kemenangan sepahtu ni sy anggap rezeki Allah..siapalah kita nak menidakkannya… utk Jepsepahtu.. peminat mengenali anda dgn cara baik..bertahun2 dah anda kekalkan imej bersih utk jaga nama baik anda dan keluarga.. sy respek anda.. harap anda akan kekal sbg jep yg skarang ni.. stay humble ya..utk sepahturious n jeppers, anda mmg trbaik sbb jadi tulg belakang jep utk memberi sokongan masa jep jatuh mahupun naik… respek anda juga… sekian.. peace yow!

      0

      0
  8. azreen says:

    Nape lepas pngumuman sepahtu juara muke sharol terus lain..mcm bngang je xdpt jd juara.. ajak je yg nmpk happy.. mmg shiro lawak..tp lawak dorg xd yg bru…sume da boleh agak..lawak yg common tiap2 mnggu..xunik.. especially part musical tu… sepahtu ade keunikan….sbb tu la dorg mng,,dorg xpnh repeat lawak dorg…

    0

    0
    • mama jah says:

      Yg penting mama x suke RAHIM…. x lawak ponn ok

      0

      0
    • amymatpiah says:

      x suka repicl,bodoh..nmpak sgt x ikuti lawak sepah 2

      0

      0
    • azreen? says:

      motif kata sepahtu tak pernah repeat lawak dorang?

      tengok MLM waktu final jer ker?

      sah-sah lah sepahtu yang selalu repeat lawak yang tak lawak tu.

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        elehhhhhh dh memang astro nk kasi sepah2 menang lah ! kau ni macm tk tau pulak huh !!

        0

        0
    • Arabella says:

      aku ingt aku sorg je yg perasan muka sharol berubah. tp bocey best diaorg nmpak gembira sgt bila sepahtu menang.

      bocey masih baru. kira ok la. mgkin lepas mlm ni org makin mengenali bocey dan makin murah rezeki mereka

      aku xminat sharol sb dlm betul ke bohong dia suka menggatal.lau sesekali ok tp bila slalu rasa muak

      0

      0
    • nana says:

      sepahtu tak pernah repeat lawak? awok memang kelakor. tiap-tiap minggu sepahtu repeat lawak kot. pasal alza. pasal man of the match. pasal rahim takde fungsi. awal-awal dulu pasal bulu ayam.

      0

      0
      • nida says:

        Pasal ular pon same.. Tu sume keje jep le tu. Die tau die popiler. Buat lawak ulang pon orang still ketawa lagi. Sikit2 boleh la ini tiap2 minggu nak bangkitkan naik geli gak telinge dengar. Menyampah. Pastu Shuib nampak sgt menang man of the match sebab kesian/paksaan. Ntah ape2. Die nak pertikaikan knp rahim dpt man of the match knp die xdpt. Dah nampak dah die cam jeles ngn Jep mase die asyik dok ulang Jep xdatang rehearsal. Bepecah belah la spahtu ni pasni. Lepasni jadi smpahtree

        0

        0
    • abcdefgh says:

      woi azreen, ko buta lawak ke?shiro better than sepahtu la derr..apa ko kate?sepahtu xrepeat lawak dorang?pfftttt !!dorang la satu2nya kumpulan yg kerap repeat lawak..
      bole dikatakan every week lawak diulang benda yg sama..klu x kenakan rahim, isu kereta, pening arr , mmg xsah !
      hakikatnya..mmg juara yg xde kualiti..harap popular je babe..klu x makan asap la der..Sekian.

      0

      0
      • eazip says:

        Lu ada undi ke? pongpangpongpang pon tak guna. tu usaha peminat diorang untuk naikkan sepahtu.

        Kalau orang tu tak bagus takkan ada ramai peminat. semua tu bertitik tolak dari usaha sepahtu sejak Raja Lawak lagi.

        0

        0
        • xmen says:

          terbaik komen ko.. wlupun kt stadium ramai mnjerit utk shiro, tp orang kt rumah diam2 je undi.. x payah bising laa klu x undi

          0

          0
        • Melayu Bijak says:

          nak undi buat pe..? buang duit je…melayu memang bodoh ditipu bulat-bulat oleh astro…habis super spontan…ganti af…pastu MLM
          sepanjang tahun astro kutip duit melayu bodoh ni…

          0

          0
        • Melayu Bijak Sangat says:

          dah tak vote lu orang nak bising-bising kenapa. dah rezeki diorg menang usaha peminat diorg sendiri tak payah nak pertikaikan.

          suruh undi kata melayu bodoh buang duit. bila sepahtu menang cakap tak layak blablabla. layankan show dah la..

          0

          0
    • ben1090 says:

      ye ke sepahtu x repeat lawak, awak x tgk tiap2 minggu kot… cuba tgk tiap2 minggu n awak akan tau betapa bnyk repeat lawak yg diorg buat. Shiro hampir setiap minggu bawa lawak n idea baru, cuma bila final je yg diorg ulang semula character mujibur n wrestling, sbb PEMINAT2 diorg komen yg diorg suka karakter tu n mahukan karakter tu dilakonkan semula. Shiro dh bgtau benda ni bbrp hr b4 final. Shiro kata final nk buat performance utk PEMINAT, jd diorg buat tribute utk PEMINAT n karakter yg PEMINAT2 diorg suka. Tp, memang x semua org suka, sbb waktu performance 1st diorg, penonton paling kurg bersorak n ketawa. Saya adlh peminat Sepahtu n sbb saya sanggup tgk tiap2 minggu adlh utk Sepahtu, tp, saya rasa sedikit sedih sbb dlm menantikan Sepahtu, saya melihat group lain perform lbh baik, tp, mrk gagal jd juara semata2 krn juara dilihat berdasarkan final sahaja, n bukan konsisten mereka secara keseluruhan setiap minggu. Saya setuju pengadilan dibuat 70% juri n 30% sms, sbb kalau 100%sms, group2 yg x perform dgn sungguh2 tp, popular akan confirm menang n itu x adil.

      0

      0
    • nana90 says:

      Betul ke Sepahtu x pernah repeat lawak diorg, awak tgk final je kot ni…. kalau tgk tiap2 minggu awak akan tau, betapa bnyknye Sepahtu repeat lawak diorg.
      Dr segi keseluruhan, Bocey n Shiro lbh layak utk menang.
      Berdasarkan komen penonton, persembahan Shiro yg tema bebas di final MLM2013 hr tu, memang kurg. Komen org, Shiro bawa lawak yg sama n ulangan. Tp, bbrp hr sblm final, Shiro ada ckp yg diorg akan buat blk karakter mujibur n wrestling utk final sbb PEMINAT n penonton paling bnyk tgk performance diorg di you tube n jugak feedback PEMINAT diorg yg sukakan watak tu n mahu watak itu dilakonkan lg. Shiro hanya buat kesinambungan utk watak tu n x ulang lawak pun, cuma watak sahaja sama mcm Jep buat karakter tok ketua n bulu ayamnya dlm persembahan Sepahtu minggu 1 dan 2. Utk performance yg 1st tu Shiro buat tribute utk PEMINAT2 diorg. Tp, maybe sbb penonton n peminat x seramai Sepahtu, x semua org suka n penonton paling kurg bersorak utk diorg pd hr itu. Sbg peminat Sepahtu n setiap minggu tgk MLM utk tgk Sepahtu, rasa sedikit tertipu sbb Sepahtu buat best di final n x konsisten tiap2 minggu n mereka juara, sedangkan group2 lain spt Shiro n Bocey x dpt jd juara. JUara ditentukan berdasarkan final, bukan keseluruhan, konsisten ke x, jd, siapa yg best utk final n popular walau x konsisten akan menang, Saya rasa bagus pengadilan berdasarkan 70% juri n 30% sms, sbb kalau 100% sms, kalau x buat baik, tp, popular pun boleh menang. x perlu komen pasal peribadi individu, shahrol ke jep ke, itu kehidupan peribadi diorg, Jambu juga lawak, tp, kalau dinilai sejak dr ML, MLM 2012 n MLM2013, Jambu selalu buat cara lawak yg sama, iaitu lawak merapu yg kelakar. Jd, maybe org yg tgk setiap persembahan mereka dr ML lg akan jd bosan. Lawak merapu memang trademark Jambu, tp, sesekali kalau tukar2 sikit n bg kelainan, maybe peminat suka.

      0

      0
    • anje says:

      OKlah, setuju lah sepahtu juara tp no. 2 patutnya bocey, no. 3 br shiro sbb idea bocey fresh… tp mgkin btul kate slh sorg pengomen kat sini, bocey lahir dr tv3 tu sbb diorg nk bg yg lahir dr astro menang… kalo tgk balik, at least bocey pandai nyanyi what… utk jambu, mmg patut no. 4, utk nabil, nah, dah ko mintak x kisah no. 5, diorg bagi la ko no. 5 (asyik duk ulang duk dpt rm15k xpe… bak kate sheikh haiqal, mintak msti dpt…
      Cuma aku nak suggest kat sepahtu, gabung la balik dgn mamat kalo korg msk balik MLM ni… bkn ape, bila korg dgn mamat, pandai pulak idea korg lbh kpd konsep rakyat (bak kate ahmad idham…) n menjadi… tp x tau la sjk dh glamer ni lwk dh jdik lbh bandor kot… huhuhu…. tu yg duk ngulng lwk tu…

      0

      0
    • anje says:

      OKlah, setuju lah sepahtu juara tp no. 2 patutnya bocey, no. 3 br shiro sbb idea bocey fresh… tp mgkin btul kate slh sorg pengomen kat sini, bocey lahir dr tv3 tu sbb diorg nk bg yg lahir dr astro menang… kalo tgk balik, at least bocey pandai nyanyi what… utk jambu, mmg patut no. 4, utk nabil, nah, dah ko mintak x kisah no. 5, diorg bagi la ko no. 5 (asyik duk ulang duk dpt rm15k xpe… bak kate sheikh haiqal, mintak msti dpt…
      Cuma aku nak suggest kat sepahtu, gabung la balik dgn mamat kalo korg msk balik MLM ni… bkn ape, bila korg dgn mamat, pandai pulak idea korg lbh kpd konsep rakyat (bak kate ahmad idham…) n menjadi… tp x tau la sjk dh glamer ni lwk dh jdik lbh bandor kot… huhuhu…. tu yg duk ngulng lwk tu…

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      ape2 pon jangan lupa yg satu ni > idop umno ! idop pak najib ! idop 1malaysia ! lov u pak najibbbbbb ! we always lov u muah !!

      0

      0
    • MISS NA says:

      xpnh repeat???ko da knp???ko tgk ke x rncngan ni???agak2 la kalo nk backup sepahtu…xpnh repeat??podahhhhh dr mggu ptma smpai sparuh akhir..bnda yg same..tu la asyik syok tgk muka jep..smpai dorang buat lawak same pon ko buat pekak je…

      0

      0
  9. kak zah says:

    Kalau sepahtu takde RAHIM lagi best kot…

    0

    0
  10. chi chi says:

    Lawak jambu yg mencuit hati wpun merapu…tapi pengundi mlysia tetap memilih rupa n populariti..memang lawak jambu bertaraf internasional..lawak sepahtu n shiro sama acuannya..

    0

    0
  11. piah tantek says:

    Aku rasa bocey deserved to be in the 1st place. Lawak masa final best giler. Sepahtu 2nd performance best,yg bebas tu cam kureng sikit. Kekuatan sepahtu pada tema muzikal. Shiro,lawak die masa final xmenjadi. Selalu diorg best je… jambu,first performance okey ahh,yg 2nd dah merapu balik. Lawak xde point. Main membabi buta je buat lawak yg so called cerdik tu. Nabil,serius xbest. Myb,die rasa down giler sbb kes ngan luna maya. Tp okey kot,rm15 ribu die sorg masyuukkk. Dah lah astro,tahun dpn kalau kau ambik lg sepahtu,jambu,nabil,saywho jd peserta mampuih aku taknak tengok lg. Sekian drpd pengulas xberbayar

    0

    0
  12. Komentor says:

    aku respek lwk jambu walaupun merapu tp xde skali pun lwk diorg menyindir atau mnggunakan kelemahan ahli kumpulan sndiri utk buat org lawak. anyways,tahniah sepahtu eventhough to me kalau diikutkan prsembahan semalam bocey lebih layak. how i miss the ole ‘sepah’,lwk yg sgt kelakar n fresh.

    0

    0
  13. kueyteow ladna says:

    BOCEY tetap juara di hatiku…. Suka Bocey.

    0

    0
  14. yg penting happy layan maharaja lawak…….. memang best dan tak bosan tgk MLM…

    0

    0
  15. Saya Juri Professional says:

    Keputusan saya selaku juri pro:-
    Juara: Bocey (fresh n creative)
    N.juara: Sepahtu (popular)
    Ke3:Shiro (konsisten n nmpk effort)
    Ke4:Jambu(merapu tp lawak jgk)
    Ke5:Nabil(1minggu jek menjadi.konsep cerita rakyat.yg lain dia kelaut.sepatutnya ganti ngn SYJ)

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Bocey sikit2 mengenakan kawan dia yang berbadan besar sampai Sheikh Haikal pun terasa. Sepatutnya shiro yang menang bukan sepahtu. Dan untuk yang cakap Shahrol mcm bengang dgn keputusan tolong le hentikan. Dia letih agaknya time tu.

    0

    0
  17. sepahturious says:

    Shiro tuh ngn Jozan pn kalah..
    Ade hati nk fight Sepahtu..
    Yg kowank bnyk bunyi tpi xundi..apakah..
    Ada yg dh turun..
    Jgn salahkn sepahtu..
    Shiro dulu naik..
    Skank dah turun..

    0

    0
  18. pinky says:

    JAMBU the BEST…MUaxxhhhh!!

    0

    0
  19. cik piNgu says:

    berita pasal baju Neelofa yg mcm nk mandi kat kolam renang. xde ke Bang Nara??

    0

    0
  20. MIA NAZIR says:

    SY TETAP SOKONG SEPAHTU ..(JEP) DIA DAN kumpulan sepahtu layak jadi juara ..sbb dia hormat org.dia cuma bahan fren dia je .shiro x layak la..sbb shahrol shiro gatal dalam bet. ke boh. tu…seksi betol nelofa kan dalam AME SEMALAM

    0

    0
    • aduhai says:

      si Jep ni hormat orang?????????????????????

      gi tengok lakonan dia dalam karot komedia…samakan angah raja lawak dengan memerang….dan membahan menghina pelakon tambahan dalam karot komedia…hormat apa nyaaaaaaaaa haihhhhhhhh

      0

      0
    • MLM Prihatin says:

      X der salah aper pon SHIRO dlm betul ke bohong?….minda sempit jer yg pertikaikan kemenangan SHIRO dlm MLM sbb kaitkan dengan Betul ke Bohong? Klu la SHIRO masuk dlm karoot komedia X, mmg JUARA MLM2013 jd hak mutlak SHIRO. Sepahtu harapkan populariti Jep dan undian peminat…
      Saya undi SHIRO mlm final tu..tp nak buat mcmana, dh bukan rezeki SHIRO utk menang. Shahrol & Ajak, teruskan perjuangan SHIRO dlm industri seni Malaysia. Terima Kasih SHIRO sbb meletakkan lawak dlm kelas tersendiri.
      Sharol mlm tu nmpk sangat muka letih, bukan muka bengang..cuma org bangang jer yg nmpk muka bengang tu!

      0

      0
      • budu says:

        ntah..aku pon tak nampak sharol muka bengang..muka letih ada la..aku tgk jepp yang macam ngelak2 masa Ajak salam ngan dia..

        0

        0
  21. MIA NAZIR says:

    SEPAHTU JUARA ..yesssss.kesian nabil…I TENGOK.luna maya yang sendiri terlibat skandal..soh org malaysia minta maaf lak. sepatutnya nabil tempat ke-4.pihak astro x boleh ambil pompuan ni .sbb dah dia org kristian.buat rugi duit je bayar LUNA MAYA .tapi mlm2013 dah habis .im so bored .i nak tengok banyak program astro ni ambil JEP dalam setiap cerita dalam astro…BARULAH SERONOK LANGGAN ASTRO

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      n padan muka nabil dpt tempat kelima kena sumpah ngan luna maya gak Nye huh ! padan muka ! lain kali kalau nk buat kelakar jangan babit2kn n sindir2 orangggggg yg tkde kena mengena ngan kau punye kelakarrrr paham ! ha sekarang padan muka lu ! hahahahahahahahahahahaha !!

      0

      0
    • nana says:

      MIA NAZIR.. Apa nak hina-hina orang beragama kristian? Awak tu sedar tak artis di malaysia ni 98% adalah ISLAM. Kebanyakan artis yang pakai seksi-seksi adalah orang ISLAM!!! SEDAR SIKIT K..

      0

      0
  22. hana says:

    BOCEY=LAWAK KENAKAN ABAM. Tu je kalau tak, tak de modal. Sama gak mcm SEPAHTU dgn RAHIM. At least yang lain tu x ‘memperbangangkan’ orang

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Sya x setuju sepahtu jadi juara coz lawak dorg cuma biasa2 jer..boring la..sepatutnya bocey yg jadi juara coz setiap mingu lawak dorg mjadi..kesian nabil minta raih simpati dgn penonton..

    0

    0
  24. Ntah LA.... says:

    dah menang dah la…. biase ar tu…. jozan pun biase ulang lawak same…. aku prnh dgr lawak dorg yg dorg buat mase MLM2012…. lawak budak2 kecik… juare gak…. lain org lain taste…. bkn semua org same…

    0

    0
  25. lalala says:

    bocey lawk ke? lwk mghina tbuh bdan org bkn lawk la, lg stu g buang beras, tu xbaik, tp xda org tgur pun. shiro lw rpeat pn xpa, dh mmg tau dpt kt sphtu. pmnt rmai. geng lain mn da pmnt srmai drg. mn2 geng wt lwak mngaibkan org mmg xley bla.. tp yg pntg antra smua shiro bt lawk ad nshat la. bkn lwk ksg.

    0

    0
  26. saya says:

    bocey xlayak. buang beras perbuatan yang sngat teruk, tambah lagi bahan orang, sungguh xbermoral. sama ja dengan mna2 kmpln yg sntiasa bt lawak dengn mmbhan orng. itu sngguh biadap. knp xda sapa yng brani tgur. skngla kmpln yng sllu bg nsihat dlm lawk yg dbri – shiro, skrg2nya ad jg nsht yg dbri. erti sahabat dan lain2. cer tgok blik la wlaupn kdg2 lwk drpeatkn

    0

    0
  27. hahaha says:

    skongla si bocey tu. beras pn dtabur dlntai, sdgkn nak tuai bras tu bkn main ssh lg. dh tu lawk yg ska aibkn bdan org mmg xbrmral la. sphtu dn lain2 ska sgt bhan org. xlawak la. plg bnyk bg nsht jst kmpln shiro ja. wlaupn ad rpeat tp nsht yg dbri lain2. so yg lbh layak shiro drpd lwk yg mmbhan org

    0

    0
    • pening says:

      si lalala saya n haha ni org yang same…ye aku tau ko anti bocey…relax la…xpyh emo sgt…org persoalkan sebab sepahtu x lawak malam tu…dpt pulak 500k…kalau betol bg org ketawe terbahak xkesahla kalau menang pon…ni maharaja lawak…org x puas hati sbb x lawak la tu…chill layer…jgn emo sgt…pi masak beras tu…kenyang gk makan nasik…

      0

      0
    • ira says:

      jangan nak jadikan isu sangat tabur beras tu. sedangkan kita kat rumah pon nasi dan lauk x habis dalam tong sampah jugak akhirnya.

      0

      0
    • tokiooo says:

      Si hahaha and si lalala ni kompem org johor ni. Shiro menang pun sbb org2 Johor vote diaorg. Lau x mmg xde ke mane le

      0

      0
    • Anun says:

      Emosional baii….hahaha..anti sgt kau ngn bocey…org yg same je yg komen ni…
      rileks suda bro/sis…g la msak beras tu…mkn nasi byk2 ye…sush org tu menuai padi..

      0

      0
  28. john rambo says:

    memang bonceng lawaknya ada yg okey tp asik menghina mengutuk kwn mereka yg gemuk2 klu x takde modal.Ful time mengutuk fizikal nk buat lawak mana ada jln..naik nyampahpun ada dibuatnya

    0

    0
  29. ADOIIIII says:

    HARAP ASTRO LBH SENSITIF BABA PEMAKAIAN ARTIS/ JURI slps ni.

    MLM merupakan rancangan hiburan keluarga yg dtonton jutaan penonton n mmpunyai kkuatan tsendiri. x perlu gn ppuan2 seksi utk naikkn rating. Peminat skrg bkn bodoh.

    Malu teramat2 dgn pemakaian Luna Maya mlm td! mcm mana leh lepas ni. Sedangkn artis luar negara yg buat konsert pn x mcm ni. MLM bkn rancangan lucah.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jangan nk sebok tentang pakaian orang lah ! rancangan ni pon dh habissssss ! dia sebokkkkkkkk nk cakap2 lagi tentang pakaian huh ! luna bogel ke huh !!!

      0

      0
  30. zass says:

    xsuka bocey… harap kenakan yg gemuk tu je.. same je mcm group lain, xde beza pon..

    0

    0
  31. zass says:

    sepahtu lagi best xade rahim, over kot.. suke terjerit, sakit telinga..

    0

    0
  32. BUNKFACE NO.2 says:

    syj yg ptt menang.. astro politik kuat sgt.. bg kptusan ikut kpla sndr, bkn ikut undi.. membazir je la duit korang undi.. hahahah.. semua dh kena bodoh ngn astrokk6

    0

    0
  33. peace yo says:

    Sepah menang sebab POPULARITI…para penyokong fanatik peminat Sepahtu tidak tahu menilai akan quality bintang pujaan mereka..Sepah tidak menunjukkan peningkatan dari segi persembahan minggu ke minggu…isu yang dilawak kan adalah sama…membahankan rahim…sibuk nak dapat award…sibuk lawak pasal keta…takde peningkatan….manakala kumpulan Siro pulak persembahan akhir begitu hambar dan tawar dgn isu bangla tak sudah…Siro jugak menang sebab POPULARITI !

    Hakikatnya yang betul lawak, yang menghiburkan dan konsisten di dalam setiap persembahan dari minggu ke minggu adalah kumpulan BOCEY dan JAMBU…setiap lawak kumpulan ini dari minggu ke minggu menunjukkan persembahan yang berlainan…dan peningkatan tapi sayang di sebabkan kurang populariti kumpulan yang sememangnya LAYAK untuk menang tidak mendapat menjadi Juara dan Naib Juara..

    0

    0
  34. Bedah says:

    Bocey tetap juara dihatiku… cheewaahhh…
    “aku nak kawen aku nak kawen aku nak kawen” comel btol Abam

    0

    0
  35. pah bedah yo says:

    yang penting nabil no last

    0

    0
  36. syah says:

    ermm sapa pun menang terima je la dah rezeki dorang nak buat camana???!!! yang korang ni complain kenapa?? undi berapa rm?? keputusan juri ke sapa ke lantak la…
    #sokongshirodanundigaknakkasimenangtapitakdarezeki….hahahhahah

    0

    0
  37. Melati says:

    Alhamdulillah …yg penting Nabil tak dapat tempat ke 4..

    0

    0
  38. mama vogue says:

    kalau SEPAHTU dah menang kenapa nak dipertikaikan??? dah tertulis rezeki dia, rezeki kitakan kerja ALLAH swt yang atur2kan tak payahlah ulas kenapa2222,semua kumpulan ada kelemahan dan kelebihan masing2…dh masuk final tu kira bagus la…tp rezeki ni bukan kerja ASTRO yang tentukan!!! ADA FAHAM?? bodoh pulak mama rasa mcm korang ni tak faham2, kalau nak kan kumpulan kesukaan korang menang kenapa tak vote byk2, benda pun dh lepas lain kali kalau tk nak kumpulan feberet kecundang usaha lah promote gile2 sediakan duit top up vote byk2 NAH VOTE KUMPULAN FEBERET KORANG SAMPAI LEBAM!!! Harap ASTRO SILA PRIHATIN DENGAN TEGURAN PENONTON!!!!ALERT PASAL PAKAIAN LUNA MAYA..MASYAALLAH tak sepatutnya ASTRO TERLEPAS PANDANG!!!

    0

    0
  39. mak jemssss says:

    sory nk tegur sket.. ape yg lemah nye di sini kita dapat lihat.. kalo program2 mcm ni.. hadiah utama sgt lumayan smpai RM 500,000… sedangkan juara pencetus ummah hanya RM50,000+ Toyota prius RM100,000= RM150,000….
    byk sgt perbezaan tu.. pendapat mak jemmss la kan… pencetus ummah perlu diberi hadiah yang lebih lumayan dari MLM memandangkan bukan senang nak menghafal surah-surah dalam Al-Quran dan hadis2 . Bukan semua orang yang mampu menjadi ahli ulama yang makin hari makin pupus.

    apa2 pun tahniah kepada yang menang MLM dan Pencetus Ummah.

    Sekian pandangan dari mak jemmss…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      helo mak jemasssss nk berlawak pon bukan Nye senangggggg tau ! ape2 kite buat macm menghafal Quran pun bukan senang nye pon kannnnnn tapi berlawak ni minggu2 kite kena buat kelakar yg lain2 tk boleh di ulang2 n kite nk kasi penonton semua temasok kau skali ketawaaaa paham ! kau ingat senang ke nk kasi penonton n orang2 ni semua ketawa salah silap kena maki !! orang komen pasal MLM dia pulak cakap pasal pencetus Ummah konon pigi dah !!

      0

      0
  40. aku says:

    pada aku bocey pun x derla best mana sgt pun..tp mungkin kita x penah tgk diorg berlawak sblum ni..tu nampak fresh lawak diorg..nk compare ngan sepahtu, shiro maupun jambu yg kita dh biasa tgk diorg berlawak kt tv..jgn lupa dulu jozan pun ada masa2 kita tgk boring lawak diorg sbb dh biasa tgk..so pada aku sepahtu mmg layak…peace yooo

    0

    0
  41. fika says:

    bocey patut no 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  42. nononononoooo says:

    yang paling tak lawaknya bagi akula jambu tu..tah pape..mengarut je…patut depa dpt no 5..sian nabil…

    0

    0
  43. N.A.S.A.B says:

    Suka dgn lawak Shiro sesi muzikal sbb perli warga emas yg join kilauan emas. hehehehehe.

    0

    0
  44. Jua says:

    Sepahtu ~ persembahan mingguan so-so..nampak dorg cm ambik mudah setiap persembahan..klu tgk balik, prop dorg x abes2 pakai sofa je..rahim ngan kain pelekat..adoiyai..best lg Sepah dulu..tiap2 minggu idea freshhh..mmg sentiasa kekal diingatan lah..namun rezki berpihak pd die sbb final dia bjaya cover balik kekurangan die pd minggu2 seblomnye.. (apepon aku ttp suka Shiro)

    Shiro ~ maintain since minggu pertama, tapi sayangnye final kureng..
    tiap2 kali ngk ulangan persembahan dorg pon tak jemu..especially minggu di Johor

    Bocey ~ lawak dorg maintain tiap2 mgu..kerjasama sepasukan pon bagus sgt..

    Jambu ~ legend dorg nih..lawak dorg entam buta je..tapi siyes best! tp apekan daya, rezki lom menyebelahi abg2 berdua nih

    Nabil ~ awal2 minggu MLM 2013 mmg die pegang & klu die maintain bole jd juara rasanya..tapi..bile lawak die dah start menurun2..org da tak fokus kt die lg dah..tambah plk ms kat Johor..die buat lawak yg mmg memeranjatkan sume org..yg aku geram, Harith Iskandar sgt2 berpengalaman..die tau tak akan akibat drpd lagu2 yg c Nabil nyanyi time tu..patut die boleh bg idea yg lg bernas tanpa perlu sentuh peribadi sensitif org lain..

    0

    0
  45. sakit perut aku says:

    saya mmg peminat Jep and sepahtu. cuma perkembangan Sepahtu dlm MLM13 nie kureng sikit kalau nk dibandingkan dgn Bocey n Shiro. tapi takpelah rezeki masing2 Allah dh tentukan kemenangan milik Sepahtu. yang pasal pakaian Luna Maya tu mmg sy bangkang 100% mase die kuar sy nk tengok pun segan dgn member hubby kt sebelah. tak dinafikan orgnyer mmg cantek cuma…hurmmm seksi sgt tue…

    0

    0
  46. love shiro says:

    lawak sepahtu ke laut ! shiro jgak yg best. tiap2 minggu aku dok tggu shiro je..
    1. Shiro
    2. Bocey
    3. Sepahtu
    4. Jambu
    5. Nabil

    0

    0
  47. nampaknya memang lebih ramai yang memilih dan menyukai BOCEY berbanding pemenang sebenar. Ini boleh dijadikan satu batu loncatan kepada bocey untuk lebih maju lagi pada masa yang akan datang

    0

    0
  48. syaya says:

    haha, si bocey yg bt lwak tah pape, xda apa yg leh kta ikt, korg pji hbs2. plik2. yg kmpln bg nsht bum bng2 krg xnk ikt plk. pji la sgt geng2 hna saudra sndri. plg layk shro..

    0

    0
  49. […] Sepahtu Juara, Shiro Naib Juara & Bocey Tempat Ketiga Maharaja Lawak Mega 2013 (109) […]

    0

    0
  50. sukahati aku says:

    sepahtuu memang layak menang sbb popular,,,memanglah rezeki drp allah dan peminat pon penting untuk mereka maju ke depan ,,,cuba pikir kalau xde peminat ,,sume artis kat malaysia ni akan jadi sampah ,,xde job ,org x nak tengok…jadi sumber rezeki tu disampaikan allah melalui peminat -peminat artis tau…jadi dah rezeki…buat perh nak pertikai lagi ,tu sume takdir.

    0

    0
  51. […] Sepahtu Juara, Shiro Naib Juara & Bocey Tempat Ketiga Maharaja Lawak Mega 2013 (113) […]

    0

    0