Written by AbangNara | August 27th, 2011

Ok sumpah kecewa gila baca laporan yang kumpulan Sepah sudah sah berpecah di Berita HarianĀ  hari ini. Kata Jepp Sepah, punca perpisahan mereka tak lain tak bukan kerana sudah tiada persefahaman dan masalah peribadi. Kenapa ini terjadi kepada kumpulan Sepah? Kenapa? Tell me why please.

sepah sah berpecah

Berikut ialah kata-kata Jepp Sepah selaku ketua kumpulan:-

Selepas kemenangan itu (Raja Lawak 2009), semua displin dibentuk oleh anggota Sepah semakin berkurangan dan ia terus tenggelam apabila kami berjaya mencipta nama. Kemudian Tuhan memberi peluang kedua di dalam Maharaja Lawak, kami bina semula nama Sepah itu, tetapi hari ini saya nekad berpecah selepas sekian lama memendam perasaan.

Namun ternyata keputusan Jepp ini sangat-sangat mengejutkan Shuib. Kata Shuib:-

Saya sayang kumpulan Sepah tetapi jika Jep sudah berkata begitu, saya ikutkan saja. Perkara ini memang ada kami bincangkan sebelum ini. Saya tidak ada apa yang ingin dicakapkan kerana perkara ini baru hari ini diputuskan dan kami akan berpecah, apa yang saya boleh buat saya akan menjaga diri sendiri selepas ini.

Selaku peminat lawak-lawak Sepah yang memang mantap, Abang Nara serious sangat-sangat kecewa dengan berita ini. Dah la pelawak kat Malaysia ini tak berapa ramai, tengok-tengok dah berpecah pulak salah sebuah kumpulan yang hebat. Tak tahu apa nak jadi dengan industri hiburan kita. Asal femes sikit jer mesti nak bergaduh dan berpecah.

Namun begitu, Abang Nara ingin mencadangkan kepada Jep dan Shuib supaya bergabung berdua untuk membuat kumpulan baru. Secara ikhlas, Abang Nara hanya nampak mereka berdua sahaja yang benar-benar kelakar dalam kumpulan Sepah. Baik bergabung buat kumpulan baru. Confirm meletup macam Jozan. Apa pendapat korang?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

145 responses to Kumpulan Sepah Sah Berpecah, Abang Nara Kecewa

  1. mamat says:

    cisss,mengong jugak si jeppp nihh.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 16
    • Mirlme says:

      Habis sepah…Tak Habis-Habis… – Apek

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
      • ramlah koyak says:

        nama pun SEPAH… ofkos la diorang suka semua mende yang BERSEPAH – SEPAH.. tak gituh? mmg tak kemana la korang bertiga diknun oi..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 15
      • gorengponsodap says:

        standard la.good things never last long.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
      • red says:

        sayang btol….sume drama diorang aku follow…diorg memang mantap kalau bertiga…klau da brpecah 2….hmmmm

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
        • shygirl says:

          btol3. aq x oleh terima kenyataan lah si kumpulan sepah tu berpisah sedih!!!!!!.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Apat says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 59
      • GIGI JEP SEPAH BUSUK says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 99
        • cik lala says:

          ai…komem ko pedas nk mampus? sape ko eh? Nabil? Kump. Jambu atau Jozan ni?? haha..ni msti kes x puas ati..kalah aritu..haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 19
        • GIGI JEP SEPAH BUSUK says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 50
        • Mawi says:

          Aku pun syak ni Jepp punya angkara. walaupun pn dia best on stage tp kalau back stage ak dpt rasekan jepp ni jenis kaki bengkeng.. ak yakin sngt ! korang tgk la apa jd kat ilya ngan hamdan pas kuar senario dulu x kemana pn karier diorang kadang better lg as a group dr gerak solo..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 13
        • pelik says:

          even mamat macam tak kelakar sangat tapi mamat kira pelengkap “bertiga” tu, sungguh rasa sedih jugak. :(

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
        • sukakulahnaksukajepsepah says:

          hbis tu ? kalo kau ckap ,kira baik larh ye ?? tah2 kau lagi dasyat dri dia . tau komen org jerrrrr . .

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • ALAH..cedihhh

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  2. hafifi says:

    kecewa betul aku….xpelah ada hikmah tu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • cekak musang says:

      HAKKKK THUI !

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
    • peminat sepah says:

      kecewa giler sepah berpecah??!! kenapa?? JEP tolonh pk panjang…nih ke yg SEPAH buat tuk peminat2 dia yg dok undi dia smpai jd JUARA!!…pliss jgn berpecah…mamat on stage xbest tp on tv best la!… shuib n mamat pliz pujuk jep nih…plizzzz

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • nur says:

        jep ni mcm ego skit la…sikit2 nak kata org len bermasalah…ntah pe2..shuib cool je

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • shygirl says:

        betol,aq dah undi diorang masa ML (maharaja lawak) 40 undian tau masa minggu final utk jadikan KUMPULAN SEPAH JUARA MAHARAJA LAWAK!!!!JGN BERPISAH PLEAZZZZZZ!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • bengkel says:

          pastu pe ko dpt bile sepah menang?ade si jep,mamat atau shuib bg ko ckit duit yg dowg menang tuh?silap2 nak pandang ko pn dowg xnak..renti kan la wat keje sia2…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  3. whateverwillbe says:

    jepp nye emo screamo..bawak2ler bertenang dlu ye..kot2 tak jadi berpecah ke..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  4. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 80
    • Fez says:

      Kesian minah jambu ni, dia buat comment yg masuk akal (JARANG TUH WEHHH) pun orang thumb down dia punye comment. Bahahahahah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 4
      • Manjakani says:

        minah ni nama dia dh busuk mcm bangkai cipan x baca komen dia pn org terus dislike. sejak dulu lg dia mintak nk jdi mcm ni mmg KAU DAPAT FREE LAA….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 47
  5. maivia says:

    betul lah kata abg nara tu…….si mamat tu bukan lawak pun,suh dia je keluar dari sepah.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 23 Thumb down 22
  6. fox says:

    adoh kecewe siot!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  7. Aida Hashim says:

    Kalau tak silap, depa baru habis pengambaraan filem pertama kan. Apa akan jadi dengan filem tu nanti ya. Promosinya???? Alamak!!! ruginya penerbit

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  8. lola says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 39
  9. "Joe Jambul" says:

    Ala..biar la nak berpecah ker aper…harga petrol pun tak turun punyer klu diorang tak berpecah “Ada aku kisah”…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 8
  10. lizz says:

    lorr apela nara ni.. kalo si jepp n shuib je tanpa mamat, mesti sepah da x besh da… huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
    • sepuh says:

      betul! wlupun mamat xklakar tp mamat ttp ahli sepah… sepah terdiri 3org dan mereka berjaya bertiga…xelok buang mamat…

      aku rasa mugkin la ada salah faham…cemburu2 sbb slh sorg dpt offer berlakon film…mgkin sbb tu kot*

      apa2 pun aku harap sepah ttp bersatu…come on!!! ayuh org johor!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 5
      • kechik says:

        ntah abg nara nie xbaik ar…mamat ttp ahli sepah..cba abg nara gnti die..haram jadah kompem xlwak lgsong..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 6
        • colorful says:

          dlm raja lawak,,mamat killer taw…dlm drama sepah pun die best..cuma dlm ML je dia kureng ckit,,xleh la trus nak kata dia x best

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
    • kakiwayang says:

      betul…dalam raja lawak, mamat menyerlah kot, xtau la kot bang nara cuma follow maharaja je kan…… dalam maharaja die cam kureng sikit… apepun kalau mamat xde, takkan sepah jadi juara punya…bertiga yang terbaek…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  11. arianna says:

    mane statement dari mamat plak??? xadil la gini…x pasal2 abg nara ckp mamt x klakar dh…apooo lahh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  12. mirrae says:

    serius kecewa gilerrr aku bca.. sepah memang best!!!! kalau berpecah, takut nnt sengat lawak dorg akan kurg.. sedihhnyeerrrr … hope, sepah xjadi berpecah

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  13. abg bir says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 48
    • d bukan nama glamour says:

      ko best sgt ker??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • hadoo says:

      ko layan drama sepah x? ade ke mamat x best dlm drama tu?ak tgok best jer…sama naik ngn jep n shuib…cume on stage je die kureng sket…mamat pelengkap sepah ok…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • ............... says:

        pada pendapat aku la…mamat ni bukan x lawak sebenarnya…tpi dia x berapa kedepan sgt bila atas stage…..sorry to say tpi aku rasa shuib pun xde la lawak mana…tapi bila atas pentas bleh nmpak yg dia pandai nak market kan diri…ada chance jer dia akan mencelah….tapi mamat dia byk tunggu chance dari rebut chance….tu yg nmpak dia mcm kebelakang dri org lain…so aku harap bila dia dah solo ni dia bleh blajar berdikari skit…jgn terlalu berharap kat org….ada chance patut rebut jer….be aggrasive sikit..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  14. ber"sepah sampah" says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 40
    • d bukan nama glamour says:

      mmg la ko ni ber”sepah sampah, sesuaii sgt ngan nama ko…ko rs sepah ni xbesh xyah nak menyemak comment kat cni la…ko tu buta tuli cakap sepah xlawak…kesian org cam ko ni..if xsuke jgn nak kutuk2 lak…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 7
    • hawa says:

      sepah syok sndiri ke komen ko yg syok sndiri?? klu sepah syok sndiri,,xkan le JUARA MAHARAJA LAWAK…ko hadooo??

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
  15. Apa leh buat dah standard artis berkumpulan kot….dah naik berpecah….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  16. alongxp says:

    serius saya sbg org johor n peminat sepah kecewa ar… ingatkan khabar angin je… betul2 berpecah rupenye… sy stuju ngan cadangan abg nara, diorg berdua patut bergabung.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 12
  17. dea says:

    mamat memang tak kelako.. ape menda yang kelakarnya kalo duk terkinja2 cam be…..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 12
  18. bersepai..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  19. iqbalhakimi says:

    aduhai…asal berpecah plak kumpulan sepah ni..sayang betul lah…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  20. luvjep says:

    xkisah la nak berpecah..kan ke rezeki msing2..and msing2 ad pendirian..jep bkn nak berpecah tp mybe itu yg terbaik..even solo pon dorg akn tetap lawak..go go go jep,mamat,shuib!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  21. hai says:

    sedihnye…;((
    gabungla balik sepah….;(

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  22. angah says:

    lorrrr berpecah jugak ke…jep kata lain, shuib kata lain..apa dah jadi ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  23. gegul says:

    agk sedih ble dowg berpecah,syg kot da lme bersme.mamat 2 lawak je tp myb dia xdiberi peluang.sb slu dia dpt watak ckt2 je.ape2 pn sepah mmg bez r..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • piano says:

      betol2…mamat 2 mcm dipinggirkan je…watak die ckit2 je…jep conquer habis

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  24. Dafi forever says:

    Shuib nk buat kumpulan ngan dafi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  25. Peace women says:

    Hmmm, sia2x jelah slama nie aq vote diorang dlm ML hari tu, last2x ini lak jadi.. Baik lah aq vote Jozan tuh, still in da gud shape diorang, tak der lah nak gado2 cam nie, mcm budak2, tak pro langsong !!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  26. hadoo says:

    adoi la JEPP…mmg ar jep yg pling best n lawak,,,tp statement jep mcm emo laa..relax la..bila ko wat statement cmtuh,,nmpak cm ko plak yg bermasalah…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  27. akuh says:

    mamat on stage mmg ke laut,,tp klo dlm drama,,die sama naik ngan jep n shuib…mamat pelengkap sepah ok…ketiga2 dorang best tp nak wat cemane kan….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  28. hawa says:

    jgn le bandingkan ngan JOZAN..jozan 2 bukan 1 kumpulan…dorang gabung bila perlu jer…ingat senang ke nak kekal sbg 1 kumpulan ? dgn bermacam2 karenah n perangai…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
    • Peace women says:

      Okay2, cayer salah sbb bandingkan diorang ngan Jozan, tpi please lah, cayer nie peminat diorang, apsal diorang nak berpecah sbb hal2 kecik cam tuh ? Serius abis prepaid aq ngevote diorang… Hmm..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  29. hadoo says:

    KEJAP…aku PELIK giler la….aku mmg minat kat JEPP sbb dia plg lawak…tp kan,,,ape hak die nak bubarkan sepah???lain la klu dia kata “sy tarik diri dr sepah”…rasanya dia xde hak kot nak bubarkan sepah..mamat n shuib mcm x diberi peluang wat keputusan lak…ape ni jepp??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  30. aku says:

    jepp slalu bg statement x puas hati dgn ahli kumpulan lain…abis org lain xkan xde perasaan x puas ati kat die kot…cuma org x ckp je…mase interview ML aritu pon,,muke jep cam x puas ati je…ketat semacam..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  31. hmm... says:

    bler da perasan bgs cmni lah jdi nyer..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  32. bintang says:

    aku penah jumpa sepah kat kedai mkn kat pantai puteri…. jep ni rilek je orgnya tp si mamat ni memg poyo tahap cipan…. ckp punya le kuat kat dlm kedai mkn mcm nak bgtau org lain yg dia ada kat situ…. muka dah le berlagak yg amat…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  33. Zul's Stuff says:

    No More Sepah la Pasni…Harap Jepp&Shuib Bergabung bak kta abg nara…best diorg 2 je..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  34. pman says:

    baek pnye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  35. Zul's Stuff says:

    no more sepah la pas ni…cdgn abg nara spya Jep dan Shuib bergabung mmg 1 cdgn yg baguih…harap diorg pertimbgkn

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  36. kupu kupu albino says:

    jepp mesti jeles sal dia sorg je xde bunge2 tayar,ops! bunge2 cinte kat sblah cam suib n mamat an3?sal 2 meroyan camtu. Even mamat jong pon dpt fida yg kiut2:hikhikhik
    rilek ar jep…makcik2 kat kg aq ramai agy yg solo menantikan u! Calling2 taw………!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  37. anai anai vegeterian says:

    jep jeles ngan suib n mamat sal dia sorg jer xde bunge agy.2 yg meroyan x memasal 2.mamat yg jong pon dpt fida kiut wooo….hooo….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
    • murni says:

      jep ade laa awek…tp die jenis x show off…i kenal jepp ok…lgpown antara 3 org tuh,,jepp plg hot…nak wat mende die nak jelez…cehh..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • beskut ding dang says:

        hottt???!!! X same maksud dgn HENSEM kan? Wakakakkokokrunch!!
        Ne taw pd mata u olls jep same dgn kim hyung joong kerrr
        btw aq still minat lawak jep.tp tanpa menipu diri sdrik n menyedapkan ati hard die fans dia honestly jep x ensem sechoit pon..pd mata aq la…no offense:

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 8
        • gugugaga says:

          ckp besar,,klu bg kat ko,,ko nak gak…haha…amik la kim hyung joong kafir laknatullah 2..geli aku bile dgr org kate korean 2 ensem..mlayu x sedar diri..artis pompuan yg cun2 pon ade yg angau kat jep ok…ko taw aper?

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
      • kelly says:

        ha’ah…jep ade awek la…lg cun dr fida (awek mamat) n adda (ex mamat) ok….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. ratia says:

    kalau ye un sepah nak berpecah..xperlu kowt dorang nak kuar kan statement bagai..diam2 sudah…berdiam diri kan lebey baik..fans xkan realize pnyer kalu ye un deme seperate.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  39. sepai says:

    ni mesti kes si mamat asik dok sibuk ngan awex je..lawak x seberapa..erm..kalu jep n shuib ok..bole idup.mamat ada p0n cm xde je.biar la dia mabuk ngn dunia cinta dia.cmane fida bole tngkp cintn ngan dia..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • killer says:

      ntah nye…wat lawak gitu2 je…tp kecoh psl kisah cinta…x sesuai la…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  40. gigi rongak says:

    bgsla..bnyk sgat ketawa mematikan hati..xde pelawak lg bgs

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  41. hanzmil says:

    apasal la nk bpecah2..tp antara dyorg btiga ni,sory to say la si mamat plg x best..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  42. hahah says:

    MAMAT TU YG MENUMPANG POPULARITI SEPAH UNTUK MENGORAT SI FIDA…MACAM PINANG DI KUNYAH UNTA…AKU SOKONG SEPAH PECAH BIAR SI MAMAT TU BUAT LAWAK BODOH SENDIRI HAHAHAHAH..HUDUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 8
  43. dzuandiey says:

    sokongg…biar dorang bergabung…rasanya lagi mantap…rugi la kalau berpecah gini..lawak-lawak diorang memang menjadi…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  44. MummyQQ says:

    Noooo.. Jgn la bpecah.. apa pn problem dalaman yg ada, bwa la bbincang.. klu dh bpecah, pasti semua x kn kmana jg 2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • aku hebat says:

      ko pun main plant VS Zombie ke? dialog “Noooooo” kluar time tuan rumah kena makan dengan zombie… game ni memang terbaek! hahah

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  45. watanabe mika says:

    takper…takder sepah, amir i’m sorry kan ader :p

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  46. gua hensem says:

    ni smua slah mamat r ni!! becinta je keje!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
  47. xeph says:

    kecewa =(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  48. gidis melayu says:

    ala~ dulu Jep dan anggota sepah menafikan tentang isu ni.. Kecewa lah kalau macam gini.. Tak fikir langsung tentang perasaan peminat mereka yang sanggup membelanja wang untuk mengundi and support mereka.

    Seriously , saya sedih . Lebih-lebih lagi saya memang meminati sepah sebelum ML l. Jep , Shuib dan Mamat tetap di hati walaupun mereka dah berpecah .

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • hawa says:

      x dpt la nak tgok aksi dorang dlm drama2 lg pasni…no more drama raya n smbungan silalaitamplom yg lawak gile 2..seriously they broke my heart =(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. wanputra says:

    Err..camne aku nak release tension pasnie. Sepah oh sepah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  50. Hackers_1978 says:

    Sepah berpecah sbb fan2 fanatik dia berlagak sgt masa maharaja lawak…sampai sanggup kata fan org lain mcm monyetlah, anjing lah….skrg rasakan…padan muka….hahahahahahahahaha….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
  51. Dhamam says:

    jepp dengan shuhaib harus bergabung, mamat tu lantak lah dia x lawak pon

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  52. sliz says:

    masing2 muhasabah diri ye…”Go Back…dan mtk maap dengan pasangan Ustaz & Ustazah tu ye…adik2…wallahualam….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • kaki says:

      ustaz ustazah rilex jek..dont wory..xde sape yg trase..bnd ni dh lame org sebut=)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  53. walaweh.. says:

    AIK…MULA2 KLUAR CRITA ZIZAN MULA KERAS KEPALA.

    LEPAS TU KLUAR CITER PASAL SEPAH BERPECAH..

    LEPAS NI AKAN KLUAR BERITA PASAL NABIL & JAMBU PULAK KE?

    LEPAS TU KLUAR PULAK CRITA MAHARAJALAWAK PUAKA?? HUHUH

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  54. munut says:

    ramei yang dok bambu si mamat..kot-kot shuib ngan jep yg xsebulu cane??? alaa.. biasela.. dlm besahabat slalu konsep dia elok genap. kalo bilangan ganjil ni ade la sorang dua tecicir… biaser la tu…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  55. Sepah sepoi bahasa says:

    Apeee?? sepah nak berpecah??…teperanjat boboi..heheheh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  56. lagubestbest says:

    Ada aku kesah??

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  57. kunangkunang says:

    kesian dekat orang yang ngundi dorang time RL dengan ML. kalau naik bukan atas dasar undian dan duit dari peminat takpe gak nak pecah koyak rabak ke apa. haihhh la sepahhh oiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  58. nana rina says:

    kumpulan sepah nie sptot yer ambil kumpulan senario as their mentor..berapa lama kumpulan senario bertahan dalam industri..tipu kalau kumpulan senarion tak ada msalah disiplin atau peribadi tp diaorg still bertahan sbb nak menghasilkan kualiti dan entertain peminat dia(walaupn lawak tu kdg2 hancuss)..jgn disbbkan hal disiplin tros nak separated..sayang la..kumpulan sepah nie ada potensi nak pergi jauh..masing2 ada bakat tersendiri and ada kekuatan dan kelemahan..hmmm..moga2 dipikirkan balik..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  59. faiz says:

    mcm 2 laa bile da jd artiss!! xley dok bincang masalah peribadi… diorg 2 dah kire gempakk da kowtt

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. dino says:

    ni la melayu ,bila senang sket lupa asal usul..skang senang bole la ada ada duit byk,ada bmw m5..igt2 la masa depan karang tergadai kete tu xpe ni tergadai anak bini..haruuuuu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. jane says:

    haishhh…….ingat boleh ganti senario….. belum apa2 lagi dah berpecah…. setakat nak buat lawak pon korang boleh tak sepakat lagi… hmmm kalau kita org suka pelawak omteh nanti korang kata tak sokong industri tanah air..bila .dah sokong korang lak buat taik… buat penat aku minat korang dulu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  62. Gabaltorix says:

    Sepupu aku org Astro and handle Raja Lawak, die cakap semua adalah sebb duit…

    Jepp selalu nak paymeny tinggi sebab die je yang buat lawak..(which mmg deserved pon)

    yang lain x puas hati sebab konon kene be fair (which is bullshit kalau mamt tu camtu)

    So ASTRO agree ngan Jepp and in fact kadang2 rahsiakan bayaran yang lebih Jepp tu dapat…

    camtu la serba skit citenye =D

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • sigh says:

      maybe gak jepp rasa x puas hati…die yg dominan tp bayaran nak bagi sama rata…mane leh mcm 2 kan..jep mmg deserved bayaran lebih tp bile bnda ni kerap brlaku org akan anggap jep ni demand…so sblm bnda 2 berlaku elok le dorang split..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  63. mUmy nOmEy says:

    eNth lA..bG aQ sepAh tBaek.
    sYg sGt lAu pEcah..
    pApew pUn aQ mNt shUib..
    dyE Mmg lAwak gLer..
    jEp n mAmat pUn bEst gAk..
    sepAh please jGn bpEcah..
    syG cGt kT kOrang!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  64. member says:

    1 hari nti dorang mesti menyesal punye…yela,,same2 dtg dr kampung nak cipta nama..naik turun dlm industri bersama…tibe2 bile da glamer (menang ML) mula ada rasa x puas ati sesama sendiri….sungguh korang akan menyesal 1 ari nti…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  65. Ajib says:

    wahhh dah ada geng2 peminat yg menentang pembubaran ni

    http://www.facebook.com/pages/1-Juta-Peminat-Menentang-Pembubaran-Kumpulan-Sepah/126256944138810

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  66. Tina turner says:

    Mamat tu best sebenarnye. Die tu kire lawak la gak. Tapi kesian dia tenggelam sebab jepp n shuib lagi lawak dari die. Tapi mamat lagi lawak dari korang yang cakap dia x lawak

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  67. huhuhu says:

    aku ase biarlah dorg berpecah.masing2 ade je rezeki sendri after dis.bukan ape..dari dorang asik brebut n berdengki…better diorang bawa haluan masing2..who gives more, will deserve more…huhuhuhuhuh..xgitu?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  68. Nasi Arab says:

    memang x setanding zaman lawak
    do re me
    labu labi
    bujang lapok
    kekal abadi

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  69. koya says:

    oi sepah..klu tau korang nak jd cmni,,bek laa x pyh bg korang menang ML aritu..klu korang x femes cm dulu pon xpe..ni da femes byk cengkadak plak..mcm2 hal…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  70. triple j says:

    Haa?Dah berpecah?Terperanjat boboi!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  71. jebon says:

    mana xnya…mamat ngan shuib dah ada komitmen….jebb je yg lone ranger skang….payah la member nak bsatu mcm dolu…bukan diarang xkalakar ke xgeng…tp ble semua orang dah pk benda lain..sedangkan yg sorang nak lead semua memang payah…tp nak watcamne….bak kata juri raja lawak dolu..jgn berpecah..kalau x habis bersepah…jadinya kita tunggu dan lihat sape yg boleh berdiri sendiri tanpa SEPAH! “Manisx kurma itu???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. buluh runcing says:

    gua mmg tak heran kalau sepah ni berpecah dan bersepah……sbb org2 johor ni mmg poyoooooo……baru glamer sikit masing2 tunjuk poyoooo……ko tgk masa ML kat stadium larkin itu hari….punya lah poyo org2 johor ni support sepah……mcm lah johor ni baguz sangat…….satu lagi ko tgk si tokey tu….baru glamer sikit dah tinggal anak bini…….cerai berai…….herrmmmmmmm agaknya mmg semua org johor mcm ni kotttttt…….ptuiihhhhhhhh

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 7
    • org johor says:

      ptuiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhh balik kt ko..waahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • dedalu says:

      pehal lu nak kutuk org johor???lu org mane ni??lu bagus sgt? org johor poyo sesame org johor je,yg lu gelabah pahal?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  73. Mira says:

    Salam,

    Saya seorang yang jarang tengok produk hiburan tempatan kerana faham- faham jela level kualiti produk tempatan ni macam mana, macam tahap longkang. Sebab itu ramai ibu bapa yang inginkan anak mreka tidak mempunyai mentaliti third world country galakkan tgk cerita orang putih walapun terpaksa membayar harga yang mahal kerana cerita org putih ni wajib ganas dan fokus pada seks (disebabkan revolusi seks).

    Selain daripada Pimai2 Tang tu, saya boleh terima sedikit lawak senario, apek (bukan mudah utk apek mencipta nama dgan bergerak solo, dia korbankan banyak perkara, kerja kuat, konsisten dan attitude bagus, personal problem seperti dadah tu lain cerita) dan kemudiannya muncul sepah-3 jejaka dari johor yang tiada rupa pelawak langsung tetapi berjaya mencipta fenomena. jozan ok tetapi tiada konsistensi. sepah tidak pernah sekalipun buat saya hampa setiap kali menyaksikan maharaja lawak berbanding kumpulan2 lain yg mmg mcm hampas. bukan senang nak cari kumpulan lawak tempatan yang berdisipilin, ada konsistensi dan paling penting jaga speed, x lembab macam drama tv1.

    malangnya, nama pun budak kampung, budak kilang dan dengan berita ini sudah menunjukkan yg mereka memang tidak berpelajaran. RM350 ribu tu banyak ke? Boleh makan 30 tahun? Kadar inflasi di Malaysia jauh lebih tinggi dari apa yang bank negara umumkan (ada campur tangan politik dan nak jaga investor relations), ada yang baru kahwin, dalam masa 2 tahun shj akan habis duit yang mereka ingat banyak tu.

    tengok mawi, tengok nabil-sekali mereka silap, hancus….culture di malaysia ni sangat senang, tidak seperti di hollywood yang lebih terbuka dan banyak evolusi. contohnya datuk siti, sampai ke mati pun lah dia akan menang semua anugerah yang ada. michael jackson pun ada had tetapi di sini tiada. jadi untuk berjaya disini agak mudah, it’s all about face and attitude, kalau ada bakat bonus la tu.

    setiap anggota kumpulan sepah tiada siapa untuk disalahkan dalam masa 2-3 tahun kecuali diri mereka sendiri. kalau peminat kecewa boleh tahan lagi, tapi perasaan itu akan menjadi benci kerana mereka kufur nikmat dan yang paling teruk, pengkritik industri akan guna nama mereka dalam setiap reality tv show….”kepada adik2 yang baru berjinak, kerja kuat dan sentiasa bersyukur….jangan jadi macam sepah”. ambik kau.

    Three of you have nothing to blame other than yourself. Orang lain macam nak mati nak menang, ini setakat menang 2 -3 kali dah berlagak. Baik x yah buat kumpulan at first. Melayu. What a joke.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • simai1234 says:

      wah..betul pnye hentam ko ye…klu aku jadi sepah kompom aku lempang ko 6 harakat…hahaha..seb bek aku bkn sepah..biasa la..org kite msyarakat kite..sme same je…toksah ckp org jauh2 la..diri kite ni ha..check blik..sme ni dtg dari diri sndiri…cme beze title artis n non artis..xpola..yg mano baek kite ikut, yg mane buruk, kite hindar…x gitu???

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Prince_Zock says:

        tp aper2 hal pon kiter ptot m’nyokong industri tanah air… x kesah la citer melayu, cina n tamil skli pon…. kalo bkn kiter saper lagi??????? org luar x kn m’nyokong industri kiter….. nie asyik nk sokong industri luar baut aper???? x gitu?????korg dpt duit ker klo sokong indutri luar???? korg pon leh pkr knpe industri kiter jrang pcah box office kt luar???? slh 1 nyer s’glintir dr kalangan kiter yg x pnh nk sokong industri kt malaysia nie…. n slh 1 sbab malaysia x maju pasal ader org yg mcm nie la….

        so korg pkr kn lah sndri….. yg mner t’baik…..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  74. sepah lover says:

    Sepah…datang bersama – sama..jadi baliklah bersama
    jangan berpecah….

    ingat!! di belakang anda masih ramai yang menyokong sampai anda ke tahap ini…
    jangan lupa diri…

    BERGABUNGLAH KEMBALI….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  75. adie says:

    sgt kecewa. peminat rasa tidak dihargai. mereka lebih pentingkan perasaan sesama mereka shj. ikutlah contoh senario. smpi sekarang kekal walau dah suam-suam kuku tahap lawaknya. walau ada kala masing2 dpt offer sendiri. tp tetap bersatu. semoga SEPAH tak bersepah-sepah.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  76. ida says:

    habis la sepah lepas ni,rasa x kemana pun,suip boleh la dlm lakonan sbb tengok dia ni jenis lembut orgnya mesti mengikut je,tapi mamat & jepp out la.klu dh pecah kita tengok je la,rasa tinggal hampas sepah je la jwpnya,rugi la kami sokong selama ni.lepas ni jng harap la nk sokong korg.mcm kacang lupa kulit gitu la.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. Bull says:

    Eh, kumpulan lawak pun boleh berpecah ke? Ingatkan kumpulan rock je yang berpecah.. Ngada-ngadalah nak berpecah bagai, bukannya top pun..

    Cubalah bersatu hati.. Ni dah femes suam-suam dah berangan nak besar kepala dan berpecah belah..

    Sukati engkau lah Sepah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. jason says:

    Biasa lah…org melayu klu dah famous macam2 lah dalam otak nya…hehehehhe..kasihan mcm mana lah org melayu mau maju ni….bro……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. simai1234 says:

    ni la dugaan jadi artis..aku ase klu korg x jadi artis, mst korg xde nk pecah2 kn…tula, sblm jadi artis pkir2 dlu…kwn sejati ssh nk dpt bro…stkt title artis tu, sok luse dh lapuk dh..basi…kawan, smpai bile2 x lapuk…aku ase bek korg besama blik, pastu korg jgn lyn sgt media ni..krn dorg ni la korg jadi cmni…pecaye la ckp aku….lgi korg bepecah, front page paper die letak..spe malu, korg jgk kn..bek korg bersama je..biasa la..komitmen masing2 tu kne fhm…tp jgn dek krn tu, korg nk pecah..kejar populariti, x mmbawak kemati pun…kwn sejati ni la yg tlong korg kapan pe sme time korg mati tau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. nara says:

    JEEP LAGI HENSOME DARI MAMAT..BUKAN MAMAT EXIST TAPI MAMAT KUDA

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  81. angah says:

    ermm kalo bab duit tak bleh berlebih kkurang memang masalah akan timbul…apapon selamat maju jaya utk semuga anggota sepah…semoga rezeki melimpah utk kamu semu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  82. bunge :) says:

    weyh sepah jgn lah berpecah , sayang kot . Lawak koranglah pleng menjadi . Korang nyer lawak sume fresh2 , aku mmg mnat gler ngan korang . Especially jepp . Camnie korang wat kat pminat korang yg slame nie sokong korang vote korang(ML,RL) . Walaupon dorang tau yg dorang xkan dpt duet yg korang mnang tu . Klow di ekotkan mmg membazir vote korang smpai beringgit2 habes , last2 k0rang berpecah . Mmg x fair . Tl0nglah fikirkan balek kputusan korang nie . Aku mmg x puas haty korang berpecah ! So , pleze gabunglah balek . Ikhlas dari peminat . :(

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  83. Syasya says:

    ye setuju jep dengan shuib je.
    biar mamat sebok dengan awek2 dyer.
    aku sayang dekat jep, dia memang pelawak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • bunge :) says:

      aku na dorang gabung balek , tap btol jugak klow x keran angin macam mne pokok toe bergoyang . Mungkin dorang ader alasan sendiri kenape dorang berpecah . Tap aku mmg x puas hati . :(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. BulanBintang says:

    Sebagai peminat rasanya kita kna hormati keputusan diorang ni. Mereka lebih tahu apa yang sedang mereka lalui. Sedangkan suami isteri pun boleh bercerai, apa yang nak pelik kalau kumpulan lawak berpecah. Macam mana pun rezeki tu ada kat mana-mana. Good Luck & All the best untuk Jep, Shuib & Mamat!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  85. Prince_Zock says:

    nothing to display (coz t’lmpau kecewa)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  86. bunge :) says:

    maafkan kami sepah , oke sangat jelas dan puas skali lpas dgr pnjelasan jepp dan syuib kat melodi hary toe . kami harap dengan nyer kumpulan yg baru nie sepahtu lagi menyengat walaupun ketiadaan mamat .
    sker ayat syuib ‘kita boleh lebih tap jgn lebih2′ .peeerrggghh ! ayat dye xleyh blah ! haha :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. sue says:

    nape korang pecah,xbest la.tapi msti ada sbab kan…xpela,apa2 pun i love sepah..terutamanya jepp.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0